Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 11:26   #3631
titina
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Mam prośbę do kilku osób które nie umieją cytować, edytować, korzystać z wyszukiwarki (nie będę wymieniała nickami żeby ie było że kogoś dyskryminuję) o zapoznanie sie z przewodnikiem ponieważ robi się nieczytelnie:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=224465

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:26   #3632
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
z tymi znajomymi to tylko jaja sa. co wiedziala adria ze idzie deptakiem i chciala ja niby podwiesc i nie zajechala po nia na tamta ulice gdzie szla?mi sie wydaje ze wcale sie tak dokonca nie pogodzily.
Ponoc o 4.30 byla pod blokiem a o 4 podobno ojczym iwonki slyszal rozmowe adrii z kims prez tel ale skoro iwonce sie duzo wczesniej tel rozladowl to w takim razie z kim gadala. pamietajcie ze od momentu wejscia iwonki na swoja ulice a do momentu zorientowania sie ze nie wrocila minelo sporo czasu. co wiec wszyscy znajomi wtedy robili?

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

wlasnie w tym artukule bylo to ujete jakoby to byl obcy facet co do lasek to fakt. sam jestem tym starym bykiem 31 letnim i troche dziwnie jak w towarzystwie takie mlode. podejrzewam ze mogl on podjechac z tymi chlopakami od tak sobie bo imprezka bo niesadze aby w iwonki towarzystwie osoby w tym wieku byly. coprawda nieznam zwyczajow towarzyskich w trojmiescie ale w wielkopolsce nie lepiej z tego co piszesz to jest podobnie.

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

z jednej strony to sie nie dziwie ze wujek iwonki byl na jej 18 bo ja bylem miesiac temu na 18 szwagierki siostry i razem chodzimy na imprezy w grupie ale juz np nie umawiam sie z obcymi 18 na imprezy czy tez niema ich w gronie moich znajomych. wiadomo z wiekiem ta granica sie zaciera ale poki co nie fajnie to wyglada
Oj mieszasz mieszasz. ;P

Adria i Iwona NIE POGODZIŁY SIĘ.

A Adria pod blokiem była około 3:30 (z klubu wyszła po 3 i wróciła taksówką).
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:29   #3633
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez valentina26 Pokaż wiadomość
Jesli to nie on, to dlaczego nagle zaczeli ukrywac jego twarz? Gdyby byl nadal poszukiwany, to raczej mijaloby sie z celem.
Ponieważ moja droga wizerunek człowieka jest jego dobrem osobistym (art. 23 KC) i znajduje się pod ochroną prawa.
Poza tym robią to również dla jego dobra, żeby nie prześladowała go banda domorosłych detektywów, która myśli że wszystkie rozumy pozjadała bo obejrzała parę odcinków CSI. A zapewne jest co najmniej 10 kroków za Policją, która po prostu nie tłumaczy się z tego co robi.
Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
A czy nie myślałyście o tym, że świadek ze Szwecji - Pan Ręcznik może być nie tylko świadkiem, ale i sprawcą ... Może to nie było do końca tak, że Oni pojechali do Niego, bo On miał im pomóc, ale może już coś o Nim wiedzieli więcej ... i coś wyszło w trakcie?
Chociaż w głębi serducha uważam, że znajomi Iwony na pewno coś wiedzą, znają jakiś szczegół i sądzę, że Policja już o tym wie. Badają trop lub szykują jakąś zasadzkę ... może to jakaś zorganizowana grupa, na którą trzeba większej siły Policji ... Policja też bywa miejscem, gdzie korupcja to chleb powszedni ... może ktoś ma władzę, której nie da się tak łatwo ubić :conf used:
Iwona najprawdopodobniej nie żyje. I to już bardzo dawno.
Wbrew temu co niektórym się wydaje świat nie kręci się wokół tej sprawy. Ludzie dalej napadają na siebie, kradną, oszukują, powodują wypadki, biją żony i dzieci, mordują się itd. I inni też giną, zarówno dorośli i starsi. Policja, według mnie słusznie, nie oleje tego wszystkiego i zacznie jedynie szukać osoby która zniknęła 2 miesiące temu.
Nie jest to korupcja tylko zdrowy rozsądek. I swoista sprawiedliwość.

Zresztą skąd przypuszczenie że mogła być przedmiotem jakiegoś spisku czy afery? Była ładna ale dużo ładniejsze widuje się na co dzień, nie posiadała też wyjątkowej wiedzy czy specjalistycznego wykształcenia czy coś w tym stylu. Złe miejsce, zły czas i przypadkowa dziewczyna. (nie sadzę że ktoś mógł spodziewać się że jej odbije i pójdzie sama w nocy do domu)

Historia z lumpeksem - należy pochwalić postawę Wizażanki, która sprawdza ten trop, ale typowa historia w stylu "jedna baba drugiej babie". Elvisa widziała chyba połowa Amerykanów, w każdym możliwym stroju co nie znaczy że żyje. Jest jakaś taka dziwna zależność że im większe wrażenie historia, osoba wywiera wrażenie, tym więcej ludzi, tym głupsze historie wymyśla.

Poza tym mnie od dawna zastanawia jedna rzecz - uczepiłyście się tak Adrii i reszty a tak samo prawdopodobny jest ojczym Iwony. Dużo opiera się na tym co twierdzi że usłyszał zza okna. Matka spała, więc któż to może potwierdzić, jaki jest na to dowód? A wiadomo takie rzeczy się zdarzają... Córka - młodsza i jędrniejsza wersja żony, rozrywkowa, po miejscach w których bywała można stwierdzić że lubiąca starszych facetów... Może jego nie chciała...
A może to matka była zazdrosna o córkę i męża... A może to Janusz, który kontroluje teraz co pisze się w tej sprawie (doprowadził do zamknięcia strony na która miał mały wpływ), ma również kontakt z Policją więc orientuje się trochę w ich poczynaniach...

Taką brzmiącą równie prawdopodobnie historyjkę można wymyślić dla każdej z osób. Tylko co to daje? Komu to pomoże?
Zresztą nie każdy kto nie rwie włosów z rozpaczy na ekranie by zadowolić żądne igrzysk pospólstwo przed telewizorem czy monitorem musi być mordercą. I odwrotnie.

Ostatnio rozwiązano dzięki badaniom DNA sprawę morderstwa pewnego małego chłopca sprzed lat. Okazało się że mordercą jest osoba uważana za przyjaciela rodziny mimo że podejrzewany był brat, który nie został wtedy skazany z braku dowodów. I tak zastanowiłam się w kontekście sprawy Iwony ilu z tych ludzi głośno lub po cichu nazywających go mordercą, przeprosiło go za to? Poczuło się winnymi?

I zastanawia czy jeśli sprawa Iwony rozwiąże się i nikt ze znanych osób nie będzie miał z tym wspólnego czy osoby, które z taka łatwością ferują wyrokami, snują teorie i podejrzewają, z równym zapałem będą przepraszać i kajać się?
I czy gdyby teoretycznie na przykład taka Adria coś sobie zrobiła (bo to taka tragedia, taka nagonka na nią, takie prześladowanie, a to w sumie jeszcze młodziutka dziewczyna) ile z osób które o niej pisały poczułyby się winnymi? A ile zaczęłoby snuć rozważania o tym że na pewno przez wyrzuty sumienia i tworzyć nowe teorie spiskowe? Myślę że jeśli chodzi o Wizażanki sprawa jest oczywista. Czasem czytając ten watek widzi się więcej hien, a nie po prostu szczerze zatroskanych dziewczyn.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:37   #3634
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ludzie czy Wy wogole bierzecie pod uwage ze moze byc poprostu "Świadek inkognito"???????????????
Jest anonimowy i kropka!!!! ani policja ani Rutkowski nie moga pisnac nic na jego temat
tak ludzie biorą pod uwagę taką opcję, ale z tego co czytałam nigdzie to nie jest podane że to niby jest świadek inkognito więc bierzemy sobie pod uwagę również inne opcje

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
Dobra, niech ten świadek będzie chroniony, ale w takim razie "co za banda/bandzior", którego Policja nie ma, a jest/są oni odpowiedzialni za porwanie/bądź coś gorszego Iwony?!
Jeżeli do tego doszło, że świadek jest pod taką ochroną, na sprawę zostało nałożone embargo, to o co tu chodzi?
Matko Boska ...
Policja jest nieudolna, że wiedzą kto to mógł zrobić ... i chyba nic nie robią, bo skoro jej mama nawet nic nie wie, co się dzieje w sprawie?!!!:confused :
a ktoś pomysł o tym że sprawa jest utajniona dlatego że policja chce zatuszowac swoją nieudolnośc zostało już na tym wątku omówione jakie popełnili błędy na samym początku i można by tak je wytykac bez końca i zostali ostro skrytykowani przez internautów za właśnie swoje "działania" i do tej pory nie zostały (chyba) sprawdzone najbardziej prawdopodobne miejsca a jak wiadomo najciemniej pod latarnią, ale jak nam wiadomo monitoringi pewnie już są po takim czasie skasowane i niestety wiele już nie zdziałają
także albo mają dobro śledztwa na uwadze, ale swoje "dobre" imię
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:38   #3635
burgund1234
BAN stały

mmm3m

wątek czytam na bierząco ale napisze jeszcze raz innymi słowami

Iwona była umówiona z Kasią na 7 rano a jest słowna i punktualna ( sama Kasia to powiedziała) to nie sądzę, że wogóle chciała nocować u Adrii.
Po co? Żeby zaraz wstawać i iśc do domu się szykować?
Mogła nie planować noclegu u Adrii niezależnie od kłótni. kłótnia
to był 2 powód, że szła do siebie.

Ja mam wątpliwości co do prawdomówności Adrii.
Ona chyba wciska jakiś kit z tym, że Iwona miała nocować u niej, bo nie sądzę, że Iwona nie powiedziała jej, że jest o 7 umówiona.

Dla mnie to jest umniejszanie powagi sytuacji takie wmawianie, że to nie było nic poważnego, że Adria nawet nie pamieta o co poszło i jeszcze gadanie, że Iwona do niej szła , bo się pogodziły. Tylko w jakim celu?
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:42   #3636
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Rodziców Adrii nie było wtedy w domu.
Czepiam się ciągle sprawy noclegu Iwony u Adrii. Media podały , nawet ktoś tu cytował, że Adria mówiła, że Iwona idzie do niej i że miała sobie otworzyć drzwi jej kluczami.
Teraz wyszło, że zostawila Iwona u Adrii torebkę z kluczami. Jakby naprawdę miała zamiar nocowania:

1. zostawiłaby nie torebkę tylko torbę z jakąś piżamą i chociażby szczoteczką do zebów, czymś na przebranie na rano tym bardziej, ze umówiła się z inną koleżanką. - a z info z tego forum wynika, że nie zostawiła ( wzięła tylko 2 torebki - jedna z kluczami została u Adrii)

2. umówiła się z tą koleżanką na 7 rano - nie mogę nigdzie znaleźć, że Adria o tym mówiła.
Naprawdę o tym nie wiedziała? Coś to nocowanie Iwony jest mocno naciągane.

3. To Iwona będąc umówiona z Kasią i pożarta z Adrią mimo wszystko miała iść do niej spać?
To nielogiczne. To miala u niej spać chwilę i zaraz wstawać, żeby iśc do domu wyszykować się na wyjście z Kasią? Bo chyba nie zamierzała iść w rzeczach z imprezy.

Sorki ale nie mogę tego skumać.
Oj ciężko Ci idzie czytanie ze zrozumieniem,nie chce mi się już tego po raz enty tłumaczyć.

Iwona miała nocować u Adrii zanim się pokłóciły. Po kłótni Iwona postanowiła,że idzie spać do siebie.

1) Skąd wiesz co było w tej drugiej torbie,którą zostawiła u Adrii,a czego w niej nie było?

2 i 3) jak wyżej
A z Kasią mogła umówić się już w trakcie imprezy. Wcale te wyjście nie musiało być zaplanowane od kilku dni.

JUŻ ROZUMIESZ??
Stary 2010-09-15, 11:45   #3637
Gaaliyah
Raczkowanie

Asiczka- no właśnie to mam myśli albo ich nieudolność albo dobro sprawy
gramwzielone- tak się składa, że o sprawiedliwości w polskim systemie prawnym to ostatnio nie można za wiele powiedzieć, jestem poniekąd powiązana ze zbliżonym środowiskiem i nie jest tak łatwo i prosto jak się wydaje. "Zdrowy rozsądek" proszę Cię ...

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:46   #3638
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
swoją drogą pani może się wogóle nie odezwac jeśli to tylko jej wybujała wyobraźnia a taka możliwośc niestety trzeba wziąśc pod uwagę

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

coś w tym stylu pisałam już wczoraj, ale przez te kłótnie ciężko było się przebic, dla mnie również jest ta sytuacja niezrozumiała i to niestety rzuca kolejne podejrzenia na znajomych Iwony ( bo gdyby była to błahostka to nie mieliby powodu by ukrywac )

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

ciągle spraw z kluczami się nie zgadza, bo z tego co pamiętam to pan Janusz pisał że miała zostawic klucze Iwonce do Jej domu, a nie swojego, a z drugiej strony pamiętam jakiś artukuł że mama Iwony stara się byc w domu właśnie dlatego że Iwona nie ma kluczy
przeszukam dziś jeszcze te artykuły i może znajdę to o czym mówię, a więc pojawiają się ciągle jakieś niedopowiedzenia i jak dla mnie coraz bardziej to zawiłe
Ja nie wiem czego Ty tu nie rozumiesz.
Tak Adria zostawiła na balkonie klucze do domu Iwony. Skoro Iwona nie doszła pod blok,to nie miała jak wziąć tych swoich kluczy,czyli logiczne jest,że ich nie miała przy sobie w momencie zaginięcia.

Sorry,ale tyle razy było to tłumaczone i wałkowane,że już nie rozumiem jak to nadal może być niejasne.
Stary 2010-09-15, 11:51   #3639
Madaleinee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Ponieważ moja droga wizerunek człowieka jest jego dobrem osobistym (art. 23 KC) i znajduje się pod ochroną prawa.
Poza tym robią to również dla jego dobra, żeby nie prześladowała go banda domorosłych detektywów, która myśli że wszystkie rozumy pozjadała bo obejrzała parę odcinków CSI. A zapewne jest co najmniej 10 kroków za Policją, która po prostu nie tłumaczy się z tego co robi.Iwona najprawdopodobniej nie żyje. I to już bardzo dawno.
Wbrew temu co niektórym się wydaje świat nie kręci się wokół tej sprawy. Ludzie dalej napadają na siebie, kradną, oszukują, powodują wypadki, biją żony i dzieci, mordują się itd. I inni też giną, zarówno dorośli i starsi. Policja, według mnie słusznie, nie oleje tego wszystkiego i zacznie jedynie szukać osoby która zniknęła 2 miesiące temu.

Zresztą skąd przypuszczenie że mogła być przedmiotem jakiegoś spisku czy afery? Była ładna ale dużo ładniejsze widuje się na co dzień, nie posiadała też wyjątkowej wiedzy czy specjalistycznego wykształcenia czy coś w tym stylu. Złe miejsce, zły czas i przypadkowa dziewczyna. (nie sadzę że ktoś mógł spodziewać się że jej odbije i pójdzie sama w nocy do domu)

Historia z lumpeksem - należy pochwalić postawę Wizażanki, która sprawdza ten trop, ale typowa historia w stylu "jedna baba drugiej babie". Elvisa widziała chyba połowa Amerykanów, w każdym możliwym stroju co nie znaczy że żyje. Jest jakaś taka dziwna zależność że im większe wrażenie historia, osoba wywiera wrażenie, tym więcej ludzi, tym głupsze historie wymyśla.

Poza tym mnie od dawna zastanawia jedna rzecz - uczepiłyście się tak Adrii i reszty a tak samo prawdopodobny jest ojczym Iwony. Dużo opiera się na tym co twierdzi że usłyszał zza okna. Matka spała, więc któż to może potwierdzić, jaki jest na to dowód? A wiadomo takie rzeczy się zdarzają... Córka - młodsza i jędrniejsza wersja żony, rozrywkowa, po miejscach w których bywała można stwierdzić że lubiąca starszych facetów... Może jego nie chciała...
A może to matka była zazdrosna o córkę i męża... A może to Janusz, który kontroluje teraz co pisze się w tej sprawie (doprowadził do zamknięcia strony na która miał mały wpływ), ma również kontakt z Policją więc orientuje się trochę w ich poczynaniach...

Taką brzmiącą równie prawdopodobnie historyjkę można wymyślić dla każdej z osób. Tylko co to daje? Komu to pomoże?
Zresztą nie każdy kto nie rwie włosów z rozpaczy na ekranie by zadowolić żądne igrzysk pospólstwo przed telewizorem czy monitorem musi być mordercą. I odwrotnie.

Ostatnio rozwiązano dzięki badaniom DNA sprawę morderstwa pewnego małego chłopca sprzed lat. Okazało się że mordercą jest osoba uważana za przyjaciela rodziny mimo że podejrzewany był brat, który nie został wtedy skazany z braku dowodów. I tak zastanowiłam się w kontekście sprawy Iwony ilu z tych ludzi głośno lub po cichu nazywających go mordercą, przeprosiło go za to? Poczuło się winnymi?

I zastanawia czy jeśli sprawa Iwony rozwiąże się i nikt ze znanych osób nie będzie miał z tym wspólnego czy osoby, które z taka łatwością ferują wyrokami, snują teorie i podejrzewają, z równym zapałem będą przepraszać i kajać się?
I czy gdyby teoretycznie na przykład taka Adria coś sobie zrobiła (bo to taka tragedia, taka nagonka na nią, takie prześladowanie, a to w sumie jeszcze młodziutka dziewczyna) ile z osób które o niej pisały poczułyby się winnymi? A ile zaczęłoby snuć rozważania o tym że na pewno przez wyrzuty sumienia i tworzyć nowe teorie spiskowe? Myślę że jeśli chodzi o Wizażanki sprawa jest oczywista. Czasem czytając ten watek widzi się więcej hien, a nie po prostu szczerze zatroskanych dziewczyn.

Madaleinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:52   #3640
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
mmm3m

Iwona była umówiona z Kasią na 7 rano a jest słowna i punktualna ( sama Kasia to powiedziała) to nie sądzę, że wogóle chciała nocować u Adrii.

Ona chyba wciska jakiś kit z tym, że Iwona miała nocować u niej, bo nie sądzę, że Iwona nie powiedziała jej, że jest o 7 umówiona.

Dla mnie to jest umniejszanie powagi sytuacji takie wmawianie, że to nie było nic poważnego, że Adria nawet nie pamieta o co poszło i jeszcze gadanie, że Iwona do niej szła , bo się pogodziły. Tylko w jakim celu?
bodajże w piątek Janusz odpowiedział na naszą listę pytań... i potwierdził, że Iwona faktycznie miała spać u Adrii i naprawdę była umówiona z Kasią na 7.
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:55   #3641
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli to nie on, to dlaczego nagle zaczeli ukrywac jego twarz? Gdyby byl nadal poszukiwany, to raczej mijaloby sie z celem.
Oj widać,że nie czytasz dokładnie wątku. Wczoraj o tym pisałam,że twarz Pana Ręcznika już dawno zakryli,a nie nagle. Zakryli zanim pojawił się świadek ze Szwecji.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
też to pamiętam ale chyba żle oglądałąm ten progeam bo ja to rozumiałąm tak, że Iwona w ogóle nie miała swoich kluczy i dlatego zawsze ktoś musiałbyc w domu , że jak wróci ze szkoły czy coś mogła wejść do domu.... było to dla mnie chore ale widac mogłam źle zrozumieć
Źle zrozumiałaś. Chodziło tylko o ten dzień zaginięcia - mama dowiedziała się od Adrii,że Iwona nie odebrała od niej swoich kluczy,więc teraz mama Iwony stara się,żeby zawsze ktoś był w domu,żeby Iwona miała jak do niego wejść.
Stary 2010-09-15, 12:08   #3642
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czego Ty tu nie rozumiesz.
Tak Adria zostawiła na balkonie klucze do domu Iwony. Skoro Iwona nie doszła pod blok,to nie miała jak wziąć tych swoich kluczy,czyli logiczne jest,że ich nie miała przy sobie w momencie zaginięcia.

Sorry,ale tyle razy było to tłumaczone i wałkowane,że już nie rozumiem jak to nadal może być niejasne.
przeczytaj trochę niżej koleżanko, że odnośnie tych kluczy po prostu nie zajarzyłam
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:22   #3643
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
mmm3m

A czemu nie bierzesz pod uwagę faktu,że z Kasią umówiła się już w trakcie trwania całej imprezy??
Moja hipoteza:
Najpierw planowała nocować u Adrii i zostawiła u niej swoje rzeczy. Będąc na tych działkach albo w klubie dostała smsa albo telefon od Kasi,czy Iwona nie miałaby ochoty iść o 7 rano z nią na plażę na turniej piłki nożnej.
Gdyby się nie pokłóciła z Adrią to wróciłaby z nią i zabrała swoje rzeczy i poszła spać do siebie. Ale skoro się pokłóciła to poprosiła,żeby Adria zostawiła Iwonie jej rzeczy na balkonie.

Moim zdaniem logiczne.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
przeczytaj trochę niżej koleżanko, że odnośnie tych kluczy po prostu nie zajarzyłam
Ok już doczytałam,ale tak się składa,że czytam od początku do końca,a nie odwrotnie.

Także mam nadzieję,że sprawa kluczy jest już dla wszystkich jasna i zrozumiała.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
"Nowi świadkowie zarejestrowani przez kamery monitoringu sami zgłosili się na policję. Złożyli zeznania, podobnie jak 25-letni policjant, z którym spotykała się Iwona. Niestety ich zeznania nie spowodowały przełomu w śledztwie. Cały czas, bezskutecznie, poszukiwany jest mężczyzna z ręcznikiem, który feralnego poranka szedł za Iwoną."

Czyli wychodzi na to,tak jak pisałam,że ten policjant Marcin nie ma nic wspólnego z zaginięciem Iwony.

http://www.tvp.info/informacje/ludzi...czorek/2390000 - artykuł + wideo

Zauważyłyście,że Pana Ręcznika ocenzurowano,a innych osób z monitoringu nie?? Nie bardzo rozumiem dlaczego. Pan Ręcznik chyba się jeszcze nie znalazł,czyli nadal jest poszukiwany jako ważny świadek,dlaczego więc zamazali mu twarz?? Ktoś wie??
Znalazłam i zacytowałam swój post z 2010-08-15, 15:20 , kiedy to zauważyłam,że twarz Pana Ręcznika jest zamazana (pierwsza strona tego wątku). Było to 14 sierpnia,a informacje o świadku ze Szwecji pojawiły się 4 dni później,czyli 18 sierpnia. Czyli jak widać potwierdza się to co pisałam,że twarz Pana Ręcznika była już zamazana zanim do Rutkowskiego zgłosił się szwedzki świadek.

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:23
Stary 2010-09-15, 12:29   #3644
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Oj ciężko Ci idzie czytanie ze zrozumieniem,nie chce mi się już tego po raz enty tłumaczyć.

Iwona miała nocować u Adrii zanim się pokłóciły. Po kłótni Iwona postanowiła,że idzie spać do siebie.

jak miała spać u Adrii skoro umówiła się o 7 rano z Kasią?

1) Skąd wiesz co było w tej drugiej torbie,którą zostawiła u Adrii,a czego w niej nie było?

2 i 3) jak wyżej
A z Kasią mogła umówić się już w trakcie imprezy. Wcale te wyjście nie musiało być zaplanowane od kilku dni.

to nie powiedziałaby Adrii, że zmieniły się plany i nie śpi u niej?
Iwona umówiła się z Kasią , nic nie mówi Adrii i jeszcze chce iść do niej spać?
bzdura jakaś

JUŻ ROZUMIESZ??
Kurde napiszę jeszcze raz!!!!!

Znam fakty!!!!! Dokładnie przeczytałam liste pytań do Janusza.

I Iwona umówiła się z Kasią i ustaliły to przed imprezą. Miały się spotkać o 7 ej rano i nie wierzę, że wogóle miała zamiar spać u Adrii.
A swoje klucze zostawiła tam, żeby nie zgubić. Może miały wracać razem i Iwona wzięłaby je i poszła do siebie.

W klubie dochodzi do awantury. Iwona reaguje strasznie gwałtownie i 4 osoby nie są w stanie jej zatrzymać. Idzie piechotą taki kawał drogi, sama , na boso.
Nie chce wiąść do taksówki z Adrią.
Przecież to była niezła zadyma.

A tu z dugiej strony słyszymy:
To nic poważnego. Nie pamiętam nawet o co poszło.
I Iwona miała iść do Adrii spać- po co Adria tak mówwiła skoro się nie pogodziły? ( teraz to już wiadomo, że tak było).

Gdyby to była głupota to po kawałku bosej wędrówki Iwona chętnie by wsiadła do taxi z Adrią. Iwona była wkurzona na maxa widocznie.

Niby głupota , drobiazg to czemu mama Iwony nie wie co tam zaszło?

I nie musisz pisać, że nie umiem czytać ze zrozumieniem. Zachowaj takie uwagi dla siebie. Ja Ciebie nie obrażam.

Sama nie znasz faktów i odpowiadasz tak jak Robsonowi o tym świadku więc nie zwracaj uwagi innym.

Stary 2010-09-15, 12:30   #3645
robson1979
BAN stały

witam szanowne panie. no i kolejny dzien rozpoczety on wejscia na wiadomosci i ulga ze niema zadnych tragicznych wiadomosci ale tez niedosyt ze niema zadnych. widze ze od rana wzielyscie sie za temat ale tez widze doghryski ze ktos czegos nie kuma i tak dalej.dlaczego? zrozumcie ze w tym natloku kazdej opini czasami ciezko sie polapac i sztuka jest nie pomylic godzin gdyz one tu kluczowa role graja i jest naprawde wiele istotnych godzin wymienionych.zreszta dyskusje tocza sie czesto w godzinach nocnych( nie kumamy juz za bardzo bo zmęczenie organizmu a i mozgu przedewszystkim) jak i w godzinach rannych( przed kawa poranną albo za malo tych kaw).
Niechce nikogo dyskryminowac tylko napisze ktora z kolezanek moim skromnym zdaniem ma wiele trafnych spostrzezen a jest to burgund.nadmieniam ze to tylko moje zdanie w moim odczuciu wiec bez obrazy. wiele z was na okraglo zauwaza cos co ma sens i podstawy do jakis podejrzen i prosze was nie wygryzajcie sobie ze ktos czegos nie zrozumial bo dzialamy wszyscy dla sprawy iwonki i to jest wazniejsze.
dla mnie tez jest dziwne ze ktos dociera przed blok okolo 3.30 mowi ze idzie spac a okolo4.00 jest slyszany jak rozmawia przez tel.
* jest dla mnie dziwne ze mowi sie ze ktos ma alibii na ten czas a sen jest kiepskim alibii bo domownikow w domu nie bylo.
od 7 rano siedze na necie i czytam wiadomosci i powiem wam ze balagan nieziemski w info na necie.
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:34   #3646
Melissa86
Zakorzenienie

Dwa nowe artykuły od lublin.com.pl (Ryhu nie śpi i działa,brawa dla niego ).

Magiczna formuła: Tajemnica dla dobra śledztwa.

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...obra,sledztwa/

Apel do trójmiejskich prawników.

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...ich,prawnikow/

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

I Iwona umówiła się z Kasią i ustaliły to przed imprezą. Miały się spotkać o 7 ej rano i nie wierzę, że wogóle miała zamiar spać u Adrii.
A swoje klucze zostawiła tam, żeby nie zgubić. Może miały wracać razem i Iwona wzięłaby je i poszła do siebie.

W klubie dochodzi do awantury. Iwona reaguje strasznie gwałtownie i 4 osoby nie są w stanie jej zatrzymać. Idzie piechotą taki kawał drogi, sama , na boso.

I Iwona miała iść do Adrii spać- po co Adria tak mówwiła skoro się nie pogodziły? ( teraz to już wiadomo, że tak było).

Gdyby to była głupota to po kawałku bosej wędrówki Iwona chętnie by wsiadła do taxi z Adrią. Iwona była wkurzona na maxa widocznie.

I nie musisz pisać, że nie umiem czytać ze zrozumieniem. Zachowaj takie uwagi dla siebie. Ja Ciebie nie obrażam.

Sama nie znasz faktów i odpowiadasz tak jak Robsonowi o tym świadku więc nie zwracaj uwagi innym.
Ok sorry,może mnie poniosło trochę.

W takim razie skoro znasz fakty to proszę podaj mi źródła,gdzie jest napisane,że:

1) Iwona umówiła się z Kasią PRZED imprezą.

2) Gdzie Adria mówi,że mimo kłótni Iwona nadal miała u niej spać.

Bez ironii i uszczypliwości. Po prostu nigdzie o tym nie czytałam i nie słyszałam,więc jeśli to ja coś ominęłam to zwracam honor.
Stary 2010-09-15, 12:35   #3647
burgund1234
BAN stały

[QUOTE=Melissa86;22077960]A czemu nie bierzesz pod uwagę faktu,że z Kasią umówiła się już w trakcie trwania całej imprezy??
Moja hipoteza:
Najpierw planowała nocować u Adrii i zostawiła u niej swoje rzeczy. Będąc na tych działkach albo w klubie dostała smsa albo telefon od Kasi,czy Iwona nie miałaby ochoty iść o 7 rano z nią na plażę na turniej piłki nożnej.
Gdyby się nie pokłóciła z Adrią to wróciłaby z nią i zabrała swoje rzeczy i poszła spać do siebie. Ale skoro się pokłóciła to poprosiła,żeby Adria zostawiła Iwonie jej rzeczy na balkonie.

Moim zdaniem logiczne

Tak. Ale moim zdaniem wygląda to tak jakby nie przyznała się do tego Adrii, bo ta do końca mówiła,że Iwona ma u niej spać a nie iść z nią po swoje rzeczy.
Stary 2010-09-15, 12:37   #3648
rilla900
Raczkowanie

Cytat:

ehhh ja też jestem zdziwiona, że jeszcze nie "wyduszono" ze znajomych, o co była kłótnia. też uważam, że na pierwszy rzut oka widać, że to musiało być coś poważnego... skoro Iwona według relacji bliskich była osobą spokojną i nie dawała się łatwo wyprowadzić z równowagi, a tu takie gwałtowne reakcje, nawet samotny powrót wbrew rozsądkowi...
mam jednak nadzieję, że policja tak naprawdę zna przyczyny kłótni i nie mają one związku ze sprawą, a nie ujawnia ich dla dobra śledztwa.
Stary 2010-09-15, 12:41   #3649
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Bylo na poddaszu w kosciele przykryte deskami, gdzie nikt przez lata nie wchodzil, dopieropo w czasie gruntownych remontow je odkryli. W tym samym kosciele byla widziana po raz ostatni. Jak sie okazalo zabil ja jej kolega, ktory sie w niej podkochiwal a ona nie odwzajemniala jego uczuc.
I smród nie roznosił się po kościele? widzieli ją ostani raz w kościelel nie szukali an poddaszu..... czyli polska policja też nie ejst kiepska
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:43   #3650
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
witam szanowne panie. no i kolejny dzien rozpoczety on wejscia na wiadomosci i ulga ze niema zadnych tragicznych wiadomosci ale tez niedosyt ze niema zadnych. widze ze od rana wzielyscie sie za temat ale tez widze doghryski ze ktos czegos nie kuma i tak dalej.dlaczego? zrozumcie ze w tym natloku kazdej opini czasami ciezko sie polapac i sztuka jest nie pomylic godzin gdyz one tu kluczowa role graja i jest naprawde wiele istotnych godzin wymienionych.zreszta dyskusje tocza sie czesto w godzinach nocnych( nie kumamy juz za bardzo bo zmęczenie organizmu a i mozgu przedewszystkim) jak i w godzinach rannych( przed kawa poranną albo za malo tych kaw).
Niechce nikogo dyskryminowac tylko napisze ktora z kolezanek moim skromnym zdaniem ma wiele trafnych spostrzezen a jest to burgund.nadmieniam ze to tylko moje zdanie w moim odczuciu wiec bez obrazy. wiele z was na okraglo zauwaza cos co ma sens i podstawy do jakis podejrzen i prosze was nie wygryzajcie sobie ze ktos czegos nie zrozumial bo dzialamy wszyscy dla sprawy iwonki i to jest wazniejsze.
dla mnie tez jest dziwne ze ktos dociera przed blok okolo 3.30 mowi ze idzie spac a okolo4.00 jest slyszany jak rozmawia przez tel.
* jest dla mnie dziwne ze mowi sie ze ktos ma alibii na ten czas a sen jest kiepskim alibii bo domownikow w domu nie bylo.
od 7 rano siedze na necie i czytam wiadomosci i powiem wam ze balagan nieziemski w info na necie.
Ok przyznaję się i przepraszam,że mnie dzisiaj trochę poniosło.

Już mówię dlaczego - wchodzę na wątek i widzę te same pytania,które już tutaj nie raz były wałkowane i nie raz się na nie odpowiadało.

Fajnie,że nowe osoby się włączają do dyskusji. Tylko zrozumcie też mnie i inne dziewczyny,które piszą tutaj codziennie już od lipca. Jest dla nas męczące pisanie ciągle o tym,o czym już kiedyś dyskutowałyśmy. (żeby nie uogólniać to piszę w swoim imieniu,może innych to nie męczy)

Ja na przykład CZYTAM KAŻDY POST i jak widzę,że ktoś pyta o coś,co było pisane na poprzedniej stronie,to mnie szlag trafia.
Stary 2010-09-15, 12:46   #3651
mmm3m
BAN stały

Cytat:

2 i 3) jak wyżej

JUŻ ROZUMIESZ??
teraz ty wszystko mieszasz.... JANUSZ już pisał dokłądnie, czyja wbyła torba, co w niej było i gdzie iwona miała nocować:

torba była iwony
byływ nie m. in. jej klucze
iwona miałą nocowac u siebie

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
mmm3m

ale ty nadal kręcisz, bo iwona szła do siebie, była umówina na 7 z kasią i to jej torba została u adrii.
Stary 2010-09-15, 12:47   #3652
rilla900
Raczkowanie

Cytat:

Już mówię dlaczego - wchodzę na wątek i widzę te same pytania,które już tutaj nie raz były wałkowane i nie raz się na nie odpowiadało.

Fajnie,że nowe osoby się włączają do dyskusji. Tylko zrozumcie też mnie i inne dziewczyny,które piszą tutaj codziennie już od lipca. Jest dla nas męczące pisanie ciągle o tym,o czym już kiedyś dyskutowałyśmy. (żeby nie uogólniać to piszę w swoim imieniu,może innych to nie męczy)

Ja na przykład CZYTAM KAŻDY POST i jak widzę,że ktoś pyta o coś,co było pisane na poprzedniej stronie,to mnie szlag trafia.
no bo nie można popadać ze skrajności w skrajność
moim zdaniem wałkowanie tych samych wątków po raz kolejny jest nieuniknione, jeśli nie chcemy żeby temat umarł... nie mamy w tej sprawie nowych faktów, nowych wiadomości, nic... więc to raczej nieuniknione, że po raz kolejny zabieramy się za analizę tego, co już było - bo może uda się coś nowego wykombinować.

z drugiej strony masz rację, że pytanie o coś, co było pisane na poprzedniej stronie, jest denerwujące dla innych
Stary 2010-09-15, 12:47   #3653
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też to męczy i też mnie szlag trafia
więc nie jesteś sama
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:49   #3654
mmm3m
BAN stały

Cytat:
A czemu nie bierzesz pod uwagę faktu,że z Kasią umówiła się już w trakcie trwania całej imprezy??
Moja hipoteza:
tak też mogło byc i sie z toba zgadzam, ale wczesniej piszesz tak jakbyś nie wiedziałą, ż eiwona miała iśc do swojego domu
Stary 2010-09-15, 12:50   #3655
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rilla900 Pokaż wiadomość
ehhh ja też jestem zdziwiona, że jeszcze nie "wyduszono" ze znajomych, o co była kłótnia. też uważam, że na pierwszy rzut oka widać, że to musiało być coś poważnego... skoro Iwona według relacji bliskich była osobą spokojną i nie dawała się łatwo wyprowadzić z równowagi, a tu takie gwałtowne reakcje, nawet samotny powrót wbrew rozsądkowi...
mam jednak nadzieję, że policja tak naprawdę zna przyczyny kłótni i nie mają one związku ze sprawą, a nie ujawnia ich dla dobra śledztwa.
ja słyszałam co innego na temat Iwony. Jak się na kogoś obraziła to wolała zamknąć się w pokoju na dłuższą chwilę i uspokoić. Jak miała focha albo była bardzo wkurzona to wolała zostać sama. Pisał to Janusz. Pisał też, że nie dziwi go w takim razie zachowanie Iwony i że wolała sama wracać pieszo niż ze znajomymi. Podobno taka właśnie była.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:51   #3656
kalahariii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Poza tym robią to również dla jego dobra, żeby nie prześladowała go banda domorosłych detektywów, która myśli że wszystkie rozumy pozjadała bo obejrzała parę odcinków CSI. A zapewne jest co najmniej 10 kroków za Policją, która po prostu nie tłumaczy się z tego co robi.Iwona najprawdopodobniej nie żyje. I to już bardzo dawno.

trzeźwo myśląca wizażanka, nic dodać nic ująć
Stary 2010-09-15, 12:52   #3657
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
teraz ty wszystko mieszasz.... JANUSZ już pisał dokłądnie, czyja wbyła torba, co w niej było i gdzie iwona miała nocować:

torba była iwony
byływ nie m. in. jej klucze
iwona miałą nocowac u siebie

Ależ ja nic nie kręcę,ja to wszystko wiem. Post był skierowany do burgund,która twierdzi,że w torbie Iwony nie było piżamy ani szczoteczki do zębów,więc się jej zapytałam skąd to wie.
Stary 2010-09-15, 12:52   #3658
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ja słyszałam co innego na temat Iwony. Jak się na kogoś obraziła to wolała zamknąć się w pokoju na dłuższą chwilę i uspokoić. Jak miała focha albo była bardzo wkurzona to wolała zostać sama. Pisał to Janusz. Pisał też, że nie dziwi go w takim razie zachowanie Iwony i że wolała sama wracać pieszo niż ze znajomymi. Podobno taka właśnie była.
Też to pamiętam, sma pan janusz kiedyś pisał, że iwona była wybuchowa czy jakos tak i musiala swoje odreagowac.

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:53
Stary 2010-09-15, 12:53   #3659
robson1979
BAN stały

ja uwazam ze iwonka po klotni wcale nie miala juz zamiaru spac u adrii bo bez sensu klasc sie na dwie dodziny czy trzy i wstawac na kolejne spotkanie z inna kolezanka.Rozsadniej jest isc do wlasnego domu.Sadze tez ze te pozostawienie kluczy na balkonie to bardziej tyczylo sie zostawienia torby z iwonki drobiazgami anizeli samych kluczy w torbie.Pozatym dziwne dla mnie ze kolezanka ze jesli iwonka ma spac u adrii i kaze niby zostawic sobie klucze to kolezanka nie wyczuwa ze cos nie tak ze powinna byc juz pol godziny temu a jej niema. sorka ale nawet spiac nie sposob nie reagowac na przekrecanie klucza w zamku i samego wejscia do czyjegos domu. tu juz bym sie denerwowal ze mimo uplywu czasu kolezanki jeszcze niema. nastepne..... byla wzmianka ze klotnia poszla o chlopaka potem ze jakas *******a ze nawet nie pamieta o co poszlo... nie pamieta? sorry ale ja poklocilem sie z kolega 10 miesiecy temu naprawde o wielka *******e i pamietam ze szczegolami mimo ze nie bylem do konca trzezwy. co nie pamieta kolezanka nie pamietaja koledzy? dziwne pozatym uwazam ze pewnie niedopowiedzenia na temat noclegu wynikaja z niedokonczonej rozmowy poprzez rozladowanie sie telefonu badz ta rozmowa sama w sobie byla bardzo krotka.
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:53   #3660
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Ależ ja nic nie kręcę,ja to wszystko wiem. Post był skierowany do burgund,która twierdzi,że w torbie Iwony nie było piżamy ani szczoteczki do zębów,więc się jej zapytałam skąd to wie.
acha, dlatego tak brzmi jakbyś nie wiedziała o co chodziło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości