|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
mallinka nie moze wziac bo nie ma urlopu. Mial tylko 10 dni w tym roku i wykorzystal je wczesniej.
Wlasnie dzwonil ze bedzie za godzine.. a umawialismy sie na 9.30 ojciec juz w****iony lazi po mieszkaniu, z reszta ja tez nie lubie niepunktualnosci.
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Irsin ja się przejmuje rozstępami-na razie chyba nie mam, ale staram sie nie oglądac zbyt dokładnie
a smaruję się bardzo sporadycznie bo wydaje mi się ze jak maja się pojawić to i tak wyjdą... no i uzywam oliwki i balsamu ziajka mama. A słyszłam że często dopiero po porodzie stają się widoczne
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, jutro pewnie skończą z salonem. Trzeba będzie wtedy umówić ludzi do kładzenia paneli - to pewnie w sumie z 10 dni zajmie, bo często trzeba kilka dni poczekać. W międzyczasie będziemy się sukcesywnie pyłu i śmieci pozbywać
A jak już położą panele, no to mebelki z Ikei się zamówi i trzeba będzie je poskładać i jakoś się urządzić Męczę się po przejściu 100 metrów, a tu trzeba będzie posprzątać (tzn. pomóc mężowi), poukładać rzeczy w nowych szafkach i regałach, poprać niemal wszystko (bo rozlatująca się szafa nie uchroniła ciuchów przed pyłem)...
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozstepy? mam jeden dlugi mega na nodze z przodu... i jeden rozlewajacy sie na spodzie brzucha w kolorze sino-malinowym ![]() o swoich starych to nie wspominam, bo sa biale i mam je w dupie
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!!
Kotku jesteście super dzielni!Twoje posty czyta się z lekkim niedowierzaniem, że to się dzieje i z duuuużym wzruszeniem, bo to się jednak naprawdę dzieje!Z tego co piszesz to mały jest w bardzo dobrym stanie i to wszystko juz długo nie potrwa. Najlepsze co możesz zrobić to wracać do domu, bo będziesz mu potrzebna silna, wypoczęta a nie smutna i zdołowana szpitalnym pobytem. Pokarm na pewno się w końcu pojawi, a teraz może o tyle lepiej, że mały je mieszanki bo na nisz szybciej przebierze na wadze. Trzymajcie się! Nie było mnie dwa dni a tu już tyle... Mielismy wczoraj rocznicę i w sobotę robiłam dla rodziny. Wszystko wszystkim smakowało tylko młodemu nie...pół nocy wymiotowałam a rano obudziła mnie straszna biegunka A wczoraj mąż mi kupił duuuuuuuży sweter. I bardzo dobrze, bo nie za dużo mam ubrań. A teraz mam na sobie bluzkę bawełnianą, bluzę na ociepleniu, drugą bluzę na ociepleniu i koc Kiedy przepraszam zaczną grzać?
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do rozstepow. Narazie nie mam. Ale cellulit wodny a jakze sie pojawil. Na udach. Od kilku dni zaczelam cwiczyc troche uda, moze to co pomoze. Tylko mi sie nie bardzo chce. Robie cieplo-zimne prysznice i sie dwa razy dziennie smaruje, nawet olejem winogronowym. Skora jest narazie dosyc ladna, ale uda nie sa juz takie jak kiedys. Pocieszam sie, ze cellulit wodny zniknie po porodzie Wiem, ze przede mna najgorszy okres, bo rozstepy wlasnie teraz moga zaczac sie pojawiac. Oby nie.
|
|
|
|
|
#3937 | |||||
|
Raczkowanie
|
Siema dziewczyny, ja po weekendzie dopiero was nadrabiam i co mi przyjdzie do głowy to po kolei odpisuję, pewnie sporo jużnieaktualnych będzie, ale żeby nie było, że jestem niestaranna i brzydko nadrabiam i nie zauważam
Cytat:
...Cytat:
sama chciałabym takie mieć, szkoda, że dla dorosłych nie produkuja takich wesołych ale ja to sobie wlece czasmi do dziecięcego i kupuje dziecięce, bo u mnie stopa 37 to włażą bez problemu. A co z zalaniem? Dopukałas się w końcu? I myslę, że do ubezpieczalni chyba trzeba zgłaszac takie rzeczy od razu.Cytat:
trzymam za was kciuki, niech ci sie prosukcja bezproblemowo włączy już porządnie i niech Michałek ładnie i zdrowo przybiera na wadze. Masakrycznie mi hormony szaleją, a jak przeczytałam o Michałku, to juz koniec, krokodyle łzy. Dobrze, że sobie sama w pracy siedze, to nikt nie pomyśli, że wariatka ze mnie ![]() Cytat:
![]() De - ale macie fajnie tam... tu Francja... tu Hiszpania... zazdroszczę... no i jako germanistka powiem ci, że ja tak lubię, jak ty z Weronisią coś dorzucacie po niemiecku lekkie zboczenie wiem, ale niestety po studiach nie miałam za wielkiego kontaktu z językiem, praca też moja nijak ma się do wykształcenia, a do szkoły nie pójdę... Zostaje mi tylko podczytywanie stern.de no i kilka słówek od was na wizażuCytat:
cd. nastąpi
|
|||||
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Anecka no i ja nie znoszę niepunktualności
![]() nie wiem skąd bierzesz siły w tej całej sytuacji-ja w ciąży jestem bardzo nerwowa i z każdym bym się w kółko kłóciła.... Podziwiam Kretencja to już blisko do konca a panele powinni szybko ułozyc-ja sama z mężem w 2 dni w całym domu ułożyliśmy-ok70m
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, jak już przyjdą to ułożą szybciutko (już nam w dwóch pokojach położyli w 1,5 godziny), tylko że trzeba trochę poczekać na termin. Bo zamawiamy takich, co współpracują ze sklepem i poprzednio jak mąż dzwonił się umówić, to dali właśnie chyba termin za 10 dni. Może teraz, jak wakacje się skończyły, będzie trochę szybciej
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zdazymy pamparam |
|
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi te sine tez przeszkadzaja. Mam na pupie i mnie wkurzaja. Bo pupe mam seksi a one caly efekt psuja
Tez to slyszalam. Zapobiegawczo uzywam do salatek olejow-z lnu, winogron, orzechowego. Moze duzo nasyconych kwasow tluszczowych w diecie cos da
|
|
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcześniej mustelą i dupa. |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja czytam na bieżąco ale nie mam siły odpisywać - małż i młoda od soboty prychaja i kichaja no i mnie zarazili
Ostatnio zachciało mi się przytulanek w pozycji klasycznej (oczywiście małż uważał, zeby mi brzuszka nie nacisnąć) i po wszystkim tż mówi do mnie - "ten mały gówniarz kopnął mnie w brzuch" - mało nie padłam ze śmiechu Kootek - super, ze Michałek czuje się coraz lepiej a ty masz rację idź do domku będziesz się tam czuła o wiele lepiej niż w szpitalu no i trzymam aby mleczko się szybko pojawiło.
|
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Ja tez Mustela i nico
|
||
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja sie obawialam, ze kogos zacznie to wkurzac No ale jak ci sie nudzi i brakuje ci jezyka to polecam moja strone:http://katzenpflege.wordpress.comNiemiecki to moj znienawidzony jezyk A tu klops,poznalam mojego meza i nie mialam wyboru A w sumie porobilam pare kursow na VHS a reszte przerobilam sama w domu, bo za wolne tempo mieli. Potem miesiac na uniwerku w Essen i sprechalam
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam po tacie. On ma 55 lat a pupa nadal jedrna.Ale on to wogole wycwiczony, bo pracuje fizycznie. A ja potrzymuje efekt rowerkiem i steperem. Nic za darmo.
|
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hah to tak jak ja. Bardzooooooooooo nie lubię tego języka. i niedawno miałam możliwość wyjechania do niemczech, ale tak bardzo mnie przerażał ten język ale to może być spowodowane moją nauczycielką z liceum. poprostu nie umiała go nauczyć i się strasznie nudziłam na jej lekcjach i do tej pory nie umiem nic powiedzieć. za ta angielski kocham
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niestety prawdomówne :/De za granice tez mozna zamowic... ale nie u wszystkich sprzedawcow... chyb aze cenowo sie nie oplaca - tego nie wiem :/ Kootku Anecka z lepszej perspektywy [atrzac - dobrze ze zadzwonil, poinformowal, wiec to wazne dla niego... hormony ci dokuczaja a o. ci tylko podnosi andrenaline lazeniem i byc moze gadka... kazdemu cos moze wypasc, albo sa tacy co wciaz im cos wypada... znam to po sobie - zaluje ale czasem tak bywa... Lece dziewczynki bo musze kotleciki shcabowe zrobic i dzis odbieram szybciej Toska bo po weekendzie nie che by jeszcze spal z zlobku choc jak wstal wola tata dieci :0 a do zlobka biegl sam az inni rodzice sie ogladali ale tam jest kaczor ktoremu codziennie daje reke mowiac kwa kwa hehe jego ulubion azaraz po misiu zabawka trzymajcie sie cieplo - buzka |
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za szybkie tycie Michalka Cytat:
strasznie mi pęcinki marzną. No no, trzeci trymestr to juz nie przelewki ja ciążę tez znosze odbrze i wrzesień jest ostatnim miesiącem mojej pracy, ale powoli z utęsknieniem myśle o wolnym, jednak półgodzinne spacery do pracy nie do końca są wspaniałe, jeżeli chodzi o kręgosłup... Śmiejcie się., ale jak bylo ciepło to ja sobie rowerkiem jeździłam do pracy, wprawdzie po chodnikach, dla bezpieczeństwa, ale jakaz to była dla mnie przyjemność. Kręgosłup nie bolał, wiatr we włosach spałam wtedy jak suseł. cd. nastapi
|
||
|
|
|
#3951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a i w sobote zaszalelismy w łóżku ostatnio jestem strasznie napalona a najgorsze jest to że mam jakąś infekcje i nie bardzo mogę, a TZ też musi 4 dni bez wytrzymać bo ma mieć jakieś badanie i tak lekarz zalecił no a my oczywiście im więcej zakazow tym bardziej nie możemy się powstrzymać... czuję się jak nastolatka ![]() dobra, wypiłam kawę-czekam na efekty....
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no,ze zbledna to ja mam nadzieje, a jak nie to je potraktuje LASEREM!!!!!! |
|
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze uczylam sie angielskiego (jezli mozna nazwac nauka to co sie naucza w szkole
5 razy zmieniano nam nauczyciela,nikt z nami po angielsku nie rozmawial, tylko gramatyke przerabialismy) moj pierwszy kontakt z angielskim na zywo byl z moim mezem![]() Kootekk, wracaj do domku i sie porzadnie wyspij. Maluchowi nie pomozesz a on jest w najlepszych rekach. Szybciutko nadrobi wage i bedziesz mogla zabrac go do domku. |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
co do rozstępów to smaruję się bardzo sporadycznie, więc kilka dni temu oglądałam się dokładnie (w miarę możliwości
) i nie widzę na razie żadnych rozstępówMallinka, ja ostatnio tez miewam sporo zaparć i nie wiem już od czego, też w przypływie rozpaczy wypiłam kawę i pomogło no ale to takie doraźne rozwiązanie.
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musza tez byc u mnie tylko jeszcze tanich nie znalazlam.
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ja jestem u mamy, wracamd o TZ w sobote - on jest teraz we wroclawiu w wynajmowanym . Nasze mieszkanie - klucze dopiero dostalismy 1 wrzesnia - musi troche sie wyremontowac. A sytuacja czy napieta? Nie wiem, dzisiaj nie, ale kto wie co bedzie jutro ![]() Moja mama powiedziala wczoraj cos co mnie zaskoczylo"Nie chcialabym zebys byla z TZ tylko dlatego,ze jestes w ciazy" |
|
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas wszystko dobrze, Pelnia, dziękuję, że pytasz. , ale na szczęście skutki uboczne nie są bardzo odczuwalne.
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
mallinka u mnie dobre skutki przynosi zjedzenie jabłka na czczo, może też wypróbuj
![]() mój mąż wczoraj po oglądaniu szpitala stwierdził, że chce być cały czas przy porodzie. Nie wiem, może dlatego, ze mój lekarz jest fajny, głos kojący, więc może małż pomyślał, że nie będzie tak źle? Zresztą, ja CHYBA chciałabym, żeby był ktoś ze mną. Pożyjemy, zobaczymy
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szlag mnie trafia jak sprzedawcy zawyzaja koszty przesylki - place 8 zl , a znaczki za 3,75
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

ojciec juz w****iony lazi po mieszkaniu, z reszta ja tez nie lubie niepunktualnosci.

a smaruję się bardzo sporadycznie bo wydaje mi się ze jak maja się pojawić to i tak wyjdą... no i uzywam oliwki i balsamu ziajka mama. A słyszłam że często dopiero po porodzie stają się widoczne
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

A wczoraj mąż mi kupił duuuuuuuży sweter. I bardzo dobrze, bo nie za dużo mam ubrań. A teraz mam na sobie bluzkę bawełnianą, bluzę na ociepleniu, drugą bluzę na ociepleniu i koc
...

aby mleczko się szybko pojawiło.
a najgorsze jest to że mam jakąś infekcje i nie bardzo mogę, a TZ też musi 4 dni bez wytrzymać bo ma mieć jakieś badanie i tak lekarz zalecił no a my oczywiście im więcej zakazow tym bardziej nie możemy się powstrzymać... czuję się jak nastolatka