Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 20:22   #451
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
To nie tak źle...
a z tłuszczy to można parafinę spożywczą, oliwy nie Moja siostra dodaje do sałatek... choć śmierdzi dla mnie świeczką.
Ostatnio upiekła sobie sernik- odtłuszczony twaróg, jajka, jakaś maizena, słodzik... Smak miał cudowny ten sernik ale jak nie można słodyczy to zawsze jakaś odmiana. Jak chcesz to potem będę Ci pisać co moja siostra sobie kombinuje do jedzenia
Kupiłaś książkę z przepisami?
Mam na kompie jego książki dr Dukana ale możesz pisać, ja i tak zaczynam z 6 dniami samego białka, potem białka i warzywka
Cytat:
Moja Niunia się nie nudzi, bo od razu po kąpieli je i zasypia na całą noc Do niedawna spała do 3-4, a teraz 5-6 się budzi

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Aaaaa i wczoraj kupiłam sobie spódnicę- rozmiar 44 NIGDY nie miałam takiego rozmiaru buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Spoko loko.. ja kupiłam spodnie 46 ale są nieco za luźne, więc pewnie 44 i też nigdy nie byłam taka :/

Dzidzia - makrela okej a mintaj na parze albo w piekarniku ?
Vette - to choć szczęście, że dobrze wybrałam, teraz tylko wytrwać.. a wynikami będę się chwalić napewno

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:40   #452
scoobs
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

Scoobs gdzie wystawiasz sukienki? pokaz linki moze cos od Ciebie kupie
Jeszcze nie udalo mi sie ich wystawic, ale pare sfotografowalam, ja bede je sprzedawac na ebay w UK wiec to Cie pewnie nie zadowoli.

Alex pospal dzisiaj 2 razy po 0.5 godz, ciekawe, jaka bedzie nocka.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:49   #453
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A ja zjadłam na kolację płatki kukurydziane z mlekiem

A okresu nie miałam jeszcze... co chwilę plamienie, 2 dni przerwy i znowu plamienie

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mam na kompie jego książki dr Dukana ale możesz pisać, ja i tak zaczynam z 6 dniami samego białka, potem białka i warzywka
Spoko loko.. ja kupiłam spodnie 46 ale są nieco za luźne, więc pewnie 44 i też nigdy nie byłam taka :/
Hm, ta 44 też za luźna nieco, ale w 42 czułam się jak parówa przez ten mój flafor!
Robiłaś test Dukana? Ja dziś zrobiłam z ciekawości i wyszło mi, że w fazie uderzeniowej powinnam schudnąć 1,5 kilo
Mojej siostrze wyszło, że 2,5 a schudła 2
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:05   #454
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja jestem zdania, że takie małe dziecko potrafi być cwane i wymuszać. Nie narzekam na Julię, ale nie dam sobie na głowę wejść. Co innego jedno dziecko, co innego dwójka. Zresztą przy Łucji też ładnie i szybko poszło usypianie dzieciątka... przyzwyczajenie do samoistnego zasypiania. To nie jest tak, że ją odkładam i mam wszystko w nosie... niech się wypłacze. Zostawiam ją, odchodzę na chwilę... za chwilę podchodze, mówię do niej, głaszczę, trzymam za rączkę... znowu odchodzę, za chwilę znowu podchodzę... ona wie, że nie została sama sobie... że mam ją w nosie, że zamykam drzwi i wypłacz się dziecko. Mówię do niej, tłumacze... po którymś razie przypatruje mi się, nawet nieraz uśmiechnie... a potem sama usypia, bez smoczka, bez niczego...
Ale rozumie, że każdy ma swoje zdanie na ten temat... nie czuję się przez to jak postępuje gorszą matką, czy nie wydaje mi się, że daję mojemu dziecka mniej miłości
Dobrano kobietki... my dzisiaj duzo duzo na dworze...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:08   #455
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

dzięki za zaproszena na fb! teraz mam tylko zagadkę kto jest kto
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:14   #456
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Morgana moje inicjały D.M.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:27   #457
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nasza podroz byla jak marzenie.
no to super
Cytat:
I tak nieźle.
Przedwczoraj odwiedziła mnie żona kuzyna z 8 miesięczną córeczką. Antosia budzi się w nocy równo co godzinę. Od urodzenia- i nic się nie zmieniło.
mojej kuzynki syn spal ladnie 3 miesiace a teraz ma 6 i od prawie trzech miesiecy budzi sie w nocy co godzine lub dwie
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Trzeba jej zmienic pieluche i wtedy dojada z powrotem
estetka

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
to chyba nie jest dobry sposób. dzieci zostawiane same sobie żeby się wypłakać uczą się, że nie moga liczyć na rodziców
....bo takie dziecko zasypia w końcu z wyczerpania
zgadzam sie
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Wiolek i Scoobs odnosnie odkladania dziecka 'zeby sie wyplakalo'
wogole co za bzdura, ze niespelna 2 miesieczne dziecko 'wymusza' cos na nas...
ja tez sobie tego nie wyobrazam. nigdy bym nie mogla tego sluchac
Cytat:
itakasia wstawiam swoją gębę chociaż troche wstyd bo wyglądam jak czarownica
zgadzam sie z papi, na oko to chlodny odcien ale w cool edm bedzie chyba za różowo, juro w swietle dziennym obejrze fotke i moze cos wymysle. i wogole to masz sliczna buzie, taka dziecinna, i jakie usta
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
t
Jest cholerstwo ale podobno łagodne. Zmiany zostały wywołane hormonami, przez ciąże.
to cudowne wiesci: oklaski:
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
itakasia- moje dziecie waży 4110.(6tyg.) a przy urodzeniu 2490g.
super waga
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A ja jestem zdania, że takie małe dziecko potrafi być cwane i wymuszać.
Ale rozumie, że każdy ma swoje zdanie na ten temat...
ja sie nie zgadzam

uff
ale naskrobalyscie
Stary 2010-09-23, 22:39   #458
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, ta 44 też za luźna nieco, ale w 42 czułam się jak parówa przez ten mój flafor!
Robiłaś test Dukana? Ja dziś zrobiłam z ciekawości i wyszło mi, że w fazie uderzeniowej powinnam schudnąć 1,5 kilo
Mojej siostrze wyszło, że 2,5 a schudła 2
Do 46 noszę pasek.. 44 w dupie dobre ale bandzioch był jak na pół przecięty :/ a po 42 nawet nie sięgałam bo bym wyglądała jakby mi faktycznie 2 brzuchy wisiały

Stary 2010-09-23, 23:33   #459
Alguien
Zadomowienie

A to jedne z ostatnich zdjec mojej damy

Załącznik 3428246

Załącznik 3428255

Załącznik 3428256
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 23:53   #460
ola_k11
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
Zupełnie nie wiem jak znajdujecie czas na aktywne uczestniczenie w wizażu
Mam grzeczne dziecko ale i tak czasu brak, bo jak nie śpi to sie z Nim bawię, gadam, karmię, przewijam, jak śpi to sprzątam, gotuję, prasuję albo jestesmy na dworku... suma sumarum moj private time ogranicza się do wieczorow, kiedy mały zasypia na noc.

Chcialam Was zapytać o 2 rzeczy i poradzic się jednoczesnie. Moj mały chyba się przyzwyczaił do snu w dzien w wózeczku na spacerkach i jak dziś nie wyszliśmy 2gi raz, to jak usypial to się budził za 10-15 min. Spowodowalo to, że na wieczór marudzil i nie mógł usnąć ze zmęczenia. Nie wiem jak Go odzwyczaić... pomyślałam, żeby spróbować Go ubrac jak na dwór, położyć w leżaczku z włączonymi wibracjami (to będzie symulowało kolysanie w wózku) i wystawić na balkon a jak uśnie twardo , to wstawie do domu i postawię przy otwartych drzwiach.. co sądzicie?

Druga sprawa - usypia tylko ze smokiem, na noc nie ma problemu bo z reguły szybko idzie, w wozku na dworzu też nie ma problemu ale gorzej w domu bo jak wypada to już po śnie :/
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 00:55   #461
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ale największa katastrofą było to, że zepsuł mi sie laktator! Ale po tym co pisała niezawsze przypuszczaliśmy co może byc przyczyną i mój zdolny mąż mi go naprawił. Jak dobrze. Już miałam doła, bo jak na złość mały rano domagał sie co godzinę Jestem uzależniona od mojej medeli

niezawsze jak często zostawiasz włączony silniczek, żeby sie osuszył? Powiedz mi proszę gdzie kupić mozna te końcówki do laktatora?

Aha skakałam wczoraj 1 raz na skakance. Myślałam, że 2 minuty to lajt a tutaj zonk. Myślałam, że nie dam rady tych 2 minut wyskakać. Vette obiecuje pracować na swoją kondycja.
to rzeczywiscie zdolny jak to zrobil?Moj tz mowil, ze w serwisie rozkrecali. Zostawiam po kazdym uzyciu, w instrukcji jest tak nawet napisane(ja do momentu zepsucia sie medeli nie czytalam instrukcji) w serwisie tz-towi powiedzieli, ze ma 5min chodzic , ale dla mnie to przesada i zostawiam "na troche". Jesli chodzi o kolejna rzecz co mi sie niedawno stalo (drugi raz i po pierwszym sie popsulo) przy sciaganiu w lejku tworzyla sie tak jakby piana z mojego mleka i dochodzila do gory do silniczka wlasnie a dzialo sie to za sprawa zle przylegajacej membrany! http://allegro.pl/medela-lejek-stand...226368792.html -lejek na allegro mozna wszystko kupic wpisujesz czesc jaka chcesz & medela i bedzie

Co do cwiczen na skakance to u mnie tez sa duzym wyzwaniem pierwszy raz po 2 min myslalam, ze ducha wyzione teraz juz 4 dzien jak skacze i udaje mi sie 3,5 min z interwalami oczywiscie

Cytat:
Marta - ty to opanowałaś do perfekcji Chyba jesteś jedna z nielicznych, której ściąganie przychodziło z taką łatwością (pomijając początki). Pełna profeska
Nie no Marta druga tez chyba ladnie sciaga, ale fakt faktem ja 2 miechy juz to robie a mala jest tylko na moim z czasem sporadycznie podanym mm a i sciagam juz nie co 3h, bo mi sie nie chce ciagle cyca wywalac tylko sciagam co 6 h, ale 200ml
Wiolek wlasnie strasznie duzo je Twoj dziec! Moja tak 100 i zazwyczaj troszke zostaje
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
HD super wieści kochana

Dziewczyny chce kupić Adaśkowi mate..może macie jedna z poniższych a jak nie to którą byście wybrały 1 czy 2 czy 3 a moze jeszcze jakas inna
1 mi sie podoba najbardziej

Cytat:
A w ogole to moja corcia jest naprawde czyscioch. Czesto jej sie zdarza, ze robi kupke podczas jedzenia. Wiec wtedy przestaje jesc, odpycha butelke i nie ma mowy o dalszym karmieniu. Trzeba jej zmienic pieluche i wtedy dojada z powrotem
niezle

Cytat:
Potem pewnie będę przezywała, że Szymek będzie jedynakiem.
Najwazniejsze, ze to nie zlosliwiec i ze Szymek juz jest na swiecie! Ja z perspektywy bycia jedynakiem moge tylko powiedziec, ze fajnie mialam Nie musialam sie pokojem, z nikim dzielic jak wiekszosc moich kolezanek z rodzenstwem
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Czekam na przesylke z all.
Wczoraj malz kupil nie te co trzeba;/
Poki co podaje gripe water i jest do dup** mala dalej sie meczy;/juz trace nadzieje, ze cos moze jej pomoc wiec czekam na te glupie windi jak na wybawienie.
Nam gripe water pomaga, ale ja daje malej tylk wieczorem jak ma kolke i wtedy szybko jej przechodzi, ale na kazdego co innego dziala wiadomo Mam nadzieje, ze rurki pomoga, daj znac koniecznie jak dojda juz

Cytat:
- bo lot 9h plus z Wawy musielismy jechac taxi do Gdanska, gdyz takie cyrki nas zastaly na lotnisku.
Zle sie z tym czulam na poczatku, ze odstawiam od piersi, ale juz teraz jest ok.
o masz a co sie stalo? Bo lot mieliscie chyba do gdn z waw tez?
Milenka slodka juz taka duza a ona juz siada?Tak ladnie trzyma juz cialko?

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
dzięki za zaproszena na fb! teraz mam tylko zagadkę kto jest kto
Mk ja na fb

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 00:59   #462
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:

Vette - to choć szczęście, że dobrze wybrałam, teraz tylko wytrwać.. a wynikami będę się chwalić napewno
Ja póki co mam rozmiar 44 :/... ale przed ciążą też miałam 40-42 :P
Musiałam kupić sobie strój na basen... od tej niedzieli zaczynamy chodzić, póki co na 18 do 18:30... zimą może przestawimy się na wcześniejsze pory
Ale strój nie jest zły... z nogawkami i zabudowanymi plecami
Cytat:
A to jedne z ostatnich zdjec mojej damy

Załącznik 3428246

Załącznik 3428255

Załącznik 3428256
Śliczna
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Zupełnie nie wiem jak znajdujecie czas na aktywne uczestniczenie w wizażu
Mam grzeczne dziecko ale i tak czasu brak, bo jak nie śpi to sie z Nim bawię, gadam, karmię, przewijam, jak śpi to sprzątam, gotuję, prasuję albo jestesmy na dworku... suma sumarum moj private time ogranicza się do wieczorow, kiedy mały zasypia na noc.

Chcialam Was zapytać o 2 rzeczy i poradzic się jednoczesnie. Moj mały chyba się przyzwyczaił do snu w dzien w wózeczku na spacerkach i jak dziś nie wyszliśmy 2gi raz, to jak usypial to się budził za 10-15 min. Spowodowalo to, że na wieczór marudzil i nie mógł usnąć ze zmęczenia. Nie wiem jak Go odzwyczaić... pomyślałam, żeby spróbować Go ubrac jak na dwór, położyć w leżaczku z włączonymi wibracjami (to będzie symulowało kolysanie w wózku) i wystawić na balkon a jak uśnie twardo , to wstawie do domu i postawię przy otwartych drzwiach.. co sądzicie?

Druga sprawa - usypia tylko ze smokiem, na noc nie ma problemu bo z reguły szybko idzie, w wozku na dworzu też nie ma problemu ale gorzej w domu bo jak wypada to już po śnie :/
Moja za to smoka nie chce ssać.. i uspokaja się tylko na palec... mojego wskazujacego - ze szpitala przyniesione - smoka ssie jak ma lepszy humor, ale to też trzeba pilnować, żeby jej nie wypadł :P
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 01:01   #463
niezawsze
Zakorzenienie

Ola tez tak mam z Maja, ze chce w dzien spac a tylko w wozku usnie nawet lulanie nie pomaga, bo zaraz sie budzi i placze ze zmeczenia Maja w bujaczku nie usypia niestety, wiec jej nie oszukam tak.
A po mieszkaniu wozkiem nie dasz rady powozic?

Niektre mamy na spacerze pielucha przytykaja smoka aby nie wypadal Moja na szczescie jak zassie to nie wypusci chyba, ze z jej wyboru

Maciuś
Stary 2010-09-24, 01:09   #464
Alguien
Zadomowienie

niezawsze Milena z podparciem siedzi juz od jakiegos czasu. Calkiem dobrze jej to wychodzi Fajna juz jest - taka sztywna, a nie jak na poczatku, ze az strach bylo chwycic

Co do lotu, to tak, mielismy lot do Gdanska wykupiony. Ale jak przylecielismy, to okazalo sie, ze byla ewakuacja lotniska wczesniej (jakies podejrzenie bomby w pobliskim hotelu), wiec nasze bilety oddali pasazerom z wczesniejszych lotow! Kolejny lot odwolali, nastepny byl juz full, wiec musielibysmy czekac chyba z 8h na polaczenie. Wiec wyklocilismy sie o taxi, bo jak z takim malutkim dzieckiem mielismy tak siedziec przez caly dzien?! Ehh nadal jak o tym pomysle, to krew mnie zalewa. Nigdy wiecej LOTem nie lecimy!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 01:25   #465
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Co do lotu, to tak, mielismy lot do Gdanska wykupiony. Ale jak przylecielismy, to okazalo sie, ze byla ewakuacja lotniska wczesniej (jakies podejrzenie bomby w pobliskim hotelu), wiec nasze bilety oddali pasazerom z wczesniejszych lotow! Kolejny lot odwolali, nastepny byl juz full, wiec musielibysmy czekac chyba z 8h na polaczenie. Wiec wyklocilismy sie o taxi, bo jak z takim malutkim dzieckiem mielismy tak siedziec przez caly dzien?! Ehh nadal jak o tym pomysle, to krew mnie zalewa. Nigdy wiecej LOTem nie lecimy!
Wspolczuje Nie wiem jak mogli oddac wasze bilety komus obsloga naziemna pozostawia wiele do zyczenia, ale chyba to akurat nie wina Lotu Wiesz ja lecialam w zalodze kiedys, wiezlismy druga zaloge do Wro co miala do monachium leciec i obsluga naziemna wepchnela wiecej pasazerow na poklad niz bylo miejsc i jak wytlumaczyc pasazeraom , ze zaloga musi leciec, bo inny lot sie nie odbedzie a ktos z nich musi wysiasc to byl najgorszy lot w moim zyciu wtedy. Na szczescie przez opoznienie jeden mily pan zrezygnowal z lotu, bo i tak juz bylo po spotkaniu biznesowym

Maciuś
Stary 2010-09-24, 01:30   #466
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Ja póki co mam rozmiar 44 :/... ale przed ciążą też miałam 40-42 :P
Musiałam kupić sobie strój na basen... od tej niedzieli zaczynamy chodzić, póki co na 18 do 18:30... zimą może przestawimy się na wcześniejsze pory
Ale strój nie jest zły... z nogawkami i zabudowanymi plecami
A nie za wcześnie na basen?
Wiem, że majówko-czerwcówki dopiero co się zapisują od teraz.. konsultowałaś z kimś tę decyzję? W sensie, że z lekarzem jakimś.

Ja na basen to chyba w stroju.. płetwonurka
Wyobraźcie sobie, ze ja na basenie... (jakimkolwiek akwenie wodnym) byłam ostatnio jak miałam.. 12 lat bo potem się wstydziłam rozebrać bo gruba i nieopalona.. i tak mi zostało do dziś. No i fakt, teraz może mało atrakcyjnie wyglądam ale kiedyś głupia byłam i tyle.. ale co siedzi w głowie to się nie da wywalić.

Mój ssie palucha ale swojego na szczęście bo nie wyobrażam sobie spać z ręką między szczebelkami z moim palcem w jego ryjku

Stary 2010-09-24, 02:29   #467
bassienkaw
Zakorzenienie

A moje dziecko dzisiaj dość ładnie.
Poszła spać o 20,przytulona do mnie po jedzeniu,przy odbiciu. Jak ją odłożyłam to się nie obudziła,nawet jak sobie sama trzasnełam o ziemię metalową puszka i myślalan że będzie po spaniu.
Sen do 23.20. Przebranie, karmienie i ponowny sen,wszystko w przeciągu 20minut.
I pobudka o 2. Też dość ładnie i sprawnie zjadła,odbiła, pośmiała się do mojego cycka,odłożyłam i śpi. Też niecałe 20minut wszystko

Właśnie,czy wasze dzieci też się śmieją do cycka? Ja to dziś Julii powiedziałam że chyba zdjęcie do łożeczka wrzuce. Wcześniej zrobię i wydrukuje. To się będzie mogła do niego śmiać ile chce. To tak dziwnie wygląda. Tu dziecko je je i śmiech do piersi.

A co do robienia kup...to u nas jest codziennie. I to najczęściej przy jedzeniu. W dodatku tak,że tu ciągnie cycka-przestać nie przestaje,a tu ciśnie. Ale jak zrobi kupę,to po jedzeniu. Trzeba przebrać i już. Choć często jej oczy lecą jak kupa w pampersie. Dziwne bo Łucja jak była mała miała podobnie hihi

No nic,kładę się też. Rano z mężem muszę do szpitala jechać. Kontrola w poradni,zobaczymy co z ta jego nogą. Niestety nadal kostka jest napuchnieta i sina. Możliwe że jeszcze posiedzi z nami w domu,bo chodzenie sprawia mu ból

I sernik królewski jutro będę robić,już na chrzciny. Chrzcimy w niedzielę

Stary 2010-09-24, 07:39   #468
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam nocka oki, mala sie o 7 wyspala wiec sobie gadamy

Ola - moja tez nie spi w dzien w lozeczku, tylko na spacerku, a jak pada to sie klada z nia na duzym lozku i zasypa na 40minutek, czasem w bujaczku na jakas chwile, ale juz co raz krocej w domku

mlmfm - no wlasnie nie zawczesnie na basen??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:25   #469
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dzidzia Ty omijasz jedno karmienie i podajesz mod?
bo szczerze mowiac przy ustabilizowanej laktacji ciezko tak o sobie sciagnac extra 150ml za jednym razem ...
Nie ściągam za jednym razem (no czasem się w nocy zdarza). Jeśli mleko ma temp. pokojową i stoi nie dłużej niż 8 godzin, to możesz między karmieniami dociągać do tej samej butli. Po dzisiejszej nocce mam 150 wyciągnięte przez 2 karmienia. Moja Mała dostała tylko raz mm- w szpitalu i to bez mojej zgody. I tak ich ohaftała, a potem przyssała się do piersi (podczas żółtaczki).

Cytat:
nie wpadłam na to jak go wysypie to spróbuje ale na dłuższą metę to by musiał się kąpać w moim mleczku żeby na całe ciałko dać
ale narazie ma ładniutką
Czytałam, że wystarczy dodać mleka do kąpieli- niekoniecznie kąpać. Ja przemywam poliki mokrą wkładką laktacyjną . Bo zawsze jak karmię z jednej piersi, to z drugiej zaczyna mi piekielnie lecieć, więc mam świeże mlyko na krostki mojej Niuni .

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
nie wymadrzasz sie Wiolku i dobrze mowisz. Czytalam troche jezyka niemowlat i to sie wydaje sensowne i logiczne, ale ciezko mi to zastosowac w praktyce. Rozpoznawanie placzu mi ciezko idzie, i najczesciej jak olacze to najpierw go karmie..........
Kurcze, a mi to jakoś łatwo przyszło. Może za łatwo? Wczoraj tylko nie mogłam zrozumieć dlaczego moja Mała drze się wniebogłosy przy piersi. Aż złapałam za brzuszek... Pierwszy raz miała taki nadęty. Ale pomogliśmy jej i od razu usnęła.
Cytat:
Mintaj może być- nie mówię, że nie. Tylko polecam wybór tłustych ryb. I jeśli chodzi o tuna, to nie jedz za dużo, bo puszkowane są z najstarszego mięsa, czyli tego, które niestety ma dużo rtęci.

Cytat:
A okresu nie miałam jeszcze... co chwilę plamienie, 2 dni przerwy i znowu plamienie
A byłaś już u lekarza na kontroli?

Cytat:
A ja jestem zdania, że takie małe dziecko potrafi być cwane i wymuszać...
Też tak myślałam do czasu, kiedy zaczęłam rozumieć stękania mojej małej. Choć czasem po samym dźwięku i wysokości marudzenia wiem, że się smoka domaga...

Dziewczyny zabijcie mnie, ale albo ja zaraziłam Alisę, albo ona mnie. Oczy mam spuchnięte, katar po pas, gardło spuchnięte . Ona dziś lekki kaszelek nadal i pełen nosek, ale dawała radę oddychać, więc chyba nie jest źle. Zaraz się ubieramy do lekarza. Może też złapię internistę :/

A i chyba nie mówiłam- w sobotę ścięłam włoski. Teraz bym im jeszcze chętnie kolorku nadała

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:31   #470
karolcia228
Zakorzenienie

Z czasem tez nauczylam sie rozpoznawac placz ale to kwestia w prawy z czasem samo przyjdzie

Stary 2010-09-24, 08:36   #471
Morgana le Fay
Raczkowanie

wiolek - też się zgadzam

Zauważyłam też, że jak Ana jest marudna i płaczliwa to zamiast się irytowac po prostu biore ją przytulam, uspokajam i dziecko albo usypia albo się wycisza. Mój K. nie ma tyle cierpliwości i się irytuje, mała to wyczuwa i... no błędne koło "tylko spokój nas uratuje" moje nowe motto

Alguien - jaka ona jest duża !! głupio z tymi biletami :/

ola - trudna sprawa z tym zasypianiem, u mnie jakiś czas było podobnie. Teraz po prostu nie wychodze na spacery o ustalonych porach ( poza 18:30, bo świeże powietrze przed nocnym snem daje - 6 godzin snu - tyle, że noszę ją w chuście wtedy ).
Może wystawiaj malucha na balkon faktycznie Skoro lubi na wolnym powietrzu zasypiać

papi - 1 mata najfajniejsza moim zdaniem

niezawsze, siala, dzidzia , ania, - rozpoznałam Was po zdjęciach dzieciaczków
Tylko hd i wiolek udało mi się po ich zdjęciach

basienka - tez robie serink na chrzciny, co takiego innego jest w krolewskim ? Myslalam o serniku z kakaowa kruszonka na spodzie i werzchu ale moze Twoj to lepsza opcja ?

Tak w ogóle to dzień dobry Przyszłam tu na kawe i spadam sprzątać
Stary 2010-09-24, 08:43   #472
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie,czy wasze dzieci też się śmieją do cycka? Ja to dziś Julii powiedziałam że chyba zdjęcie do łożeczka wrzuce. Wcześniej zrobię i wydrukuje. To się będzie mogła do niego śmiać ile chce. To tak dziwnie wygląda. Tu dziecko je je i śmiech do piersi.
Znam to, ale Aliska już wtedy śpi kiedy tak robi

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:48   #473
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
wiolek - też się zgadzam

Zauważyłam też, że jak Ana jest marudna i płaczliwa to zamiast się irytowac po prostu biore ją przytulam, uspokajam i dziecko albo usypia albo się wycisza. Mój K. nie ma tyle cierpliwości i się irytuje, mała to wyczuwa i... no błędne koło "tylko spokój nas uratuje" moje nowe motto

Alguien - jaka ona jest duża !! głupio z tymi biletami :/

ola - trudna sprawa z tym zasypianiem, u mnie jakiś czas było podobnie. Teraz po prostu nie wychodze na spacery o ustalonych porach ( poza 18:30, bo świeże powietrze przed nocnym snem daje - 6 godzin snu - tyle, że noszę ją w chuście wtedy ).
Może wystawiaj malucha na balkon faktycznie Skoro lubi na wolnym powietrzu zasypiać

papi - 1 mata najfajniejsza moim zdaniem

niezawsze, siala, dzidzia , ania, - rozpoznałam Was po zdjęciach dzieciaczków
Tylko hd i wiolek udało mi się po ich zdjęciach

basienka - tez robie serink na chrzciny, co takiego innego jest w krolewskim ? Myslalam o serniku z kakaowa kruszonka na spodzie i werzchu ale moze Twoj to lepsza opcja ?

Tak w ogóle to dzień dobry Przyszłam tu na kawe i spadam sprzątać

chyba myślimy o tym samym... ale ja go znam pod nazwą królewski. To mój ulubiony...
http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/S...krolewski.html

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Znam to, ale Aliska już wtedy śpi kiedy tak robi
Moja jak była mniejsza to robiła tak na spaniu... a teraz to się śmieje tak gdy nie śpi...

Stary 2010-09-24, 09:15   #474
Morgana le Fay
Raczkowanie

basieńka - hahaha no to ten sam dobrze wiedziec, że tak się nazywa
Stary 2010-09-24, 09:36   #475
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
to rzeczywiscie zdolny jak to zrobil?Moj tz mowil, ze w serwisie rozkrecali. Zostawiam po kazdym uzyciu, w instrukcji jest tak nawet napisane(ja do momentu zepsucia sie medeli nie czytalam instrukcji) w serwisie tz-towi powiedzieli, ze ma 5min chodzic , ale dla mnie to przesada i zostawiam "na troche". Jesli chodzi o kolejna rzecz co mi sie niedawno stalo (drugi raz i po pierwszym sie popsulo) przy sciaganiu w lejku tworzyla sie tak jakby piana z mojego mleka i dochodzila do gory do silniczka wlasnie a dzialo sie to za sprawa zle przylegajacej membrany! http://allegro.pl/medela-lejek-stand...226368792.html -lejek na allegro mozna wszystko kupic wpisujesz czesc jaka chcesz & medela i bedzie
b
No właśnie zaczęło sie od tych bąbelków. Nie mogliśmy znaleźć przyczyny. Co sie okazało, ta biała końcówka juz u samego ujścia mleka do butelki miała mała dziurkę. Na szczęście w zestawie była zapasowa. Ale koniecznie musze kupić kolejną. Swoją droga drogi sprzęt, a jakis taki kiepsko zrobiony. Wiadomo, ze sie to ciągle myje, wyparza więc powinni robić solidniejsze te elementy.
Nie wiem jak M. to naprawił, on pewnie tez nie bardzo
Właśnie instrukcji nie czytała, a szkoda Teraz zostawiam włączony, ale nie na 5 minut, bo po ściąganiu mam juz dość tego buczenia.

Franek od 40 minut leży w łóżku ze śpiącym Tz'tem i gapi się w balon. Przywiązałam mu do nózki i jak nia rusza to balon sie rusza i jest fun
Taka mała rzecz a cieszy a ja mapge sobie głowe umyć, zjeść śniadanie i poczytać co nowego w świecie.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:57   #476
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie!!!!!

Basiu, proszę podaj przepis na sernik Może i ja zrobię

Też w ta niedzielę mamy chrzciny. W domu nie ma szans pomieścić wszystkich osób więc zostaje hotel. Zaprosiliśmy rodziców, rodzeństwo z małżonkami i babcie ale nawet tak skromnego grona nie położymy w dwupokojowym mieszkaniu.

Zarezerwowaliśmy miejsce w hotelu i tam tez odbędzie się "impreza".
Odezwę sie pewnie po weekendzie, po wszystkim

A dzisiaj jedziemy do ortopedy. Och, już się ciesze na wizytę w państwowej służbie zdrowia

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Basiu, juz widzę, że wrzuciłaś link. Dzięki.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:59   #477
FraniaPirania
Rozeznanie

Siala a nie myslalas o tym zeby isc do dietetyka? mam kolezanki, one odchudzaly sie wlasnie w taki sposob i sa zadowolone
diete bedziesz miala dobrana pod siebie, a nie jakas tam ogolna dla wszystkich
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:59   #478
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie!!!!!

A dzisiaj jedziemy do ortopedy. Och, już się ciesze na wizytę w państwowej służbie zdrowia

Powiem Ci, że ja byłam zaskoczona wczoraj bo nie było w ogóle kolejki. Ale zdziwiło mnie to, że państwowy ośrodek, mama skierowanie a i tak płaciliśmy.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:00   #479
karolcia228
Zakorzenienie

hd- udanej imprezy

frania - ja wlasnie tak sie odchudzalam

marta - ja placilam z USG mimo skierowania

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-24 o 10:03
Stary 2010-09-24, 10:07   #480
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Powiem Ci, że ja byłam zaskoczona wczoraj bo nie było w ogóle kolejki. Ale zdziwiło mnie to, że państwowy ośrodek, mama skierowanie a i tak płaciliśmy.
za co płaciłyście? za wizytę u ortopedy?

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
marta - ja placilam z USG mimo skierowania
no czy oni powariowali??? to na co ida te moje składki???

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
hd- udanej imprezy
nie dziękuje aby nie zapeszyć

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości