|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24211 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Eloe77 właśnie po przeczytaniu Twojej opinii skusiłam się na Jantara.
W piątek idę do koleżanki (mieszka obok apteki, gdzie odbieram Jantar). Będzie babska nasiadówka. Zastukam jantarami i przyjaciółki stwierdzą, że jestem nienormalna (już się śmieją z koszulki na głowie, ale wybaczam im ).W weekend pewnie poczytam o pielęgnacji włosów po farbowaniu (czyli mnie również przyda się rada Eloe. Zaczęłam czytać składy farb i lekko strach mnie ogarnia, ale cóż jakoś będę sobie radzić. Kupiłam dziś dwa hegrony (z różową i fioletową nakretką). Widziałam, że małgosia stosuje je do mycia. Więc dziś jednego użyję. Z olejów mam kokosowy (kupiłam ze względu na zapach, uwielbiam ) i oliwę z oliwek. Raz dopiero użyłam kokosa. Będę starała się używać co tydzień.anka.d dziękuję za informację o moich włosach . Czasem kręcą się bardziej, czasem mniej. Ogólnie dość mocno, taka duża czarna głowa na małym chudym ciałku . Moja mała Uczenniczka (uwielbia mnie ze wzjamnością) dziś przy rysowaniu swojego aktualnego nastroju (emotek z minką ) narysowała mnie (jako siebie) z burzą loków i wieeeelkim fioletowym uśmiechem .Zamiast pisać plany i programy siedzę i czytam Jak nie wiem co kupić i gubię się w składach, patrzę na to czego używacie i idę do sklepu ![]() Zaczyna być chaotycznie, pora kończyć (jestem bardzo zmęczona, mam w klasie nowe dziecko autystyczne i zaczynam chodzić na rzęsach...). Pozdrawiam gorąco przy kubku gorącej herbaty i znad sterty papierzysk. Yasmin Cytat: a ja coś odwrotnego powiem, tak myśląc o dzisiejszych rozmowach z rodziną. Otóż wszyscy uważają, że każdego dnia moje włosy wyglądają idealnie moje koleżanki też codziennie zachwycają się moimi włosami ale to nie znaczy, że ja jestem codziennie z nich zadowolona tak to już chyba jest. Kiedy słyszę, że mam piękne włosy, już nic mówię i nie narzekam .Yasmin moje włosy kiedy są zbyt miękkie nie zawsze ładnie się kręcą. Czasem kiedy są suche wtedy jest super. Na szczęście nie jest to regułą. Zauważyłam to już parę lat temu. Zastanawia mnie czemu tak jest... Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-09-08 o 19:46 Powód: dopisek |
|
|
|
#24212 | ||||
|
Raczkowanie
|
ależ by było cudnie
Cytat:
muszę więc alverde spróbować z żelem lnianymCytat:
Cytat:
a my tu z zazdrości popadniemy w obłęd ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#24213 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Zastanawia mnie jedna kwestia. Skoro hormony mają wpływ na stan włosów (tak zrozumiałam), to cykl również? Jeśli o tym było przepraszam. Tak mi przyszło do głowy.
|
|
|
|
#24214 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi historię, jak moja mama na Komunię nakręciła mi włosy na papilty chyba (albo bardzo małe wałki). Efekt był taki, że wieczorem w sobotę odwinęła jeden, żeby sprawdzić, jak się kręcą, a ja miałam lok długi na 2 cm od skóry (normlanie miałam włosy trochę krótsze niż do ramion). Od razu miałam wszystkie papiloty zdjęte (a docelowo dopiero rano w niedzielę miałyśmy je zdejmować ). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To jest duży problem, bo wszystko (np. sprzątać) muszę robić gołymi rękami. Nie wiem, jak wygląda u Ciebie to uczulenie, ale próbowałaś może myć samymi palcami? Ja sobie tak radzę - unikam dostania się drażniących środków na zewnętrzną część dłoni (u mnie tam występuje podrażnienie). Cytat:
Dziewczyny, tutaj możecie posłuchać o fryzjerach: http://vod.onet.pl/zawody,zawody,202...7,odcinek.html To jest odcinek programu z cyklu zawody - fryzjerzy. Padłam jak usłyszam od fryzjera, że ręczniki, którymi wytarto umyte włosy są czyste |
||||||
|
|
|
#24215 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jeśli do odżywki/ maski dodam kilka kropel gencjany to może osłabić jej działanie, albo nawet wysuszyć loczki? pomimo, że starałam się chronić włoski przed słońcem to i tak mi zrudziały brzydo
a do farbowanie nie chcę wracać...
|
|
|
|
#24216 |
|
Zakorzenienie
|
użyłam dziś po raz 2 boostera z tbs i jakoś tak nie bardzo włosy po nim wyglądają, wątpię też żeby na tyle utrwalał i włosy będą dobrze wyglądać po nocy
po delii przynajmniej się układają w regularne loczki jak ja kupowałam boostera też była ta promocja i kusił mnie ten krem do loków z olejkiem z orzecha? ale nie chciałam brać dwóch a 100ml za 37zł to już przesada
|
#24217 |
|
Raczkowanie
|
Eloe No jest, ale ciągle mi tej długości mało. Dziś sobie robię przerwę, dam włosom odpocząć od wsuwek (chociaż i tak o dziwo nie wyrywa ich się zbyt dużo) i pójdę spać z rozpuszczonymi, a do szkoły pójdę w związanych, albo warkoczu.
A najbardziej to mnie rozwalił tekst pani na wfie "Na lekcje związujemy włosy! Ale w sumie... masz takie ładne, że se ćwicz w rozpuszczonych, aż szkoda wiązać"
|
|
#24218 | |
|
Raczkowanie
|
Czy dodawanie do szamponu, a właściwe podczas metody kubeczkowej olejku rycynowego mija się z celem?
Bo olej będzie tylko przez chwilę, potem zostanie spłukany. Z drugiej strony naczytałam się postów, w których dziewczyny zachwalają taką metodę.---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#24219 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Działało. Zawsze miałam fajnych nauczycieli. Ćwiczyło się bardzo ciężko, ale trzymałam się twardo .
|
|
|
|
|
#24220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja wczoraj uslyszalam komplenecik- masz cudne rzesy, a ani mru mru o wlosach, a kolaga pierwszy raz widzial mnie w rozpuszczonych, zadbanych lokach, echhhh inzynierowie
|
|
|
|
|
#24221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Też muszę zajrzeć ![]() Oczywiście założyłam wątek. Nie miałam dziś dużo czasu więc dopiero teraz ale jest, zawsze można coś pozmieniać jeszcze Wątek zakupowy czyli kosmetyki do włosów - Co? Gdzie? Za ile? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- To dodam jeszcze, że Rossmann przebił cenę Superpharm ![]() Właśnie oglądam gazetkę ważna od 10.09 i odzywki oraz szampony Garnier NP w pełnej ofercie są przecenione. Odzywka 5,89 zł Szampon 7,49 zł/400 ml ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Więcej na ten temat nie wiem. ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21945106]super ![]() ja wczoraj uslyszalam komplenecik- masz cudne rzesy, a ani mru mru o wlosach, a kolaga pierwszy raz widzial mnie w rozpuszczonych, zadbanych lokach, echhhh inzynierowie [/QUOTE]Może to jak tekst jak o oczach? Tak się zagapił, że mówił o rzęsach a myślał o włosach(niby tez jakiś włos)
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-09-08 o 22:58 |
||||
|
|
|
#24222 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps.podziwiam że pracujesz z dziećmi autystycznymi mój syn właśnie poszedł do szkoły integracyjnej i wiem, że nie mam powodów, ale jednak troch mnie to przeraża Cytat:
a co do olejowania skalpu to jeszcze się zastanowie (przekonujesz coraz bardziej Kusicielko)ale i tak nie mam teraz oleju, ani głowy na zakupy po powrocie z azji pomyślę o tym ![]() Cytat:
![]() używam rękawiczek od koleżanki z gabinetu stomatologicznego, są ok, ale nienawidziłam myć włosów w rękawiczkach - strasznie gumą ciągnęłam i wyrywałam włosy , brrr widocznie masz skórę wrażliwą/uczuloną na lateks albo inną gumę z której są rękawiczki, albo na ten talk w środku ![]() Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21945106]super ![]() ja wczoraj uslyszalam komplenecik- masz cudne rzesy, a ani mru mru o wlosach, a kolaga pierwszy raz widzial mnie w rozpuszczonych, zadbanych lokach, echhhh inzynierowie [/QUOTE]Kochana, rzęsy to już coś jak na inżyniera Popierwsze fajny pomysł z tym wątkiem a po drugie, szkoda, że Cie nie było tutaj jak poszukiwałam joanny b/s pojechałam na drugi koniec Warszawy, do rodziców, a widzę, że niemal pod nosem mam wszystko co mi potrzeba i .... nawet jeszcze więcej |
||||
|
|
|
#24223 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo sobie chwalę. Jednak dużo odżywki trzeba napakować(jak dla mnie) na głowę i włosy żeby je "domyć". Piszę w "" bo czytałam jakiś czas temu dyskusję z kosmetolog1 na temat mycia odzywką.Cytat:
Najczęściej zimą mam też problem z rękami. Choć nie taki jak Ty pewnie. Pęka mi skóra z wierzchu dłoni. Robią się ranki i ręce są wiecznie czerwone. Latem mija. Zupełnie nie umiem sobie z tym poradzić.Cytat:
![]() Też się nachodziłam za swoją pierwszą Joanną. Znalazłam w końcu i była ostatnia co nie wyglądało na regularną sprzedaż więc jej tam nie wpisałam. Mam nadzieję, że wątek będzie dobrze służył. Ja jestem strasznie chaotyczna i muszę chyba podpatrzeć metodę Anki bo u niej tak przejrzyście w poście jest ![]() Tak btw to jedyne miejsce, w którym znalazłam kokos efavitu jest dosyć drogie. Dlatego nieśmiało mogłabym zaproponować kiedyś tam zbiorowe zamówienie na Warszawę ze strony efavitu po 1 L w wiaderkach Wychodziłoby po 10,45 zł za 200 ml a nie 15,20.
|
|||
|
|
|
#24224 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
składów farb lepiej nie czytaj ![]() Cytat:
Cytat:
) ale sądzę, że miesiąc spokojnie.Cytat:
tak o, w domu umyć talerze to mi nie szkodzi ale kiedyś w pracy jak musiałam długo moczyć w nim ręce to było kiepsko. Ale rękawiczek też nie lubię, już wolę myć, szorować wszystko gołymi rękami, póki co bez negatywnych skutków (kurcze, włosy niezniszczalne, dłonie niezniszczalne, jeszcze stwierdzę że jestem szczęściarą )Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko wiąż je miękką, jakąś delikatną gumką, żeby nie niszczyć ![]() Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21945106]super ![]() ja wczoraj uslyszalam komplenecik- masz cudne rzesy, a ani mru mru o wlosach, a kolaga pierwszy raz widzial mnie w rozpuszczonych, zadbanych lokach, echhhh inzynierowie [/QUOTE]wow, jak na inżyniera to niesamowity komplement... mój były nie odróżniał kredki od cienia do powiek i różu od fioletu ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#24225 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To może rzeczywiście chodzi o ten talk ze środka ![]() Cytat:
W ogóle to podejrzewam, że nie przyswajam witamin D (lub którejś z witamin D) (moje problemy skórne znikają pod wpływem słońca). Kiedy byłam dzieckiem to dermatolog tak stwierdził i chyba ciągle mam z tym problem. Wtedy dermatolog przepisał tylko jakieś kremy (nie było długotrwałego efektu). Cytat:
![]() Płyny tez sa różne. Ja kiedy mogę to korzystam ze zmywarki, a w ostateczności używam płynu do mycia naczyń Pur z aloesem Cytat:
W każdym razie to jest na Onet VOD, w wyszukiwarkę wpisz zawody i powinien się pojawić odcinek fryzjer. |
|||||
|
|
|
#24226 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21945106]super
![]() ja wczoraj uslyszalam komplenecik- masz cudne rzesy, a ani mru mru o wlosach, a kolaga pierwszy raz widzial mnie w rozpuszczonych, zadbanych lokach, echhhh inzynierowie [/QUOTE]Muszę to sprawdzić i włosy i rzęsy Dlatego zapraszam na off w celu umówienia się na nasze spotkanie w Ams
|
|
|
|
#24227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Włosy kręcone są mają trochę inną strukturę niż włosy proste – ich łańcuchy keratynowe w miejscach skrętu mają mniejszą średnicę, przez co włosy są słabsze. (...) Nasze włosy z natury są suche, porowate" Może jak zmieniamy ich naturę, to się rozprostowują ![]() Skojarzyło mi jeszcze coś: jakiś czas temu chciałam sobie poczytać o keratynie i wpisałam w google "hair keratin treatment". Wszystkie wyniki wyszukiwania dotyczyły metody prostowania włosów, ponoć bardzo popularnej w Stanach (tak wynikało z opisów) "Brazilian Keratin Treatment". W skrócie polega to na nałożeniu na włosy specjalnego płynu, którego jednym ze składników jest keratyna (nie wiem czy hydrolizowana), wysuszeniu i wyprostowaniu prostownicą - włosy pozostają proste przez jakieś 3 miesiące. Opisana jest np. tutaj: http://www.straightenmyhair.com/Braz...-Treatment.php No i tak mi przyszło do głowy, że włosy są kręcone póki mają ubytki w strukturze. Po ich naprawieniu się prostują
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#24228 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
(Keratynowy Cud - Prostowanie Keratynowe) jest przeciez tez tematem na wizazu. Tylko w wiekszych miastach jest mozliwosc rozmowy z fryzjerami na ten temat. Niektorzy sobie myla ta procedure z prostowaniem chemicznym.
|
|
|
|
#24229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak w ogóle to ta metoda jest również bardzo popularna w Polsce (np Goldwell ma takie prostowanie w swojej ofercie tylko keratyna jest wtedy goldwellowska nie encanto).Encanto ma w składzie keratynę hydrolizowaną ale to nie znaczy teraz że keratyna prostuje włosy... Wykonując zabieg prostowania keratyną po nałożeniu specyfików prostujesz każde pasemko włosów 8 razy temperaturą 230 st! W taki sposób keratyna pod wpływem ciepła dostaje się do włosa a włos jest prosty i przez następne 3 dni nie wolno ich dotykać myć moczyć itd by zapobiec odkształceniom. Nawet jakbyś nałożyła encanto i nie wyprostowała włosów zostały by one kręcone ... Bo nie sama keratyna prostuje ale cały ten zabieg, poprawcie mnie jeśli się mylę ... Rybiorek stosowała jakąś keratynową kurację na włosy ale to juz jej trzeba o to pytać
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-09 o 11:26 |
|
|
|
|
#24230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co by było gdyby tak potraktować włosy tymi specyfikami a później lokówką tak jak prostownicą?---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Mnie wszystko się poprawia(również zasadniczo humor) pod wpływem lata i słońca Bez słońca...umieram
|
||
|
|
|
#24231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#24232 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myłam 3 razy, wg wskazówek dziewczyn ale niestety skalp się zbuntował i dodałam mega swędzenia ![]() Cytat:
u mnie środek lata i rany na rękach ![]() mi pomaga pobyt nam morzem śródziemnym, ale w tym roku w wakacje byłam nad Bałtykiem - przyznam, że i tak się rany zaleczyły, ale 2 dni po powrocie do Warszawy od nowa ![]() Cytat:
Cytat:
ale żeby nie był potrzebny lepiej Cytat:
Moje włosy wymagają cierpliwości i dokładności rano zaspałam i wszystko robiłam 2 razy szybciej przy OMO zapomniałam o pierwszym O umyłam włosy samym hippem ![]() bałagan mam na głowie straszny, zresztą w głowie też nie mogę patrzeć w lustro
|
|||||
|
|
|
#24233 |
|
Zakorzenienie
|
ma konsystencję odżywki b/s i chyba tak go zużyję
|
#24234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem sama dlaczego ...jestem za to tak jak ja Zauważyłam że gdy nie używam odżywki b/s w formie kremu/balsamu i stylizatora na mokre mam więcej włosów nie robią się korkociągi a raczej falo-loki Zabezpieczam mokre odżywką b/s ale w sprayu a na suche mokrymi dłońmi nakładam boots curl creme i taki efekt jak na dzień dzisiejszy (bo wszystko u mnie szybko ulega zmianie) mnie zadowala Wczoraj wieczorem wcierka z jantara i radicala. Dziś rano nałożyłam waxa na skalp (wypadanie trzeba jakos zachamować) na długość troche nafty, podgrzałam zostawiłam na 12 min umyłam długość szamponem alverde morelka, nałożyłam kurację alterra (dużo musiałam jej nałożyć by pokryć wszystkie włoski) i rozczesywałam palcami ale coś słabo szło więc tył musiałam potraktować szczotką z nat włosia. Spłukałam odciskałam spryskałam baleą, plunking, żabkowanie w suche boots curl creme i jest git
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-09 o 12:32 |
|
|
|
|
#24235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#24236 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Btw może uklecenie na podstawie składu encanto własnej kuracji z keratyny byłoby możliwe? I próba z lokówką. ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
po prostu wiem, że mam kiepski skręt
|
|||
|
|
|
#24237 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kochane, zanim nadrobię zaległości - znalazłam alginat z mazideł, forma proszku, już się przeterminował chyba a chcę na coś wypaprać, czy toto do włosów się nada? Dosypać do maski czy coś?
|
|
|
|
#24238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ENCANTO Brazilian Kreatin 1. Szampon water, mea sulfosucinate, alpha olefin sulfonate, cocoamidopropyl betaine, hydrolized wheat protein, glucose, organic neutral henna extract, organic cherry bark extract, organic camomile extract, organic green tea extract, fragrance. 2.Straightening Treatment water, hydrolized keratin, polyquaternium-7 guar hydroxpropyl trimonium, hydrolized wheat proteins, wheat oligosaccharides, cherry bark extract, camomile extract, neutral henna extra sage oil, tangerine oil, geranium oil, fragance, peg-12 dimethicone, amino acid, aldehyde, kernel extract 3. Post-Treatment Conditioner water, guar hydroxpropyl trimonium, hydrolized wheat proteins, wheat oligosaccharides, cherry bark extract, camomile extract, neutral henna extra sage oil, tangerine oil, geranium oil, fragance, Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|
#24239 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Shameer o gencjanie pisała kiedyś Kosmarka (w części 3 lub 4). Zerknij, bardzo sobie chwaliła.
Cytat:
Co to niby daje?I co zemulguje olejek, szampon i wodę? Nie wiem, jakoś mi to średnio jedno do drugiego przystaje. Możesz napisać coś więcej? [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21945106]ja wczoraj uslyszalam komplenecik- masz cudne rzesy[/QUOTE] ![]() Również się dopisałam Cytat:
i jak tu oszczędzić na spodnie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie tak. Można ten fakt porównać do kolorów ludzkiej skóry - po prostu są różne. W przypadku kolorów skóry ma to swoje uzasadnienie, w przypadku włosów już nie - nie wiemy, co sprawia, że włosy mają określoną strukturę. Ujmując rzecz krótko - jest ona uzależniona od wiązań między cząstkami keratyny. Te wiązania są trwałe i ich zerwanie, a potem budowa nowych wiązań trwałych powoduje zmianę struktury włosa. Ze szkodą dla niego. Na tym właśnie polegają zabiegi trwałej czy prostowania - na zmianie wiązań trwałych. Tak samo nasza stylizacja to działania na wiązaniach tymczasowych. Tyle w sporym uproszczeniu. Cytat:
Cytat:
No i do jakiej temperatury rozgrzewa się lokówka? Edit: Kropcia zamieściła składy Czuję się zawiedziona.Cytat:
We Wro padało do południa. Włosy oczywiście zachwycone.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-09-09 o 14:14 |
|||||||||
|
|
|
#24240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tak dużo go zużywacie? A Vatika kokosowa wam nie pasuje? Ja Efavit rzucam czasami na włosy, czasami na buzię a z pół opakowania zostało jeszcze... właśnie, przecież vatika mi się rozpuszcza! idę do łazienkioj żebyś wiedziała, ja bym bardzo chciała, robię sobie coś podobnego z poduszki, taki wałek pod kark, ale to jeszcze nie to |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 100 (0 użytkowników i 100 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

).
. Moja mała Uczenniczka (uwielbia mnie ze wzjamnością) dziś przy rysowaniu swojego aktualnego nastroju (emotek z minką
.

nie kuś, błagam

a do farbowanie nie chcę wracać...

Bo olej będzie tylko przez chwilę, potem zostanie spłukany. Z drugiej strony naczytałam się postów, w których dziewczyny zachwalają taką metodę.

Najczęściej zimą mam też problem z rękami. Choć nie taki jak Ty pewnie. Pęka mi skóra z wierzchu dłoni. Robią się ranki i ręce są wiecznie czerwone.
Wychodziłoby po 10,45 zł za 200 ml a nie 15,20.

Czuję się zawiedziona.