|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Cytat:
Cytat:
tez to jest coraz ciezsze do zniesienia, chyba jedna z moich pierwszych ust to bedzie kilka rodzajow obwazankow. kiedys jadalam codziennie w pracy ![]() zajrzalam jeszcze tu do Was, ale widze ze problemy z forum trwaly caly wieczor i malo napisalyscie mam jeszcze pytanie - w niedziele ide w gosci na urodziny, ale kolezanka na szczescie szanuje ze jestem na dukanie (sama sie odchudza na innej diecie:P) wiec wymyslilysmy ze przyniose cos swojego do jedzenia. wymyslilam ze zrobie troche pampuch. czy ktos ma jeszcze jakis pomysl na takie 'imprezowe' zagryzki? pewnie troszke tam zgrzesze, ale postaram sie trzymac pion w miare mozliwosci :P no to dobranoc i do jutra! Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-09-17 o 02:15 |
||
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Duk duk z rana.
![]() Dziewczyny, nie grzeszcie, nidgy!, mi sie to czkawką właśnie odbija. Zaczynałam grzeszenie ważąc 69.5, grzeszyłam do 73.5, wzięłam się za siebie, teraz dukam 1/1, staje dziś na wagę i widzę 74.2 Nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie, nie grzeszcie !!!!!!
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-09-17 o 07:01 |
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
Wiatam z ranka
U mnie dziś spadeczek - 0,8 kg . A tak, to mam już 62,4![]() Co do grzeszenia... Normalnie jestem z siebie dumna, bo wczoraj w domu byly imieninowe (uwaga!) ptysie, bajaderki i w ogóle to co lubię najbardziej...TŻ mnie namawiał, bo to przecież jego święto..Ale tłumacze mu, że jestem łasuchem i dobrze wie, że jak zacznę, to nie skończę i jeszcze do sklepu po więcej polecę ![]() Już raz widział jak się kiedyś na diecie rzuciłam na ciasto drożdżowe i jadłam garściami(!) ![]() Także, nie skusiłam się, zrobiłam sobie budyń i zjadłam, ze smakiem spoglądając na domowników brudnych od bitej śmietany i kremu...ach.. Dziś na obiadek planuję leczo, tylko na ryneczek muszę się wybrać, bo nie mam nic poza kabaczkiem... Bo chyba może być oprócz cukinii?? |
|
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie mam wrażenie, że jem za dużo ![]() Jednak cięzko mi się teraz opanować i przed @ i teraz w trakcie @. Nie wiem co zrobić nie potrafie już z tym walczyć. ;( Cieszę sie tylko, że jeszcze nie tknęłam słodkiego. ![]() Za to galaretki na tym soku mogłabym jeść cały dzień...i tak opanowuje się do max 2 szt o wielkości 75 ml. Ja wiem, że powinnam starać się zakończyć na tych 5 - ciu podstawowych posiłkach. Jednak jak już czuję się strasznie głodna to zawsze coś przekąszę tak by zgadzało się z dietą. Czy jestem z tego powodu złą Dukanką? Jedna z dziewczyn pisała tutaj o 9 - cio dniowym przygotowaniu. Ja zaczęłam od diety ONZ. Przeszłam 9 dni, pilnowałam się jak szalona. Jedyne co zauważyłam, że lepiej się czuje bo zmieniłam nawyki zywieniowe....jednak nic nie schudłam. Może to też spowodowało, że nie da nic faza U. Chce iść za przykładem naszych tutaj znajomych. Gotować pyszne dania i ładne ale przede wszystkim zgodne z dietą. Jak znam swoje szczęście to pewnie efekty będą marne, a ja też nie mam zawziętości w sobie. I pewnie jak po długim czasie nie zobaczę nic to się podłamie. Postanowiłam być na forum po to, że jak będe mieć kryzys i chęć ponarzekania to nawet jeśli nikt tego nie skomentuje to ja się przynajmniej wygadam. Tego potrzebuje, bo komu mam mówić koleżankom z pracy ktore raczej cieszą się z tego, że tyje i nie daje sobie z tym rady. Dziewczyny i chłopcy dziękuje, że jesteście!!! Alicjo jakoś damy sobie radę. Może faktycznie staraj sie jeść ciut więcej...ja natomiast postaram się przystopować. Choć marzę o ciasteczkach dukanowych... Bo ten okres mnie wykończy!!!
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laseczki!
Powiedzcie mi codziennie trzeb zjadać 2 łyżki otrębów już od drugiej fazybo nie jestem pewna??? jest jakaś różnica między otrębami pszennymi a owsianymi, ktore trzeba wcinać? Pytanie z innej beczki: jak przyżadzacie sobie chociażby serek wiejski bo mi już po tygodniu zbrzydł sam lub ze szczypiorkiem A tak w ogóle to pięknie chudniecie ![]() klas ki: U mnie po tygodniu Dukania spadło 3,8kg. Pozdrawiam i życzę miłego d zionka
|
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie come-back na 70.2. Nie wiem z jakiego powodu i nie wiem czym spowodowany. Nie chce wiedziec, najwazniejsze, ze jest comeback. 2 tygodnie na Dukanie bedzie jutro... I 2 kg zrzucone jedynie.
Rozmiarowo natomiast calkiem ciekawie - spodnie, ktore kilka tygodni temu byly duuuuzo za ciasne teraz wygladaja naprawde super. Mam teraz bardzo trudny okres w zyciu i tak naprawde jedynie to odchudzanie sprawia mi przyjemnosc
|
#3247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak przeciez nie może tak być do końca.Ja liczę na to, że przez trzy miesiące zniknie mi te 10 kg nawet jeśli dukan mówi 2 miesiące. Kochana ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Wielkie gratulację. Aż ciężko uwierzyć, że to 74 kg. Wspaniale! Po prostu wasze zdjęcia to niesamowita motywacja ![]() Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Witam moje siostry drogie.
Dziś - po wczorajszym proto-czwartku zaliczyłam spadeczek -0,8 kg. Radość moja nie zna granic Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła stwierdzić, że tendencja spadkowa się utrzymuje na III. OBY!Dziewczęta, które mają problem ze spadkami - w końcu ruszy, musi ruszyć, jeśli się nie grzeszy i nie popełnia błędów. No MUSI. Broadwaydream z własnego doświadczenia wie czym grozi grzeszenie - właściwie każda z nas w mniejszym lub większym stopniu to wie, prawda? Jakie trudne jest powstrzymanie się czasami też dobrze wiemy, ale warto zacisnąć zęby, naprawdę warto. Gdybym ja swoje zacisnęła wtedy, kiedy tego nie zrobiłam to dziś miałabym już swoją wymarzoną wagę i w głowie TYLKO stabilizację, a nie jeszcze marzenie o dalszym spadku wagi...No cóż, zapłacę za swoje łakomstwo |
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Przychodzę po poradę. Czy mało ścięty sernik na zimno da się jeszcze "uratowac"? Za każdym razem jak ser, serek czy jogurt robie z żylatyną to się nie ścina. Dlaczego? Dodam, że galaretka wychodzi idealna.
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Czy dajesz wystarczajaco duzo zelatyny?
Zawsze mozesz mase serowa przelozyc do pucharkow i zaserwowac jako "krem" posypany odtluszczonym kakao...
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak na przyszłość,jak robisz sernik z jogurtu,to mała ilość wody do żelatyny,ja daję 0k.1/3 wody z zalecanej na opakowaniu...(po zmiksowaniu masa najlepsza,jak ma konsystencję gęstej śmietany)...wtedy wiem,że bedzie dobrze po schłodzeniu .
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:04 |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po to tu jestesmy zebys mogla sie wyzalic.... wiem jak to jest z takimi kolezankami w pracy.... da sie gotowac pysznie, naprawde Tobie tez sie uda ![]() zjedz sobie ciasteczka, tylko pamietaj nie przekroczyc dziennej porcji otrab!
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laseczki!
Powiedzcie mi codziennie trzeb zjadać 2 łyżki otrębów już od drugiej fazybo nie jestem pewna??? jest jakaś różnica między otrębami pszennymi a owsianymi, ktore trzeba wcinać? Pytanie z innej beczki: jak przyżadzacie sobie chociażby serek wiejski bo mi już po tygodniu zbrzydł sam lub ze szczypiorkiem A tak w ogóle to pięknie chudniecieklas ki: U mnie po tygodniu Dukania spadło 3,8kg. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka |
|
|
|
#3254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
500g serka homo zmieszałam z 3 żółtkami i słodzikiem. Wcześniej 4 łyżeczki żylatyny rozpuściłam w 1/3 szklanki wody... Może za dużo soku malinowego? wlałam ok 0.5 szklanki. Do pracy wzięłam go w takiej postaci płynnej i położyłam na to galaretkę, którą zostawiłam na całą noc za oknem bo zapomniałam!!!!
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Dziękuję wszystkim za tak miłe słowa co do cm to nie wiem ile mi spadło bo zapomniałam się zmierzyć:/ ale dużo bo wszystkie kurtki spodnie i bluzki sprzed diety wiszą na mnie. wczoraj po wrzuceniu tych zdjęć miałam problemy w domu z internetem:/ od wczoraj nic nie wzrosło ani nie spadło.. myślę że jest dobrze
|
#3256 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za oparcie się pokusom![]() Ja zrobiła wczoraj leczo dla rodzinki, ale zjedli u babci, więc zostało na dzisiaj. Ja mam dziś PW, ale nie zjem, bo dodałam im kiełbaskę. Zresztą piątek dzisiaj - zjedzą jutro. Dzisiaj zrobię "placki ziemniaczane , w 100% z cukini " Mam nadzieję, że mi wyjdą smaczne.Cytat:
![]() Otręby trzeba jeść od początku !!! 2 łyżki stołowe - owsianych i 1 łyżkę stołową pszennych lub zamiast tego 3 łyżki stołowe owsianych. Co one wyprawiaja w organiźmie jest opisane w książce. Owsiane na pewno bardziej oczyszczają jelita, pszenne mają więcej błonnika, mniej węgli. Resztę doczytaj. Cytat:
Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:38 |
||||||
|
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
DUK DUK
![]() mam spadeczek -0,1kg Dziewczyny pokazujcie zdjęcia!!!! Powiem Wam, ze takie foty są chyba najlepszą motywacją dla innych. Namacalno-wizualny dowód że się da! Ulcia, anemik rewelacyjna przemiana!!! Co do grzechów..... no każdej się zdarza, chociaż sa tu wyjątki! Problem z pohamowaniem się od pokus. Ja rozumiem zgrzeszyć po miesiącu, dwóch, zmęczenie materiałem itd...........ale żeby już na Uderzeniówce jak wczesniej koleżanka pisała ??!!!! (nie pamiętam nicku)
|
#3258 | |
|
Rozeznanie
|
Duk Duk
Teraz się przywitam, bo ponownie zapomniałam wcześniej. U mnie spadeczek -600g, więc jest 71,3kg. ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Rumcia!! A jak wy jecie te otręby bo nie chce mi się codziennie smażyć placuszków. Wcinacie je też same?
|
|
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Cytat:
![]() ona jest przepyszna ![]() A dziś miałam spadzior -700g ![]() dzięki temu oznajmiam, że po równych 3 tygodniach diety jest mnie mniej o 5kg ![]() a co do wymiarów to nie moge znaleść kartki, gdzie je zapisałam a i jeszcze na @ mam focha, zapowiadała się przez dwa dni i nadal jej nie widać ![]() idę was nadrabiać
|
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s.co do ostatniego zdania,lepiej było wrzycić tą nie do końca stężałą galaretkę do serniczka i zmiksować wszystko,to może by wystarczyło,by zrobił się z tego "owocowy serniczek" .
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:40 |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięku Rumcia! Chciałabym mieć takie spadki jak Twoje
![]() Cytat:
Ale zamiast placków może dodawać do jogurtów, serków wiejskich - będzie jak z musli, do tego słodzik + cynamon. Też PYCHA!
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie wyglądasz!!!
|
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
Jak to dobrze zasięgnąć rady doświadczonych hihi osób
Pozdrawiam i życzę Wam i sobie |
|
|
|
#3265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
i szybko Ci spada. Jak na 3 tygodnie, to bardzo ładny wynik![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Konczita aaaaaaaa Gdzie jesteś? Wesele chyba dopiero w tą sobotę. To nie poprawiasz imprezy jeszcze. Stało się coś? |
||
|
|
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a co proponujecie dobrego do pochrupania? chetnie bym cos pochrupała na tej diecie a nie wiem co;(
co do grzeszenia, raz zgrzeszylam a potem skonczylo sie to 4 dniowa przerwa w diecie i jadlam co chcialam teraz znowu musze walczyc o utracenie kg a bylo juz tak dobrze
|
#3267 |
|
Rozeznanie
|
Jadę z małym do babci, a potem do pracy. Ciężki będę miała dzisiaj dzień.
Umówiłam się z mężem na sobotę na wspólne generalne sprzątanie domu. Ma tak ktoś jak ja? Nie możemy się doczekać![]() A młody właśnie wywalił mi wszystkie książki z półki. Trzeba interweniować. |
|
|
|
#3268 |
|
Raczkowanie
|
Anemik18 super zmiana!!
![]() klaski :![]() ![]() Cześć wszystkim!! Dziś mały minus 0,2 czyli po U ubyło mi 2,2kg ![]() U mnie dziś pierwszy dzień II fazy!! I mam takie pytanko!!Duzo jecie warzyw?? Bo ja zjadłam na sniadanie jajecznice z duza iloscia szczypiorku,2 spore rzodkiewki. Na obiad planuje pierś z pieczarkami sałatke z ogorkiem i pomidorkiem. Na kolacje jeszcze nie wiem co moze chlebek sobie upieke pierwszy raz i zjem z szyneczka i pomidorkiem. W miedzy czasie pewno jeszcze serek wiejski z rzodkiewka!! Myslicie ze wystarczy tych warzywek czy wiecj jeszcze??
|
|
#3269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Wam że część znajomych których nie widziałam jakiś czas w ogóle mnie nie poznało Owszem jestem wysoka (przez co nie mogę założyć wysokich szpilek bo mam wtedy jakieś 185cm i jestem wyższa od większości znajomych kolegów:/ ) ale jednak chociaż 5kg przydałoby się jeszcze schudnąć.. najbardziej to o nogi mi chodzi. Ale dam radę.. z Wami zawsze
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pizzunia byla czeeeesto u mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

. A tak, to mam już 62,4

klas ki: