|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Czesc dziewczynki. Ale juz drukujecie od rana
Aż miło się patrzy na te wasze śliczniutkie brzuszki A juz niebawem wszystkie bedziemy wklejac zdjecia naszych dzieciaczków Ja juz doczekac sie nie moge kiedy utule swoje SZCZĘŚCIE... Wstałam pol godzinki temu, zjadłam wlasnie sniadanko i dopijam kakao bo aż milutko sie robi po nim A dzisiaj na obiadek robie placuszki ziemniaczane na słodko, znalazłam fajny przepis w gazecie i trzeba przetestować ![]() Ale coś mi sie porobiło ze spaniem bo ledwo co wstalam a juz bym mogła znowu sie polozyc i spać. To chyba nie jest normalne. Tż mówi że chyba odsypiam ten czas co w Polsce byłam i o 6 juz nie spałam a teraz to nadrabiam A musi byc w pracy...
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() Nie chcę nic mówić,ale jeszcze parę tyg i te brzuszki juz będą puste ![]() Cytat:
Czasem jak sobie przypomnę to biorę witaminki przy śniadaniu.
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Fatalnie dzisiaj spałam
Brzuch mnie bolał z każdej strony, potem bolały mnie plecy. Każda pozycja teraz jest już dla mnie nie wygodna. Wstawałam do ubikacji chyba z 8 razy. O mało się dziś w nocy nie przewróciłam przez własne kapcie. A wczoraj o mało nie spadłam z łóżka jak się przewracałam na drugi bok, na szczęście tż mnie złapał w ostatniej chwili. Dobrze, że budzi się razem ze mną
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
kretencja ja mam w salonie samą IKEĘ i od 4 lat jest jak nowe. A mamy nawet narożnik w jasnym kolorze, który jest bombowy i żałuję, że już takich nie ma, bo za jakiś czas przydałoby się wymienić. Mamy Expedit i rewelacyjnie trzyma moje grubaśnie słowniki i książki, stół rozkładany i krzesła, niski barek, szafkę pod tv, biurko do komputera , fotel, i stoliczki kawowe na kółkach- wszystko jest super, świetnie się użytkuje i czyści i naprawdę ze względu na cenę raz na 5 lat nie żal zmienić wystrój. Ja polecam.
Jak ogarnę mieszkanie, to wkleję zdjęcie i sama zobaczysz meble użytkowane od kilku lat w małym mieszkaniu, z dzieckiem i kotem. dziewczyny od dziś w Rossmannie promocja na dziecięce kosmetyki- ja już nabyłam jakieś podstawowe, ale jest sporo taniej - zerknijcie sobie na ich gazetkę w necie. Pozdrawiam |
|
|
|
#2885 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i takie malutkie... Mój przy waszych to monstrum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ślicznyyy
|
|||||
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
![]() Wczoraj przed 22 usnęłam jak mops heh nawet mąż nie zauważył kiedy a to wszystko przez poprzednia nieprzespaną noc i dzień w nerwach bo 4 godziny spędziłam na badaniach w szpitalu ![]() W dole ciągnie mnie jeszcze bardziej ale tak inaczej...po tym badaniu jakie mi lekarka zaserwowała to czuje że Junior zjechał jeszcze nizej i chodze tak śmiesznie z boku na bok heh no turlam sie poprostu Chyba któraś dziewczyna tam pisała i mnie uspokajała że jak ma sie 2 cm rozwarcia i czop odchodzi to jeszcze można długo pochodzić w ciąży...i owszem można ale mi pierwsze dwa kawałki czopu odeszły jak trafiłam pierwszy raz do szpitala to bylo jakieś 3 tygodnie temu wtedy byl 32 tydzień bodajże...a wczoraj to rano miałam taką sporą ilość na całej dłoni i jeszcze lekarka na rękawiczce miala sporo...także wiem że ja juz tam go prawie nie mam a rozwarcie mi postępuje bo po pierwsze wiem już jaki to jest ból jak sie szyjka rozwiera a pozatym w tamtym tygodniu przepuszczała szyjka tylko pol palca takze wiem ze postępuje Teraz musze duzo sie ruszać i łazić żeby to rozkręcić bo we wtorek moj dzidzia bedzie juz traktowany jako donoszony A rodzić to spróbuje napewno naturalnie bo chce...ale juz mnie uprzedziła ze tu sie to skończy raczej cesarką bo duże prawdopodobieństwo że bedą komplikacje...pozatym na wypiscie z ostatniego pobytu mam napisane w zaleceniach "ze porod zalecany w placówce z wyzszymi referencjami" niz tam gdzie bylam najpierw. Ciocia mi powiedziała że to znaczy ze i tak bym u nich w szpitalu na Goduli wylądowała Także oni cos tam juz wiedza że problemy mogą byc...A z tym terminem porodu to może byc róznie...tzn moge urodzić szybko ale niekoniecznie najwyżej sie pomęczymy jeszcze ale to pozniej pewnie znowu takiego klocka poprostu nie dam rady urodzić wolałabym teraz heh no zobaczymy ![]() Zresztą zawsze Irsin może mnie wyprzedzić :P ![]()
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
M25 a ja się stresowałam i denerwowałam,że dzisiejszej nocy wstawałam 4 razy. A widzę,że inne mają gorzej.
_paulinka Wrzuć swój to powimy czy na prawedę takie monstrum ![]() Uciekam na mistao załatwić parę spraw. Przed wyjazdem do szpitala jeszcze będę ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() Ishka moja siostra smiała się ,że ciężarówki chodzą jak bałwanki. Bujają się z jednej strony na drugą. Podobno tak jest, bo mednica przygotowuje się do porodu. Oj to już naprawdę niedługo Michałek Kootka będzie miał towarzystwo
![]() OLKA skalpel:4 skalpel 2:1 kiler:1 biegi;1 siłownia:4 boczki:4 Odchudzanko 70,2 - Cel I (67 Kiedy to będzie?? Edytowane przez lisek15 Czas edycji: 2010-09-24 o 10:24 |
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Obrączki i pierścionka zaręczynowego nie nosze juz chyba z miesiąc bo mnie gniotło
mężowi niebardzo sie to podoba ale rozumie na szczescie hehLisek heh no dokładnie do wczoraj po tym badaniu sie kulam jak bałwanek ale tez i wyglądam jak bałwanek mąż mówi że teraz mam taka małą śmieszną dupke bo ten brzuś rosnie z dnia na dzień heh
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-09-24 o 10:27 |
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
ale śliczne macie brzusie! Dzidziusie rosną w oczach!
Mam pytanie do dziewczyn z cukrzyca ciazowa- jak kontrolujecie cukier to zdaza Wam sie niski na poziomie ok 50? ja zawsze wlaczylam z wysokim- zawsze mialam ok 120-130 wiec dietke okroiłam a teraz od kilku dni pojawia mi sie czasem wynik ok 50- wyglada jak bym sie glodowala- ale tak nie jest! Kurde boje sie perwspektywt insuliny w brzuch.... Bierze ktoras z was insuline? |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja własnie mam na twarzy maseczkę, postanowiłam zacząć dbać bardziej o siebie, tym bardziej, ze jakiś rozstęp mi się pojawił ![]() a w ogóle to dziś z mamą rozmawiałam i jej mówię, że w sumie to nie chcę na wychowawczy, że wrócę do pracy i się powoli rozglądam za żłobkiem, a moja mama na to, że ja chyba matki nie mam że jej mama jej pomagała i ona też nam teraz pomoże ja jej na to, że nie chciałabym jej tak wykorzystywać, a ona, że mam dać sobie spokój i się nie przejmować, bo da sobie radę no nie powiem, trochę mi to na rękę, bo jednak wolę dziecko zostawić swojej mamie niż w żłobku, no a mama poza tym mieszka blok obok, więc blisko![]() a co do mebliz IKEI, ja mam od kilku lat komodę i jest świetna, a była bardzo tania moi znajomi tez mają wiele mebli z Ikei i nikt się nie skarży
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() spałam (jak widzie nie tylko ja) kiepsko. boli mnie brzuch mała coś kąbinowala i wstawałam chyba z 3 razy a udalo mi sie usnąć ok 3.oo piękne brzuszki
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ja dopiero wstałam
![]() Cytat:
|
|
#2893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i sie bawi) My kupiliśmy tylko 3 meble bo Expedity już kupiliśmy wcześniej ale jest ok, będziesz zadowolona Meble w sypialni to kolor brzoza, a w pokoju dziennym ciemnobrązowy ale tu sa tylko 2 półki, expedit i narożnik więc nie ma wiele odkurzania ![]() Na jaki kolor Wy sie zdecydowaliście ? |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy juz wielkie brzuchy dziewczyny
![]() moja mala znowu szlalala w nocy i nad ranem, ja spalam a TZ sluchal i macal moj brzuch. Raz dostalam takiego kopa, jak nigdy przedtem! |
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
KarolinaB i dlatego obawiam się czy nie uciskam, na jakąś malutką część dzieciaczka
staram się nie podkulać bardzo nóg. Wstałam dopiero, ale jakoś się nie obudziłam jeszcze Rano zostałam skopana po pęcherzu, aż troszkę zabolało.Ogólnie to czuje, że się nawet dziś wyspałam Pogoda znów świetna za oknem![]() Widze, że pokazujecie swoje brzuszki ![]() kretencja, Andziat, lisek, M25 superowe brzucholki To i ja swój dziś wstawie
|
#2896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Jakościowo obie są bardzo fajne, więc polecam jakby co.Cytat:
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej źle przeczytałam Twój wpis... biedna... wiem co to znaczy tak spać
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-24 o 10:58 |
|
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Macie jakieś pomysły w co tu się ubrać w chłodne dni? Nie mam co na siebie włożyć!!!! Kurtka już się nie dopina |
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Ishka to jak się chce wcześniej urodzić, to trzeba po schodach dużo chodzić, siedzieć po turecku, schylać się, czy kucać
tak w szpitalu dziewczyny mówiły, no i łaziły po tych szpitalnych schodach. A ja właśnie nie mogę robić tych rzeczy teraz, żeby nie urodzić wcześniej. Ja mam nisko brzuch Dziewczyny..
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Też się dziś nie wyspałam - ale to przez małża...
Miał wrócić dopiero dzisiaj wieczorem a wrócił wczoraj o północy no i musiał zadzwonić do mnie, żebym go wpuściła do mieszkania bo klucz zostawiłam w zamku i nie miał jak wejść |
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Olajka no to juz dzis zrobilam 2 prania powiesiłam a po schodach to ja mam juz problem heh bo brzuch o uda mi sie obija
dzis pójde z kumpelą do lasku na spacer także nie zależe sie ![]() heh
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak przelazilam uprzednia zime ehhh
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Ikea- zalezy jaki przedzial cenowy. Mamy cholernie drogie szafy do sypialni,masywne, te pewnie starcza nam na wiele lat. Mamy je ok 6 lat i zadnych oznak zniszczenia, wygladaja jak nowe.
Najgorzej jest z tanimi komodami. Malm sie rozpadlo po przeprowadzce.Tzn. jedna z nich. Kupilismy tez meble kuchenne, najtansze,poniewaz nie planowalismy mieszkac tutaj dluzej niz 4-5 lat. Odchodzi okleina, drzwiczki z przodu podchodza wszedzie wilgocia. Podsumowujac- sa rzeczy dobre, ale drogie, te tansze sa marnej jakosci. Ale dla dziecka pewnie tez kupimy cos z ikea, nie bedzie zal wymienic jak zniszczy. Pierscionki nie nosze od paru miesiecy,obraczke od paru tygodni. Palce mi spuchly. Dziewczyny-naprawde zadna z was nie miala takiego piekacego bolu pod lewa piersia?
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze popoludniu odespisz :/
|
|
|
|
|
#2906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do małża się |
||
|
|
|
#2908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bol mam pod i u dolu piersi jak chodze bez stanika... jesli piers zaczynasz miec czerwona zle sie czuejsz cos jakby grypa to moze byc zapalenie kanalikow, wezykow, brodawki sutkowej etc... do lekarza ginekologa chirurga najlepiej... :/ ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
ach tak.. no to tylko liczyc godziny do wieczora hihi ja tak robie mimo ze moge sie zdrzemnac i spie cala noc bez 1 wstawania ehhh okropnie zmeczona jestem :/TOSIU DZIS MA OSTATNI ZASTRZYK ALE katar ma dalej - mam isc znow do lekarza??/ czy poczekac przez weekend?? |
||
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
Pelnia, wlasnie o to chodzi,ze z zewnatrz nic nie widac.Zadnego zaczerwienienia czy obrzeku. Bol zlapal mnie dzis w nocy, jak sie przekrecalam z plecow na bok i do tej pory pali mnie w tym miejscu skora.
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie bardzo mam w czym chodzic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Aż miło się patrzy na te wasze śliczniutkie brzuszki 
A musi byc w pracy...

Staram się jeść z rozsądku, ale i tak jest to na pewno o wiele za mało. Dlatego cały czas łykam Feminatal.
Może po prostu wśród niezłej jakości trafiają się buble i niektórzy mają pecha. Ale to ze wszystkim tak jest...
ja mam biały taki za kolano, ale to mama mi pożyczyła do szpitala, no i ten kolor... boję się, że go utytłam jak przyjdzie co do czego.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
piękne brzuszki