|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
dr Dukana ale możesz pisać, ja i tak zaczynam z 6 dniami samego białka, potem białka i warzywkaCytat:
Dzidzia - makrela okej a mintaj na parze albo w piekarniku ?Vette - to choć szczęście, że dobrze wybrałam, teraz tylko wytrwać.. a wynikami będę się chwalić napewno
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#452 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Alex pospal dzisiaj 2 razy po 0.5 godz, ciekawe, jaka bedzie nocka. |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadłam na kolację płatki kukurydziane z mlekiem
![]() A okresu nie miałam jeszcze... co chwilę plamienie, 2 dni przerwy i znowu plamienie ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Robiłaś test Dukana? Ja dziś zrobiłam z ciekawości i wyszło mi, że w fazie uderzeniowej powinnam schudnąć 1,5 kilo Mojej siostrze wyszło, że 2,5 a schudła 2
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem zdania, że takie małe dziecko potrafi być cwane i wymuszać. Nie narzekam na Julię, ale nie dam sobie na głowę wejść. Co innego jedno dziecko, co innego dwójka. Zresztą przy Łucji też ładnie i szybko poszło usypianie dzieciątka... przyzwyczajenie do samoistnego zasypiania. To nie jest tak, że ją odkładam i mam wszystko w nosie... niech się wypłacze. Zostawiam ją, odchodzę na chwilę... za chwilę podchodze, mówię do niej, głaszczę, trzymam za rączkę... znowu odchodzę, za chwilę znowu podchodzę... ona wie, że nie została sama sobie... że mam ją w nosie, że zamykam drzwi i wypłacz się dziecko. Mówię do niej, tłumacze... po którymś razie przypatruje mi się, nawet nieraz uśmiechnie... a potem sama usypia, bez smoczka, bez niczego...
Ale rozumie, że każdy ma swoje zdanie na ten temat... nie czuję się przez to jak postępuje gorszą matką, czy nie wydaje mi się, że daję mojemu dziecka mniej miłości Dobrano kobietki... my dzisiaj duzo duzo na dworze... |
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za zaproszena na fb!
teraz mam tylko zagadkę kto jest kto
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Morgana moje inicjały D.M.
|
#457 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no to super
![]() Cytat:
estetka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() : oklaski:super waga ![]() Cytat:
![]() uff ale naskrobalyscie
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
A to jedne z ostatnich zdjec mojej damy
Załącznik 3428246 Załącznik 3428255 Załącznik 3428256 |
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Zupełnie nie wiem jak znajdujecie czas na aktywne uczestniczenie w wizażu ![]() Mam grzeczne dziecko ale i tak czasu brak, bo jak nie śpi to sie z Nim bawię, gadam, karmię, przewijam, jak śpi to sprzątam, gotuję, prasuję albo jestesmy na dworku... suma sumarum moj private time ogranicza się do wieczorow, kiedy mały zasypia na noc. Chcialam Was zapytać o 2 rzeczy i poradzic się jednoczesnie. Moj mały chyba się przyzwyczaił do snu w dzien w wózeczku na spacerkach i jak dziś nie wyszliśmy 2gi raz, to jak usypial to się budził za 10-15 min. Spowodowalo to, że na wieczór marudzil i nie mógł usnąć ze zmęczenia. Nie wiem jak Go odzwyczaić... pomyślałam, żeby spróbować Go ubrac jak na dwór, położyć w leżaczku z włączonymi wibracjami (to będzie symulowało kolysanie w wózku) i wystawić na balkon a jak uśnie twardo , to wstawie do domu i postawię przy otwartych drzwiach.. co sądzicie? Druga sprawa - usypia tylko ze smokiem, na noc nie ma problemu bo z reguły szybko idzie, w wozku na dworzu też nie ma problemu ale gorzej w domu bo jak wypada to już po śnie :/ |
|
|
|
#461 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w serwisie tz-towi powiedzieli, ze ma 5min chodzic , ale dla mnie to przesada i zostawiam "na troche". Jesli chodzi o kolejna rzecz co mi sie niedawno stalo (drugi raz i po pierwszym sie popsulo) przy sciaganiu w lejku tworzyla sie tak jakby piana z mojego mleka i dochodzila do gory do silniczka wlasnie a dzialo sie to za sprawa zle przylegajacej membrany! http://allegro.pl/medela-lejek-stand...226368792.html -lejek na allegro mozna wszystko kupic wpisujesz czesc jaka chcesz & medela i bedzieCo do cwiczen na skakance to u mnie tez sa duzym wyzwaniem pierwszy raz po 2 min myslalam, ze ducha wyzione teraz juz 4 dzien jak skacze i udaje mi sie 3,5 min Cytat:
Wiolek wlasnie strasznie duzo je Twoj dziec! Moja tak 100 i zazwyczaj troszke zostaje Cytat:
Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze to nie zlosliwiec i ze Szymek juz jest na swiecie! Ja z perspektywy bycia jedynakiem moge tylko powiedziec, ze fajnie mialam Nie musialam sie pokojem, z nikim dzielic jak wiekszosc moich kolezanek z rodzenstwem![]() Cytat:
Cytat:
Milenka slodka juz taka duza a ona juz siada?Tak ladnie trzyma juz cialko? Mk ja na fb |
||||||
|
|
|
#462 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musiałam kupić sobie strój na basen... od tej niedzieli zaczynamy chodzić, póki co na 18 do 18:30... zimą może przestawimy się na wcześniejsze pory ![]() Ale strój nie jest zły... z nogawkami i zabudowanymi plecami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Ola tez tak mam z Maja, ze chce w dzien spac a tylko w wozku usnie nawet lulanie nie pomaga, bo zaraz sie budzi i placze ze zmeczenia
Maja w bujaczku nie usypia niestety, wiec jej nie oszukam tak.A po mieszkaniu wozkiem nie dasz rady powozic? Niektre mamy na spacerze pielucha przytykaja smoka aby nie wypadal Moja na szczescie jak zassie to nie wypusci chyba, ze z jej wyboru
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze Milena z podparciem siedzi juz od jakiegos czasu. Calkiem dobrze jej to wychodzi
Fajna juz jest - taka sztywna, a nie jak na poczatku, ze az strach bylo chwycic ![]() Co do lotu, to tak, mielismy lot do Gdanska wykupiony. Ale jak przylecielismy, to okazalo sie, ze byla ewakuacja lotniska wczesniej (jakies podejrzenie bomby w pobliskim hotelu), wiec nasze bilety oddali pasazerom z wczesniejszych lotow! Kolejny lot odwolali, nastepny byl juz full, wiec musielibysmy czekac chyba z 8h na polaczenie. Wiec wyklocilismy sie o taxi, bo jak z takim malutkim dzieckiem mielismy tak siedziec przez caly dzien?! Ehh nadal jak o tym pomysle, to krew mnie zalewa. Nigdy wiecej LOTem nie lecimy! |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak mogli oddac wasze bilety komus obsloga naziemna pozostawia wiele do zyczenia, ale chyba to akurat nie wina Lotu Wiesz ja lecialam w zalodze kiedys, wiezlismy druga zaloge do Wro co miala do monachium leciec i obsluga naziemna wepchnela wiecej pasazerow na poklad niz bylo miejsc i jak wytlumaczyc pasazeraom , ze zaloga musi leciec, bo inny lot sie nie odbedzie a ktos z nich musi wysiasc to byl najgorszy lot w moim zyciu wtedy. Na szczescie przez opoznienie jeden mily pan zrezygnowal z lotu, bo i tak juz bylo po spotkaniu biznesowym
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że majówko-czerwcówki dopiero co się zapisują od teraz.. konsultowałaś z kimś tę decyzję? W sensie, że z lekarzem jakimś. Ja na basen to chyba w stroju.. płetwonurka Wyobraźcie sobie, ze ja na basenie... (jakimkolwiek akwenie wodnym) byłam ostatnio jak miałam.. 12 lat bo potem się wstydziłam rozebrać bo gruba i nieopalona.. i tak mi zostało do dziś. No i fakt, teraz może mało atrakcyjnie wyglądam ale kiedyś głupia byłam i tyle.. ale co siedzi w głowie to się nie da wywalić.Mój ssie palucha ale swojego na szczęście bo nie wyobrażam sobie spać z ręką między szczebelkami z moim palcem w jego ryjku
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko dzisiaj dość ładnie.
Poszła spać o 20,przytulona do mnie po jedzeniu,przy odbiciu. Jak ją odłożyłam to się nie obudziła,nawet jak sobie sama trzasnełam o ziemię metalową puszka i myślalan że będzie po spaniu. Sen do 23.20. Przebranie, karmienie i ponowny sen,wszystko w przeciągu 20minut. I pobudka o 2. Też dość ładnie i sprawnie zjadła,odbiła, pośmiała się do mojego cycka,odłożyłam i śpi. Też niecałe 20minut wszystko Właśnie,czy wasze dzieci też się śmieją do cycka? Ja to dziś Julii powiedziałam że chyba zdjęcie do łożeczka wrzuce. Wcześniej zrobię i wydrukuje. To się będzie mogła do niego śmiać ile chce. To tak dziwnie wygląda. Tu dziecko je je i śmiech do piersi. A co do robienia kup...to u nas jest codziennie. I to najczęściej przy jedzeniu. W dodatku tak,że tu ciągnie cycka-przestać nie przestaje,a tu ciśnie. Ale jak zrobi kupę,to po jedzeniu. Trzeba przebrać i już. Choć często jej oczy lecą jak kupa w pampersie. Dziwne bo Łucja jak była mała miała podobnie hihi No nic,kładę się też. Rano z mężem muszę do szpitala jechać. Kontrola w poradni,zobaczymy co z ta jego nogą. Niestety nadal kostka jest napuchnieta i sina. Możliwe że jeszcze posiedzi z nami w domu,bo chodzenie sprawia mu ból I sernik królewski jutro będę robić,już na chrzciny. Chrzcimy w niedzielę |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nocka oki, mala sie o 7 wyspala wiec sobie gadamy
![]() Ola - moja tez nie spi w dzien w lozeczku, tylko na spacerku, a jak pada to sie klada z nia na duzym lozku i zasypa na 40minutek, czasem w bujaczku na jakas chwile, ale juz co raz krocej w domku ![]() mlmfm - no wlasnie nie zawczesnie na basen??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#469 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Bo zawsze jak karmię z jednej piersi, to z drugiej zaczyna mi piekielnie lecieć, więc mam świeże mlyko na krostki mojej Niuni .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny zabijcie mnie, ale albo ja zaraziłam Alisę, albo ona mnie. Oczy mam spuchnięte, katar po pas, gardło spuchnięte . Ona dziś lekki kaszelek nadal i pełen nosek, ale dawała radę oddychać, więc chyba nie jest źle. Zaraz się ubieramy do lekarza. Może też złapię internistę :/A i chyba nie mówiłam- w sobotę ścięłam włoski. Teraz bym im jeszcze chętnie kolorku nadała
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Z czasem tez nauczylam sie rozpoznawac placz
ale to kwestia w prawy z czasem samo przyjdzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
wiolek - też się zgadzam
Zauważyłam też, że jak Ana jest marudna i płaczliwa to zamiast się irytowac po prostu biore ją przytulam, uspokajam i dziecko albo usypia albo się wycisza. Mój K. nie ma tyle cierpliwości i się irytuje, mała to wyczuwa i... no błędne koło "tylko spokój nas uratuje" moje nowe motto ![]() Alguien - jaka ona jest duża !! głupio z tymi biletami :/ola - trudna sprawa z tym zasypianiem, u mnie jakiś czas było podobnie. Teraz po prostu nie wychodze na spacery o ustalonych porach ( poza 18:30, bo świeże powietrze przed nocnym snem daje - 6 godzin snu - tyle, że noszę ją w chuście wtedy ).Może wystawiaj malucha na balkon faktycznie Skoro lubi na wolnym powietrzu zasypiać ![]() papi - 1 mata najfajniejsza moim zdaniem ![]() niezawsze, siala, dzidzia , ania, - rozpoznałam Was po zdjęciach dzieciaczków ![]() Tylko hd i wiolek udało mi się po ich zdjęciach ![]() basienka - tez robie serink na chrzciny, co takiego innego jest w krolewskim ? Myslalam o serniku z kakaowa kruszonka na spodzie i werzchu ale moze Twoj to lepsza opcja ? ![]() Tak w ogóle to dzień dobry Przyszłam tu na kawe i spadam sprzątać
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba myślimy o tym samym... ale ja go znam pod nazwą królewski. To mój ulubiony... http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/S...krolewski.html Moja jak była mniejsza to robiła tak na spaniu... a teraz to się śmieje tak gdy nie śpi... |
|
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
basieńka - hahaha no to ten sam
dobrze wiedziec, że tak się nazywa
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak M. to naprawił, on pewnie tez nie bardzo ![]() Właśnie instrukcji nie czytała, a szkoda Teraz zostawiam włączony, ale nie na 5 minut, bo po ściąganiu mam juz dość tego buczenia.Franek od 40 minut leży w łóżku ze śpiącym Tz'tem i gapi się w balon. Przywiązałam mu do nózki i jak nia rusza to balon sie rusza i jest fun ![]() Taka mała rzecz a cieszy a ja mapge sobie głowe umyć, zjeść śniadanie i poczytać co nowego w świecie. |
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie!!!!!
Basiu, proszę podaj przepis na sernik Może i ja zrobię Też w ta niedzielę mamy chrzciny. W domu nie ma szans pomieścić wszystkich osób więc zostaje hotel. Zaprosiliśmy rodziców, rodzeństwo z małżonkami i babcie ale nawet tak skromnego grona nie położymy w dwupokojowym mieszkaniu. Zarezerwowaliśmy miejsce w hotelu i tam tez odbędzie się "impreza". Odezwę sie pewnie po weekendzie, po wszystkim A dzisiaj jedziemy do ortopedy. Och, już się ciesze na wizytę w państwowej służbie zdrowia ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Basiu, juz widzę, że wrzuciłaś link. Dzięki. |
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Siala a nie myslalas o tym zeby isc do dietetyka? mam kolezanki, one odchudzaly sie wlasnie w taki sposob i sa zadowolone
diete bedziesz miala dobrana pod siebie, a nie jakas tam ogolna dla wszystkich
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja byłam zaskoczona wczoraj bo nie było w ogóle kolejki. Ale zdziwiło mnie to, że państwowy ośrodek, mama skierowanie a i tak płaciliśmy. |
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
hd- udanej imprezy
![]() frania - ja wlasnie tak sie odchudzalam ![]() marta - ja placilam z USG mimo skierowania
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-24 o 10:03 |
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za co płaciłyście? za wizytę u ortopedy?---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- no czy oni powariowali??? to na co ida te moje składki??? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- nie dziękuje aby nie zapeszyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

Moja siostra dodaje do sałatek... choć śmierdzi dla mnie świeczką.
, słodzik... Smak miał cudowny ten sernik
ale jak nie można słodyczy to zawsze jakaś odmiana. Jak chcesz to potem będę Ci pisać co moja siostra sobie kombinuje do jedzenia 
dr Dukana
ale możesz pisać, ja i tak zaczynam z 6 dniami samego białka, potem białka i warzywka
NIGDY nie miałam takiego rozmiaru buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu