"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 11:04   #2821
gabishing
Rozeznanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
pączek z marmoladą, różą, czy dżemem i koniecznie z cukrem pudrem a nie z lukrem narobiłaś smaczka
mój niestety z lukrem ale za to z pyszną marmoladą

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
i w ogóle jest śliczny . a ja przytyłam tylko 4 kg, więc jest super

gabishing, dobrze Cię widzieć.
GRATULACJE - macie imię bo już nie pamiętam

a na bakłażana to ja poprosze przepis bo nie umiem robić
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:28   #2822
anka_bzzz
Wtajemniczenie

To nie fair! Jak weekend jest, to normalnie zero ruchu w tym wątku. Wystarczy poniedziałek i 4 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
widzę, że temat sypialniany powrócił (...)

(...) cała rodzina usilnie nas przekonywała, że spieszymy się z zakupami. Że w sumie wszystko można kupić tuż przed porodem, a wózek spokojnie po. Że nawet jak będę musiała leżeć (co coraz bardziej możliwe mi sie wydaje), to przecież TŻ może pójść do sklepu i najwyżej wyśle mi zdjęcia czy to czy tamto mi się podoba. (...)

anka_bzzz ja własnie te butelki zamierzam kupić, bo słyszałam bardzo dobre opinie, a jednak są duuużo tańsze od Aventu.
(...)
Co do zastoju w sypialni, to u nas się zakończył.

Jeśli natomiast chodzi o kupowanie - moja mama nie ma nic przeciwko, że kupuję. Nie wiem w sumie jak teściowie, ale mama TŻa mówiła mi ostatnio, że szwagierka pytała, co bym potrzebowała po jej bliźniakach. Wiemy, że na pewno dostaniemy nosidełko, prawdopodobnie wanienkę i przewijak.

Kupiłam Tommee Tippee, zaraz robię przelew i czekam na kuriera. Jakoś kwestia butelek mnie stresowała...

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
ja polecam butelki TT uzywalam przy synku i teraz tez bede po pierwsze sprawdzily sie , a po drugie mam jeszcze zapasy po Kamilku
(...)
Właśnie niedawno w wątku Polecamy/odradzamy wyczytałam, że sporo dziewczyn je poleca. Wcześniej królował AVENT.

Cytat:
(...)

Anka_bzzz,
my też będziemy mieć butelki Tommee Tippe, albo dr Brown's. Uważam, że to dobry wybór i opinie mają dobre.
I w zestawie wychodzą nie tak znowu drogo.

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny! Jak zaczynacie nowy tydzień?

Co do butelek - ja mam 3 antykolkowe z Aventu...jedną kupiłam sama, a dwie dostałam w prezencie. Na razie mi wystarczy, tym bardziej, że one mają pojemność 150ml, także przydadzą się pewnie na pierwszy miesiąc. Smoczki, podgrzewacz, sterylizator, termoopakowanie na butle też już mam, także te zakupy mi już odpadają.
Wczoraj wykreślaliśmy rzeczy, które już mamy z listy i poza łóżeczkiem i wózkiem zostały nam już same pierdółki do kupienia - szczotka do włosków, gruszka do noska, pieluchy etc.
(...)
Ja póki co mam tylko listę dla siebie do szpitala. I wiele wątpliwości i pytań, ale to na bank będę zadawać sukcesywnie, gdy już będę zdecydowana na zakup. [Przykładowo - czy warto brać tego Białego Jelenia w płynie do szpitala? Gdzieś wyczytałam taką rewelację. ]

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22474096](...)anka-bzzz-teraz tez kupiłam butelki Tomiego ,a wczesniej jak mała byla mała to uzywałam Aventu napoczątku sobie b chwaliłam ale póżniej zmieniłam na balonik z canpolu z tym Aventem coś sie stało a raczej z samymi zakrętkami leciało z nich jak chole.. o tyle dobrze ze jak masz paragon to butle z Aventu mozesz dac do reklamacji ..no ale wtedy czekasz ja czekałam dwa razy (za kazdym razem dostawałam nowa butle)...wtedy zmieniłam ..nie było jeszcze TT[/QUOTE]

Dokładnie to wyczytałam też w ostatnim czasie, o tym cieknięciu...
Kupiłam ostatecznie te, najwyżej dokupię smoczki. A poza tym liczę po cichu, że tak znowu dużo butelek nie będę potrzebować przy karmieniu piersią. Nurtuje mnie kwestia laktatora... Elektryczne drogie, a ręczne ponoć męczące No i nie wiem, czy warto, bo nawet w tym wątku bodajże różne opinie.

Cytat:
Cześć,
dopiero wczoraj zajrzałam na tę stronę i postanowiłam się zalogować. Chciałabym też dołączyć do waszego wątku na forum, gdyż mój termin porodu wypada na 19 lutego 2011. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Witam i ja.

Cytat:
Dziękuje wszystkim za ciepłe przywitanie. Też nasłuchałam się od wszystkich, że to źle kupować wcześniej. I zapewne jestem znacznie do tyłu z kupowaniem od was bo mam dopiero jedną rzecz. Niestety nie mam w rodzince maluszków, bo mnie kopnął mnie ten zaszczyt jako pierwszej.
W związku z tym proszę o jakąś teoretyczną listę najpotrzebniejszych rzeczy dla dziecka, no i rozmiar ubranek i ilość. Bom zielona w tym temacie, a teściowa za bardzo chce się wtrącać. Nie daję się.
Ja mam już chyba z kilka różnych pozapisywanych. Z netu. Warto poszukać i dostosować pod siebie. Nie wszystkie nasze listy będą się pokrywać. Coś co dla jednej będzie must-have, dla drugiej będzie wyrzuconym pieniądzem i niepotrzebnym gratem.
W tym miesiącu muszę mieć wszystko dla siebie do szpitala i jakieś pojedyncze pierdoły dla dziecka. Taki mam plan.

I teraz ode mnie - może zacznę od pytania, skoro przy liście jestem: wiem, że wyjdę na ignorantkę i nie wiem kogo przy okazji, ale czy możecie mi wyjaśnić różnicę między body, śpiochami i pajacykami? Bo jak przeglądam aukcje na all, to mam wrażenie, że to wszystko to samo.

U mnie też z mamą nieciekawie. W piątek zaczęło ją boleć prawe, zdrowie biodro (lewe jest zmasakrowane, kilka operacji za dzieciaka, endoproteza w 2004, która jeszcze pogorszyła sytuację). Moja mama jest, jakby to Szaranowicz powiedział, fajterką, ból jej nie obcy, więc jak widzę, że sobie z nim nie radzi to jestem załamana. Cwel na SORze jej właściwie nie pomógł, teraz od rodzinnego dostała inne zastrzyki, ale dobrze nie jest. Jeszcze się boję, że dodatkowo ją stresuje kwestia niemożności pracowania. Tym bardziej, że firma, w której pracuje ojciec praktycznie do końca roku przestanie istnieć... A brat jeszcze studiuje.

Poza tym mam rozstępy na brzuchu!!! Jestem załamana.

Miłego dnia dziewczynki.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:28   #2823
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość

GRATULACJE - macie imię bo już nie pamiętam

a na bakłażana to ja poprosze przepis bo nie umiem robić
gabishing, nie mamy imienia, ale coś ostatnio myślimy o Sebastianie, ale to nic pewnego...

podaję przepis na bakłażana
, niebo w gębie, uwielbiam go w takiej wersji

- 2 bakłażany
- 200 g cebuli
- 1 pomidor
- 3 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- ser żółty

Bakłażany przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, który następnie siekamy i smażymy na 3 łyżkach oliwy aż się zrumieni. Czosnek obieramy i miażdżymy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle. Pomidor obieramy ze skóry, kroimy w kostkę, mieszamy z bakłażanem, cebulą, czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Nadziewamy przekrojonego wzdłuż na dwie połowy bakłażana, posypujemy startym serem. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni. Smacznego

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:35   #2824
anka_bzzz
Wtajemniczenie

hawea, ciekawy przepis. Ile to mniej więcej jest 200g cebuli ilościowo? Ja zawsze sobie sztuki liczę. Ja faszeruję cukinię.

Ogólnie na wizażu też można sporo fajnych przepisów wyhaczyć. Ja tam ekspertem kuchennym nie jestem, ale cośt am czasem ugotuję. Z pieczeniem gorzej.
Stary 2010-10-05, 11:37   #2825
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
T

I teraz ode mnie - może zacznę od pytania, skoro przy liście jestem: wiem, że wyjdę na ignorantkę i nie wiem kogo przy okazji, ale czy możecie mi wyjaśnić różnicę między body, śpiochami i pajacykami? Bo jak przeglądam aukcje na all, to mam wrażenie, że to wszystko to samo.

U mnie też z mamą nieciekawie. W piątek zaczęło ją boleć prawe, zdrowie biodro (lewe jest zmasakrowane, kilka operacji za dzieciaka, endoproteza w 2004, która jeszcze pogorszyła sytuację). Moja mama jest, jakby to Szaranowicz powiedział, fajterką, ból jej nie obcy, więc jak widzę, że sobie z nim nie radzi to jestem załamana. Cwel na SORze jej właściwie nie pomógł, teraz od rodzinnego dostała inne zastrzyki, ale dobrze nie jest. Jeszcze się boję, że dodatkowo ją stresuje kwestia niemożności pracowania. Tym bardziej, że firma, w której pracuje ojciec praktycznie do końca roku przestanie istnieć... A brat jeszcze studiuje.

Miłego dnia dziewczynki.
współczuję bolącego biodra, nasz tato też ma problem z biodrem, i czasem ból jest nie do zniesienia... mam nadzieję, że zastrzyki choć trochę jej pomogą.

pytałaś o body, pajace i śpiochy. Otóż body to nic innego jak body, takie jak kobiety zakładają taka koszulka z majteczkami w jednym. śpioszki składają się najczęściej z dwóch części, spodenek na szelkach i kaftanika, a pajacyki, to jakby taki kombinezonik od szyjki, do nóżek. mam nadzieję, że coś pomogłam

Stary 2010-10-05, 11:39   #2826
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
No niestety ja bardzo przytyłam w 2 i 3 miesiącu - waga codziennie szła do góry, być może z powodu tego że leżałam, być może przez niedoczynność tarczycy, być może przez ten duphaston - albo wszystko po kolei. Ostatnio waga się zmienia już powolutku. Niby przytyłam w biodrach i w brzuszku - po reszcie nie widać. A i brzuch mam typowo ciążowy i nie ma tłuszczyku. Nie wiem z czego to wynika. Ważę teraz 63 kg.

A dziewczyny chciałam sobie kupić jakieś leginsy ciążowe ale takie grubsze - bo ostatnio w gatcie kupiłam to się okazały cienkie, przeźroczyste i normalnie tyłek na wierzchu - polecacie jakąś firmę, ew. sprzedawcę na allegro, grubość i czy wiecie jaka jest rozmiarówka?
http://allegro.pl/ciazowe-getry-legg...225485867.html

ja mam te, nie cisną, ale są dłuugie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:40   #2827
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
hawea, ciekawy przepis. Ile to mniej więcej jest 200g cebuli ilościowo? Ja zawsze sobie sztuki liczę. Ja faszeruję cukinię.

Ogólnie na wizażu też można sporo fajnych przepisów wyhaczyć. Ja tam ekspertem kuchennym nie jestem, ale cośt am czasem ugotuję. Z pieczeniem gorzej.
Ja zawsze robię na oko, ale tutaj podałam ściśle wg przepisu, daj dwie, albo jedną dużą. Zobaczysz, ile będzie samego farszu i wtedy zdecydujesz. Pól cebuli nie zrobi aż tak dużej różnicy.
Ja w ogóle uwielbiam warzywa, bardziej niż owoce. Cukinię też często faszeruję, serem feta, ale w ciąży serek sobie odpuściłam.

Stary 2010-10-05, 11:45   #2828
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Miłego dnia dziewczynki.

Hawea super wyjaśniła wszystkie różnice Dodam, że pajacyki to najczęściej takie z długim rękawkiem i zabudowanymi stópkami, body mogą być różne, majteczki z koszulką na ramiączkach, z koszulką z krótkim rękawkiem, albo z koszulką z długim rękawkiem

Anka_bzzz ja mam brzydki rozstęp na prawej piersi, wyszedł mi na samym początku, kiedy tak biust mi skoczył o parę rozmiarów. A powiedz mi czymś się smarujesz? Ja teraz mam mustele na rozstępy, ale w necie czytałam bardzo pozytywne opinie n.t. kremu z gerbera dla kobiet w ciąży.
Stary 2010-10-05, 11:49   #2829
muron
Zakorzenienie

Cytat:
gabishing, nie mamy imienia, ale coś ostatnio myślimy o Sebastianie, ale to nic pewnego...

podaję przepis na bakłażana
, niebo w gębie, uwielbiam go w takiej wersji

- 2 bakłażany
- 200 g cebuli
- 1 pomidor
- 3 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- ser żółty

Bakłażany przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, który następnie siekamy i smażymy na 3 łyżkach oliwy aż się zrumieni. Czosnek obieramy i miażdżymy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle. Pomidor obieramy ze skóry, kroimy w kostkę, mieszamy z bakłażanem, cebulą, czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Nadziewamy przekrojonego wzdłuż na dwie połowy bakłażana, posypujemy startym serem. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni. Smacznego
a ja kroję bakłazana na cienie, pół cm plastry wzdłuż, robię marynatę: przecisniety czosnek, sól, pieprz, ocet balsamiczny miód.
Układam plastry na blasze smaruję marynatą , doś obficie, a na to daję pokruszony ser bałkański (coś jak twarda feta,jest w Lidlu) i piekę. Na koniec opiekanie, żeby się zrumieniło mocno. Posypuję siekana natką, można orzechami+kus kus Lub bagietka, czasem robię sos a la tztziki do tego;-)

A my dojadamy po chrzcinach bratanka TŻa;-)

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
współczuję bolącego biodra, nasz tato też ma problem z biodrem, i czasem ból jest nie do zniesienia... mam nadzieję, że zastrzyki choć trochę jej pomogą.

nie ten cytat;-)

Ja nie mam ani pół rozstępu. najczęściej wyłażą tam gdzie skóra była napięta a pod nią malutko,tłuszczu, a że mnie się przytyło z e 2 kg przed ciążą... Poza tym mama nie miała po mnie żadnego, a to w większości genetyczne. Pooglądajcie mamy;-)

Mnie biust praweie nie urusł, może pół rozmiaru, więc wiem, że tu rozstępów nie będzie, na tyłku to zawsze tłuszcz był, i też raczej nie urósł. Myślę, że uchronię się przed rozstępami.

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-05 o 11:52
Stary 2010-10-05, 11:50   #2830
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

ja się praktycznie nie smaruje niczym, jak mi się przypomni, to smaruję sobie brzuch i uda oliwą z oliwek, wspaniale nawilża.
A rozstępów nie mam, kilka na udach tylko, ale miałam je już wcześniej.
Jeżeli ktoś ma skłonności do rozstępów, to będzie je miał, tak czy siak

Stary 2010-10-05, 11:57   #2831
muron
Zakorzenienie

właśnie tak jak mówiłam: geny geny geny

Ja nigdy nie miałam. Na rozstępy narażone są tez bardziej osoby, które w życiu miały epizody pt. chudnę-tyję

Ja od początku smaruję się na przemian Palmer'sem: koncentratem i olejkiem z wyciągiem z kakaowca

Stary 2010-10-05, 12:08   #2832
gabishing
Rozeznanie

HAWEA - dzięki za przepis
MURON - dzięki za propozycję do przepisu
Stary 2010-10-05, 12:08   #2833
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a ja kroję bakłazana na cienie, pół cm plastry wzdłuż, robię marynatę: przecisniety czosnek, sól, pieprz, ocet balsamiczny miód.
Układam plastry na blasze smaruję marynatą , doś obficie, a na to daję pokruszony ser bałkański (coś jak twarda feta,jest w Lidlu) i piekę. Na koniec opiekanie, żeby się zrumieniło mocno. Posypuję siekana natką, można orzechami+kus kus Lub bagietka, czasem robię sos a la tztziki do tego;-)

.

pieścisz moje kubki smakowe

Stary 2010-10-05, 12:17   #2834
muron
Zakorzenienie

Cytat:

pieścisz moje kubki smakowe
albo zgrilować bakłażana, obrać ze skórki i zmiksowac z jogurtem, czosnkiem i ostrą papryką, wtedy taka pasta np na bagietkę/ciabattę

Stary 2010-10-05, 12:30   #2835
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:

pytałaś o body, pajace i śpiochy. Otóż body to nic innego jak body, takie jak kobiety zakładają taka koszulka z majteczkami w jednym. śpioszki składają się najczęściej z dwóch części, spodenek na szelkach i kaftanika, a pajacyki, to jakby taki kombinezonik od szyjki, do nóżek. mam nadzieję, że coś pomogłam
Cytat:
Ja zawsze robię na oko, ale tutaj podałam ściśle wg przepisu, daj dwie, albo jedną dużą. Zobaczysz, ile będzie samego farszu i wtedy zdecydujesz. Pól cebuli nie zrobi aż tak dużej różnicy.
Ja w ogóle uwielbiam warzywa, bardziej niż owoce. Cukinię też często faszeruję, serem feta, ale w ciąży serek sobie odpuściłam.
Dzięki za odp. w jednej i drugiej sprawie. Jak dorwę bakłażana to zrobię może jeszcze w tym tyg.
A co do ubranek - po prostu czasem opisy na aukcjach są mylące...
Stary 2010-10-05, 12:31   #2836
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

i znowu przyszli panowie robotnicy i zalewają mi kuchnię, super tak przed zimą. :/Mam mokre mury i za chiny ludowe nie wyschną do zimy.... a tu dzidzia w drodze

ja już po obiadku, zostały mi jeszcze moje pierożki z mięskiem, odpiekłam na masełku mniam, mniam

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-05 o 12:32
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:38   #2837
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Hawea super wyjaśniła wszystkie różnice Dodam, że pajacyki to najczęściej takie z długim rękawkiem i zabudowanymi stópkami, body mogą być różne, majteczki z koszulką na ramiączkach, z koszulką z krótkim rękawkiem, albo z koszulką z długim rękawkiem

Anka_bzzz ja mam brzydki rozstęp na prawej piersi, wyszedł mi na samym początku, kiedy tak biust mi skoczył o parę rozmiarów. A powiedz mi czymś się smarujesz? Ja teraz mam mustele na rozstępy, ale w necie czytałam bardzo pozytywne opinie n.t. kremu z gerbera dla kobiet w ciąży.
Dzięki za wyjaśnienia.

Ja właściwie tylko czasem smaruję oliwką z Rossmanna jak mi się przypomni. Na biuście i udach też niestety mam. I co najgorsze żadną chudziną nie jestem. Buuu.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

nie ten cytat;-)

Ja nie mam ani pół rozstępu. najczęściej wyłażą tam gdzie skóra była napięta a pod nią malutko,tłuszczu, a że mnie się przytyło z e 2 kg przed ciążą... Poza tym mama nie miała po mnie żadnego, a to w większości genetyczne. Pooglądajcie mamy;-)

Mnie biust praweie nie urusł, może pół rozmiaru, więc wiem, że tu rozstępów nie będzie, na tyłku to zawsze tłuszcz był, i też raczej nie urósł. Myślę, że uchronię się przed rozstępami.
Ja zawsze jakoś omijałam bakłażany. Chyba robię potężny błąd, bo jak dobrze smakują z czosnkiem, to czuję, że będą na mojej liście faworytów.

W sum ie biust mi urósł tylko trochę, ale jakby mi miał skoczyć kilka rozmiarów, to niestety problemy z kręgosłupem gwarantowane.

Nie mam żadnych "specjalistycznych" mazideł na rozstępy, a o Gerberze chyba coś słyszałam, ale nie pamiętam, czy na plus, czy na minus. Trochę mi kasy szkoda, bo jak myślę o tych potrzebnych rzeczach...
Stary 2010-10-05, 12:39   #2838
cytrynka3002
Zadomowienie

Widzę, że humorki wszystkim dopisują . U nas też w porządku, Mały niedawno skończył godzinny popis akrobacji w brzuchu . Fajny ten przepis z bakłażanem - może w weekend upichcę.

Co do rozstępów - ja nie mam na razie żadnego 9odpukać), stosuję codziennie Parfectę Mama przeciw rozstępom, może dlatego? Moja przyjaciółka całą ciążę robiła brzuszek oliwką dla dzieci i masłem kakaowym z ziaji i też nie ma żadnego rozstępu, a przytyła 20kg! W ogóle czytałam na forach, że oliwka jest bezkonkurencyjna...może warto wypróbować.

U nas dziś tak ładnie jest, że chyba podjadę po mężulka po pracy i wyciągnę do na spacerek nad Wisłę. Trzeba wykorzystać ostatnie promienie słoneczka .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:59   #2839
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
pamiętacie mój gruz? to było piękne;-) teraz jest tal (jeszcze dojda zdjęcia w sepii na ścianę i jakieś wykonczeniówki :chowanie kabla etc.)
Jej dopiero dziś udało mi sie odtworzyc te zdjecia...Muron mieszkanko poprostu booooskie, zupełnie w moim stylu...cudo

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:59   #2840
mysiopez
Zadomowienie

Dzień Dobry dziewczynki! Śliczny dzień

Właśnie dzwoniłam do połoznej umówić się na badanie glukoza. I powiedziała, że mam zjeść małe śniadanie, wypić glukozę i w ciągu godziny do niej dotrzeć... Czyli w piątek idę w końcu na to badanie i nie wiem jak przłknę ją, bo ja nawet herbaty nie słodzę.

aha, a mały jest duży bo waży 743 gramy w ciągu 2 tygodni przytył 340 gram

Miłęgo dnia;D

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:03   #2841
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień Dobry dziewczynki! Śliczny dzień

Właśnie dzwoniłam do połoznej umówić się na badanie glukoza. I powiedziała, że mam zjeść małe śniadanie, wypić glukozę i w ciągu godziny do niej dotrzeć... Czyli w piątek idę w końcu na to badanie i nie wiem jak przłknę ją, bo ja nawet herbaty nie słodzę.

Miłęgo dnia;D
Dasz radę - wciśnij sobie trochę cytryny, to lepiej podobno smakuje. Ja piłam na czczo to ohydztwo, bleee...

Tak się zastanawiam, ile mój będzie ważył, naprawdę sporo Twój przytył...mam nadzieję, że i mój mi śmignie porządnie.

Stary 2010-10-05, 13:08   #2842
vilya
Zadomowienie

co do wyprawki szpitalnej, ostatnio oglądałam koszule nocne do szpitala na allegro i stwierdziłam, że na pewno żadnej z nich nie włożę na siebie - po prostu masakra. Ja nie wiem, że jak kobieta w ciąży t o ma już ubierać byle co i koszule jak na babcie 80 letnie na dodatek z infantylnymi obrazkami. A cena tych koszul już mnie totalnie powaliła. W najgorszym razie pójdę do lumpka i kupie sobie podkoszulki męskie w rozmiarze XXXL i lepiej będę wyglądać niż w czymś takim. Szkoda mi kasy na takie koszule bo ich więcej w życiu bym nie założyła. A koszulę juz wolę, bo jakbym musiała paradować nago po gabinecie ginekologicznym ściągając dół od piżamy to już wolę w koszuli się pomęczyć.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:14   #2843
vilya
Zadomowienie

A i zakończyłam mój obrazek, kolory troszkę inne niż miały być na zdjęciu, troszkę też nie równo mi się zrobiło ale trudno. Jak się oprawi to się troszkę wyrówna.
Stary 2010-10-05, 13:14   #2844
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
co do wyprawki szpitalnej, ostatnio oglądałam koszule nocne do szpitala na allegro i stwierdziłam, że na pewno żadnej z nich nie włożę na siebie - po prostu masakra. Ja nie wiem, że jak kobieta w ciąży t o ma już ubierać byle co i koszule jak na babcie 80 letnie na dodatek z infantylnymi obrazkami. A cena tych koszul już mnie totalnie powaliła. W najgorszym razie pójdę do lumpka i kupie sobie podkoszulki męskie w rozmiarze XXXL i lepiej będę wyglądać niż w czymś takim. Szkoda mi kasy na takie koszule bo ich więcej w życiu bym nie założyła. A koszulę juz wolę, bo jakbym musiała paradować nago po gabinecie ginekologicznym ściągając dół od piżamy to już wolę w koszuli się pomęczyć.
Ja sobie kupiłam koszule takie, jak mi się podobały na rynku u mnie w mieście, każda za około 15-20zł...mam 5, bo przyjaciółka doradzała zabrać jak najwięcej, podobno po porodzie strasznie się człowiek poci, chociaż ona rodziła latem, to pewnie stąd też to pocenie. Nie wiem, czy nie dokupić jeszcze z 2 - czasu trochę jest jeszcze. Porannik też już mam, klapki pod prysznic, tylko papcie jakieś ciepłe muszę kupić. To, że będziemy miały duże brzuchy nie znaczy, że mamy się w worek po kartoflach ubierać - rozumiem Ciebie doskonale.

Fajny ten obrazek wyszywany!

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-05 o 13:16
Stary 2010-10-05, 13:24   #2845
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

vilya, masz rację, mi też się te koszule nie podobają dlatego nie mam jeszcze ani jednej do szpitala. Kupię dopiero po przyjeździe do Wrocka i zapewne nie na allegro. Wiadomo, nie ma co przepłacać, skoro i tak to jest tylko na raz.
Piękny obrazek wykonałaś gratuluję zdolności.

Stary 2010-10-05, 13:31   #2846
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Miłęgo dnia;D
ojej jaki duży jesteśmy mniej więcej w tym samay wieku ciązy ciekawe czy mój tez taki ciężki już ostatnio waży 455 g ale to było 2 tygodnie temu, brzuch rośnie musze znów wstawić zdjecie rozstępów póki co nie mam smaruję się oliwką HIPP
Stary 2010-10-05, 13:38   #2847
vilya
Zadomowienie

dziękuję, ale tutaj talentu nie trzeba tylko trzeba się nauczyć co i jak i troszkę cierpliwości. A muszę wam powiedzieć że haftowanie bardzo uspokaja.
Stary 2010-10-05, 13:45   #2848
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję, ale tutaj talentu nie trzeba tylko trzeba się nauczyć co i jak i troszkę cierpliwości. A muszę wam powiedzieć że haftowanie bardzo uspokaja.
No to faktycznie warto w końcu się tego nauczyć. Tym bardziej, że wieczory coraz dłuższe się robią, a zawsze to pożyteczniej coś wyszyć, niż w TV się wgapiać.

Stary 2010-10-05, 13:48   #2849
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
śliczności to co zrobiłaś!!

a ja mam takie techniczne pytanie:ile się leży w szpitalu po porodzie?? i czy jest możliwość odwiedzin?? Ja sie strasznie boje tego szpitala..
Nigdy nie byłam w szpitalu na noc, a tym bardziej nie chciałabym w takim momencie zostawać sama...jestem przerażona wizją np. 5 nocy samej w szpitalu..wiem że inne matki będą ale mi zupełnie nie o to chodzi
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:52   #2850
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
śliczności to co zrobiłaś!!

a ja mam takie techniczne pytanie:ile się leży w szpitalu po porodzie?? i czy jest możliwość odwiedzin?? Ja sie strasznie boje tego szpitala..
Nigdy nie byłam w szpitalu na noc, a tym bardziej nie chciałabym w takim momencie zostawać sama...jestem przerażona wizją np. 5 nocy samej w szpitalu..wiem że inne matki będą ale mi zupełnie nie o to chodzi

to9 chyba zalezy od tego jaki ma się poród przy porodach bez powikłań lezy się 2-3 dni zleży czy dziecko nie ma żółtaczki i inne takie tam, w niektórych szpitalach mozesz opłacic salę w której ktoś moze zostać z tobą na naoc, a z odwiedzianmi to też zalezy od szpitala, nie raz są wyznaczone godziny nieraz przymykają na to oko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości