3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 14:19   #1351
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

serenity, aż mi ciśnienie podskoczyło, jak przeczytałam o Twoim lekarzu!! właściwie to nie lekarz, to konował!!

De28, cudne zdjęcia, ślicznie wyglądasz a kotki są super

a ja dołączam do grona przeziębionych od rana gardło mnie boli, a u mnie zawsze przeziębienie zaczyna się od bólu gardła w dodatku wczoraj spuchło mi dziąsło gdzieś z tyłu, przy ostatnich zębach i mnie to drażni a w nocy spędziłam chyba godzinę w wc, bo zaparcie miałam

co do świąt, to ja mam termin na 28 grudnia, także w tym roku już zapowiedziałam, że absolutnie palcem nie kiwnę w święta ( w zeszłym roku urządzałam u siebie Wigilię dla moich rodziców, teściów i szwagrów). Podejrzewam, że spędzimy Wigilię z moimi rodzicami, bo oni mieszkają blok obok. Teściowie mieszkają ponad 80 km od nas to pewnie u siebie zostaną. No chyba, ze spędzę święta na porodówce też bym najbardziej chciała spędzić swieta w jak najbardziej szczupłym gronie osób, bo niezaleznie czy z wielkim brzuchem czy już z dzieckiem w ramionach, nie będę mieć sił i checi na jakieś towarzyskie spotkania.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:19   #1352
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się małym brzuszkiem. Ja mam tak mały,ze każdy mysli,że to 4 miesiąc. A tu juz 7 kończymy zrobili mi usg w szpitalu i mała wazła 1860 dł też ok ilość wód prawidłowa.Powiedzieli mi ze mam się cieszyć, nie bedzie mi tak ciężko.
żeby ten gronkowiec jak najszybciej uciekał od Ciebie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
WRÓCILIŚMY!

tętno malca 140
moje 120-70 (nic dziwnego po szybkim tempie z autobuu, wkurzeniu się przed wejściem i gadce gin że najem się słodyczy a później podatnicy mają płacić za oje drugie obciążenie cukru ) kij w...
i powiedziała co mnie zdziwiło, że na obciążenie 75 mogę iśc po śniadaniu, tylko dzień przed nie jeść owoców i słodyczy

usg nie miałam, bo w 23 t.c. miaąłm 4 d ehhhhhhhhhhhhh żałuję
kolejna wizyta dopiero 12 października...

lece gotowac i musze szykowac sie do zajec - dzis 2 latki
super że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja naprawde mam w brzuchu przybysza z kosmosu,przed chwila pierwszy raz zobaczylam z boku brzucha "przejezdzajaca" noge i to nie jeden raz,az otworzylam oczy ze zdziwienia i wyglada na to ze mala ma czkawke bo mi dol brzucha podskakuje,ale numer
hahaha moja mała też tak robi z nogami że przejeżdża po np całym boku brzucha jak leże

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
wróciła od lekarza wściekła jak cholera! po pierwsze w ogóle sie nie przejął ze byłam w szpitalu - w ogóle go nie obeszło! poza tym stwierdził że nie musi mnie badać skoro badali mnie w szpitalu - no fajnie, na wypisie mam niewydolność szyjki macicy i żeby to monitować ale każda okazja żeby olać badania to dla niego frajda . poza tym zważył mnie - waże już 80 kilo (chyba sie powieszę) i stwierdził - eee to pani ma jednak pewnie te cukrzycę ja mu mówię że przecież nie dał mi skierowania na obciążenie glukozą bo stwierdził że nie ma potrzeby...on na to szczelił bezcenną miną - no ale chyba jednak to badanie było konieczne tylko że skoro teraz jest za późno to nie ma sensu go robić bo wynik nie będzie wiarygodny i mam trzymać dietę. i najlepsze - "oby dziecku nic się przez to nie stało" - myślałam ze mnie szlag trafi on ma do mnie pretensje?! sam stwierdził że mogę jeść owoce itp bo nie mam cukrzycy a teraz ma wąty
jedyne co dobre z tej wizyty to że zmusiłam go do wypisania skierowania do szpitala już do porodu - niby że za wcześnie ale tak sie na niego wydarłam ze chyba wolał nie ryzykować i napisał co trzeba

Agatkia ja od początku ciąży ciągle mam grzybicę - co teraz się okazuje pewnie przez cukrzycę bo nic na nią nie działa
o masz co za lekarz... słuchaj kochana, może idź do innego... w końcu chodzi o zdrowie maluszka... co to się dzieję z tymi lekarzami

a ja jak to ja nie mogłam się oprzeć i zaszłam do pepco i co ? oczywiście nie moglam stamtąd wyjść bez niczego i musiałam kupić body

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:26   #1353
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Mallinka nie strasz z tą zimą... bo ja będę wtedy z małym w domu uziemiona, bo nie mamy samochodu... A w ogóle ponoć jak jest mroźna zima to się z takim maluszkiem przez co najmniej 2 miesiące nie wychodzi z domu I będę tylko w domu i w domu siedzieć...
Jakie 2 miesiące - po 6 tygodniach trzeba iść na szczepienie
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kurde rana po cc zaczeła mi ropiec w jednym miejscu musze do gina dzisiaj jechac a tak mi sie nie chce
Leć kochana koniecznie do lekarza
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja sie troche boje ze nie bede umiała przewinąć czy coś .... albo jak zacznie płakać nie bede wiedziała dlaczego
Będziesz wiedziała - ja też się tego obawiałam ale jakoś wszystko robiłam na czuja, instynktownie i jakos młoda nie narzekała
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wrocilam do lekarza, nie mialam usg wiec dalej nie wiem jak dziecko lezy ale dobra..

Zbadal mnie od dolu, powiedzial ze generalnie wszystko bardzo OK co mnei cieszy, ale zaniepokoilo go to ze mam maly brzuch w tym tc.
Dlatego dal mi na 10 dni tylko zwolnienie i po 10 dniach najprawdopodobniej pojde do szpitala na badania.

Pytal ile przybralam od poczatku ciazy to mowie ze 15 kilo a on ze szok gdzie mi to poszlo, wiec mowie ze tylko brzuch i cycki, bo w biodrach to moze o 2cm sie poszerzylam tylko

Moze w szpitalu sie dowiem jak lezy dziecko, jakie mam lozysko i cm szyjki ale to dopiero ewentualnie 27-28 wrzesnia.

Swoja droga. PELNIA, dowiedzialam sie od poloznej, ze juz mezowie nie moga byc na porodowce u nas w Lcy dlatego ze jest strasznie duzo porodow i nawet do Zlotoryi odsylaja Ale moze do naszego terminu cos sie zmieni

Jak Twoja wizyta???

Ok jem obiad i ide zaniesc zwolnienie
Porąbało tych lekarzy ostatnio

Ja w pierwszej ciąży miałam malutki brzuszek - w 9 miesiącu jak ubrałam luźniejsze ciuchy to nawet nie było nic widać - i co dziecko prawie 3 kg i zdrowe jak rydz
Cytat:
Kootekk trzymam kciuki by Ci dal jakies dobre lekarstwa na to ropienie

Jak u nas na SR babka sprawdzala tetno i bylo slychac szmery to babka mowila ze dziecko sie rusza i ucieka

Jesli chodzi o swieta,to mamy czerwone bombki a nie mamy choinki bo babka oddala jakiejs kolezancewiec musimy sobie kupic

Macie sliczne zdjecia brzuszkow az milo popatrzec

Susze grzyby w piekarniku i nie wiem czy dobrze robie,dostalam cala siate a przez remont nie mam gdzie ich wysuszyc i tak kombinuje

mamy duzy pokoj pomalowany na kremowojeszcze tylko raz przemalowac, przelakierowac podloge i mozemy tam sie przeniesc by zaczac robic reszte,moze nie bedzie tak zle...najgorsze jest to ze ja nie mam juz w czym chodzic i musze kupic sobie ciazowki,a sa cholernie drogie...
Hehe dobra ta wasza babka
Teraz przynajmniej będziesz miała taką choinkę jakoą będziesz chciała
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:26   #1354
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
hehehhehe ostatnio synek roczny kuzynki TŻ-a płakał, choć miał suchą pieluszkę, byl po jedzonku, ta go tuliła, a on nadal płakał, zażartowałam wtedy doTŻ-a, że jak u nas tak będzie mały płakał, to dam mu dziecko a sama ucieknę
A wiesz, ze to wcale nie taki pomysł
Czasami dziecko płacze bo po prostu ma gorszy dzień i jak matka zaczyna się denerwować to zdenerwowanie udziela się malcowi i płacze jeszcze bardziej i powstaje takie błędne koło - jak wtedy maluszka przejmie np. tata to w większości przypadków maluch przestanie płakać
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
1) Dziewczyny w którym tyg ciazy sie tak naprawde rodzi w 39 czy 41

2) Po naciecie krocza mowia zeby go wietrzyc bo sie lepiej goi ale jak to robic skoro trzeba chodzic w podpaskach lub podkladach bo leci krew
książkowo w 40 tyg ale jest +/- 2 tygodnie więc między 38 a 42 tyg
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Znow mnie glowa boli
Zapomnialam napisac co przydarzylo mi sie we Francji- specjalnie dla mnie otworzono kase i tylko mnie obsluzono Ludzie sie pchali a pani powiedziala, ze tylko ja mam podejsc i nikt wiecej i to gdzie? W lidlu!

Pamietacie jak pisalam, ze w bio szpinaku znalazlam chrabaszcza?Napisalam emaila do sklepu -Lidl- i przepraszaja mnie bonem o wartosci 10 euro Male a cieszy
Chyba sie rozchorowuje Boli mnie glowa, miesnie, jest mi niedobrze i raz zimno raz goraco. No przeciez nie pojde znowu do lozka..
No prosze jak miło

A tu raz dwa do łóżka - zrób sobie herbatkę z miodem i cytrynką i sio pod kołdrę

Cytat:
wróciła od lekarza wściekła jak cholera! po pierwsze w ogóle sie nie przejął ze byłam w szpitalu - w ogóle go nie obeszło! poza tym stwierdził że nie musi mnie badać skoro badali mnie w szpitalu - no fajnie, na wypisie mam niewydolność szyjki macicy i żeby to monitować ale każda okazja żeby olać badania to dla niego frajda . poza tym zważył mnie - waże już 80 kilo (chyba sie powieszę) i stwierdził - eee to pani ma jednak pewnie te cukrzycę ja mu mówię że przecież nie dał mi skierowania na obciążenie glukozą bo stwierdził że nie ma potrzeby...on na to szczelił bezcenną miną - no ale chyba jednak to badanie było konieczne tylko że skoro teraz jest za późno to nie ma sensu go robić bo wynik nie będzie wiarygodny i mam trzymać dietę. i najlepsze - "oby dziecku nic się przez to nie stało" - myślałam ze mnie szlag trafi on ma do mnie pretensje?! sam stwierdził że mogę jeść owoce itp bo nie mam cukrzycy a teraz ma wąty
jedyne co dobre z tej wizyty to że zmusiłam go do wypisania skierowania do szpitala już do porodu - niby że za wcześnie ale tak sie na niego wydarłam ze chyba wolał nie ryzykować i napisał co trzeba
Rany a ja myślałam, ze mój gin to niedouczony burak
Twój bije mojego o głowę może idź na konsultacje do jakiegoś innego gina - ja chodzę do dwóch bo przy tym jednym na NFZ to bym się wykończyła psychicznie...

Co do podkładów to ja kupuję chyba 4 paczki i na potem always te cienkie i jak najdłuższe.

Leżaczek - super sprawa - u nas bardzo się sprawdził przy młodej - chyba M25 wklejała linka do takiego "zwykłego" za ok 60zł - też taki kupuję

Zaniosłam dziś mocz do badania i czuję, ze te wyniki będą takie same jak poprzednio - gdzieś czytałam, że przy białku w moczu występuje też pienistość moczu - no i faktycznie jak pobierałam próbkę to się pinił jak piwo bez mała - dobrze, że jutro wizyta to może się czegoś dowiem od tego drugiego gina
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:29   #1355
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Bylam dzisiaj u lekarza, moja cora wazy... 2900

termin sie moze przesunac na 7 pazdziernika wg usg bo jest kluseczka

a jesli nie to waga moze dojsc do 4 kilogramow i wteedy zwykle robia cesarke.

Poza tym jst w porzadku

Troche sie przerazilam, ze to juz...za jakies 2-3 tygodnie moge rodzic
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:32   #1356
M25
Zadomowienie

Cytat:
ja naprawde mam w brzuchu przybysza z kosmosu,przed chwila pierwszy raz zobaczylam z boku brzucha "przejezdzajaca" noge i to nie jeden raz,az otworzylam oczy ze zdziwienia i wyglada na to ze mala ma czkawke bo mi dol brzucha podskakuje,ale numer
Moja codziennie około 23:00 tak wypycha ręce i nogi, że aż TŻ się dziwi, że tak to widać. Najgorzej jak je pcha w okolicach żeber :/ wtedy boli...

A czkawka trochę mnie denerwuje bo mnie to strasznie łaskocze ;-)

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Poza tym jst w porzadku

Tą wagę to tak z przymrużeniem oka potraktuj, bo po porodzie często się okazuje, że dziecko ma nawet do kilograma mniej... Mojej koleżance robili CC bo dziecko miało mieć ponad 4kg a miało 3,5kg i spokojnie mogła rodzić naturalnie...
Stary 2010-09-16, 14:34   #1357
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, no nieźle, zaraz będziesz rozpakowana

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:38   #1358
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

Agatkia ja od początku ciąży ciągle mam grzybicę - co teraz się okazuje pewnie przez cukrzycę bo nic na nią nie działa
Ale konwał Aż brak słów, że są tacy lekarze

Cytat:

Poza tym jst w porzadku

No to duża dziewczynka Wieczorem napiszę, ile waży moja - ciekawe czy mają podobną wagę Aż nie chce się wierzyć, że godzina "0" się zbliża dla naszego wątku. A przecież jeszcze tak niedawno zakładałyśmy pierwszą część
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:38   #1359
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Po waszych akcjach z Polskimi lekarzami NIE ŻAŁUJE ZE RODZE W UK .

Współczuje lekarza to jakis idiota chodzisz na NFZ czy prywatnie?

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:41   #1360
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
K****, a ja dostaję szału z tym zapaleniem pochwy. Czy któraś opórcz mnie boryka się z grzybicą?
Ja miałam niedługo przed zajściem w ciąże i potem znowu na początku ciąży, ale lekarz przypisał mi globulki, potem kazał stosować Lactovaginal przez 10 dni i podmywać się płynem PlivaFem "F" (30zł w aptece). Lactovaginal (30zł)to naturalne pałeczki bakterii odnawiające prawidłową florę bakteryjną, dlatego stosuje je do dzisiaj, ale tylko zaraz po stosunku tak na wszelki wypadek i cały czas podmywam się tym żelem PlivaFem "F". No i mam spokój

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
he he to cos nas łączy 4 lata trenowałam Taekwondo
Brakuje Ci teraz treningów? Bo mi strasznie
Stary 2010-09-16, 14:42   #1361
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym jst w porzadku

wow to juz calkiem niedlugo

ja wrocilam z zakupow i kocykow nie kupilam brzydkie wzory byly...

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:45   #1362
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj za to w nocy miałam znowu niespokojne nogi -koszmar!Ma to któras? Idzie zwariować robiłam cuda, ale nie chciało przejść, nie wiem jak wkońcu zasnęłam nad ranem...
niebieskaa, o rany Ja to mam codziennie wieczorem nie mogę przez to spać, zasypiam codziennie około 01:00 w nocy... Pomaga mi tylko pożądny masaż zrobiony przez męża, ale nie zawsze mu się chce...

P.S. Dostałam dzisiaj bukiet czerwonych róż od męża... tak bez okazji... sweet
Stary 2010-09-16, 14:51   #1363
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Sereniti współczuję Ja kiedyś u niego byłam to stwierdził u mnie pomniejszoną macicę praktycznie bez żadnych badań... a jak poszłam do innego to po serii badań okazało się, że macica ok a mam PCO I byłam u niego zaraz po teście ciążowym - poszłam tylko dlatego, że zależało mi na czasie i na potwierdzeniu ciąży i myślałam, że może coś się zmieniło... ale jak po badaniu USG powiedział mi tylko "dziecko jest tętno jest" i do końca wizyty już nic... sama musiałam się go dopytywać który to w ogóle tydzień ciąży bo sam to by mi pewnie nie powiedział I po tym stwierdziłam, że mam w nosie taki interes... Teraz chodzę prywatnie, bo wolę co miesiąc zapłacić te 100 zł ale wiedzieć, że wszytsko jest ok, a w razie czego lekarz zaraz zareaguje... A do tego mogę do niego zadzwonić jak coś się dzieje i będę miała wizytę wcześniej... Proponuję Ci naprawdę - idź do innego lekarza... Niekoniecznie prywatnie, ale poszukaj sobie na necie jaki jest dobry ja tak właśnie zrobiłam i powiem Ci, że ten ma niespecjalne opinie... Ale mam nadzieję, że z dzidzią wszystko będzie ok Trzymam za Ciebie i maleństwo

Ja się cieszę, że u mnie odchodzi koszt leżaczka bo mam kawalerkę i kuchnię w niej połączoną z pokojem więc zawsze będę miała oko na maluszka mojego Mieszkanko małe, ale ma to swoje dobre strony
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:51   #1364
vikicullen
Zadomowienie

Irsin fajnie, ja bym chciała tak za 2 ,3 tygodniu juz rodzic ale wiadomo w terminie, teoretycznie juz mogłabym isc za 5, 6 tygodni ale mam przeczucie ze maly bedzie chciał siedzieć długo,nawet do 42 tyg.
Tez dzis sie dowiem ile waży miesiac temu miał 1800

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:55   #1365
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Irsin, Lutien kciuki za Wasze wizyty

W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy ze tak dużo u nas mam w 30-36 tygodniu... to już bardzo blisko do przytulenia maluszków Jestem w szoku że lada dzień mogą zacząć napływać wiadomości z porodówek

M25 narobiłas mi smaka na pastę jajeczną a ciekawie byś wyglądała na takiej gali walk z brzusiem
Ostatni raz byłam chyba w 5 miesiącu, ale brzuszek był jeszcze niewielki i było ok. Gala była w Katowickim Spodku, więc miałam blisko. Teraz bałabym się, że tłum mnie zmasakruje a i do Łodzi nie chce mi się jechać ;-)
Stary 2010-09-16, 14:56   #1366
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja miałam niedługo przed zajściem w ciąże i potem znowu na początku ciąży, ale lekarz przypisał mi globulki, potem kazał stosować Lactovaginal przez 10 dni i podmywać się płynem PlivaFem "F" (30zł w aptece). Lactovaginal (30zł)to naturalne pałeczki bakterii odnawiające prawidłową florę bakteryjną, dlatego stosuje je do dzisiaj, ale tylko zaraz po stosunku tak na wszelki wypadek i cały czas podmywam się tym żelem PlivaFem "F". No i mam spokój.
A jakie globulki brałaś? Pamiętasz nazwę? Muszę się zaopatrzyć w jakieś probiotyki koniecznie, no i wyślę dziś męża po ten płyn o którym piszesz

Sereniti, zmień tego konowała na lekarza. Masakra jakaś z tego co piszesz.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:57   #1367
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Irsin zazdroszczę Ja bym już chciała mojego szkraba zobaczyć , ale to dopiero 29 tydzień więc jeszcze spooooro przede mną.

A swoją drogą jutro mam wizytę... Ciekawa jestem czego się dowiem... Zobaczę też jutro jakie mam wyniki... Ciekawa jestem jak tam moje białe krwinki bo co miesiąc mi się podnosiły... Raz miałam 10000, potem 12000 a ostatnio już ponad 14ooo... Ale lekarz powiedział, że w ciąży do 14-15 000 to jest norma... mam nadzieję, że mi to stopnęło i więcej nie będzie... I że pozostałe wyniki będą w normie... HA jestem ciekawa ile Maks teraz waży Pewnie już spory będzie Jejkuuu jak ja bym chciała już końcówkę i wiedzieć, że już niedługo go zobaczę i przytulęęęę... Kurcze ostatnio coraz częściej o tym myślę i na początku chyba zaniedbam mojego TŻ trochę bo nie będę się mogła od małego oderwać
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:58   #1368
Artystka23
Dragonfly

Irsin,to zes ale corcie podtuczyla
Stary 2010-09-16, 15:05   #1369
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

Poza tym jst w porzadku

hihih duża panna rośnie ale napewno jest obarczone błedęm jakimś tam... Moja ważyła w poniedziałek 1800 g haha więc też chyba nie tak mało najważniejsze że jest wszystko dobrze

Cytat:
niebieskaa, o rany Ja to mam codziennie wieczorem nie mogę przez to spać, zasypiam codziennie około 01:00 w nocy... Pomaga mi tylko pożądny masaż zrobiony przez męża, ale nie zawsze mu się chce...

ja mam tak, jeśli chodzi o to co myślę też codziennie wieczorem okropne uczucie ;/
oo kochany tż

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:06   #1370
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Irsin,to zes ale corcie podtuczyla
no i w sumie przytylam 13 kilogramow prawie, ale nie spodziewalam sie, ze 3 ona sobie zabierze
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:12   #1371
mallinka
Zadomowienie

Sereniti ten lekarz to totalna porażka! zdecydowanie zmieniłabym na innego. Mam nadzieję ze z Dzidzią wszystko w porządku

Irsin to juz możesz się pakować na porodówkę... szok że tak szybko a co do wago to na koniec ciąży są ponoć pomyłki o +/- 500g także sporo

Cytat:
wow, zazdraszczam

descz pada=koniec układania kostki, nawet sama ułożyłam 2 rządki...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:23   #1372
kliwia
Zakorzenienie

wlasnie na discovery travel and living, ogladalam program 'ciaza za wszelka cene'
kobieta na wozku, nie odczuwa w oogole bolu, z ograniczona sprawnoscia w rekach, rodzila natu;anie dziecko, proznociagiem jej pomagali, ale jaki maly mial grzybek po tym pronociagu na glowie - masakra.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:28   #1373
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Rany a ja myślałam, ze mój gin to niedouczony burak
Twój bije mojego o głowę może idź na konsultacje do jakiegoś innego gina - ja chodzę do dwóch bo przy tym jednym na NFZ to bym się wykończyła psychicznie...

ja też chodze do 2 ... na NFZ juz 6 miesiecy i ani razu mnie nie badał a tamten co wizytę

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:29   #1374
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wlasnie na discovery travel and living, ogladalam program 'ciaza za wszelka cene'
kobieta na wozku, nie odczuwa w oogole bolu, z ograniczona sprawnoscia w rekach, rodzila natu;anie dziecko, proznociagiem jej pomagali, ale jaki maly mial grzybek po tym pronociagu na glowie - masakra.
Też oglądałam ten program i powiem ci , że szoku doznałam jak zobaczyłam wypukłe miejsce na główce po tym proznociągu :/ ale podziwiam ją bardzo
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:29   #1375
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Witam dziewczynki

Sereniti lepiej zmien lekarza napewno ci to nie zaszkodzi

Irsin to juz?? tak szybko duza ta twoja niunia

De super zdjecia i sliczny brzus widoczki superasne tylko pozazdroscic a kotki chyba sie zakochalam

Co do swiat to jak bede miala duzo szczescia to nie bede w szpitalu Chciala bym do mamy jechac mieszka niedaleko ale z mala to nie wiem...Tp 22.12 takze wszystko mozliwe...
Choinki tez nie mam bo oddalam mamie ale kupie sobie mniejsza a ozdoby mam bialo niebieskie

Czkawka- czkawke to caly czas mam JA a nie dzidzia

Aha i od poczatku ciazy przytylam 8 kilo a od 3 tyg. w brzuszku mam 92 cm... stoi nie chce rosnac

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:31   #1376
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Też oglądałam ten program Wcale mi się to nie podobało...
Stary 2010-09-16, 15:33   #1377
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się małym brzuszkiem. Ja mam tak mały,ze każdy mysli,że to 4 miesiąc. A tu juz 7 kończymy zrobili mi usg w szpitalu i mała wazła 1860 dł też ok ilość wód prawidłowa.Powiedzieli mi ze mam się cieszyć, nie bedzie mi tak ciężko.

Niestety dostałam też wymaz z pochwy.Wynik: gronkowiec złocisty nie dośc,że musze lezec z tą szyjką to jeszcze to paskudztwo

W zasadzie posiew powinno robić sie po 34 tyg i ponoć jest już rutynowy ze wzhlędu na częstą umieralność noworodków na wskutek zakażenia paciorkowcem przy porodzie.Niby rutynowo, ale nie kazdy gin jeszcze to zleca także dziewczyny wymagajcie od swoich lekarzy posiewu z pochwy z antybiogramem!!!

Mój gronkowiec o tyle dobrze jaet wrażliwy na 6 z 7 leków więc mam nadzieje, że sie go szybko pozbędę.Dziś wizyta, ostatnia przed wylotem - boję sie
Nie no ja sie generalnie nie martwie tym brzuchem, bo kolezanka moja tez miala maly a urodzila wielkiego chlopa ale tym sie martwie troche ze musze isc do szpitala Nienawidze spac w obcych miejscach z innymi ludzmi Z drugiej strony chcialabym jakies badania miec porobione, tylko obym nie trafila jak ewentualnie pojde na tego mlodego lekarza..

Oj nie zazdroszcze gronkowca zlocistego. Ja go mialam wykrytego po moim pobycie w szpitalu ale to bylo w podstawowce. Pewnie dalej mam tego gronkowca, mialam go w gardle, ciekawe czy moze sie przemieszczac?

Cytat:
K****, a ja dostaję szału z tym zapaleniem pochwy. Czy któraś opórcz mnie boryka się z grzybicą?
Glupie pytanie, ale czym sie objawia zpaalenie/grzybica pochwy?jakies uplawy sa? Mnie w sumie lekarz jak bada to nic nie mowi, ale ja czasami widze nad "dziurka" taki bialy nalot w srodku

Cytat:

Poza tym jst w porzadku

WOW, 2900.. A nie mowilam ze mozesz byc nastepna 7 pazdizernik to tuz tuz w sumie..

serenity, ja nie wiem co z tymi lekarzami teraz, albo oni nei sa z powolania.. no bo nie wiem co moze tlumaczyc takie zachowanie?

pelnia, dobrze ze wszystko ok u Ciebie

Kurcze bylam w lumpku i kupilam:
wdzianko mega cieple na 3-6msc - 12zl
stanik do karmienia - 3zl
dla siebie takie cos, ale w sumie na "po urodzeniu" i lato nowe z metka 11zl

W sumie nic takiego ciekawego nie bylo liczylam na swetry tuniki, no ale

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:36   #1378
M25
Zadomowienie

Cytat:
A jakie globulki brałaś? Pamiętasz nazwę? Muszę się zaopatrzyć w jakieś probiotyki koniecznie, no i wyślę dziś męża po ten płyn o którym piszesz

Sereniti, zmień tego konowała na lekarza. Masakra jakaś z tego co piszesz.
Nie pamiętam ale pamiętam, że te ostatnie były dosyć tanie (bo zawsze dostawałam jakieś strasznie drogie) przypominały wyglądem zwykłe tabletki do połykania i brałam je 10 dni. Pomogły, chociaż przyznam, że nie wierzyłam w nie na początku ;-) Jak będę w poniedziałek u lekarza to go zapytam.
Stary 2010-09-16, 15:43   #1379
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ja uciekam bo musze posegregowac ciuchy w garderobie i powyrzucac szmatki

milego dzionka

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 16:21   #1380
zenia2211
Rozeznanie

Hej dziewczyny.Mam do was takie pytanko....bo troche sie martwie.Jestem w 26 tyg. i od wczoraj mam takie dziwne tak jakby ciagniecie w pochwie.Przez chwile to trwa i mija.I potem znow...Jutro ide do gina wiec pewnie mnie uspokoji a tym czasem postanowilam sie was zapytac.pozdrawiam
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości