|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Bo ona ogólnie śpi Ci dużo, nie? W nocy dużo, w dzien też... kiedyś pisałaś, że cały dzień przespała. Mojej się to nigdy nie zdarzyło... ale tylko pozazdrościć
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
I taką chcę Cie tu wiedzieć częściej. Oczywiście jak masz te gorsze dni to też pisz ![]() Darusia - jak ja bym zjadła takie leczo. No naprawdę nie musiałaś o nim pisać
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-29 o 16:12 |
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny;*
A moja córka dzisiaj pierwszy raz "czytała"gazete...bał agan nieziemski,podarła cała,a ja musiałam pilnowac,żeby nie zjadła stron,bo wtedy to by były kolory w pampersie. Rany słodycze już wszystkie żeżarłam co miałam w szafce i poszłam do naszego wsiowego sklepu i normalnie zła jestem,bo wiecie co?oni mają tam CAŁY towar z lidla!!!od herbaty po masło-żadnego normalnego produktu(ooo pieczywo tylko) wszytsko z sieciówki,tak nawet nie można,nie?i oczywiście słodyczy dobrych brak;/grrrr Nie wiem co ja teraz będę jadła jak słodkiego nie mam. A i chwalę się-seksu brak i dwa kg do przodu jestem<hurra> pl madzia jak kupisz xv,to mi powiesz czy warto(ja ubolewam na kolorami-kupiłabym niebieski,ale teraz mamy niebieski,eee szkoda,że nie ma różu albo fioletu)-szkoda też,że u nas nie ma szkoły rodzenia to też bym tam rozwiesiła ogłoszenie o wózku
|
#1954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może mnie natchnie póki co kupiłam gotowe i dałam jużte po 8 m-cu mimo ze ich nie skończył gerbera jarzynowa z kluseczkami jak mu to smakowało zjadł 1,5 dużego słoiczkaCytat:
brawo aż 2kg
|
||
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko teraz jeszcz dwa i ok będzie![]() a moja mała nie lubi obiadków ze słoika-przedwczoraj jej dałam to nie mogła go zjesc,wymieszałam jej wczoraj z ugotowanym ziemniaczkiem i zjadła ze smakiem. To samo desery-męczyła jeden dwa dni,a jak jej dam coś swojego to wcina aż miło.
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
drcronik a ta na zdjeciu na dole po prawej nie jest czarna?;D
Jesli nie to jak sie da to ja bym taka poprosila ale czarną z różowym kwiatuszkiem
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
Hejka;
Ja tak na szybko; Pozniej sie pewnie jak zwykle w nocy wlacze; Chcialam sie pochwalic, ze dzis mam niemal aniolka. Jadla jako tako ; I raz, przy muzyczce sama zasnela; No, ide na wieczorny spacerek; |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też mam aniołka pod względem spania. Widzę że jest zmęczony, odkładam do łóżeczka, smok, pieluszka buziak w czółko, 5 min i śpi. Czasem wierci się 20min ale nie płacze i zaśnie w końcu... Ale poza spaniem to marudka straszna z niego, najlepiej na rękach
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
kto mi tu zapodal linka do forum o nianiach!!?! wsiaklam na caly dzien... zdradzam wizaz
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka to ja przyznaję sie bez bicia
chociaz nie mam z nianiami nic wspólnego i pewnie nie będę mieć to też wsiąkłam Darusia ale Oliwka śpi długo mój Miko to rano z godzinkę czasem półtorej i po południu niecałą godzinę i tak ostatnio co dzień nie śpi mi juz od jakiejś wpółdo 3 az do wieczora niemożliwy jest.W nocy też się ostatnio wiercił ,może przez tą chorobę bo katar go jeszcze trzyma i kaszle trochę. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Anakazar Ty chyba bicia dawno nie dostałaś tu ludzie na diecie są a Ty tu o słodyczach ja na głodzie jestem
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Ona teraz to juz nie spi tak jak kiedys, spi mniej wiecej tak jak wasze dzieci ale widocznie taka pogoda ze az tyle spala, sama bylam w szoku.
No nic lece ogladac top model.
|
|
#1962 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Aixa - dobrze że mała się tak szybko obudxziła a z TZ napewno jej było tak dobrze jak z Tobą .
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzis byłam u kolezanki i załatwić tesciowej pismo do NFZtu dostała aparat na noge ale pczywiście załatiwa się w wawie .. co za p.. kraj kobieta jakby była sama to nie wiem jakby miała się tam dostac a jeszcze na chorą noge a jakbym nie załatwiła to by u nas czekała miesiąc BYłam dziś w HM jest troszkę przecen kupiłam kilka rzeczy dla Oli po 10-20 zł i dla Szymka koszulki także jak ktoś coś potrzebuje walcie do HM
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam wam napisać na temat kurtek zimowych kupujcie nawet z dwa rozmiary większe , bo ja kupiłam 86 kurtkę i kamizelkę a normalnie Miko teraz nosi 80 i co i jest na styk do zimy nie przetrzyma teraz nosimy a na zimę muszę następną
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Ania a ibufen D chyba też może być nie? Ja nieraz na wieczór dawałam jak mały był strasznie marudny i jakoś w nocy spokój później był |
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Miko to sie tym jakby delektuje to takie podrabiane truskawkowe , ale pyrosalu nie lubi bo jest z czarną porzeczką
Przeczytajcie ten pierwszy post aż się poryczałam http://www.okiemniani.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=167 |
|
|
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Za dnia nie mialam czasu, a chcialam jeszcze dodac, ze Barbarka skonczyla dzis 6 miesiecy!
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki dla Basi
![]() |
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo w imieniu corci;
![]() A co do tych zebolow to nie jestem pewna czy to naprawde to; tak przypuszczalam, ale na razie ni widu ni slychu ; Basia dzis w dzien byla spokojniejsza. Tylko caly czas nie wiadomo dlaczego jak zasnie po kolacji, to co jakis czas sie przebudza z krzykiem(ze 2, 3 razy, az do karmienia), usypia w moich ramionach;
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
STO LAT DLA BASIA moja Ola się chyba zepsuła, buuu... W dzień zawsze usypiała przy cycu, po czym przenosiłam ją do wózka (częściej)/ łóżeczka (rzadziej), a od wczoraj coś jej się zmieniło. Cycuś jest do jedzenia, a jak jest śpiąca to już go nie ssie tylko się nim bawi - znaczy się GRYZIE Wogóle jakoś tak nerwowo wszystko gryzie, i moją bluzkę i swoje ręce, moje ręce, i wszystkie zabawki. Od dawna je wkłada do buzi, ale to, co robi od dwóch dni zupełnie inaczej wygląda. Dotąd to wszystko mymlała, a teraz to już nie przelewki. GRYZIE jak stary.No i poryczałam się dziś kilka razy jak mnie uchlała, zwracam uwagę, trochę krzyczę, że nie wolno, że mamę boli, że cycusia nie da. I co wtedy robi me dziecię? Śmieje się i znowu GRYZIE!!! RATUNKU!!!! Czy to koniec ssania piersi? Ja nie dam rady w ten sposób. Dziś, żeby ją nakarmić musiałam ja najpierw uśpić (na chodzonego, bujanego w wózku, kołysanego na rękach, uffff), a potem myk, cycuś do buzi i jakoś ssała. A jak tylko się obudzi GRYZIE!!! Aha -za to ssak z niej nocny całkiem. Dziś wisiała przy cycu od 3 ej nad ranem do 7ej. Ja rozumiemn, że może to zęby, że jedynki górne powodują ten cholerny katar, że boli bardziej, niż przy dolnych, ale żeby mamusię swoją tak gryźć??? Czy Wy też tak macie (mamy cycowe)? Jak sobie radzicie? Jak oduczyć Olę gryzienia?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ibufen d pewno też przeczytaj skład czy ma ibuprofen . 86 to nosi mój Szymek z wójcika jeszcze w tym roku jest dobry takze róznie to z rozmiarami . rekawy sa fajne jak maja taki sciagacz jakby swetrowy a nie z tego co jest kurtka bo te sciagacze sie super rozciagają dla dzieciaków naszych starszych można kupić taki z odpinanymi butami bo nic nigdy nie wiadomo moze jakieś dzieciaczki już będa chodziły w zime np Pop Oliwka bo ona sprytna i starsza
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-09-29 o 23:32 |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie zaczynam bac, bo Gabryska pozki co bezzebna, ale jak czytam o tym gryzieniu to moze powinnam sie cieszyc ze jeszcze nic jej nie wyroslo...
|
#1974 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() , ale i on daje sie wychowac Cytat:
Cytat:
Czy ona sie najada? Marudzila zjadlszy niewiele, wiec nie wiem. Moze ona byla po prostu zmeczona i cyca chciala na usniecie, tak domniemam. Dzis bylo lepiej. Tez mruczala, ale nie bylo jekow stekan i placzy. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie![]() No ale moze sprobuje jej cos tam wcisnac do picia jakos. Cytat:
Och ten moj Barbek Odkrywca. Teraz sie sporo przekreca. A spi praktycznie zawsze na brzuszku. Tak mniej boli (brzuch).Cytat:
Ja bylam jakis czas wegetarianka, z tego powodu, ze zwierzeta sa zle traktowane. Nie mialabym nic przeciwko zjedzeniu mieska ze zwierzaka ktory zyl sobie szczesliwie i bez stresu. I czasem zdarzylo mi sie (wiec nie zasluguje na miano wegetarianki ), jak wiedzialam skad miesko bylo. Przerwalam w ciazy, zaczelam troche wiecej jesc, ale niewiele. No i od porodu, bo bylam na diecie i niewiele co zostawalo mi do jedzenia. Wiec jem miesko teraz.Dlatego dziewczyny, jesli nie jest wam obojetny los zwierzat nawoluje was, abyscie decydowaly w swoim codziennym zyciu o tym, jak maja byc traktowane zwierzeta. Dokonujcie wlasciwych wyborow w miare mozliwosci. Ja teraz kupuje jajka np tylko z chowu na swiezym powietrzu (czyli nie z hali i nie na pretach bez sciolki), tylko nie wiem czy takie mozna dostac w Polsce. Ale mozna takie znalezc na wsiach, biegajace po trawie kurczaki. I misko tez staram sie brac z ekohodowli tzw. Kurczaki przynajmniej. Troszeczke to wiecej kosztuje, ale nie obzeram sie tez miesem, bo nie widze takiej potrzeby. A to tez i dla naszego zdrowia, bo takie zle odzywione, zyjace w stresie zwierze, to miecho pelne toksyn, trucizny. uff, przepraszam, ze ja tutaj taka epopeje, ale bardzo wazny to dla mnie temat i chcialabym zeby stosunek do zwierzat sie na swiecie zmienil, a mozemy miec na to wplyw. Cytat:
Cytat:
Do zebow ja mam cos co sie nazywa dolodent i przekichane tym smarowac. Basce jezyczek pracuje i niewiele laduje na dziaselkach. A na ulotce napisane zeby nie lykac. Cytat:
. To dzis jej sie zdarzylo zasnac tak samej ![]() Ferrou- dziekuje; I nie martw sie, ani mi w glowie leciec ja obsciskiwac natychmiast ; jeszcze mi sen mily ![]() Przepraszam za te dlugalne posty, ale odpowiadam hurtowo jak mam chwile, a mam ja teraz. jak wy znajdujecie czas, zeby cos tam caly czas skrobac za dnia? dusiaka- dziekuje slicznie ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- O rany, dusiaka, no to niezle; A to paskudny gryziulec ; Pewnie beda jej szly zebuchy. A ja wypatruje u mojej, bo jakos tak mi sie wydawalo symptomy dostrzegalam i na razie nic. No i mnie nie dziabie (na razie... ) I jak to od 3-7??? Tzn 4 godziny bez ustanku przyssana byla???
|
||||||||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Ania pewnie kombinezon lepszy , ale chodziło mi głównie o to żeby kupić większy niż normalnie ubranka bo się nie zmieści
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cigi Wszystkiego naj z okazji 1/2 roczku Dusiaka mój też podgryza. Ale jak go karmię przez sen to tego nie robi Wasze dzieci te z katarkiem, też mają z tyłu na główce węzły chłonne powiększone? bo mój ma, i chyba dzisiaj z nim do lekarza pójdę. Ważyłam się dzisiaj i mam 70 kg No i się pochwalę, bylam wczoraj w UP zarejestrować się, i zabrakło mi 18 dni żeby otrzymać zasiłek ale tylko na 1/8 etatu jako programista żeby wychowawczy dostać. No ale co zrobić.Doła trochę mam przez to, bo tak jakoś nie mam teraz swojej kasy, tylko to co tz zarobi, a to dla mnie straszne
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem dumna z tż-ta. Dał sobie świetnie radę z małą. Jak wróciłam to już dawno spała jak suseł, wykąpana, nakarmiona... i nawet pampek dobrze założony i co najlepsze- nie narzekał. A jak go pytałam jak było to stwierdził "a jak miało być- dobrze..."A tak mi było żal wychodzić bo jak wychodziłam to akurat się obudziła po ponad 2 godzinach spania, głodna i tak żałośnie płakała. Musiałam się pożegnać z taką załzawioną, smutną... samej łzy cisnęły mi się do oczu... Boże, jak ja wrócę do pracy...
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mam i nie powiem, momentami jest to strasznie wkur****ce ale tz mi tlumaczy ze on pracuje a ja pracuje 100 razy ciezej mimo jego nie zliczonej ilosci przenoszonych ton.
I wtedy sobie tlumacze ze ma racje, przeciez my tez pracujemy tylko prawie 24h do dobe wiec ....... Zreszta tż z kazdej sytuacji nie zbyt dla nas dobrej znajdzie rozwiazanie i jak trzeba zawsze mnie wyciagnie z dołka.Przeczytalam a teraz zmykam.
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak On jest w domu to się nią zajmuje. Więc chyba jednak Twój tz pracuje ciężej
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Jak zwykle zostałam wywołana i przywołana.... do porządku Nie odzywam się, bo zwyczajnie nie mam czasu ani sił. Już od miesiąca pracuje i od razu po powrocie miałam (i mam kupę roboty). Najpierw się wstrzeliłam w otwarcie dużej wystawy do której pracowałam przy oprawie plastycznej, teraz szykuję na koniec listopada - początek grudnia swoją wystawę, więc pracy mam jeszcze więcej, a i jeszcze standardowo to co robię zwyczajowo poza wystawami (które są okazjonalnie) czyli obrabiam materiał z wykopalisk. Jak wracam do domu to chcę jak najwięcej czasu spędzić z Antkiem, w między czasie coś trzeba ugotować, albo do sklepu wyskoczyć, z psem wyjść itd. A jak dochodzi 20.00 to padam na pysk![]() ![]() A mój Antonio dziś skończył 6 miesięcy . Niezły gagatek z tego mojego synka, ma swoje ulubione zabawki, skubie psa i najbardziej zajmuje go światło
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Ty, ktora nam zycie tlumaczysz tutaj nie raz piszesz takie cuda? A myslalas, ze mozna isc do szkoly na kurs pt. jak donosic ciaze? No hukne Cie zaraz! Chyba Ci sie od tej stolYcy pomerdalo w glowie!

może mnie natchnie póki co kupiłam gotowe i dałam jużte po 8 m-cu mimo ze ich nie skończył gerbera jarzynowa z kluseczkami jak mu to smakowało zjadł 1,5 dużego słoiczka

chociaz nie mam z nianiami nic wspólnego i pewnie nie będę mieć to też wsiąkłam
mój Miko to rano z godzinkę czasem półtorej i po południu niecałą godzinę i tak ostatnio co dzień nie śpi mi juz od jakiejś wpółdo 3 az do wieczora niemożliwy jest.
tu ludzie na diecie są a Ty tu o słodyczach ja na głodzie jestem

; Basia dzis w dzien byla spokojniejsza. Tylko caly czas nie wiadomo dlaczego jak zasnie po kolacji, to co jakis czas sie przebudza z krzykiem(ze 2, 3 razy, az do karmienia), usypia w moich ramionach;

Och ten moj Barbek Odkrywca. Teraz sie sporo przekreca. A spi praktycznie zawsze na brzuszku. Tak mniej boli (brzuch).
), jak wiedzialam skad miesko bylo. Przerwalam w ciazy, zaczelam troche wiecej jesc, ale niewiele. No i od porodu, bo bylam na diecie i niewiele co zostawalo mi do jedzenia. Wiec jem miesko teraz.
Antoni Stanisław 30.03.2010