|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
aaaa... przyszedł rachunek za prąd... 900 zł. pierwsza rata 300
po pół to za dużo... ile im dać??? oszaleje ![]() RATUNKU |
|
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-09-29 o 16:02 |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Do tego jest malutka i drobniutka - w ogóle "babci" nie przypomina . A może podzielcie na wszystkie osoby, które mieszkają z Wami? Tak chyba najsprawiedliwiej...bo z prądu przecież każdy korzysta...my od niedawna mamy prąd "na kartę" - sami sobie kupujemy i to jest fajne rozwiązanie, bo kupujemy tyle, ile mamy no i rachunki już nas nie "zaskoczą". |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Jeden dzień przerwy i tyle nadrabiania? No dajcie spokój!
Ja tylko sobie ponarzekać na pogodę chciałam i na moje samopoczucie wisielcze dziś wyjątkowo. Ale u nas leje, zimno, szaro i smutno. To jak wykrzesać w sobie iskierki radości? Do tego źle spałam, ale niestety nie z winy maleństwa, a wolałabym, żeby to przez nie było. ![]() Pozdrawiam ciepło i dzielę się kubkiem herbaty z sokiem malinowym. |
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mniam...ja chętnie się napiję . A w zamian proponuję ciacho czekoladowe - na pewno humor się poprawi
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aha, mam do Was pytanie. Jak sądzicie, kiedy należałoby zacząć szukać i zamówić sobie opłaconą położną? W listopadzie wystarczy?? |
|
|
|
|
#2348 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a muszę zobaczyć czy da się na kartę u nas... ale poczekam, aż się wyprowadzą... Cytat:
Cytat:
mogę się podzielić rosołkiem... dzięki za pomoc... już wiem jak zrobię, w sumie i tak zawsze dostawali na rachunki więcej niż powinni, np za wodę i ścieki płaciliśmy połowę choć prawie wcale nie korzystaliśmy- tyle co do czajnika i w wc... |
||||
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o z całą pewnością zdoła się przemieścić
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to ja sie dołanczam do herbatki ![]() i moge sie podzielic orzeszkami w czekoladzie z biedronki
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
laseczki jak sobie radzicie ze zgagą??
mnie juz drugi dzień męczy i to coraz bardziej.. pewnie juz o tym pisałyście ale nie mam sil szukać po tych wszystkich postach.. ratunku bo zaraz zionę jak smok wawelski |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
skąd ja to znam. Ja sobie nie radzę. Mój małz narzeka, że mamy Reni, ale ja jetem przeciwniczką leków. Słyszałam o migdałach, ale sama ich nie stosowałam. Z chęcią zastosuje jakiś naturalny środek, bo mnie w nocy budzi nawet i nie mogę zasypiać już na prawym boku, a tak spałam przez całe życie.
|
|
|
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no a na lekach na zgage pisze nie dla dzieci i kobiet w ciąży bo tez juz z desperacji wczoraj w nocy w tesco sprawdzalam..wiec nie kupilam i dalej się męczę |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Bez obaw możesz zastosować Reni. Moja kuzynka jadła to w ciązy jak cukierki...
|
|
|
|
#2355 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczyny
![]() widze ze Temaci jak Nasi rodzice sobei radza z ciaza nasza...U mnie jest tak ze mama sie bardzo o mnie martwi....i tata wsumie tez ale tak tego nie okazuje....a Rodziestwo to tak sobie.... dzis bylam u Gina i.....mala jest nadal Izabelka i wazy....ba..1300g... ![]() ![]() jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam
Edytowane przez Molalala Czas edycji: 2010-09-29 o 17:15 |
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
W końcu za oknem wyjrzało słońce...już mnie ta pogoda dobijała Od jakiegoś czasu często skacze mi tętno nawet do 100 u/min, i nie jest to sporadyczne Zdarza się kilkanaście razy na dzień. Najgorsze, że też w momencie kiedy np. leżę albo w nocy jak śpię. I coś mi się ciśnienie podniosło ostatnio.....ehh mam nadzieję, że nie wyląduję na tabletkach ![]() Odnośnie problemów, które tutaj poruszyłyście : Płaskie sutki nie są przeszkodą do karmienia Maleństwa. Trzeba je dobrze przygotować i jeśli dziecko nie będzie łapało na początku po prostu uzbroić się w cierpliwość. Nie pamiętam już co dokładnie powinno się robić, ale postaram się znaleźć jakieś materiały ze studiów, bo na pewno nam o tym mówili A do tej pory zatrudnijcie TŻ Jutro dzień chłopaka to może skusiliby się na pierś w polewie czekoladowej Położenie płodu może się zmienić na tydzień przed porodem tak naprawdę więc nie macie się co martwić Moja córcia od kilku tygodni leży sobie w główką w dól i to mnie znowu martwi, bo uciska mi szyjkę a co za tym idzie może mi końcu pójść rozwarcie. Więc narazie się nie martwcie, lepiej jak sobie do tej pory leżą girkami w dół Zgaga polecam mleczko o nazwie Mallox lub Alumag. Są na bazie naturalnych środków, które neutralizują kwasy żołądkowe. Smak mięty ![]() make_up_istka u teściów zostajecie na stałe czy później czegoś szukacie? Bo my też mamy górę domu rodziców męża, ale my tutaj zostajemy na stałe, bo on dom ponoć odziedziczy ![]() Macie oddzielne wejście, kuchnię i łazienkę? Bo my kiedy się dowiedzieliśmy, że będziemy musieli tutaj zostać (na początku mówili nam, że dostaniemy działkę i zbudujemy dom) od razu robiliśmy wszystko, żeby mieć swoja kuchnię. Potem zrobiliśmy wejście a teraz remontujemy łazienkę. I ja nie mam oporów, żeby ktoś u nas zostawał na noc, bo zapowiedzieliśmy, że jeśli mamy zostać to góra ma być oddzielnym mieszkaniem. Poza tym mamy prawo do kontaktów ze znajomymi i rodziną. Tak do końca też nie jest fajnie, bo teściowa cały czas kurczowo trzyma się swojej sypialni na górze co nas doprowadza do szewskiej pasji i nie może zrozumieć dlaczego chcemy żeby zeszła na dół, gdzie ma dwa wielkie pokoje, kuchnie i ogromną łazienkę, nie mówiąc o garażu, który jest zaadaptowany na pokój....madelinem wiem jak to ciężko w takich sytuacjach, do marca tego roku na górze w domu teściów mieszkali jeszcze szwagier i szwagierka z synkiem i nic nie dokładali do rachunków bo się budowali!! A my z mężem z rodzicami po połowie......cóż niesprawiedliwość jest wszędzie. Pomijając fakt, że korzystali z nami z łazienki a zawsze ja ją sprzątałam, no może szwagierka z cztery raz w ciągu tych kilku lat....Bo jak zaszła w ciążę to nie mogła wdychać środków chemicznych (mnie jakoś nie zarosła łazienka brudem odkąd jestem w ciąży) a po porodzie nie miała czasu bo miała małe dziecko Szok.....Całe szczęście już ich tu nie ma ![]() Na chomiku umieściłam też wzory pism do becikowego jakby, któraś była zainteresowana
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-09-29 o 17:13 |
|
|
|
#2357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
traz pije sobie soczek z malin z ciepla woda, przynajmniej mi troche gardlo nawilza bo mam takie straszne drapanie ;/Cytat:
szczegolnie ogorkami ![]() No i co tydzien dostaje kg bananow ![]() Cytat:
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
zgagi itp skonczyły mi się w II trym.
Teraz zdycham z tym katarem bo masakryczny, a tu sulfarinolu zakroplic nie mogę, w homeopatię nie wierzę, ale mam krople, zawsze to zwilzy i psikam solą fizjologiczną, ale męczy okrutnie... robiłam parówki z rumianku+ majeranku, mam też maśc majerankowa pod nos, i tylko w momencie stosowania, ale katar ma już to do siebie, że przejść musi
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-09-29 o 17:40 |
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Poradzcie mi cos na gardlo...ale nie mleko czy miod bo nie dam chyba rady...
![]() Caly czas mnie tylko drapalo....poszlam dzis do lekarza ogolnego....NIC mi nie pomogla tylko UWAGA....stwierdzila ze mam czekac i jak mi sie pogorszy to wtedy mam przyjsc i mi da antybiotyk....gdzie ja od razu poinformowalam ze jestem w ciazy.... Jacy ci lekarze sa beznadziejni jeszcze trzymala jakas pacentke ponad pol godziny i wszyscy na mnie kaszleli i teraz mnie juz gardlo nietylko drapie ale tez bolec wlasnie zaczelo... Normalnie plakac mi sie chce....bo juz nie wiem co mam robic a czue ze ta choroba juz za dlugo nade mna wisi...i zamiast byc lepiej to jest coraz gorzej.....tylko ten katar minal...a teraz to a juz ledwo co mowie
|
#2360 |
|
BAN stały
|
Na katar polecam spray Acatar Fast - wyłacznie na bazie olejków eterycznych i ziół, można stosować w ciąży, a mnie po nim po dwóch dniach katar właściwie przeszedł
Kosztuje ok. 20zł, a starcza na kilka przeziębień.Na gardło niezły jest kisiel (może być nieco rozwodniony i wtedy zamiast normalnego picia pijesz z kubka kisiel, ale nie może być zupełnie jak woda, zeby osiadał na ściankach gardła) - smaczny i dość skuteczny na chwilowe pozbycie się bólu (dopóki czegoś nie zjemy), zwłaszcza w nocy. |
|
|
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłyście mi takiego smaka , że idę do kuchni coś do jedzenia przygotować. Niestety słodyczy u nas niemalże zero, bo ostatnio coś za słodko się odżywialiśmy, a niestety obojgu nam to szkodzi. (Tyjemy jakbyśmy byli oboje w ciąży )Na zgagę ja piję dwie łyżki Maaloxu i polecam! Migdałów jeszcze nie próbowałam i na razie nie będę, bo mi chyba zęby już całkiem odmówią współpracy. ![]() Co do sytuacji rodzinnej: ja mam ten komfort, że mieszkamy z mężem sami, w małym domku, który ciągle remontujemy. Może nie jest jeszcze w najatrakcyjniejszym stanie, ale nie jest zły. Zwłaszcza, że rodzice, głównie moi włożyli kupę kasy, żeby był ten pokój z kuchnią i łazienką. My od dwóch lat robimy sobie powolutku resztę i niestety końca nie widać. |
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy katarze to normalne bo śluzówki się wysuszają. Parszystwo ale minie.
|
|
|
#2363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja na zgagę próbowałam migdałów, ale pomagają tylko w chwili, kiedy je jem
Dla mnie super jest Rennie, na opakowaniu jest napisane, że mogą stosować kobiety w ciąży, w gazecie jakiejś dla przyszłych mam też polecali jako bezpieczny środek. Ja stosuje i pomaga.Chciałam się z Wami podzielić super promocjami, jakie są w Pepco. Jeśli macie w swoim mieście ten sklep to polecam się przejść. Zrobiłam dziś nalot i kupiłam kilka bodziaczków za 4,99, pajacyk welurkowy za 14,99 i skarpeteczki niemowlęce za 0,99 ![]() ![]() Jeśli któraś mama wybiera się do Carrefoura to widziałam w ulotce też bodziaki i kaftaniki za 3,98 ale czy ładne to nie umiem powiedzieć, bo jeszcze się tam nie wybrałam. Za to te z pepco są śliczne, ładne, żywe kolorki
|
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
Hejka wieczorkiem
![]() Widze, ze Wy tu o jedzeniu piszecie, a jedzenie w tej ciazy to moja straszna wada, jem, jem, jem i chyba nigdy jeszcze nie bylam syta Ogladalam te wozki, i powiem, szczerze ze nic mi sie podpasowalo, a jak juz cos bylo fajne, to cena taka, ze szok, powariowali normalnie. I dalej typu zadnego nie mam, hauck wyglada ok, ale TZ powiedzial, ze niewygodne to to, i w ogole jemu sie nie podoba. Quinny nie mieli, mimo ze mialy byc w tym tygodniu, ogolnie kiepski wybor, wiec dalej wiem tyle co wczesniej ![]() Chyba tez za jakims uzywanym sie rozejrze. Wspolczuje wszystkim co mieszkaja "z kims", my na szczescie nie, i nie wyobrazam sobie tego nawet
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Marika. S dziękujemy za wszystko co nam wrzucasz
![]() , pościągałam, na pewno wszystko się przyda
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba za duży wybór jest. A najgorsze jest to, że firmy zamiast wyróżnić się jakością to idą na ilość i dużo wózków jest złej jakości. Ja od 3 lat nie mieszkam z rodzicami i nie wyobrażam sobie powrotu do mieszkania z innymi.. Dlatego nie rozumiem jak moja szwagierka może mieszkać z teściami.. choć oboje z mężem zarabiają dość dobrze. |
|
|
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze a propos bólu gardła. Mi moja ginekolog zaleciła 1 łyżkę octu jabłkowego dodać do szklanki ciepłej wody i płukać tym gardło. Ale nie wiem, jak to będzie działać, bo nie próbowałam jeszcze.
Poleciła mi też Homeovox i Oscillococillum (na pierwsze objawy!). Ale te to chyba homeopatyczne są. ![]() O wózkach to mi się już nawet czytać nie chce.
|
|
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
witam sie wieczorkiem..
my tez mieszkamy od początku sami.. i całe szczęście bo ja nie mogłabym mieszkac z tesciami czy mama.. ale jakby mnie sytuacja zmusiła to nie miałabym wyjścia.. ![]() co do jedzenia to ja tez jakoś ostatnio cały czas głodna chodze.. ale na razie nigdzie mi nie idzie bo waga jak wzrosła o 1kg od poczatku to tak stoi w miejscu.. nie wiem czy to dobrze.. zaczynam sie bac ze cos jest nie tak.. ![]() ja sie tak zastanawiam właśnie nad tym wózkiem.. tez nie wiem czy nie skusze sie jednak na używany.. powiem wam ze nastawiłam sie na ten x-lander xa ale ostatnio wszedzie u nas ich pełno i jakoś tak nie podaobają mi sie juz.. rozmawiałam z koleżanka która go ma od ponad roku i powiedziła ze jezeli chodzi o gondole to jest super ale spacerówka juz tragedia, dziecko nie siedzi prosto tylko jakby pollezy i pałąk zasłania mu cały swiat.. juz sama nie wiem.. fajne sa takich nieznanych firm do 1000 zł ale z nowu nie wiem czy sie nie rozleci.. ehh.. ciężki wybór bedzie.. no i wypada kupic w tym roku jeszcze bo jak vat podniosa to i ceny wozków w góre pojda.. ![]() a ja mam właśnie ochote na... kasze manna na mleku.. straszne kiedys nie wziełabym tego do ust a teraz jakby ktos mi zrobil to bym chyba zjadła..
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

tymbardziej ze rzadko czuje ruchy maluszka, chygba jakis leniuszek z niego będzie

i nie może zrozumieć dlaczego chcemy żeby zeszła na dół, gdzie ma dwa wielkie pokoje, kuchnie i ogromną łazienkę, nie mówiąc o garażu, który jest zaadaptowany na pokój....
Ciekawe na ile w ogóle się poczują bo od ich strony gości na wesele będzie o wiele więcej...