![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 11 :(
Dlatego ja się powstrzymałam od pisania do jego narzeczonej. Wiedziałam, że mi nie uwierzy, ze poleci do niego, zapyta i uwierzy jemu.
#4742 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Natknęłam się na artykuł pt. "O czym myślisz po rozstaniu. 5 etapów". Przeczytałam go i potraktowałam z przymrużeniem oka, ale o dziwo w moim przypadku te etapy się zgadzają ![]() "Etap pierwszy: zrzucanie winy - To wszystko jego wina! Jak mógł zrobić ci takie świństwo? Jeszcze pożałuje! Jeszcze mu pokażę! On skończy sam, a ja będę szczęśliwa. Bez niego! Ja na pewno nie wyciągnę ręki pierwsza! Etap drugi: obwinianie siebie - A może to jednak ja zawiniłam? Jestem kobietą, powinnam wykazać więcej cierpliwości, sprytu i ciepła. Zachowywałam się jak rozkapryszona księżniczka, aż w końcu się doigrałam. Nie dziwne, że ode mnie odszedł. Jest wiele ładniejszych i fajniejszych dziewczyn. Dlaczego miałby mnie znosić? Etap trzeci: powstanie po upadku - Wcale nie jestem gorsza od innych. Mój były jeszcze pożałuję tego, co zrobił. Biorę się w garść! Zrobię się na bóstwo, zrealizuję snute w nieskończoność plany i wreszcie schudnę. Już nie mogę doczekać się ponownego spotkania! Kiedy mnie zobaczy, opadnie mu szczęka, ale będzie już za późno! Etap czwarty: odczuwanie pustki - Stało się. Jestem sama... Czy to musi być takie trudne? Chciałabym tylko, żeby ktoś mnie przytulił, powiedział, że jestem dla niego ważna… Tak jak wtedy, kiedy byliśmy tu, na naszej pierwszej randce. Chyba mi go brakuje. To nie miało tak wyglądać… Etap piąty: oswajanie rzeczywistości - Czy to możliwe, że minęło już tyle czasu? Hmm, co udało mi się zrobić od czasu rozstania? Czy jest lepiej, a może po prostu inaczej? Na pewno wyjdę na prostą… Uda mi się to bez niego. Teraz już o tym wiem. Nigdy nie usunę z pamięci tych złych momentów, ale chcę pamiętać i o tych dobrych!". Ja jestem obecnie gdzieś między czwartym a piątym. Niestety chyba jednak bliżej czwartego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
ja ze swoim rozstałąm sie gdzies na pocztatku sierpnia potem jeszce pisal i sie tak żarliśmy w smsach aż tu nagle wczoraj napisał i znów zaszczepił mi nadzieje zreszta ktorej nigdy nie utraciłam ,ale i zranił bo pisze wpadnij do mnie bo ma moja książke i nie chce jej oddac do biblioteki sam dac swojej sasiadce czyli mojej siostrze ciotecznej tylko komplikuje i wmawia mi ze lepszym wyjsniem jest zebym ja wpadła a ma juz nowa szybko sie pocieszyl po mnie. Spytalam co ona na to a on ze jest wyrozumila.No halo zeby była zapraszac do siebie i szukac wyrozumiałosc? to nie jest przesada? ogolnie fajnie nam sie pisalo bo sie 1 raz nie poklucilismy moze przyjaźń byłaby lepsza związek nie ma senu bo go kocham,ale nie pasujemy do siebie .Kazdy ma swoj swiat i nie rozumie drugiego. A jednak napisał siedział na jakiejś iprezce dyskotece i pisał do mnie sms , najpierw sygnał jakby sie bał mojej reakcji ,i wypytywnanie moze sprawdzanie czy czuje cos jeszcze ,nie wiem co zrobic zeby nie cierpiec bo kocham ,ale jestem niezdecydowana nie wiem co robic byc przyjaciolka czy odciac sie jak myslicie o jego zachowaniu to WODNIK
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
swietny ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
A mogę wiedzieć czemu z tym "nowym" się skończyło?
#4746 | |
Raczkowanie
|
miałam tak samo
![]() Czemu go nie ma pewnie z kims jest ![]() Hehe okropne ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() To co wyzej dotyczy tego posta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Zależy z którym nowym bo było ich kilku w międzyczasie
![]() jeśli chodzi o tego o którym pisałam, to skończyło się gdyż musiał wyjechać i byłby to związek na odległość, a z moja pierwsza miłość zdradziła mnie podczas takiego wyjazdu i miałam straszny uraz i obawy aż w końcu rozpadło się(nie chodzi o exa tylko o chłopaka z którym byłam za czasów gimnazjum/liceum i byłam "zakochana").
![]() |
#4748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Dlatego bez jednoznacznych dowodów, nie warto się w coś takiego mieszać, bo można wyjść na tą złą, co chce odbić faceta.
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
a ja dowiedziałam się, że mój ex nie był ok, nie był taki ok jak myślałam...
![]() ![]() ![]() Mam swojego amanta teraz i bawię się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
tesknie za nim kufa jego mac ile to jeszcze potrwa, czuje sie fatalnie 10 m-cy minelo a ja jak zaczarowana, mam serdecznie dosc to uczucie wyniszcza mnie, nawet juz nie mam ochoty wychodzic do ludzi, tak jak na poczatku zabijalam czas czym sie dalo i spotkaniami ze znajomymi i z facetami z ktorymi nic nie wychodzilo bo nie potrafilam nic poczuc
![]() nienawidze tej tesknoty, nigdy sie juz wiecej nie zakocham!!!!!! ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- OtTakaJa ja jestem caly czas na etapie 4 ![]()
#4751 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() U mnie piękna pogoda, słoneczko świeci. Mam jeszcze troche kasy z wypłaty, więc dzisiaj chyba pójde na zakupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dzisiaj natknęłam na archwium rozmów z eks na skype. Zapomniałam tam wykasować, bo rzadko z niego korzystam. Czytałam wszystko, od pierwszego dnia rozłąki do ostatniej majowej rozmowy. Czytałam i płakałam. Zauważyłam jak bardzo moje wiadomości przesycone były czułością, miłością, a jego niekiedy takie zwykłe o, koleżeńskie. Zauważyłam jak bardzo mnie krzywdził, jak odwracał kota ogonem. Zauważyłam też, że kochałam za bardzo, z czego chyba nie do końca wcześniej zdawałam sobie sprawę. Powyciągałam wiele wniosków i mimo, że kosztowało mnie to wiele łez, czuję się lżej, lepiej. Skasowałam wszystko. I utwierdziłam się w przekonaniu, że nigdy już bym do niego nie wróciła. Kiedy po śmierci cioci już po rozstaniu napisał mi : "a ty zamiast opłakiwać, to ci się na ratowanie związku zebrało?", olałam to. Teraz wiem jaki był podły i beznadziejny. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Ja moje maltretuje już od gimnazjum... niestety to się odbiło na ich ilości. Tzn ja nie używam już farb tylko takich szamponów koloryzującyhc czy kremów, ale i tak się niszczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też dzisiaj tak szaro na dworze. Ale za to humor mam świetny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4756 |
Rozeznanie
|
a ja byłam wczoraj na imprezie, świetnie się bawiłam i pierwszy raz od rozstania- po alkoholu- eks nie pojawił się w mojej głowie...niestety na trzeźwo jest trochę gorzej i przyznaję się, że ostatnio kusiło mnie żeby napisać i zapytać co u Niego. na szczęście opanowałam się, stwierdziłam że po cholerę mi to wiedzieć i że trzeba iść do przodu.
niech już będzie październik, nie pamiętam kiedy tak tęskniłam za studiami jak teraz.. nadmiar wolnego czasu mnie dobija zwłaszcza przy takiej pogodzie ;/ u mnie szaro, brzydko i zimno. i miłosci nie ma , no nie ma ...zakochać się chce no ![]()
#4757 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że u mnie też to może długo potrwać, bo przy nim poczułam pierwszy raz, że jestem na właściwym miejscu, że naprawdę kocham... Tak się czasami zastanawiam, czy jeszcze kiedyś pokocham kogoś tak bardzo jak jego. Rok mi zajęło, żeby się zakochać, pokochać.... Czasami mi się wydaje, że będzie lepiej dla mnie jak już nie pokocham, bo nie będę musiała więcej cierpieć.
#4758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszem się z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Ja też... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zakochać się hmmm też chcę, ale tak ze wzajemnością itp. itd ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Byłam w kościele i spotkałam eksa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
Tez mam mam nadzieję, że mnie nie zabije. Chociaż.... może tak by było lepiej, bo jak się miłości znudzi i znów sobie gdzieś pójdzie, to znowu będę płakać.
#4764 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja miałam maraton do 3 nad ranem więc dopiero koło 12.30 zwlekłam sie z łózka (pijacka opera u sąsiadów)... Jutro znowu poniedziałek ![]() ![]() a za 13 spotkanie z wami ![]() Jakaś taka jestem nieobecna dzisiaj:P Miłego dnia ![]()
#4765 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, wlasnie wrocilam z weekendu spedzonego z moim Xem
![]() ![]() Fajnie bylo ![]() I nawet w nocy mi sie snil i powiedzial ze mnie kocha ![]() A dzis, zjedlismy sobie sniadanko, obejrzelismy film, pogruchalismy troche i na koniec ulozylam mu fryzurke ![]() ![]() Moze to dlas was nie ma znaczenia ale ja i moj eks jak zasypialismy to spalismy do siebie odwroceni, onnigdy nie chcial spac przytulony do mnie, a X... X bardzo chce byc do mnie przytulony tylko jak juz nie wyrabia na jeden bok to sie przkreca ![]() ![]() ps: Od srody zaczynam nowa prace w sklepie Lee :P
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! Edytowane przez mimimka Czas edycji: 2010-09-12 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Raczkowanie
|
mimimka aż ciepło na sercu się robi jak się czyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Tak mysle ale nie bardzo czesto. Nie sni mi sie juz ale jak tylko mam okazje to o nim gadam. Ale...
jest pewna roznica... Teraz raczej opowiadam kolezanka rozne syztuacje w ktorych eks byl swinia dla mnie, a kolezanki mnie wspieraja-a to mi pomaga ![]() I kazda mysl jaka przychodzi mi do glowy z eskem to 'jak dobrze ze juz z nim nie jestem' Poza tym, trudno mi o nim nie myslec skoro gada kolegom ze wystawi nasz wspolny filmik-niech sprobuje. Mam juz nawet adwokata w tej sprawie (zawdzieczam go mojej kolezance)... Nienawidze go z calego serca, jest hipokryta i cynikiem-a mowil mi ze chce sie ze mna przyjaznic. Oklamal mnie mowiac ze nie ma tego filmiku i gada kolega takie swinstwa na moj temat tylko po to by zaszpanowac co robil z dziewczyna (a to nieprawda!!) SWINIA!! A robi to wszytsko dlatego ze sie czuje urazony i zazdrosny tym ze mam juz faceta a on mnie gowno obchodzi. Myslam ze bedzie mial taka satysfakcje ze ja go bede pol roku blagac o powrot a on bedzie mi gral na emocjach... KRETYN!! Denerwuje sie na sama mysl o nim! I jak go spotkam na uczelni to sama bede musiala sie powstrzymac by mu nie przywalic -.- A X juz zapowidzial ze jak sprobuje jeszcze raz mi uprzykrzyc zycie to on juz mu pokaze gdzie raki zimuja ![]()
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! Edytowane przez mimimka Czas edycji: 2010-09-12 o 17:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Z eksem bylam 3 lata pozniej przez miesiac, poltora spotykalam sie z facetami, z czego wybralam jednego, Jestesmy razem dopiero 1,5 miesiaca
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Zakorzenienie
|
O dziekuje bardzo !
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
ja weszlam na to grono bardziej zeby cos komus poradzic ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
ta sytuacja.Musisz troche ochlonac od tego wszystkiego, bo poswiecalas wczesniej czas na to zeby o tym myslec( jak sie domyslam 24 na dobe,co nie dawalo Ci nawet spac) i pewnie ejstes zmeczona juz nawet fizycznie. Dlatego odpocznij sobie troche od tego- teraz targaja Toba emocje ,ktore moga wskazac Ci zla droge. Ja osobiscie co bym nie zrobila,to wolalabym sie odkochac, bo skoro nigdy juz nie bedziesz mogla mu zaufac,to nie bardzo ma sens.. ale najlepiej zebys odpoczela.Moze(jak studiujesz )wyjedz sobie na pare dni ze znajomymi odetnij sie troche i wtedy bedziesz mogla sobie przemyslec to i owo, a jezeli masz szkole,to po prostu w wekend skocz sobie gdzies ,tylko nie mysl o tym,staraj sie zebys sie zabawila troszke,odpoczela. A potem bedzie Ci latwiej, latwiej podjac jakas decyzje, cos zrobic,bo jak bedziesz sie tak zamartwiala,to nam zwariujesz w koncu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.