Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 09:09   #4681
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Idę zrobić tapetę

i na zakupy
robię dziś na obiad leczo

wpadnę po południu
papa
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:10   #4682
M25
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Edzia0 gratuluje pozytywnego podejścia do życia. Ja też nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami, ale jak wiadomo musiała się pojawić okazja do wyprowadzki, żebyśmy się na to zdecydowali. Teraz kiedy jesteśmy na swoim i tak mamy rodziców i teściów za dużo w okół siebie, więc co by było gdybyśmy musieli jeszcze ze sobą mieszkać. Na pewno nie bylibyśmy ze sobą w dobrych stosunkach. Z resztą na pewno inaczej jest mieszkać w jednym mieszkaniu a inaczej w jednym domu na innym piętrze. Moi rodzice mieszkali na początku małżeństwa z rodzicami mojej mamy i tak im to dało w kość, że z za Wrocławia przeprowadzili się w okolice Katowic ;-)
Stary 2010-09-09, 09:11   #4683
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No niby koniec widać, ale świadomość ile drobiazgów jeszcze jest do zrobienia i ogrom sprzątania, które nas czeka - nie nastrajają mnie póki co optymistycznie

U mnie dziś pogoda taka sobie. Niby nie pada, ale jest jakoś szaro i nieprzyjemnie..

Edzia, ładnie to napisałaś Najważniejsze jest to, że jesteśmy razem, jakoś sobie radzimy, a kredyt... Jakoś to będzie
w końcu kredyty są dla tych co nie mają, a nie dla tych co mają dużobez paniki

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:12   #4684
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dzien doberek Znowu od 5 dzisiaj nie śpie, przewalam sie na łóżku z boku na bok, ale tak deszcz leje ze po popoludniu bede chciala sie zdrzemnąc może troszke bo takie juz mam since pod oczami ze masakra Głodna jestem ale zaraz wychodze na glukoze Jak tylko sobie pomysle to az mnie trzesie brrrrrrrr. Juz to mialam robione kiedys i wiem co za okropienstwo!! Ale trudno. No i mam oprocz tego jeszcze marfologie i jeszcze cos tam co nie wiem co oznacza. Odezwe sie jak wróce
Kootekk, super wieści. Teraz juz z dnia na dzien bedzie wszystko lepiej
Patrycja, ja spałam dzisiaj może z 3 godziny Jestem tą bezsennością ostatnio strasznie zmęczona. Chyba nie mogę spać w dzień bo potem w nocy się męczę.
Stary 2010-09-09, 09:14   #4685
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Hejka

dziś późno wpadam i powoli Was nadrabiam

aliszcze termin wypada mi na 28.12. czyli być może w tym samym dniu co i Ty będziemy przec choć ja mam przeczucie że u mnie to będzie połowa grudnia, nie wiem skąd to przeczucie, bo jak dotąd wszystko ok.
Trochę się martwię wagą, dziś się ważyłam i wyszło równo 58 kg, a początkowa waga 54 kg, to 4 kg na plusie w 25 tc hm... myślałam że nawet dużo jem, fakt że jem dużo owoców i warzyw, swojskie obiadki. Nie mam ochoty na nic takiego fast foodowego, żadnych hot dogów, pizzy, chipsów, jak chce mi się słodkiego to zjem batona, ale wolę słodką nektarynke zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek bo mam wizyte.

A ty ile przytyłas? (mam nadzieję że nie powtarzam pytania)

co do imienia to jestem z Tż na etapie "pertraktacji" tzn. wymyśla różne imiona, a do wyboru daję mu Julia lub Natalia. Strasznie mi się podoba imię Amelia, ale 4 miesiące temu zostało już zajęte przez moją siostrę, która urodziła córeczkę i tak dała jej na imię
moja córcia będzie Amelka ... Natalka też ślicznie a Julek w okół siebie mam dużo akurat.
4 kg, nie masz się czym martwić jedne tyją więcej inne mniej
ja to akurat bym zajadała słodycze słodycze i słodycze od rana już mnie kusi paczka delicji...

De28 widzisz co inny kraj inna kultura :/ a co do smyrania pod zebrami i na dole to ja dzisiaj też tak mam

kotekk super ! i oby było już tylko lepiej

dzień dobry wszystkim

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:14   #4686
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

boze jak super dzisiaj spalam, pierwszy raz od 2 tygodni tak dobrze spałam, bardzo odpoczelam psychicznie jak wrociłam do domu, na dodatek wczoraj pani dr mnie bardzo pocieszyła no i jeszcze to przytulanie michalka to juz wogole

wczoraj odniosłam sukces, to był pierwszy dzien co NIC nie płakałam
jestem teraz bardzo pozytywnie nastawiona i wiem ze to juz dlugo nie potrwa zanim zabiore małego do domciu
Kootek, bardzo się cieszę z tych pozytywnych wieści
Stary 2010-09-09, 09:17   #4687
kliwia
Zakorzenienie

kawe sobie zorbilam, bo zasne.

A wiecie co, jak bylam ostatnio w sklepie dzieciowym, to dostalam liste co do naszego porodu jest potrzebne.
I wiecie ze jest prowiant wpisany? - dla tatusia zeby nie padla jakies kapanki - luz, kawa herbata, cukier!
a na czas porodu dla mamy, jogurty, serki, woda i czekolada
Czyli nie umre. bo jeszcze biszkopty mozna.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:19   #4688
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, mam nadzieję, że u mnie tez można jogurty i czekoladę. Bo ja z moimi spadkami cukru nie dam rady rodzić na głodnego dłużej niż 3 godziny. A przecież to może trwać spokojnie kilkanaście godzin A jak nie można jeść, to będą musieli mnie pod glukozę podpiąć

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:20   #4689
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kredyt studencki- jak ja sie ciesze, ze przez 5 lat charowalam jak glupia i zadnego kredytu nie wzielam Ciezko bylo, czasem nie bylo co do garnka wlozyc, bo i mieszkanie trzeba bylo oplacic, ale dalo sie rade.

Nie wyobrazam sobie mieszkania z rodzicami. Wolalam bulic 1200 zl za kawalerke niz wariowac z moja matka, ktora podoba byla do ojca Anecki. Wparowywala mi do pokoju o 6 nad ranem i stwierdzala, ze juz dosyc spania. A to nic ze o 3 nad ranem wrocilam z pracy Zreszta matce tez placilam za pokoj, wiec wolalam placic wiecej i miec swiety spokoj. Moja matka potrafila wykonczyc psychicznie. Raz mowila jedno, raz drugie, nie dotrzymywala slowa, co chwile sie czegos czepiala. Nawet na odleglosc nie mamy ze soba kontaktu. Wynajmuje juz 10 lat i juz niedlugo wezmiemy cos wlasnego na kredyt. I kid ze na 20 lat, kto wie jak dlugo pozyjemy
Kurcze a Ja myślałam, że się na studiach nie potrafiłam dogadać z moją mamą, ale jak czytam co piszecie to stwierdzam, że była w porządku. Nie chciała ode mnie żadnych pieniędzy na mieszkanie i jedzenie, miałam tylko pracować na swoje czesne i swoje wydatki np. kosmetyki czy ubrania. A jak już się wyprowadziłam to zapłaciła za moje studia magisterskie.
Stary 2010-09-09, 09:21   #4690
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Edzia0 gratuluje pozytywnego podejścia do życia. Ja też nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami, ale jak wiadomo musiała się pojawić okazja do wyprowadzki, żebyśmy się na to zdecydowali. Teraz kiedy jesteśmy na swoim i tak mamy rodziców i teściów za dużo w okół siebie, więc co by było gdybyśmy musieli jeszcze ze sobą mieszkać. Na pewno nie bylibyśmy ze sobą w dobrych stosunkach. Z resztą na pewno inaczej jest mieszkać w jednym mieszkaniu a inaczej w jednym domu na innym piętrze. Moi rodzice mieszkali na początku małżeństwa z rodzicami mojej mamy i tak im to dało w kość, że z za Wrocławia przeprowadzili się w okolice Katowic ;-)
ooo ja też mam czasem wrażenie że jednych i drugich jest trochę za dużo wokół
Byłam bardzo szczęśliwa jak mieszkaliśmy w UK i naprawdę na 100% byliśmy sami ze sobą. Mieliśmy mały pokoik(NAPRAWDĘ MAŁY)z prowizorką totalną, bo wiedzieliśmy że zarabiamy konkretną kwote i wracamy więc szkoda było na meble. Kuchnia wspólna, łazienka też. więc teraz mamy luksusyTyle, że tam byliśmy wolni od porad i komentarzy
Ja czasem mam straszne atki paniki. Nie mogę spać przez 2-3 dni. Póxniej przechodzi bo myślę sobie, że trzeba iść małymi krokami i lepiej nie myśleć za bardzo wprzód. Zresztą mieliśmy wszystko obcykane, zaplanowane i nagle się okazało, że możemy tej ciąży w ogóle nie uzyskac. I to był dramat. Wtedy człowiek sobie zdaje sprawę że kasa, kredyt to nic jak jest zdrowie i siła. Teraz nie dość że z ciążą się udało, ale i jest upragniony zdrowy syn, jest motor do działania. Staram się nie martwić. Chociaż jak pisałam są ataki panikiale tylko głupi się niczego nie obawia.

Stary 2010-09-09, 09:22   #4691
_paulinka2
Wtajemniczenie

M25 jaki śliczny awatar to Twój brzusio ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:25   #4692
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kawe sobie zorbilam, bo zasne.

A wiecie co, jak bylam ostatnio w sklepie dzieciowym, to dostalam liste co do naszego porodu jest potrzebne.
I wiecie ze jest prowiant wpisany? - dla tatusia zeby nie padla jakies kapanki - luz, kawa herbata, cukier!
a na czas porodu dla mamy, jogurty, serki, woda i czekolada
Czyli nie umre. bo jeszcze biszkopty mozna.
no prosze a ostatnio tata się śmiał, że niedługo do szpitala trzeba będzie brać swoje jedzenie i łóżkoAle poważnie dobrze że napisali bo bym niepomyslała, że TŻ też musi jeść przez tyle godzin.

Stary 2010-09-09, 09:38   #4693
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
no własnie nie, zgłosiłam sie z twardniejącym brzuchem i przy okazji stwierdzili skrconą szyjkę. rozwarcia nie ma, wyniki super, ktg super. chcieli mi założyć krążek, ale będę rodzić za granicą więc to średnie rozwiązanie i do tego mam przed sobą lot samolotem. a ty jaką masz długość?? z tego co rozmawiam z innymi dziewczynami to niektóre mają krótszą + rozwarcie i lezeć specjalnie nie muszą.juz sama nie wiem od czego to zalezy. jestem dopiero w 30 tyg więc tym bardziej
Mj lekarz ocenił długosc szyjki na podstawie badania "dowcipnego" i na moje pytanie powiedział ze ok 2 cm ale to wynik na tzw. palec Jak będę na badaniach USG to może powie mi dokladnie. Ja też wspomnialam mu o twardnieniu brzucha i on d razu skojarzył to ze skaracaniem szyjki, choc jak wiadomo nie każde twardnienie musi wywołac taki skutek. Miałam tez KTG i oczywiscie super. Myślę, że lakarze wolą dmuchać na zimne i dlatego każdą dużo leżeć i odpoczywać. Ja kończe 29 tc więc mam jeszcze trochę przed sobą, ale wierzę że będzie ok, bo wogóle już mi brzuch nie twardnieje.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Po za tym co to jest 100 tys kredytu jak mieszkanie u nas w miescie jakie 3 pokojowe male bo 60mkw to tak w granicach 150 tys...
Anecko, 150 tys. to luksus, u mnie w Poznaniu mieszkanie ok 60 m to koszt +- 280-300 tys, a to tylko dlatego że ceny spadły, bo jeszcze 2 lata temu od 300 w górę (nie mówie o nowych mieszkaniach rzecz jasna) Są miasta myslę Kraków, Warszawa, Wrocek, gdzie ceny mogą być jeszcze wyższe. Gdzie te czasy, gdy mieszkania kosztowały 100 tys. .....
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:40   #4694
Artystka23
Dragonfly

ja sie bardzo szybko wyprowadzilam od rodzicow,bo mialam problemy z matka i przez bardzo dlugi czas wynajmowalam pokojemieszkanie z rodzicami to nie jest dobry pomysl-wczesniej mieszkalam z chlopakiem i jego mama bo on uparl sie ze tak wyjdzie nam taniej ,odlozymy pieniadze,a po co mamy sie tulac po wynajmowanych.To nie byl dobry pomysl,zycie z maminsynkiem... No a teraz mamy mieszkanie jego mamy,ktora siedzi za granica a potem zamieszka na wsi,ale co z tego skoro od samego poczatku uzeram sie z babka i nic w tym domu wczesniej nie moglam zrobic chociaz ona mowila "od marca bedziecie sami,bo ja sie wyprowadzam,zobaczycie jak bedzie wam ciezko".I tak sie wyprowadza,ze ja w siodmym miesiacu ciazy musze tachac jej ciezkie worki ze szmatami i jej posciel.Cud ze jeszcze nie urodzilam z wysilku
Stary 2010-09-09, 09:41   #4695
kliwia
Zakorzenienie

teraz przeczytalam co ja napisalam
kapanki
dobre to sobie humor poprawilam.
edzia oprocz jedzenia wpisane sa tez : kubek, sztucce i talerzyk

wiec cos czuje ze w publicznej sluzbie zdrowia, przynajmneij ze swoja posciela trzeba bedzie przychodzic.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-09 o 09:42
Stary 2010-09-09, 09:45   #4696
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
no prosze a ostatnio tata się śmiał, że niedługo do szpitala trzeba będzie brać swoje jedzenie i łóżkoAle poważnie dobrze że napisali bo bym niepomyslała, że TŻ też musi jeść przez tyle godzin.
EdziaO polozna na SR mowila ze najlepiej kupic sobie biala czekolade bo ona ma skladnik pomagajacy przy porodzieja chociazby cichaczem bede podzerac,bo tak na glodnego to ja nic nie wyprodukuje
Stary 2010-09-09, 09:50   #4697
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, pięknie piszesz.
My też mieliśmy misterny plan na życie. Wszystko się posypało, też musieliśmy wyjechać do UK, odpracować dług, potem o dziecko staraliśmy się rok...
Na co dzień się o tym nie pamięta, bo przytłaczają nas zwyczajne, codzienne problemy, ale tak naprawdę liczy się tylko to, że jesteśmy razem, względnie zdrowi, że będziemy mieć wymarzone dziecko...
A pieniądze... Przychodzą i odchodzą, tak to już jest.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 10:00   #4698
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

z all zamawiałaś łóżeczko ?
tak z allegro
w zalaczniku fotka

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

boze jak super dzisiaj spalam, pierwszy raz od 2 tygodni tak dobrze spałam, bardzo odpoczelam psychicznie jak wrociłam do domu, na dodatek wczoraj pani dr mnie bardzo pocieszyła no i jeszcze to przytulanie michalka to juz wogole

wczoraj odniosłam sukces, to był pierwszy dzien co NIC nie płakałam
jestem teraz bardzo pozytywnie nastawiona i wiem ze to juz dlugo nie potrwa zanim zabiore małego do domciu
Swietnie! Ty juz dobrze sypiasz to najwazniejsze Teraz to tylko bedzie odpoczynek psychiczny i fizyczny..

stokrotka, no ale Poznan a Legnica to roznica wiec cenowo tez..

Bylam u lekarza bo wstalam z lekkim bolem gardla i jest zaczerwienione.. no i przepisala mi Tantum Verde w sprayu. Kupilam od razu tran zwykly coby dojadac do tego Falvit mama

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:02   #4699
Artystka23
Dragonfly

no wlasnie,jak na razie mi ciagle pieniadze odchodzakurcze,zeby miec wlasny bankchoc i tak sie ciesze,ze tesciowa bardzo pomogla z wyprawka,ja od swoich rodzicow nie dostalam nic-no tata sie zapytal co on bedzie mial kupic,ale wiecej nie podejmowal tematu,bo widzial ze tesciowa sypnela pieniazkami,a moja mama zero,zadnych pytan,zero zainteresowania..o mojego malego robaka tez sie nie pyta,w ogole to dzwoni do mnie tylko wtedy jak cos chce,a sama z siebie dwa miechy potrafi sie do mnie nie odzywac,az tesciowa sie burzy ze jak tak mozna,oj mozna
Stary 2010-09-09, 10:04   #4700
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Witajcie

KLIWIA zdrówka!
ANECKA a na długo ojciec przyejchał?
KOTEK cieszę się że znacznie lepiej psych - to bardzo ważne ! Siedzenie cały dzien... to męczące okropnie dla ciebie zwłaszcza po cc... może chodź na 3-4 godz. ... ostatnio jak czytam Twe wieści to krtń mi drga chce mi się płakać... ehhh hormonki...

NOCKA cudna! ale o 7 punkt we śnie moj Tosiek wszedl po schodach ze mna na strych i pobiegl do okna ja za nim myslal maluch ze sie bawimy w ganianego i polecial jak worek ziemniakow doslownie czulam slyszalam we snie ten o0dglos!!!!!!!!!!!!!! masakra - juz oka ni ezmruzylam!!!!!!!!!!
wczoraj tez koszmar ze przy porodzi eumarlam
a przedwczoraj z emoj tato umarl we snie - do tego z rana nie odbieral tel bo nie slyszal! masakra jakas!!!
juz przestalam oglaac tv od tygodnia by nie miec koszmarow ale one sie piętrzą...

gotuję zupę na kosciach i mi tak cuchną że szok!!!! mroźno w domu ale musiałam otworzyć wszystkie okna bo dosłownie mi cuchnie!

Tosiek dziś nie wyraźny - katar już żółtawy a więc bakteryjny, mam na szczęście już z apteki super kropelki! oby poskutkowały - no i nie daje mi sobie mierzyć temp :/ odbyt odpada a i pod pachą kłopot bo przygnieciony czego nie cierpi...

mam nei najlepszy humor i przynajmniej wam się pożalę...

a dziś jeszcze mam zajęcia z dziećmi 2-3 letnimi i jestem wykończona... :/ a gdzie tam do 16

no i po małego szybciej musze pójść...

ponażekałam i uciekam sie kąpać i kończyć gotowanie - całuski dla Was pa
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:10   #4701
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, trzymaj się

Ja w sumie tez mam nie najlepszy nastrój, senna jakaś jestem. Powinnam się zabrać za coś, pozmywać, podszykować obiad, a nie mogę się zmobilizować jakoś. Chyba sobie jeszcze dam czas do 11, zjem wtedy drugie śniadanie i wreszcie się wezmę do roboty

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A w ogóle oglądam sobie na YT taki fajny kanał - mamazone. Jest tam mnóstwo krótkich filmików nt. porodu, pielęgnacji, noworodka itp. Wypowiadają się bardzo fajne położne i lekarze.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 10:12   #4702
Anecka
Zakorzenienie

pelnia, no na stale przyjechal bo juz tu musi do emerytury dorobic i byc zarejestrowany a za granica nie byl.

Hehe to jakich Ty kosci uzywasz?

Kurde a ja smarkam/kicham juz mam dosc. Ale lekarka powiedziala ze w 3 trymestrze to mozna byc przeziebionym, gorzej w 1.

No nic musze ogarnac pokoj, bo tesc przyjedzie do mojego ojca.

W ogole ojciec rozpalil w piecu i juz cieplutko w domu ale tak suche powietrze ze masakra. Nawilzacze zawieszone na grzejnikach nic nie daja, postawilam miche z woda na oknie nad kaloryferem, no to zobaczymy. Musze wlasnie jakis nawilzacz kupic, jakis polecacie? bo ten ma dobre opinie http://www.bangla.babyonline.pl/agd-...1020-p1443.htm no ale droooogi.. Myslalam o żabie http://allegro.pl/super-elektryczny-...209638583.html

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:15   #4703
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
tak z allegro
stokrotka, no ale Poznan a Legnica to roznica wiec cenowo tez..
Anecka wiem wiem, ale chcialam powiedzieć, że to nie tak źle z tą ceną, bo różnice w cenach mieszkań między miastami są spore, a w zarobkach już nie tak ogromne. Jest wiele osób które zarabia 1500 zł w Poznaniu i przy tych cenach mieszkań mogą tylko marzyć o kredycie , tak więc paradoksalnie Ty szybciej doczekasz sie swojego mieszknia
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:21   #4704
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kliwia, też tak często zasypiam - kładę się na lewym boku i dłoń na bok brzucha - wtedy mały mnie szturcha w nią

ha ha to zupełnie jak ja

a tak w ogóle to dzień dobry

Kootek serce rosnie jak czyta sie Twoje posty, tyle w nich radosci, szczęscia i w ogóle aż uśmiech sam na twarzy się pojawia, oby tak dalej wspaniałe wieści

Ja ponownie u teściów, ale do poniedziałku. Później wracamy do domku, a tam będzie czekała na mnie fura ubranek do prasowania i posciel

Kurcze mówię wam jak mnie górny odcinek pleców boli, wczoraj to myślałam, że padne wystać nie mogłam. Przed snem mąż zrobił mi delikatny masaż oliwką i ulga ogromna, ale czuje, że teraz to juz tak z dnia na dzień będzie :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:27   #4705
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dzien dobry

W koncu slonko swiecie

TZ zapomnial wczoraj o moich urodzinach.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:40   #4706
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, Twojemu TŻowi to się należy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-09, 10:40   #4707
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
boli mnie ząb :/ bo mi lekarstwo wypadło a do dentysty dopiero w piątek chyba jak będzie miał czas bo jeszcze nie dzwoniłam -a teraz pije kakao i jem chałkę z masełkiem i dżemem i boli jeszcze bardziej ale nie mogę się powstrzymać
Oooo widzisz, po przeczytaniui przypomniał mi się sen, że byłam u dentysty ;/ nie było fajnie

Siemka dziewczyny, u mnie leje a u Irsin słońce - a w ogóle jak to zapomniał o twoich urodzinach??

Artystka - mnie TŻ ściga, że już czas żebym sie spakowała do szpitala, bo nic nie mam, a wystarszył sie jak mu opowiedziałam o Kootkku i moje przyjaciołki tez mu opowiadały, że ich koleżanki miały na miesiąc przede mną a urodziły jeszcze w sierpniu, więc zaczął panikować. A ja nie wiem co kupic ;/ w sobotę mam wizytę w szpitalu, w którym chce rodzić, oraz spotkanie z położną, zadam jej wszystkie pytania, nawet spisałam na kartce, o co chce zapytać, bo skleroza na masakrę ostatnio.

A my też będziemy musieli wziąć kredyt, nie wiemy kiedy jeszcze, ale chyba po slubie. Bo ślub będzie, ale jak Młody bedzie miał rok, teraz nie chcemy, a właśnie słyszałam, że trzeba byc małżeństwem, żeby móc się zakwalifikować do tego programu Rodzina na swoim.

Laski - mam pytanie: koleżanka jest samotna matką, wynajmuje pokój w jednym mieście, a jest zameldowana u rodziców. Nie orientujecie się, jak to wygląda, jak będzie chciała starać sie o ten zasiłek dla samotnych matek? Powinna sie zameldować tam gdzie mieszka? Czy wystarczy ten meldunek u rodziców? Aha, no i kto wypłaca te świadczenia? Gmina? Zależy wysokośc tych świadczeń od tego, jak bogata jest gmina?
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:42   #4708
vikicullen
Zadomowienie

Super kootek ze czujesz sie psychicznie dobrze, to bardzo ważne
A maly mnie kopie non stop raz na dole raz u góry, ale nie bolesnie na szczeście

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:42   #4709
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Oooo widzisz, po przeczytaniui przypomniał mi się sen, że byłam u dentysty ;/ nie było fajnie

Siemka dziewczyny, u mnie leje a u Irsin słońce - a w ogóle jak to zapomniał o twoich urodzinach??

Artystka - mnie TŻ ściga, że już czas żebym sie spakowała do szpitala, bo nic nie mam, a wystarszył sie jak mu opowiedziałam o Kootkku i moje przyjaciołki tez mu opowiadały, że ich koleżanki miały na miesiąc przede mną a urodziły jeszcze w sierpniu, więc zaczął panikować. A ja nie wiem co kupic ;/ w sobotę mam wizytę w szpitalu, w którym chce rodzić, oraz spotkanie z położną, zadam jej wszystkie pytania, nawet spisałam na kartce, o co chce zapytać, bo skleroza na masakrę ostatnio.

A my też będziemy musieli wziąć kredyt, nie wiemy kiedy jeszcze, ale chyba po slubie. Bo ślub będzie, ale jak Młody bedzie miał rok, teraz nie chcemy, a właśnie słyszałam, że trzeba byc małżeństwem, żeby móc się zakwalifikować do tego programu Rodzina na swoim.

Laski - mam pytanie: koleżanka jest samotna matką, wynajmuje pokój w jednym mieście, a jest zameldowana u rodziców. Nie orientujecie się, jak to wygląda, jak będzie chciała starać sie o ten zasiłek dla samotnych matek? Powinna sie zameldować tam gdzie mieszka? Czy wystarczy ten meldunek u rodziców? Aha, no i kto wypłaca te świadczenia? Gmina? Zależy wysokośc tych świadczeń od tego, jak bogata jest gmina?

no, w ogole zapomnial - rozmawial ze mna, pisal, dzwonil nawet wieczorem,ale ze mam urodziny i on i jego mama zapomnieli...

klawo
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 10:45   #4710
kliwia
Zakorzenienie

anecka pranie mokre sobie rozwies przy grzejniku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości