Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 822 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 17:50   #24631
mpx
Raczkowanie

GG do mpx
Question Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Hey zakręcone !

postanowiłam równiez zawrócić na dobra droge i zadbac o swoej kreciołki.. i wzmocnic swój skręt..

wiec pierwsze pytanie..
Jaki mój włos ma typ skrętu ?

przerzucam się na mycie odżywką, uprzednio oszyscilam skalp glowy szamponem clear+apiryna..

jako odzywkę do mycia stosuję rożową Isane połysk jedwabiu..

jaką polecacie odzywke d/s?
gdyż planuję zrobić zakupy..
jaka jest również dobra odzywka b/s? opanowująca puszenie, ale zeby wlosy nie zdawały sie oklapniete..

i jak z odzywkami przed myciem? olejowanie,czy odzywki z jakis naturalnych produktow, typu miód ?

zaprzestaje suszenia włosów, mimo iż robiłam to dyfuzorem..mam tylko goracy nawiew, wiec mam wrazenie ze to je tylko przesusza..pozostawiam je do naturalnego schniecia..

żele/pianki chyba też nie sa zbyt dobre? probowalam kiedys zelu lnianego, chyba do niego powroce..

zalaczam zdjecia, z wczoraj po umyciu i wyschnieciu.. i dzisiejsze sprzed chwili..

buziaczki
mpx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:01   #24632
Paulinka675
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

ja muszę ukrywać przed TŻ moje zakupy włosowe, bo już krzywo się na mnie patrzy-mam 21 odżywek

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:48   #24633
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
wrily-curly ja używam lorys girl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-kreconych.htm, według producenta jest to stylizator, ale ja używam jako odżywki b/s-mam ten zielony i jest jeszcze różowy o takim samym składzie tylko zamiast kiwi ma ekstrakty z czerwonych owoców no i ładniej pachnie

co do lorysków-nie polecam lorysa nutri sun gloss krem w 300ml opakowaniu-strasznie puszy włosy i dodaje objętości czy użyty jako odżywka b/s czy d/s-tragedia

Gdzie można dostać Lorysa, którego używasz? Stosowałaś go jako stylizator?

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:50   #24634
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Gdzie można dostać Lorysa, którego używasz? Stosowałaś go jako stylizator?
są tylko w auchanie, jako stylizator też się spisuje

mi bardzo przypadły do gustu te odżywki, włosy są zbite, mięsiste i zero puszaka

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:51   #24635
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Nie było mnie parę dni, a czytam i czytam i dokończyć nie mogę

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Chyba kupię sobie 2 duże szmatki z mikrofibry, obrysuję dłonie, wytnę, pozszywam i tadaaaam
Zaraz po przeczytaniu Twojego posta (parę dni temu) pobiegłam do kuchni w poszukiwaniu szmatki. Przypomniałam sobie, że niedawno kupiłam i jeszcze nie użyłam. Druga leży od paru lat również nieużywana. No i mam dwie Efekty są bardzo zadowalające. Zwykła szmatka biedronkowa z mikrofibry.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
kusisz tym kallosem ja jako nieliczna jeszcze go nie posiadam w swojej kolekcji
Byłam w weekend u rodziców i wydałam masę pieniędzy na maski i odżywki. Schowałam żeby nikt nie zobaczył. Kupiłam min kallosa.

Piękne macie włosy. Nie tylko cudnie kręcone, to jeszcze widać, że bardzo zdrowe.

Wstydzę się pokazać swoje zdjęcie. Włosy nie są jeszcze takie jakie chciałabym mieć. A wiem jakie mogą być możliwości moich włosów. Za mało się kręcą i objętość zupełnie nie taka jak lubię.
Nie lubię suszarki. Czasem suszę dyfuzorem z chłodnym nawiewem, ale wolę efekt naturalny.
Widzę, że moje włosy lubią kłaść się ze mną mokre do łóżka.
Ehh, długa droga przede mną...
Mam mnóstwo odżywek i masek, tylko muszę je jeszcze wypróbować wszystkie. Na pewno mam za dużo odżywek do mycia. Ale nie pozwolę im się zmarnować .
Pewnie wkrótce pomęczę Was pytaniami co robię źle, a co dobrze.

Chore Dziewczyny zdrowiejcie.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-09-21 o 22:53
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:15   #24636
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
dla kręconowłosych fryzjerofobia jest chyba powszechna i... uzasadniona
Zgadzam się !
Obecnie zapuszczam włosy, u fryzjera nie byłam daaawno i się nie wybieram, końcówki minimalnie sama umiem podciąć, wiem, ze moim włosom wychodzi to na dobre

Yasmin, ale masz fajne spiralki

Cytat:
wrily-curly ja używam lorys girl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-37647-opis-Sther-Lorys-Girl-Krem-do-wlosow-kreconych.htm, według producenta jest to stylizator, ale ja używam jako odżywki b/s-mam ten zielony i jest jeszcze różowy o takim samym składzie tylko zamiast kiwi ma ekstrakty z czerwonych owoców no i ładniej pachnie
ten Lorys, o ile się nie mylę, to chyba niezgodny z CG jest

Wczoraj zrobiłam drugie podejście do olejowania, na pierwszym razem średnio mi to wyszło a dzisiaj jestem nawet zadowolona, włoski w ogóle nie obciążone i dobrze wyglądają
Moje lokasy wciągnęły dwie łyżki oleju, kiedy ściągnęłam turban ze łba, to myślałam, ze będą strasznie tłuste, a one ten olej wchłonęły i było całkiem ok

Ostatnio wracając ze szkoły, widziałam, że po drodze otworzyli jakiś sklep z ziołami, ciekawe co tam mają

Miłego dnia, dziewczyny !
Stary 2010-09-22, 09:23   #24637
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Basia- Kallos powidasz... Ja ubóstwiam Latte
Tez będę go teraz zamwiać...ale w innym celu Spróbuję go do mycia, bo słyszałam (widziałam raczej ) że zbiera bardzo pozytywne opinie służąc za myjadło
Zobaczymy jak sprawdzi się u mnie

Kurczę- dziewczyny!
Tak naolejowałam sobie włosy, ze wyglądam jakbym nie myła głowy od miesiąca :P
Wczoraj nawaliłam kokosa na noc aż dosłownie kapało (nie wiedziałam, że aż tyle go użyłam ) a dziś poprawiłam oliwą :P
mam włosy spięte taką miękką gumką na górze a nad czołem opaska
Mimo to i tak trochę widać :P
Mam jednak nadzieję, że to ja trochę przesadzam i ten tłuszcz spięty w ten sposób nie rzuca się tak abrdzo w oczy
A dobrze by tak było, bo dziś płacę za studia i podpisuję umowę...
Jeszcze się mnie przestraszą :P

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:40   #24638
i_lonka
Raczkowanie

Dziewczyny, czy ma ktoś doświadczenie z mgiełkami Radical Farmony? Mam na nie ochotę , ale odstrasza mnie alkochol w ich składzie.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:08   #24639
venealin
Raczkowanie

Matko kochana!!
Dziewczyny!! Tyle piszecie, że jakoś nie mogę się odnaleźć na tyle żeby cytować wybaczcie.

Co do pytań o moje nie udzielanie się Jestem na tym wątku już dość długo - ale jako podglądaczka
Nie udzielam się zbytnio, bo ani wiedzą, ani skrętem nie czuję się godna zawracania wam głowy
Jak widzę te wszystkie piękne loki, te błyszczące, te długaśne, te mięsiste... ehh...
A te moje cienko, falowato, oklapnięto, bezobjętościowo i ogólnie żałośnie...stąd staram się jak mogę, podczytuję i cieszę się waszymi pięknymi lokaskami niech chociaż tyle mam z życia

Co do domniemanego działania obciążającego Wax'a.
Obalone w drodze doświadczalnej w dniu dzisiejszym
A zatem wygląda na to, że to parafina z Lorysa
Przetestuję czy używany indywidualnie też będzie mnie obciążał, bo chyba nie ma co liczyć na to, że domieszanie ulepszaczy z BU wpłynie na to negatywne działanie?

Wczoraj po powrocie z pracy wyciapkałam się olejem (bodajże z pestek winogron). Wieczorem umyłam głowę - rozcieńczony fructis bezsilikonowo-bezparabenowy bajer (muszę go wykończyć :/ ) i Potters aloes. Po czym psiknęłam mleczkiem z BU i nałożyłam Wax'a, zarzuciłam czepek i "zacisnęłam" t-shirtem.

BTW - pomysł z koszulką zdał egzamin bez zarzutu, a w głowę było mi przyjemnie ciepło dziękuję małgosia86

W efekcie żadnego obciążenia.
Tylko lekki puszak na górnej warstwie włosów.
(Na to planuję przetestować glutka lnianego, Len już zakupiłam )
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:54   #24640
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, czy ma ktoś doświadczenie z mgiełkami Radical Farmony? Mam na nie ochotę , ale odstrasza mnie alkochol w ich składzie.
mam tą mgiełkę i w obawie przed alkoholem psikam tylko w skalp i to baaardzo nieregularnie więc ciężko mi się wypowiedzieć

Dziewczyny podcięcie ego kawałka nakdłuższego włosów było dobrym posunięciem bo końce takie grubsze są i nie robią się już takie korkociągi ogólnie dziś jestem zadowolona z kudełków choć mogły sie bardziej unieść u nasady
Indios mi o olejach przypomniała więc wczoraj naolejowałam włosy i skalp kokosem z dodatkami vatiki i i olejkiem bhringraj, rano OMO O-natudia b/s mak i bawełna M szampon indra (bez sls) O garnier avocado i karite, w ociekające trochę Isany z babassu rytuał dalej jak zwykle, w suche boots curl creme i jest ładnie Choć już kolor z z odrostu się spiera a farbowane były w zeszły czwartek! Chyba wrócę do khadi ...

W związku z wypadaniem codziennie wcieram trochę wody brzozowej i od dwóch dni piję gluta z siemienia i tu pytanko: wystarczy jak zaleję nasiona gorącą wodą? Bo wtedy mało glutowata konsystencja i zastanawiam się czy to wystarczy czy lepiej pogotować chwilę?

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-22 o 12:55
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:19   #24641
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Venealin skoro masz wrażliwe zatoki to musisz uważać, bo jeśli nałożysz olej odżywkę na całą noc to skalp będzie zwilżony całą noc i t-shirt raczej nie rozgrzeje Ci go, jedynie powstrzyma ewentualne zabrudzenia. To tak jakbyś położyła się spać z mokrymi które do końca nie wyschną tylko będą wilgotne ...

Ja używam czepek z rossmanna nie jest dopasowany do głowy dlatego dodatkowo związuję gumką nadmiar, ale jest wytrzymały
Dokładnie o to mi chodziło Włosy i skalp pozostają mokre/wilgotne przez całą noc.
Gdybym teraz tak zrobiła, to rano wstałabym z zapchanymi zatokami i silnym bólem głowy

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
A podpowiedzcie- lepiej sprawdzi się np. sam kokos czy mieszanka olejów?
Bo mam klika oprócz niego Tzn. jeszcze olej ze słodkich migdałów, oliwę, oliwkę BD, rycynę...
Jak myślicie?
Ja zdecydowanie wolę sam olej kokosowy!
Ewentualnie, pomieszany z olejem migdałowym.

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
BTW - pomysł z koszulką zdał egzamin bez zarzutu, a w głowę było mi przyjemnie ciepło dziękuję małgosia86
To bardzo się cieszę

Eloe Zgubiłam Twój cytat ale widziałam też zdjęcia i, moim zdaniem, tnij

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:41   #24642
anoska
Zakorzenienie

Booooooże, Wy tu o zimie muszę kopić sobie suszarkę z dyfuzorem
Stary 2010-09-22, 14:58   #24643
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
w jaki sposób olej łaczy się z żelem lnianym? planowałam dodać do swojej emulsji jakiegoś tluściocha, ale obawiam się, że jedna porcja będzie głównie olejowa i uczyni ze mnie niechluja, natomiast pozostałe nawet nie ujrzą śladu dodatku...
Z żelem? Nie wiem, czy nie ma to związku z właściwościami siemienia.
Dajesz max 10 kropli, bo zrobisz tłuściocha własnie.
Cytat:
p.s. dowód na to, że chyba nie da się ochronić włosów przed płowieniem na słońcu... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...1_584366_n.jpg
Ładnie wyszłaś na tym zdjęciu
Cytat:
ile razy ja w sklepie czy na ulicy gapię się na jakąś loczkowaną
Wczoraj po siłce dziewczyna prostowała na szczotce swoje falki Suszara i szczota... Serce bolało, bo włosy chciały pić i to potwornie... A widać było, ze jest potencjał we włosie.
Cytat:
ja chyba zacznę po prostu chować nowe zakupy moja matka zwykle nie rozumie tego, co robię, i po co. A sama ma tak podatne włosy, że jak bez specjalnej pielęgnacji umyłam jej włosy barwą, nałożyłam bezsilikonową maseczkę, potem b/s, jakiś stylizator i poukładałam to myślę, że podobnego rodzaju włosy co Rybiorek ma. Ale ona oczywiście uważa, że za stara na takie rzeczy jest i koniec dyskusji.
Może zmienić zdanie, gdy zobaczy, jak bardzo zmienią się Twoje włosy. Jeśli masz czas i możliwości, możesz pielęgnować włosy razem z nią. Moja lubiła takie zabawy.
Cytat:
A propos mojego uciekania koloru. Kiedy wczoraj myłam kłaczki to już widziałam, że woda nie farbuje ani po myciu odżywką ani po masce (o occie ostatnio zapominam ) ale... u mnie to chyba nieuniknione i ściśle związane ze strukturą kręconych, bo na samej górze kolor mam właściwie niezmieniony a dopiero ucieka i zmienia się od długości, gdzie pojawia się skręt
Hmm... to ciekawe. Może w tym miejscu robią się porowate? .
Cytat:
więc te najdłuższe teoretycznie powinny być nasiąknięte barwnikiem i bardziej nakarmione i wypielęgnowane od góry
Własnie nie. Te najdłuższe są zniszczone, więc i barwnik ucieka i średnio z ich odżywieniem.

Nim poczytam sobie kolejną stronkę, wkleję moje włosy po myciu i przespanej nocy. Dziś nałożyłam tylko kapkę Madagaskaru od Rybiorka i było fajowo, póki nie doszłam do pracy. Zrobił się puszak oczywiście, ale dałam włosom Boostera i znów jest fajowo.
Acha - z prawej mam mniej włosów, więc to nie przypadek i nie złudzenie, że wygląda na płaski
Zdjęcia rozjaśnione.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:36   #24644
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
pisałam jakiś czas temu o tym,marnie widzę swoje włosy wilgotność bliska 100% - załapię się jeszcze na porę deszczową, PR powyżej 25, no i większość czasu spędzę na wyspach, na plaży i nurkując.
Zabiorę na pewno garnier z awokado i karite, trochę oleju kokosowego...
Delikatny szampon, by zmywać to wszystko z włosów. Pamiętaj, by dobrze się spłukać (także długo sama wodą zanim nałożysz szamponik).
I tak będzie cudownie
Cytat:
i zdjęcie dla Eloe, widzę, że z tyłu fatalnie to wygląda, w miejscu gdzie się włosy nie kręca robi się też puszak - to włosy to ścięcia, max zniszczone
Dziękuję, ze pamiętałaś
Tniemy od 5 do 10 cm ale po powrocie, gdy włosy dojdą do siebie. Nie umawiaj się od razu do fryzjera, bo pewnie zetniesz wtedy więcej niż potrzeba. Nie wiem, gdzie Ty widzisz tego puszaka
I zaczynają się robić korkociągi
Cytat:
Mówię Wam kobitki- obkupię się jak nigdy Aż ręce zacieram...a TŻ nie patrzy na to wszystko z przerażenia
pewnie jemu też dostanie się nieco cudeniek.
Cytat:
A podpowiedzcie- lepiej sprawdzi się np. sam kokos czy mieszanka olejów?
Bo mam klika oprócz niego Tzn. jeszcze olej ze słodkich migdałów, oliwę, oliwkę BD, rycynę...
Jak myślicie?
Każdy ma coś innego, więc każdy coś od siebie wniesie. Mieszając, ograniczasz ilości tych składników, więc pomyśl, czego Ci potrzeba.
Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość
wiec pierwsze pytanie..
Witaj. Ja bym go oceniła na 2b na tę chwilę, ale zapowiada się coś więcej.
Cytat:
jaką polecacie odzywke d/s?
gdyż planuję zrobić zakupy..
jaka jest również dobra odzywka b/s? opanowująca puszenie, ale zeby wlosy nie zdawały sie oklapniete..
Dziennik, codziennik, wyszukiwarka - wszystko tam znajdziesz.
Trudno jest polecić coś tak z biegu, bo nie wiemy, jakie dokładnie są Twoje włosy i czego używałaś wcześniej.
W pierwszym poście link do blogu Małgosi - gdybyś zdecydowała się na cg.
Cytat:
i jak z odzywkami przed myciem? olejowanie,czy odzywki z jakis naturalnych produktow, typu miód ?
żele/pianki chyba też nie sa zbyt dobre?
Jak wyżej.
Na 1 zdjęciu Twoje włosy wyglądają na dość suche - skup się na nawilżaniu. I opowiedz coś o nich.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Wstydzę się pokazać swoje zdjęcie. Włosy nie są jeszcze takie jakie chciałabym mieć. A wiem jakie mogą być możliwości moich włosów. Za mało się kręcą i objętość zupełnie nie taka jak lubię.
Co to ma oznaczać?! Zdjęcia - już
Później sama będziesz mogła się motywować, jak zobaczysz efekty. Sporo daje takie dokumentowanie postępów.
Cytat:
Mam jednak nadzieję, że to ja trochę przesadzam i ten tłuszcz spięty w ten sposób nie rzuca się tak abrdzo w oczy
jesteś udana
Cytat:
Skalp masz wrażliwy, to mogą nie nadać się na wcierki. Denat w psikadle - wiadomo - susza po pewnym czasie. Kup sobie coś innego
Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Nie udzielam się zbytnio, bo ani wiedzą, ani skrętem nie czuję się godna zawracania wam głowy
Następna Dziewczyny, mamy się tu wspierać, a nie dołować
Cytat:
A te moje cienko, falowato, oklapnięto, bezobjętościowo i ogólnie żałośnie...stąd staram się jak mogę, podczytuję i cieszę się waszymi pięknymi lokaskami niech chociaż tyle mam z życia
Padam na biust Chyba pogonię i Ciebie i Basię
Cytat:
Co do domniemanego działania obciążającego Wax'a.
Obalone w drodze doświadczalnej w dniu dzisiejszym
A zatem wygląda na to, że to parafina z Lorysa
Najprawdopodobniej
Cytat:
Przetestuję czy używany indywidualnie też będzie mnie obciążał, bo chyba nie ma co liczyć na to, że domieszanie ulepszaczy z BU wpłynie na to negatywne działanie?
Sprawdź i tak i tak. Nie wiem, czy nie musiałabyś dodać jakiegoś kosmetycznego rozpuszczalnika, by ewentualnie zniwelować działanie parafiny. Półprodukty z BU, którymi dysponujesz raczej nie pomogą.
Cytat:
Dziewczyny podcięcie ego kawałka nakdłuższego włosów było dobrym posunięciem bo końce takie grubsze są i nie robią się już takie korkociągi ogólnie dziś jestem zadowolona z kudełków choć mogły sie bardziej unieść u nasady
Zdjęcia, zdjęcia zdjęcia
Cytat:
W związku z wypadaniem codziennie wcieram trochę wody brzozowej i od dwóch dni piję gluta z siemienia i tu pytanko: wystarczy jak zaleję nasiona gorącą wodą? Bo wtedy mało glutowata konsystencja i zastanawiam się czy to wystarczy czy lepiej pogotować chwilę?
Jeśli tylko do picia, to wystarczy.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Eloe Zgubiłam Twój cytat ale widziałam też zdjęcia i, moim zdaniem, tnij
Powyżej znajdziesz kilka nowych. Czyli tniemy? Może jeszcze dziś. A może nie...
Zaczekam na Twój komentarz.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-22, 15:43   #24645
caskada
Zakorzenienie

dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak mierzycie swoje krecone wlosy nie mam juz pojecia jak sie do tego zabrac codziennie jak do tego podchodze to mam inna dlugosc mam rozciagac loki jak mierze?? czy mierzyc na mokro?? czy na skrecie?? i odkad zaczynac mierzenie ??od czubka glowy?? z tylu ?? z boku??echhh wlosy codziennie maja inny skret u mnie i nie moge ich dobrze zmierzyc plisss poradzcie jak to robicie bo jestem na etapie przyspieszania porostu ...
Stary 2010-09-22, 15:49   #24646
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak mierzycie swoje krecone wlosy nie mam juz pojecia jak sie do tego zabrac codziennie jak do tego podchodze to mam inna dlugosc mam rozciagac loki jak mierze?? czy mierzyc na mokro?? czy na skrecie?? i odkad zaczynac mierzenie ??od czubka glowy?? z tylu ?? z boku??echhh wlosy codziennie maja inny skret u mnie i nie moge ich dobrze zmierzyc plisss poradzcie jak to robicie bo jestem na etapie przyspieszania porostu ...
a samo lookanie na odrosty nie pomaga? gdzies czytalam ze przy kretasach najlepiej zapomniec o mierzeniu bo sie czlowiek stresuje

ja oceniam na oko, obecnie jak patrze w lustro to widze ze urosly od obciecia sporo i zaczynam miec ich coraz wiecej naokolo, jak rzucam cien to wygladam jak w afro(ten cien wyglada jak w afro)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:00   #24647
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zdjęcia, zdjęcia zdjęcia
Wiedziałam że o to zapytasz Przeciążę serwery niedługo tymi fotkami
1. przód
2. tył - są wyrównane a były w trójkąt wcześniej ścięte
3. tył
4. tak wygląda większość z nich- czyli tak jak lubię

Nie używałam żadnego stylizatora na mokre- bo oprócz Nivea FC nie posiadam ciekawego a bardzo by się przydał ...

Zauważyłam że jak robię ugniatanie to zaczynają kręcić się niżej jak bez ugniatania. Ale jak nie ugniatam to mam więcej korkociągów a ich nie lubię

Czas edycji: 2010-09-22 o 16:03
Stary 2010-09-22, 16:06   #24648
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam wycieniowane więc ciężko by mi było, bo górna warstwa jest krótka a ta najdłuższa rośnie od połowy głowy
ale zrobiłabym tak:
mokre włosy rozciągnąć i zmierzyć z od czubka głowy do najdłuższych włosów, i nie mierz za często bo będzie ci sie wydawało, że w miejscy stoisz
ja moich jeszcze nie mierzyłam ale muszę to zrobić

Eloe czemu moje sie tak wysoko nie zaczynają kręcić jak Twoje
czy to przez ciężar czy taka struktura jak miałam krótkie to też się tak nie kręciły ale to raczej z winy nie odpowiedniej pielęgnacji ...

Czas edycji: 2010-09-22 o 16:15
Stary 2010-09-22, 16:13   #24649
bernadka20
Wtajemniczenie

Kropcia !!!!!!!!
nie no Świetne są Twoje włosy !!!!!!!!!!!!!!!
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:15   #24650
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kropcia !!!!!!!!
nie no Świetne są Twoje włosy !!!!!!!!!!!!!!!
dziękuję Bernadko ale do świetności im jeszcze cho cho zostało

Stary 2010-09-22, 16:19   #24651
bernadka20
Wtajemniczenie

Ja się nie mogę nadziwić tym waszym włosom !!!! A zwłaszcza Twoim Włosom Kropciu
Moje to jak wg ich widzimisie się układają...:x
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:19   #24652
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a samo lookanie na odrosty nie pomaga? gdzies czytalam ze przy kretasach najlepiej zapomniec o mierzeniu bo sie czlowiek stresuje

ja oceniam na oko, obecnie jak patrze w lustro to widze ze urosly od obciecia sporo i zaczynam miec ich coraz wiecej naokolo, jak rzucam cien to wygladam jak w afro(ten cien wyglada jak w afro)
tak patrze na odrosty i w miare szybko sie wydaje ze mi rosna jednak.......po dlugosci tego nie widac

kropcia007 dzieki za metode mierzenia no i piekne loki tez mi sie nie kreca od czubka glowy niewiem przypadkiem czy to nie jest spowodowane dlugoscia i gestoscia wlosow

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-09-22 o 16:25
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:22   #24653
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Ja się nie mogę nadziwić tym waszym włosom !!!! A zwłaszcza Twoim Włosom Kropciu
Moje to jak wg ich widzimisie się układają...:x
ale moje też moje życie to walka by je okiełznać czasem z lepszym a czasem gorszym skutkiem

Stary 2010-09-22, 16:25   #24654
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Powyżej znajdziesz kilka nowych. Czyli tniemy? Może jeszcze dziś. A może nie...
Zaczekam na Twój komentarz.
Ja bym obcięła - niedużo - tylko te końcówki, które troszkę odstają od reszty włosów (przede wszystkim najdłuższa warstwa). To pewnie będzie tak 1-2 cm, na zdjęciu trudno ocenić, ile dokładnie to jest. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
Z długości nie obcinaj
To tyle moich rad
Jeśli się zdecydujesz to na pewno wyjdzie dobrze

Tak w ogóle to podoba mi się kształt Twojej fryzury, zwłaszcza biorąc pod uwagę że sama się obcinasz
Moje włosy po dwóch samodzielnych cięciach już chyba całkowicie stracił jakiś sensowny kształt.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:30   #24655
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
wrily-curly ja używam lorys girl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-kreconych.htm, według producenta jest to stylizator, ale ja używam jako odżywki b/s-mam ten zielony i jest jeszcze różowy o takim samym składzie tylko zamiast kiwi ma ekstrakty z czerwonych owoców no i ładniej pachnie
a taki lorys ja mam ten z kiwi, też go lubię

Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość
wiec pierwsze pytanie..
widać, że w pewnych momentach szybują się niezłe korkociągi, pewnie trochę CG i będzie 3a?

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zaraz po przeczytaniu Twojego posta (parę dni temu) pobiegłam do kuchni w poszukiwaniu szmatki. Przypomniałam sobie, że niedawno kupiłam i jeszcze nie użyłam. Druga leży od paru lat również nieużywana. No i mam dwie Efekty są bardzo zadowalające. Zwykła szmatka biedronkowa z mikrofibry.
ja swoich jeszcze nie skończyłam ale przed dzisiejszym myciem może mi się uda. I wrzucaj zdjęcie!

Cytat:
też bym chciała zapłacić za studia i mieć spokój a tu się okazało, że mojego kierunku nie otworzą i albo zaoczne albo inny kierunek i teraz sama nie wiem.

Cytat:
Może zmienić zdanie, gdy zobaczy, jak bardzo zmienią się Twoje włosy. Jeśli masz czas i możliwości, możesz pielęgnować włosy razem z nią. Moja lubiła takie zabawy.
Hmm... to ciekawe. Może w tym miejscu robią się porowate? .
Własnie nie. Te najdłuższe są zniszczone, więc i barwnik ucieka i średnio z ich odżywieniem.
widzi, chwali ale i tak narzeka czasami lubi, jak jej ukręcę jakąś maskę ale rzadko mamy czas na takie akcje.
właśnie nie mam żadnych objawów porowatości i ich struktura, tak w dotyku (macałam je dokładnie jak kiedyś myłam bez stylizacji i nie były kręcone, tylko duże fale), jest taka sama, no może oprócz tych końcowek co jeszcze dawno temu blond były
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:03   #24656
Eloe77

Cytat:
Wiedziałam że o to zapytasz Przeciążę serwery niedługo tymi fotkami
Nie mam nic przeciwko temu (zresztą nie tylko ja ). Jest naprawdę świetnie
Cytat:
Eloe czemu moje sie tak wysoko nie zaczynają kręcić jak Twoje
albo czas pielęgnacji albo ciężar albo struktura. Naprawdę trudno dokładnie to określić.
Musiałabyś obciąć, by sprawdzić, ale proszę, nie obcinaj
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ja bym obcięła - niedużo - tylko te końcówki, które troszkę odstają od reszty włosów (przede wszystkim najdłuższa warstwa). To pewnie będzie tak 1-2 cm, na zdjęciu trudno ocenić, ile dokładnie to jest. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
Z długości nie obcinaj
Dziękuję Ci bardzo
Czyli mam ciachac po całości... Tak też zrobię, bylem miała cierpliwość. Chyba zbliżają się mrówki i łatwo mi o nerwy
Cytat:
Tak w ogóle to podoba mi się kształt Twojej fryzury, zwłaszcza biorąc pod uwagę że sama się obcinasz
dziękuję Staram się.
Cytat:
też bym chciała zapłacić za studia i mieć spokój a tu się okazało, że mojego kierunku nie otworzą i albo zaoczne albo inny kierunek i teraz sama nie wiem.
Ojej... a czemuż to tak?
Cytat:
widzi, chwali ale i tak narzeka czasami lubi, jak jej ukręcę jakąś maskę ale rzadko mamy czas na takie akcje.
Szkoda. To naprawdę sporo daje.
Cytat:
właśnie nie mam żadnych objawów porowatości i ich struktura, tak w dotyku (macałam je dokładnie jak kiedyś myłam bez stylizacji i nie były kręcone, tylko duże fale), jest taka sama, no może oprócz tych końcowek co jeszcze dawno temu blond były
takie same w dotyku? A grubość?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-22, 18:01   #24657
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Ojej... a czemuż to tak?
Szkoda. To naprawdę sporo daje.
takie same w dotyku? A grubość?
chyba za mało chętnych było, muszę się szybko ewakuować do innej szkoły z tym samym kierunkiem, jutro będzie zakręcony () dzień.

wiem, niestety mało czasu mamy żeby porozmawiać, zrobić sobie taki babski wieczór, maseczki, pilingi, paznokcie, włosy...

z grubości też, tylko te najbardziej z tyłu, najdłuższe, na końcach z 4 cm są inne bo były rozjaśnione z 2 lata temu. Reszta już jest na ten sam kolor farbowana i dbana, odżywiana. Czytam już któryś raz o porowatości i z opisu wynika, że mam normalną porowatość może z lekkim przechyłem w stronę niskiej, bo moje włosy raczej są błyszczące a proteiny (np. odżywka artiste) powodowały lekką szorstkość, z kolei keratyna czy jedwab hydrolizowane dodawane do odżywek nie dają takiego efektu, więc tu się już gubię. Generalnie nie puszą się, nie łamią, trudno moczą, są elastyczne ale trudno łapią pigment (muszę trochę przedłużać farbowanie) a objętościowo są normalne lub trochę "powiększone". Lubią olejowanie i łatwo mi zmyć ten olej z włosów, nie są potem obciążone, i chyba najlepiej reagują na emolientowe i humektantowe odżywki, ale jak już mówiłam proteiny im służą. Moje dziwaki kochane Wczoraj wieczorem je naolejowałam połączonym shea i kokosem, zawiązałam w dwa warkoczyki i tak sobie siedzę do dzisiaj ale zaraz ruszamy je umyć. Samo shea nie podobało mi się w zmywaniu ale nakładałam je poprzednio jako masło a nie rozpuszczone w kąpieli wodnej.
Stary 2010-09-22, 18:36   #24658
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam nic przeciwko temu (zresztą nie tylko ja ). Jest naprawdę świetnie
jeszcze skręt od nasady, troche dłuższe włoski i byłoby idealnie jak dla mnie
Cytat:
albo czas pielęgnacji albo ciężar albo struktura. Naprawdę trudno dokładnie to określić.
Musiałabyś obciąć, by sprawdzić, ale proszę, nie obcinaj
nie zrobię tego no way!

Stary 2010-09-22, 18:42   #24659
caskada
Zakorzenienie

jak zwiazujecie swoje loki ?? ja np czesto chodze w rozpuszczonych wlosach ale sa momenty takie jak chodzenie po domu czy upaly i nie mam totalnie pojecia jak je upiac zeby skret sie nie znieksztalcil a czesto tak mam ze poprzez jakies upiecie psuje mi sie skret bardzo lubie tez robic warkocza ale pozniej gdzie sa moje loki
Stary 2010-09-22, 20:11   #24660
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
jak zwiazujecie swoje loki ?? ja np czesto chodze w rozpuszczonych wlosach ale sa momenty takie jak chodzenie po domu czy upaly i nie mam totalnie pojecia jak je upiac zeby skret sie nie znieksztalcil a czesto tak mam ze poprzez jakies upiecie psuje mi sie skret bardzo lubie tez robic warkocza ale pozniej gdzie sa moje loki
ja albo klamrą spinam albo gumką luźno, moje włosy jak już się skręcą i wyschną to raczej nie są podatne na rozkręcanie, może używaj większej ilości stylizatorów?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości