3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 10:19   #3241
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Patrycja, rosół
Co do trudności z oddychaniem, to też mam takie dni, że wyraźnie trudniej mi nabrać powietrza. Może zależy jak się mały ułoży

Jeśli chodzi o komodę, to ja jestem przekonana, że wszystkie ciuszki nam wejdą do 3-szufladowej, bo mamy ich naprawdę niewiele. Zresztą mamy tylko rozmiar 56 i 62. Jak się będzie kupować większe, to te za małe pójdą pewnie w jakieś worki i do piwnicy, będą czekać na drugiego potomka

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:29   #3242
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cześć!
Chyba przeziębienie mi przechodzi. Wprawdzie kaszlę jeszcze potwornie, ale też coraz częściej oddycham pełną piersią, tzn. mój oddech nie jest już świszczący.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Jeszcze chciałam napisać o wrażeniach z SR. Bardzo sympatyczna kobietka wczoraj prowadziła (część zajęć będzie z nią, część z praktykującą położną) - kiedyś położna, teraz doradca laktacyjny. Opowiadała dużo o wadze karmienia, sposobach przystawiania dziecka do piersi (w ogóle trzymania dziecka - ćwiczyliśmy na lalkach ), sposobach na kłopoty z laktacją. Pokazała też kilka prostych ćwiczeń na czas ciąży (aby zachować kondycję) oraz różne sposoby, jakie mąż może zastosować podczas porodu, żeby ulżyć kobiecie (proste techniki masażu na przykład). Mieliśmy takie ćwiczenie, że my siedziałyśmy na piłkach (BOSKO ), a mąż na krzesełku za nami i wykonywał delikatny masaż pleców... Musze przyznać, że mój spisał się na medal (choć zawsze wiedziałam, że w masażu to on jest wspaniały ) i poczułam bardzo wyraźnie, że chciałabym go przy porodzie. Dotąd nie byłam na 100% pewna, ale podczas tego ćwiczenia poczułam się taka "zaopiekowana", poczułam się przy nim bezpiecznie, wyciszyło mnie to... Na pewno dużo dałaby mi jego obecność na sali porodowej. I myślę, że jak nic nie stanie na przeszkodzie, to będziemy rodzić razem - wczoraj też mi powiedział po zajęciach, że nabiera przekonania, że chce tego (bo dotąd się wahał) Tak że jestem bardzo zadowolona póki co Jeszcze 4 spotkania.

Oj, ale się rozpisałam Ciekawe kiedy ktoś tu się zjawi, aby to przeczytać
Ja mam podobne wrażenia z ostatnich zajęć SR, bo też mieliśmy elementy masażu. Ale było przyjemnie, bezpiecznie, śmiesznie i miło.

A co do obecności męża przy porodzie, to nie wiem jak jest w innych miastach, ale w łódzkich szpitalach podobno zupełnie inaczej (czyt. lepiej) traktują kobietę z partnerem. I nie tyczy się to jednego szpitala - tak jest we wszystkich. Tak słyszałam od znajomych już po porodzie i prowadzącej SR.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:50   #3243
Anecka
Zakorzenienie

U nas w szpitalu nie moze byc mezczyzny obok niestety, przynajmniej na chwile obecna.

Kurde Wy chodzicie do SR a ja skonczylam ja w sierpniu a jeszcze bym pochodzila Mam notatki jakeis tam, ale przypomnialabym sobie przewijanie, kapanie i w ogole jeszcze bym posluchala

Eh mnie sie tez ciezko oddycha i w ogole zle sie czuje. Jutro ide do gina na godz. 12.

Ja dzis mam obiad z wczoraj czyli zupa grzybowa i nozki z kuraka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:13   #3244
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
druga część tej książki to 'gra anioła' też polecam
no właśnie chciałabym ją gdzieś dorwać w e-booku nie lubię czytać książek... w ten sposób przeczytałm "11 minut" i mimo, że książka fajna, to trochę się umęczyłam czytając

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
a jaki wózek ?

też czytałam cien wiatru ale już nic kompletnie nie pamiętam -ta skleroza ciążowa sprawia że mogę drugi raz czytać wszystko co mam w domu, a czuję jakbym czytała pierwszy raz i tak sobie lecę po kolei
wózek to x-lander xa 2010 kolor volcano

ja bym nie mogła dwa razy przeczytać tej samej książki

Kretencja - to jak już będzie finisz to czekam na jakieś foto uwielbiam oglądać mieszkania po remoncie

płeć - my się dowiedzieliśmy w 20 tygodniu (na połówkowym), a w 24 tygodniu gin potwierdził, no i teraz będzie usg na wizycie 7 października i mam nadzieję, że dalej będzie dziewczynka

własnie wszamałam pączka w czekoladzie a potem to sama będę jak ten pączek

a ja nie wiem co dziś na obiad, bo w niedzielę obiadków nie gotuję jeździmy do rodziców albo do teściów

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-09-26 o 11:14
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:13   #3245
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja jeszcze nie mialam szkoly rodzenia dopiero pod koniec pazdziernika polozna ma mi wylozyc ta kwestie.
My oboje jestesmy przekonani ze cchemy razem przejsc przez poród
Mnie ze szkoly rodzenia najbardziej zalezy na masazu i oddychaniu, kwestia przewijania i kapania jest malo wazna bo to umiem robic , a maz sie tego nie boi.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:22   #3246
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Mnie obudzil rano wielki skurcz w lydce

Na dworze pada i zimno i nic sie nie chce.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:41   #3247
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
I te lampki - jakie słodkie. Chyba się zdecyduję na ten księżyc z IKEI, żaby światło było ciepłe. Będzie wisiał pomiędzy łóżeczkiem a komodą.
Wyslala bys mi linka na te lampki??
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:43   #3248
Artystka23
Dragonfly

ja za tydzien lub dwa koncze szkole rodzeniai mysle ze nie byl to stracony czas ani pieniadze-warto bylo dzis wracam do domku,bo najwiekszy pokoj zrobiony i bede miala gdzie spac
no a w przyszly weekend na nastepny ogien pojdzie przedpokoj,ale mamy z nim problem,bo stoja tam dwie ogromne szafy ktore sie rozsypia jak je ruszymy,a na razie nie mamy kasy na nowe no i na scianach jest tapeta,prawie gladka,diabelnie mocno przyklejona tylko ze zszarzala.Jak tz bedzie ja zrywal to znowu cekolowanie i trzy tygodnie bedzie sie to ciagnac wiec stwierdzilam ze pomalujemy ta tapete,juz nie ma za bardzo czasu na bawienie sie niestety..
Stary 2010-09-26, 12:00   #3249
M25
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze chciałam napisać o wrażeniach z SR. Bardzo sympatyczna kobietka wczoraj prowadziła (część zajęć będzie z nią, część z praktykującą położną) - kiedyś położna, teraz doradca laktacyjny. Opowiadała dużo o wadze karmienia, sposobach przystawiania dziecka do piersi (w ogóle trzymania dziecka - ćwiczyliśmy na lalkach ), sposobach na kłopoty z laktacją. Pokazała też kilka prostych ćwiczeń na czas ciąży (aby zachować kondycję) oraz różne sposoby, jakie mąż może zastosować podczas porodu, żeby ulżyć kobiecie (proste techniki masażu na przykład). Mieliśmy takie ćwiczenie, że my siedziałyśmy na piłkach (BOSKO ), a mąż na krzesełku za nami i wykonywał delikatny masaż pleców... Musze przyznać, że mój spisał się na medal (choć zawsze wiedziałam, że w masażu to on jest wspaniały ) i poczułam bardzo wyraźnie, że chciałabym go przy porodzie. Dotąd nie byłam na 100% pewna, ale podczas tego ćwiczenia poczułam się taka "zaopiekowana", poczułam się przy nim bezpiecznie, wyciszyło mnie to... Na pewno dużo dałaby mi jego obecność na sali porodowej. I myślę, że jak nic nie stanie na przeszkodzie, to będziemy rodzić razem - wczoraj też mi powiedział po zajęciach, że nabiera przekonania, że chce tego (bo dotąd się wahał) Tak że jestem bardzo zadowolona póki co Jeszcze 4 spotkania.

Ja też jestem bardzo zadowolona z SR. Mój mąż również dopiero tam się przekonał, że chce przy mnie być w czasie porodu. Wiele z tych rzeczy, które nas tam uczą już wcześniej wyczytałam w książkach, ale naprawdę nie ma to jak rozmowa z doświadczoną położną. Wcześniej jak opowiadałam mężowi różne rzeczy, które wyczytałam to sceptycznie do tego podchodził, ale jak pani położna o tym samym powiedziała to uznał to za świętą rację. Tak więc to był kolejny plus uczęszczania na zajęcia. Nie ma to jak autorytet ;-) Poza tym położna, która prowadzi SR wiele lat pracowała w szpitalu, w którym chcę rodzić i opowiada zawsze różne historie z życia wzięte, przedstawia nam różne punkty widzenia poszczególnych sytuacji np. takich, że teoretycznie to lekarza w ogóle nie powinno być w czasie porodu, bo lekarze są po to aby leczyć a ani ciążą ani poród nie są chorobami, że lekarz powinien być dostępny w razie powikłań lub patologi ciąży a w PL niestety są takie procedury, że lekarz musi być obecny w ostatniej fazie porodu, nawet jak nic niepokojącego się nie dzieje. Na zachodzie tymi strawami zajmują się położne. Położne pracujące na porodówkach to w większości osoby wykształcone, doświadczone i z odpowiednimi predyspozycjami do wykonywania tego zawodu a to, że pacjentki oczekują od nich żeby były ich prywatnymi opiekunkami to już zupełnie inna sprawa.

A wy co o tym myślicie?
Stary 2010-09-26, 12:18   #3250
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Wyslala bys mi linka na te lampki??
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833

Dostępne pewnie też na Allegro.
Stary 2010-09-26, 12:32   #3251
lisek15
Zakorzenienie

Dziewczynki dziękuję za kciuki i ciepłe słowa
Tż przywiózł mi laptoka i dzięki temu mam jakiś kontakt z ludźmi Ale długo się nie nacieszę, bo bierze wieczorem.

Może napiszę co u nas

Ja przeżyłam tak w piątek z dyżurnym lekarzem,że już chciałam wczoraj wyjść na własne żądanie. Mnie się pytał czy najpierw dajemy sterydy czy badamy glukozę(jakbym się na tym znała ). A wżne wyło,żeby najpierw zrobić glukozę, a dopiero później sterydy. Podobno dzięń by go nie zbawił.W końcu podjąlł decyzję,że jednak sterydy, bo krótka szyjka i ryzyko wczesnego porodu jest dość wielkie. A na wieczornym obchodzie jak była inna piel wyparł się wszystkiego i powiedział,że ja tak zdecydowałam(jakbym miała coś do gadnia i skończyła przynajmniej medycynę). Pielęgniarka powiedziała oburzona,że od kiedy pacjentki decydują. Przecież nie mają nic do gadania. I miała racę. Nie chciałam się kłócić z nim, bo i tak nie wygrałabym.Na moje szczęście schodził z dyżuru w sobotę rano. Tak poza nim to wszyscy są super, pielęgniarki również.
Dostałam już zastrzyki i może jutro będę miała znów robioną glukozę po obciążeniu. Zobaczymy, bo jeszczze mają podjęć decyzję Szansa na jutrzejsze moje wyjście jest duża,ale jeszcze się tak bardzo nie cieszę. Choć się łudzę Już połowę rzeczy spakowałam tż i ma wziąć wieczorkiem
Także jak nie wyjde do środy to w środę wyjdę na własne żądanie. I tak leżę i nic mi nie będą robić. To wolę siedzieć w domku

Dzisiejszą noc źle spałam. Poszłam spać o 22, o 24 leki(budzą mnie piel), przebudziłam się w nocy i myslałam,że może już godz.6,a tu BYŁA DOPIERO 2,35 Myślałam,że zawriuję.Nie spałam do 4,30,a póżniej wstałam o 6 i już było po spaniu Także do :upy:

Życzę miłego dnia

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:08   #3252
rptrbj1978
Rozeznanie

cos ten 30 tydzien ciazy pechowy dla mnie tez był

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:26   #3253
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Mnie obudzil rano wielki skurcz w lydce

Na dworze pada i zimno i nic sie nie chce.
O matko współczuje, ból jak cholera. Zdarzyło mi sie ze 2 razy i pamietam jak z wielkim krzykiem szukałam sciany żeby noge rozprostować

Cytat:
Ale tu cicho od wczoraj...

No to ja się przywitam

Wczoraj wieczorem złożyliśmy jeszcze z mężem komódkę na rzeczy Tymka i łóżeczko Niestety okazało się, że łóżeczko jest w kompletnie innym odcieniu niż komoda (na zdjęciu wyglądało na bardziej szarawe, chłodne, a jest takie ciepłe w odcieniu - komódka jest chłodna), ale nie będę taką pierdołą się przejmować Tym bardziej, że na razie łóżeczko idzie do nas do sypialni, a komoda zostanie w dziecięcym (bo do sypialni już niestety nie wejdzie...). Komódka (Malm) bardzo ładna, złożenie nie było trudne choć dosyć czasochłonne. Łóżeczko tak śmierdziało lakierem po otwarciu, że przenieśliśmy się ze spaniem na - na szczęście już złożoną - sofę (czyli do salonu). Dziś już tak go nie czuć, więc do porodu na pewno wywietrzeje jak należy.
Dziś mąż z Tatą będą składać resztę - regały, nasze łoże, stoły i drugą komodę

Niestety jakaś mała infekcja chyba zaczyna mnie brać (lekki katar i coś smyra w gardle)... Na razie profilaktycznie zjadłam kanapkę z czosnkiem, zobaczymy, co się będzie dalej działo. W czasie ciąży miałam już ze dwa takie epizody, za każdym razem rozeszło się po kościach, zanim zdecydowałam się iść do lekarza. Oby tak było i tym razem.

Ja przeczytałam
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja mam dzisiaj ambitny plan poskładania mojej pracy magisterskiej w całość i wysłanie jej do mojego promotora. Czeka mnie trochę takiej technicznej pracy a potem nauki. Mam nadzieję, że zdążę się obronić przed porodem ;-) Już widzę siebie na obronie w 9 miesiącu ciąży z takim ogromnym brzuchem heheh...
Pamietam jak składałam swoją.Codziennie miałam własnie taki plan a pracę oddałam na ostatnią chwilę ciesze sie że mam już to za sobą

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu nie moze byc mezczyzny obok niestety, przynajmniej na chwile obecna.

Kurde Wy chodzicie do SR a ja skonczylam ja w sierpniu a jeszcze bym pochodzila Mam notatki jakeis tam, ale przypomnialabym sobie przewijanie, kapanie i w ogole jeszcze bym posluchala

Eh mnie sie tez ciezko oddycha i w ogole zle sie czuje. Jutro ide do gina na godz. 12.

Ja dzis mam obiad z wczoraj czyli zupa grzybowa i nozki z kuraka
A żałujesz, że nie może być z tobą facet? Ja sobie nie wyobrażam rodzić samej.

Wybierałam sie do szkoły rodzenia, ale nie dotarlam przez tą szyjkę

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć

wózek to x-lander xa 2010 kolor volcano

płeć - my się dowiedzieliśmy w 20 tygodniu (na połówkowym), a w 24 tygodniu gin potwierdził, no i teraz będzie usg na wizycie 7 października i mam nadzieję, że dalej będzie dziewczynka

własnie wszamałam pączka w czekoladzie a potem to sama będę jak ten pączek

a ja nie wiem co dziś na obiad, bo w niedzielę obiadków nie gotuję jeździmy do rodziców albo do teściów
Wózek fajny. Jakie wymiary ma gondola??

Ja obaliłam paczke kamyków.nie mogłam sie oprzec obiad robi mezulek ale dopiero jak wróci z pracy wiec zdążę zgłodnieć. dziś tortilla
Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję za kciuki i ciepłe słowa
Tż przywiózł mi laptoka i dzięki temu mam jakiś kontakt z ludźmi Ale długo się nie nacieszę, bo bierze wieczorem.

Może napiszę co u nas

Ja przeżyłam tak w piątek z dyżurnym lekarzem,że już chciałam wczoraj wyjść na własne żądanie. Mnie się pytał czy najpierw dajemy sterydy czy badamy glukozę(jakbym się na tym znała ). A wżne wyło,żeby najpierw zrobić glukozę, a dopiero później sterydy. Podobno dzięń by go nie zbawił.W końcu podjąlł decyzję,że jednak sterydy, bo krótka szyjka i ryzyko wczesnego porodu jest dość wielkie. A na wieczornym obchodzie jak była inna piel wyparł się wszystkiego i powiedział,że ja tak zdecydowałam(jakbym miała coś do gadnia i skończyła przynajmniej medycynę). Pielęgniarka powiedziała oburzona,że od kiedy pacjentki decydują. Przecież nie mają nic do gadania. I miała racę. Nie chciałam się kłócić z nim, bo i tak nie wygrałabym.Na moje szczęście schodził z dyżuru w sobotę rano. Tak poza nim to wszyscy są super, pielęgniarki również.
Dostałam już zastrzyki i może jutro będę miała znów robioną glukozę po obciążeniu. Zobaczymy, bo jeszczze mają podjęć decyzję Szansa na jutrzejsze moje wyjście jest duża,ale jeszcze się tak bardzo nie cieszę. Choć się łudzę Już połowę rzeczy spakowałam tż i ma wziąć wieczorkiem
Także jak nie wyjde do środy to w środę wyjdę na własne żądanie. I tak leżę i nic mi nie będą robić. To wolę siedzieć w domku

Dzisiejszą noc źle spałam. Poszłam spać o 22, o 24 leki(budzą mnie piel), przebudziłam się w nocy i myslałam,że może już godz.6,a tu BYŁA DOPIERO 2,35 Myślałam,że zawriuję.Nie spałam do 4,30,a póżniej wstałam o 6 i już było po spaniu Także do :upy:

Życzę miłego dnia
Wspóczuje pobytu w szpitalu. Ja codziennie szału dostawałam i chciałam wyjśc na własnie żądanie bo co lekarz to co innego gadał i ta pobódka "na termometr" o 5.38 lepiej leżec w domku w swoeim lóżeczku, choc to tez dobija.
Ale marudze dzisiaj przynajmniej nie pada i słoneczko świeci

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Aa i komode tez kupuje malm te z czterema szufladami.Całą sypialnie ma "malmową" wiec bedzie pasowac i co najważniejsze sa bardzo pojemne.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:36   #3254
Anecka
Zakorzenienie

lisek, a to lekarz konował takich sie powinno omijac szerokim lukiem. Ale jak lezalam w szpitalu tez jeden byl taki niesympatyczny a mlodziutki wiec dopiero zaczynal swoja "kariere".. to juz widze jaki bedzie po 20 latach pracy
Zycze Ci szybkiego powrotu do domu

Ja jestem wkurzona bo TZ mial przyjsc, nie widzielismy sie 3 dni, od wczoraj mial wolne do poniedzialku i mial przyjsc do mnie na te 3 dni, to mamusia wymyslila jego ze jest chora i trzeba sie nia zajac. Jak ja nienawidze tej baby!!!!
Takze wczoraj sie nie widzielismy i dzis chyba tez nie bedziemy. Ale moze wieczorem przyjedzie i zostanie do jutra Swietnie.

Tak w ogole mam ochote wyjsc i pochodzic po obuwniczych bo buty mi sie rozwalily i nie mam botkow w ogole, ale nie ma kantora otwartego w poblizu a ja juz kasy nie mam. No chyba ze pojade sobie do Reala, wymienie kase i tam kupie buty bo mi sie podobaly jedne ze wzgl na podeszwe z gumy.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Martinixx, no pewnie ze zaluje Aczkolwiek nie wiadomo jak bedzie wtedy kiedy ja bede rodzic. Poki co pobyt facetow na porodowce jest zawieszony u nas ze wzgl na duza liczbe porodow. Po za tym nie wiadomo czy nie beda transportowac rodzacych do miasta obok bo teraz tak jest ze nie ma miejsc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-26, 14:02   #3255
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem wkurzona bo TZ mial przyjsc, nie widzielismy sie 3 dni, od wczoraj mial wolne do poniedzialku i mial przyjsc do mnie na te 3 dni, to mamusia wymyslila jego ze jest chora i trzeba sie nia zajac. Jak ja nienawidze tej baby!!!!
Takze wczoraj sie nie widzielismy i dzis chyba tez nie bedziemy. Ale moze wieczorem przyjedzie i zostanie do jutra Swietnie.

Tak w ogole mam ochote wyjsc i pochodzic po obuwniczych bo buty mi sie rozwalily i nie mam botkow w ogole, ale nie ma kantora otwartego w poblizu a ja juz kasy nie mam. No chyba ze pojade sobie do Reala, wymienie kase i tam kupie buty bo mi sie podobaly jedne ze wzgl na podeszwe z gumy.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Martinixx, no pewnie ze zaluje Aczkolwiek nie wiadomo jak bedzie wtedy kiedy ja bede rodzic. Poki co pobyt facetow na porodowce jest zawieszony u nas ze wzgl na duza liczbe porodow. Po za tym nie wiadomo czy nie beda transportowac rodzacych do miasta obok bo teraz tak jest ze nie ma miejsc
Teściowe hehe jak zawsze bez komentarza

A mówili, że mało dzieci sie rodzi. Jesteśmy mniej wiecej w tym samym tyg ciąży, do porodu jeszcze zostało wiec miejmy nadzieję, ze jednak zostaniesz w swoim miescie i to z TZ u boku

Stary 2010-09-26, 14:02   #3256
rypka85
Zakorzenienie

Dziewczynki Kochane

Mam pytanko

Wypatrzyłam świetne buteleczki i akcesoria z Kubusiem puchatkiem na takiej stronie internetowej:

www.dajar.pl

Akcesoria nie są drogie są np.buteleczki po 6zl.Mam dwie takie bo kiedyś udało mi sie kupić ale nie pamiętam gdzie.

I byłabym chętna na zakup jeszcze.

Może znajdą się chętne na wspólne zakupy???

Bo co najgorsze przesyłka kosztuje przy zamówieniu poniezej 300zl 25zl wiec korzystniej byłoby zamówić w większym gronie.

I jak znajdą się chętne???
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:53   #3257
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Teściowe hehe jak zawsze bez komentarza

A mówili, że mało dzieci sie rodzi. Jesteśmy mniej wiecej w tym samym tyg ciąży, do porodu jeszcze zostało wiec miejmy nadzieję, ze jednak zostaniesz w swoim miescie i to z TZ u boku
Dzieki Nie chcialabym zeby przez wiele porodow odbebniali w szpitalu fuszerkę..

Ojej u mnie na suwaku 33 tydzien

Mała wlasnie mnie z boku znow kopie i wypina sie dosc ostro troche ponizej pepka z lewej strony aaaaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ide sie przejsc, choc pada, ale co tam. Parasolka i heja.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-26, 15:20   #3258
Irysowa
BAN stały

czesc dziewczyny

GARTULACJE dla KOTKa caluski dla Michalka
przepraszam bo az miesiac sie nie odzywalam na watku wiem jestem zla forumowiczka heheh

ale niestey caly miesiac lezalam w spzitalu Gutek cche wyjsc juz na swiat a Mama i lekarze mu zabraniaja..... i ciagle musze cos lytac i byc pod opieka....maksara mowie wam 3 ciaza a takie"jaja" ehhh to juz 29 i 6 dni.

jutro 30tc.:: jupi:

Okropnie....sie ciesze....oby jeszcze z 5-6 tygodni

dzis jestem na przepustce w domciu....i strasznie mi smutno aptrzec na moje 2 dzieci biedne bez mamy

maly jak narazie wazy....1500g. wiec jest malutki.....

nioo to was MOCNOOO caluje i do uslyszenia
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:21   #3259
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja dzis baaardzo leniwy dzień. Nic mi sie robic nie chce. Dopiero pozmywałam po obiadku a teraz zrobiłam sobie kisiel żurawinowy bo tak mi sie chce czegos i sama nie wiem czego.

Mam ochote na kogel mogel ale czytałam ze nie powinno sie jeść w ciązy. A Wy jadacie???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:32   #3260
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Dzieki Nie chcialabym zeby przez wiele porodow odbebniali w szpitalu fuszerkę..

Ojej u mnie na suwaku 33 tydzien

Mała wlasnie mnie z boku znow kopie i wypina sie dosc ostro troche ponizej pepka z lewej strony aaaaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ide sie przejsc, choc pada, ale co tam. Parasolka i heja.
to ja mam za dwa dni 33 tydzien

Irysowa,naprawde wspolczuje,zaciskaj mocno nozki by maly nie uciekl
Stary 2010-09-26, 15:39   #3261
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja dzis baaardzo leniwy dzień. Nic mi sie robic nie chce. Dopiero pozmywałam po obiadku a teraz zrobiłam sobie kisiel żurawinowy bo tak mi sie chce czegos i sama nie wiem czego.

Mam ochote na kogel mogel ale czytałam ze nie powinno sie jeść w ciązy. A Wy jadacie???
Nie mogłam się oprzeć.Uwielbiam kogel mogel. Mama nie była zadowolona, ale wyparzyłam jajeczka tak mocno ,że białko się ścięło. Jakoś żyjemy...

Stary 2010-09-26, 15:55   #3262
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja też właśnie uwiellllbiam kogel mogel Ile czasu parzyłas jajka??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:59   #3263
kliwia
Zakorzenienie

ja bym z koglem moiglem nie ryzykowala jednak
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 16:09   #3264
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
No ja też właśnie uwiellllbiam kogel mogel Ile czasu parzyłas jajka??
Wiesz co to tak na oko chyba ze 3 min albo nawet 4.Juz prawie żółtko się ścięło 2 minuty wystarczą.Dodam, ze jajeczka nie kupne a od babci prosto z dupki szczęśliwej kurki

Stary 2010-09-26, 16:27   #3265
Artystka23
Dragonfly

takie jajeczka to i ja bym zjadla a nie te male z supermarketu,brakuje im tego smaku...dzisiaj tak caly dzien sie pokladam,troche posiedze i bach do lozka...normalnie az mi glupio ze sie taka leniwa zrobilam
Stary 2010-09-26, 16:29   #3266
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja znalazłam takie info;
wiek wzrost waga 0/3 m-cy od- 62 cm 3.0 - 5.5 kg 3/6 m-cy 68- 74 cm 5.5 - 7.8 kg 6/12 m-cy 74- 80 cm 7.8 - 10 kg 12/18 m-cy 80- 86 cm 10.0 - 12 kg 18/24 m-cy 92- 98 cm 12.0 - 14 kg 2-3 latka 98-104 cm 14.0 - 16 kg 3-4 latka 104-110 cm 16.0 - 18 kg 4-5 latek 110-116 cm 18.0 - 21 kg

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-26 o 16:30
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:08   #3267
79 Marta
Wtajemniczenie

a mnie dziś smutno mamy rocznicę ślubu, a mąż w pracy
Stary 2010-09-26, 18:26   #3268
kretencja
Zakorzenienie

Tak prędko to się nie skończy
Podczas montowania expeditów popękała okleina na 4 (!) półkach więc mamy skręcony tylko jeden. Jutro mają przyjechać ludzie po stare meble, więc trzeba je opróżnić. Nie wiem, ****a, jak i gdzie
Skręcamy z Mamą szuflady póki co, a faceci montują od 1,5 godziny łózko...

Nie przeczytałam wszystkiego, ale zauważyłam, że było o obecności lekarza przy porodzie. Zdecydowanie podzielam pogląd, że lekarz jest od patologii. Porodowi powinno się pozwolić przebiegać własnym rytmem, pomagać powinna położna, a lekarz przydaje się wtedy, gdy coś idzie nie tak. A znacznie rzadziej idzie nie tak, gdy się niepotrzebnych interwencji medycznych nie wprowadza. W rzeczywistości, gdy pozwolić porodom toczyć się własnym rytmem, nie więcej niż 10% wymaga interwencji lekarza. Pisałam już tu o tym wiele razy, kolejny raz polecam film "Porodowy biznes" i książkę "Poród aktywny" Janet Balaskas

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:32   #3269
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
a mnie dziś smutno mamy rocznicę ślubu, a mąż w pracy

ojej, ale na pewno nadrobicie to wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:39   #3270
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
\
Ja chyba ostatnio jadłam kogel mogel jak miałam 6 lat.
Dlatego mnie nie ciągnie...

79Marta . Gratulacje z okazji rocznicy!!
Która to już?

A ja mam pytanie do dziewczyn, które robiły już usg po 30tyg:

Czy po 30-tym tygodniu warto robić usg 3d?? Chodzi mi o to czy widać dobrze buźkę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości