|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
|
|
|
|
#24422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
anoska ja dodaje HA do zelu lnianego (ale tylko kropelke na 100ml)
dodawalabym go raczej do wcierek. ---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Cytat:
![]() rozpuszczone włosy ogólnie - jakie by nie byly, nie chodzi tylko o loki. moim zdaniem na takich oficjalnych spotkaniach najlepiej wyglada koczek. nie ma sie prawa nikt do niego przyczepic. Cytat:
wyprobuje go dopiero jak skoncze lniany
|
||
|
|
|
#24423 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja ostatnio suszyłam włosy dyfuzorem i myłam zęby Cytat:
niby patrzyłam w różnych ale jakoś mi umknął...Cytat:
Cytat:
moje za to coś ostatnio kombinują niedobrego. Idę zaraz je spróbować przywrócić do porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
). A najgorsze jest to, że jak np. o 8 coś zjem, to o 10 juz jestem głodna ![]() pokaż końcowy efekt tak w ogóle to Twoje włosy zawsze ścinałam, bo mi się prostowały, a teraz, po zmianie pielęgnacji mam nadzieję, ze będą się kręcić. Nie tylko same końcówki... ![]() Ale jak to bodajże Rybiorek- to chyba będzie za 100 lat... Cytat:
pani rekruterka wie co dobre jeszcze się okaże, że podczytuje nas ![]() Dziewczyny! Strasznie mi wypadają włosy od czasu zmiany pielęgnacji to jedyne mi się nie podoba i nie wiem dlaczego możliwe, żebym coś im zabrała, skoro wtedy cała moja pielęgnacja to był tylko szampon? może sobie kupię biovaxa do włosów ze skłonnością do wypadania? ma któraś? czy może coś lepiej pić??I co powiecie o składzie tej odżywki: Skład: aqua, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, peg-20 stearate, cetrimonium chloride, isipropyl alcohol, peg-40 hydrogenated castrol oil, polyquaternium-28, rosmarinus officinalis extract, equisetum arvense extract, propylene glycol, alcohol denat, panthenol, triethanolamine, parfum, hexyl cinnamal, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole. To Joanna, odżywka babuni wzmacniająca. pq-28? |
|||||||
|
|
|
#24424 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny jestem już po farbowaniu
![]() tego mi było trzeba bo już nawet Tż mnie się zapytał kilka dni temu kiedy mam zamiar pofarbować włosy ... A więc wczoraj położyłam balsam ziołowy z ekstraktem z henny delia na godzinkę. Zmieszałam 2 kolorki czarny i czekoladowy brąz - i wyszedł taki ciemny czekoladowy brąz ten czarny nigdy nie wychodzi czarny. przed samym farbowaniem zapodałam sobie ampułkę joanny wzmacniającą w skalp, potem trochę waxa w skalp zagranicznego podgrzałam na włosach. Balsam koloryzujący ma w skłądzie amodimethicone więc później poleciałam już sylikonami z tigi (bo ostatnio raczej cg starałam się być) Jak zmyłam balsam nałożyłam odżywkę b/s tigi curlesque, ugniatałam w t-shirt, dałam również trochę lekkiej pianki tigi w mokre ( wcześniej próbowałam ją dać na suche i masakra była posklejane strąki) zrobiłam 20 minutowy plunking, żabkami skierowałam pasma na górze włosów do tyłu a resztę zawinęłam w chustkę i tak położyłam się spać. Rano odwinęłam chustkę z wielką ciekawością co pod nią zastanę i ku mojemu zdziwieniu nie było źle (odzwyczaiłam sie już kłaść spać z mokrymi) objętość włosów mega skręt ok choć w niektórych miejscach taki "połamany" i troszkę suche końcówki które ujarzmiłam tigi amplifierem. Dodaję zdjęcie fot przed i po farbowaniu ![]() 1 tył przed 2 przód przed -zwróćcie uwagę na rudawy odrost ;/ 3 tył przed farbowaniem 4 tył po farbowaniu 5 przód po farbowaniu niestety z fleszem innego zdjęcia już nie dało zrobić bo aparat sie rozładował ...
|
#24425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co do wypadania to sama dla siebie jestem ekspertem i wiem co potrzebuja moje wlosy, trudno komus innem doradzac ale moze najpierw sprobuj pic pokrzywe i siemie lniane, ja biore suplementy ale nie kazdemu do pasuje wiec moge tylko napisac co biore i ze nie wypadaja mi wloski a robily to systematycznie i byly w calym domy, sprzatanie ich to byla maskramoje wewnetrzne wspomaganie: pije pokrzywke codziennie od pon do piatku w weekendy pijam skrzyp a biore: -zestaw witamin ( gdzie sa b6, b12, e, c) z kwasami omega3 - silice - olej z wiesiolka - olej z lnu - aminokwasy - beta karoten zazwyczaj biore 2-3 miesiace i potem miesiac przerwy, z tym ze aminokwasy, beta karoten oraz olej z lnu biore dopiero od 3 tygodni, to taki prezent dla wloskow (odzywiam sie super zdrowo ale w dzisiejszych czasach trudno wziac wszystkie niezbedne skladniki z pozywienia jak sie mieszka w miescie i nie ma dostepu do zdrowej, organicznej zywnosci) codziennie tez robie masaz skalpu aha i jeszcze jedno: na wypadanie podobno dobra jest plukanka z octu (2-3 lyzki octu plus 1.5-2 litry przegotowanej wody) uzyta do ostatniego plukania Kropciu masz piekne wlosy, w ogole na ostatnim zdjeciu wygladasz powalajaco w tych lokach, jakbym byla facetem to bym sie w Tobie zakochala z mety (lub gdybym byla innej orientacji )
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-16 o 10:23 |
|
|
|
|
#24426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć ostatnio głodna non-stop jestem :/ Cytat:
|
|
#24427 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
właśnie jeszcze o skrzypie coś mi mignęło i Ty teraz tez napisałaś. Też może kupię. A siemie lniane? w sensie jeść? czy tez jakoś parzyć?chcę zrobić ocet jabłkowy- tez może być? Cytat:
Może jesień idzie- liście opadają i włosy też. mam nadzieję, że chociaż same koloru nie będą zmieniać Co do koloru- bardzo ładny |
||
|
|
|
#24428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdy farbowałam wcześniej skręt był rozluźniony ale może dlatego że po farbowaniu nigdy nic na włosy nie nakładałam żadnej odżywki, stylizatora itd przydałoby mi sie tak nie być głodna przez kilka dni a nie jak pochłaniacz
|
|
#24429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#24430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko że ja nawet wciągu jednego dnia potrafię ważyć rano 2 kg mniej niż wieczorem
|
|
#24431 |
|
Zakorzenienie
|
to moze byc problem z zatrzymywaniem sie plynow w organizmie, pijesz 1.5-2 litry wody/herbatek dziennie? brzmi dziwnie ale pomaga to oczyscic organizm z toksyn i zatrzymanch plynow
|
#24432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#24433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kropcia, jak zwykle piękne loki, ale teraz i kolor powalający ![]() Rybiorku, możesz mnie oświecić i napisać, jak wykonujesz swój codzienny masaż skalpu? Będę wdzięczna .
|
|
|
|
|
#24434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzies o tym przeczytalam ale nie pamietam gdzie bo to bylo kawalek temu![]() po zmoczeniu glowy (stoje nad wanna z glowa w dol) najpierw nanosze odzywke przy czym robie to tak ze mam odzwyke na obu dloniach, wsuwam palce miedzy wlosy i ze tak powiem umieszam na skalpie, robie to na 2 rzuty, raz tyl glowy, potem przod masaz zaczynam pbszaru nad karkiem, wsuwam palce we wlosy i opuszkami palcow robie takie male kolka, nie patrze na zegarek ale mysle ze trwa to tak 30 sek, nastepnie przesuwam palce troche do przodu i znow koleczka, potem obszary za uchem, potem czubek glowy, wreszcie obszar nad czolem, a na koniec to jeszcze tak jakbym obejmowala glowe obiema rekami i robie takie wieksze kola, to takie 2 pieczenie przy jednym ogniu - masaz i oczyszczenie skalpu w jednym, lubie to bo ostatnia czesc pomimo ze robie to sama sprawia przyjemnosc (zwlaszcza jak przymkne oczy ) mam nadzieje ze troche pomoglam, na innym watku jest opis profesonalnego masazu ale po rysunku to widac ze nie jestes sobie w stanie go sama zrobic dlatego jak kiedys znalazlam to co opisalam to mi sie spodobalo i stosuje, podobno rowniez jak i tamten profesjonalny ma fantastyczne wlasciwosci tylko jest warunek - systematycznosc z wlasnego doswiadczenie mogo powiedziec ze wloski maja sie bardzo dobrze, nie wiem co bardziej pomaga: dieta, suplementy czy masaz a moze kombinacja wszystkiego ale jakosciowo nie moge narzekac (jak wiecie na dlugosc bede dlugo narzekac )aha: jak raz w tygodniu myje szamponem robie dokladnie to samo edit: Eloe bylam w dzienniku, powalilas mnie z wrazenia(pozytywnie oczywiscie), wiesz na pierwszej fotce to jakbym widziala swoje wlosy z przed roku hi hi , kiedy ja bede miec Twoja dlugosc
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-16 o 13:08 |
|
|
|
|
#24435 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#24436 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku, jak czytałam Twoją wypowiedź o masażu, zrobiło mi się tak błogo.
Aż zachciało mi się takiego masażu. Dzisiaj wypróbuję Twoją metodę, podaną w sposób jasny i czytelny, dziękuję |
|
|
|
#24437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami w weekend prosze meza, w tygodniu nie da rady bo jak jezdzi na rano to wychodzi wczesnie a jak ma na druga zmiane to nie mam serca go budzic az tak wczesnie (ok.6), budze go dopiero o 7 jak juz jestem gotowa bo zawsze sie upiera ze chce ze mna rano wypic poranna kawe no i mamy pol godzinki na pogaduchy
|
|
#24438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że prawdziwy skarb z Twojego męża. ![]() Masaż zrobiony, bardzo przyjemny. Chyba nawet samopoczucie mi się od niego poprawiło. |
|
|
|
|
#24439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do meza - potwierdzam - prawdziwy skarb , do tego wszystko potrafi - naprawic auto, zlozyc meble a nawet zrobic samemu, pomaga w sprzataniu i zakupach, nie jest drobiazgowy i nie czepia sie jak mi sie nie chce czegos zrobic np. pozmywac po obiedzie bo akurat moja kolej, wtedy mowi: zrobimy razem pozniej, prycha ze zlosci tylko gdy mam blisko egzaminy i praktycznie nie rozmawiamy i caly wolny czas siedze nad ksiazkami, no i tak z semestru na semestr prycha wczesniej, w poprzednim semstrze juz po 2.5 tygodnia, tyle ze nie robi tego specjalnie, poprostu nie lubi jak cos lub ktos kradnie jego cenny czas ze mna (na szaro bo to w sumie offtop)
|
|
#24440 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale mam pytanie:
czy ktoras z was uzywa nowych spray'ow do wlosow z Pottersa? ;>
|
|
#24441 |
|
Rozeznanie
|
Dama_pikowa, Rybiorek tak mi zaimponowała swoim zorganizowaniem, że postanowiłam wykonać tę samą sztukę - myłam zęby jednocześnie susząc dyfuzorem włosy
![]() ale mam szczoteczkę elektryczną i to nie wymagało dużej koordynacji ruchów ![]() Jestem dzisiaj przeszczęśliwa Nareszcie, nareszcie, moje włosy wygladają tak jak powinny Bez puchu, skręciły się super, są mięciutkie. Ufff, już myślałam, że nigdy mi się to nie uda ![]() Bardzo dziękuję wszystkim zakręconym za porady i wsparcie! Myślę, że clou sukcesu to po pierwsze Garnier Avocado i Karite, który położyłam i jako odżywkę d/s, potem spłukałam i dałam go jako b/s (+jedwab hydrolizowany+panthenol). A po drugie dyfuzor, którego używałam ostrożnie i dłużej trzymałam w jednym miejscu. Jak robiłam tak jak Jessi z www.jessicurl.com, to mi się bardziej puszyły, więc dzisiaj zrobiłam tak:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-09-16 o 21:31 |
|
|
|
#24442 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mialaś proste druty a teraz taaakie lokasy ale masz mocny skręt, wrzuć koniecznie aktualne fotki włosów nie zrobiłam ![]() dziecko znowu chore i na dodatek mnie zarazil dziś się trochę lepiej poczułam i wylazłam z łóżka pojechałam do rodziców, i ledwo wróciłam - znowu gorączka ale obiecuje poprawę i wpis nawet wyszperałam kilka fotek z wakacji na których widać, że te włosy kiedyś próbowały falować Kropciu, pięknie jest nie dość że pozazdrościłam Ci już grzyweczki to teraz zaczynam zazdrościć koloru a przecież miałam nie farbować Cytat:
Rybiorku cieszę się że wróciłaś Chciałam się tylko pochwalić, że dziś umyłam włoski odżywka - Isana z babasu. Jak na razie super, efekt ok, i nic nie swędzi - odpukać. Poprzednie podejście do mycia odżwyką 2 miesiące temu skończyło się mega swędzeniem i jakimiś smętnymi kosmykami wiszącymi - jak niedomytymi. Uciekam dziewczyny do łóżka dalej się kurować. |
||
|
|
|
#24443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Btw suszę włosy suszarką ostatnio za każdym razem, a myję odżywką praktycznie codziennie, i nie wiem czy nie robię im krzywdy, najmniejszy nawiew, temperatura średnia? Można tak czy dzieje się im krzywda? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
co prawda po oleju kokosowym ale innymi odzywkami jakoś się lepiej odmywają.W każdym razie zdrówka życzę i szybkiego powrotu do nas |
|||
|
|
|
#24444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję loków .Powodzenia, trzymaj się
|
|
|
|
|
#24445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolorek faktycznie nawet w naturze wyglada naturalnie i jak na razie mi sie podoba, trzeba sie mocno przyjrzec aby zobaczyc roznice na odroscie i reszcie wlosa z tym ze mam rozne odcienie bo na tym polega fenomen tej farby ze dostosowuje sie do koloru wlosa i w niektorych miejscach mam jasniejsze wiec wyglada to naprawde fajnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
po wstaniu szoruje do lazienki, myje glowke (masaz), potem odsaczam koszulka wode i nakladam maske/odzywke i na to czepek, potem prysznic, smarowanie ciala balsamem, zabki itp, w szlafroku i czepku lece na dol do kuchni zrobic kawusie i sniadanko, wracam z kawusia i sniadaniem na gore, splukuje maske i na mokre stylizator, potem odciskanie rekawicami z mikrofibry, zanim przenosze sie do pokoju to jeszcze kremik na buzie, potem juz w pokoju siadam przed krzeselkiem z lusterkiem no i susze wloski dyfuzorem i jem sniadanie i pije kawe, po 15 minutach wloski sa suche, kolejne 10-15 minut zajmuje mi ubranie sie w biurowe ciuszki i na koniec makijaz (jak sobie stroju nie przygotuje wieczorem z 5 min stoje przed szafa i mysle co ubrac ) - czasami wszystko zajmuje 55 min czasami 60. No to teraz jest pelny obraz![]() Cytat:
|
|
#24446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też miałam nie farbować ale mój naturalny jakiś kasztanowy był i kolor ten uwydatniał niedoskonałości, oczy miały nijaki kolor (kolor moich oczu zmienia sie w zależności od stroju koloru włosów od szarości do błękitu) i fatalnie się czułam. Ja muszę mieć zimny kolor włosów wtedy moja bladość wygląda okej i oczy są takie wyra
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-17 o 13:22 |
|
|
|
|
#24447 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do bycia głodnym- jak się kłócę z TŻtem przed obiadem, to po obiedzie momentalnie oboje już nie jesteśmy na siebie źli Cytat:
ale z elektryczną i tak wyczyn Cytat:
Chyba mam kryzys- zarówno ja, jak i możliwe, że moje włosy ![]() Napiszę co stosuję i może mi pomożecie, co to może być złego. Może coś nie tak robię?? ![]() O- zmiennie Isana z jedwabiem z Pottersem aloes M- BD O- (tu robię najwięcej i może ta część najbardziej obciąża włosy) garnier karite + łyżeczka miodu + trochę pottersa lub/isany (+ czasem joanny len i rumianek) trzymane w cieple przez około 10 czasem do 15 minut. Przez ten czas albo dalej się kąpię albo po prostu leżę sobie w wannie. Płuczę albo pokrzywą albo zimną wodą Joanna len i rumianek plunking T-shirtem około 15 minut harmonijkowanie żel lniany dyfuzor- mały nawiew i niska temperatura Kokos na włosy mniej więcej 2x w tygodniu na noc maska z żelu lnianego (przy końcu jego żywotności) i tyle. Pomożecie? może spróbować dziś bez miodu?
Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-09-17 o 14:01 |
|||
|
|
|
#24448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* Kiedy ostatnio myłaś całe włosy szamponem? Może się przeciążyły? * Połóż na drugie O coś lżejszego * Może twoje włosy też nie lubią jedwabiu z Isany? Możesz myć przez jakiś czas samym Pottersem |
|
|
|
|
#24449 |
|
Zadomowienie
|
witam
Od razu mówię, bardzo mi wstyd że tak Was zaniedbałam (bo włosków nie zaniedbałam , o nie )Muszę się rozejrzeć za nowościami na forum , bo widziałam ostatnio w Rossmann nowe produkty ![]() kropcia piękne i długie masz te loczki! normalnie cudeńka wrily Twoje także widziałam ! sliczne i także bardzo długie brawo dziewczyny
|
#24450 | ||
|
Zakorzenienie
|
chudzinka ze mnie zadna, tluszczyk we wlasciwych miejscach jest
Cytat:
Cytat:
)a moze sprobuj 'cienszej' tej drugiej odzywki, bez zadnych dodatkow, a potem jak nakladasz odzywke bs to wez sobie lyzeczke do lazienki i odmierz jedna plaska lyzeczke do herbaty odzywki - tyle wystarczy na cale wlosy i nie powinny byc obciazone, druga rzecz ktora bym sprobowala to nalozenie zelu lnianego przed plunkingiem - to moze pomoc w utrwaleniu skretu
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 22 (0 użytkowników i 22 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

. Ja nigdy nie pomyślałbym, że rozpuszczone loki to brak profesjonalizmu, wręcz przeciwnie.
Ja ostatnio suszyłam włosy dyfuzorem i myłam zęby 

zawsze ścinałam, bo mi się prostowały, a teraz, po zmianie pielęgnacji mam nadzieję, ze będą się kręcić. Nie tylko same końcówki...

.
gdzies o tym przeczytalam ale nie pamietam gdzie bo to bylo kawalek temu