|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Idę zrobić tapetę
![]() i na zakupy robię dziś na obiad leczo wpadnę po południu papa |
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Edzia0 gratuluje pozytywnego podejścia do życia. Ja też nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami, ale jak wiadomo musiała się pojawić okazja do wyprowadzki, żebyśmy się na to zdecydowali. Teraz kiedy jesteśmy na swoim i tak mamy rodziców i teściów za dużo w okół siebie, więc co by było gdybyśmy musieli jeszcze ze sobą mieszkać. Na pewno nie bylibyśmy ze sobą w dobrych stosunkach. Z resztą na pewno inaczej jest mieszkać w jednym mieszkaniu a inaczej w jednym domu na innym piętrze. Moi rodzice mieszkali na początku małżeństwa z rodzicami mojej mamy i tak im to dało w kość, że z za Wrocławia przeprowadzili się w okolice Katowic ;-)
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez paniki
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem tą bezsennością ostatnio strasznie zmęczona. Chyba nie mogę spać w dzień bo potem w nocy się męczę.
|
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 kg, nie masz się czym martwić ja to akurat bym zajadała słodycze słodycze i słodycze od rana już mnie kusi paczka delicji... ![]() De28 widzisz co inny kraj inna kultura :/ a co do smyrania pod zebrami i na dole to ja dzisiaj też tak mam ![]() kotekk ![]() dzień dobry wszystkim |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
kawe sobie zorbilam, bo zasne.
A wiecie co, jak bylam ostatnio w sklepie dzieciowym, to dostalam liste co do naszego porodu jest potrzebne. I wiecie ze jest prowiant wpisany? - dla tatusia zeby nie padla jakies kapanki - luz, kawa herbata, cukier! a na czas porodu dla mamy, jogurty, serki, woda i czekolada Czyli nie umre. bo jeszcze biszkopty mozna. |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, mam nadzieję, że u mnie tez można jogurty i czekoladę. Bo ja z moimi spadkami cukru nie dam rady rodzić na głodnego dłużej niż 3 godziny. A przecież to może trwać spokojnie kilkanaście godzin
A jak nie można jeść, to będą musieli mnie pod glukozę podpiąć
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam bardzo szczęśliwa jak mieszkaliśmy w UK i naprawdę na 100% byliśmy sami ze sobą. Mieliśmy mały pokoik(NAPRAWDĘ MAŁY)z prowizorką totalną, bo wiedzieliśmy że zarabiamy konkretną kwote i wracamy więc szkoda było na meble. Kuchnia wspólna, łazienka też. więc teraz mamy luksusy Tyle, że tam byliśmy wolni od porad i komentarzy![]() Ja czasem mam straszne atki paniki. Nie mogę spać przez 2-3 dni. Póxniej przechodzi bo myślę sobie, że trzeba iść małymi krokami i lepiej nie myśleć za bardzo wprzód. Zresztą mieliśmy wszystko obcykane, zaplanowane i nagle się okazało, że możemy tej ciąży w ogóle nie uzyskac. I to był dramat. Wtedy człowiek sobie zdaje sprawę że kasa, kredyt to nic jak jest zdrowie i siła. Teraz nie dość że z ciążą się udało, ale i jest upragniony zdrowy syn, jest motor do działania. Staram się nie martwić. Chociaż jak pisałam są ataki paniki ale tylko głupi się niczego nie obawia.
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
M25 jaki śliczny awatar
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poważnie dobrze że napisali bo bym niepomyslała, że TŻ też musi jeść przez tyle godzin.
|
|
#4693 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będę na badaniach USG to może powie mi dokladnie. Ja też wspomnialam mu o twardnieniu brzucha i on d razu skojarzył to ze skaracaniem szyjki, choc jak wiadomo nie każde twardnienie musi wywołac taki skutek. Miałam tez KTG i oczywiscie super. Myślę, że lakarze wolą dmuchać na zimne i dlatego każdą dużo leżeć i odpoczywać. Ja kończe 29 tc więc mam jeszcze trochę przed sobą, ale wierzę że będzie ok, bo wogóle już mi brzuch nie twardnieje.---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4694 |
|
Dragonfly
|
ja sie bardzo szybko wyprowadzilam od rodzicow,bo mialam problemy z matka i przez bardzo dlugi czas wynajmowalam pokoje
mieszkanie z rodzicami to nie jest dobry pomysl-wczesniej mieszkalam z chlopakiem i jego mama bo on uparl sie ze tak wyjdzie nam taniej ,odlozymy pieniadze,a po co mamy sie tulac po wynajmowanych.To nie byl dobry pomysl,zycie z maminsynkiem... No a teraz mamy mieszkanie jego mamy,ktora siedzi za granica a potem zamieszka na wsi,ale co z tego skoro od samego poczatku uzeram sie z babka i nic w tym domu wczesniej nie moglam zrobic chociaz ona mowila "od marca bedziecie sami,bo ja sie wyprowadzam,zobaczycie jak bedzie wam ciezko".I tak sie wyprowadza,ze ja w siodmym miesiacu ciazy musze tachac jej ciezkie worki ze szmatami i jej posciel.Cud ze jeszcze nie urodzilam z wysilku
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
teraz przeczytalam co ja napisalam
kapanki dobre to sobie humor poprawilam. edzia oprocz jedzenia wpisane sa tez : kubek, sztucce i talerzyk ![]() wiec cos czuje ze w publicznej sluzbie zdrowia, przynajmneij ze swoja posciela trzeba bedzie przychodzic. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-09 o 09:42 |
|
|
|
#4696 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
ja chociazby cichaczem bede podzerac,bo tak na glodnego to ja nic nie wyprodukuje
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, pięknie piszesz.
My też mieliśmy misterny plan na życie. Wszystko się posypało, też musieliśmy wyjechać do UK, odpracować dług, potem o dziecko staraliśmy się rok... Na co dzień się o tym nie pamięta, bo przytłaczają nas zwyczajne, codzienne problemy, ale tak naprawdę liczy się tylko to, że jesteśmy razem, względnie zdrowi, że będziemy mieć wymarzone dziecko... A pieniądze... Przychodzą i odchodzą, tak to już jest.
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
tak z allegro
w zalaczniku fotka ![]() Cytat:
Teraz to tylko bedzie odpoczynek psychiczny i fizyczny.. stokrotka, no ale Poznan a Legnica to roznica wiec cenowo tez.. Bylam u lekarza bo wstalam z lekkim bolem gardla i jest zaczerwienione.. no i przepisala mi Tantum Verde w sprayu. Kupilam od razu tran zwykly coby dojadac do tego Falvit mama
|
|
#4699 |
|
Dragonfly
|
no wlasnie,jak na razie mi ciagle pieniadze odchodza
kurcze,zeby miec wlasny bank choc i tak sie ciesze,ze tesciowa bardzo pomogla z wyprawka,ja od swoich rodzicow nie dostalam nic-no tata sie zapytal co on bedzie mial kupic,ale wiecej nie podejmowal tematu,bo widzial ze tesciowa sypnela pieniazkami,a moja mama zero,zadnych pytan,zero zainteresowania..o mojego malego robaka tez sie nie pyta,w ogole to dzwoni do mnie tylko wtedy jak cos chce,a sama z siebie dwa miechy potrafi sie do mnie nie odzywac,az tesciowa sie burzy ze jak tak mozna,oj mozna
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() KLIWIA zdrówka! ![]() ANECKA a na długo ojciec przyejchał? KOTEK cieszę się że znacznie lepiej psych - to bardzo ważne ! Siedzenie cały dzien... to męczące okropnie dla ciebie zwłaszcza po cc... może chodź na 3-4 godz. ... ostatnio jak czytam Twe wieści to krtń mi drga chce mi się płakać... ehhh hormonki...NOCKA cudna! ale o 7 punkt we śnie moj Tosiek wszedl po schodach ze mna na strych i pobiegl do okna ja za nim myslal maluch ze sie bawimy w ganianego i polecial jak worek ziemniakow doslownie czulam slyszalam we snie ten o0dglos!!!!!!!!!!!!!! masakra - juz oka ni ezmruzylam!!!!!!!!!! wczoraj tez koszmar ze przy porodzi eumarlam a przedwczoraj z emoj tato umarl we snie - do tego z rana nie odbieral tel bo nie slyszal! masakra jakas!!! juz przestalam oglaac tv od tygodnia by nie miec koszmarow ale one sie piętrzą... gotuję zupę na kosciach i mi tak cuchną że szok!!!! mroźno w domu ale musiałam otworzyć wszystkie okna bo dosłownie mi cuchnie! Tosiek dziś nie wyraźny - katar już żółtawy a więc bakteryjny, mam na szczęście już z apteki super kropelki! oby poskutkowały - no i nie daje mi sobie mierzyć temp :/ odbyt odpada a i pod pachą kłopot bo przygnieciony czego nie cierpi... mam nei najlepszy humor i przynajmniej wam się pożalę... a dziś jeszcze mam zajęcia z dziećmi 2-3 letnimi i jestem wykończona... :/ a gdzie tam do 16 ![]() no i po małego szybciej musze pójść... ponażekałam i uciekam sie kąpać i kończyć gotowanie - całuski dla Was pa
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, trzymaj się
Ja w sumie tez mam nie najlepszy nastrój, senna jakaś jestem. Powinnam się zabrać za coś, pozmywać, podszykować obiad, a nie mogę się zmobilizować jakoś. Chyba sobie jeszcze dam czas do 11, zjem wtedy drugie śniadanie i wreszcie się wezmę do roboty ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A w ogóle oglądam sobie na YT taki fajny kanał - mamazone. Jest tam mnóstwo krótkich filmików nt. porodu, pielęgnacji, noworodka itp. Wypowiadają się bardzo fajne położne i lekarze.
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia, no na stale przyjechal bo juz tu musi do emerytury dorobic i byc zarejestrowany a za granica nie byl.
Hehe to jakich Ty kosci uzywasz? ![]() Kurde a ja smarkam/kicham juz mam dosc. Ale lekarka powiedziala ze w 3 trymestrze to mozna byc przeziebionym, gorzej w 1. No nic musze ogarnac pokoj, bo tesc przyjedzie do mojego ojca. W ogole ojciec rozpalil w piecu i juz cieplutko w domu ale tak suche powietrze ze masakra. Nawilzacze zawieszone na grzejnikach nic nie daja, postawilam miche z woda na oknie nad kaloryferem, no to zobaczymy. Musze wlasnie jakis nawilzacz kupic, jakis polecacie? bo ten ma dobre opinie http://www.bangla.babyonline.pl/agd-...1020-p1443.htm no ale droooogi.. Myslalam o żabie http://allegro.pl/super-elektryczny-...209638583.html
|
#4703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, tak więc paradoksalnie Ty szybciej doczekasz sie swojego mieszknia
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ha ha to zupełnie jak ja ![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() Kootek serce rosnie jak czyta sie Twoje posty, tyle w nich radosci, szczęscia i w ogóle aż uśmiech sam na twarzy się pojawia, oby tak dalej wspaniałe wieści ![]() Ja ponownie u teściów, ale do poniedziałku. Później wracamy do domku, a tam będzie czekała na mnie fura ubranek do prasowania i posciel ![]() Kurcze mówię wam jak mnie górny odcinek pleców boli, wczoraj to myślałam, że padne wystać nie mogłam. Przed snem mąż zrobił mi delikatny masaż oliwką i ulga ogromna, ale czuje, że teraz to juz tak z dnia na dzień będzie :/
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() W koncu slonko swiecie ![]() TZ zapomnial wczoraj o moich urodzinach. |
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, Twojemu TŻowi to się należy
|
#4707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siemka dziewczyny, u mnie leje a u Irsin słońce - a w ogóle jak to zapomniał o twoich urodzinach?? Artystka - mnie TŻ ściga, że już czas żebym sie spakowała do szpitala, bo nic nie mam, a wystarszył sie jak mu opowiedziałam o Kootkku i moje przyjaciołki tez mu opowiadały, że ich koleżanki miały na miesiąc przede mną a urodziły jeszcze w sierpniu, więc zaczął panikować. A ja nie wiem co kupic ;/ w sobotę mam wizytę w szpitalu, w którym chce rodzić, oraz spotkanie z położną, zadam jej wszystkie pytania, nawet spisałam na kartce, o co chce zapytać, bo skleroza na masakrę ostatnio. A my też będziemy musieli wziąć kredyt, nie wiemy kiedy jeszcze, ale chyba po slubie. Bo ślub będzie, ale jak Młody bedzie miał rok, teraz nie chcemy, a właśnie słyszałam, że trzeba byc małżeństwem, żeby móc się zakwalifikować do tego programu Rodzina na swoim. Laski - mam pytanie: koleżanka jest samotna matką, wynajmuje pokój w jednym mieście, a jest zameldowana u rodziców. Nie orientujecie się, jak to wygląda, jak będzie chciała starać sie o ten zasiłek dla samotnych matek? Powinna sie zameldować tam gdzie mieszka? Czy wystarczy ten meldunek u rodziców? Aha, no i kto wypłaca te świadczenia? Gmina? Zależy wysokośc tych świadczeń od tego, jak bogata jest gmina? |
|
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Super kootek ze czujesz sie psychicznie dobrze, to bardzo ważne
![]() A maly mnie kopie non stop raz na dole raz u góry, ale nie bolesnie na szczeście
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, w ogole zapomnial - rozmawial ze mna, pisal, dzwonil nawet wieczorem,ale ze mam urodziny i on i jego mama zapomnieli... klawo |
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
anecka pranie mokre sobie rozwies przy grzejniku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

Jestem tą bezsennością ostatnio strasznie zmęczona. Chyba nie mogę spać w dzień bo potem w nocy się męczę.

z all zamawiałaś łóżeczko ?