Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 10:10   #391
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Papi - dobrze, ze juz w domciu.

Moja dzidzia tez ma katar. Dzwonilam do pediatry i kazala mi podac Nasivin 0,01 - kropelki do noska, Calcium - syropek i smarowac mascia majerankowa pod noskiem. Niestety nasza masc majerankowa jest nie do zdobycia, podobno ja wycofali. Byla taka tania i dobra. Farmaceutka proponowala mi inna masc, cena - kilka razy wyzsza.
A ja mam ta masc, bo w ciazy stosowalam na katar
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:11   #392
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mnie nie boli kręgosłup w ogóle...
[B]

Dziewczyny jak się odzwyczaić od słodyczy? Moją pierwszą myślą po wstaniu z łóżka jest kawa i coś słodkiego
Jeśli cie nie boli, to ( zdaniem pana masażysty) masz dobrą kondycję, i miałaś szczególnie przed ciążą Wspominał tez, że jak się planuje dzidzie to dobrze sobie mięśnie dolne brzucha wyrobić w miarę, wtedy kręgosłup nie boli po ciąży

A co do słodyczy - ja się nie odzwyczaiłam, ale przerzuciłam na takei zwykłe ciasteczka dla dzieci Bebe, Petitki, czasem może chrupki zwykłe, albo na śniadaine kanapki z dżemem... wyjście idealne to nie jest, ale lepsze niż wpieprzać czekoladę i ciasta z kremami
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:15   #393
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość

A co do słodyczy - ja się nie odzwyczaiłam, ale przerzuciłam na takei zwykłe ciasteczka dla dzieci Bebe, Petitki, czasem może chrupki zwykłe, albo na śniadaine kanapki z dżemem... wyjście idealne to nie jest, ale lepsze niż wpieprzać czekoladę i ciasta z kremami
To ja tak robie, ale jak mam miec @ to czasem kostke czekolady wicagne

A co kręgosłupa to boli mnie od dźwigania mojego klocka

Stary 2010-09-23, 10:25   #394
wiolek1
Zadomowienie

itakasia wstawiam swoją gębę chociaż troche wstyd bo wyglądam jak czarownica
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:35   #395
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry! Za nami kiepska noc, bo mały sie budził co 3 godziny. Ale największa katastrofą było to, że zepsuł mi sie laktator! Ale po tym co pisała niezawsze przypuszczaliśmy co może byc przyczyną i mój zdolny mąż mi go naprawił. Jak dobrze. Już miałam doła, bo jak na złość mały rano domagał sie co godzinę Jestem uzależniona od mojej medeli

niezawsze jak często zostawiasz włączony silniczek, żeby sie osuszył? Powiedz mi proszę gdzie kupić mozna te końcówki do laktatora?

Dziś mam usg bioderek i okulistę.

Aha skakałam wczoraj 1 raz na skakance. Myślałam, że 2 minuty to lajt a tutaj zonk. Myślałam, że nie dam rady tych 2 minut wyskakać. Vette obiecuje pracować na swoją kondycja.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-09-23 o 10:46
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:04   #396
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Siala trzymam kciuki za Twojego Dukana.
Vette takie słowa od Ciebie to dla mnie jak błogosławieństwo
Dzięki
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
no i mam 2 okres
Ja juz miałam 2 okresy i oba były "potopowe" nawet ten był chyba gorszy niż pierwszy bo ratowałam się podpaskami poporodowymi
Cytat:
Czesc dziewczyny!
Papi - dobrze, ze juz w domciu.

Moja dzidzia tez ma katar. Dzwonilam do pediatry i kazala mi podac Nasivin 0,01 - kropelki do noska, Calcium - syropek i smarowac mascia majerankowa pod noskiem. Niestety nasza masc majerankowa jest nie do zdobycia, podobno ja wycofali. Byla taka tania i dobra. Farmaceutka proponowala mi inna masc, cena - kilka razy wyzsza.
Ja maść majerankową kupiłam pod koniec ciąży i normalnie dostałam, nie wiadomo kiedy wycofali ale może farmaceutka coś pochrzaniła, może zapytaj w innej aptece?
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wstawiam swoją gębę chociaż troche wstyd bo wyglądam jak czarownica
Czarownico... masz śliczną "gębę"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:15   #397
papeteria
Zakorzenienie

misiulka,alutka
wiolek
ja to sie specjalnie nie znam wiec nie sugeruj sie mna ale patrzac na twarz to widze chlodne tony wiec wydawaloby sie cool ale wygladalabys jak prosiaczek rozowiutko wiec odpada a patrzac na szyje celowalabym w kategorie buff moze light neutral
to moj kolorek) albo fairly light neutral ale ten drugi bardziej ziemisty jest a pedzel uniwersalny czyli kabuki ? TU jest tanio
i jak siala pisze ładna czarownica jestes a pod oczy jestem zachwycona TYM i nakladam paluchem...chociaz nie widze zebys miala jakies spektakularne wory pod oczami
xaw a jakie shampoo testujesz...ja przetestowalam ultimate shine, godiva, new bar i seanik chce jeszcze karma komba ...po seanik wlosy az skrzypia ale ciezko rozczesac a new bar wali cynamonem ale ma zapobiec wypadaniu wlosów, godiva jak dla mnie smierdzi kupa choc to zapach jasminu i niektorzy uwielbiaja a ultimate shine jest super
marta na all jest duzo czesci do medeli...ja kupilam sobie laktator i buteleczki jak maly byl w szpitalu i odebralam w K-cach osobiscie..maja tez zaworki itp....

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Haniu widze twoj wpis na FB chwal nam sie tu

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:18   #398
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
i tak się zastanawiam - był ktoś u neurologa i usłyszał, że dziecko jest SUPER FANTASTIC idealne, nic mu nie jest, wszystkie strony dobre, książkowo itd ?? !!! myślę, że nie. trzeba wyluzować
ja byłam i to nawet w polsce sie taki trafił
mała miała wizytę ze względu na wcześniactwo powiedział że silna, dobrze się rozwija znalazł jakiegoś krwiaczka ale powiedział że każdy wcześniak go ma i mamy się nie przejmować i powinno się zmniejszyć do następnej kontroli a następną mieliśmy w angli i to coś znikło i lekarz powiedział to samo że dziecko ok i dobrze się rozwija więc myślę że są tacy neurolodzy
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:24   #399
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
kurcze mnie wszyscy lekarze, polozne itp. straszyli, ze trace pokarm odciagajac tylko, ale na razie sie na to nie zanosi pokarmu mam coraz wiecej i coraz szybciej sciagam nawet nie wiem kiedy i juz mam buteleczke

Haniu kciuki aby wyniki dobre wyszly
Marta - ty to opanowałaś do perfekcji Chyba jesteś jedna z nielicznych, której ściąganie przychodziło z taką łatwością (pomijając początki). Pełna profeska

I dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:29   #400
karolcia228
Zakorzenienie

wiolek - ladna z ciebie czarwonica

siala - a u mnie lajtowe sa te okresy

Tylko ja nie bylam u okulisty ide jak mala skonczy 3 m-ce czyli w pazdzierniku

Stary 2010-09-23, 11:30   #401
scoobs
Rozeznanie

Alquien, u nas dobrze, dziekujemy, tylko Amelka mi sie rozchorowala, katarma straszny, mam nadzieje, ze sie na Alexa nie przeniesie.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:45   #402
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Tylko ja nie bylam u okulisty ide jak mala skonczy 3 m-ce czyli w pazdzierniku
Ja ide tylko dlatego, że Franiowi strasznie ropieje oczko i krople od pediatry nie pomagają.

wiolek popieram dziewczyny- śliczna z ciebie czarownica

hd jak wszystko sie ułoży u Ciebie, a na pewno będzie dobrze, to sie zgłoszę do Ciebie z zapytaniem o wykonanie ramki na zdjęcia. Widziałam u Ciebie na stronie takie śliczne w róże. Mi sie marzy lawendowa, co bym miała do kompletu z doniczką
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:50   #403
karolcia228
Zakorzenienie

Marta a to oki bo sie wystraszyłam

Stary 2010-09-23, 11:52   #404
Morgana le Fay
Raczkowanie

FraniaPirania- no właśnie, też mi sie kojarzyło z korekcyjnymi ćwiczeniami coś

Basieńka - szczere powiem Ci ze nei przepadam za krotkimi wlosami ( sama mialam do pasa dlugi czas) , ale Tobie naprawde pasuje!!! świetnie wyglądasz wow, a dziweczynki są slodkie

scoobs - te ćwiczenia o których mówisz, mój terapeuta ze mna robił

A co do fryzjerów - razem z moim K. mamy długie włosy, ale wybieramy sie do fryzjera podciąć końcówki, no i wiadomo jak to zwykle wychodzi... ( ej ale hipisami nie jesteśmy, bez przesady )

hd - mój brzuch wygląda... lepiej o tym nie mówmy ROZSTĘPY na całej objętości poniżej pępka aż do majtek + flak... Ale brzuch sam w sobie jakis wielki nie jest, tylko mi wisi.

A do wagi sprzed ciąży brakuje mi jakiś 7 kg :/ Tyle, że moje piersi ważą teraz o conajmniej 2 kg więcej niż kiedyś :/

chyba sobie tą skakankę też sprawię

Siala - na tego Dukana to wyślę mojego faceta, mamy 4 tygodnie do chrzcin, a on sie w spodnie od garnituru nie mieści !!!!!
mam nadzieję, że Ci dobrze pójdzie dieta

Ile mozna na tej diecie zrzucić w 3 tygodnie ??? boże boże...

wiolek - masz swietny kolor włosów ! naturalny ?
Stary 2010-09-23, 12:06   #405
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Haniu widze twoj wpis na FB chwal nam sie tu
tak, właśnie się zbierałam )))

W środę wizytę w instytucie onkologii.
M weźmie urlop. Trochę głupio bo to jego 2 tydzień w nowej pracy ale trudno. Chciałam poprosić mamę aby przyjechała (250 km) i została z małym ale M powiedział, że chce tam ze mną pojechać.

Teściowa poprosiła profesora z onkologii w swoim mieście aby interweniował w W-wie. Skontaktował się z szefem patologii (bo podobno się znają) i już w czwartek były wyniki Oczywiście zapytał o wyniki badań i tak, poczta pantoflową, przez niego i mamę dotarły do nas wieści, że jest dobrze ))))))))))))) Jest cholerstwo ale podobno łagodne. Zmiany zostały wywołane hormonami, przez ciąże.

maly sie obudził wiec siedzi ze mna przy kompie i piszer jedna reka

cd. Nie obyło sie bez karmienia )

Profesor powiedział, że nie będzie operacji, żadnego wycinania tylko obserwacja. Co pół roku USG.

Na co najmniej kilka lat powinnam sobie odpuścić ciążę a może i całkowicie. Jest duże prawdopodobieństwo, że kolejna ciąża i duża dawka hormonów może "obudzić potwora".

Mam nadzieję, że w instytucie podobnie zinterpretują wyniki badań
Jeszcze nie świętuję... Chce to od nich usłyszeć.
Nie mogę jednak ukryć, że strasznie się cieszę : jupi:
Pssss.... aby nie zapeszyć

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
hd jak wszystko sie ułoży u Ciebie, a na pewno będzie dobrze, to sie zgłoszę do Ciebie z zapytaniem o wykonanie ramki na zdjęcia. Widziałam u Ciebie na stronie takie śliczne w róże. Mi sie marzy lawendowa, co bym miała do kompletu z doniczką
z przyjemnością
Napiszę na pw maila

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-09-23 o 12:10
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:18   #406
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala - na tego Dukana to wyślę mojego faceta, mamy 4 tygodnie do chrzcin, a on sie w spodnie od garnituru nie mieści !!!!!
mam nadzieję, że Ci dobrze pójdzie dieta

Ile mozna na tej diecie zrzucić w 3 tygodnie ??? boże boże...
zalezy ile ogolnie ma do zrzutu, moja kuzynka w miesiąc schudła 5 kilo i 5cm w obwodzie
I trzeba pamiętać, że jak zrzuci tyle ile chce to powinien utrzymac dietę i ciągnąc wszystkie fazy do końca bo inaczej to nie zostanie utrwalone i dopadnie go efekt jojo

HD - wiedziałam, że będzie dobrze! nooo może miałam na myśli lepsze wieści, że paskud zniknął ale i tak nie jest źle a będzie lepiej :kciuki"

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-23 o 13:20
Stary 2010-09-23, 13:40   #407
Morgana le Fay
Raczkowanie

siala - no powinien zrzucic dobre 6 kilo - to się mało wydaje w kilogramach, ale właśnie w obwodzie... bo to wszystko mu poszło w boki, brzuch i tyłek

potrzeba jest więc magiczna dieta- która w 3 tygodnie go zmieści w spodnie bo inaczej głupio bedzie jak przy gościach usiądzie a tam piard i dziura w spodniach na tyłku
Stary 2010-09-23, 13:51   #408
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
(...)Moja dzidzia tez ma katar. Dzwonilam do pediatry i kazala mi podac Nasivin 0,01 - kropelki do noska, Calcium - syropek i smarowac mascia majerankowa pod noskiem. Niestety nasza masc majerankowa jest nie do zdobycia, podobno ja wycofali. Byla taka tania i dobra. Farmaceutka proponowala mi inna masc, cena - kilka razy wyzsza.
nieprawda, nic nie wycofali bo kupowalam kilka dni temu te masc. ja jeszcze dostalam zalecenie smarowac stopki malego mascia rozgrzewajaca pulmex baby i krople cebion (wit C) 2x 4 krople
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:01   #409
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Haniu super wiadomości kochana szkoda tylko, że prawdopodobnie bedziesz musiała zrezygnować z drugiego dzidziusia, bo wiem, że chciałaś dwójeczkę, no ale masz swojego maluszka i najważniejsze, ze wszystko wporządku.

siala a ty przypadkiem nie byłaś wczoraj u neurologa ze Sebkiem, a może już opisałaś a ja nie doczytałam.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:20   #410
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cześć dziewczyny! Nocka u Nas oki mała wstała przed 3;00 zjadła zasnęła potem pobudka przed 6;00 zjadła zasnęła i wstała po 8;00
zjadła wyszykowaliśmy się i pojechaliśmy do ortopedy.

Cytat:
A jak tam Wasze kręgosłupy ?
ja z kręgosłupem od dawna miałam problemy w ciąży to pod koniec najczęściej dawał się we znaki.ale teraz to już całkiem zaczął mi dokuczć więc muszę się wybrać do neurologa bo po porodzie miałam się zgłosić.

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
No właśnie: kiedy idzie sie do ortopedy z bioderkami? To jest zwykły ortopeda?
no my właśnie dziś byliśmy z mała u ortopedy dokładnie to w poradni preluksacyjnej. Mała ma skończone w poniedziałek 6tyg. mamy zlecone kilka ćwiczeń ogólnie jest nawet dobrze wizyta kontrolna 23.11

[QUOTE=anuszka1401;2223148 7]I jeszcze jedno pytanie- o której godzinie kąpiecie dzieci? Bo mam wrażenie, że chyba kąpię najwcześniej z Was wszystkich- między 18 a 19

ja kąpie Karole codziennie o 20;00 czasem zdarza się z 10min.wcześniej

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja małemu śpiewam "ja jestem pan tik tak" a on zaciesza jak szczerbaty do sucharów, czasem "bursztynka" a i "ta dorotka" też była ale to takie.. nie męskie

ja jak na złość nie mogłam sobie nic przypomnieć a w końcu jedyne co mi przyszło do głowy to była chusteczka haftowana - mała była wniebowzięta

Ja zawsze kąpię na głodniaka
A Seba jak rybka w wodzie, zero płaczu czy niezadowolenia.. za to jak wyciągam to jest wrzask bo chciałby jeszcze
u nas dokładnie to samo

Cytat:
Niestety nasza masc majerankowa jest nie do zdobycia, podobno ja wycofali. Byla taka tania i dobra. Farmaceutka proponowala mi inna masc, cena - kilka razy wyzsza.
u nas można ją kupić bez żadnego problemu właśnie nawet była w promocji w osiedlowej aptece i kosztowała jakieś grosze

itakasia- moje dziecie waży 4110.(6tyg.) a przy urodzeniu 2490g.
papi- dobrze że już po wszystkim
anoxa- biedactwo niech się szybko wygoi palec.

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-23 o 14:33
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:25   #411
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć
ja dziś trochę porządkuję- zmieniłam posciel Idze i sobie, umyłam okno, podłogi itp. Byłyśmy też na spacerku, bo jest cudowna pogoda
morgana nie sądzę żebym miała dobrą kondycję A przed ciążą tez nie. Może po prostu mam fuksa, że mnie nie boli, a może przyjdzie i na mnie pora...

hd

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

siala ja tez trzymam kciuki kochana za dietę Ja bym padła po 2 dniach na samych serkach
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:27   #412
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala - no powinien zrzucic dobre 6 kilo - to się mało wydaje w kilogramach, ale właśnie w obwodzie... bo to wszystko mu poszło w boki, brzuch i tyłek

potrzeba jest więc magiczna dieta- która w 3 tygodnie go zmieści w spodnie bo inaczej głupio bedzie jak przy gościach usiądzie a tam piard i dziura w spodniach na tyłku
Ta dieta to się nazywa krawcowa Bierzesz spodnie i dupę męża i zaprowadzasz do pani gdzie ta wyczarowywuje większy rozmiar spodni, nie dupy
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Haniu super wiadomości kochana szkoda tylko, że prawdopodobnie bedziesz musiała zrezygnować z drugiego dzidziusia, bo wiem, że chciałaś dwójeczkę, no ale masz swojego maluszka i najważniejsze, ze wszystko wporządku.

siala a ty przypadkiem nie byłaś wczoraj u neurologa ze Sebkiem, a może już opisałaś a ja nie doczytałam.
byłam ale kolejka taka, że do północy byśmy stali... dziś okulista na 16:00 a jutro znowu próbuję do tego neurologa fajnie by było mieć takiego "stacza" coby mi stał w kolejce już od rana

Stary 2010-09-23, 14:29   #413
papeteria
Zakorzenienie

HD super wieści kochana

Dziewczyny chce kupić Adaśkowi mate..może macie jedna z poniższych a jak nie to którą byście wybrały 1 czy 2 czy 3 a moze jeszcze jakas inna

Siala moglabym cie prosic o dodanie jako sasiadeczki do Treasure Isle bo widze ze grasz

Stary 2010-09-23, 14:35   #414
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

papi ja bym wzięłą ta pierwszą. Mnie si podoba http://allegro.pl/fisher-price-mata-...4.html#gallery ale droga

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:35   #415
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
tluszcze tez sa ale bardzo malo.. np w mleku, dozwolona szklanka mleka chudego.
......
sorki ale pisze jedna reka.
Wszystko fajnie, tylko że to są tłuszcze zwierzęce i nasycone.
Czy na diecie dozwolona jest oliwa z oliwek albo ryby?
Jeśli tak, to koniecznie je jedz...Jeśli nie, to bez komentarza

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie- o której godzinie kąpiecie dzieci? Bo mam wrażenie, że chyba kąpię najwcześniej z Was wszystkich- między 18 a 19.
Ja też tak kąpię, ale Niunia za szybko się potem budzi, więc powoli przesuwamy na późniejszą godzinę.

Cytat:
mam to samo... Jeśli bola Was kręgosłupy, nie bagatelizujcie tego - tak mówił ten mój masażysta, bo na starośc będziemy chodzić powyginane... jak takie stare krzywe babcie :/
...............
Boję się, że na starośc będę zgarbiona i krzywa, albo przy kolejnym porodzie usłyszą mnie nawet w Chinach więc będę słuchać tego fizjoterapeuty he
Hehe i tak takie będziemy więc? Bywa

Cytat:
dzidzia no wlasnie kolana , nie moge kleknac bo bola o co chodzi
.............
dzidzia, lilka na katar agravka polecala olejek olbas i skropic nim tetre na noc i powiesic przy lozeczku....mi pediatra zalecila euphorbium ale nie pomoglo...w koncu robione kropelki od laryngologa , ale jeszcze ma troche szczegolnie po nocy a jutro szczepienie
Tylko klęknąć? Zazdroszczę . Ja mam problem, żeby z kanapy albo toalety wstać .
Kurcze tylko te krople to nawilżające? A Niunia ma mokry katarek... . Jutro mamy kontrolę u lekarza to zobaczymy co powie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:39   #416
scoobs
Rozeznanie

My dzisiaj nie wyszlismy na spacer, przez chorobe Amelki i pogode, no i wszystko jest takie do d... . Dzieci nie chca isc spac, Alex poplakuje i chce zrobic tak jak Basienka, ale nie wiem, co z tego wyjdzie.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:45   #417
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

siala ja tez trzymam kciuki kochana za dietę Ja bym padła po 2 dniach na samych serkach
To nie tylko serki 6 dni samo białko - serki, jajka, drób, ryby bardzo dużo tego i można jeść ile chcesz. Potem do uzyskania wagi wymarzonej te produkty w jedne dni a potem tyle samo dni te produkty z warzywami - tak na przemian.
Cytat:
Siala moglabym cie prosic o dodanie jako sasiadeczki do Treasure Isle bo widze ze grasz
Ja grałam kiedys.. wieczorakiem cię dodam, zaproś mojego małżona bo on kocha te wysepki
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie, tylko że to są tłuszcze zwierzęce i nasycone.
Czy na diecie dozwolona jest oliwa z oliwek albo ryby?
Jeśli tak, to koniecznie je jedz...Jeśli nie, to bez komentarza
Dzidzia - mnie tez ostatnio tak kolana bolały że ciężko było wstać :/
A na diecie owszem, cały czas ryby, owoce morza są polecane co do oliwy z oliwek to chyba nie. Ale rybki każde i w dowolnej ilości. Mam już zapasy tuńczyka w sosie własnym i powinnam mieć kostki z mintaja

Stary 2010-09-23, 14:45   #418
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
papi ja bym wzięłą ta pierwszą. Mnie si podoba http://allegro.pl/fisher-price-mata-...4.html#gallery ale droga
mnie tez sie podoba ale juz kupilam dzisiaj karuzelke z tej serii do lozeczka (juz wyslali )a w tej macie tez jest karuzelka a nie potrzebuje az tylu bajerow....

dzidzia kciuki za jutrzejsza wizyte a my jutro szczepienie wg pediatry mimo kataru mozna szczepic nie podoba mi sie to...
na sama mysl o tym szczepieniu dostaje sraczki

Stary 2010-09-23, 14:46   #419
alutka78
Rozeznanie

Masc majerankowa kupilam. Chwilowo jej nie bylo.
Stary 2010-09-23, 14:48   #420
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siala_bala Pokaż wiadomość
ja grałam kiedys.. Wieczorakiem cię dodam, zaproś mojego małżona bo on kocha te wysepki :d
:d

agamarcio

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości