"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 15:54   #2341
madelinem
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

aaaa... przyszedł rachunek za prąd... 900 zł. pierwsza rata 300 jak to podzielić w sytuacji gdy: nas dwoje, komputer, tv, no i światło i jedna półka w lodówce. ich 5, pralka i inne sprzęty...

po pół to za dużo... ile im dać??? oszaleje

RATUNKU
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:01   #2342
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ty jesteś taki chudzielec, że i tak ładnie Ci będzie z dodatkowymi kilogramami
Mnie od kilku dni męczy zgaga i przez to straciłam znowu apetyt.
Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
aaaa... przyszedł rachunek za prąd... 900 zł. pierwsza rata 300 jak to podzielić w sytuacji gdy: nas dwoje, komputer, tv, no i światło i jedna półka w lodówce. ich 5, pralka i inne sprzęty...

RATUNKU
300 podzielić na 7 wychodzi mi 84 zl... Ja bym dała 100 zł to i tak więcej... i nikt nie powinien mieć pretensji... ale niestety nie znam sytuacji która panuje w domu

Edytowane przez dewi
Czas edycji: 2010-09-29 o 16:02
dewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:02   #2343
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Witam, a ja dziś mam usg i już się nie mogę doczekać tymbardziej ze rzadko czuje ruchy maluszka, chygba jakis leniuszek z niego będzie

co do rodzinki to moi rodzice bardzo się cieszą z wnuka ale nie kupują jeszcze niczego "bo za wcześnie" natomiast teście... teściowa pomału sie oswaja że "już w wieku 53 lat będzie babcią" ale raz posłała mi owoce i ogólnie mówi że mam dbać o siebie ale poza tym nie ma z nią kontaktu a tymbardziej nie dzwoni żeby się dowiedzieć jak się czuję a teść natomiast - nie wiem... niby się ucieszył ale to był lipiec a teraz cisza... ale mnie to wsio rawno

co do wklęsłych sutków to TŻ dba by były wypukłe ale i tak myślę że tak jak mama niestety nie będe miała pokarmu (bardzo dużo po niej odziedziczyłam) ale zobaczymy, napewno będę próbowała
Moja mama ma 48 lat, też się z niej w pracy śmieją, że ona to mogłaby mamą zostać, a nie babcią. Do tego jest malutka i drobniutka - w ogóle "babci" nie przypomina.

Cytat:

RATUNKU
A może podzielcie na wszystkie osoby, które mieszkają z Wami? Tak chyba najsprawiedliwiej...bo z prądu przecież każdy korzysta...my od niedawna mamy prąd "na kartę" - sami sobie kupujemy i to jest fajne rozwiązanie, bo kupujemy tyle, ile mamy no i rachunki już nas nie "zaskoczą".

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:08   #2344
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

RATUNKU
Najlepiej podzielić po równo. 900 zł / 7 osób, wychodzi 128 zł z groszami. Was jest dwójka, to 128x2. Tak będzie OK.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:09   #2345
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Jeden dzień przerwy i tyle nadrabiania? No dajcie spokój!

Ja tylko sobie ponarzekać na pogodę chciałam i na moje samopoczucie wisielcze dziś wyjątkowo. Ale u nas leje, zimno, szaro i smutno. To jak wykrzesać w sobie iskierki radości? Do tego źle spałam, ale niestety nie z winy maleństwa, a wolałabym, żeby to przez nie było.

Pozdrawiam ciepło i dzielę się kubkiem herbaty z sokiem malinowym.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:11   #2346
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Ja tylko sobie ponarzekać na pogodę chciałam i na moje samopoczucie wisielcze dziś wyjątkowo. Ale u nas leje, zimno, szaro i smutno. To jak wykrzesać w sobie iskierki radości? Do tego źle spałam, ale niestety nie z winy maleństwa, a wolałabym, żeby to przez nie było.

Mniam...ja chętnie się napiję. A w zamian proponuję ciacho czekoladowe - na pewno humor się poprawi

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:12   #2347
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
dzięki za info. To Łętkowski przyjmuje też w szpitalu na klinikach ? A, już widzę, że tak znalazłam. A wiesz już, gdzie będziesz rodzić?
Ja będę rodzić na Kamieńskiego - na Brochowie ciągle niestety co jakiś czas słyszę o gronkowcu (choć to chyba jedyny szpital gdzie nie powinno być problemu z zzo jak ktoś chce, tylko trzeba się umówić wczesniej), na Dyrekcyjnej podobno warunki fatalne, stary szpital, a na Klinikach to podobno specjaliści super, ale warunki okropne i syfiaste... (osoba tam pracująca mi odradzała) Zresztą ja chcę w wodzie, a to możliwe tylko na Kamieńskiego. No i tam nie ma problemu z opłaceniem położnej (a podobno są bardzo fajne). No i co dla mnie ważne - nie nacinają bez mojej zgody.

Aha, mam do Was pytanie. Jak sądzicie, kiedy należałoby zacząć szukać i zamówić sobie opłaconą położną? W listopadzie wystarczy??
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:21   #2348
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
300 podzielić na 7 wychodzi mi 84 zl... Ja bym dała 100 zł to i tak więcej... i nikt nie powinien mieć pretensji... ale niestety nie znam sytuacji która panuje w domu
to tak jak myślałam, 100- 120 to tak max...

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Moja mama ma 48 lat, też się z niej w pracy śmieją, że ona to mogłaby mamą zostać, a nie babcią. Do tego jest malutka i drobniutka - w ogóle "babci" nie przypomina.

A może podzielcie na wszystkie osoby, które mieszkają z Wami? Tak chyba najsprawiedliwiej...bo z prądu przecież każdy korzysta...my od niedawna mamy prąd "na kartę" - sami sobie kupujemy i to jest fajne rozwiązanie, bo kupujemy tyle, ile mamy no i rachunki już nas nie "zaskoczą".
moja mama ma 39

a muszę zobaczyć czy da się na kartę u nas... ale poczekam, aż się wyprowadzą...

Cytat:
Najlepiej podzielić po równo. 900 zł / 7 osób, wychodzi 128 zł z groszami. Was jest dwójka, to 128x2. Tak będzie OK.
900 jest podzielone na rachunki, jakby raty, na na pół roku lub rok. i co jakiś czas przychodzi rozliczenie i to jest właśnie te 300 zł, zawsze największa pierwsza rata.

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

mogę się podzielić rosołkiem...

dzięki za pomoc...
już wiem jak zrobię, w sumie i tak zawsze dostawali na rachunki więcej niż powinni, np za wodę i ścieki płaciliśmy połowę choć prawie wcale nie korzystaliśmy- tyle co do czajnika i w wc...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:26   #2349
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
oooo, mojej koleżance, która niedawno urodziła, też córeczka się ułożyła poprzecznie, i miała cc. Ale chyba jest jeszcze sporo czasu, aby się odwrócił?
Ja się dowiem dopiero we wtorek, jak mój się ułożył, bo będę mieć połówkowe

o z całą pewnością zdoła się przemieścić
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:36   #2350
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

RATUNKU
tak jak dziewczyny pisały bedzie najlepiej

to ja sie dołanczam do herbatki
i moge sie podzielic orzeszkami w czekoladzie z biedronki
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:37   #2351
Louboutinka
Raczkowanie

Exclamation Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

laseczki jak sobie radzicie ze zgagą??
mnie juz drugi dzień męczy i to coraz bardziej..

pewnie juz o tym pisałyście ale nie mam sil szukać po tych wszystkich postach..

ratunku bo zaraz zionę jak smok wawelski
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:00   #2352
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
laseczki jak sobie radzicie ze zgagą??
mnie juz drugi dzień męczy i to coraz bardziej..

pewnie juz o tym pisałyście ale nie mam sil szukać po tych wszystkich postach..

ratunku bo zaraz zionę jak smok wawelski
skąd ja to znam. Ja sobie nie radzę. Mój małz narzeka, że mamy Reni, ale ja jetem przeciwniczką leków. Słyszałam o migdałach, ale sama ich nie stosowałam. Z chęcią zastosuje jakiś naturalny środek, bo mnie w nocy budzi nawet i nie mogę zasypiać już na prawym boku, a tak spałam przez całe życie.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:06   #2353
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
skąd ja to znam. Ja sobie nie radzę. Mój małz narzeka, że mamy Reni, ale ja jetem przeciwniczką leków. Słyszałam o migdałach, ale sama ich nie stosowałam. Z chęcią zastosuje jakiś naturalny środek, bo mnie w nocy budzi nawet i nie mogę zasypiać już na prawym boku, a tak spałam przez całe życie.
wczoraj jadlam migdaly i to nie pomaga..

no a na lekach na zgage pisze nie dla dzieci i kobiet w ciąży
bo tez juz z desperacji wczoraj w nocy w tesco sprawdzalam..wiec nie kupilam i dalej się męczę
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:09   #2354
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
wczoraj jadlam migdaly i to nie pomaga..

no a na lekach na zgage pisze nie dla dzieci i kobiet w ciąży
bo tez juz z desperacji wczoraj w nocy w tesco sprawdzalam..wiec nie kupilam i dalej się męczę
Bez obaw możesz zastosować Reni. Moja kuzynka jadła to w ciązy jak cukierki...

Stary 2010-09-29, 17:10   #2355
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Czesc dziewczyny

widze ze Temaci jak Nasi rodzice sobei radza z ciaza nasza...U mnie jest tak ze mama sie bardzo o mnie martwi....i tata wsumie tez ale tak tego nie okazuje....a Rodziestwo to tak sobie....

dzis bylam u Gina i.....mala jest nadal Izabelka i wazy....ba..1300g...

jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam

Edytowane przez Molalala
Czas edycji: 2010-09-29 o 17:15
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:11   #2356
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej Dziewczyny,

W końcu za oknem wyjrzało słońce...już mnie ta pogoda dobijała
Od jakiegoś czasu często skacze mi tętno nawet do 100 u/min, i nie jest to sporadyczne Zdarza się kilkanaście razy na dzień. Najgorsze, że też w momencie kiedy np. leżę albo w nocy jak śpię. I coś mi się ciśnienie podniosło ostatnio.....ehh mam nadzieję, że nie wyląduję na tabletkach

Odnośnie problemów, które tutaj poruszyłyście :

Płaskie sutki nie są przeszkodą do karmienia Maleństwa. Trzeba je dobrze przygotować i jeśli dziecko nie będzie łapało na początku po prostu uzbroić się w cierpliwość.
Nie pamiętam już co dokładnie powinno się robić, ale postaram się znaleźć jakieś materiały ze studiów, bo na pewno nam o tym mówili
A do tej pory zatrudnijcie TŻ Jutro dzień chłopaka to może skusiliby się na pierś w polewie czekoladowej

Położenie płodu może się zmienić na tydzień przed porodem tak naprawdę więc nie macie się co martwić
Moja córcia od kilku tygodni leży sobie w główką w dól i to mnie znowu martwi, bo uciska mi szyjkę a co za tym idzie może mi końcu pójść rozwarcie.
Więc narazie się nie martwcie, lepiej jak sobie do tej pory leżą girkami w dół

Zgaga polecam mleczko o nazwie Mallox lub Alumag. Są na bazie naturalnych środków, które neutralizują kwasy żołądkowe. Smak mięty

make_up_istka u teściów zostajecie na stałe czy później czegoś szukacie? Bo my też mamy górę domu rodziców męża, ale my tutaj zostajemy na stałe, bo on dom ponoć odziedziczy
Macie oddzielne wejście, kuchnię i łazienkę? Bo my kiedy się dowiedzieliśmy, że będziemy musieli tutaj zostać (na początku mówili nam, że dostaniemy działkę i zbudujemy dom) od razu robiliśmy wszystko, żeby mieć swoja kuchnię. Potem zrobiliśmy wejście a teraz remontujemy łazienkę.
I ja nie mam oporów, żeby ktoś u nas zostawał na noc, bo zapowiedzieliśmy, że jeśli mamy zostać to góra ma być oddzielnym mieszkaniem. Poza tym mamy prawo do kontaktów ze znajomymi i rodziną.
Tak do końca też nie jest fajnie, bo teściowa cały czas kurczowo trzyma się swojej sypialni na górze co nas doprowadza do szewskiej pasji i nie może zrozumieć dlaczego chcemy żeby zeszła na dół, gdzie ma dwa wielkie pokoje, kuchnie i ogromną łazienkę, nie mówiąc o garażu, który jest zaadaptowany na pokój....

madelinem wiem jak to ciężko w takich sytuacjach, do marca tego roku na górze w domu teściów mieszkali jeszcze szwagier i szwagierka z synkiem i nic nie dokładali do rachunków bo się budowali!!
A my z mężem z rodzicami po połowie......cóż niesprawiedliwość jest wszędzie.
Pomijając fakt, że korzystali z nami z łazienki a zawsze ja ją sprzątałam, no może szwagierka z cztery raz w ciągu tych kilku lat....Bo jak zaszła w ciążę to nie mogła wdychać środków chemicznych (mnie jakoś nie zarosła łazienka brudem odkąd jestem w ciąży) a po porodzie nie miała czasu bo miała małe dziecko Szok.....
Całe szczęście już ich tu nie ma

Na chomiku umieściłam też wzory pism do becikowego jakby, któraś była zainteresowana

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-29 o 17:13
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:33   #2357
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
bedę wąchać;-)

Ale mnie złapało, zaraz ide zrobić majeranek do wciągania w/g zalecę mamy wery;-)

Przyszedł płasczyk na zimę z miejscem na brzuch mama przywiezie to Wam pokażę
Noo wachaj wachaj bo pomaga, przynajmniej mi traz pije sobie soczek z malin z ciepla woda, przynajmniej mi troche gardlo nawilza bo mam takie straszne drapanie ;/

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Louboutinka to faktycznie się znajomym mały klopsik urodził
Ja myślę, że z tymi ciuszkami to najlepiej będzie kupić trochę 56 i 62 a mniejszych narazie nie. Na ostatnim usg podadzą mniej więcej wymiary dzidziusia i będzie chyba można przewidzieć czy bedzie kruszynka czy mały pultasek i wtedy najwyżej się dokupi.
Ja mam kilka takich w rozm 50 ale z lumpeku po 1zł to stwierdziłam, że lepiej mieć niż się potem martwić

Wera u mnie jeżeli chodzi o rodziców to podobnie. Moi jakby mogli to dali by nam wszystko. Tata dołożył mi do samochodu, będziemy mieszkać z nimi, tata pomaga w remoncie itp. U Tżta zupełnie inaczej. Przyjęłam go tak jak stał Nie miał samochodu, mieszkania ani konta w banku. Żył sobie z imprezki na imprezkę a w domku mu nikt nic nie powiedział i niczego od niego nie żądał.
Wydaję mi się, że w takiej sytuacji gdzie na przykład jedna strona daje mieszkanie druga mogłaby zrobić wesele. Ale tutaj nie ma na to szans Ciekawe na ile w ogóle się poczują bo od ich strony gości na wesele będzie o wiele więcej...
W ogóle nigdy nie usłyszałam z ich strony czy czegoś potrzebujemy albo czy nam czegoś brakuję. Nawet jak robili jakieś zaprawy to fajnym gestem byłby prezent ze słoika papryki. Ale niee...
A ja się prosić o nic nie będę, ale wszystko skrzętnie zapamiętuję
No ja ogolnie nie mam do tesciow pretensji o to bo oni po porstu nie maja kasy...ale jesli chodzi o jakies zaprawy czy ciuszki dla dziecka(z lumpa) to mnie nimi zasypuja szczegolnie ogorkami
No i co tydzien dostaje kg bananow

Cytat:
W realu jest teraz (od 30.09)promocja na:
proszek Dzidzius za 12 zl
rajstopki z postaciami disneya za 7,99 od rozmiaru 62
i skarpetki.. ale zapomniałam ceny
w Carreefurze (czy jak to się pisze..) jest promocja na:
butelki aventa - od 18,98
kocyk akrylowy 30 zł - 100x140
i cała wyprawka do łózeczka
O przyda sie na pewno ta wiadomosc jutro ide na zakupy

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:38   #2358
muron
Zakorzenienie

zgagi itp skonczyły mi się w II trym.

Teraz zdycham z tym katarem bo masakryczny, a tu sulfarinolu zakroplic nie mogę, w homeopatię nie wierzę, ale mam krople, zawsze to zwilzy i psikam solą fizjologiczną, ale męczy okrutnie...

robiłam parówki z rumianku+ majeranku, mam też maśc majerankowa pod nos, i tylko w momencie stosowania, ale katar ma już to do siebie, że przejść musi

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-29 o 17:40
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:51   #2359
weraa11
Zadomowienie

Poradzcie mi cos na gardlo...ale nie mleko czy miod bo nie dam chyba rady...
Caly czas mnie tylko drapalo....poszlam dzis do lekarza ogolnego....NIC mi nie pomogla tylko UWAGA....stwierdzila ze mam czekac i jak mi sie pogorszy to wtedy mam przyjsc i mi da antybiotyk....gdzie ja od razu poinformowalam ze jestem w ciazy.... Jacy ci lekarze sa beznadziejni jeszcze trzymala jakas pacentke ponad pol godziny i wszyscy na mnie kaszleli i teraz mnie juz gardlo nietylko drapie ale tez bolec wlasnie zaczelo... Normalnie plakac mi sie chce....bo juz nie wiem co mam robic a czue ze ta choroba juz za dlugo nade mna wisi...i zamiast byc lepiej to jest coraz gorzej.....tylko ten katar minal...a teraz to a juz ledwo co mowie

Stary 2010-09-29, 18:02   #2360
make_up_istka
BAN stały

Na katar polecam spray Acatar Fast - wyłacznie na bazie olejków eterycznych i ziół, można stosować w ciąży, a mnie po nim po dwóch dniach katar właściwie przeszedł Kosztuje ok. 20zł, a starcza na kilka przeziębień.

Na gardło niezły jest kisiel (może być nieco rozwodniony i wtedy zamiast normalnego picia pijesz z kubka kisiel, ale nie może być zupełnie jak woda, zeby osiadał na ściankach gardła) - smaczny i dość skuteczny na chwilowe pozbycie się bólu (dopóki czegoś nie zjemy), zwłaszcza w nocy.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:38   #2361
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Mniam...ja chętnie się napiję. A w zamian proponuję ciacho czekoladowe - na pewno humor się poprawi
Oj tak... bajka po prostu.
Zrobiłyście mi takiego smaka , że idę do kuchni coś do jedzenia przygotować. Niestety słodyczy u nas niemalże zero, bo ostatnio coś za słodko się odżywialiśmy, a niestety obojgu nam to szkodzi. (Tyjemy jakbyśmy byli oboje w ciąży )

Na zgagę ja piję dwie łyżki Maaloxu i polecam! Migdałów jeszcze nie próbowałam i na razie nie będę, bo mi chyba zęby już całkiem odmówią współpracy.

Co do sytuacji rodzinnej: ja mam ten komfort, że mieszkamy z mężem sami, w małym domku, który ciągle remontujemy. Może nie jest jeszcze w najatrakcyjniejszym stanie, ale nie jest zły. Zwłaszcza, że rodzice, głównie moi włożyli kupę kasy, żeby był ten pokój z kuchnią i łazienką. My od dwóch lat robimy sobie powolutku resztę i niestety końca nie widać. Zarówno rodzice, jak i teście się cieszą naszą ciążą. Szkoda tylko, że jeszcze nade mną magisterka wisi...

Stary 2010-09-29, 18:43   #2362
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Poradzcie mi cos na gardlo...ale nie mleko czy miod bo nie dam chyba rady...
Caly czas mnie tylko drapalo....poszlam dzis do lekarza ogolnego....NIC mi nie pomogla tylko UWAGA....stwierdzila ze mam czekac i jak mi sie pogorszy to wtedy mam przyjsc i mi da antybiotyk....gdzie ja od razu poinformowalam ze jestem w ciazy.... Jacy ci lekarze sa beznadziejni jeszcze trzymala jakas pacentke ponad pol godziny i wszyscy na mnie kaszleli i teraz mnie juz gardlo nietylko drapie ale tez bolec wlasnie zaczelo... Normalnie plakac mi sie chce....bo juz nie wiem co mam robic a czue ze ta choroba juz za dlugo nade mna wisi...i zamiast byc lepiej to jest coraz gorzej.....tylko ten katar minal...a teraz to a juz ledwo co mowie
a co chciałaś antybiotk? Dobrze, że nie dało, bo po co katar ma to do siebie, ze trwa tydzień;-) Płucz gardło: naparem z rumianku-działa antybakteryjnie, wodą z solą, woda z wodą utlenioną, ale nie pamiętam proporcji
Przy katarze to normalne bo śluzówki się wysuszają. Parszystwo ale minie.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:29   #2363
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Na katar polecam spray Acatar Fast - wyłacznie na bazie olejków eterycznych i ziół, można stosować w ciąży, a mnie po nim po dwóch dniach katar właściwie przeszedł Kosztuje ok. 20zł, a starcza na kilka przeziębień.

Na gardło niezły jest kisiel (może być nieco rozwodniony i wtedy zamiast normalnego picia pijesz z kubka kisiel, ale nie może być zupełnie jak woda, zeby osiadał na ściankach gardła) - smaczny i dość skuteczny na chwilowe pozbycie się bólu (dopóki czegoś nie zjemy), zwłaszcza w nocy.
Ooo dzieki, kisiel to moglabym jesc 24h na dobe ostatnio wiec fajnie wiedziec ze moze mi to jakos pomoc...

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a co chciałaś antybiotk? Dobrze, że nie dało, bo po co katar ma to do siebie, ze trwa tydzień;-) Płucz gardło: naparem z rumianku-działa antybakteryjnie, wodą z solą, woda z wodą utlenioną, ale nie pamiętam proporcji
Przy katarze to normalne bo śluzówki się wysuszają. Parszystwo ale minie.
No wlasnie ja nie chce antybiotyku, tylko chcialam zeby mi dala wlasnie takie rady jak Wy...czyli takie naturalne metody... A ona chce zebym tego w ogole nie leczyla, tylko czekala az bedzie tak zle ze bede musiala miec antybiotyk i wtedy dopiero wyzdrowieje...

Stary 2010-09-29, 19:44   #2364
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczyny ja na zgagę próbowałam migdałów, ale pomagają tylko w chwili, kiedy je jem Dla mnie super jest Rennie, na opakowaniu jest napisane, że mogą stosować kobiety w ciąży, w gazecie jakiejś dla przyszłych mam też polecali jako bezpieczny środek. Ja stosuje i pomaga.

Chciałam się z Wami podzielić super promocjami, jakie są w Pepco. Jeśli macie w swoim mieście ten sklep to polecam się przejść. Zrobiłam dziś nalot i kupiłam kilka bodziaczków za 4,99, pajacyk welurkowy za 14,99 i skarpeteczki niemowlęce za 0,99

Jeśli któraś mama wybiera się do Carrefoura to widziałam w ulotce też bodziaki i kaftaniki za 3,98 ale czy ładne to nie umiem powiedzieć, bo jeszcze się tam nie wybrałam. Za to te z pepco są śliczne, ładne, żywe kolorki
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:48   #2365
marleen32
Rozeznanie

Hejka wieczorkiem
Widze, ze Wy tu o jedzeniu piszecie, a jedzenie w tej ciazy to moja straszna wada, jem, jem, jem i chyba nigdy jeszcze nie bylam syta, na szczescie ciut mniejszy apetyt sie pojawil, jak TZ na wyjezdzie byl, ale wraz z nim wrocil.
Ogladalam te wozki, i powiem, szczerze ze nic mi sie podpasowalo, a jak juz cos bylo fajne, to cena taka, ze szok, powariowali normalnie.
I dalej typu zadnego nie mam, hauck wyglada ok, ale TZ powiedzial, ze niewygodne to to, i w ogole jemu sie nie podoba.
Quinny nie mieli, mimo ze mialy byc w tym tygodniu, ogolnie kiepski wybor, wiec dalej wiem tyle co wczesniej
Chyba tez za jakims uzywanym sie rozejrze.
Wspolczuje wszystkim co mieszkaja "z kims", my na szczescie nie, i nie wyobrazam sobie tego nawet
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:53   #2366
s_a_j
Rozeznanie

Marika. S dziękujemy za wszystko co nam wrzucasz , pościągałam, na pewno wszystko się przyda
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:55   #2367
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Hejka wieczorkiem
Widze, ze Wy tu o jedzeniu piszecie, a jedzenie w tej ciazy to moja straszna wada, jem, jem, jem i chyba nigdy jeszcze nie bylam syta, na szczescie ciut mniejszy apetyt sie pojawil, jak TZ na wyjezdzie byl, ale wraz z nim wrocil.
Ogladalam te wozki, i powiem, szczerze ze nic mi sie podpasowalo, a jak juz cos bylo fajne, to cena taka, ze szok, powariowali normalnie.
I dalej typu zadnego nie mam, hauck wyglada ok, ale TZ powiedzial, ze niewygodne to to, i w ogole jemu sie nie podoba.
Quinny nie mieli, mimo ze mialy byc w tym tygodniu, ogolnie kiepski wybor, wiec dalej wiem tyle co wczesniej
Chyba tez za jakims uzywanym sie rozejrze.
Wspolczuje wszystkim co mieszkaja "z kims", my na szczescie nie, i nie wyobrazam sobie tego nawet
Jestem też w kropce jeśli chodzi o wózek Chyba za duży wybór jest. A najgorsze jest to, że firmy zamiast wyróżnić się jakością to idą na ilość i dużo wózków jest złej jakości.

Ja od 3 lat nie mieszkam z rodzicami i nie wyobrażam sobie powrotu do mieszkania z innymi.. Dlatego nie rozumiem jak moja szwagierka może mieszkać z teściami.. choć oboje z mężem zarabiają dość dobrze.

Stary 2010-09-29, 20:42   #2368
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Jeszcze a propos bólu gardła. Mi moja ginekolog zaleciła 1 łyżkę octu jabłkowego dodać do szklanki ciepłej wody i płukać tym gardło. Ale nie wiem, jak to będzie działać, bo nie próbowałam jeszcze.
Poleciła mi też Homeovox i Oscillococillum (na pierwsze objawy!). Ale te to chyba homeopatyczne są.

O wózkach to mi się już nawet czytać nie chce. Jeszcze na komputerze mam już chyba z 3-4 listy potrzebnych od razu i niedługo po porodzie. I moja własna chyba będzie superdługa. Mam obawy, czy ja tego wszystkiego potrzebuję?
Stary 2010-09-29, 20:48   #2369
kaskup
Rozeznanie

witam sie wieczorkiem..

my tez mieszkamy od początku sami.. i całe szczęście bo ja nie mogłabym mieszkac z tesciami czy mama.. ale jakby mnie sytuacja zmusiła to nie miałabym wyjścia..

co do jedzenia to ja tez jakoś ostatnio cały czas głodna chodze.. ale na razie nigdzie mi nie idzie bo waga jak wzrosła o 1kg od poczatku to tak stoi w miejscu.. nie wiem czy to dobrze.. zaczynam sie bac ze cos jest nie tak..

ja sie tak zastanawiam właśnie nad tym wózkiem.. tez nie wiem czy nie skusze sie jednak na używany.. powiem wam ze nastawiłam sie na ten x-lander xa ale ostatnio wszedzie u nas ich pełno i jakoś tak nie podaobają mi sie juz.. rozmawiałam z koleżanka która go ma od ponad roku i powiedziła ze jezeli chodzi o gondole to jest super ale spacerówka juz tragedia, dziecko nie siedzi prosto tylko jakby pollezy i pałąk zasłania mu cały swiat.. juz sama nie wiem.. fajne sa takich nieznanych firm do 1000 zł ale z nowu nie wiem czy sie nie rozleci.. ehh.. ciężki wybór bedzie.. no i wypada kupic w tym roku jeszcze bo jak vat podniosa to i ceny wozków w góre pojda..

a ja mam właśnie ochote na... kasze manna na mleku.. straszne kiedys nie wziełabym tego do ust a teraz jakby ktos mi zrobil to bym chyba zjadła..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:59   #2370
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
witam sie wieczorkiem..

my tez mieszkamy od początku sami.. i całe szczęście bo ja nie mogłabym mieszkac z tesciami czy mama.. ale jakby mnie sytuacja zmusiła to nie miałabym wyjścia..

co do jedzenia to ja tez jakoś ostatnio cały czas głodna chodze.. ale na razie nigdzie mi nie idzie bo waga jak wzrosła o 1kg od poczatku to tak stoi w miejscu.. nie wiem czy to dobrze.. zaczynam sie bac ze cos jest nie tak..

ja sie tak zastanawiam właśnie nad tym wózkiem.. tez nie wiem czy nie skusze sie jednak na używany.. powiem wam ze nastawiłam sie na ten x-lander xa ale ostatnio wszedzie u nas ich pełno i jakoś tak nie podaobają mi sie juz.. rozmawiałam z koleżanka która go ma od ponad roku i powiedziła ze jezeli chodzi o gondole to jest super ale spacerówka juz tragedia, dziecko nie siedzi prosto tylko jakby pollezy i pałąk zasłania mu cały swiat.. juz sama nie wiem.. fajne sa takich nieznanych firm do 1000 zł ale z nowu nie wiem czy sie nie rozleci.. ehh.. ciężki wybór bedzie.. no i wypada kupic w tym roku jeszcze bo jak vat podniosa to i ceny wozków w góre pojda..
Właśnie o większości wózków słyszałam taką opinię. Że gondola jest cudowna i nie można narzekać, a spacerówka to g...! psuje się i wogóle. Dlatego dla mnie jest problemem kupić jakąś spacerówkę.. a został mi miesiac.. bo w listopadzie chcemy już kupić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości