3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 11:42   #4201
kularek
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Gustawek dziękuję za pocieszenie -chyba Ty jedna zauważyłaś

strasznie mi słabo po tym cordafenie i głowa mnie boli ale w ulotce pisze, że może tak być w pierwszych dniach jego brania
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 11:53   #4202
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak się karmi piersią to w grę wchodzą tylko ubrania odpinane z przodu dla matki? Bo tak się właśnie zastanawiam w czym Ja będę chodziła ubrana skoro większość ciuszków mam zakładanych przez głowę :/
Ja tez żadnych specjalnych ubrań do karmienia nie kupuję, dostałam jedna bluzkę od TŻ-a kuzynki, ona jest do karmienia, ale reszta zostaje stara, nie stac mnie na wymianę garderoby, tym bardziej, że po macierzyńskim wracam do pracy

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Te ośrodki to skandal, nic więcej!
Co do auta, to ja mam naprawdę niesamowitego pecha, ale już stoi przerejestrowany z ważnym przeglądem, jeszcze tylko ubezpieczę i będzie wszystko po legalu.

Ale mnie wczoraj teściowa wkur...
Moja mama niewiele zarabia, ale jak kupuje coś dla mojej dzidzi to zawsze nowe, stwierdziła że nie wypada jej na ciuchach nic kupować, w końcu to ma być prezent dla nas i dla dzidzi, a ona jest babcią.
Za to teściowa ma kupę kasy, jej dochód miesięczny to ok 3 tyś zł, do tego ma kupe kasy po zmarłym mężu, a zaczyna kupować małemu ciuchy w lumpkach- takich z lumpów mam całą szafę, potrzebuje paru nowych rzeczy do wyjścia, nic więcej, a ona skupuje stare szmaty nie wiadomo po co. Jak ja idę do lumpka to wybiera ubrania jak nowe, niekiedy z metkami, cena to 10/15zł za kg. Ona kupuje w takim gdzie cena jest 45zł za kg, a wybiera same zmechacone szmaty!!!! A do tego wszystkiego podobno zabrała się za pranie tych ubranek, nie kapuje po co? i tak wszystko muszę prać w proszku dla dzieci!
Poza tym już nie raz mówiłam tż że nie chce nic od jego matki i dziecko w tym nie będzie chodzić (dla przypomnienia: teściowa stwierdziła że żeruje na jej pieniądzach, że jestem bezczelna iż zawszłam w ciązę i podała w wątpliwość ojcostwo swojego syna) Nic od niej nie chce. Z mojej skromnej wypłaty udało mi się już wszystko kupić dla dzidziusia za wyjątkiem łóżeczka, ale to w przyszłym miesiącu sobie kupię, za to jej synuś już 11 miesiąc ją niańczy zamiast iść do pracy- dla dziecka nie kupił nic ! Od teściowej nic nie chce, niech tylko wypuści tż ze swoich szponów i pozwoli mu zarabiać na rodzinę!!

Jeszcze 6 tygodni i koniec z pracą Nie mogę się doczekać. Niby jestem przyzwyczajona do tego rannego wstania, tylko że ja nie mam okazji się wyspać, tym bardziej że wstaję tak 7 dni w tygodniu. Jak przyjdą mrozy to będzie masakra, ale mam nadzieję że do tego czasu już nie będe musiała zrywać się o 5 rano

PS. Nie lubią mnie żadne sprzęty, począwszy od samochodów, po odkurzacze i żelazka.
Auta- sztuk zajechanych 4
Żelazka- sztuk spalonych 4
Odkurzacze- sztuk spalonych 4
W przeciągu 3 lat. Kto mnie pobije?
Biejatka - no to masz "szczęscie do sprzętów", niezła sumka ci ;/ ale może kiedys limit sie wyczerpie
A co do TŻ-a masz cierpliwośc i pokłady miłości... ja bym go pogoniła... mój TŻ czekał jakoś pół roku temu chyba przez dwa miesiące, bo koleś go zwodził i cały czas odkładał termin rozpoczęcia pracy, powiedziałam, że nie interesuje mnie czy mu się ta praca podoba czy nie, ja zapie***** na nas sama nie będę i jak nie pójdzie do pracy jakiejkolwiek innej w ciagu miesiąca, to się wyprowadze i wrócę do rodziców. Podziałało... w ciągu tygiodnia przyniósł umowę na rok i poszedł do pracy. Więc czasami warto postawić sprawe na ostrzu noża.

De - koty bosssssssskie, siersciuszki cudne, a ten karmelkowy to wygląda wspaniale w tym łóżeczku, jakby było dla niego stworzone

Kotek81 - ty znów kakao no i teraz to i ja mam ochotę

A w ogóle to dziń dybry

wczoraj po tych plackach po węgiersku to ledwo się ruszaliśmy z TŻ, było leżakowanie do wieczora no i spakowałam torbę wczoraj masakra jaka wielka! Kurde ja z taka to na dwutygodniowe wczasy latałam... a teraz to jeszcze 1/3 rezcy nie ma w tej torbie hehehhe no mam nadzieję, że ja tego dźwigać nie będę musiała...

A siedzę sobie dzisiaj w pracy, przyszłam na chwilkę, bo szefu pojechał na pertraktacje wycieczek zakładowych, a ja z ochota przypędziłam do biura, brakuje mi to posiedzieć czasami choc leniuchowanie w domku ma swoje plusy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

No i tu jestem z wami na bierząco, bo w domu, to caly czas coś robię, io własnie mi się przypomniało, że nie wstawiłam prania ;/ kurde, a miałam tylko włączyc pralkę, no jaaaa. co za skleroza...
A jadę dziś do przyjaciółki mojej na noc do Zielonej Góry i jutro do fryzjera odrosty musze zorbić, bo patrzec na siebie nie mogę. A TŻ w tym ostatnim miesiącu nie chce mi dac auta, żebym pojechała sobie sama, tylko mnie wozic chce. A mnie denerwuje, bo zawsze byłam niezależna i robiłam tak naprawdę co chciałam, a ten mi się tu teraz ze mną cacka! Choć pewnie narzekałabym gdyby bylo odwrtonie.... echhh babie nie dogodzisz...
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:09   #4203
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Prawie 35tc.. PRAWIE RODZISZ
Super brzuch
napiszę pracę i przy drukowaniu to już mi mogą wody odchodzić
a że pisanie idzie mi dośc sprawnie, więc za 2 tygodnie jestem ZA, żeby się rozpakowywać. Ponoć po 36 tygodniu skończonym ciąże uważa się za donoszone i maluch już nie jest wcześniakiem.

Ja chciałabym karmić bardzo, mam nadzieje, że będę. Ale sama sytuacja wyciągania cyca przy ludziach ( oprócz męża ) ciut mnie przeraża. Ja jednak wstydzioch jestem

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja wlasnie na innym forum wyczytalam, ze do przechowywania pokarmu w lodowce super nadaja sie pojemniki na mocz z apteki - koszt 20-50gr.
Wystarczy wygotowac jak smoczki i gotowe
moja siostra chyba kupowała jakieś specjalne worki na allegro , ale to chyba służyło do zamrażania mleka, a nie przechowywania lodówkowego.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Ja też mam mały. Mam za tydzień usg, to dowiem się jak dzidź rośnie. Wiem że jest coraz silniejszy, bo bardziej czuję ruchy Małej.
ja do 30 tc ciązy tez miałam mały brzuchol, jak porownuję zdjęcie obecne z tym z 30 tc to jest kolosalna różnica. Jeszcze raz taki jak wtedy
Stary 2010-10-01, 12:14   #4204
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
nie wiem kobito czemu sie jeszcze z tym chłopem meczysz (pewnie go kochasz mocno),
co do uzywanych ciuchów i tesciowej to chyba zaczyna byc normalna patologia. coraz wiecej na ten temat słysze matki zazwyczaj kupuja nowe a tesciowe zazwyczaj uzywane!!!!

u mnie z tym kupowaniem ubranek i wogóle wszystkiego jest odwrotnie tzn. mama tż, jego brat i cała reszta nie wyobraża sobie kupić używanej rzeczy -nigdy by tego nie założyli bo się brzydzą a bratowa Tż to nawet nigdy na rynku niczego nie kupuje bo to też jest fuj tylko markowe rzeczy i drooogie ! i ja nigdy z nimi nie rozmawiam na takie tematy i nie przyznaję się co, za ile i gdzie kupiłam

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!
Chwalę sie ubrankami z mojej skromnej kolekcji. Niedawno przyszły z Allegro.
Joanna śliczne te ubranka a mogłabyś dać linka do tych białych czy ecru z zielonymi obramówkami ?

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Pokoj roboczy czyli prowizorka na pare miesiecy i nieproszony gosc
Oczywiscie wszystko bedzie w listopadzie prane.

piękny pokoik

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
PS. Przed wyjściem do pracy, dzisiaj rano, wspominałam o moich nadprzyrodzonych siłach do psucia wszystkiego co popadnie ... wracając z roboty odpadł mi tłumik z auta :P
-toż to chyba jakieś nadprzyrodzone zdolności
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:17   #4205
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Aa zapomnialam dopisac:

Biejatka, no ja np lubie kupowac w lumpkach ubrania, ale wlasnie chodzilo mi to o czym napisalas, ze kupuje sprane rzeczy nie nadajace sie do ubrania, albo po prostu no brzydkie juz. No a przepraszam bardzo w Pepco sa bodziaki np. po 6zl to nie moglaby kupic? a jesli nie ma takiego sklepu to w innych tez nie jest drogo... no ale sa ludzie i ludzie

Kurde faktycznie masz "dar" do psucia Nie wchodz na forum, bo serwer padnie
W kwestii wyjaśnienia, to ja też uważam, że kupowanie zniszczonych i brzydkich ubrań w lumpeksie i potem danie ich w prezencie jest godne pożałowania
Ale chciałam wyjaśnić, że na lumpkach można kupić super ciuchy (lepsze niż w sklepach) i takie ciuszki ja dostaję
Kurcze - miałam dziś coś porobić sensownego a nawet pralki mi się iść rozwiesić nie chce Poza tym czeka mnie poważna rozmowa dziś z TŻ (choć nie chcę pisać o co chodzi). Tak więc trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie pokłócili
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:20   #4206
Anecka
Zakorzenienie

Lutien, no to ja trzymam kciuki swe za rozmowę.

Zaraz zabiore sie za przegladanie ciuchow z pudel. Co wybiore to Wam pokaze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:24   #4207
KarolinaB
Raczkowanie

ja tez uwielbiam kupować w lumpkach, można trafic takie fajne rzeczy naprawdę, wytargac w lumpie coś fajnego, to dla mnie iwększa frajda niż poleciec z pełnym portfelem na zakupy ;D
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:28   #4208
margaryt
Rozeznanie

Jak Wy to robicie, ze potraficie coś fajnego wygrzebać w limpexach???
Ja nie mam cierpliwości, wrrr.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:32   #4209
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Wy to robicie, ze potraficie coś fajnego wygrzebać w limpexach???
Ja nie mam cierpliwości, wrrr.
Grunt to mieć sprawdzone lumpeksy, bo w niektórych to wygrzebać coś fajnego to jak wygrać w totka
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:34   #4210
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Grunt to mieć sprawdzone lumpeksy, bo w niektórych to wygrzebać coś fajnego to jak wygrać w totka
ja wczesniej biegałam, ale teraz omijam szerokim łukiem, bo zawsze cos mi się do ręki przyklei a już nie mam gdzie tego chomikować
Stary 2010-10-01, 13:11   #4211
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

czesc dziewczynki

ojj skrobiecie i skrobiecie narobic strasznei trudno ;(

ja latalam wczoraj po sklepach, przedwczoraj po lekarzach z malym, dzis do pediatry na nowo zatkany w srodku az nosi nie wiadomo czy nas przyjmie bo nie ma miejsc i musze specjalnie do lekarza dzwonic i sie pytac

DODATKOWO WLASNIE SIE USPOKOILAM po placzu pol godzinnym - masakra
dzwoni do mnie recepcjonistka endokrynologa i mowi ze Antos nie jest ubezpieczony - scielo mnie!!! jak to nie - przeciez mam nawet ksiazeczke ubezpieczeniowa i co miesiac ja podbijam!!!!!!!!!!!

otoz w pracy skeigowa nie wyslala zus czna i do tej pory chodzilismy niby na kase chorych a kasy z tego zadnej dla lekarzy etc...
wystaraszylam sie ze my bedziemy musieli za to placic!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! wyszloby ok 4000 tys za 1,5 roku po przeliczeniu!!!!!!!! NO I PLACZ

dzis ksiegowa od razu wyslala do zusu zcna - masakra jakas!!!!!! obdzwonilam fundusz, dyrektorke, kadrowa, ksiegowa, oczywiscie tż i mame ksiegowa szok jakis - wyczerpalam 1 dnia pazdziernika limit ze wzystkich minut!!!!!!!!!

fundusz po otrzymaniu potwierdzenia od zusu ze zgloszenie wplynelo powiedzial ze to bylo tylko ostrzezenie by ponaglic sytuacje do rozwiazania jej
chol... jasna... !!!!!!
a ja cala rozklekotana

wiec nawet jak ktoras z was dostanie ksiazeczke ubezpieczeniowa na dziecko i zglosi w zakladzie by dz. ubezpieczyli to nie oznacza ze dziecko jest ubezpieczone hehe - w takich sytuacjach od razu najlepiej prosic o ksero z potwierdzeniem zgodnosci oryginalu zus ZCNA i miec swiety spokoj

ehhh a okazalo sie na koniec ze kazde dziecko nawet jak nie jest ubzpieczone to panstwo ubezpiecza nieubezpieczonych do 18 r.z.

BRZUSZKI MACIE CUDNE mi wisi tluszcz pod brzucsiskiem i taki worek mam ehh a wy takie cudne napiete sliczne

ANECKA ja bym takiego koca dz. nie dawala! dla mnie najlepsze akryle z cieplejszych ewentualnie polarki... moze ktos wam sprezentuje kocyk

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witam z rana

Ja karmiłam dwoje dzieci i przy żadnym nie miałam jakichś extra specjalnych bluzek do karmienia.
Przeważnie były to bluzki, koszulki, albo swetry wciągane przez głowę. Co za problem podnieść bluzkę do góry?
Sweter jeśli jest bardzo gruby, to jest trudniej, ale w pozostałych ciuchach bez problemu.
Ja miałam tylko staniki do karmienia, a ciuchy normalne. Szkoda na to kasy.
wiesz ja specjalnie nie kupuje bluzek - teraz na jesien-zime na allegro zamowilam 3 bawlniane z dl rek. cyce mam juz jak donice
urosly mi z 80c do 95c-d masakra jakas!!!!!!!!!!!

ale powiem ci jedno ze mialam problem kiedy w domu karmilam maluszka w bluzce przez glowe zakladana!!!!!!!!!!!!!! duuuzy
mam duze cycorki teraz jeszcze wieksze!!!!!!!!!! i musialam trzymac cycka by noska mu nie zatykaly w innym razie mi sie w nich topil a jak jeszcze trzymalam blulzke czy swetr to juz w ogole porazka! wiec wtedy korzystalam z bluzek mimo ze zima byla z kr. rekawem kopertowek w domu zawsze cieplej i bylo super!
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:12   #4212
Anecka
Zakorzenienie

pelnia, no moze by mi przyjaciolka sprezentowala, ale jakos glupio mi mowic: to moze kupisz mi kocyk? hehe
Ojca poprosze by karuzele fundnal, a kurde niech tz tez ojca o cos poprosi

Dobra przejrzalam ciuchy, masakra, wiele bylo body takich skulkowanych i od prania wyblaklych nie wezme tego w koncu bodziaki po 6zl no bez jaj
Ponadto buty dla nowordka adidasy jakies twarde, na co mi to?
W sumie odrzucilam jeden caly karton.. ale sa tez tam rzeczy jak jakies rajstopki mega zmechacone mega obdarte fuj.
No i na co mi body na rozmiar 12 msc??????? tozto za rok to KUPIE!!!!!!!!!

Dziewczyny mam pytanie co do tej rzeczy z zalacznika. Jest to na rozmiar 0-3 msc, fajne bo ydaje sie cieple, ale co z tym kolnierzem, przeciez jak wywine to bedzie gniotlo???

W sumie powybieralam spodnie, duzo pajacy, jedna sukienke choc nie wiem czy w zimie sie przyda i jakies takie przydatne rzeczy ktorych mialam malo.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-01, 13:24   #4213
De28
Wtajemniczenie

Tja, pewnie poprostu chciala sie ciuszkow pozbyc i tyle. Nam na szczescie nikt niczego nie sprezentowal, sama kupowalam troche uzywanych troche nowych,przynajmniej mam tylko to co mi potrzeba.

Wlasnie skladam komode.Moj maz mnie udusi, jak zobaczy, ze mu robote zabralam

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:24   #4214
Anecka
Zakorzenienie

Nie no .. dzwonei do TZ i mowie ze juz przebralam ubranka itd i ze ten kombinezon zimow ysie nie przyda no bo latem go ubiore? a on znow.. no to sie grubiej ubierze dzieckko w zimie i ten kombinezon !!!!! JA *******E!
Bo siostrunia go kupila specjalnie dla nas!!!!! nie dosc ze zarowiasty roz FUUU to w dodatku na 9 miesiecy. CO za idiotka!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-01, 13:34   #4215
Patrycja_1708
Zadomowienie

A ja sie własnie zastanawiam czy by nie kupić literek z imieniem SYNUSIA?? Nad łóżeczkiem myślałam to przyczepić albo na łóżeczku... Jak myślicie??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:39   #4216
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ojej, to moja dzidzia jest chyba strasznie malutka, na przełomie 29 i 30 tygodnia z pomiarów wyszło że waży 1300g....
Moj synek ważył około 1400 w 29 tygodniu i to jest ok. wcale nie mało. Mam taki kalkulator wagi dziecka w ciąży gdzie sa uśrednione dane i z niego wynika ze w 29 tyg. dziecko średnio waży 1360ga więc to nie mało.
http://ciazaporod.pl/kalkulator_wagi_plodu.html
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:44   #4217
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A ja sie własnie zastanawiam czy by nie kupić literek z imieniem SYNUSIA?? Nad łóżeczkiem myślałam to przyczepić albo na łóżeczku... Jak myślicie??
takie rzeczy to tylko dla nas sa spelnieniem wiec jak macie kase i pragnienie to...

ja kupie jak bedzie miec ok 3 latek i samo bedzie moglo udekorowac folie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Nie no .. dzwonei do TZ i mowie ze juz przebralam ubranka itd i ze ten kombinezon zimow ysie nie przyda no bo latem go ubiore? a on znow.. no to sie grubiej ubierze dzieckko w zimie i ten kombinezon !!!!! JA *******E!
Bo siostrunia go kupila specjalnie dla nas!!!!! nie dosc ze zarowiasty roz FUUU to w dodatku na 9 miesiecy. CO za idiotka!
no j atez nie cierpie prezentow nie w moim guscie hehe
ale wszystko takie po pol roku wstawiam na allegro albo jak komus sie przydaje i chce to mu prezentuje na jakas okolicznosc i wydatek zawsze mniejszy...

wiesz niektore osoby nie majace dziecka nawet nie wiedza co kupowac, kazdy ma swoje gusta...

a jak z pudelek szarpnelas chocby 3 rzeczy to i tak super zawsze to ok 100 albo 50 zl mniej do wydania

no a rzeczy na 12 mies. jednak bym trzymala... nigdy nie wiesz jaka bedzie sytuacja materialna a jak sa ok i wchodza w twoj gust to schowaj do worka na polke wysoko gdzies i jeszcze sei ucieszysz

sukienusia... zobaczysz jak bedzie niunia reagowac... moze w ogole nie bedzie mogla polarku miec... moj ma od polarku krosteczki czerwone od razu po styknieciu sie cialka roznie bywa... a moze wlasnie jej podpasuje bedzie dodatkowo slicznie wygladac
uwierac raczej nic jej tam nie powinno bo ladnie jest skrojony kolnierzyk
Stary 2010-10-01, 13:45   #4218
Patrycja_1708
Zadomowienie

A co do ciuszków to my od nikogo nic nie dostaliśmy, chociaz tyle znajomych w koło ma dzieciaki to wszystko sami sobie kupowaliśmy. Ale ja swoje bym chętnie wydała komuś kto sie spodziewa dzidziulka bo wiadomo ze wszystko kosztuje, a skoro moje dziecko z tego wyrosnie za jakis czas to lepiej jak ktos to spożytkuje niż jak mam wyrzucić. Także fajnie macie że dostajecie a to ciuszki a to zabawki itp. ZAZDROSZCZE...
Stary 2010-10-01, 13:47   #4219
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
A co do ciuszków to my od nikogo nic nie dostaliśmy, chociaz tyle znajomych w koło ma dzieciaki to wszystko sami sobie kupowaliśmy. Ale ja swoje bym chętnie wydała komuś kto sie spodziewa dzidziulka bo wiadomo ze wszystko kosztuje, a skoro moje dziecko z tego wyrosnie za jakis czas to lepiej jak ktos to spożytkuje niż jak mam wyrzucić. Także fajnie macie że dostajecie a to ciuszki a to zabawki itp. ZAZDROSZCZE...
ja tez nie podostawalam od nikogo, sama se kupiłam, ale jak mały wyrosnie to sprzedam na allegro, mega paki, i zawsze bede mogla kupic wieksze ubranka za te pieniadze i sie ciuchy nie zmarnują

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:52   #4220
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
mi się bardzo takie literki podobają, myślę o drewnianych takich kolorowych ale sa strasznie drogie, widziałam w necie po 40 za literkę i dla mojej Natalki trochę by wyszło a nie wiem czy są gdzieś tańsze ale są cudne

http://www.fabrykaliterek.pl/info_pages.php/pages_id/13

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Moj synek ważył około 1400 w 29 tygodniu i to jest ok. wcale nie mało. Mam taki kalkulator wagi dziecka w ciąży gdzie sa uśrednione dane i z niego wynika ze w 29 tyg. dziecko średnio waży 1360ga więc to nie mało.
http://ciazaporod.pl/kalkulator_wagi_plodu.html
według tego kalkulatora to mi wyszło, że moja córcia powinna ważyć 2250 a w zeszły wtorek ważyła 1500 we wtorek mam kolejną wizytę więc zobaczymy czy się sprawdzi ale nie sądzę

ja sporo ciuszków dostałam ale sporo tez kupiłam, jak córcia wyrośnie to nie będę się ich od razu pozbywać bo może za jakiś czas będzie kolejna córka mogę ewentualnie wypożyczyć jak któraś koleżanka będzie się spodziewać dzidziusia

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-10-01 o 13:56
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:57   #4221
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładne są takie literki, szczególnie obite materiałem.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:58   #4222
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
takie rzeczy to tylko dla nas sa spelnieniem wiec jak macie kase i pragnienie to...

ja kupie jak bedzie miec ok 3 latek i samo bedzie moglo udekorowac folie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

no j atez nie cierpie prezentow nie w moim guscie hehe
ale wszystko takie po pol roku wstawiam na allegro albo jak komus sie przydaje i chce to mu prezentuje na jakas okolicznosc i wydatek zawsze mniejszy...

wiesz niektore osoby nie majace dziecka nawet nie wiedza co kupowac, kazdy ma swoje gusta...

a jak z pudelek szarpnelas chocby 3 rzeczy to i tak super zawsze to ok 100 albo 50 zl mniej do wydania

no a rzeczy na 12 mies. jednak bym trzymala... nigdy nie wiesz jaka bedzie sytuacja materialna a jak sa ok i wchodza w twoj gust to schowaj do worka na polke wysoko gdzies i jeszcze sei ucieszysz

sukienusia... zobaczysz jak bedzie niunia reagowac... moze w ogole nie bedzie mogla polarku miec... moj ma od polarku krosteczki czerwone od razu po styknieciu sie cialka roznie bywa... a moze wlasnie jej podpasuje bedzie dodatkowo slicznie wygladac
uwierac raczej nic jej tam nie powinno bo ladnie jest skrojony kolnierzyk
Dzieki za odpowiedz.
Te ubranka 12 msc, to w wiekszosci body sprane i skulkowane bo pajace dwa zostawilam, zpainane z tylu ale jak juz na 12 msc to raczej moga byc?
Ona wlasnie ma dziecko i sie dziwie czemu nam ten kombinezon tzn no spodnie narciarskie i kurtke kupila

Kurde jakby Nina stala sie chlopcem to bysmy nie musieli przynajmniej dostawac od jego siostry rzeczy. Boje sie, ze ona bedie nam wszystko wciskac do 18stki Niny

O, wlasnie sie mala obudzila i mnie dzaga w bok prawy a pepek malo co nie wyskoczy, moze tam dupke ma

Pokaze Wam tylko te ciekawsze dla mnie rzeczy..

Dobra to mam pytanie bo kiedys zadawalam ale nie wiem czy ktoras z Was odpowiedziala czy nie doczytalam
Na zime do wyjscia, co zakladac na nogi dziecka? tzn na stopy? Zalozmy ubiore dziecko tak: Body dl rekaw, sweterek, kombinezon a na dol rajstopki? i spodnie czy same spodnie i skarpetki?? czy na rajty badz skarpetki zaklada sie jakies buciki??? takie miekkie oczywiscie bo nie widze niemowlaka w twardych plastikach bo po co?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-01, 13:58   #4223
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ja tez nie podostawalam od nikogo, sama se kupiłam, ale jak mały wyrosnie to sprzedam na allegro, mega paki, i zawsze bede mogla kupic wieksze ubranka za te pieniadze i sie ciuchy nie zmarnują
Myślisz że bez problemu się sprzeda jak nasze maluszki powyrastają?? Też się nad tym zastanawiałam ale nie miałam pewnosci czy będą chętni na używane ciuszki... ??

A co do literek to na allegro są po 9zł za literke wiec nie wiem gdzie Ty oglądałas ze po 40zł literka

http://allegro.pl/kolorowe-drewniane...246580806.html

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-01 o 14:01
Stary 2010-10-01, 13:59   #4224
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Ja chciałabym karmić bardzo, mam nadzieje, że będę. Ale sama sytuacja wyciągania cyca przy ludziach ( oprócz męża ) ciut mnie przeraża. Ja jednak wstydzioch jestem
Ja też Nie mam nic przeciwko karmieniu malucha w miejscu publicznym jak np. ławka w parku ale ja sama nigdy bym się nie odważyła - teraz i tak nie będziemy chodzic na długie spacery więc nawet nie będzie takiej potrzeby - pierwszą córę mam z maja i tez zawsze chodziłam na maks 2 godzinne spacery, zeby na karmienie być z powrotem w domku a u rodziny lub znajomych uciekałam do innego pokoju
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Tak więc trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie pokłócili

Cytat:
co do tej sukienki to nie wiem jak jest miękki materiał to nie powinien gryźć...
Co do ciuchów to powiedz tż-towi, ze albo je zawozi z powrotem albo je wywalasz do kontenera i tyle, po co będziesz to składować

Ja wstawiłam rosołek i się doczekac nie mogę - już mi żołądek do kręgosłupa przyrósł
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:00   #4225
Anecka
Zakorzenienie

Ano wlasnie ja mam pozyczone od kolezanki ubranka ale sie zastanawiam skoro ja je bede prac i prasowac, generalnie uzywac to pozniej jak one beda w stanie widocznie zuzytym to glupio mi bedzie je oddawac i co mam placic za to? :P

kotek81, postawie jutro tak sprawe na ostrzu noza bo przeciez gdzie ja mam to skladowac? Jak oni sie pozbyli to ja sie tez pozbyje hehe

O zjadlabym rosolek, ale poki co grzybowa z wczoraj sie objadlam. Pozniej pode do biedronki bo mam ochote na ... chipsy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-01 o 14:02
Stary 2010-10-01, 14:04   #4226
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładne są takie literki, szczególnie obite materiałem.
To pokoik Twojego maluszka?? Ale zazdroszcze Pięknie urządziłas... My niestety tylko kącik będziemy miec dla maluszka bo nie dysponujemy dużym mieszkaniem...
Stary 2010-10-01, 14:07   #4227
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Myślisz że bez problemu się sprzeda jak nasze maluszki powyrastają?? Też się nad tym zastanawiałam ale nie miałam pewnosci czy będą chętni na używane ciuszki... ??

A co do literek to na allegro są po 9zł za literke wiec nie wiem gdzie Ty oglądałas ze po 40zł literka

http://allegro.pl/kolorowe-drewniane...246580806.html

beda beda chetni na allegro full ludzi kupuje duzo zalezy od opisu i zrobionych zdjec czasem lepiej wykonac jak sa nowe...

dlaczego NIKT MNIE NIE POCIESZYL PO TAK NERWOWEJ SYTUACJI JAKA WAM OPISALAM - wiecie jakie to denerwujace gdy z min na min dowiadujecie sie ze dziecko nei jest ubezpieczone???????????? a mialo byc?????? ehhhhhhhhhhh szkoda gadac ...

ANECKA a nie masz kombinezonow z rekawiczkami od razu lub bucikami?? tzn. nozki malej beda wystawac z kombinezonu??
sa w H&M i NEXT takie specjalne mieciuchne w srodku futerko nam sie mega sprawdzily - potem ci podesle linki przykladowe bys na zdjeciu zobaczyla

no a tak na rajtuzki lub pajacyk skarpety nie uciskajace! frotkowe najlepiej albo sa tez takie butki niby skarpetkokapcie z polarku najczesciej...
pob sweterkiem na bodziaka na pewno bedziemy wkladac jeszcze albo pajace albo koszulki lub kaftaniki

dzis o 7-20 bylo 0 stopni!!!!!!!!!!!!! moj maly poszedl do zlobka w kombinezonie doslownie!!!!!!!!!! a gdzie ta zima??
Stary 2010-10-01, 14:08   #4228
De28
Wtajemniczenie

Anecka, ten drugi pajac z kapturem jest fajny

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:09   #4229
79 Marta
Wtajemniczenie

ciekawe jak Ishka ...
Stary 2010-10-01, 14:10   #4230
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
a kolejnej dzidzi już nie planujesz???
Ja wszystkie śpioszki itd. po córce miałam pochowane i teraz się przydały (z ubranek kupowałam tylko kombinezon i 8 szt. bodów )
No albo sprzedać na all.
Cytat:
Dzieki za odpowiedz.
Te ubranka 12 msc, to w wiekszosci body sprane i skulkowane bo pajace dwa zostawilam, zpainane z tylu ale jak juz na 12 msc to raczej moga byc?
Ona wlasnie ma dziecko i sie dziwie czemu nam ten kombinezon tzn no spodnie narciarskie i kurtke kupila

Kurde jakby Nina stala sie chlopcem to bysmy nie musieli przynajmniej dostawac od jego siostry rzeczy. Boje sie, ze ona bedie nam wszystko wciskac do 18stki Niny

O, wlasnie sie mala obudzila i mnie dzaga w bok prawy a pepek malo co nie wyskoczy, moze tam dupke ma

Pokaze Wam tylko te ciekawsze dla mnie rzeczy..

Dobra to mam pytanie bo kiedys zadawalam ale nie wiem czy ktoras z Was odpowiedziala czy nie doczytalam
Na zime do wyjscia, co zakladac na nogi dziecka? tzn na stopy? Zalozmy ubiore dziecko tak: Body dl rekaw, sweterek, kombinezon a na dol rajstopki? i spodnie czy same spodnie i skarpetki?? czy na rajty badz skarpetki zaklada sie jakies buciki??? takie miekkie oczywiscie bo nie widze niemowlaka w twardych plastikach bo po co?
za kilka lat Nina jej sama powie, ze jej się nie podoba i będzie spokój chociaz wtedy to pewnie będą gadać, ze masz niewychowane dziecko

Ja mam butki takie ocieplane polarkiem z materiału - były razem z kombinezonem
Cytat:
popatrz sobie na all - ludzie licytują chętnie używane ciuszki - zwłaszcza te większe paki bo to sporo taniej wychodzi a teraz wiadomo mało komu się w kaską przelewa
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości