|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
bardzo bardzo bardzo Wam dziękuję za rady
![]() wypróbuję jutro z rana kawę rozumiem, że ma byc bez mleka.. a jak nie pomoże, to trudno - zjem coś niedukanowego już w kilku miejscach czytałam, że pomaga.. z bólem serca, ale z drugiej strony będzie okazja, żeby zgrzeszyc - mam imprezę z okazji powrotu siostry z zagramanicy ehhdziewczynki, a zmieniając temat - bardzo Wam wszystkim gratuluję sukcesów!! wszystkie Was podziwiam za wytrwałośc i bardzo mocno trzymam kciuki, żebyśmy wytrwały w postanowieniach - niedługo będziemy za***istymi laseczkami !! Strasznie się cieszę jak sobie o tym pomyślę :Pa tymczasem słodkich snów Wam życzę i idę sobie trochę zwizualizowac tę swoją szczupłośc dobranoc
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dopiero weszłam na wizaż więc dziś nie jestem na bieżąco
![]() piszę bo udało mi się kupic w LIDLu budynie (puddingi). Pamiętam, że były tu już poruszane tematy czy aby na pewno wolno nam to jeśc, ja wróce do tematu jeszcze raz, bo przeczytałam skład i jest na tym waniliowym: b:2,9g; w:16,4g; t:3,0g czyli zgodności nie ma jak dla nas, ile z Was mimo to go zjada i jak często? ja dziś się skusiłam, zjadłam na pół z TŻetem, który też jest na dukanie. Na ile możemy sobie pozwolic? |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ja zaczynam 1 października - taki sobie termin ustaliłam, ale żeby nie było - nie opycham się czipsami czy czyms 'bo póki mogę" tylko już powoli patrze na sklady itp
Stąd cukier Od października oczywiście słodzik ![]() A serek mnie skutecznie zapchał muszę powiedzieć, więc to będzie chyba jeden z fajniejszych deserków!
|
|
#3604 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spodnie fajne, nie doszłam jeszcze, czy już się w nie ubrałaś i fote tu dałaś, bo odpisuję partiami. Powodzenia i dużych spadziorków na nowym trybie. ![]() Cytat:
A za spadzior gratki Fotkę też chętnie obejrzę. Mężowi już 3 dzień mówię, żeby mi pstryknął ładne zdjęcie, to Wam pokażę i jakos się rozchodzi po kościach to gadanie. Cytat:
ja mało wymyślnie, bo raczej wieśniak solo lub wieśniak zawinięty w szynce. |
|||
|
|
|
#3605 |
|
Raczkowanie
|
Agnese69 tutaj masz linki do przepisów wrazie co
:ciasto capuccino: http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/...-i-wyjazd.html tort nalesnikowo-miesny znajdziesz go pod nazwa "boloński sos naleśnikowy": https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=dukan&page=6
|
#3606 |
|
Konto usunięte
|
macie może jakiś przepis z serkiem wiejskim?
![]() jakaś sałatka czy coś w tym stylu... kupiłam wyjątkowo jakiegoś Łowicza light zamiast Piątnicy i fuuj - dlatego pomyślałam, że wykorzystam w inny sposób, bo wtedy nie będę go tak czuć będę wdzięczna za jakieś propozycje Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2010-09-18 o 22:51 |
|
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
czy na U mozna uzywac tego syropu z LIDLA ? bo sobie zrobilam galaretke i nie wiem czy jutro moge zjesc ;p
|
|
#3610 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super laska jesteś. Jak dla mnie to juz na III możesz iść. Spodnie leżą świetnie. Cytat:
. Bić nie będę, bo juz nie aktualne, wszystko spadło. Oby dalej spadało. Łatwej nauki życzę i o te krówki też się upraszam.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2215239 9]macie może jakiś przepis z serkiem wiejskim? ![]() jakaś sałatka czy coś w tym stylu... kupiłam wyjątkowo jakiegoś Łowicza light zamiast Piątnicy i fuuj - dlatego pomyślałam, że wykorzystam w inny sposób, bo wtedy nie będę go tak czuć będę wdzięczna za jakieś propozycje Może dodaj jajko na twardo, tuńczyka i korniszona? Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Opisałam się jak mogłam. Idę zobaczyć, czy mąż mnie jeszcze pamięta. Sam film ogląda. Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-09-18 o 23:07 |
||||||
|
|
|
#3611 |
|
Przyczajenie
|
Chodząc do pracy na popołudniówki nie mam czasu żeby pisać z wami
![]() Ale dziś dowiedziałam się od mojego chłopaka że naprawił nam piekarnik
Mój kochany elektryk brawa dla niego![]() Jutro pewnie się wam pochwale cóż upichciłam. Znalazłam też duuużo przepisów na chlebek dukanowski i się zastanawiam który wybrać. Macie jakiś polecony który większość z was robi? A na wadze 2 dzień tak samo więc, ale jestem 3 dzień na PP więc jutro pewnie jakiś spadeczek zaliczę ![]() trzymam za was kciuki i brawa za spadeczki ![]()
|
#3612 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odnośnie transferu iplusa-łączę się w bólu, u mnie w domu na wiosce też mam iplusa z limitem dopiero w Poznaniu mogę poszaleć z nielimitowanym internetem Cytat:
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Dadaoo, ja wybróbowałam kilka przepisów na chlebki, ale cos mi nie wychodziły raz wiedzialam ze to wina niezmielonych otrebow np. ale ogólnie nie mam już siły probowac, ale innym wychodzą i to bardzo smaczne pewnie
ja lepiej nie polecam bo nie wyjdzie pewnie, bo to ode mnie ktora nie ma talentu do pieczenia chlebka![]() no więc... idę śnić o moim jutrzejszym obiadku, spadków życzę, dobranoc!
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest wbrew diecie, ale jak nie mialam porcelanki przez 5 dni, i juz mnie to meczylo, a nic nie pomagalo to poprostu zjadlam jablko - podzialalo super, bo na drugi dzien juz bylo po wszystkim nie namawiam, ale moze czasem warto troche zgrzeszyc zeby poszlo.a jesli idzie o zgrzeszenie, to naleza mi sie dzis mega baty... wgl caly dzien jem w sumie. zjadlam rano placek otrebowy, potem 100g serka homo, 11 KLOPSÓW jakas masakra totalna. chociaz mam wrazenie, ze to przez stres, bo w domu pioruny od wczoraj lataja, jak zwykle starszy brat narozrabial... ![]() ale nic mnie nie tlumaczy....
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
|
#3615 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę spać, chudzinki Wy moje. Potem się dziwię, że przymulona chodzę jak nie śpię jak Pan Bóg przykazał... DUKANOC siostry. |
|||
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie Chciałam z dietą wystartować juz w poniedziałek ale chyba niestety mi sie to odwlecze bo musiałabym skompletować jakieś produkty ![]() O coś miałam zapytać.. aaaa o kaszę gryczaną można? bo w książce nigdzie jej nie znalazłam.. albo przeoczyłam.. kiedy można? Czy mam do końca żywota się jej wyzbyć z kuchni? ![]() No i majonez.. czy istnieje jakiś "bezpieczny" ? Zaczełam się obawiać diety bo ja i tak mam problem z .. porcelanką jak to ładnie określacie a ponoć na diecie jeszcze gorzej.. z senesem wolę już nie zaczynać bo kiedyś byłam od niego uzależniona i piłam go litrami mimo krwawień z d..uszy mimo okropnych bóli brzucha..itd.Pomagała jedynie maślanka pita na czczo.. znalazłam w lidlu maślankę żeglarską o smaku pieczonego jabłka.. ale czy maślankę wolno? ![]() Jeśli chodzi o otręby to owsiane czy pszenne? Jedząc 2 łyżki to mamy na myśli 2 łyżki całych czy zmielonych? ![]() Czy jakieś suplementy diety są dozwolone np Chitosan - bardzo mi pomagał ograniczyć głód (szczególnie nocny). I co to jest serek "wieśniak" ? ![]() I mam jeszcze tryliardy pytań a jedno głupsze od drugiego ale to nie teraz. Efekty, jak widziałam na zdjęciach powalające
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepiej robić przerwy na spanie ![]() kasza gryczana chyba będzie już dostępna 1 czy 2 razy w tygodniu na III fazie, ale nie jestem tego pewna, musisz sprawdzić w pierwszym poscie tego wątku. Nawet jeśli nie jeszcze w 3 fazie, to w 4 będziesz ją mogła jeść 6 dni w tygodniu nie ma żadnego produktu zakazanego do końca życiaw Polsce nie ma majonezu, który by się nadawał, najchudszy jaki znalazłam miał 46% tłuszczu z porcelanką faktycznie będzie problem Maślankę w niedużych ilościach możesz pić, ale naturalną, bo smakowe mają cukier. Kategorycznie zakazany. Ale nie przesadzaj z nią i tak, bo ma mało białka, a sporo węglowodanów Otręby i owsiane i pszenne. Jeśli 3 łyżki, to 2 owsianych, 1 pszennych. Obojętnie czy zmielone czy nie. Byleby jeść je codziennie. wspomagacze odchudzania nie są wskazane, ale zakazane w sumie też nie, wybór należy do Ciebie. Dieta sama w sobie jest w pewien sposób wyniszczająca dla organizmu. Dodawanie mu chemii moim zdaniem nie jest najlepszym rozwiązaniem wieśniak to serek wiejski granulowany light ma 3% tłuszczu
Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-09-19 o 02:03 |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh jakoś może przeżyję tę zwykłą maślankę a może można by ją tak czymś ulepszyć czymś co smak zmieni na bardziej przyjazny cynamon.. a coś owockowatego ?Serek wiejski.. smakował mi szczypiorkowy bo co zrobię.. jajeczny? Domowe sposoby na zaparcia typu kawa, woda, błonnik, siemię lniane g.... dały. A właściwie nie dały ![]() Czy ten Colon C ma działanie uzależniające/rozleniwiające? W sensie czy potem jak go odstawię to będzie gorzej niż przed jego stosowaniem? Bo senes pomaga ale jak się stosuje ponad normę to później bez niego ani rusz. I jeszcze kiedyś pomagała mi activia - 2 dziennie przy dłuższym stosowaniu i było fajniej ale na diecie chyba odpada?Ah.. i jaki słodzik wybrać? ![]() Jeszcze coś.. gdzie można zakupić.. nooo.. jak to się zwało.. to co zastępuję mąkę ![]() I ogólnie dobierając jogurty, serki homo, twarożki, mleko itd mam się sugerować zawartością tłuszczu - jak najmniejszą.. i cukru? Może macie już "ustalone" które są najbardziej korzystne
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Witajcie nowe dukanki. Na wadze zastój i tak dobrze, po tym co wyczyniałam ostatnimi dniami(i nie, nie grzeszyłam, tylko strasznie mało jadłam. Przeważnie tak jest jak TŻ jest więcej w domu i mi pomaga ).TŻ mnie zajeżył. Kubko pięknie usypia około19.30-20 codziennie. Do kompletu wstaje koło 5.30. Staram się wstawać z nim, bo TŻ zazwyczaj późno wraca z pracy, żeby mógł trochę odespać. Wczoraj Kuba obudził się 0 4.30 i już był wyspany. Wstałam do niego, mimo, że łzy mi płynęły ze zmęczenia(dzień wcześniej TŻ wrócił z racy wyjątkowo późno). Dziś Kuba obudził się o 5.20 i stuknęłam TŻta żeby wstał. Po 10 min łaskawie wstał z komentarzem "No to się wyspałem." Poleżałam jeszcze pół godziny i wstałam. Łaskawca się położył. Guzik wie o tym jak można być zmęczonym po całym dniu z dzieckiem. A jak jeszcze do kompletu czasem wspomni z dumą w głosie jak to się poświęca dla mnie i mojej diety i nie je przy mnie słodkiego to mnie trzęsie. Zwłaszcza jak otworzy pudełko ciasteczek pod mom nosem i zapewnia, że zje tylko 5 i już zamyka. Musiałam się wypisać. Wam mogę, bo mnie wysłuchacie. TŻ jest naprawdę fajnym facetem i go kocham, ale czasem jak mnie strzeli poniżej pasa w aż się odechciewa. Dziękuję, że jesteście Konczita, mam nadzieję, że wesele się udało. Spaarta wsztskiego najlepszego szczypiorku. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Smak maślanki możesz zmieniać-dodać cynamon, aromaty i porządni wymieszać( najlepiej takie na alkoholu a nie na tłuszczu), może słodzika trochę. A do wieśniaka możesz dodać jeszcze więcej rzeczy. Szczypiorek, trochę cebulki, tuńczyka, słodzik, aromaty, cynamon. na środkach ułatwiających porcelankę nie znam się na szczęście. Pozdrawiam
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Oficjalne... 69.9. Magiczna granica przekroczona! Hurra!
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() pewnie większość jeszcze śpi ja lecę na cały dzień do pracy, kończę o 18 dopiero no a potem na plotki z przyjaciółką... mam nadzieję że u Was spadeczki będą miłej niedzieli!a co do lidlowego budyniu, ja jem pół torebki na szklankę mleka (250ml) i jakoś nie zaobserwowałam wzrostów, zastojów czy innych raz zjadłam nawet porcję dwóch łyżek skrobii ... i też nic nie było. więc wszystko zależy od organizmu, trzeba trochę eksperymentować no uciekam, buźka
|
#3622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I znów mam pytanie- bierzecie jakieś witaminki? Jak już kiedyś pisałam z powodów zdrowotnych od marca mogę jeść tylko białko i warzywa i dużo włosów mi poleciało, tak mniej więcej połowa
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
gratuluję spadków ![]() W końcu udało mi się Was nadrobić;/ miałam problemy z laptopem. Melduje się z kolejnym spadkiem -200g. Mały ale jak na III to cieszy Tym samym odrobiłam wzrost po grzeszeniu a nawet trochę więcej. Waga jest niższa niż ta z którą przechodziłam na III. Mogę potwierdzić że na III też spada
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
było -2,4 kg jest -3 kg!
ale jestem szczesliwa juz 53 waże anemik18, gratuluję! -200 g to nie aż tak malutko! i zawsze mniej! ![]() Juliszka, brawo! ![]() ja własnie zmykam sobie pzygotować sałątke jarzynową, wreszcie na PW
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kobiety!
Życie jest piękne! -700g!!! Wchodziłam na tę wagę i schodziłam bo nie mogłam uwierzyć! A budyń Lidlowy jadłam wczoraj i jak widać mi nie zaszkodził ![]() Powodzenia dla Was |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż też mnie wkurzył.. wczoraj chyba byłam taka przejęta dietą, że nie spałam do 4:00.. położyłam się a ten mnie zaczyna miziać..odburknęłam coś i się odwróciłam olewając go zupełnie no bo przecież mały może wstać lada chwila i warto się zdrzemnąć choć trochę.. no to mały wstał o 4:30.. tyrpnęłam małża coby on wstał skoro ma wolne i chciałam zamknąć oko.. ale.. mleko w butli trzepie i ubija zamiast mieszać.. komentuję.. wziął małego i do niego gada i go zabawia - komentuję bo jest pora spania a nie zabaw.. łażąc zahaczył o kabel od lapka i zrzucił kubek na panele - tylko burknęłam czy się nie potrzaskał.. jak postawił butlę na stoliku to musiałam sprawdzić czy nie za gorące mleko.. więc lepiej by było jakbym sama wstała ![]() O 7 mały znów zrobił pobudkę.. no to wstałam nakarmiłam że mały nawet oka nie otworzył, pomyłam butelki i wysterylizowałam, zanim się położyłam to była już 8:00 ... 8:30 pobudka małego na dobre i darcie się o zabawę no i co? Ja wstaję bo małż się nakrył poduszkami i ma w doopie.Więc od tamtej pory ciągle się spinamy co chwila o coś.. z fochem o godz. 9:30 oświadczył że idzie z małym na spacer a ja niech se pośpię.. teraz to ja dziękuję jak się rozbudziłam a poza tym mamy jechać do teściowej p o11:00 ![]() Jeszcze wczoraj jak wspomniałam o diecie oczekując wsparcia i zrozumienia.. to co? Wyśmiał mnie i tyle. Bezpodstawnie bo nigdy na żadnej diecie przy nim nie byłam i nie wie nic o mojej konsekwencji, zapale i wytrwałości.. co innego jakby to była moja 15 dieta kończąca się po 3 dniach. I dieta chyba faktycznie się opóźni bo dziś teściowa i pędem na działkę pomóc rodzicom w remoncie, na zakupy czasu brak :/ Dzień dobry
|
|
|
|
#3627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć siostry.
No to ja po wczorajszej uczcie mam wzrost +1.1 ![]() Generalnie postanowiłam, że wagą kontrolną moją bęzie ta w piątki po proto-czwartku. Tak więc będę się martwić dopiero jak w piątek pokaże więcej niż w poprzedni piątek ![]() Cytat:
No i jest taka zasada, że zarówno w nabiale jak i w wędlinach czy każdych innych produktach zawartość białka ma być większa niż zawartość tłuszczu i węglowodanów razem wziętych: B > T+W To jest pomocne. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3628 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie z ranka i tak:
SPARTA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ LEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN ![]() KONCZI jak tam wesele i samopoczucie M? ALEX GDZIE FOTY !!!!! CZEKAM ![]() dziekuje kochana Cytat:
co do powrotow to i tak czasem bywa, ze jednak sie nie chce, mam nadzieje, ze w Polsce i tak bedzie sie Tobie podobac pizze powiadasz to ja tyz jutro sobie zrobie na PW, bo calkkiem o niej zapomnialam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje kochana Cytat:
zebysmy wszystkie przeszly w jednym czasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa za magicznie przekroczona granice
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
![]() Wczoraj miałam zły dzień, który zaczął się zastojem wagowym co chyba nastroiło mnie negatywnie aż do wieczora. Do tego, robiłyśmy z przyszłą teściową przetwory na zimę, między innymi leczo..i tak mi pachniało..ale mówię sobie, dość dziś nic nie podjadasz - może będzie upragniony spadek. Później TŻ robił winko z winogron..jak ono pachniało...... Ale dałam radę! I dziś -500 g Powiedzcie mi dziewczyny, czy jak chudniecie to też tak macie, że słabo widzicie w lustrze efekty. Bo wczoraj mama TŻ mówi mi, że nogi mam już jak szczypiorki i już mam się tak nie odchudzać. A ja patrzę w lustro i widzę 2 słupy telegraficzne No nie zadowalają mnie i już. Fakt - po ciuchach widzę, bo jednak było mnie o 16 kg więcej. Ale w lustrze to nie jest to czego oczekuje...Czasami łapię się na tym, że pytam TŻ (np. będąc u kogoś w gościach) czy to lustro wyszczupla. Nie, nie wyszczupla. W tym momencie w dżinsach wydaje mi się, że mam całkiem niezłe nogi, ale wracam do domu i Wszystkim mówię, że chcę zejść do 59 i kończę. Bo mam już dość gadania, że już mam się nie odchudzać. W głębi duszy wiem, że skończę, dopiero jak będzie 55. Teraz ważę 61.9. Mam nadzieję, że przez to dietowanie nie poprzestawiało mi się nic w głowie - w sensie odbiór własnej osoby...Jak myślicie? ![]() I mój wzrost "167cm Edytowane przez coconut87 Czas edycji: 2010-09-19 o 10:17 |
|
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulcia, Twinsplus
![]() No i Siostra Sparta zgrzeszła! Piła colę light i wódkę, zjadła białą bułeczkę kromkę razowego chleba, sałatki 3 rodzaje, z oliwą, z ziemniakami itd i ziemniaczki z grilla na pikantno w jakimś sosie ![]() A teraz męczy mnie kac, jestem zapuchnięta i nie mogę się łogarnąć i spionizować piję kawę i roztelepało mnie Ale w pracy się nadziwić nie mogli jaka ja chuda a jedna laska powiedziała że "wyglądam sexy" Dziś po alko ważę pewnie z 55kg a jutro będzie 70kg A tak tańczyłam że mam zakwasy nawet na brzuchu hahahaha Oj nie żałuję
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

już w kilku miejscach czytałam, że pomaga.. z bólem serca, ale z drugiej strony będzie okazja, żeby zgrzeszyc - mam imprezę z okazji powrotu siostry z zagramanicy
ehh
Strasznie się cieszę jak sobie o tym pomyślę :P

widze ze codziennie spadeczek 

) iii powiem Wam, że już niedługo wracam do Polski i wcale mi się nie chce 
za to kocham dukana ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

powalające