|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
ja kupilam 90 x 120 cm
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
ANECKo lekarz prowadzacy czasem widzi wskazania to od razu mowi tak jak np u KOOTKA i MIsia, albo jak ktos ma wade miednicy, nirozrosniete miejsca niektore lub torbiele w nietypowych miejscach ale wade wzroku (ale to skrajne przypadkI) nadcisnienei cukrzyca stara pierwiastka etc... wtedy od razu wiadomo ze bedzie cc ale na ogol wszystkie jestesmy szykowane do SNtyle tylko ze w trakcie wychodzi cos co sugeruje ze moze zakonczyc sie cc - np,. ja w 1-ym porodzie mialam stan rzucakowy a to kwalifikuje mnie od razu do cc wtedy, a jak teraz bedzie? wszystko na ostatnio godzine sie dowiem... czesto tez jest tak ze lekarze nie sugeruja cc nie chcac staszyc tylko od razu wziac na stol... jak Malk. ci nie mowi ze masz jakies powody do cc to ich naprawde nie ma ! iw tym mu wierze w 100 % pod tym wzgledem jest super lekarzem... i on akurat zawsze tez bada kolor wod na wizycie dlatego masz tak bolesne badania (choc mnie one akrat nie bola ) nie wiem czemu ![]() a kolor wod wieel mowi o stanie dz. i kobiety ciazy... wg mnie kase z prywatnej wizyty trzymaj na masci i rzeczy potrzebne tobie po porodzie
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga!
Kupilam w koncu wozek ![]() x-landera 2010 w kolorze szaro pomaranczowym - kolory ta kolekcja ma srednie, ale niech juz taki bedzie |
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam po Tosiu i teraz Kamie pozyczylam i sa niektore jak nowe i nie ma na zadnym plamek!
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
Popłakałam się, nie wiem czemu, ja przeczytałam że Weronisia już po wszystkim, a potem do tego ta wiadomość, że zabrali dzidzię do innego szpitala
Jak mi się smutno zrobiło.Trzymajcie się ! |
|
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Przecież nie urodziła aż tak szybko
dla czego mały jest gdzie indziej? Cytat:
dziecko nie potrzebuje wielkiej kołdry |
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia mam nadzieje,że niedługo bedziesz z Paskalem
Irsin super,że kupiłaś. Ja nadal mam dylemat I nic poza graco na oku Mam nadzieję,że szybko cos mi wpadnie.Kootek nic innego nie zostaje jak zyczyć Michałkowi,żeby nadal ładnie się zachowywał. W końcu czas najwyższy wracać do domu
|
|
#4419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki cw i tego jestem pewna szybciej dralowalam niz te ktore daly sobie spokoj od 6-go 7-go mies. i mialy dwa dni opoznienia jedna nawet tydzin po chodizla zgieta w pol...ale to tez kwestia nastawienia prob sil psychiki! jedyne co MI DOKUCZA PO CC do tej pory to to ze w miejscu wklucia mam dyskopatie i kregoslyp przez caly czas mnie boli ! a jak juz ide na spacer 40 min lub podzwigam to pol godziny odchodza mi bole z kregoslpa nizym na plasko sie poloze! |
|
|
|
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lisek wiem o czym mówisz- ja tez mam juz dosyc tej cukrzycy. Insuliny nie biore bo wizyte u diab mam dopiero 15 paz mam nadzieje ze nie bedzie takij koniecznosci- chociaz jak patrze na moje pomiary to sama nie wiem. Raz niewiele zjem i mam pomiar 130, a drugim razem po super sniadanku (wg mnie) mam 50 w caly siwa te pomiary. Trzymam kciuki za Weronisie aby doszla szybko do siebie i miala Pascalka juz przy sobie. Dziewczyny a jak jest z karmieniem po cc - bardzo ciezko jest dostac pokarm- nie orientuje sie w tej sprawie. Aha i mam prosbe do spakowanych dziewczyn- napiszcie prosze sklad Waszych toreb spakowanych - ja tez musze sie za moja zabrac ale nie wiem co pakowac.... |
|
|
|
|
#4421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od tego sprzedawcy co Ci podawałam?? mi kolory bardziej podobają się te z 2010 niż z 2009 ![]() Cytat:
czyli musze kupić te grubaśne belli, a na później normalne masakra ![]() ja mam pościel tą większą 100/135 tzn wypełnienia jeszcze nie mam, ale mam taką pościel ![]() ale się najadłam obiadem zrobiłam sobie oszukane frytasy (najpierw obgotowałam kostki z ziemniaków, a potem je usmażyłam) nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam frytki więc może mi waga wybaczy
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam Pascalka |
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też
Cytat:
trzymamy kciuki. U was tez tak zimno? Ledwo 9 stopni na zewnątrz.brrr otworzyłam okno to aż mnie odrzuciło.. Idę zrobic budyń |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MI SIE BARDZO POODBAJA SZARO POMARANCZOWE a Werka jak z nia bedzie wszystko dobrze to za 4 dni zobaczy malego bo ja wypuszcza badzmy dobrej mysli NAPISZCIE TYLKO DO NIEJ :/ albo podajcie nr tel to zadzwonie
|
|
|
|
|
#4425 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za Pascalka kurde czemu inna klinika ![]() Cytat:
oby Michaś był grzeczniutki i ładnie wcinał Lecę dalej nadrabiać
|
|||||||
|
|
|
#4426 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że z synkiem wszystko dobrze mam nadzieje i że szybko jednak to się rozwiąże i będzie wszystko dobrzeee ![]() Cytat:
Witamy na świecie Pascalka ![]() ![]() klask i: dochodźcie szybko do siebie ![]() Cytat:
niech wychodzi, czas już najwyższy wracać do domku Cytat:
![]() Cytat:
gratki najważniejszy zakup z glowy ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() karmienie po cc eh od razu u nas dzieck anie daja ,usiamalm czekac dobe by przystawic a do tej pory butla i smoczkiem pakowali ;(ale jak przystaialm mleko samo cieklo mialam pokarm slodziutenki siare mialam gdzies od 5,5 mies. wowczas... malenko a w 8-9 mies. juz mi sie lala na koszulki, problem pojawial sie z karmieneim pozniej... ale to z innych przyczyn niz brak pokarmu ![]() kolezanka miala przez cc i karmila 9 mies. bez problemu inna miala problem na poczatku ale mowila ze to bardziej psychicznie nie chciala i rzeczywiscie pokarmu miala znikome ilosci... jeszcze inna karmi do dzis roczniaka tez po cc wiec do gory glowa - chcesz to bedziesz mleko miec ale fakt jest taki ze pobudzanie laktatorem to nie to samo co wypijanie z piersi matki przez dziecko - instynkt sie odzywa wtedy a laktator co daje nam? tyle ze odciaga :/ wic jak ktos tylko laktatorem odciaga to czesto konczy sie to coraz mniejsza produkcja lub zapaeniem piersi albo siedzeniem caly dzien przy odciaganiu - porazka psych.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- u nas dzis 12 stopni wczoraj popoludniu 10 stopni ale rano wczoraj bylo 0 stopni o 7-10 potem cieplej cieplej i doszlo do 10-ki ![]() hmmmmmm moze zamiast slodyczy przerzuccie sie na owoce kupcie rozniaste jelsi was stac, bo czesto slodycze tansze niz owoce :/ niestety ![]() PAULINKO dziekuje (cmok) ehhh nieco mi lzej po pokrzepieniu hehe---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
u wiekszosci kobiet to normalne pomoc???- wiecej pic! - znalezc dogodniejsza pozycje - pod brzuch podkladac poduszke lub i miedzy uda na boku lezac... i przy okazji powiedziec lekarzowi ktory i tak powie ze to u wiekszosci sie zdarza ijest ok nie ma sie czym martwic hehe ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- ISHA KRETENCJA BEDZIE DOBRZE (różyczka dla was )
|
||
|
|
|
#4428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
pelnia- jezeli chodzi o dzialke, tak samo bym zrobila jak Ty. Ja czasami tak robie, jak prosze o cos, co trzeba zrobic w domu, a maz nie ma czasu ,to znajduje kogos do zrobienia- troche jest potem urazony, bo niby sam chcial to zrobic, ale z pewnymi rzeczami w nieskonczonosc nie mozna czekac. Oby pieknie trawa na wiosne rosla...
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SA PO: 1. pakowne 2. nie rozwala ci sie uszy 3. nie podziurawia 4. w szpitalu codziennie beda je przesuwac pod lozkiem jak beda zamiatac czy myc i ci w ten sposob zwykle rekl. podziurawia 5. sa mniej stabilniejsze od tych materialowych ekologicznych bo te eko maja usztywnienie na dole to tylko moja propozycja ![]() DE OJJ MIALAM TAK MIALAM I TERAZ ZACZYNAM MIEC to ogolne rozdraznienie - ono mija bynajmniej mnie chyba ze zmeczenie wejdzie w gre po porodzie to tez bedzie ale na krotki czas, wazne by zadbac tez o siebie i swoje zdrowie psychiczne ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
po 2-e moze usg wskazywac ze wiekszy tydzien bo??? - duze dziecko - wody plodowe zniekszatlacaja i tak wychodzi tak bylo w moim przypadku! dziecko mialo byc duze 4500 przewidywali mialam duuzy brzuch i ich to zmylilo dodatkowo! a Tosiek mial 51 cm i 3550 g dziecko gigant - no mam nadzieje ze odzywiasz sie racjonalnie dziecko jest i bedzie zdrowe i nie urodzisz sumo jak hmmmmmm gdzie to sie wydarzylo ze dz. mialo 6 kg?? nie pamietam... ale to malenstwo z choroby biedne takie ![]() kuzynka miala dziecko ktore wazylo 4200 i urodzila sn popekala rzecz jasna, nikt nie przypuszczal ze bedzie duuuze na usg wychodzilo 3850, urodzila w terminie wiec duze dziecko jesli rzeczywisdie takowe jest nie znaczy porod szybszy porod szybszy moze byc z innych czynnikow - np szybsze odejscie czopa, nadcisnienie, i wiele innych ale to juz komplikacje... ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- KOTKU SYLWIA wielkie dzieki dziewczyny !! ![]() ehhhhhhh az lzy mi si zakrecily... wiecie czlowiek ma wyrzuty moglo byc na pampersy ale pozniej w lecie sie obudzi?? hmm teraz niech wiec porobi w domu co ma zrobic a jest tego jak zawsze... pobedzie z Toskiem a 100 za obrobienei dzialki to niewiele... wiec dziekuje wam ![]() zbiera mnie na wymioty musze uciec od kompa... a juz niewiele do nadrobienia mi zostalo ehhh i znowu nie dokoncze a bedzie nowe hehecaluski dla was p.s. dzis tż jedzie po lozeczko kolyske drewniane nie te za ok 300 zl zdjecie wkleje z czasem
|
||
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
witamy Pascala na świecie
mam nadzieję, ze Weronisia raz dwa dojdzie do siebie i zobaczy Pascala szybko![]() Pascal pewnie w innej klinice, bo się trochę przed czasem urodził i pewnie tamta klinika ma lepszy sprzęt, inkubator czy coś w tym stylu. A Weronisi po cc nie chcieli targać do innej kliniki. W Poznaniu tez bywa podobnie, jest wiele szpitali, ale jeden z nich ma tak naprawdę świetny sprzęt dla noworodków i w razie co inne szpitale przewożą dzieciaczki właśnie tam. a dzis do moich rodziców przyjeżdża kuzyn z żoną i ich połrocznym synkiem Marcinkiem z meżem też idziemy przyzwyczajać się do obecności dziecka
|
#4432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=irsin;22441677]Jak w innej klinice ![]() Cytat:
![]() A co do szpitala i tego, ze Pascalek jest w innej klinice- moze ma taki szpital jak ja- ktory w razie najmniejszych komplikacji przewozi dziecko do duzej kliniki. Tkze jak sie wczesniak urodzi.Wiec niekoniecznie oznacza to cos zlego. Moze dlatego, ze wczesniej urodzila i tam bedzie mial lepsza opieke. Trzymam kciuki |
||
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
myszka ja kupilam koldre 100-135 ale lozeczko mam 140x70, a koldre kupilam wieksza by na dluzej starczyla
|
|
|
|
#4434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak u niego ![]() wypelnienie mam takie: http://allegro.pl/baby-raj-antyalerg...250933019.html dokupilam jeszcze jedna posciel: http://allegro.pl/baby-raj-3el-posci...246737703.html ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/x-lander-xa-gondol...257097614.html dokupilam u niego adaptery do fotelika maxi cosi na fotelik poluje na All
|
|||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia gratulacje!
Obyście jak najszybciej byli razem. Dziewczyny nie było mnie bo nie mam weny do pisania. Zero energii życiowej, więc wybaczcie że nie będę wszystkiego nadrabiać. Kotek super wieści Kretencja rozumiem Cie, ale powiem Ci szczerze, że jak napisałaś jaką masz wadę to ja się spodziewałam takiego rozwiązania. Są też plusy cc np. nie zdeformują Ci się okolice intymne co m nie osobiście spędza sen z powiek, będziesz wiedziała kiedy to będzie, możesz się przygotować. Rozumiem Twój żal. Sama mam wadę wzroku i wizyta przede mną. Też chciałabym rodzić sn, chociaż spróbować. Ale skoro musi tak być to nic nie poradzisz. Nie robisz tego dla włąsnej fanaberii A co do kołdry ja mam tą większą...bo tak zupełnie sie nad tym nie zastanawiałam, brałam co było jakoś sobie chyba poradzę.
|
#4436 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia , trzymam kciuki za Was.
U mnie mała dziś strasznie po pęcherzu skacze, szok. Zaraz się zbieramy na zakupy i do kina w koncu z domu wychodzę, normalnie wielkie święto trzymajcie się dziewczyny
|
#4437 | |
|
Rozeznanie
|
Weronisia, ale niespodzianka
kciuki żebyście szybko się zobaczyli Cytat:
Dzidkę pakuję w oddzielną torbę. Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-10-02 o 15:29 |
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie dziś mama szaleje-myje mi wszystkie okna i pierze firanki
stąd nie mam czasu pisać, ale jak tylko cos się dowiem od Weronisi to dam znać ![]() jednak to są intymne chwile i nie będę jej naciskać-jak będzie chciała to da nam znać
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...oku_35494.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

) nie wiem czemu 

....ja pierdziele lecę pakować walizkę - torba okazuje się być za mała 

Jak mi się smutno zrobiło.
bo niby dziecko się rozchorowało... i tak mam jeszcze czas... nawet łóżeczka jeszcze nie mam 

nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam frytki 

za Pascalka
mam nadzieje i 
klask i: