Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 12:10   #1381
jamaicaP
Rozeznanie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
bo sie przyzwyczaił, ze moze po tobie jezdzic jak po lysej kobyle nawet mi nie mów, że po takich akcjach to Ty wyciągasz rękę do niego...
czy ty mu powiedziałaś choć raz stanowczo, że nie życzysz sobie by tak do Ciebie mówił bo cię obraża? albo że mógł sobie "takiej a siakiej" nie brać?
Kobito.. bo ja tam pojadę i mu nakopię do dupy w ciemnej ulicy
A może dzień zachowuj się tak jak on, odwalaj chimery, strój fochy i czepiaj się o wszystko.. a jak zapyta co ty wyprawiasz to powiesz, że choć raz chcesz być nim! Szkurrr.. ale mi się ciśnienie ustabilizowało na górnym poziomie
no way. jak ja nawywijam to przeprosze, ale w takich sytuacjach-nie ma mowy,
no czywiscie, wiele razy, dodawalam ze inna to by dawno w dupe go kopnela po jednym razie, oraz ze lepiej obcych ludzi traktuje i meneli w bramie niz wlasna zone
a tego tez probowalam z fochami to uslyszalam. ze mi sie w d... poprzewracalo

darianna gusta nie gusta, ale nic nie usprawiedliwi braku szacunku do wlasnej kobiety. chlop ma wszystko, jesli o dom chodzi, nie szastam kasą, interesuje mnie co w pracy, czy cos go gryzie, wiem ze ma stresy w robocie i duzo na glowie ale to nie przeze mnie wiec ja nie chce byc workiem treningowym na ktorym sie te stresy odreagowuje

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:19
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:15   #1382
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
no way. jak ja nawywijam to przeprosze, ale w takich sytuacjach-nie ma mowy,
no czywiscie, wiele razy, dodawalam ze inna to by dawno w dupe go kopnela po jednym razie, oraz ze lepiej obcych ludzi traktuje i meneli w bramie niz wlasna zone
a tego tez probowalam z fochami to uslyszalam. ze mi sie w d... poprzewracalo

tylko spokoj musisz ty to kontrolowac i nie dac sie wyprowadzic z równowagi

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:22   #1383
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

jak się bronie to jest jeszcze gorzej, jak udaje ze mnie to nie rusza to on dotąd bedzie pajacował az sie odezwe, jak nie wytrzymam i sie porycze to slysze ze tylko ryczec potrafie... jak powinnam reagowac?
Nie bronić się, bo nie jesteś winna.
Ale i nie milczeć.

Postaw się, powiedz że sobie nie życzysz, zagróź że się wyniesiesz i raz dotrzymaj słowa, niech po Ciebie przyjdzie. Milcząc pozwalasz mu na to co robi, broniąc się pokazujesz, że może zrzucać na Ciebie winę. To nie prowadzi donikąd.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
...gusta nie gusta, ale nic nie usprawiedliwi braku szacunku do wlasnej kobiety. chlop ma wszystko, jesli o dom chodzi, nie szastam kasą, interesuje mnie co w pracy, czy cos go gryzie, wiem ze ma stresy w robocie i duzo na glowie ale to nie przeze mnie wiec ja nie chce byc workiem treningowym na ktorym sie te stresy odreagowuje
Tylko że na ten brak szacunku zwykle pracujemy sami. Jeśli komuś pozwalasz się traktować jak worek, to on Cię tak będzie traktował. Robi to raz, drugi, Ty nic... to robi piąty i dziesiąty. W końcu spróbuje czegoś więcej... A szacunku nie uzyskasz, skoro to wszystko znosisz, bo jak szanować kogoś, kto pozwala się obrażać każdego dnia.

Najpierw trzeba zacząć od siebie. Zacznij się szanować sama i nie pozwól się tak traktować. Wtedy i on nad tym pomyśli.

Przepraszam za szczerość, ale to tak działa.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:23   #1384
sparkly
Raczkowanie

Witajcie Dziewczęta
Jak Wy to robicie, że macie tyle czasu na Wizaż. Ja czasem tylko wpadnę poczytać, ale na pisanie już brak wolnej chwili. Moje dziewczyny coraz więcej uwagi wymagają - już nie podoba się leżenie samotnie. Trzeba z nimi siedzieć, gadać, śpiewać itp.

Widzę, że większość z Was już podaje dzieciaczkom jedzonko inne niż mleko. Ja na razie nic nie próbowałam, zagęszczam tylko mleko kleikiem ryżowym albo kaszką. Czekamy do zalecanych 6 miesięcy.

Nie martwcie się, że dzieciaki nie lubią na brzuszku. Moje też nie lubiły. Po minucie był ryk. Teraz już same się przekręcają i jest ryk jak odwracam na plecy.

Cały dom mam opluty - wszystko. Ubranka, prześcieradła, kocyk na którym leżą, ja, mąż, wszystko. Masakra.

W Polsce byliśmy u neurologa. Dziewczynki mają troszkę zaburzony rozwój motoryczny. Jednak nie jest to nic, czym trzeba się niepokoić. Nawet bez stymulacji kiedyś nadgonią ale skoro można im troszkę pomóc, to dlaczego tego nie zrobić. Zalecono nam "ćwiczenia" z metody NDT Bobath. To chyba dzięki nim nauczyły się przewracać na brzuszek. Na razie obie tylko w jedną stronę - lewą. Ale pracujemy nad tym

5 września zostałam ciocią. Moja siostra urodziła synusia Kubusia. Najfajniejsze jest to, że urodziła w swoje urodziny.

Jamaica - moim zdaniam do chama tylko po chamsku . Inaczej nie zrozumie. Ja zachowywałabym się tak samo jak On. Może coś dotrze.

Od jakiegoś czasu dziewczyny mi strasznie ulewają - mniej więcej milion razy dziennie. I to nie zaraz po jedzeniu ale już przetrawionym mlekiem. Macie jakieś doświadczenia w podobnych sytuacjach? W poniedziałek idziemy do pediatry. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni bo trochę mnie to martwi.
No i dziewczyny w końcu zaczęly siebie nawzajem zauważać. Gadają do siebie, łapią za rączki, zabierają smoczki i zabawki. Czasami mamy cyrk w domu.

No i koniec czasu dla mamy - dzieci wzywają
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:28   #1385
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
nie chce wam się żalic ciagle... sorki dziewczyny za zasmęcanie takiego radosnego wątku
ale my tu jestesmy po to, żeby wysłuchać, i nie-dzieciowe problemy też ogarniemy, doradzimy, pocieszymy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22077880]Powiedz, że to miał być żart...[/QUOTE]
tez tak myslę....

Cytat:
darianna gusta nie gusta, ale nic nie usprawiedliwi braku szacunku do wlasnej kobiety. chlop ma wszystko, jesli o dom chodzi, nie szastam kasą, interesuje mnie co w pracy, czy cos go gryzie, wiem ze ma stresy w robocie i duzo na glowie ale to nie przeze mnie wiec ja nie chce byc workiem treningowym na ktorym sie te stresy odreagowuje
no własnie.
dlatego raz powinnaś się postawić i nie tylko pogrozić, że zastanie kiedyś puste mieszkanie, on rzeczywiście kiedyś powinien takie mieszkanie zastać!! Inaczej nic nie zmienisz, niczego mu nie "wytłumaczysz".

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta
Jak Wy to robicie, że macie tyle czasu na Wizaż. Ja czasem tylko wpadnę poczytać, ale na pisanie już brak wolnej chwili. Moje dziewczyny coraz więcej uwagi wymagają - już nie podoba się leżenie samotnie. Trzeba z nimi siedzieć, gadać, śpiewać itp.
po pierwsze: urocze Twoje dziewczynki!
Nie wiem, czy miałabym czas na wizaż gdybym miała dwójkę. Jak Maksiu jest w domu, to też nie zawsze jest czas, ale że jest w przedszkolu, a Tymek sporo śpi, to moge się wizażować.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:29   #1386
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

O, Sparkly masz siostry xero normalnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:30   #1387
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
bingo..
kiedys potrafil przepraszac, nawet za glupotki.. powiem Ci, że po ślubie jakos zapomnial ze ja tez mam uczucia i można mnie zranic i ciagle mi powtarza ze to ja się zmienilam
jemu wydaje się ze ja zawsze bylam i będę, sama go w tym utwierdzam przyjmujac to wszytko i coraz wiecej...
Powiem Ci, że ja zanim wyszłam za mąż za Damiana to chodziłam z Panem M. Pan M był niemal idealny, super związek.. zaręczyny, zaplanowany ślub od A do Z... ale od czasu zaręczyn wszystko się zaczęło sypać bo miał pewność, że jestem jego i koniec, coby się nie działo to ja przy nim będę.. z resztą wychował mnie sobie w poczuciu, że nikt inny mnie nie zechce, że nie jestem wartościowa, że mam szczęście, że mam jego itd.. ale na 3 miesiące przed dniem ślubu ja po prostu wystawiłam mu manatki w reklamówce za drzwi jak do mnie przyszedł.
Nie pisze już o wojnach jakie toczyłam z własną rodziną o to. Mój ojciec słyszał jak M do mnie mówi i sam doradzał rozstanie.. a jak mu powiedziałam, że rzuciłam M to powiedział "szkoda chłopaka" 0_o
Choć minęło kilka lat i wyszłam za mąż za moją pierwszą miłość to dalej jestem zamknięta w swojej skorupie. Mimo, że jestem pogodną i wesołą osobą to nie do końca czuję się sobą. Bardzo wstydzę się ludzi i ciężko mi przychodzi poznawanie nowych osób. Na początku czułam się dziwnie stojąc w kolejce w sklepie bo tam byli ludzie! Zniszczył mnie i nienawidzę go za to, wiem, że byłabym szczęśliwsza gdybym go nigdy w życiu nie spotkała.
Mimo zgnębienia i totalnej beznadziei właśnie pewien chłopak zupełnie przez neta mi pomógł i można powiedzieć, że wyzwolił we mnie siłę do podjęcia tej decyzji o rozstaniu z M.
I mimo, że się nigdy nie spotkaliśmy to był moim przyjacielem i będę mu za wszystko wdzięczna do śmierci bo dzięki niemu żyję dalej.
Bardzo zmagam się ze sobą mimo pozorów i walczę by nie zatracić siebie, rozważam nawet pomoc psychologa ale chyba w dalszym ciągu do tego nie dojrzałam.
Szaja, bratka.. kto by powiedział, że ze mną tak źle, prawda?
Ja nie mówię, że masz go rzucać ale musisz znaleźć siłę by się mu przeciwstawić i zacząć żyć tak jak tego chcesz a nie tak jak on ci na to pozwala.
No to wywaliłam mojego "trupa z szafy".. jednego z wielu.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:37   #1388
jamaicaP
Rozeznanie

kropka, lea macie stuprocentową rację, daję się wykorzystywac, wiem ze powinnam cos zrobic a nie tylko gadac i gledzic.
myslicie ze gdybym zniknela to by pomoglo?
siala nie przypuszczalam ze masz takie przezycia za sobą.... swietnie z tym walczysz jestem pelna podziwu kobito!!!!!!!!

sparkly jaaakiee cory ci wyrosly sliczne

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:46
Stary 2010-09-15, 12:38   #1389
Konto usunięte

Nie, nie jest źle z Sialą Aczkolwiek czasem wychodzi z niej zawstydzenie? nieśmiałość?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:40   #1390
pearl4
Raczkowanie

Fajnie Wam że dzieci chcą Wam jesc co innego niz mleko. Próbowałam przez pare dni dac jabłuszko i jabłko z marchewką i d..pa, wszystko wypluwa. Chyba zaczniemy jednak od zupek jarzynowych lub kaszki a jak nie to zmuszac nie bede, moze jeszcze nie gotowy na nowosci.

Co do unoszenia główki to nam rehabilitant zabronił na miesiac dawac na brzuch bo mamy cwiczyc inne partie mięsni. Poki co mój smykol nie przewraca sie na boczki i brzuch sam za to do siedzenia ma niezły dryg.

A ja nosze często w pionie i trzyma ładnie główke i kregosłup, niestety nie ma innej opcji przenoszenia go inaczej w domu bo jest ryk i tyle - ciekawski świata

Czy mozecie mi polecic dobry, niedrogi podgrzewacz i nawilżacz powietrza? Szykuje sie do zakupu tych dwóch rzeczy a pewnie juz niejedna uzywała.. z góry dzięki
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:45   #1391
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
faceci sa gorsze od dzieci bo dzieci ogarniesz a na facetów zadna instrukcja nie działa tu od razu trzeba z wałka (nudelkuli)
nudelkula boże posikałam się prawie tak się zaczęłam śmiać, że aż mi się dziecko wystraszyło i rozwyło a ja głupia nie potrafiłam się skupić na uciszaniu małego tylko się chichrałam dalej

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22078654]Nie, nie jest źle z Sialą Aczkolwiek czasem wychodzi z niej zawstydzenie? nieśmiałość?[/QUOTE]
No bo ja jeszcze taki dzik jestem
Normalnie to ja bym była bezwstydna
Każdy mój dobry znajomy (czyli jeden pzyjaciel i kuzynka bo tyle ich zostało dzięki M) jak słyszy o mojej nieśmiałości to dostaje ataku śmiechu.
Uczę się na nowo wpasowania w środowisko ludzi a nie tylko domu i męża. Bo z M byłam niemal uwiązana do pachołka w środku domu i to nie żadne takie dewiacje seksualne bo Ty Szaja zaraz będziesz miała jakieś skojarzenia

Stary 2010-09-15, 12:52   #1392
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropka, lea macie stuprocentową rację, daję się wykorzystywac, wiem ze powinnam cos zrobic a nie tylko gadac i gledzic.
Jak nie działa nic innego, to tylko drastyczne metody.

Tyle że on musi wiedzieć, że mówisz poważnie. A jak powiesz musisz zrobić. Chodzi o to, by uwierzył, że jak wyjdziesz drugi raz to już nie wrócisz, a nie że będziesz się wynosić co tydzień i on będzie miał wtedy wolne od Ciebie.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość

Czy mozecie mi polecic dobry, niedrogi podgrzewacz i nawilżacz powietrza? Szykuje sie do zakupu tych dwóch rzeczy a pewnie juz niejedna uzywała.. z góry dzięki
Ja mogę polecić tani, niezły nawilżacz:
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

Nie pluje wodą, tylko taką mgiełką bardzo małą, że podłoga czy co tam, na czym stoi nie jest mokra.

Stary 2010-09-15, 12:54   #1393
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala nie przypuszczalam ze masz takie przezycia za sobą.... swietnie z tym walczysz jestem pelna podziwu kobito!!!!!!!!
Musiałam walczyć o siebie bo.. za bardzo siebie lubiłam by się stracić
Taka prawda Dziwnie to brzmi.. narcystycznie może ale grunt to lubić siebie prawda? teraźniejszej siebie nie lubię.. ma za dużo problemów i staram się ją schować a wyjąć tę starą Siala_Balę
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Tyle że on musi wiedzieć, że mówisz poważnie. A jak powiesz musisz zrobić. Chodzi o to, by uwierzył, że jak wyjdziesz drugi raz to już nie wrócisz, a nie że będziesz się wynosić co tydzień i on będzie miał wtedy wolne od Ciebie.
Święte słowa! Konsekwencja! Bo jak powiesz a nie zrobisz to wyjdzie wtedy "z gęby dupa" i będzie wiedział, ze tak tylko se gadasz i niby straszysz.
Musisz zrobić i wtedy zobaczy, ze nie ma żartów.
I to niekoniecznie z wyprowadzką ale ze wszystkim co do niego mówisz, co mu komunikujesz i czego od niego oczekujesz.
Jak po ciebie zawoła to pewnie zmądrzeje.. a jesli nie to znaczy, że nie był ciebie wart i lepiej mu ze sobą samym niż z taką cudowną kobietą jaką miał!

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:56
Stary 2010-09-15, 13:04   #1394
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No to wywaliłam mojego "trupa z szafy".. jednego z wielu.
no i dobrze.
super babka z Ciebie, w życiu bym Cię o niesmiałość nie podejrzewała.

Cytat:
myslę , że tak...

Cytat:

... tylko tak jak kropka piszę: musisz konsekwentnie, jak z dzieckiem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:05   #1395
kropka75
Zakorzenienie

Szaja - podawałaś może jarzynówkę z Bobovity? Otworzyłam ją dzisiaj i w szoku jestem. To niby zupa, a gęsta jak nie wiem, gęściejsza od ziemniaków ze szpinakiem. I teraz dumam, czy ona jest dobra czy coś z nią nie halo.

Stary 2010-09-15, 13:09   #1396
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczęta

Widzę, że większość z Was już podaje dzieciaczkom jedzonko inne niż mleko. Ja na razie nic nie próbowałam, zagęszczam tylko mleko kleikiem ryżowym albo kaszką. Czekamy do zalecanych 6 miesięcy.

Nie martwcie się, że dzieciaki nie lubią na brzuszku. Moje też nie lubiły. Po minucie był ryk. Teraz już same się przekręcają i jest ryk jak odwracam na plecy.

Cały dom mam opluty - wszystko. Ubranka, prześcieradła, kocyk na którym leżą, ja, mąż, wszystko. Masakra.

W Polsce byliśmy u neurologa. Dziewczynki mają troszkę zaburzony rozwój motoryczny. Jednak nie jest to nic, czym trzeba się niepokoić. Nawet bez stymulacji kiedyś nadgonią ale skoro można im troszkę pomóc, to dlaczego tego nie zrobić. Zalecono nam "ćwiczenia" z metody NDT Bobath. To chyba dzięki nim nauczyły się przewracać na brzuszek. Na razie obie tylko w jedną stronę - lewą. Ale pracujemy nad tym

5 września zostałam ciocią. Moja siostra urodziła synusia Kubusia. Najfajniejsze jest to, że urodziła w swoje urodziny.

Od jakiegoś czasu dziewczyny mi strasznie ulewają - mniej więcej milion razy dziennie. I to nie zaraz po jedzeniu ale już przetrawionym mlekiem. Macie jakieś doświadczenia w podobnych sytuacjach? W poniedziałek idziemy do pediatry. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni bo trochę mnie to martwi.
No i dziewczyny w końcu zaczęly siebie nawzajem zauważać. Gadają do siebie, łapią za rączki, zabierają smoczki i zabawki. Czasami mamy cyrk w domu.

kochane moja tez strasznie zaczeła ulewac to chyba dlatego ze juz nie lezy nieruchomo w łózeczku tylko jest aktywna ruchowo
i czasami nawet jej ucieknie swieże mleko

nadgonia o nic sie nie martw

Stary 2010-09-15, 13:10   #1397
Konto usunięte

Kropka, nie, bo tam jest marchew
Stary 2010-09-15, 13:17   #1398
jamaicaP
Rozeznanie

dziewczyny.... kocham was
dziekuje, bede konsekwentna skoro nic nie dzialalo to moze to zadziala, nic do stracenia nie mam

mala spala 2,5 godz teraz zjadla i gada cos mialysmy na spacer isc ale pada........

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:18
Stary 2010-09-15, 13:17   #1399
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

sparkly jaaakiee cory ci wyrosly sliczne

nie chodzi tez o to by od razu sobie pojsc bo to odkładanie problemu najpierw bym spróbowała wyjasnic w czym rzecz dlaczego tak sie zachowuje moze jest jakis problem o którym sam nie chce mówić i takim sposobem próbuje na siebie zwrócic uwage

Siała wiem cos o skorupie sama w niej jestem i cie doskonale rozumiem

Stary 2010-09-15, 13:19   #1400
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22079332]no i dobrze.
super babka z Ciebie, w życiu bym Cię o niesmiałość nie podejrzewała.
[/QUOTE]
Dziękuję.. i właśnie teraz się zawstydziłam

A co do podejrzewania to akurat net był moim wybawcą i przez neta jestem sobą i jest mi super.. wiem, że jestem uzależniona od kompa ale póki co nikomu to nie przeszkadza, tak jest od kilku ładnych lat.
Ale jak już przychodzi na żywca z drugim człowiekiem to jestem dzikus.. a nie daj boże żeby to był jakiś mężczyzna.. choćby gazownik to najchętniej bym otworzyła drzwi i uciekła do drugiego pokoju a on niech se tam sprawdza i gazuje co chce

Stary 2010-09-15, 13:19   #1401
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22075941]

Za nami wreszcie debiut marchewkowy.
Chyba Tymkowi marchewka zasmakowała, bo pożarł 1/3 słoiczka.
Na początku nie wiedział jak technicznie się za to zabrać, ... ale jak już zajarzył to wcinał aż milo. [/QUOTE]

Cytat:

a dzis poszlo o bzdure oczywiscie
maz ma wolny zawod, sam sobie ustala kiedy i ile pracuje i ja w to nie wnikam, czasem wstaje o 7 czasem o 10. dzis spi i spi, myslalam zeby go obudzic ale pomyslalam ze dostane z***kę wiec dalam spokoj, obudzil sie jak oparzony o 8.30 i z ryjkiem na mnie ze go nie obudzilam i zwyzywal mnie w taki sposob ze kopara mi opadla, powiedzial tylko do Róży pa Różyczko, do mnie oczywiscie nic, nie zasluguje na łaskę pana..
jak wyszedl poryczalam sie, ale wzielam sie w garsc bo nie bede targac nerwów przez te jego chimery(himery...?)
to nie ja wrocilam wczoraj o 22 zataczajac sie...
Dziewczyny dobrze radzą, nie daj się tak traktować. Lepiej nawet się rozstać żeby dziecko nie widziało "gryzących się" rodziców....ale mam nadzieję, że szanowny małżonek się opamięta i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość

A dzisiaj Wojtek sobie wziął girę do buzi

Cytat:

Dziewczyny oto moja gwiazdeczka troche kijowa kopia bo robiłam telefonem komórkowym i w pokoju był mrok

min przed nagraniem tarmoliła to serce ale kiedy zobaczyła ze ja nagrywam jakby ja wmurowało

oto moja chichotka

http://www.youtube.com/watch?v=puuyRlxGLLk
Ona jest świetna Sama zaczęłam się chichrać

Cytat:

Ależ one są fajne

Cytat:
Szaja - podawałaś może jarzynówkę z Bobovity? Otworzyłam ją dzisiaj i w szoku jestem. To niby zupa, a gęsta jak nie wiem, gęściejsza od ziemniaków ze szpinakiem. I teraz dumam, czy ona jest dobra czy coś z nią nie halo.
Ja podawałam i ona taka jest gęsta

siala, też bym Cię nie podejrzewała o to, że jesteś taka wstydnisia Jak czasami opowiadam mężowi, jak fajnie coś piszesz, to mówi: chciałbym ją poznać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:22
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:21   #1402
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siała wiem cos o skorupie sama w niej jestem i cie doskonale rozumiem
Stuk, stuk... skorupo Edzi pękaj!
Wyłazimy powoli?

Stary 2010-09-15, 13:26   #1403
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22079444]Kropka, nie, bo tam jest marchew [/QUOTE]

Aaaa

A jak powtórne testy? I jabłko i marchew ponownie wysypuje?

Stary 2010-09-15, 13:27   #1404
Konto usunięte

Jamaica, trzymam kciuki za powodzenie!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Japco ;/ marchwi nie próbowałam jeszcze.
Stary 2010-09-15, 13:29   #1405
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
siala, też bym Cię nie podejrzewała o to, że jesteś taka wstydnisia Jak czasami opowiadam mężowi, jak fajnie coś piszesz, to mówi: chciałbym ją poznać
przez neta nie ma sprawy
Ale na żywca to musiałby dobrze biegać bo ja bym się rozkulała i kulkała gdzie pieprz rośnie

Stary 2010-09-15, 13:35   #1406
kropka75
Zakorzenienie

Jarzynowa fajna jest, smakuje. Świeża.

Ale tak samo farbuje jak wszystko inne z marchewką słoikową, szok. Nawet buzia jest pomarańczowa.

Stary 2010-09-15, 13:45   #1407
sparkly
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22078403]O, Sparkly masz siostry xero normalnie [/QUOTE]

No co ty. Dla mnie są zupełnie różne
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:50   #1408
panna migotka
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22071651]Panno Migotko, a scrabble znasz? To właśnie coś takiego, ale polskie Można w sieci grać, na kurniku, tu link masz:

http://www.kurnik.pl/literaki/

Wybierasz sobie pokój (klikasz), i grasz. Tylko konto najpierw musisz utworzyć, darmowe.[/QUOTE] dziękuję bardzo w scrabble i inne podobne polskie planszówki uwielbiam grać więc jak będę miała chwilkę to zajrzę

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
U nas było to samo - młody nei chciał na brzuch ni choelry. Ryczał jak głupi, jak tylko go położyłam. Ale ja go kładłam do skutku. I sie pzrzywyczaił - trwało to 3 miesiace. Od jakiegoś meisiaca polubił spanie na brzuchu. Wydawało mi się, że nie umiał trzymac głowy - ale podnosił na kilka sekund, ja myslałam, ze to mało. Teraz jak w nocy spi na brzuchu i sie czasami pzrebudzi, to od razu łeb podnosi. Wydaje mi sie, ze dziecko w którymś momencie kapnie się, że dzieki podnoszeniu głowy na brzuchu widzi wiecej, nawet niż na plecach i podnosi samo. Ja bym sie nei marwtiła.

A dzisiaj Wojtek sobie wziął girę do buzi

Cytat:
Dziewczyny oto moja gwiazdeczka troche kijowa kopia bo robiłam telefonem komórkowym i w pokoju był mrok

min przed nagraniem tarmoliła to serce ale kiedy zobaczyła ze ja nagrywam jakby ja wmurowało

oto moja chichotka

http://www.youtube.com/watch?v=puuyRlxGLLk
cudnie się chichra

Cytat:
Nie bronić się, bo nie jesteś winna.
Ale i nie milczeć.

Postaw się, powiedz że sobie nie życzysz, zagróź że się wyniesiesz i raz dotrzymaj słowa, niech po Ciebie przyjdzie. Milcząc pozwalasz mu na to co robi, broniąc się pokazujesz, że może zrzucać na Ciebie winę. To nie prowadzi donikąd.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Tylko że na ten brak szacunku zwykle pracujemy sami. Jeśli komuś pozwalasz się traktować jak worek, to on Cię tak będzie traktował. Robi to raz, drugi, Ty nic... to robi piąty i dziesiąty. W końcu spróbuje czegoś więcej... A szacunku nie uzyskasz, skoro to wszystko znosisz, bo jak szanować kogoś, kto pozwala się obrażać każdego dnia.

Najpierw trzeba zacząć od siebie. Zacznij się szanować sama i nie pozwól się tak traktować. Wtedy i on nad tym pomyśli.

Przepraszam za szczerość, ale to tak działa.
w pełni popieram i jamaica nie pozwól mu dłużej się tak traktować żebyś nie daj Boże uwierzyła w to co o Tobie mówi! Jesteś silna i mądra i na pewno dasz radę

my używamy cały czas pampersów active baby (teraz 3) i nigdy nie przesiąkły (jedynie "grubsza sprawa" ale to ze względu na ilość
Stary 2010-09-15, 13:57   #1409
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22077880]Powiedz, że to miał być żart...[/QUOTE]

Nie.
Ja tak myśle, a co myślę to powiem/napisze.
Ja się nie będę rozpisywac o moich doswiadczeniach ale sama przechodziłam to co Jamaica z pierwszym mężem.

Cytat:
dziewczyny.... kocham was
dziekuje, bede konsekwentna skoro nic nie dzialalo to moze to zadziala, nic do stracenia nie mam

mala spala 2,5 godz teraz zjadla i gada cos mialysmy na spacer isc ale pada........
A ja czekam od 7.00 aż mała zaśnie porządnie.Dopiero spała raz i to 30 min.Teraz usneła sama ale zaraz powinna jeśc więc nie iwem ile to potrwa.

Dziś wypróbowalismy bujaczek i Ola jak zaczarowana wsłuchiwała sie w mechanizm bujający leżaczkiem.Melodyjki ją nie interesowały.Huśtala się 30min.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:09   #1410
jamaicaP
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22079806]Jamaica, trzymam kciuki za powodzenie!
.[/QUOTE]

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości