|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Wow! jesteś niesamowita
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#24392 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
zabrzmi smiesznie ale samo mi tak wyszlo , jak susze wlosy to siedze na ziemi przed krzeslem, na krzesle stoi lusterko (takie 30 cm x30 cm) i jedna reka macham suszarka z dyfuzorem a druga jem i popijam kawke, samo suszenie trwa teraz 15 minut dzieki niesamowitym rekawicom z mikrofibry, jak gdzies w weekend musimy wyjsc bo mamy cos zaplanowane lub jestemy z kims umowieniu to moj maz zawsze mowi: 'no wiesz Rybko, szykuj sie jak do pracy'
|
#24393 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wrily_curly;2207285 3
no to super ![]() [/QUOTE] U mnie też nie jest tak kolorowo zawsze. Pisałam wcześniej, że odnoszę wrażenie, że moje włosy żyją własnym życiem i czasami dalekie są od ideału . Cytat:
Podziwiam . Miło ze strony Twojego męża .
|
|
|
|
|
#24394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a w tygodniu to lubie popspac jak najdluzej i dzieki temu opracowalam taki system ze wystarcza mi godzinka a przy tym wszystko jest zaliczone - mycie wloskow z krotka pielegnacja (bardzo wazne! ), wysuszenie ich (nie moge wychodzic z mokra glowa na zimno bo zaraz jestem chora) no i sniadanie (chyba najwazniejsze, bo na glodnego dnia nie mozna zaczynacCytat:
moj kochany malzonek nie lubi sie nigdzie spozniac, za to w dni gdzie nie mamy zadnych konkretnych planow spokojnie znosi wszystko, patrzy tylko na moja glowe i pyta: 'ktory to dekiel dzisiaj' (kiedys pisalam on na wszystkie czepki, reczniki ktore stosuje mowi DEKIEL)edit: jako ze szefostwa dzisiaj brak w biurze to sobie buszuje po necie, wlasnie przeczytalam na NC opinie na temat produktow osuszajacych jak bawelniane Curls Cloths czy reczniki i rekawiczki z mikfibry i Alyssa ktora robila review zakonczyla wnioskiem ze dla falowlosych oraz kreconowlosych (czyli 2 oraz 3a) najlepsza jest mikrofibra ktora nie tylko zbiera wode z wlosow co skraca ich suszenie ale jednoczesnie wspomaga lub nawet powieksza skret, tutaj jest orygianly tekst. Od siebie moge dodac, jako ze mam Curls Cloths i rekawiczki, faktycznie rekawiczki sprawuja sie lepiej, w moim przypadku wystarczaja do zebrania nadmiaru wody z calych wlosow z tym ze jak jedna strona nasiaknie woda to przekladam je odwrotnie (lewa rekawiczka idzie na prawa dlon a prawa na lewa) i ugniatami wlosy druga strona
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-15 o 12:33 |
||
|
|
|
#24395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis jestem nieregularnie lokowana
ale lepsze to od tego upprczywego frizzu ktory mialam na glowie przez kilka dni. Rosnie mi duzo nowych wlosow (po oleju lopianowym) i mam aureolke . Dzis na noc znow sobie urzadze jakis olej. Cos mnie dzis pchnelo znow do TBS ogladalam uwaznie bawelnianego boostera, nawet byl tester wiec nalozylam troche na probe. Loki sie po tym rzeczywiscie skrecaja mocno i ladnie - czytalam skrupulatnie sklad, jest jedno polyquaternium... obawiam sie ewentualnego nabudowania, teraz kiedy sls-y maja zakaz wstepu. Ot i dylemat.
|
|
|
|
#24396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w TBSach w Dublinie jej nie maja
|
|
#24397 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba bylo Poly-47, i raczej w srodku skladu, o ile mnie pamiec nie myli... pewnie sobie je sprawie i tak, w koncu sls raz na miesiac nie tragedia. Co sie bede szczypac.
|
|
|
|
#24398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietnie podejscie, moge tylko dodac ze widze roznice w uzywaniu sls 1 raz na miesiac, kiedys po farbowaniu po 1.5-2 tygodniach kolor byl splukany, teraz po 2 tygodniach od nalozenia bardzo delikatnej farby ktora trzymalam tylko 10m (producent zaleca 20) mam ciagle ten sam intensywny kolor, dlatego uwazam ze wlosy nie cierpia, jedyne co to znalezc dobry szampon bez silikonow i pq zeby naprawde oczyszcic skalp i wlosy (obecnie uzywam szampon Joanny Naturia z mieta i wrzosem, po nim daje extra nawilzajaca maske)
|
|
#24399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Punktualność to rzadko spotykana cecha u mężczyzn, przynajmniej jak dla mnie.
|
|
|
|
|
#24400 |
|
Rozeznanie
|
A widziałyście coś takiego:
http://www.cosmeticanalysis.com/cosm...s/analyze.html "Analyze cosmetics on your own" Oczywiście na pewno nie może się równać z analizami robionymi przez nasze ekspertki
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-09-15 o 13:58 |
|
|
|
#24401 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może rzeczywiście żeń-szeń za bardzo pobudzał skalp. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już rok No to masz odpowiedź. Może już czas kryzysu się zaczął? Cytat:
|
|
#24402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- takie ogolne bylo bo nie moglam nigdzie znalezc w necie spisu tego co jest w srodku a przepisywanie nie wyszlo bo jak prawie konczylam to mi sie polaczenie zresetowalo i nie mialam sily pisac jeszcze raz
|
|
#24403 | ||||||
|
Rozeznanie
|
OrangeBlossom,
Cytat:
ja kokosa zmywam glorią albo pottersem, dość słuszna ilość i trochę trzeba pomasować ale jakoś daję radę, nie masz tej... porowatości? jesteś niesamowita... ja bez mycia i suszenia włosów ledwo wyrabiam się w godzinę, w dodatku zwykle nie jem śniadania, niby to niezdrowe ale nie potrafię w siebie nic wmusić, ew. w samochodzie popijam jogurt w korku Cytat:
moje to samo, ale chyba każde tak mają? Jak postanowią swoje to pozamiatane.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie robię tak, że po zmyciu makijażu najczęściej myję buzię żelem, wycieram w papierowy ręcznik, masuję skórę chwilę kokosem, biorę mały ręczniczek (taki jak do rąk), wsadzam go do miski, zalewam gorącą wodą z kranu, moczy się chwilę, wykręcam, na twarz, wystygnie to znowu do wody, wyciskam, na twarz. Przykładam i lekko ścieram, trzeba uważać, żeby woda i ręcznik były ciepłe ale żeby nie poparzyć ani rąk ani twarzy. Po takim zabiegu pewnie przydałoby się zamknąć pory np. zimną wodą ale ja zwykle nakładam od razu krem. Bardzo relaksujące, miłe no i piękny zapach kokosa, chyba nigdy mi się nie znudzi ten aromat. A o skórę zimą generalnie się boję, dowalą jakieś mrozy to trzeba będzie uważać, będę miała policzki jak ruska baba i często skóra mi się buntuje, pewnie przez ciągłe różnice temperatur, na zewnątrz zimno, w pomieszczeniach ciepło, i tak w kółko. Dlatego teraz wzięłam się za nią intensywnie żeby jakoś się przygotować, jak będzie w dobrej kondycji to zima nam nie straszna a o włosy się nie boję, im nigdy w zimę nic się nie dzieje, na szczęście.
|
||||||
|
|
|
#24404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ja mam większe zastrzeżenie do stanu skóry niż włosów. Włosy nawet wyglądają OK. Cytat:
![]() Muszę popracować na tymi porankami
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#24405 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nawet nie pamiętam dokładnie o tej porowatości co było napisane bo raz przeczytałam, stwierdziłam, że mnie nie dotyczy i zapomniałam.Cytat:
ajjj miałam zrobić kłakom zdjęcie, zapomniałam, światło uciekło a ja się potargałam przy pieczeniu ciasta teraz pewnie nic nie wyjdzie
|
||
|
|
|
#24406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#24407 | ||
|
Raczkowanie
|
Mnie też to smuci. Ogólnie żeń-szeń sam w sobie bardzo dobrze wpływa na włosy - błyszczą się, robi taki push-up i super volume
, nie obciąża i szampon ma bardzo pozytywne opinie na kwc (oceniany na 5), dlatego trudno było mi uwierzyć, że to on wyrządza mi tyle szkody, ale kiedy kupiłam drugi z tej firmy, też z dużą dawką żeń-szenia miałam to samo . Musiałam się pożegnać z ich szamponami.Cytat:
. Tylko mój TŻ jest punktualny, tat, brat, koledzy spóźniają się godzinę, dwie... Dlatego już się z nimi nie umawiam, albo nie czekam na nich. Bardzo nie lubię, jak się ludzie spóźniająCytat:
. Dla zdrowia i urody i pięknych loków. Rybiorek może potwierdzić. . Na poważnie, wiem, że czasami ciężko się zmobilizować, ale warto.
|
||
|
|
|
#24408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#24409 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasciwie do niczego. zastanawialysmy sie nad sposobem dzialania i tym za co odpowiada aldehyd. znalazlam to i wkleilam :P
dziewczyny - musze sie pochwalic. dostalam dzisiaj prace ![]() idac na rozmowe zastanawialam sie co zrobic z wlosami. mylam rano i nie chcialam isc w rozpuszczonych, zeby nie byc posadzana o brak profesjonalizmu, wiec wlosy z bokow delikatnie spielam z tylu klamrą-szczękami ![]() a pani rekruterka - burza rozpuszczonych loków ![]() kupilam wczoraj w rossmanie nowy żel bielenda. zel jest niby w spreju, ale sika strumieniem, ma polplynna konsystencje i mnostwo brokatu mam nadzieje, ze nie bedzie go widac na wlosach. ma tez kilka dziwnych skladnikow, ktorych wczesniej nie widziałam. jutro wrzuce sklad.
|
|
|
|
#24410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#24411 |
|
Zakorzenienie
|
dziś w szkole dziewczyny nie mogły uwierzyć że to moje naturalne włosy, myślały, że mam trwałą, powiedziały że mam "nienaturalnie regularne i równe loki" hihi
i że inne babki z lokami mają puch a ja niemiło słyszeć takie komentarze ![]() kupiłam sobie maskę jajeczną joanny, patrzę na skład, myślę, że ok, patrzę na kwc i jakaś wizażanka stwierdziła, ze "skład aż kipi chemią" nie wiem co ona uważa za chemiczne, chyba ekstrakty heh-maska ma fajny zapaszek mogłam wziąć od razu dwie
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-09-15 o 21:13 |
|
|
|
#24412 |
|
Zakorzenienie
|
Anka, gratulacje!
![]() Rybiorko, włoski naprawdę masz śliczne i fryzurę też, nawet jeśli jest krótka . Wiesz, coś musi być fajnego w tej mikrofibrze, bo mam taki malutki "czepek"/ręcznik i właśnie się nim harmonijkowałam- włosy zostały tylko wilgotne, a skręt superowy jest. Tak sobie pomyślałam, że może i do ręcznikowania taki ręczniczek byłby fajny? Włosy oddałyby w niego wodę raz dwa. Poza tym, zacznę się rozglądać za suszarą z dyfuzorem, chyba Ci pozazdrościłam, Rybiorku . Jestem zresztą ciekawa, czy będę miała większą objętość po tym.Wrily_curly - świetny sposób na rękawiczki Fajnie by było mieć coś takiego...Dobra, ja już muszę zmykać, mam pracę do napisania.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-09-15 o 21:23 |
|
|
|
#24413 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja nigdy nie pomyślałbym, że rozpuszczone loki to brak profesjonalizmu, wręcz przeciwnie. Cytat:
. Możesz zdradzić, czym je potraktowałaś?
|
||
|
|
|
#24414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mikrofibry - wczesniej nie mialam zadnego recznika z tego materialu, kupilam rekawice z czystej ciekawosci i nie spodziewalam sie az takich fajnych rezultatow
|
|
#24415 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale może przynajmniej będę miała dłuższe życie skoro bezstresowa jestemCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia w pracyto z tym żelem lepiej ode mnie trafiłaś, ja mam w spraju joanny, jak sarin jest. |
|||||
|
|
|
#24416 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trudno się po sklepowej odżywce nie spodziewać jakiejś chemii, chyba że sobie się kręci oleje z miodem, ziołami... a oto włosy po deszczu, targaniu, znowu deszczu i kilkugodzinnym spięciu (trochę rozjaśnione, żeby widać było coś, no i wieczór&lampa)
|
||
|
|
|
#24417 |
|
Zakorzenienie
|
standardowo odżywka b/s Lorys girl i żel Delia
|
#24418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#24419 | |
|
Rozeznanie
|
też mam to lorysa, bardzo lubię
Cytat:
|
|
|
|
|
#24420 |
|
Zakorzenienie
|
babiczki czy mogę żel hialuronowy 1% z bu jakoś wykorzystać do włosów? nie będzie ich wysuszał?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

jesteś niesamowita

, jak susze wlosy to siedze na ziemi przed krzeslem, na krzesle stoi lusterko (takie 30 cm x30 cm) i jedna reka macham suszarka z dyfuzorem a druga jem i popijam kawke, samo suszenie trwa teraz 15 minut dzieki niesamowitym rekawicom z mikrofibry, jak gdzies w weekend musimy wyjsc bo mamy cos zaplanowane lub jestemy z kims umowieniu to moj maz zawsze mowi: 'no wiesz Rybko, szykuj sie jak do pracy'
. Miło ze strony Twojego męża
.
) a w tygodniu to lubie popspac jak najdluzej i dzieki temu opracowalam taki system ze wystarcza mi godzinka a przy tym wszystko jest zaliczone - mycie wloskow z krotka pielegnacja (bardzo wazne!
. Dzis na noc znow sobie urzadze jakis olej.

Może rzeczywiście żeń-szeń za bardzo pobudzał skalp. 
.
teraz pewnie nic nie wyjdzie