|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24631 |
|
Raczkowanie
|
Hey zakręcone !
postanowiłam równiez zawrócić na dobra droge i zadbac o swoej kreciołki.. i wzmocnic swój skręt.. wiec pierwsze pytanie.. Jaki mój włos ma typ skrętu ? przerzucam się na mycie odżywką, uprzednio oszyscilam skalp glowy szamponem clear+apiryna.. jako odzywkę do mycia stosuję rożową Isane połysk jedwabiu.. jaką polecacie odzywke d/s? gdyż planuję zrobić zakupy.. jaka jest również dobra odzywka b/s? opanowująca puszenie, ale zeby wlosy nie zdawały sie oklapniete.. i jak z odzywkami przed myciem? olejowanie,czy odzywki z jakis naturalnych produktow, typu miód ? zaprzestaje suszenia włosów, mimo iż robiłam to dyfuzorem..mam tylko goracy nawiew, wiec mam wrazenie ze to je tylko przesusza..pozostawiam je do naturalnego schniecia.. żele/pianki chyba też nie sa zbyt dobre? probowalam kiedys zelu lnianego, chyba do niego powroce.. zalaczam zdjecia, z wczoraj po umyciu i wyschnieciu.. i dzisiejsze sprzed chwili.. buziaczki |
|
|
|
#24632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
ja muszę ukrywać przed TŻ moje zakupy włosowe, bo już krzywo się na mnie patrzy-mam 21 odżywek
|
#24633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie można dostać Lorysa, którego używasz? Stosowałaś go jako stylizator?
|
|
#24634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi bardzo przypadły do gustu te odżywki, włosy są zbite, mięsiste i zero puszaka
|
|
#24635 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie było mnie parę dni, a czytam i czytam i dokończyć nie mogę
![]() Cytat:
) pobiegłam do kuchni w poszukiwaniu szmatki. Przypomniałam sobie, że niedawno kupiłam i jeszcze nie użyłam. Druga leży od paru lat również nieużywana . No i mam dwie Efekty są bardzo zadowalające. Zwykła szmatka biedronkowa z mikrofibry.Cytat:
. Kupiłam min kallosa.Piękne macie włosy. Nie tylko cudnie kręcone, to jeszcze widać, że bardzo zdrowe. Wstydzę się pokazać swoje zdjęcie. Włosy nie są jeszcze takie jakie chciałabym mieć. A wiem jakie mogą być możliwości moich włosów . Za mało się kręcą i objętość zupełnie nie taka jak lubię.Nie lubię suszarki. Czasem suszę dyfuzorem z chłodnym nawiewem, ale wolę efekt naturalny. Widzę, że moje włosy lubią kłaść się ze mną mokre do łóżka Ehh, długa droga przede mną... Mam mnóstwo odżywek i masek, tylko muszę je jeszcze wypróbować wszystkie . Na pewno mam za dużo odżywek do mycia. Ale nie pozwolę im się zmarnować Pewnie wkrótce pomęczę Was pytaniami co robię źle, a co dobrze. Chore Dziewczyny Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-09-21 o 22:53 |
||
|
|
|
#24636 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obecnie zapuszczam włosy, u fryzjera nie byłam daaawno i się nie wybieram, końcówki minimalnie sama umiem podciąć, wiem, ze moim włosom wychodzi to na dobre ![]() Yasmin, ale masz fajne spiralki Cytat:
Wczoraj zrobiłam drugie podejście do olejowania, na pierwszym razem średnio mi to wyszło a dzisiaj jestem nawet zadowolona, włoski w ogóle nie obciążone i dobrze wyglądają Moje lokasy wciągnęły dwie łyżki oleju, kiedy ściągnęłam turban ze łba, to myślałam, ze będą strasznie tłuste, a one ten olej wchłonęły i było całkiem ok Ostatnio wracając ze szkoły, widziałam, że po drodze otworzyli jakiś sklep z ziołami, ciekawe co tam mają ![]() Miłego dnia, dziewczyny !
|
|
|
#24637 |
|
Zakorzenienie
|
Basia- Kallos powidasz...
Ja ubóstwiam Latte ![]() Tez będę go teraz zamwiać...ale w innym celu Spróbuję go do mycia, bo słyszałam (widziałam raczej ) że zbiera bardzo pozytywne opinie służąc za myjadło ![]() Zobaczymy jak sprawdzi się u mnie ![]() Kurczę- dziewczyny! Tak naolejowałam sobie włosy, ze wyglądam jakbym nie myła głowy od miesiąca :P Wczoraj nawaliłam kokosa na noc aż dosłownie kapało (nie wiedziałam, że aż tyle go użyłam ) a dziś poprawiłam oliwą :Pmam włosy spięte taką miękką gumką na górze a nad czołem opaska ![]() Mimo to i tak trochę widać :P Mam jednak nadzieję, że to ja trochę przesadzam i ten tłuszcz spięty w ten sposób nie rzuca się tak abrdzo w oczy ![]() A dobrze by tak było, bo dziś płacę za studia i podpisuję umowę... Jeszcze się mnie przestraszą :P
|
#24638 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ma ktoś doświadczenie z mgiełkami Radical Farmony? Mam na nie ochotę
, ale odstrasza mnie alkochol w ich składzie .
|
#24639 |
|
Raczkowanie
|
Matko kochana!!
Dziewczyny!! Tyle piszecie, że jakoś nie mogę się odnaleźć na tyle żeby cytować Co do pytań o moje nie udzielanie się Jestem na tym wątku już dość długo - ale jako podglądaczka ![]() Nie udzielam się zbytnio, bo ani wiedzą, ani skrętem nie czuję się godna zawracania wam głowy ![]() Jak widzę te wszystkie piękne loki, te błyszczące, te długaśne, te mięsiste... ehh...A te moje niech chociaż tyle mam z życia ![]() Co do domniemanego działania obciążającego Wax'a. Obalone w drodze doświadczalnej w dniu dzisiejszym ![]() A zatem wygląda na to, że to parafina z Lorysa Przetestuję czy używany indywidualnie też będzie mnie obciążał, bo chyba nie ma co liczyć na to, że domieszanie ulepszaczy z BU wpłynie na to negatywne działanie? Wczoraj po powrocie z pracy wyciapkałam się olejem (bodajże z pestek winogron). Wieczorem umyłam głowę - rozcieńczony fructis bezsilikonowo-bezparabenowy bajer (muszę go wykończyć :/ ) i Potters aloes. Po czym psiknęłam mleczkiem z BU i nałożyłam Wax'a, zarzuciłam czepek i "zacisnęłam" t-shirtem. BTW - pomysł z koszulką zdał egzamin bez zarzutu, a w głowę było mi przyjemnie ciepło W efekcie żadnego obciążenia. Tylko lekki puszak na górnej warstwie włosów. (Na to planuję przetestować glutka lnianego, Len już zakupiłam )
|
#24640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny podcięcie ego kawałka nakdłuższego włosów było dobrym posunięciem bo końce takie grubsze są i nie robią się już takie korkociągi ogólnie dziś jestem zadowolona z kudełków choć mogły sie bardziej unieść u nasady ![]() Indios mi o olejach przypomniała więc wczoraj naolejowałam włosy i skalp kokosem z dodatkami vatiki i i olejkiem bhringraj, rano OMO O-natudia b/s mak i bawełna M szampon indra (bez sls) O garnier avocado i karite, w ociekające trochę Isany z babassu rytuał dalej jak zwykle, w suche boots curl creme i jest ładnie Choć już kolor z z odrostu się spiera W związku z wypadaniem codziennie wcieram trochę wody brzozowej i od dwóch dni piję gluta z siemienia i tu pytanko: wystarczy jak zaleję nasiona gorącą wodą? Bo wtedy mało glutowata konsystencja i zastanawiam się czy to wystarczy czy lepiej pogotować chwilę?
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-22 o 12:55 |
|
|
|
|
#24641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym teraz tak zrobiła, to rano wstałabym z zapchanymi zatokami i silnym bólem głowy ![]() Cytat:
![]() Ewentualnie, pomieszany z olejem migdałowym. Cytat:
Eloe Zgubiłam Twój cytat ale widziałam też zdjęcia i, moim zdaniem, tnij ![]()
|
|||
|
|
|
#24642 |
|
Zakorzenienie
|
Booooooże, Wy tu o zimie
muszę kopić sobie suszarkę z dyfuzorem
|
#24643 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Dajesz max 10 kropli, bo zrobisz tłuściocha własnie. Cytat:
![]() Wczoraj po siłce dziewczyna prostowała na szczotce swoje falki Suszara i szczota... Serce bolało, bo włosy chciały pić i to potwornie... A widać było, ze jest potencjał we włosie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nim poczytam sobie kolejną stronkę, wkleję moje włosy po myciu i przespanej nocy. Dziś nałożyłam tylko kapkę Madagaskaru od Rybiorka Acha - z prawej mam mniej włosów, więc to nie przypadek i nie złudzenie, że wygląda na płaski Zdjęcia rozjaśnione.
|
|
#24644 | ||||||||||||||||
|
|
Cytat:
I tak będzie cudownie Cytat:
Tniemy od 5 do 10 cm I zaczynają się robić korkociągi Cytat:
Cytat:
Witaj. Ja bym go oceniła na 2b na tę chwilę, ale zapowiada się coś więcej. Cytat:
Trudno jest polecić coś tak z biegu, bo nie wiemy, jakie dokładnie są Twoje włosy i czego używałaś wcześniej. W pierwszym poście link do blogu Małgosi - gdybyś zdecydowała się na cg. Cytat:
Na 1 zdjęciu Twoje włosy wyglądają na dość suche - skup się na nawilżaniu. I opowiedz coś o nich. Cytat:
![]() Później sama będziesz mogła się motywować, jak zobaczysz efekty. Sporo daje takie dokumentowanie postępów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, mamy się tu wspierać, a nie dołować ![]() Cytat:
Chyba pogonię i Ciebie i Basię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczekam na Twój komentarz.
|
|
#24645 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak mierzycie swoje krecone wlosy
nie mam juz pojecia jak sie do tego zabrac codziennie jak do tego podchodze to mam inna dlugosc plisss poradzcie jak to robicie bo jestem na etapie przyspieszania porostu ...
|
|
#24646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oceniam na oko, obecnie jak patrze w lustro to widze ze urosly od obciecia sporo i zaczynam miec ich coraz wiecej naokolo, jak rzucam cien to wygladam jak w afro
|
|
#24647 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam że o to zapytasz
1. przód 2. tył - są wyrównane a były w trójkąt wcześniej ścięte ![]() 3. tył 4. tak wygląda większość z nich- czyli tak jak lubię Nie używałam żadnego stylizatora na mokre- bo oprócz Nivea FC nie posiadam ciekawego a bardzo by się przydał ... Zauważyłam że jak robię ugniatanie to zaczynają kręcić się niżej jak bez ugniatania. Ale jak nie ugniatam to mam więcej korkociągów a ich nie lubię
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-22 o 16:03 |
|
|
|
#24648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zrobiłabym tak: mokre włosy rozciągnąć i zmierzyć z od czubka głowy do najdłuższych włosów, i nie mierz za często bo będzie ci sie wydawało, że w miejscy stoisz ![]() ja moich jeszcze nie mierzyłam ale muszę to zrobić ![]() Eloe czemu moje sie tak wysoko nie zaczynają kręcić jak Twoje ![]() czy to przez ciężar czy taka struktura jak miałam krótkie to też się tak nie kręciły ale to raczej z winy nie odpowiedniej pielęgnacji ...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-22 o 16:15 |
|
|
|
|
#24649 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia !!!!!!!!
nie no Świetne są Twoje włosy !!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
|
#24650 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję Bernadko
|
#24651 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie mogę nadziwić tym waszym włosom !!!! A zwłaszcza Twoim Włosom Kropciu
Moje to jak wg ich widzimisie się układają...:x |
|
|
|
#24652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kropcia007 dzieki za metode mierzenia no i piekne loki niewiem przypadkiem czy to nie jest spowodowane dlugoscia i gestoscia wlosow
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-09-22 o 16:25 |
|
|
|
|
#24653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje życie to walka by je okiełznać czasem z lepszym a czasem gorszym skutkiem
|
|
#24654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z długości nie obcinaj To tyle moich rad ![]() Jeśli się zdecydujesz to na pewno wyjdzie dobrze ![]() Tak w ogóle to podoba mi się kształt Twojej fryzury, zwłaszcza biorąc pod uwagę że sama się obcinasz Moje włosy po dwóch samodzielnych cięciach już chyba całkowicie stracił jakiś sensowny kształt. |
|
|
|
|
#24655 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam ten z kiwi, też go lubięwidać, że w pewnych momentach szybują się niezłe korkociągi, pewnie trochę CG i będzie 3a? Cytat:
Cytat:
i teraz sama nie wiem.Cytat:
czasami lubi, jak jej ukręcę jakąś maskę ale rzadko mamy czas na takie akcje.właśnie nie mam żadnych objawów porowatości i ich struktura, tak w dotyku (macałam je dokładnie jak kiedyś myłam bez stylizacji i nie były kręcone, tylko duże fale), jest taka sama, no może oprócz tych końcowek co jeszcze dawno temu blond były
|
||||
|
|
|
#24656 | ||||||
|
|
Cytat:
). Jest naprawdę świetnie albo czas pielęgnacji albo ciężar albo struktura. Naprawdę trudno dokładnie to określić.Musiałabyś obciąć, by sprawdzić, ale proszę, nie obcinaj ![]() Cytat:
Czyli mam ciachac po całości... Tak też zrobię, bylem miała cierpliwość. Chyba zbliżają się mrówki i łatwo mi o nerwy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#24657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, niestety mało czasu mamy żeby porozmawiać, zrobić sobie taki babski wieczór, maseczki, pilingi, paznokcie, włosy... z grubości też, tylko te najbardziej z tyłu, najdłuższe, na końcach z 4 cm są inne bo były rozjaśnione z 2 lata temu. Reszta już jest na ten sam kolor farbowana i dbana, odżywiana. Czytam już któryś raz o porowatości i z opisu wynika, że mam normalną porowatość może z lekkim przechyłem w stronę niskiej, bo moje włosy raczej są błyszczące a proteiny (np. odżywka artiste) powodowały lekką szorstkość, z kolei keratyna czy jedwab hydrolizowane dodawane do odżywek nie dają takiego efektu, więc tu się już gubię. Generalnie nie puszą się, nie łamią, trudno moczą, są elastyczne ale trudno łapią pigment (muszę trochę przedłużać farbowanie) a objętościowo są normalne lub trochę "powiększone". Lubią olejowanie i łatwo mi zmyć ten olej z włosów, nie są potem obciążone, i chyba najlepiej reagują na emolientowe i humektantowe odżywki, ale jak już mówiłam proteiny im służą. Moje dziwaki kochane Wczoraj wieczorem je naolejowałam połączonym shea i kokosem, zawiązałam w dwa warkoczyki i tak sobie siedzę do dzisiaj ale zaraz ruszamy je umyć. Samo shea nie podobało mi się w zmywaniu ale nakładałam je poprzednio jako masło a nie rozpuszczone w kąpieli wodnej.
|
|
|
|
|
#24658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#24659 |
|
Zakorzenienie
|
jak zwiazujecie swoje loki ?? ja np czesto chodze w rozpuszczonych wlosach ale sa momenty takie jak chodzenie po domu czy upaly i nie mam totalnie pojecia jak je upiac zeby skret sie nie znieksztalcil
a czesto tak mam ze poprzez jakies upiecie psuje mi sie skret bardzo lubie tez robic warkocza ale pozniej gdzie sa moje loki
|
|
#24660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 23 (0 użytkowników i 23 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

ja jako nieliczna jeszcze go nie posiadam w swojej kolekcji
. Kupiłam min kallosa.

a dzisiaj jestem nawet zadowolona, włoski w ogóle nie obciążone i dobrze wyglądają 

.
ehh...

muszę kopić sobie suszarkę z dyfuzorem

nie mam juz pojecia jak sie do tego zabrac codziennie jak do tego podchodze to mam inna dlugosc
jak miałam krótkie to też się tak nie kręciły ale to raczej z winy nie odpowiedniej pielęgnacji ...