3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 12:29   #2431
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

a ja byłam w biedronce wczoraj to już ani śladu po szlafrokach

olajka ja nie chodzę na sr

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-22 o 12:33
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:33   #2432
andziat
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Co do l4 - w szpitalu nie zawsze chca wystawic takie zaswiadczenie, i najczesciej tylkopo cesarce. Mezwoi przysluguje 14 dni kalendarzowych opieki nad doroslym czlonkiem rodziny w ciagu roku.
Moja ginka powiedziala, zeby w szpitalu nawet o to nie pytac bo gotowi pogonic jeszcze, i ze ona bez problemu na 14dni wystawi. pewnie dlatego ze lekarz prywatny.
Do tego 7 dni urlopu tacierzysnkiego przysluguje.
Cytat:
andziat moze moze

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

niebieska pieniqzkow nie dostanie zadnych, chyba ze jestescie ubepzieczeni na zycie. to wtedy od ubezpieczyciela plus becikowe. Moze jeszcze i gminne, ale tam cyba 504zl na czlonka rodziny nie moze przegraczac dochod. i to juz u soebie trzeba sie dowiadywac.
Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
na zone po porodzie przysluguje 2 tyg opieki nie wazne czy sn czy cesarka
Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
może podstawą prawną jest art. 33 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa. Jest to 14 dni jak dziewczyny pisały. Jest tylko jedno ale że czasem lekarze nie znają tego przepisu.
o, to ja nawet o tym nie wiedziałam

1. czyli po porodzie mój mąż może wziąć na mnie 14 dni zwolnienia lekarskiego a po zakończeniu tego zwolnienia wykorzystać cały urlop wypoczynkowy, który mu został a potem jeszcze wziąć tydzień tacierzyńskiego? dobrze zrozumiałam?

2. czy to zwolnienie 14 dni mój mąż może wziąć na mnie nawet jak ja jestem na macierzyńskim?

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-22 o 12:36
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:34   #2433
melabn
Wtajemniczenie

olajka ja nigdy nie bylam w sr, a skoro czytasz tyle ksiazek o ciazy i dzieciach to nic innego moim zdaniem w Sr nie mowia,bo wiedza jaka tam podaja jest identyczna z ta ksiazkowa-ale to tylko moje zdanie.
Co do nadzerki to ja mialam w 1 ciazy i ciaza mi ja "wygoila" nie mam sladu po nadzerce
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:35   #2434
kliwia
Zakorzenienie

andziat na oba pyt odp - tak - i do tego jeszcze 2 dni urlopu okolicznosciowego przysluguje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:37   #2435
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja tez własnie tabsów nie chce bo tego co przeszłam po tabletach to mi wystarczy. U mnie tez non stop torbiele na jajnikach były... :/ I po jakim czasie udac sie do gina po porodzie? No bo na poczatku to wiadomo ze połozna sie nami bedzie zajmowac ale pozniej to jak? Dowiadywałyscie sie?? I jaki czas po porodzie mozna juz bez zadnych problemów współżyc??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:39   #2436
niebieskaa
Rozeznanie

Kurcze chyba sie nie obejdzie z tym szpitalem i pójdę. chcialam sobie zrobic badanie na wlasna reke dopplera ale gin mowi ze w szpitalu mi zrobia, przyjedzie lekarz z innego szpitala (prywatnie to koszt ok.150zl)
ja nie lubie szpitali

Wiecie czy w soboty i niedziele są wypisy ze szpitala do domu?Czy tylko w dni powszednie?

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

a mialam sie was zapytać gdzie kupowałyście te paklanki czy coś takiego te woreczki na zużyte pieluszki? ja bylam wczoraj w tesco i nie bylo
Ja właśnie w tesco w promocji były, a normalnie widziałam tez w Realu około 4-5zł no i na allegro w tej cenie są plus przesyłka oczywiscie wiec warto zamawiac wiecej rzeczy.

Cytat:
na zone po porodzie przysluguje 2 tyg opieki nie wazne czy sn czy cesarka
Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
może podstawą prawną jest art. 33 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa. Jest to 14 dni jak dziewczyny pisały. Jest tylko jedno ale że czasem lekarze nie znają tego przepisu.
Dzieki, dobrze wiedzieć, zeby się upomnieć, ciekawe jak płatne sa te dni bo L4 80% powiem tz zeby zadzwonil do siebie do kadr i mu powiedza co i jak chyba?
------------
ps. widze ze rozpowszechniłam szlafroki z biedrony

właśnie był kurier przyniosł paczke nie mowilam wczesniej ale wygrałam sterylizator Avent uzywany oczywiscie, bo szkoda mi na nowy bo nie wiem czy sie przyda dałam za niego 30zł łącznie z przesyłką kurierską bo wygrałam go za 10zł w niedziele o 17 chyba nikt na all nie licytowal bo na drugi dzien taki sam u tego samego goscia poszedl za 41+przes
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:40   #2437
kliwia
Zakorzenienie

patrycja mowi sie o 6 tygodniach pologu i po tym czasie nalezy udac sie na kontrole do gina. Wg mnie lepiej isc ciut pozniej, bo nie wszytskim sie goi tam w srodku w tym czasie. A 2-4tygodnie pozniej nie robia roznicy.
Stary 2010-09-22, 12:40   #2438
andziat
Zakorzenienie

kliwia dzięki za odpowiedź
idę czytać ten artykuł, jak tak to super mąż będzie ze mną 2 tygodnie dłużej
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:41   #2439
kliwia
Zakorzenienie

niebieska a bedziesz prala ten szlafrok? bo on ma duzo takich luznych wloskow

opieka nad zona 80%
Stary 2010-09-22, 12:43   #2440
olajka
Zadomowienie

Donuś czym Ty się przejmujesz! ja nieraz cały dzień łaziłam po domu w szlafroku :P
De28 ładne to łóżeczko i kolorek przyjemny

A u nas nici z seksa bo nie możemy , ale dla dobra Dzidziula wszystko! Nawet samej nie wolno
kretencja tym bardziej jak jeszcze dziecko czujesz w brzuchu to ciężej się rozluźnić ja tak miałam. Jak w szpitalu leżałam i była taka zamulona pogoda, szaro za oknem, sennie i ciśnienie niskie, to było aż 6 porodów! Położna mówiła nam, że to przez to ciśnienie bo ma jakiś tam wpływ.

Cholera gdzie ten kurierzyna.. ;/
OO wśnie był. Z GLS i wiecie co, jak podpisywałam to mi położył pod nogami ta przesyłkę! mądre..? I szybko poszedł, bo mu chyba jeszcze tel dzwonił. kapota z nimi. Zaraz odpakuje to cudo.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:47   #2441
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No ja tez własnie tabsów nie chce bo tego co przeszłam po tabletach to mi wystarczy. U mnie tez non stop torbiele na jajnikach były... :/ I po jakim czasie udac sie do gina po porodzie? No bo na poczatku to wiadomo ze połozna sie nami bedzie zajmowac ale pozniej to jak? Dowiadywałyscie sie?? I jaki czas po porodzie mozna juz bez zadnych problemów współżyc??
6 tygodni po porodzie silami natury i 4 tygodnie po porodzie droga ciecia cesarskiego-to czas kontroli i zazwyczaj wspolzycia takze-jesli nie ma powiklan oczywiscie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

odnosnie kurierow itp. jak bylam w pierwszej ciazy dokladnie w 6 miesiacu(brzuch mialam bardzo widoczny) chlop ze sklepu przywiozl mi pralke automatyczna i zostawil pod brama (trzeba bylo wniesc 5 schodow bo mieszkalam na parterze) a chlopow bylo 2
Stary 2010-09-22, 12:48   #2442
olajka
Zadomowienie

Anecka heh ale Ty masz z tym listonoszem, zawsze jakieś przejścia

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Anecka, dobrze mu powiedziałaś
A co do seksu, to nie sądzę, żeby to była oznaka zacofania Każdy lubi to co lubi, najważniejsze, żeby obojgu partnerom pasowało i jest git
Zgadzam się nas oral nie brzydzi co innego anal..

Stary 2010-09-22, 12:49   #2443
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Lutien, zobacz jak jest pełnia Weronisia pisała, że więcej porodów rozpoczyna się w czasie pełni Moja przed terminem wypada 21 listopada bodajże (a termin mam na 6 lub 8 grudnia) więc kto wie

De, u nas inny problem. Wczoraj nam się po bardzo długiej przerwie zebrało (nie liczę sytuacji, gdy radzę sobie sama) i oczywiście oral - pisałyśmy już tu kiedyś o tym I mąż się bardzo starał, naprawdę i długo nade mną pracował i nic. Tzn. było mi przyjemnie, ale nie mogłam skończyć. To już drugi raz z rzędu. Wydaje mi się, że to przez to, że nie mogę się wygodnie ułożyć. Najbardziej lubię na plecach, ale teraz poleżę parę minut i już muszę na bok. A na boku jakoś niewygodnie, z jedną nogą podniesioną I nie mogłam się rozluźnić
Pełnia jest jutro i 23.10 - więc pewnie załapię się na październikową.
Ja na szczęście z seksem nie mam problemów - mam ochotę zawsze Niestety do niedawna miałam embargo na seks. Ale że już nie zagraża mi przedwczesny poród, to będę sobie folgować (żeby tylko TŻ był taki chętny ).

Cytat:
Czesc dziewczynki. Ale sie dzisiaj wyspałam to nie pamietam kiedy tak było. Chyba klimat w DE mi dobrze służy Pospałam do 10 Zrobiłam juz zupke i teraz czekam na tżta bo zaraz przyjdzie na obiadek. Pogoda fajniutka bo słoneczko świeci i nawet cieplutko

Mam do was takie pytanko: Czy myślałyście już o rodzaju antykoncepcji po porodzie??? Ja miałam wczesniej troszke problemów jak tabletki brałam bo okres zanikał i bylam pewna że nie uda się zajsc w ciąże bo nawet lekarz mi powiedział ze bedzie ciezko wiec to cud że sie udało... wiec tabletki napewno odpadają bo nie chce znowu sie stresować...
Ja chyba się na wkładkę zdecyduję, bo nie planuję kolejnej ciąży. Ale do czasu, kiedy będę mogła ją założyć chyba będą gumki

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
kliwia dzięki za odpowiedź
idę czytać ten artykuł, jak tak to super mąż będzie ze mną 2 tygodnie dłużej
L4 na żonę niestety jest płatne 80%. Więc u nas odpada taka opcja (za dużo wydatków mamy).

A ja się jakoś czuję nie bardzo - chyba przeziębienie mnie atakuje

TŻ napisał przed chwilą, że wysłano do nas łóżeczko dziecięce Więc powinno jutro dojść
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:51   #2444
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
U mnie dziś pobudka o 2 i tak się gapiłam w sufit do 4;40
Z weselszych spraw, namierzyłam goscia, u którego będę pisac drugą prace na podyplomówkę, b.sensowny i wyluzowany, więc mysle, że będzie ok dziś sobie poszukam bibliografii i jutro uderzam na bibliotekę, fajnie by bylo się wyrobic przez porodem. A propos porodu: wczoraj nam mówił, ze będzie nam film porodu pokazywał. Zajęcia z nim trwają 6 tyg, więc pomyslałam może sie załapać na porod na zywo ( tfu, tfu).
ooo chyba widze zapał do pisania pracy ja I rozdz. mam oddany monografii, i teraz nad drugim będę się zastanawiać, choć ten pierwszy i tak będzie poprawiany pewnie nie raz...

Stary 2010-09-22, 12:55   #2445
79 Marta
Wtajemniczenie

hmm... jutro mam wizytę u lekarza. To będzie 33tc i 4 dni. Ile wazyły Wasze maluszki w tym czasie?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
ooo chyba widze zapał do pisania pracy ja I rozdz. mam oddany monografii, i teraz nad drugim będę się zastanawiać, choć ten pierwszy i tak będzie poprawiany pewnie nie raz...
zapał mam zawsze. zazwyczaj słomiany
Stary 2010-09-22, 12:58   #2446
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Paklanki wczoraj w auchanie widziałam po 3,5 opakowanie 50szt taniej niż na all ale nie ma już tej promocji pampersów po 39zł za jumbopack szkoda że tylko jedno wtedy kupiłam
u mnie nie ma auchana

Cytat:
A jest tu ktoś oprócz mnie kto nie chodzi do SR???? I nie był nawet ani razu?
ja nie chodze

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

Ja właśnie w tesco w promocji były, a normalnie widziałam tez w Realu około 4-5zł no i na allegro w tej cenie są plus przesyłka oczywiscie wiec warto zamawiac wiecej rzeczy.

jak sie wybrałam do tesco juz nie bylo a potem zalowałam ze was nie zapytałam gdzie kupowałyscie a tz "było dziewczyn z wizażu zapytać a nie teraz latać i szukać "

Cytat:
Zgadzam się nas oral nie brzydzi co innego anal..

a jak dla mnie może nie istnieć i to i to. w sumie zależy oral kto i dla kogo ale ja nie chce tak tylko w jedną strone ... wiec tz musi z tym żyć ze ja tego nie lubie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:02   #2447
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Hej lasencje

Ja mam Tp na 22.12 a ja mam urodzinki 20.12 ale tez licze ze urodze wczesniej

Co do SR ja nie bylam nie jestem i nie bede nie czuje potrzeby...

Robilam knedle ze sliwkami zjadlam 6 i nie moge juz a tyle sie meczylam....

U nas z seksem jest roznie raz ja mam ochote raz tz a nie raz wogole nie mamy... ale szczerze to po tabletkach jak bralam 5 lat temu to libido mi sie troszke zmniejszylo....

A po ciazy to jeszcze nie wiem nie myslalam.

Umnike sa chyba jakies 2 inne biedrony bo nigdy nie ma tego co piszecie

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:02   #2448
Artystka23
Dragonfly

U mnie po porodzie tabletki odpadaja,bo zabijaly moje libido i bardzo po nich tylam niestety,gumek tez nie lubie wiec chyba zostanie mi spirala,albo zastrzyki hormonalne co trzy miesiace...przynajmniej na poczatek,drugiego dziecka szybko w planach nie ma..
Stary 2010-09-22, 13:03   #2449
kretencja
Zakorzenienie

Powiesiłam pranie (wyprałam, cholera, rękawiczki po babci - jeszcze od dostania nie prane i wszystko mi od nich zaśmierdło naftaliną ) i przyjechał kurier Mam widocznie więcej szczęścia - był to też pan z UPS, bez żadnego problemu wstawił mi paczkę do przedpokoju (podobno 22kg waży). No ale u mnie parter, nie wiem, czy by wchodził np. na 3 piętro
Dobra, idę zmywać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:03   #2450
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
niestety leze
No to lezymy razem już mnie dupsko boli i wszystko razem ehh.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
niebieskaa, piekny rozek

Ja mam (przynajmniej tak wyniklo 13 lat temu) gronkowca zlocistego w gardle, no ale roznie bywa czy jeszcze gdzes go nie mam
Ze 2 lata temu pamietam ze poprosilam rodzinnego o skierowanie na posiew, to mi sucz powiedziała ze jak chce to moge sobie zaplacic i zrobic a p oza tym skoro (wtedy) 11 lat temu tak mi wyszlo to nic sie nie zmienilo i badanie nie jest potrzebne.
A to spokojnie. Gronkowiec w gardle nie szkodzi dzidzi, po prostu jestes nosicielem. Ja mam to świństwo w pochwie dlatego biorę antybioyk. do tego od jutra zaczne brac czopki przeciwgrzybicze tak na wszelki wypadek
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
mi leci 28tc
i teraz ogarnął mnie inny rodzaj paniki
boje się że urodzę dużo wcześniej

od kilku dni biorę rano nospe bo jakoś dziwnie brzuch twardnieje
choć starałam się unikać tabletek

moja koleżanka na twardnienie brzucha od tego samego gin dostała potrójną dawkę nospy forte

ciekawe co mi powie na wizycie za tydzien
Mi twardnieje chyba od 24 tyg, byłam nawet z tym w szpitalu bo twardniał za kazdym razem gdy wstawałam lub chodziłam.nadal zresztą tak jest. z tą nospą to przesada. potrójna dawka?? moja gin mówi ze brac tylko szczególnych przypadkach i na pewno nie potrójną dawkę. za garnica to w ogóle kazali mi to wyrzucić. mam jedno opakowanie tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Anecka pewnie cena też piękna znając życie

http://allegro.pl/nino-3-cz-posciel-...222805129.html
słyszałyście coś o tej firmie pościeli ?
Słyszałam, widziałam , dotykałam Bodajże ten sam producent co feretti z tym, że wersja tańsza no i cieńsza. Ale ładne maja wzory.

Cytat:
Dziewczyny, wydaje mi się, że któraś z Was pisała, że używała termometru z miękką końcówką BabyOno albo Canpol. Czy mi się miesza coś?
Zastanawiam się, czy kupić, kilkanaście zł kosztuje na all u sprzedawcy, u którego i tak parę rzeczy kupię
Mam BabyOno z all. wyglada normalnie, całkiem solidnie.dałam chyba 17 zł

Cytat:
Hej, a ja właśnie wcinam kanapeczki bo śniadanko jem Koło 6 rano też jadłam jak rzadko kiedya wszystko przez to, że wczoraj zjadałam kolacyje po 20 żeby mnie nie męczyło wracanie i ta niby chyba zgaga (w końcu nie wiem czy to zgaga jest bo nie piecze za bardzo, tylko wraca mi się jak leże w krótkim czasie po jedzeniu) no i było ok. Dziś u mnie piękna pogoda za oknem Kuriera jeszcze nie było
O której??? 6 rano??Ja to spię minimum do 10 a dzis poszalalam 11.30
Cytat:
Czesc dziewczynki. Ale sie dzisiaj wyspałam to nie pamietam kiedy tak było. Chyba klimat w DE mi dobrze służy Pospałam do 10 Zrobiłam juz zupke i teraz czekam na tżta bo zaraz przyjdzie na obiadek. Pogoda fajniutka bo słoneczko świeci i nawet cieplutko

Mam do was takie pytanko: Czy myślałyście już o rodzaju antykoncepcji po porodzie??? Ja miałam wczesniej troszke problemów jak tabletki brałam bo okres zanikał i bylam pewna że nie uda się zajsc w ciąże bo nawet lekarz mi powiedział ze bedzie ciezko wiec to cud że sie udało... wiec tabletki napewno odpadają bo nie chce znowu sie stresować...
Tabletki mi za dużo namieszały przed ciążą.Zobaczymy zreszta jak tam moje PCO po porodzie będzie wyglądało. Do drugiej ciąży pewnie na gumach polecimy

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

a mialam sie was zapytać gdzie kupowałyście te paklanki czy coś takiego te woreczki na zużyte pieluszki? ja bylam wczoraj w tesco i nie bylo
Na allegro przy okazji innych zakupów.

Cytat:
patrycja mowi sie o 6 tygodniach pologu i po tym czasie nalezy udac sie na kontrole do gina. Wg mnie lepiej isc ciut pozniej, bo nie wszytskim sie goi tam w srodku w tym czasie. A 2-4tygodnie pozniej nie robia roznicy.
No własnie tez sie pytałam kiedy przyjśc i powiedziała mi, że nie spieszyć się szczególnie gdy karmisz bo wynik często trzeba powtarzać. zasugerowała nie wczesniej niz 3 miesiące po.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:07   #2451
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
A jest tu ktoś oprócz mnie kto nie chodzi do SR???? I nie był nawet ani razu?
Ja nie chodzę do SR , a co do nadżerki to jest metoda mało inwazyjna w postaci leku solcogyn, który podaje Ci ginekolog podczas badania patyczkiem na nadżerkę. Aplikuje sie go 2 moze 3 razy w zalezności od efektów. Ja sie tak pozbyłam nadżerki. Jest to łagodniejsza metoda, czasami moze nie skutkuje, w zależności jak mocno jest zaawansowany stan chorobowy. Mnie ją polecono, bo nie skaraca szyjki macicy, a mówiłam ze chcę mieć dzieci, dlatego ja wybrano. Jest zupełnie bezbolesna
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:07   #2452
olajka
Zadomowienie

niebieskaa ja też pamiętam właśnie że ktoś pisał, że Huggies nie są dobre, dlatego drugie kupuje Happy chyba, oprócz Pampersiaków, w razie czego.
kotek81 u nas robisz sama, wiadomo że tam i położne umyją jak się bardzo ufafluni, że na plecy poleci, lub przewiną, ale nie że cały czas w szpitalu tylko one to robią, bo samemu się działa po cesarce dziewczynom bardziej pomagają, bo wiadomo jak nie mogą się ruszać na początku, ale potem i tak niechętnie;/ nawet z przyniesieniem basenu miały problem, bo latać nie będą..taka rzeczywistość..
Patrycja ja jeszcze nie myślalam o antykoncepcji. Kiedyś bym chciała tą wkładkę chyba wewnątrzmaciczną, ale nie wiem czy bym mogła ją bo ona metalowa jest, a ja uczulona na metal jestem ;/ kiedyś mi ręka puchła od igły nawet jak miałam welflon w ręce.
kretencja u nas może i też przez jakiś czas będą gumy choć nie lubimy
melabn na szczęście nie biorę wszystkiego do siebie co przeczytam ;p
Aliszcze ja już miałam 3 torbiele, ale znowu tabsami ciągle się truć.. :/ choć miałam super cyce po anty, skóre i paznokcie a i humor mi dopisywał

Stary 2010-09-22, 13:09   #2453
kliwia
Zakorzenienie

ja chodze do Sr ale przestalo mi sie podobac, w tym tyg nei idziemy, pojdziemy z atydzien, zapisze sie na basen a po basenie jest zwiedzanie porodowki, o ile nie bedzie porodu jak bedzie to trudno. zwiedze porodowke jak bede rodzic
Stary 2010-09-22, 13:10   #2454
Anecka
Zakorzenienie

Martinixx, no tak mam w gardle, ale wlasnie ciekawa jestem cyz czasami nie mam go tez w pochwie, no roznie bywa w sumie Nigdy wymazow nie mialam, no chyba ze cytologia wykazuje gronkowca? jesli tak to go tam nie mam na szczescie..

olajka, no ja paciorkowce tez mam w gardle, w ogole musze znalezc ten wynik stary i zobaczyc dokladnie co mam jeszcze W ogole to mialam miec wycinane migdaly ale nigdy sie nie zgodzilam. Mowili mi ze to przez te bakterie mam tak straszny tradzik, ale wolalam miec tradzik niz zalozmy miec wyciety jezyk co sie zdarzylo u nas w szpitalu
W KAzdym razie po Izoteku pryszczy nie mam jupi i oby nie wrocily

Dobra zjadlam kotlecika z pomidorem, tzta dalej z ziemniakami nie ma, wiec niech sobie sam robi. W****ia mnie takie cos. Dzis mamy duzo do zrobienia ale jasny pan musi sie wyspoac do 12!!!!! bo pracowal az do 21 no szok ****a.

Ide zaraz na poczte.. zobaczymy!

O pranie sie wypralo to wyciagne i pozniej pojde powiesic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:11   #2455
olajka
Zadomowienie

Cytat:
olajka ja nigdy nie bylam w sr, a skoro czytasz tyle ksiazek o ciazy i dzieciach to nic innego moim zdaniem w Sr nie mowia,bo wiedza jaka tam podaja jest identyczna z ta ksiazkowa-ale to tylko moje zdanie.
Co do nadzerki to ja mialam w 1 ciazy i ciaza mi ja "wygoila" nie mam sladu po nadzerce
Może i to samo tam mówią, tego nie wiem, ale pewnie więcej pokazują No i jakieś ćwiczenia są..ale mi i tak nie wolno raczej.
Dobrze, że tak zagoiła się nadżerka, ja to się boję. Nie wiem jeszcze jaką metodą się tego będę pozbywać, bo któraś sprawia, że może być i tak szybciej nawrót. Chyba zamrażanie. No pozostaje jeszcze w końcu laserowe usuwanie nadżerki, kurde pewnie i to i to boli

Stary 2010-09-22, 13:17   #2456
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki!

mam genialny humor. Moja koleżanka z UK przesłała mi jeszcze jeden rewelacyjny kremik na rozstępy i do tego 5 ślicznych bodziaków!Tak się strasznie cieszę, że mam dobry humor na cały dzień. Po prostu mnie to rozebrało, że tak zwyczajnie, bezinteresownie pomyślała o mnie, o tym, żeby mi zrobić przyjemność. jakbym mogła to bym ją ucałowała. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że jest taka osoba. już jestem cała jej
Naprawdę bardzo dużo dla mnie znaczy taki gest i od razu chce mi się uśmiechać. Nic mi dzisiaj nie odbierze dobrego nastroju!

Co do do antykoncepcji, to myślimy, że jeszcze pojawi się w naszym życiu kolejny maluch. Dlatego póki co będziemy chyba "uważać". Wychodziło nam to 3 lataA później najprędzej wkłądka bo ja się już chemią nie nafaszeruje.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Mieszkam obecnie w domu po dziadkach

no i dziadek chyba w czasie budowy na cemencie oszczędzał
spadło wszystko po cegłę
więc nieba nie oglądam ale spadła cała warstwa cementu farby i co tam jeszcze jest- jakieś 3-4cm
odleciało wielgachnym płatem
ooooo matko!jak to przeczytałam to aż mi sie zrobiło gorąco. Dobrze, że nic sie nie stało!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
na mnie kiedys w szkole w sali od biologii sufit spadł ale nic sie nie stało, zostałam zwolniona z lekcji do domu z kolezanka, wszyscy sie przestraszyli a my sie smialysmy ze poszlysmy do domu-gowniary hehe

dzieki dziewczyny, z tego wynika, ze powinnam jeszcze zamowic ta karte normalna do naliczania pkt bo myslalam ze na ta dla mamy i malenstwa tez nabija mi jakies punkty a w tym katalogu tez nie ma tego co mnie interesuje chyba.

ja do polowy ciazy na mysl o mleku wymiotowałam-teraz poki co moge pic choc srednio lubie mleko, ale z biedronki platki zbozowo-jogurtowe mmmmm

No w sumie wydaliśmy 670zl dzisiaj no ale to grubsze rzeczy, ale dostałam na wszystko rabaciki, np nosidełko zamiast 150 to 130zł, rożek nie 25 a 20zł itd pościel nie feretti ale mi sie podobała bardzo 107zł zaplaciłam 95zł.
Ok wklejam zdjęcie łozeczko jeszcze nie skrecone, wietrzy sie
bardzo fajne. szczególnie podoba mi sie pościel. Ja tez nie mam feretti a nawet mam dużo gorszą od Ciebie. Ale jakoś nie przywiązywałam do tego szczególnej uwagi. Hafty sobie darowałam, dobór kolorystyczny do wystroju pokoju też.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:17   #2457
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Hej lasencje

Ja mam Tp na 22.12 a ja mam urodzinki 20.12 ale tez licze ze urodze wczesniej

Co do SR ja nie bylam nie jestem i nie bede nie czuje potrzeby...

Robilam knedle ze sliwkami zjadlam 6 i nie moge juz a tyle sie meczylam....

U nas z seksem jest roznie raz ja mam ochote raz tz a nie raz wogole nie mamy... ale szczerze to po tabletkach jak bralam 5 lat temu to libido mi sie troszke zmniejszylo....

A po ciazy to jeszcze nie wiem nie myslalam.

Umnike sa chyba jakies 2 inne biedrony bo nigdy nie ma tego co piszecie
a gdzie chcesz rodzic?
Cytat:
Może i to samo tam mówią, tego nie wiem, ale pewnie więcej pokazują No i jakieś ćwiczenia są..ale mi i tak nie wolno raczej.
Dobrze, że tak zagoiła się nadżerka, ja to się boję. Nie wiem jeszcze jaką metodą się tego będę pozbywać, bo któraś sprawia, że może być i tak szybciej nawrót. Chyba zamrażanie. No pozostaje jeszcze w końcu laserowe usuwanie nadżerki, kurde pewnie i to i to boli
po porodzie usuwanie nadzerki to bedzie dla
Ciebie poezja kochana
Stary 2010-09-22, 13:18   #2458
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie

dziś pospałam dłużej bo mi się należy

piękny rożek! i to za 20 złotych

mi leci 28tc
i teraz ogarnął mnie inny rodzaj paniki
boje się że urodzę dużo wcześniej

od kilku dni biorę rano nospe bo jakoś dziwnie brzuch twardnieje
choć starałam się unikać tabletek

moja koleżanka na twardnienie brzucha od tego samego gin dostała potrójną dawkę nospy forte

ciekawe co mi powie na wizycie za tydzien
ja mam ciągle takie ataki paniki. Chciałabym bardzo dotrwać do 34 tc i boję się każdego dnia, żeby nie urodzić przynajmniej do 32tc

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
TZ mnie doprowadza do szalu, wszystkim - cokolwiek robi, mowi - ja sie dusze w sobie zeby nie wybuchnac.

Hormony?
albo zły humor-bywa

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
to ile u ciebie pierś kosztuje? bo ja za 8-9zł mam kotlety z piersi dla 3 głodnych osób albo 4 normalnie głodnych
chyba że nie robisz z tego malych kotlecików tylko smażysz w całości

ja wczoraj przy sprzątaniu zawalonego sufitu byłam ostoją spokoju
ale wieczorem wydarłam się na TŻ że po wodę do picia nie chce jechać
mi tez nie chciał

Stary 2010-09-22, 13:18   #2459
olajka
Zadomowienie

Martinixxx to tylko dziś tak żarłam rano
Stokrotka nie wiedziałam, nawet o takim sposobie czyli bezpieczny jest jak się chce mieć jeszcze dzieci? A ciekawe jak to jest z tym wymrażaniem i laserem, bo mi gin to właśnie mówił, już za nim zaszłam w ciąże, że po porodzie najlepeij się tego pozbywać. I tak myślę sobie czy gdy teraz po porodzie się bym pozbyła w któryś z tych dwóch sposobów to nie zaszkodzi żeby zajść kolejny raz w ciąże? tak np. za dwa, trzy lata..

Stary 2010-09-22, 13:19   #2460
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Co do antykoncepcji to ja nie wiem na razie. Myślę, że do drugiej ciąży gumki, a potem się zobaczy. Wolałabym już nie łykać pigułek, brałam je długo i nie chce już się truć...

No, ja też się do kompa przyssałam, a trzeba iść pranie powiesić, pozmywać, podszykować obiad... Będę za trochę
ja też brałam długo i narobiły mi bałaganu w organizmie. teraz się boję jak ognia. chociaż wiem, że dobrze dobrane nie zrobią mi już teraz krzywdy. ale niestety zablokowałam sie po tym wszystkim.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości