Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 814 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 10:41   #24391
Volyova
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
oleje to ja zawsze zmywam szamponem, szkoda czasu żeby tak walczyć z odżywką, no i miałabym wrażenie niedomytych włosów
No właśnie chciałam sprawdzić, czy mi się uda. Też dotąd myłam szamponem po oleju.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zajadam sniadanie i jednoczesnie susze wlosy dyfuzorem
Wow!
Cytat:
od momentu wstania w ciagu godziny jestem gotowa do wyjscia
jesteś niesamowita

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:50   #24392
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
jesteś niesamowita
dziekuje
zabrzmi smiesznie ale samo mi tak wyszlo, jak susze wlosy to siedze na ziemi przed krzeslem, na krzesle stoi lusterko (takie 30 cm x30 cm) i jedna reka macham suszarka z dyfuzorem a druga jem i popijam kawke, samo suszenie trwa teraz 15 minut dzieki niesamowitym rekawicom z mikrofibry, jak gdzies w weekend musimy wyjsc bo mamy cos zaplanowane lub jestemy z kims umowieniu to moj maz zawsze mowi: 'no wiesz Rybko, szykuj sie jak do pracy'
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:50   #24393
i_lonka
Raczkowanie

[QUOTE=wrily_curly;2207285 3
no to super chociaż moje włosy kiedy mają wyglądać super to akurat mają focha
[/QUOTE]

U mnie też nie jest tak kolorowo zawsze. Pisałam wcześniej, że odnoszę wrażenie, że moje włosy żyją własnym życiem i czasami dalekie są od ideału .

Cytat:
dziekuje
zabrzmi smiesznie ale samo mi tak wyszlo, jak susze wlosy to siedze na ziemi przed krzeslem, na krzesle stoi lusterko (takie 30 cm x30 cm) i jedna reka macham suszarka z dyfuzorem a druga jem i popijam kawke, samo suszenie trwa teraz 15 minut dzieki niesamowitym rekawicom z mikrofibry, jak gdzies w weekend musimy wyjsc bo mamy cos zaplanowane lub jestemy z kims umowieniu to moj maz zawsze mowi: 'no wiesz Rybko, szykuj sie jak do pracy'

Podziwiam . Mnie zawsze schodzi 1,5 do 2 godzin, ale to przez celebrowanie śniadanie - 40 minut. Miło ze strony Twojego męża.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:02   #24394
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Podziwiam . Mnie zawsze schodzi 1,5 do 2 godzin, ale to przez celebrowanie śniadanie - 40 minut. .
ja celebruje sniadanka w weekendy (uwielbiam wtedy robic moje ulubione danie - nalesniki) a w tygodniu to lubie popspac jak najdluzej i dzieki temu opracowalam taki system ze wystarcza mi godzinka a przy tym wszystko jest zaliczone - mycie wloskow z krotka pielegnacja (bardzo wazne!), wysuszenie ich (nie moge wychodzic z mokra glowa na zimno bo zaraz jestem chora) no i sniadanie (chyba najwazniejsze, bo na glodnego dnia nie mozna zaczynac)

Cytat:
Miło ze strony Twojego męża
moj kochany malzonek nie lubi sie nigdzie spozniac, za to w dni gdzie nie mamy zadnych konkretnych planow spokojnie znosi wszystko, patrzy tylko na moja glowe i pyta: 'ktory to dekiel dzisiaj' (kiedys pisalam on na wszystkie czepki, reczniki ktore stosuje mowi DEKIEL)

edit: jako ze szefostwa dzisiaj brak w biurze to sobie buszuje po necie, wlasnie przeczytalam na NC opinie na temat produktow osuszajacych jak bawelniane Curls Cloths czy reczniki i rekawiczki z mikfibry i Alyssa ktora robila review zakonczyla wnioskiem ze dla falowlosych oraz kreconowlosych (czyli 2 oraz 3a) najlepsza jest mikrofibra ktora nie tylko zbiera wode z wlosow co skraca ich suszenie ale jednoczesnie wspomaga lub nawet powieksza skret, tutaj jest orygianly tekst. Od siebie moge dodac, jako ze mam Curls Cloths i rekawiczki, faktycznie rekawiczki sprawuja sie lepiej, w moim przypadku wystarczaja do zebrania nadmiaru wody z calych wlosow z tym ze jak jedna strona nasiaknie woda to przekladam je odwrotnie (lewa rekawiczka idzie na prawa dlon a prawa na lewa) i ugniatami wlosy druga strona
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-15 o 12:33
Stary 2010-09-15, 12:46   #24395
paulownia
Zakorzenienie

Ja dzis jestem nieregularnie lokowana ale lepsze to od tego upprczywego frizzu ktory mialam na glowie przez kilka dni. Rosnie mi duzo nowych wlosow (po oleju lopianowym) i mam aureolke. Dzis na noc znow sobie urzadze jakis olej.
Cos mnie dzis pchnelo znow do TBS ogladalam uwaznie bawelnianego boostera, nawet byl tester wiec nalozylam troche na probe. Loki sie po tym rzeczywiscie skrecaja mocno i ladnie - czytalam skrupulatnie sklad, jest jedno polyquaternium... obawiam sie ewentualnego nabudowania, teraz kiedy sls-y maja zakaz wstepu. Ot i dylemat.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 12:58   #24396
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja dzis jestem nieregularnie lokowana ale lepsze to od tego upprczywego frizzu ktory mialam na glowie przez kilka dni. Rosnie mi duzo nowych wlosow (po oleju lopianowym) i mam aureolke. Dzis na noc znow sobie urzadze jakis olej.
Cos mnie dzis pchnelo znow do TBS ogladalam uwaznie bawelnianego boostera, nawet byl tester wiec nalozylam troche na probe. Loki sie po tym rzeczywiscie skrecaja mocno i ladnie - czytalam skrupulatnie sklad, jest jedno polyquaternium... obawiam sie ewentualnego nabudowania, teraz kiedy sls-y maja zakaz wstepu. Ot i dylemat.
moj ulubiony kosmetyk - maska Curl Fix ma pq-11, ale doszlam do wniosku ze bede poprostu patrzyc jak wloski reaguja, 1 raz w miesiacu uzywam szamponu z sls bo choc nie widze problemow to oczyszczanie co jakis czas uwazam jest potrzebne wiec jakby co zmywam to co sie nadbudowalo, przez jakis czas uzywalam zelu Angell z DevaCurl i on ma na 2 czy trzecim miejscu pq-7, nie widzialam problemow ze skretem, puchu czy jakis innych niefajnych rzeczy (wrecz przeciwnie) a na codzien myje odzywka i 1 raz w tygodniu uzywam szamponu bez sls, jesli zauwazylas cos pozytywnego kup na probe jeden, w koncu chodzi o to zebysmy czuly sie swietnie we wlasnych lokach i byly z nich dumne a nie zeby sie stresowac ze nie mozemy czegos uzyc bo ma zly jeden skladnik, ja bym kupila ta bawelna chocby jedna na probe (choc nie probowalam) pomimo ze jestem 99% CG ale w TBSach w Dublinie jej nie maja
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-15, 13:13   #24397
paulownia
Zakorzenienie

To chyba bylo Poly-47, i raczej w srodku skladu, o ile mnie pamiec nie myli... pewnie sobie je sprawie i tak, w koncu sls raz na miesiac nie tragedia. Co sie bede szczypac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:28   #24398
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba bylo Poly-47, i raczej w srodku skladu, o ile mnie pamiec nie myli... pewnie sobie je sprawie i tak, w koncu sls raz na miesiac nie tragedia. Co sie bede szczypac.
swietnie podejscie, moge tylko dodac ze widze roznice w uzywaniu sls 1 raz na miesiac, kiedys po farbowaniu po 1.5-2 tygodniach kolor byl splukany, teraz po 2 tygodniach od nalozenia bardzo delikatnej farby ktora trzymalam tylko 10m (producent zaleca 20) mam ciagle ten sam intensywny kolor, dlatego uwazam ze wlosy nie cierpia, jedyne co to znalezc dobry szampon bez silikonow i pq zeby naprawde oczyszcic skalp i wlosy (obecnie uzywam szampon Joanny Naturia z mieta i wrzosem, po nim daje extra nawilzajaca maske)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-15, 13:46   #24399
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
moj kochany malzonek nie lubi sie nigdzie spozniac, za to w dni gdzie nie mamy zadnych konkretnych planow spokojnie znosi wszystko, patrzy tylko na moja glowe i pyta: 'ktory to dekiel dzisiaj' (kiedys pisalam on na wszystkie czepki, reczniki ktore stosuje mowi DEKIEL)
Tym bardziej jestem pod wrażeniem. Punktualność to rzadko spotykana cecha u mężczyzn, przynajmniej jak dla mnie.
Stary 2010-09-15, 13:52   #24400
Volyova
Rozeznanie

A widziałyście coś takiego:
http://www.cosmeticanalysis.com/cosm...s/analyze.html
"Analyze cosmetics on your own"

Oczywiście na pewno nie może się równać z analizami robionymi przez nasze ekspertki , ale ciekawostka

Dumna fala (klik)

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:58
Stary 2010-09-15, 14:24   #24401
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ostatnio zastanawialysmy sie jak dziala keratynowe prostowanie.
z podlinkowanego przez syrenke bloga chemiczki z nc:
O, ale ja nie za bardzo rozumiem, do czego zmierzasz
Cytat:
Eloe to co nabylam nazywa sie AMINO 1000 (Pro-Amino Muscle Fuel)
dziękuję za ifno
Cytat:
Na razie zawieszam pytanie. Nie kupiłam Mypy. Wróciłam do szamponu brzozowego Farmony, bo... zauważyłam, że po nim przestają wypadać mi włosy
Szokujące Może rzeczywiście żeń-szeń za bardzo pobudzał skalp.
Cytat:
ja strasznie się cieszę, że już powoli dochodzę do swojej pielęgnacji, którą wpływa pozytywnie na loki i nie szkodzi skalpowi
W takim wypadku ciesze się razem z Tobą I czekam na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
no właśnie, coś mi kiedyś mignęło na forum, żeby nie wzbogacać olejowych masek ale nie mogłam tego znaleźć
Raczej chodziło o niewzbogacanie ich miodem. U mnie to zawsze kończy się potwornym obciążenie .
Cytat:
Po tych odżywkach z jedwabiem, miodem i kokosem nawet ok było ale już momentami nie ogarniam
Ale czego nie ogarniasz?
Cytat:
wyciągam paluchem, masuję buźkę i ciepłym ręczniczkiem zmywam i to tyle.
Ciepłym ręczniczkiem? Tzn podgrzewasz go na grzejniku? Żelazkiem? przepraszam, ale musze znać szczegóły
Cytat:
Tylko zimy się boję, jak będzie ciężka to tydzień mrozów i efekty pójdą się gonić
Dlaczego?
Cytat:
wizaż sprawia, że człowiek pogrąża się w szaleństwie...
O tak
Ja już rok
Cytat:
Cg stosuję od 3 tygodni
No to masz odpowiedź. Może już czas kryzysu się zaczął?
Cytat:
Problem z włosami u nasady po prawej stronie miałam od momentu gdy zaczęłam chodzić w lokach, czyli od lipca. Chyba nie da się nic z tym zrobić
Ja mam ten sam problem. Pomagała amla w proszku dodawana do odzywek lub olejów. Musze wrócić do tego sposobu.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:39   #24402
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Tym bardziej jestem pod wrażeniem. Punktualność to rzadko spotykana cecha u mężczyzn, przynajmniej jak dla mnie.
powaznie? no to ja jestem otoczona takimi co sa bardzo puktualni, moj tacik, braciszek, maz i jego tata czyli moj tesc (choc przyznam ex-maz mial baaaaardzo luzne poczucie czasu)

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
dziękuję za ifno
takie ogolne bylo bo nie moglam nigdzie znalezc w necie spisu tego co jest w srodku a przepisywanie nie wyszlo bo jak prawie konczylam to mi sie polaczenie zresetowalo i nie mialam sily pisac jeszcze raz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-15, 16:01   #24403
wrily_curly
Rozeznanie

OrangeBlossom,

Cytat:
No nie, bo tak to tylko spłukać, nałożyć odżywkę, wysuszyć.
A z myciem to wymasować, spłukać, odżywka, 5 minut, spłukać, odżywka, wysuszyć.
Albo tylko mi to wszystko tak długo zajmuje Dzisiaj godzinę walczyłam, próbując zmyć kokosa odżywką.
Ze trzy razy Joanną Mak i Bawełna, ale nie jestem przekonana co do efektów. Włosy w miarę, ale skóra chyba jednak potrzebuje szamponu .
czyli zmoczyć, nałożyć b/s i stylizację? Zrozumiałam, że d/s, i potem wszystko, no to fakt, trochę szybciej
ja kokosa zmywam glorią albo pottersem, dość słuszna ilość i trochę trzeba pomasować ale jakoś daję radę, nie masz tej... porowatości?

Cytat:
od momentu wstania w ciagu godziny jestem gotowa do wyjscia
jesteś niesamowita... ja bez mycia i suszenia włosów ledwo wyrabiam się w godzinę, w dodatku zwykle nie jem śniadania, niby to niezdrowe ale nie potrafię w siebie nic wmusić, ew. w samochodzie popijam jogurt w korku

Cytat:
U mnie też nie jest tak kolorowo zawsze. Pisałam wcześniej, że odnoszę wrażenie, że moje włosy żyją własnym życiem i czasami dalekie są od ideału .
taaaaak, sekretne życie włosów moje to samo, ale chyba każde tak mają? Jak postanowią swoje to pozamiatane.

Cytat:
edit: jako ze szefostwa dzisiaj brak w biurze to sobie buszuje po necie, wlasnie przeczytalam na NC opinie na temat produktow osuszajacych jak bawelniane Curls Cloths czy reczniki i rekawiczki z mikfibry i Alyssa ktora robila review zakonczyla wnioskiem ze dla falowlosych oraz kreconowlosych (czyli 2 oraz 3a) najlepsza jest mikrofibra ktora nie tylko zbiera wode z wlosow co skraca ich suszenie ale jednoczesnie wspomaga lub nawet powieksza skret, tutaj jest orygianly tekst. Od siebie moge dodac, jako ze mam Curls Cloths i rekawiczki, faktycznie rekawiczki sprawuja sie lepiej, w moim przypadku wystarczaja do zebrania nadmiaru wody z calych wlosow z tym ze jak jedna strona nasiaknie woda to przekladam je odwrotnie (lewa rekawiczka idzie na prawa dlon a prawa na lewa) i ugniatami wlosy druga strona
bardzo Ci zazdroszczę tych rękawiczek, w ogóle wszystkich ostatnich zakupów, ale praktyczność tego prostego wynalazku powala, pewnie bardzo wygodnie się nimi ugniata i stylizuje, może nawet moim długim włosom by pomogło. Chyba kupię sobie 2 duże szmatki z mikrofibry, obrysuję dłonie, wytnę, pozszywam i tadaaaam

Cytat:
nie mów mi o nim, kusi mnie strasznie... powiedzcie, że ma glicerynę i mi nie wolno

Cytat:
swietnie podejscie, moge tylko dodac ze widze roznice w uzywaniu sls 1 raz na miesiac, kiedys po farbowaniu po 1.5-2 tygodniach kolor byl splukany, teraz po 2 tygodniach od nalozenia bardzo delikatnej farby ktora trzymalam tylko 10m (producent zaleca 20) mam ciagle ten sam intensywny kolor, dlatego uwazam ze wlosy nie cierpia, jedyne co to znalezc dobry szampon bez silikonow i pq zeby naprawde oczyszcic skalp i wlosy (obecnie uzywam szampon Joanny Naturia z mieta i wrzosem, po nim daje extra nawilzajaca maske)
ja też farbuję włosy i się tego nie wstydzę, samo farbowanie im nie szkodzi ale uciekanie koloru to u mnie duży problem, ale tak miałam z każdym ciemniejszym od naturalnych. Woda farbuje mi po tydzień, dwa. Może też powinnam odstawić szampon na dłużej, zadowalać się tylko odżywką z tym, że wtedy musiałabym wyrzucić nie tylko glicerynowce ale wszystko z pq, q, silikonami... to chyba mi 2 odżywki by zostały.

Cytat:
Raczej chodziło o niewzbogacanie ich miodem. U mnie to zawsze kończy się potwornym obciążenie .
Ale czego nie ogarniasz?
Ciepłym ręczniczkiem? Tzn podgrzewasz go na grzejniku? Żelazkiem? przepraszam, ale musze znać szczegóły
Dlaczego?
Mhm, miodem... zapamiętam. Zamówiłam dziś ciapy do włosów (spodobało CI się ostatnio to określenie ) więc będzie elegancko keratyna, kwas hialuronowy, pantenol i masło shea (w ZSK jest promocja na 200 g i się skusiłam). Nie ogarniam czasami wzajemnych reakcji i powiązań, że jednego dnia jest dobrze, drugiego zmieniam tylko jeden składnik i już jest źle ale pewnie widzimisię włosów jest tu najważniejsze.
Dokładnie robię tak, że po zmyciu makijażu najczęściej myję buzię żelem, wycieram w papierowy ręcznik, masuję skórę chwilę kokosem, biorę mały ręczniczek (taki jak do rąk), wsadzam go do miski, zalewam gorącą wodą z kranu, moczy się chwilę, wykręcam, na twarz, wystygnie to znowu do wody, wyciskam, na twarz. Przykładam i lekko ścieram, trzeba uważać, żeby woda i ręcznik były ciepłe ale żeby nie poparzyć ani rąk ani twarzy. Po takim zabiegu pewnie przydałoby się zamknąć pory np. zimną wodą ale ja zwykle nakładam od razu krem. Bardzo relaksujące, miłe no i piękny zapach kokosa, chyba nigdy mi się nie znudzi ten aromat. A o skórę zimą generalnie się boję, dowalą jakieś mrozy to trzeba będzie uważać, będę miała policzki jak ruska baba i często skóra mi się buntuje, pewnie przez ciągłe różnice temperatur, na zewnątrz zimno, w pomieszczeniach ciepło, i tak w kółko. Dlatego teraz wzięłam się za nią intensywnie żeby jakoś się przygotować, jak będzie w dobrej kondycji to zima nam nie straszna a o włosy się nie boję, im nigdy w zimę nic się nie dzieje, na szczęście.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 16:15   #24404
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
ja kokosa zmywam glorią albo pottersem, dość słuszna ilość i trochę trzeba pomasować ale jakoś daję radę, nie masz tej... porowatości?
Nie rozumiem pytania. Czy może chodzi Ci o to, że trudność w wymyciu oleju może świadczyć o większej porowatości?
Tylko ja mam większe zastrzeżenie do stanu skóry niż włosów. Włosy nawet wyglądają OK.

Cytat:
jesteś niesamowita... ja bez mycia i suszenia włosów ledwo wyrabiam się w godzinę, w dodatku zwykle nie jem śniadania
Wstydziłam się przyznać, ale mam tak samo
Muszę popracować na tymi porankami

Dumna fala (klik)

Stary 2010-09-15, 16:44   #24405
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Nie rozumiem pytania. Czy może chodzi Ci o to, że trudność w wymyciu oleju może świadczyć o większej porowatości?
Tylko ja mam większe zastrzeżenie do stanu skóry niż włosów. Włosy nawet wyglądają OK.
chyba o to mi chodziło ale nawet nie pamiętam dokładnie o tej porowatości co było napisane bo raz przeczytałam, stwierdziłam, że mnie nie dotyczy i zapomniałam.

Cytat:
Wstydziłam się przyznać, ale mam tak samo
Muszę popracować na tymi porankami
ja już nie mam siły ze sobą walczyć, moja mama ma tak samo więc to pewnie dziedziczne, jest szczupła i zdrowa. Ja zwykle nie umiem przełknąć nic przed południem, nie będę się zmuszać bo to pewnie tylko na złe może wyjść.

ajjj miałam zrobić kłakom zdjęcie, zapomniałam, światło uciekło a ja się potargałam przy pieczeniu ciasta teraz pewnie nic nie wyjdzie
Stary 2010-09-15, 16:47   #24406
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś niesamowita... ja bez mycia i suszenia włosów ledwo wyrabiam się w godzinę, w dodatku zwykle nie jem śniadania, niby to niezdrowe ale nie potrafię w siebie nic wmusić, ew. w samochodzie popijam jogurt w korku
to sie nazywa perfekcyjny plan organizacyjny osiagniety po latach praktyki

Cytat:
bardzo Ci zazdroszczę tych rękawiczek, w ogóle wszystkich ostatnich zakupów, ale praktyczność tego prostego wynalazku powala, pewnie bardzo wygodnie się nimi ugniata i stylizuje, może nawet moim długim włosom by pomogło. Chyba kupię sobie 2 duże szmatki z mikrofibry, obrysuję dłonie, wytnę, pozszywam i tadaaaam
to jak sie zdecydujesz to daj znac jakie efekty, ja nie moge sie doczekac az zastosuje rekawice na dlugich (chwilowo wydaje mi sie ze to bedzie za 100 lat), loki sa fajnie formowane a przy okazji osuszane, ze wzgledu na chlonnosc sprawdzaja sie lepiej niz curl-ease towel i curl cloths

Cytat:
ja też farbuję włosy i się tego nie wstydzę, samo farbowanie im nie szkodzi ale uciekanie koloru to u mnie duży problem, ale tak miałam z każdym ciemniejszym od naturalnych. Woda farbuje mi po tydzień, dwa. Może też powinnam odstawić szampon na dłużej, zadowalać się tylko odżywką z tym, że wtedy musiałabym wyrzucić nie tylko glicerynowce ale wszystko z pq, q, silikonami... to chyba mi 2 odżywki by zostały.
cos za cos, mnie sie farby zmywaly bardzo szybko, czasami juz po tygodniu (mylam codziennie szamponem z sls), po 2 tygodniach mialam takie splowiale, teraz pierwszy raz sie to nie dzieje po ciemnej farbie, fakt nie uzywam na codzien silikonow, chyba ze modyfikowane, jednak na pq juz nie patrze bykiem, w szamponie z curl junkie bez sls ktory uzywam jest quaternium-79 ale co z tego? lubie go bo ladnie zmywa oleje i nie robi szortkich wlosow, moja ukochana maska Curl Junkie ma pq-11 ale co z tego? takich lokow jak ona zaden inny kosmetyki nie potrafi mi zrobic!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-15, 18:41   #24407
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Szokujące Może rzeczywiście żeń-szeń za bardzo pobudzał skalp.
Mnie też to smuci. Ogólnie żeń-szeń sam w sobie bardzo dobrze wpływa na włosy - błyszczą się, robi taki push-up i super volume, nie obciąża i szampon ma bardzo pozytywne opinie na kwc (oceniany na 5), dlatego trudno było mi uwierzyć, że to on wyrządza mi tyle szkody, ale kiedy kupiłam drugi z tej firmy, też z dużą dawką żeń-szenia miałam to samo. Musiałam się pożegnać z ich szamponami.

Cytat:
powaznie? no to ja jestem otoczona takimi co sa bardzo puktualni, moj tacik, braciszek, maz i jego tata czyli moj tesc (choc przyznam ex-maz mial baaaaardzo luzne poczucie czasu)
Poważnie. Tylko mój TŻ jest punktualny, tat, brat, koledzy spóźniają się godzinę, dwie... Dlatego już się z nimi nie umawiam, albo nie czekam na nich. Bardzo nie lubię, jak się ludzie spóźniają.

Cytat:
Nie ładnie. Trzeba jeść śniadanie. Dla zdrowia i urody i pięknych loków. Rybiorek może potwierdzić. . Na poważnie, wiem, że czasami ciężko się zmobilizować, ale warto.
Stary 2010-09-15, 19:10   #24408
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba o to mi chodziło ale nawet nie pamiętam dokładnie o tej porowatości co było napisane bo raz przeczytałam, stwierdziłam, że mnie nie dotyczy i zapomniałam.
Polecam przejrzenie wątku z artykułami
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:51   #24409
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
O, ale ja nie za bardzo rozumiem, do czego zmierzasz
wlasciwie do niczego. zastanawialysmy sie nad sposobem dzialania i tym za co odpowiada aldehyd. znalazlam to i wkleilam :P

dziewczyny - musze sie pochwalic. dostalam dzisiaj prace
idac na rozmowe zastanawialam sie co zrobic z wlosami. mylam rano i nie chcialam isc w rozpuszczonych, zeby nie byc posadzana o brak profesjonalizmu, wiec wlosy z bokow delikatnie spielam z tylu klamrą-szczękami
a pani rekruterka - burza rozpuszczonych loków

kupilam wczoraj w rossmanie nowy żel bielenda. zel jest niby w spreju, ale sika strumieniem, ma polplynna konsystencje i mnostwo brokatu mam nadzieje, ze nie bedzie go widac na wlosach. ma tez kilka dziwnych skladnikow, ktorych wczesniej nie widziałam. jutro wrzuce sklad.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 20:44   #24410
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

idac na rozmowe zastanawialam sie co zrobic z wlosami. mylam rano i nie chcialam isc w rozpuszczonych, zeby nie byc posadzana o brak profesjonalizmu, wiec wlosy z bokow delikatnie spielam z tylu klamrą-szczękami
GRATULACJE
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-15, 20:56   #24411
Paulinka675
Zakorzenienie

dziś w szkole dziewczyny nie mogły uwierzyć że to moje naturalne włosy, myślały, że mam trwałą, powiedziały że mam "nienaturalnie regularne i równe loki" hihi i że inne babki z lokami mają puch a ja nie

miło słyszeć takie komentarze

kupiłam sobie maskę jajeczną joanny, patrzę na skład, myślę, że ok, patrzę na kwc i jakaś wizażanka stwierdziła, ze "skład aż kipi chemią" nie wiem co ona uważa za chemiczne, chyba ekstrakty heh-maska ma fajny zapaszek mogłam wziąć od razu dwie

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-09-15 o 21:13
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:21   #24412
solaola
Zakorzenienie

Anka, gratulacje!

Rybiorko, włoski naprawdę masz śliczne i fryzurę też, nawet jeśli jest krótka . Wiesz, coś musi być fajnego w tej mikrofibrze, bo mam taki malutki "czepek"/ręcznik i właśnie się nim harmonijkowałam- włosy zostały tylko wilgotne, a skręt superowy jest. Tak sobie pomyślałam, że może i do ręcznikowania taki ręczniczek byłby fajny? Włosy oddałyby w niego wodę raz dwa. Poza tym, zacznę się rozglądać za suszarą z dyfuzorem, chyba Ci pozazdrościłam, Rybiorku . Jestem zresztą ciekawa, czy będę miała większą objętość po tym.

Wrily_curly - świetny sposób na rękawiczki Fajnie by było mieć coś takiego...

Dobra, ja już muszę zmykać, mam pracę do napisania.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-09-15 o 21:23
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 21:48   #24413
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

kupilam wczoraj w rossmanie nowy żel bielenda. zel jest niby w spreju, ale sika strumieniem, ma polplynna konsystencje i mnostwo brokatu mam nadzieje, ze nie bedzie go widac na wlosach. ma tez kilka dziwnych skladnikow, ktorych wczesniej nie widziałam. jutro wrzuce sklad.
Gratulacje. Ja nigdy nie pomyślałbym, że rozpuszczone loki to brak profesjonalizmu, wręcz przeciwnie. Żel mnie zainteresował, bo bardzo lubię żele w sprayu, tylko te które znam mają słaby skład (silikony, chemia i inne zło). Daj znać jak ten brokat.

Cytat:
dziś w szkole dziewczyny nie mogły uwierzyć że to moje naturalne włosy, myślały, że mam trwałą, powiedziały że mam "nienaturalnie regularne i równe loki" hihi i że inne babki z lokami mają puch a ja nie

Brawo dla Twoich loków. Możesz zdradzić, czym je potraktowałaś?
Stary 2010-09-15, 22:23   #24414
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość

Rybiorko, włoski naprawdę masz śliczne i fryzurę też, nawet jeśli jest krótka . Wiesz, coś musi być fajnego w tej mikrofibrze, bo mam taki malutki "czepek"/ręcznik i właśnie się nim harmonijkowałam- włosy zostały tylko wilgotne, a skręt superowy jest. Tak sobie pomyślałam, że może i do ręcznikowania taki ręczniczek byłby fajny? Włosy oddałyby w niego wodę raz dwa. Poza tym, zacznę się rozglądać za suszarą z dyfuzorem, chyba Ci pozazdrościłam, Rybiorku . Jestem zresztą ciekawa, czy będę miała większą objętość po tym.
dziekuje, ja niestety widze to inaczej, chcialabym zeby chociaz zaslanialy szyje... teraz nic nie moge zrobic, zadne zwiazanie nie wchodzi w gre i tak naprawde nie czuje sie do konca soba no ale sama sobie zniszczenia zafundowalam, jedno wiem, obciecie bylo konieczne i teraz nie mam 'zlych' dni, myje, nakladam odzywke ds lub maske, splukuje, na mokre stylizator, najpierw lekko ugniatam rekami a potem rekawicami, koniec.
co do mikrofibry - wczesniej nie mialam zadnego recznika z tego materialu, kupilam rekawice z czystej ciekawosci i nie spodziewalam sie az takich fajnych rezultatow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-15, 22:31   #24415
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
to sie nazywa perfekcyjny plan organizacyjny osiagniety po latach praktyki
ja nigdy nie zwyciężę z pewnymi swoimi przyzwyczajeniami, ja jestem spokojna, najlepiej bez pośpiechu, niech się pali ale może przynajmniej będę miała dłuższe życie skoro bezstresowa jestem

Cytat:
to jak sie zdecydujesz to daj znac jakie efekty, ja nie moge sie doczekac az zastosuje rekawice na dlugich (chwilowo wydaje mi sie ze to bedzie za 100 lat), loki sa fajnie formowane a przy okazji osuszane, ze wzgledu na chlonnosc sprawdzaja sie lepiej niz curl-ease towel i curl cloths
zobaczę, pójdę do biedronki kupić szmatki z mikrofibry a potem szycie normalnie dawno głupich pomysłów chyba nie miałam

Cytat:
cos za cos, mnie sie farby zmywaly bardzo szybko, czasami juz po tygodniu (mylam codziennie szamponem z sls), po 2 tygodniach mialam takie splowiale, teraz pierwszy raz sie to nie dzieje po ciemnej farbie, fakt nie uzywam na codzien silikonow, chyba ze modyfikowane, jednak na pq juz nie patrze bykiem, w szamponie z curl junkie bez sls ktory uzywam jest quaternium-79 ale co z tego? lubie go bo ladnie zmywa oleje i nie robi szortkich wlosow, moja ukochana maska Curl Junkie ma pq-11 ale co z tego? takich lokow jak ona zaden inny kosmetyki nie potrafi mi zrobic!
mnie aż tak szybko nie ucieka ale jednak. Ja się nie boję silikonów i reszty tak z zasady, krzywdy moim włosom nie robią ale się nabudują pewnie bo o ile tylko w kilku odżywkach mam dimethicone to już pq czy q już jest w kilku więcej. Bo tak to bym chętnie tylko odżywką myła ale póki co nie mam zbyt dużo produktów 100%CG a trochę muszę uważać bo górna warstwa mi jeszcze nie odrosła do optymalnej długości i zachowuje się nie jak moje włosy

Cytat:
Nie ładnie. Trzeba jeść śniadanie. Dla zdrowia i urody i pięknych loków. Rybiorek może potwierdzić. . Na poważnie, wiem, że czasami ciężko się zmobilizować, ale warto.
jem jak jestem głodna, gdybym wmusiła w siebie coś to zaraz pewnie by było spowrotem to nie tak, że nie jem z jakiegoś dziwnego powodu

Cytat:

powodzenia w pracy

to z tym żelem lepiej ode mnie trafiłaś, ja mam w spraju joanny, jak sarin jest.
Stary 2010-09-15, 22:40   #24416
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Polecam przejrzenie wątku z artykułami
czytałam oczywiście

Cytat:

kupiłam sobie maskę jajeczną joanny, patrzę na skład, myślę, że ok, patrzę na kwc i jakaś wizażanka stwierdziła, ze "skład aż kipi chemią" nie wiem co ona uważa za chemiczne, chyba ekstrakty heh-maska ma fajny zapaszek mogłam wziąć od razu dwie
mnie fryzjerka nie chciała uwierzyć że to nie trwała i ogólnie często ktoś się pyta czym włosy robiłam... matka natura robiła

trudno się po sklepowej odżywce nie spodziewać jakiejś chemii, chyba że sobie się kręci oleje z miodem, ziołami...

a oto włosy po deszczu, targaniu, znowu deszczu i kilkugodzinnym spięciu (trochę rozjaśnione, żeby widać było coś, no i wieczór&lampa)
Stary 2010-09-15, 23:07   #24417
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo dla Twoich loków. Możesz zdradzić, czym je potraktowałaś?
standardowo odżywka b/s Lorys girl i żel Delia

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 23:14   #24418
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję.

wrily_curly, bardzo podoba mi się kolor Twoich włosów. I długość. Ja zapuszczam intensywnie od wakacji.
Stary 2010-09-15, 23:46   #24419
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
też mam to lorysa, bardzo lubię a żelu delii jeszcze nie mam a kusicie

Cytat:
dziękuję.

wrily_curly, bardzo podoba mi się kolor Twoich włosów. I długość. Ja zapuszczam intensywnie od wakacji.
i tak mam je wykarczowane dość, miałam może z 5 cm dłuższe i to nie tylko z tyłu ale po bokach też i wtedy się układały w takie grubsze pasma, nie takie rozwalone drobne
Stary 2010-09-16, 00:16   #24420
anoska
Zakorzenienie

babiczki czy mogę żel hialuronowy 1% z bu jakoś wykorzystać do włosów? nie będzie ich wysuszał?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości)

Zasady wysyłania wiadomości