|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Gustawek dziękuję za pocieszenie -chyba Ty jedna zauważyłaś
strasznie mi słabo po tym cordafenie i głowa mnie boli ale w ulotce pisze, że może tak być w pierwszych dniach jego brania |
|
|
|
#4202 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Cytat:
![]() A co do TŻ-a masz cierpliwośc i pokłady miłości... ja bym go pogoniła... mój TŻ czekał jakoś pół roku temu chyba przez dwa miesiące, bo koleś go zwodził i cały czas odkładał termin rozpoczęcia pracy, powiedziałam, że nie interesuje mnie czy mu się ta praca podoba czy nie, ja zapie***** na nas sama nie będę i jak nie pójdzie do pracy jakiejkolwiek innej w ciagu miesiąca, to się wyprowadze i wrócę do rodziców. Podziałało... w ciągu tygiodnia przyniósł umowę na rok i poszedł do pracy. Więc czasami warto postawić sprawe na ostrzu noża. De - koty bosssssssskie, siersciuszki cudne, a ten karmelkowy to wygląda wspaniale w tym łóżeczku, jakby było dla niego stworzone ![]() Kotek81 - ty znów kakao no i teraz to i ja mam ochotęA w ogóle to dziń dybry ![]() wczoraj po tych plackach po węgiersku to ledwo się ruszaliśmy z TŻ, było leżakowanie do wieczora no i spakowałam torbę wczoraj masakra jaka wielka! Kurde ja z taka to na dwutygodniowe wczasy latałam... a teraz to jeszcze 1/3 rezcy nie ma w tej torbie hehehhe no mam nadzieję, że ja tego dźwigać nie będę musiała...A siedzę sobie dzisiaj w pracy, przyszłam na chwilkę, bo szefu pojechał na pertraktacje wycieczek zakładowych, a ja z ochota przypędziłam do biura, brakuje mi to posiedzieć czasami choc leniuchowanie w domku ma swoje plusy ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- No i tu jestem z wami na bierząco, bo w domu, to caly czas coś robię, io własnie mi się przypomniało, że nie wstawiłam prania ;/ kurde, a miałam tylko włączyc pralkę, no jaaaa. co za skleroza... A jadę dziś do przyjaciółki mojej na noc do Zielonej Góry i jutro do fryzjera odrosty musze zorbić, bo patrzec na siebie nie mogę. A TŻ w tym ostatnim miesiącu nie chce mi dac auta, żebym pojechała sobie sama, tylko mnie wozic chce. A mnie denerwuje, bo zawsze byłam niezależna i robiłam tak naprawdę co chciałam, a ten mi się tu teraz ze mną cacka! Choć pewnie narzekałabym gdyby bylo odwrtonie.... echhh babie nie dogodzisz...
|
||
|
|
|
#4203 | |
|
Wtajemniczenie
|
napiszę pracę i przy drukowaniu to już mi mogą wody odchodzić
![]() a że pisanie idzie mi dośc sprawnie, więc za 2 tygodnie jestem ZA, żeby się rozpakowywać. Ponoć po 36 tygodniu skończonym ciąże uważa się za donoszone i maluch już nie jest wcześniakiem. Ja chciałabym karmić bardzo, mam nadzieje, że będę. Ale sama sytuacja wyciągania cyca przy ludziach ( oprócz męża ) ciut mnie przeraża. Ja jednak wstydzioch jestem---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- ja do 30 tc ciązy tez miałam mały brzuchol, jak porownuję zdjęcie obecne z tym z 30 tc to jest kolosalna różnica. Jeszcze raz taki jak wtedy
|
|
#4204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie z tym kupowaniem ubranek i wogóle wszystkiego jest odwrotnie tzn. mama tż, jego brat i cała reszta nie wyobraża sobie kupić używanej rzeczy -nigdy by tego nie założyli bo się brzydzą a bratowa Tż to nawet nigdy na rynku niczego nie kupuje bo to też jest fuj tylko markowe rzeczy i drooogie ! i ja nigdy z nimi nie rozmawiam na takie tematy i nie przyznaję się co, za ile i gdzie kupiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
piękny pokoik Cytat:
![]() ![]() -toż to chyba jakieś nadprzyrodzone zdolności |
||||
|
|
|
#4205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chciałam wyjaśnić, że na lumpkach można kupić super ciuchy (lepsze niż w sklepach) i takie ciuszki ja dostaję Kurcze - miałam dziś coś porobić sensownego a nawet pralki mi się iść rozwiesić nie chce Poza tym czeka mnie poważna rozmowa dziś z TŻ (choć nie chcę pisać o co chodzi). Tak więc trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie pokłócili
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien, no to ja trzymam kciuki swe za rozmowę.
![]() Zaraz zabiore sie za przegladanie ciuchow z pudel. Co wybiore to Wam pokaze
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
ja tez uwielbiam kupować w lumpkach, można trafic takie fajne rzeczy
naprawdę, wytargac w lumpie coś fajnego, to dla mnie iwększa frajda niż poleciec z pełnym portfelem na zakupy ;D
|
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
Jak Wy to robicie, ze potraficie coś fajnego wygrzebać w limpexach???
Ja nie mam cierpliwości, wrrr. |
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() ojj skrobiecie i skrobiecie narobic strasznei trudno ;( ja latalam wczoraj po sklepach, przedwczoraj po lekarzach z malym, dzis do pediatry na nowo zatkany w srodku az nosi nie wiadomo czy nas przyjmie bo nie ma miejsc i musze specjalnie do lekarza dzwonic i sie pytac DODATKOWO WLASNIE SIE USPOKOILAM po placzu pol godzinnym - masakra dzwoni do mnie recepcjonistka endokrynologa i mowi ze Antos nie jest ubezpieczony - scielo mnie!!! jak to nie - przeciez mam nawet ksiazeczke ubezpieczeniowa i co miesiac ja podbijam!!!!!!!!!!! otoz w pracy skeigowa nie wyslala zus czna i do tej pory chodzilismy niby na kase chorych a kasy z tego zadnej dla lekarzy etc... wystaraszylam sie ze my bedziemy musieli za to placic!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! wyszloby ok 4000 tys za 1,5 roku po przeliczeniu!!!!!!!! NO I PLACZ dzis ksiegowa od razu wyslala do zusu zcna - masakra jakas!!!!!! obdzwonilam fundusz, dyrektorke, kadrowa, ksiegowa, oczywiscie tż i mame ksiegowa szok jakis - wyczerpalam 1 dnia pazdziernika limit ze wzystkich minut!!!!!!!!! fundusz po otrzymaniu potwierdzenia od zusu ze zgloszenie wplynelo powiedzial ze to bylo tylko ostrzezenie by ponaglic sytuacje do rozwiazania jej chol... jasna... !!!!!! a ja cala rozklekotana ![]() wiec nawet jak ktoras z was dostanie ksiazeczke ubezpieczeniowa na dziecko i zglosi w zakladzie by dz. ubezpieczyli to nie oznacza ze dziecko jest ubezpieczone hehe - w takich sytuacjach od razu najlepiej prosic o ksero z potwierdzeniem zgodnosci oryginalu zus ZCNA i miec swiety spokoj ehhh a okazalo sie na koniec ze kazde dziecko nawet jak nie jest ubzpieczone to panstwo ubezpiecza nieubezpieczonych do 18 r.z. BRZUSZKI MACIE CUDNE mi wisi tluszcz pod brzucsiskiem i taki worek mam ehh a wy takie cudne napiete sliczneANECKA ja bym takiego koca dz. nie dawala! dla mnie najlepsze akryle z cieplejszych ewentualnie polarki... moze ktos wam sprezentuje kocyk ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
wiesz ja specjalnie nie kupuje bluzek - teraz na jesien-zime na allegro zamowilam 3 bawlniane z dl rek. cyce mam juz jak doniceurosly mi z 80c do 95c-d masakra jakas!!!!!!!!!!! ale powiem ci jedno ze mialam problem kiedy w domu karmilam maluszka w bluzce przez glowe zakladana!!!!!!!!!!!!!! duuuzy mam duze cycorki teraz jeszcze wieksze!!!!!!!!!! i musialam trzymac cycka by noska mu nie zatykaly w innym razie mi sie w nich topil a jak jeszcze trzymalam blulzke czy swetr to juz w ogole porazka! wiec wtedy korzystalam z bluzek mimo ze zima byla z kr. rekawem kopertowek w domu zawsze cieplej i bylo super!
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia, no moze by mi przyjaciolka sprezentowala, ale jakos glupio mi mowic: to moze kupisz mi kocyk? hehe
Ojca poprosze by karuzele fundnal, a kurde niech tz tez ojca o cos poprosi ![]() Dobra przejrzalam ciuchy, masakra, wiele bylo body takich skulkowanych i od prania wyblaklych nie wezme tego w koncu bodziaki po 6zl no bez jaj Ponadto buty dla nowordka adidasy jakies twarde, na co mi to? W sumie odrzucilam jeden caly karton.. ale sa tez tam rzeczy jak jakies rajstopki mega zmechacone mega obdarte fuj. No i na co mi body na rozmiar 12 msc??????? tozto za rok to KUPIE!!!!!!!!! Dziewczyny mam pytanie co do tej rzeczy z zalacznika. Jest to na rozmiar 0-3 msc, fajne bo ydaje sie cieple, ale co z tym kolnierzem, przeciez jak wywine to bedzie gniotlo??? W sumie powybieralam spodnie, duzo pajacy, jedna sukienke choc nie wiem czy w zimie sie przyda i jakies takie przydatne rzeczy ktorych mialam malo.
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Tja, pewnie poprostu chciala sie ciuszkow pozbyc i tyle. Nam na szczescie nikt niczego nie sprezentowal, sama kupowalam troche uzywanych troche nowych,przynajmniej mam tylko to co mi potrzeba.
Wlasnie skladam komode.Moj maz mnie udusi, jak zobaczy, ze mu robote zabralam |
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no .. dzwonei do TZ i mowie ze juz przebralam ubranka itd i ze ten kombinezon zimow ysie nie przyda no bo latem go ubiore? a on znow.. no to sie grubiej ubierze dzieckko w zimie i ten kombinezon
!!!!! JA *******E!Bo siostrunia go kupila specjalnie dla nas!!!!! nie dosc ze zarowiasty roz FUUU to w dodatku na 9 miesiecy. CO za idiotka!
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie własnie zastanawiam czy by nie kupić literek z imieniem SYNUSIA?? Nad łóżeczkiem myślałam to przyczepić albo na łóżeczku... Jak myślicie??
|
|
|
|
#4216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://ciazaporod.pl/kalkulator_wagi_plodu.html |
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupie jak bedzie miec ok 3 latek i samo bedzie moglo udekorowac folie ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
ale wszystko takie po pol roku wstawiam na allegro albo jak komus sie przydaje i chce to mu prezentuje na jakas okolicznosc i wydatek zawsze mniejszy...wiesz niektore osoby nie majace dziecka nawet nie wiedza co kupowac, kazdy ma swoje gusta... a jak z pudelek szarpnelas chocby 3 rzeczy to i tak super zawsze to ok 100 albo 50 zl mniej do wydania no a rzeczy na 12 mies. jednak bym trzymala... nigdy nie wiesz jaka bedzie sytuacja materialna a jak sa ok i wchodza w twoj gust to schowaj do worka na polke wysoko gdzies i jeszcze sei ucieszysz ![]() sukienusia... zobaczysz jak bedzie niunia reagowac... moze w ogole nie bedzie mogla polarku miec... moj ma od polarku krosteczki czerwone od razu po styknieciu sie cialka roznie bywa... a moze wlasnie jej podpasuje bedzie dodatkowo slicznie wygladac uwierac raczej nic jej tam nie powinno bo ladnie jest skrojony kolnierzyk
|
||
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
A co do ciuszków to my od nikogo nic nie dostaliśmy, chociaz tyle znajomych w koło ma dzieciaki to wszystko sami sobie kupowaliśmy. Ale ja swoje bym chętnie wydała komuś kto sie spodziewa dzidziulka bo wiadomo ze wszystko kosztuje, a skoro moje dziecko z tego wyrosnie za jakis czas to lepiej jak ktos to spożytkuje niż jak mam wyrzucić. Także fajnie macie że dostajecie a to ciuszki a to zabawki itp. ZAZDROSZCZE...
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są cudne ![]() http://www.fabrykaliterek.pl/info_pages.php/pages_id/13 Cytat:
we wtorek mam kolejną wizytę więc zobaczymy czy się sprawdzi ale nie sądzę ![]() ja sporo ciuszków dostałam ale sporo tez kupiłam, jak córcia wyrośnie to nie będę się ich od razu pozbywać bo może za jakiś czas będzie kolejna córka mogę ewentualnie wypożyczyć jak któraś koleżanka będzie się spodziewać dzidziusia
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-10-01 o 13:56 |
||
|
|
|
#4221 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładne są takie literki, szczególnie obite materiałem.
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ubranka 12 msc, to w wiekszosci body sprane i skulkowane bo pajace dwa zostawilam, zpainane z tylu ale jak juz na 12 msc to raczej moga byc?Ona wlasnie ma dziecko i sie dziwie czemu nam ten kombinezon tzn no spodnie narciarskie i kurtke kupila Kurde jakby Nina stala sie chlopcem to bysmy nie musieli przynajmniej dostawac od jego siostry rzeczy. Boje sie, ze ona bedie nam wszystko wciskac do 18stki Niny ![]() O, wlasnie sie mala obudzila i mnie dzaga w bok prawy a pepek malo co nie wyskoczy, moze tam dupke ma ![]() Pokaze Wam tylko te ciekawsze dla mnie rzeczy.. Dobra to mam pytanie bo kiedys zadawalam ale nie wiem czy ktoras z Was odpowiedziala czy nie doczytalam Na zime do wyjscia, co zakladac na nogi dziecka? tzn na stopy? Zalozmy ubiore dziecko tak: Body dl rekaw, sweterek, kombinezon a na dol rajstopki? i spodnie czy same spodnie i skarpetki?? czy na rajty badz skarpetki zaklada sie jakies buciki??? takie miekkie oczywiscie bo nie widze niemowlaka w twardych plastikach bo po co?
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do literek to na allegro są po 9zł za literke wiec nie wiem gdzie Ty oglądałas ze po 40zł literka http://allegro.pl/kolorowe-drewniane...246580806.html Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-01 o 14:01 |
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam nic przeciwko karmieniu malucha w miejscu publicznym jak np. ławka w parku ale ja sama nigdy bym się nie odważyła - teraz i tak nie będziemy chodzic na długie spacery więc nawet nie będzie takiej potrzeby - pierwszą córę mam z maja i tez zawsze chodziłam na maks 2 godzinne spacery, zeby na karmienie być z powrotem w domku a u rodziny lub znajomych uciekałam do innego pokoju ![]() ![]() Cytat:
jak jest miękki materiał to nie powinien gryźć...Co do ciuchów to powiedz tż-towi, ze albo je zawozi z powrotem albo je wywalasz do kontenera i tyle, po co będziesz to składować Ja wstawiłam rosołek i się doczekac nie mogę - już mi żołądek do kręgosłupa przyrósł
|
||
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Ano wlasnie ja mam pozyczone od kolezanki ubranka ale sie zastanawiam skoro ja je bede prac i prasowac, generalnie uzywac to pozniej jak one beda w stanie widocznie zuzytym to glupio mi bedzie je oddawac i co mam placic za to? :P
kotek81, postawie jutro tak sprawe na ostrzu noza bo przeciez gdzie ja mam to skladowac? Jak oni sie pozbyli to ja sie tez pozbyje hehe O zjadlabym rosolek, ale poki co grzybowa z wczoraj sie objadlam. Pozniej pode do biedronki bo mam ochote na ... chipsy
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-01 o 14:02 |
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
beda beda chetni na allegro full ludzi kupuje duzo zalezy od opisu i zrobionych zdjec czasem lepiej wykonac jak sa nowe...dlaczego NIKT MNIE NIE POCIESZYL PO TAK NERWOWEJ SYTUACJI JAKA WAM OPISALAM - wiecie jakie to denerwujace gdy z min na min dowiadujecie sie ze dziecko nei jest ubezpieczone???????????? a mialo byc?????? ehhhhhhhhhhh szkoda gadac ... ANECKA a nie masz kombinezonow z rekawiczkami od razu lub bucikami?? tzn. nozki malej beda wystawac z kombinezonu?? sa w H&M i NEXT takie specjalne mieciuchne w srodku futerko nam sie mega sprawdzily - potem ci podesle linki przykladowe bys na zdjeciu zobaczyla no a tak na rajtuzki lub pajacyk skarpety nie uciskajace! frotkowe najlepiej albo sa tez takie butki niby skarpetkokapcie z polarku najczesciej... pob sweterkiem na bodziaka na pewno bedziemy wkladac jeszcze albo pajace albo koszulki lub kaftaniki ![]() dzis o 7-20 bylo 0 stopni!!!!!!!!!!!!! moj maly poszedl do zlobka w kombinezonie doslownie!!!!!!!!!! a gdzie ta zima?? |
|
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe jak Ishka ...
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wszystkie śpioszki itd. po córce miałam pochowane i teraz się przydały )No albo sprzedać na all. Cytat:
Ja mam butki takie ocieplane polarkiem z materiału - były razem z kombinezonem Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Nie mogę się doczekać. Niby jestem przyzwyczajona do tego rannego wstania, tylko że ja nie mam okazji się wyspać, tym bardziej że wstaję tak 7 dni w tygodniu. Jak przyjdą mrozy to będzie masakra, ale mam nadzieję że do tego czasu już nie będe musiała zrywać się o 5 rano 

no i teraz to i ja mam ochotę
masakra jaka wielka! Kurde ja z taka to na dwutygodniowe wczasy latałam... a teraz to jeszcze 1/3 rezcy nie ma w tej torbie hehehhe no mam nadzieję, że ja tego dźwigać nie będę musiała...
choc leniuchowanie w domku ma swoje plusy
i gotowe
Poza tym czeka mnie poważna rozmowa dziś z TŻ (choć nie chcę pisać o co chodzi). Tak więc trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie pokłócili 

nie wezme tego w koncu bodziaki po 6zl no bez jaj 

jak jest miękki materiał to nie powinien gryźć...