Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 836 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 18:25   #25051
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Basienko ja sie przyznam bez bicia, ja nie bralam az tak dokladnie skladu odzywek I masek pod uwage, do tej pory mieszaja mi sie skladniki, co rozpoznaje to proteiny I zauwazylam ze mam objetosc I mocny skret jak sa proteiny w skladzie, jak je ograniczam to mam takie plaskate wlosy, za obecny wyglad w 70% odpowiadaja obecne odzywki ktore maja proteiny w skladzie (no I pare silikonow), generalnie stylizator ktory uzywam az tak swietnie nie dziala jak mam odzywke bez protein wczesniej, ale to teraz moge powiedziec jak sobie w myslach przewinelam co uzywalam, ja jestem zwykly uzytkownik, Syrenka moglaby przejrzec sklady tego co uzywam I wyciagnac madre wnioski, ja niestety nie mam tej wiedzy, poprostu probuje, probuje I probuje, ograniczylam wydatki w innych dziedzinach I chwilowo mam jedno hobby – wlosy, jak to moj kochany maz ladnie ujmuje: wydaje nasze ciezko zarobione pieniazki na śpeki
Rybiorku, dziękuję za rady. Chyba za bardzo się tym wszystkim przejęłam . Przeczytałam kiedyś jak chyba Eloe pisała w jakimś poście o proteinach i przypuszczam, że pokręciłam coś. Wydaje mi się, że na mnie proteiny też dobrze działają. Ale póki co gdybam. Mam na szczęście w niektórych maskach proteiny. Będę próbować dalej.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Zobaczcie, co przypadkowo znalazłam:
http://forumprawne.org/prawo-autorsk...ulow-blog.html

Temat z dzisiaj
Cytat:
dziewczyny powinnyscie pracowac jako agentki wywiadu
Nieźle. Hmm, jestem pewna że chodzi o własnie o tego bloga.

Przed chwilą zrobiłam nietypową przerwę w pisaniu papierzysk. Wzięłam nożyczki i poszłam do łazienki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Trochę pociachałam, ale bez złości. Teraz będę bała się pójść do fryzjera jeszcze bardziej z takimi krzywymi kłaczkami. Ale co tam, sama dla siebie byłam fryzjerem około 6 lat (dawno temu).
Moja kotka była wniebowzięta, próbowała z muszli wyjmować moje włosy (przerwałam jej ten proceder bardzo szybko), a następnie wskoczyła do wanny i zaczęła się tarzać w pojedynczych włosach. Dobrze, że obie jesteśmy czarne.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 18:39   #25052
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybiorek Pokaż wiadomość
dziewczyny powinnyscie pracowac jako agentki wywiadu:d

Z tych emocji zapomniałam:
Eloe i Indios Wracajcie szybko do zdrowia

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 19:01   #25053
polelavendove
Wtajemniczenie

Dziewczyny drogie.

Niestety z prawnego punktu widzenia rzeczy zamieszczone tutaj nie są w zgodzie z prawem,również i działanie autorki tego bloga.
Pomijam fakt,że ten blog to bardzo nieładne wykorzystanie pracy wielu dziewczyn i wg mnie to taki "komercyjny blog" czerpiący dochody z reklam.

Niestety jednak prawda jest też taka,że łamiemy same prawa autorskie (ok część z nas).
Wyraźnie mówi o tym ustawa o prawach autorskich i prawach pokrewnych
w swoim art. 2.
1. Opracowanie cudzego utworu, w szczególności tłumaczenie, przeróbka, adaptacja, jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.

Mimo,że dyskusja tam toczona ma żenujący charakter to niestety ma podstawy prawne.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 19:35   #25054
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Dziewczyny drogie.

Niestety z prawnego punktu widzenia rzeczy zamieszczone tutaj nie są w zgodzie z prawem,również i działanie autorki tego bloga.
Pomijam fakt,że ten blog to bardzo nieładne wykorzystanie pracy wielu dziewczyn i wg mnie to taki "komercyjny blog" czerpiący dochody z reklam.

Niestety jednak prawda jest też taka,że łamiemy same prawa autorskie (ok część z nas).
Wyraźnie mówi o tym ustawa o prawach autorskich i prawach pokrewnych
w swoim art. 2.
1. Opracowanie cudzego utworu, w szczególności tłumaczenie, przeróbka, adaptacja, jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.

Mimo,że dyskusja tam toczona ma żenujący charakter to niestety ma podstawy prawne.
Rany dziewczyny

zamiast sie pakowac musialam sprawdzic co sie dzieje
sprawa robi sie zenujaca, laska pojechala po calosci

jesli nie sciagnie bloga z sieci powinnysmy jej uprzykrzyc zycie ale plisss bez wyzwisk
moze udaloby sie uzyskac zgode wlascicielki tych tlumaczonych artykulow? wtedy to dla pseudo blogerki

a jesli nie to rzeczywiscie te artykuly w jakis sposob zablokowac do czytania dla wszystkich zostawic tylko dla aktywnych kreconowlosych

z tonu komentarzy mysle jednak, ze laska nie usunie tych danych z blogu

ide sie pakowac, juz teraz na prawde
papa

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-30 o 19:42
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 19:50   #25055
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
No comments
Idę skomentować jej tego pseudo bloga

też właśnie to zrobiłam no co za *** i jeszcze podała linki do Naszego dziennika itd ... Eloe czy jeżeli wiesz kto to czy możesz ją zablokować?

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
A tak w ogóle...
Kropcia- dziękuję słoneczko Już dotarło
Jak tylko wyjdę z choroby i będzie mi zależało na tym aby loki jakoś wyglądały ( ) to od razu przetestuję
Najpierw tak, jak opisałaś na karteczce

Jeszcze raz wielkie dzięęęki

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
bede tesknila
my też uważaj na siebie ( i loki oczywiście) baw sie dobrze!!!

Rybiorku -urosły i są piękne !!!

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-09-30 o 20:17
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:14   #25056
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Fakt, na tamtym blogu wywiązała się dośc ostra dyskusja. Jak by jednak nie patrzeć temat jest przykry.

Nie pamiętam dokładnie tej kwestii w prawie autorskim, jednak istotny był aspekt zarobkowy całego przedsięwzięcia. Nawet ja sama, będąc tutaj moderatorem, nie mam żadnego zysku z rozpowszechniania treści, które tłumaczyłam. I nie w tym celu je tez zamieszczałam.
Jest jednak wiele postów/artykułów stanowiących utwór własny autorki posta - choćby całe FAQ czy te artykuły, które tłumaczeniami nie są (choćby Syrenki o humektantach).

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Eloe czy jeżeli wiesz kto to czy możesz ją zablokować?
Niestety nie mam pojęcia kim jest ta osoba.

Mam też do Was prośbę - bez wyzwisk i nadmiaru emocji. Wiem, że to trudne, ale donikąd nie prowadzi. Dajmy osobie czas na reakcję.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 20:34   #25057
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnie tej kwestii w prawie autorskim, jednak istotny był aspekt zarobkowy całego przedsięwzięcia. Nawet ja sama, będąc tutaj moderatorem, nie mam żadnego zysku z rozpowszechniania treści, które tłumaczyłam. I nie w tym celu je tez zamieszczałam.
Niestety, nie znalazłam informacji, aby to, czy mamy z tłumaczenia artykułów jakiekolwiek korzyści majątkowe miał znaczenie
Jesli jesteś tego pewna, to dobrze byłoby znaleźć źródło tych informacji.

Dla użytki osobistego to ma znaczenie - jeśli się w ten sposób korzysta, to tylko w celu niezarobkowym.
Natomiast publikowanie w internecie zdecydowanie przekracza użytek osobisty.

Cytat:
Jest jednak wiele postów/artykułów stanowiących utwór własny autorki posta - choćby całe FAQ czy te artykuły, które tłumaczeniami nie są (choćby Syrenki o humektantach).
Dokładnie
Był tam nawet Słownik Składników, który nie pochodzi z naszego podforum.

(choć szczerze mówiąc, jeśli myślimy o tym samym artykule Syrenki, to chyba w większości składa się on z różnych innych artykułów (może to tylko stwierdzić Syrenka); to też niestety nie jest dozwolone )

Edit: Jeśli chcemy, aby artykuły zostały na naszym forum, to nie widzę innego wyjścia, jak tylko zapytać o zgodę autorki oryginalnych wersji.

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-09-30 o 20:36
Stary 2010-09-30, 20:58   #25058
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Trafiłam na to, bo szukałam informacji o prawach autorskich.
Jakby ktoś chciał się zagłębić w temat, to tutaj można znaleźć dobre opracowanie.

Jeśli dobrze zrozumiałam, to nie są to do końca dobre dla nas informacje. Nasze tłumaczenia są jak najbardziej chronione prawem autorskim, ale jednocześnie my powinnyśmy mieć zgodę autorów tekstów na ich rozpowszechnianie. Innymi słowy, możemy je tłumaczyć i korzystać z nich jedynie na "użytek osobisty". Ja to widzę tak, że między sobą mogłybyśmy przesyłać tekst (jeżeli przyjmiemy, że pozostajemy w "stosunku towarzyskim" ).
Ale publikować w internecie - już nie (bez zgody właściciela tekstu tłumaczonego), ponieważ publikowanie w internecie wymaga aby utwór mógł być wykorzystany na "użytek dozwolony".
Co obejmuje użytek dozwolony - jest na str. 13 wspomnianego wcześniej opracowania. Artykuły naukowe nie należą do tej kategorii

Cytować można, ale na pewno nie tak, żeby cały nasz utwór (artykuł) był tłumaczeniem artykułu zagranicznego.
Jesteś rewelacyjna

Cytat:

Z tych emocji zapomniałam:
Eloe i Indios Wracajcie szybko do zdrowia
Dziękuję już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny

zamiast sie pakowac musialam sprawdzic co sie dzieje
sprawa robi sie zenujaca, laska pojechala po calosci

jesli nie sciagnie bloga z sieci powinnysmy jej uprzykrzyc zycie ale plisss bez wyzwisk
moze udaloby sie uzyskac zgode wlascicielki tych tlumaczonych artykulow? wtedy to dla pseudo blogerki

a jesli nie to rzeczywiscie te artykuly w jakis sposob zablokowac do czytania dla wszystkich zostawic tylko dla aktywnych kreconowlosych

z tonu komentarzy mysle jednak, ze laska nie usunie tych danych z blogu

ide sie pakowac, juz teraz na prawde
papa
Udanej podróży!

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:20   #25059
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

to sie cieszymy, bardzo sie cieszymy i moze jakies fotki?
A proszę bardzo Właśnie wróciłam do domu, nic nie robiłam z włoskami, zdjęcie kawałka włosków przerzuconych na bok, bo aparat zepsuty i musiałam telefonem Nie ma wielkich mega pięknych fal, ale w porównaniu z tym, co było kiedyś, to naprawdę jestem przezadowolona

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2010-09-30 o 21:24
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:24   #25060
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

Mam też do Was prośbę - bez wyzwisk i nadmiaru emocji. Wiem, że to trudne, ale donikąd nie prowadzi. Dajmy osobie czas na reakcję.

Eloe, z tego co się orientuje całą sprawę można zgłosić Onetowi. Ale masz rację, dajmy czas osobie. Co do dyskusji na tym "blogu", uczestniczę w niej z zachowaniem podstawowych zasad kultury i to ja spotkałam się z obrażaniem obrońców blogerki. Dochodzę do wniosku, że nie ma z kim dyskutować. Żenada.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:54   #25061
Rybiorek
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY DROGIE

Ja nie wiem jak to zrobic ale podobno mozna niektore watki na wizazu tak zablokowac ze tylko te osoby ktore uczesnicza w watku lub maja przyznany doste moga do niego wejsc, z tego co wiem opracowywanie czegokolwiek na wlasny uzytek nie jest kradzieza, przetlumaczylam i pokazalam przyjaciolkom, nie mam z tego korzysci bo to nie jest rozpowszechnianie, mieszkamy w roznych czesciach swiata i tu sie spotykamy, nie pobieramy materialnych korzysci z wzajemnego opowiadania sobie o naszych wlosach i co o nich wyczytalysmy

Eloe czy mozesz sie dowiedziec jak mozemy zablokowac dziennik oraz watki z tlumaczeniami?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Rybiorku, dziękuję za rady. Chyba za bardzo się tym wszystkim przejęłam . Przeczytałam kiedyś jak chyba Eloe pisała w jakimś poście o proteinach i przypuszczam, że pokręciłam coś. Wydaje mi się, że na mnie proteiny też dobrze działają. Ale póki co gdybam. Mam na szczęście w niektórych maskach proteiny. Będę próbować dalej.
nic nie pokrecilas, proteiny dzialaja roznie, dla niektorych to koszmar bo zaraz maja szorstkie wlosy i skret sie gubi, inni sa obojetni a jeszcze inni je uwielbiaja, ja naleze widac do ostatniej kategorii

Cytat:
Przed chwilą zrobiłam nietypową przerwę w pisaniu papierzysk. Wzięłam nożyczki i poszłam do łazienki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Trochę pociachałam, ale bez złości. Teraz będę bała się pójść do fryzjera jeszcze bardziej z takimi krzywymi kłaczkami. Ale co tam, sama dla siebie byłam fryzjerem około 6 lat (dawno temu).
Moja kotka była wniebowzięta, próbowała z muszli wyjmować moje włosy (przerwałam jej ten proceder bardzo szybko), a następnie wskoczyła do wanny i zaczęła się tarzać w pojedynczych włosach. Dobrze, że obie jesteśmy czarne.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Rybiorku -urosły i są piękne !!!

odkad sie bardziej skrecily trudno mi dostrzec ze urosly

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A proszę bardzo Właśnie wróciłam do domu, nic nie robiłam z włoskami, zdjęcie kawałka włosków przerzuconych na bok, bo aparat zepsuty i musiałam telefonem Nie ma wielkich mega pięknych fal, ale w porównaniu z tym, co było kiedyś, to naprawdę jestem przezadowolona
wygladaja slicznie, naprawde, gladkie i zdrowe z takim zakreconymi koncami, przez dlugie lata w szkole podstawowej i sredniej chcialam takie wlosy ale niestety natura dala mi moje sianko, prostowalam na szczotce i w cieple dni nawet sie trzymaly gorzej jak bylo wilgotno, zanim doszlam do szkoly bylo pozamiatane, wiec znalazlam sposob, zwiazywalam ciasna kitke, kitke w koczka i tak szlam do szkoly, przed szkola rozpuszczalam, po maturze stwierdzilam ze mam dosc i zaczelam nosic swoja szope jaka byla
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:56   #25062
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
no to na Twoje zyczenie kochana(tylko prosze sie trzymac bo za ewentualne skutki oczowe nie biore odpowiedzialnosci jako ze otrzymalam pisemna deklaracje o rezygnacji z prawa do nie meczenia)

tutaj dzisiejszy opis z Codziennika
One z dnia na dzien kręcą się coraz bardziej. Nie dziwię się, że ludzie się gapią na ulicy Rybiorko, a jak Twoje włosy wyglądają drugiego dnia po tych kosmetykach? Wiem, że myjesz codziennie, no ale jak wstajesz rano z łóżka, to patrzysz do lusta, zanim je umyjesz, no nie?

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to cześć wszystkim zakręconym
dawno mnie tu nie było
Cześć szamponowa siostro
Wracaj do nas szybko!

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
właśnie na 16 jestem dzisiaj umówiona mam nadzieję, że takie pójście na żywioł się nie zemści w żadnym sensie na mnie
I jak, i jak???
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:17   #25063
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie wiem jak to zrobic ale podobno mozna niektore watki na wizazu tak zablokowac ze tylko te osoby ktore uczesnicza w watku lub maja przyznany doste moga do niego wejsc, z tego co wiem opracowywanie czegokolwiek na wlasny uzytek nie jest kradzieza, przetlumaczylam i pokazalam przyjaciolkom, nie mam z tego korzysci bo to nie jest rozpowszechnianie, mieszkamy w roznych czesciach swiata i tu sie spotykamy, nie pobieramy materialnych korzysci z wzajemnego opowiadania sobie o naszych wlosach i co o nich wyczytalysmy

Eloe czy mozesz sie dowiedziec jak mozemy zablokowac dziennik oraz watki z tlumaczeniami?
Mi przychodzi do głowy tylko utworzenie własnego zamkniętego klubu
Tylko nie wiem, jak dokładnie jest z członkostwem w takim klubie - czy ktoś musi się zgodzić (założyciel klubu), żeby dana osoba mogła dołączyć do klubu?

To słowo jest kluczem
Z ustawy:
Użytek osobisty
Cytat:
Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.
Użytek dozwolony
Cytat:
Art. 25. 1. Wolno rozpowszechniać w celach informacyjnych w prasie, radiu i telewizji: 1) już rozpowszechnione:
a) sprawozdania o aktualnych wydarzeniach,
b) aktualne artykuły na tematy polityczne, gospodarcze lub religijne, chyba że zostało wyraźnie zastrzeżone, że ich dalsze rozpowszechnianie jest zabronione,
c) aktualne wypowiedzi i fotografie reporterskie,
2) krótkie wyciągi ze sprawozdań i artykułów, o których mowa w pkt 1 lit. a i b;
3) przeglądy publikacji i utworów rozpowszechnionych;
4) mowy wygłoszone na publicznych zebraniach i rozprawach; nie upoważnia to jednak do publikacji zbiorów mów jednej osoby;
5) krótkie streszczenia rozpowszechnionych utworów.
2. Za korzystanie z utworów, o których mowa w ust. 1 pkt 1 lit. b i c, twórcy przysługuje prawo do wynagrodzenia.
3. Rozpowszechnianie utworów na podstawie ust. 1 jest dozwolone zarówno w oryginale, jak i w tłumaczeniu
Co do cytowania (przy okazji):
Cytat:
Art. 29. 1. Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości.

Art. 34. Można korzystać z utworów w granicach dozwolonego użytku pod warunkiem wymienienia imienia i nazwiska twórcy oraz źródła. Podanie twórcy i źródła powinno uwzględniać istniejące możliwości. Twórcy nie przysługuje prawo do wynagrodzenia, chyba że ustawa stanowi inaczej.
Te przepisy będą odnosiły się m.in. do blogów z UK (jako państwa UE).
Natomiast rozwiązania problemów z artykułami z US należy chyba szukać w umowie międzynarodowej

Stary 2010-09-30, 22:18   #25064
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
One z dnia na dzien kręcą się coraz bardziej. Nie dziwię się, że ludzie się gapią na ulicy Rybiorko, a jak Twoje włosy wyglądają drugiego dnia po tych kosmetykach? Wiem, że myjesz codziennie, no ale jak wstajesz rano z łóżka, to patrzysz do lusta, zanim je umyjesz, no nie?
czy patrze? WGAPIAM SIE jak nie naloze masla shea i nie wetre w skalp olejku na noc to jest drugi dzien, moj maz na mnie czekal w salonie przed tv bo wychodzilismy na zakupy, chyba 2 tygodnie temu to bylo i jak zeszlam na dol to mi powiedzial ze nie spodziewal sie ze tak szybko sie wyrobie z myciem, wlosami i ubraniem, a ja wlosow nie mylam

ale ja uwielbiam poranne mycie, moze dlatego ze od 15 lat tak robie i jak nie umyje wlosow to czuje sie brudna choc one nie wygladaja zle, skret sie trzyma, czasami mam odgniecione po lewej stronie i kiedys nie umialam nic z tym zrobic, a teraz biore Set It Free i loki wracaja na miejsce, to jedyny kosmetyk z devy ktory naprawde uwielbiam, reszta jest ok, krzywdy nie robi ale tak spektakularnych wynikow jak po miss jessie's niet

tak wiec jakbym nie miala czasu na wlosy to moge wyjsc, ale pod warunkiem ze nie nakladalam nic na noc, po nalozeniu masla shea na noc rano mam straczki stojace we wszystkie strony juz gdzies pisalam, moj malzonek okresla to fryz na samolot

edit: zapomnialam, moje wloski nie sa sztywne, jakbys dotknela to w zyciu bys sie nie domyslila ze mam zel czy krem nalozony, loczki sa takie sprezynowate i uginaja sie pod dotykiem, nie czuc absolutnie ze cos mam na nich i moze dlatego wlasnie tak fajnie wygladaja

Malgosiu padlam z zachwytu! Ja jestem taka bystra a Ty taka madra i lepsza niz James Bond
(to co napisalam przyszlo mi do glowy w zwiazku z filmami na dvd, jak zapraszam przyjaciol i robimy seans filmowy to nie lamiemy prawa, mam przyjaciol ze Slowacji i jeszcze rok temu to jak ogladalismy to ja sporo musialam tlumaczyc - wiem ze to troche inne ale prawo opiera sie na analogiach)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-30 o 22:25
Stary 2010-09-30, 22:25   #25065
Senso
Raczkowanie

ejjjjjjjjjjjjj!!!! ja się nie wypowiadam, ale czytam was zawsze nie chcę żebyście blokowały cosik :P
Stary 2010-09-30, 22:28   #25066
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ja tylko na chwilę. Chyba zrobiłam krzywdę włoskom tym ciachaniem. Podcinałam suche no i oczywiście skręciły się bardziej niż przedtem. Dziwnie się czuję. No nic, odrosną.
Rybiorku, wydaje mi się, że mi proteiny też służą.
To wracam do pracy (program wzmocnienia efektywności systemu nadzoru pedagogicznego i oceny jakości pracy szkoły , ale będę mądra jak to przeczytam ).
A, oczywiście przypomniało mi się znów coś. Miałam rewalidację z uczniem. zapytał mnie czemu mam kręcone włosy. Sam sobie odpowiedział, że to od myślenia

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:28   #25067
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi przychodzi do głowy tylko utworzenie własnego zamkniętego klubu
Tylko nie wiem, jak dokładnie jest z członkostwem w takim klubie - czy ktoś musi się zgodzić (założyciel klubu), żeby dana osoba mogła dołączyć do klubu?

To słowo jest kluczem
Z ustawy:
Użytek osobisty
Użytek dozwolony
Co do cytowania (przy okazji):
Te przepisy będą odnosiły się m.in. do blogów z UK (jako państwa UE).
Natomiast rozwiązania problemów z artykułami z US należy chyba szukać w umowie międzynarodowej
Małgosiu, czy mogłabyś podsumować co z tego co napisałaś wynika dla nas?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:30   #25068
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko na chwilę. Chyba zrobiłam krzywdę włoskom tym ciachaniem. Podcinałam suche no i oczywiście skręciły się bardziej niż przedtem. Dziwnie się czuję. No nic, odrosną.
Rybiorku, wydaje mi się, że mi proteiny też służą.
To wracam do pracy (program wzmocnienia efektywności systemu nadzoru pedagogicznego i oceny jakości pracy szkoły , ale będę mądra jak to przeczytam ).
A, oczywiście przypomniało mi się znów coś. Miałam rewalidację z uczniem. zapytał mnie czemu mam kręcone włosy. Sam sobie odpowiedział, że to od myślenia
o kurcze, jestem geniusz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 22:37   #25069
Jennifer85
Zakorzenienie

To ja moge byc geniuszem? Tez? Niezle

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:41   #25070
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
To ja moge byc geniuszem? Tez? Niezle
watek dla zakreconych geniuszow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 22:51   #25071
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Założę się, że to autorka bloga
też o tym pomyślałam

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Czytałam Waszą dyskusję, żenada. Ja kłócę się z prawnikiem, ale stawiam, że prawnikiem to on jest tylko z nicka i nic wspólnego z prawem nie ma. I jeszcze te bzdurne teksty o kobietach: http://naturallycurly.blog.onet.pl/K...,ID412904092,n.
mnie już nie chce się na to patrzeć. Skoro treści publikowane na wizażu są jego własnością to bardziej sprawa "tych na górze"

Cytat:
Silkener to zabieg chemiczny z uzyciem Sodium hydroxide, to cos jak trwala albo prostowanie (w zaleznosci jaka opcje sie wybierze) z tym ze jest mniej inwazyjne bo jest semi-permanent – nie lamie struktury wlosa jak to ma miejsce w przypadku zabiegu prostowania lub robienia trwalej. Stosowany czesto gdy ktos przechodzi okres zwany transition, a takze po scieciu (co tez moze byc okresem przejsciowym w transition) gdy wlosy odrastaja lub gdy ktos chce do minimum ograniczyc pielegnacje a mimo to miec piekne loki.
Rybiorku... teraz to i ja mam ochotę lecieć do NY do fryzjera nie no, ale przy okazji na pewno byłoby warto

Cytat:
Zobaczcie, co przypadkowo znalazłam:
http://forumprawne.org/prawo-autorsk...ulow-blog.html

Temat z dzisiaj
no to wszystko wiadomo już

Cytat:
też tak miewałam, taki nagły napad weny. A kotka niezła psota jest

Cytat:
Edit: Jeśli chcemy, aby artykuły zostały na naszym forum, to nie widzę innego wyjścia, jak tylko zapytać o zgodę autorki oryginalnych wersji.
myślę, że warto byłoby się zabezpieczyć i napisać do autorów stron, z których korzystacie, opisać że propagujecie cg etc

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
I jak, i jak???
no jaaaaak... dobrze trochę włosów zleciało, chociaż z długości z 2 cm, i nie na zasadzie, że pani pyta (lub i nie) a tnie ile chce. Zadowolona jestem, oczywiście jak wróciłam do domu to musiałam umyć i po swojemu zrobić, chyba zawsze tak po fryzjerze robię, jakaś forma manii czy nerwicy natręctw? chociaż i tak wyglądały nieźle, mimo godzinnego czesania ich a potem suszenia dyfuzorem i jeszcze wytargania wiatrem. ani coś wspominała o takim kremie czy żelu do loków joico, curl definer chyba, nim mi stylizowała no i jak opisuję, po godzinie czesania trochę dały się pozagniatać i pofalować a to sukces z moimi marudami. Chociaż, zanim ja zużyję swoje stylizatory to już zdążę osiwieć zupełnie mam ich tonę.
Dokładniej opiszę w bardziej odpowiednim wątku ale wrocławianki myślę, że mogą się skusić.

Cytat:
zapomnialam, moje wloski nie sa sztywne, jakbys dotknela to w zyciu bys sie nie domyslila ze mam zel czy krem nalozony, loczki sa takie sprezynowate i uginaja sie pod dotykiem, nie czuc absolutnie ze cos mam na nich i moze dlatego wlasnie tak fajnie wygladaja
a na nie lubię mieć miękkich loczków nawet jak trzymają linię, jakoś wolę mieć je trochę usztywnione tym żelem, nawet nie wiem, skąd mi się to zwięło.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:52   #25072
Jennifer85
Zakorzenienie

Hhehhee to dopiero jest motywacja aby dbac o loki

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:07   #25073
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku... teraz to i ja mam ochotę lecieć do NY do fryzjera nie no, ale przy okazji na pewno byłoby warto
na bank jak bede w Nowym Yorku to zamowie wizyte, raz w zyciu chcialabym isc do salonu dla kreconych, na dodatek uwielbiam ich kosmetyki

Cytat:

a na nie lubię mieć miękkich loczków nawet jak trzymają linię, jakoś wolę mieć je trochę usztywnione tym żelem, nawet nie wiem, skąd mi się to zwięło.
one nie sa miekkie, trudno to okreslic sa jak ciasne sprezynki, nie widac tego na fotkach ale mam takie zakretasy w ksztalcie rulonikow i sprezynek nad uszami, na samych dole sa luzniejsze, na czubku glowy ciasne jak u baranka, sa poprostu elastyczne i sprezyste, nie czuc ze mam zelokrem nalozony i tyle, jest dokladnie jak zawsze chcialam, zanim wdeplam na wizaz nie uzywalam ani odzywki bs ani zelow bo nie cierpie sztywnych wlosow (dlatego mialam mega szope) a ugniatanie sie u mnie sprawdza jak wlosy wyschna, tak ze ja jestem happy i czekam az podrosna, no i niestety ale nie dalam rade sie obronic przed nalogiem, zamowilam sobie druga maske z miss jessie's Super Sweetback Treatment , stylizatory moga poczekac miesiac bo gellie z curl junkie sie fajnie spisuje, ale maske poprostu musialam zamowic(jestem totalnie zakrecona, wiem ze potrzebuje terapii odwykowej ale poki moge sobie pozwolic to szaleje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-01, 00:11   #25074
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Malgosiu padlam z zachwytu! Ja jestem taka bystra a Ty taka madra i lepsza niz James Bond

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Małgosiu, czy mogłabyś podsumować co z tego co napisałaś wynika dla nas?
1) Jeżeli chodzi o artykuły opublikowane
  • w Polsce lub
  • przez Polaków lub
  • przez obywateli innego państwa członkowskiego UE (w tym UK):

Mamy dwa rozwiązania:
- albo uzyskamy zgodę autorek blogów na rozpowszechnianie (czyli napiszemy maile i one zgodzą się na publikację naszych tłumaczeń; jeśli się nie zgodzą tu musimy usunąć artykuły z forum)*
- korzystamy w ramach użytku dozwolonego, czyli wykorzystujemy tłumaczenia tylko do użytku własnego (dzielimy się tłumaczeniami tylko z rodziną, przyjaciółmi - czyli z osobami, z którymi "pozostajemy w stosunku towarzyskim"; w zależności jak zinterpretuje się to określenie, to węższy albo szerszy krąg osób stanowią osoby, "z którymi pozostajemy w stosunku towarzyskim"; oczywistym jest, że jeśli chcemy udostępnić artykuły wszystkim Kręconowłosym, to interpretacja tego pojęcia będzie na granicy prawa)

Opisane rozwiązania możemy wykorzystać niezależnie od siebie - tzn. jeśli nie dostaniem zgody autorek (na publikację), to w ramach użytku osobistego możemy nadal korzystać.

*Prawdę mówiąc to w ustawie wskazane jest, że wymaga zawarcia umowy w formie pisemnej, ale w różnych publikacjach w internecie (np. w Gazecie Prawnej) jest napisane, że rozpowszechnianie wymaga po prostu zgody twórcy.
Żeby widzieć co należy dokładnie przez to rozumieć - trzeba by poszukać w podręcznikach do prawa autorskiego
Wydaje mi się jednak, że zgoda udzielona w formie elektronicznej (czyli poprzez e-mail) byłaby dla nas wystarczająca.

Jeszcze jest jedno wyjście - autorzy mogą udzielać generalnej zgody, czyli po prostu piszą na blogu, że zgadzają się na wykorzystanie ich utworów. Ale jeżeli takiej zgody nie ma, to nie oznacza, że można korzystać do woli (stosuje się przepisu ustawy)
Przeszukałam blog NH i nie znalazłam takiej zgody

2) Jeżeli chodzi o artykuły, których autorzy są obywatelami US (czyli np. z NC) to zostaje chyba tylko dokonać wykładni umowy międzynarodowej dotyczącej ochrony praw autorskich zawartej między Polską a US

Jeśli ktoś mysli, że wystarczy nie wykorzystywać utworu do celów zarobkowych - tutaj jest wytłumaczenie.

Na koniec, co można zrobić, gdy wykryje się oszustwo w internecie:
Cytat:
JAK UDAREMNIĆ PLAGIAT W SIECI
1. Zgłaszamy informacje o plagiacie twórcy strony z żądaniem usunięcia nielegalnie zamieszczonych treści
2. Jeżeli webmaster się nie dostosuje, kontaktujemy się z administratorem serwera, na którym znajduje się strona
3. Administrator zobowiązuje się do usunięcia naruszeń
4. Jeżeli administrator nie usunie naruszeń, to o ochronę praw autorskich zgłaszamy się do właściwego miejscowo sądu okręgowego
5. Określamy w pozwie przedmiot plagiatu i zabezpieczamy dowód naruszenia praw autorskich - np. Print screen strony
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...ernecie.html,2

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Jeżeli chodzi o cytowanie, to obawiam się, że zgodnie z prawem powinnyśmy podawać adres strony www, autora artykułu i datę.
Mam na myśli cytowanie np. przy analizach, w wątku pielęgnacyjnym itp. (nawet jeśli to jest "tylko" 1 zdanie).

Jesli natomiast jeśli chodzi o cytowanie do większych artykułów (pisanych przez nas), to oczywiście można cytować bez zgody autora, ale powinien to być artykuł, którego odpowiednio "duża" część będzie napisana przez nas samych (czyli nasza wiedza, wnioski, przemyślenia).
Odpowiednie opracowanie kilku artykułów, bez naszego wkładu nie będzie zgodne z prawem.

Piszę oczywiście tak, jak ja to widzę

Stary 2010-10-01, 09:32   #25075
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
no jaaaaak... dobrze trochę włosów zleciało, chociaż z długości z 2 cm, i nie na zasadzie, że pani pyta (lub i nie) a tnie ile chce. Zadowolona jestem, oczywiście jak wróciłam do domu to musiałam umyć i po swojemu zrobić, chyba zawsze tak po fryzjerze robię, jakaś forma manii czy nerwicy natręctw? chociaż i tak wyglądały nieźle, mimo godzinnego czesania ich a potem suszenia dyfuzorem i jeszcze wytargania wiatrem. ani coś wspominała o takim kremie czy żelu do loków joico, curl definer chyba, nim mi stylizowała no i jak opisuję, po godzinie czesania trochę dały się pozagniatać i pofalować a to sukces z moimi marudami. Chociaż, zanim ja zużyję swoje stylizatory to już zdążę osiwieć zupełnie mam ich tonę.
Dokładniej opiszę w bardziej odpowiednim wątku ale wrocławianki myślę, że mogą się skusić. .
Ja też zawsze jak wracam od fryzjera to muszę głowę umyć i sama sobie włoski ułożyć Moja mam też ma tak od zawsze, więc to nie jest nic dziwnego
Cieszę się, że jesteś zadowolona ze ścięcia

Cytat:

• w Polsce lub
  • przez Polaków lub

Mamy dwa rozwiązania:
- albo uzyskamy zgodę autorek blogów na rozpowszechnianie (czyli napiszemy maile i one zgodzą się na publikację naszych tłumaczeń; jeśli się nie zgodzą tu musimy usunąć artykuły z forum)*
- korzystamy w ramach użytku dozwolonego, czyli wykorzystujemy tłumaczenia tylko do użytku własnego (dzielimy się tłumaczeniami tylko z rodziną, przyjaciółmi - czyli z osobami, z którymi "pozostajemy w stosunku towarzyskim"; w zależności jak zinterpretuje się to określenie, to węższy albo szerszy krąg osób stanowią osoby, "z którymi pozostajemy w stosunku towarzyskim"; oczywistym jest, że jeśli chcemy udostępnić artykuły wszystkim Kręconowłosym, to interpretacja tego pojęcia będzie na granicy prawa)

Opisane rozwiązania możemy wykorzystać niezależnie od siebie - tzn. jeśli nie dostaniem zgody autorek (na publikację), to w ramach użytku osobistego możemy nadal korzystać.

*Prawdę mówiąc to w ustawie wskazane jest, że wymaga zawarcia umowy w formie pisemnej, ale w różnych publikacjach w internecie (np. w Gazecie Prawnej) jest napisane, że rozpowszechnianie wymaga po prostu zgody twórcy.
Żeby widzieć co należy dokładnie przez to rozumieć - trzeba by poszukać w podręcznikach do prawa autorskiego
Wydaje mi się jednak, że zgoda udzielona w formie elektronicznej (czyli poprzez e-mail) byłaby dla nas wystarczająca.

Jeszcze jest jedno wyjście - autorzy mogą udzielać generalnej zgody, czyli po prostu piszą na blogu, że zgadzają się na wykorzystanie ich utworów. Ale jeżeli takiej zgody nie ma, to nie oznacza, że można korzystać do woli (stosuje się przepisu ustawy)

2) Jeżeli chodzi o artykuły, których autorzy są obywatelami US (czyli np. z NC) to zostaje chyba tylko dokonać wykładni umowy międzynarodowej dotyczącej ochrony praw autorskich zawartej między Polską a US

Jeśli ktoś mysli, że wystarczy nie wykorzystywać utworu do celów zarobkowych - tutaj jest wytłumaczenie.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Jeżeli chodzi o cytowanie, to obawiam się, że zgodnie z prawem powinnyśmy podawać adres strony www, autora artykułu i datę.
Mam na myśli cytowanie np. przy analizach, w wątku pielęgnacyjnym itp. (nawet jeśli to jest "tylko" 1 zdanie).

Jesli natomiast jeśli chodzi o cytowanie do większych artykułów (pisanych przez nas), to oczywiście można cytować bez zgody autora, ale powinien to być artykuł, którego odpowiednio "duża" część będzie napisana przez nas samych (czyli nasza wiedza, wnioski, przemyślenia).
Odpowiednie opracowanie kilku artykułów, bez naszego wkładu nie będzie zgodne z prawem.

Naprawdę jesteś fantastyczna
W szkole pewnie masz/miałaś same dobre oceny, hmm?

A tak w ogóle to będzie ktoś pisał do tych dziewczyn, których artykuły tłumaczyłyście, o pozwolenie?

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:39   #25076
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
edit: zapomnialam, moje wloski nie sa sztywne, jakbys dotknela to w zyciu bys sie nie domyslila ze mam zel czy krem nalozony, loczki sa takie sprezynowate i uginaja sie pod dotykiem, nie czuc absolutnie ze cos mam na nich i moze dlatego wlasnie tak fajnie wygladaja
O, do takiego ideału dążę baaardzo lubię takie miękkie włoski
dlatego zdecydowałam się ostatnio odstawić żele sklepowe

Zrobiłam raz eksperyment z sokiem aloesowym - po umyciu włosów, zamiast odżywki polałam głowę sokiem z aloesu (1/2 kubka). Po chwili spłukałam.
Po wysuszeniu (nic więcej już na nie nie dałam) były baaaardzo mięciutkie, jak nigdy. Za to nie zbijały się w kosmyki/pukle (do tego ja muszę mieć olejek w odżywce) i nie poprawiło to skrętu.

Jeszcze nie rozgryzłam protein - mam wrażenie, że nie za bardzo mi służą. Teraz odstawiłam i jest mniej puchu/antenek i włosy są bardziej miękkie (w końcu jestem z nich zadowolona). Dam proteinom jeszcze kiedyś szansę tylko ostrożnie

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:55   #25077
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Fakt, na tamtym blogu wywiązała się dośc ostra dyskusja. Jak by jednak nie patrzeć temat jest przykry.

W prawie autorskim nie ma znaczenia wątek zarobkowy (komercyjny) całego przedsięwzięcia.
Wchodzi w to choćby słynna instytucja plagiatu np.prac magisterskich,która nie ma komercyjnego podtekstu.
Stary 2010-10-01, 10:11   #25078
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
W prawie autorskim nie ma znaczenia wątek zarobkowy (komercyjny) całego przedsięwzięcia.
Wchodzi w to choćby słynna instytucja plagiatu np.prac magisterskich,która nie ma komercyjnego podtekstu.
Czyli - jak napisała Małgosia i jak piszesz Ty - to się zmieniło A szkoda, bo były fajne casusy

I tak nie zmienia to faktu, że poza wątkiem z tłumaczeniami nie ma wątpliwości co do autorstwa i własności praw.
W sumie niby powinnam się cieszyć, tylko z czego - z kopii siebie samej czy z kopii dziewczyn, z którymi współpracowałam przy FAQ? Bo nie zapominajmy, że forum i ten blog to nie tylko artykuły.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-10-01 o 10:12
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:38   #25079
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

• w Polsce lub
  • przez Polaków lub

Mamy dwa rozwiązania:

O widzę ładne opracowanie w temacie

Aczkolwiek... niestety co do podkreślonych fragmentów.
Nie jest to niestety użytek dozwolony .Co prawda w orzeczeniach sądowych są różne interpretacje tego szerokiego pojęcia,ale niestety obecnie większość jest nieprzychylnych dla naszego problemu.
Ponieważ slowem kluczowym jest internet.
Dotyczy to utworów przechowywanych i będących przedmiotem wymiany.
I tu dyrektywy unijne są nieubłagane,prawa autorskie to między innymi :prawo publicznego komunikowania przynależne wyłącznie autorowi prawo do zezwalania lub zabraniania publicznego udostępniania utworu drogą przewodową lub bezprzewodową,
prawo do rozpowszechniania wyłączne prawo autora do zezwalania lub zabraniania wszelkich form publicznej dystrybucji czy prawo do zwielokrotniania utworuprawo autora do wyłącznego zezwalania lub zabraniania bezpośredniego lub pośredniego, tymczasowego lub stałego zwielokrotniania utworu, przy wykorzystaniu wszelkich środków i w jakiejkolwiek formie, w całości lub częściowo.

A ponieważ zamieszczanie w sieci utworów chronionych prawami autorskimi oznacza z kolei ich powielanie i udostępnianie publiczne. Robione bez zezwolenia jest naruszaniem prawa autorskiego.

Forma elektroniczna jest też formą wyraźnego wysłowienia woli,a o to tutaj chodzi

Ta zgoda to po prostu licencja otwarta,ale musi być jasno określona.

A tak naprawdę najprostszą rzeczą stosowaną powszechnie jest napisanie własnego tekstu,w którym poddaje się analizie,przemyśleniom,ko nstruktywnej krytyce tudzież zachwytowi określone fragmenty z utworu.

Wychodzę również z założenia,iż ciężko się "boksować" z kimś kto łamie zasady w ten sam sposób,zgodnie z regułą "kto mieczem wojuje ten od miecza zginie".
Tylko,że to moje racjonalne podejście,emocjonalnie pewnie tamtej osobie ogoliłabym głowę na łyso
Stary 2010-10-01, 10:39   #25080
Rybiorek
Zakorzenienie

No to co robimy? Sporo artykulow jest z NC. Jesli chcecie to w naszym imieniu napisze tam, wytlumacze co robimy i dlaczego pytamy o zgode. Ja tlumaczylam jeden artykul wiec to jedna osoba, moze trzeba by bylo zrobic spis i moge machnac wszystko w jednym mailu. Dajcie znac co myslicie, wydaje mi sie ze ze zgoda nie bedzie problemu, w koncu robimy chwalebna rzecz, za darmo uswiadamiamy kreconowlose ze sa piekne i nie powinny niszczc swoich wlosow, jakby co wysylajcie mi na pv co i kto, czyli jaki artykul i kto napisal na NC (jak sie zdecydujecie), mysle ze to najprostsze rozwiazanie i wtedy panienka z tego blogu nie bedzie miec wyjscia skoro my zalatwimy sprawe legalnie zgodnie z prawem, nie wiem na jakim etapie sa rozmowy z nia bo nie zagladalam juz na jej bloga ale mam nadzieje ze ona stonuje bo jej zachowanie pozostawia wiele do zyczenia.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości