|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Rybiorku
|
#25382 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie może jak jest "ugniatać loki" albo "ugniatać włosy", no wiecie o co mi chodzi, po angielsku?
|
|
|
|
#25383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- dziekuje slicznie, choc od 1,5 tygodnia nie jestem zupelnie CG, swiadomie wprowadzilam silikony, ale w kosmetykach zrobionych specjalnie dla kreciolkow, wiedza zdobyta tutaj daje efekty, teraz jak mam zdrowe wloski moge uzywac silikonow bo wiem jak sprawic zeby mi nie zaszkodzily
|
|
#25384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Są długie i mają gęste przestrzenie powietrzne między sobą
![]() Cytat:
Okropne jest to,że mój włos jest tak z 2-3 razy grubszy od normalnego. Wyrwany i trzymany pionowo w górę wcale się nie kładzie... ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Ja kiedyś sprawdzałam i dla mnie skład był jednakowy,w tej chwili nie mam już starego opakowania. |
||
|
|
|
#25385 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() [/QUOTE]Tak btw, sorry za ten przypływ nagłych uczuć ale dziewczyny, kocham Was za stworzenie tego forum.[/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
.Rybiorko Ja też kiedyś używałam go na wypadanie. Teraz mam biovaxa. Zauważyłam, że włosy trochę mniej wypadają. Ale to na pewno nie zasługa pielęgnacji i łykania tabletek (zapominam). Myślę, że raczej delikatniej obchodzę się z włosami przy myciu. ![]() Cytat:
, gluta mogę jedynie nakładać na włosy, nic więcejPowoli odkrywam od nowa co lubią moje włosy. No i nie jestem jeszcze pewna, ale mieszanka pielęgnacyjna z tego tygodnia jest jak najbardziej na . Zobaczymy co będzie za tydzień.
|
||||
|
|
|
#25386 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek dzieki bede szukac
![]() http://www.johnfrieda.co.uk/products...ream_curls.asp A probowalyscie tego? Moja mama mi dziskupila I sie zastanawia...
|
|
|
|
#25387 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Jennifer85, bardzo podobasz mi się w "nowych" włosach
. I oczywiście nie prostuj.
|
|
|
|
#25388 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tak robie przed lustrem
tak sobie dzisiaj myslalam o tych silikonach i moze dlatego mam taki efekt bo stylizatory sa od nich wolne, nakladam silikony w masce czy odzywce, cos zostanie na wlosie ale reszta splukana, potem juz stylizatory bez silikonow to wlos nie jest oblepiony tak na amen nimi Eloe co myslisz? bo ewidentnie odzywki i maski ktore mam dzialaja bardzo pozytywnie, moze robia male podrasowanie lokasow ale co tam, loki trzymajace sie caly dzien sa tego warte Cytat:
oby tak dalej
|
|
#25389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przestrzeni powietrznej powmiedzy wlosami tez bylo.... no duuuuzo wiecej niz wlosowkurcze, moglam Ci wyrac wloska i sprawdzic ..... Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-10-06 o 22:09 |
|
|
|
|
#25390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#25391 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Rybiorko, w końcu przeczytałam Twój artykuł. Kawał dobrej roboty
|
|
|
|
#25392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam ale ja ciemna masa jestem jesli chodzi o sklady No dobra - nie tylko jesli chodzi o sklady Wlosow raczej nie mam zniszczonych i wydaje mi sie, ze moje wlosy wola silikony... To jest sklad: Aqua, Glycerin, Amodimethicone, Panthenol, Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone, VP/Dimethylaminoethylethacry late Copolymer, Trideceth-12, PEG-8 Dimethicone Medawfoamate, Diazolidinyl Urea, Parfum, Polyquaternium-59, Cocodimonium Hudroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Butylene Glycol, Hydrolyzed Vegatable Protein PG-Prypol Silanetriol, Sodium Chloride, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Wheat Amino Acids, Tocopheryl Acetate, Camelia Sinensis, Chelidonium Majus, Rosa Canina, Olive Oli PEG-7 Estres, Ascrobic Acid, Retinyl Pamitate, Methylparaben, Propylparaben, Aloe Barbadensis, Butylphenyl Methylpropional. |
|
|
|
|
#25393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, temat srednio wdzieczny ale mam nadzieje ze udalo mi sie wyjasnic co to pq, w sumie tez nie sa grozne
zbieram teraz materialy o poszczegolnych, najczesciej wystepujacych
|
#25394 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek mam pytanko
Czy ta odzywke Joico Deep reconstructor moge stosowac jako tresciwsza odzywke? Czy nie bardzo?
|
|
|
|
#25395 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W zestawie jest grzebień, niestety plastikowy ale bardzo przyjemny, minimasło do włosów (takie samo jest poza zestawem za 20 zł), mały szampon i odżywka. To z serii do suchych i zniszczonych. Do tłustych i do farbowanych też są zestawy ale trochę inne, nie pamiętam dokładnie. W każdym razie taki zestawik 35 zł, bardzo mi się spodobał i bardzo użyteczny, szampon mnie zachwycił, odżywka i masło to w sumie nic specjalnego, nawet trochę na minus są bo troszkę mi się w ciągu dnia włosy spuszyły na czubku a to prawie niespotykane u mnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#25396 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mi kupila a nie chce jej przykrosci robic bo sie zapalila do moich lokow
Zawsze mi mowila zebym je zostawila i teraz co troche mi podrzuca cosik...
|
|
|
|
#25397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rekonstruktor - jak najbardziej jako intensywna maska, ale nie dluzej niz 20m, potem bezwzglednie naloz chocby na 5 min odzywke nawilzajaca, najlepiej bez protein, unikniesz wtedy chropowatosci jaka moze dac rekonstruktor ze wzgledu na to ze to prawdziwa bomba proteinowa
|
|
#25398 | |
|
Konto usunięte
|
kurcze ale pedzicie z postami, nie nadazam...
pare dni temu podcielam troche wierzchnia warstwe (na sucho) wlosy ladniej sie kreca , a moze to zasluga keratyny ![]() tylna czesc byla scieta na prosto, a teraz jest troche wycieniowana zobacze jak bedzie za kilka myc ![]() Rybiorek- cudne lokasy bo wloski urosly---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
dzisiejszy ranny efekt mnie zachwycil ![]()
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-10-06 o 22:55 |
|
|
|
|
#25399 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22528878]kurcze ale pedzicie z postami, nie nadazam...
pare dni temu podcielam troche wierzchnia warstwe (na sucho) wlosy ladniej sie kreca , a moze to zasluga keratyny ![]() tylna czesc byla scieta na prosto, a teraz jest troche wycieniowana zobacze jak bedzie za kilka myc [/QUOTE]pochwal sie fotkami Cytat:
dzieki, niestety tak to chyba jest ze wlascicielki wlosow widza rosniecie na koncu
|
|
#25400 | ||
|
Konto usunięte
|
w swoim czasie
Cytat:
![]() Cytat:
kupilam naturtint (chyba ciemny blond- nie pamieatm ) chyba z miesiac temu i... stoi ale kusi mnie, nie mialam czasu ostatni miesiac |
||
|
|
|
#25401 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22529416]w swoim czasie
ales tajemnicza, dawaj fotki Cytat:
o kochana bo bede musiala to wyjasnic i rozwiac te Twoje watpliwosci
|
|
#25402 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#25403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22529685]taka moja natura
![]() z pala na mnie to ja tez ![]() [/QUOTE]dwie? dobra to ja tez ![]() spadam bo mi sie oczka zamykaja i tak juz nic nie lapie z tego co czytam (nauka sie zaczela niestety) dobrej nocki
|
#25404 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#25405 |
|
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22529823]
ok jedno zrobione na szybko pocalym dniu bez reanimacji i wieczornych fikolkach ![]() dobranocki [/QUOTE]Nava ja Cię oskalpuję w ten sposób szsybko bede miała piękne włosy wpięknym kolorze ![]() Dziewczynki, źle ze mną Oleje wykorzystuję również na twarz, ale październik miesiącem oszczędzania i żadnych zakupów. A myślałam, że pielęgnacja kręciolków wedle wizazowych przykazań to mnie wyleczy z zakupoholizmu
|
|
|
|
#25406 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
To wpędza w zakupoholizm ![]() Ja jestem na odwyku do Bożego Narodzenia Kolejne zamówienie jedzie i to właśnie ono doprowadziło do postanowienia o odwyku. Kupie tylko Delię, bo ta, która mam po poprzednim sezonie się kończy i na tym koniec ![]() Już płaczę A jak pojawi się coś nowego i fajnego?
|
|
#25407 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za rady!
Bede dzis kombinowac
|
|
|
|
#25408 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak czy inaczej myślę poważnie o zakupieniu aminokwasów (wszystko Twoja wina )...tyle tylko, że na tą chwilę nie widziałam takiego podstawowego zestawu, wszystkie takie mocno rozbudowane ![]() Cytat:
![]() Myślę, że gdybyś powiedziała inaczej i tak żadna z nas by Ci nie uwierzyła ![]() Cytat:
). Jutro przeskakuję na capitavit => http://www.*******/apteka/p45548-Cap..._wlosow_100_ml Cytat:
![]() DUH! NO RACZEEEEEJ! ![]() Nava )Cytat:
)No ale, ...chyba na olejowym... ostatnio przeczytałam mądre słowa (na tą chwilę nie pamiętam kto mnie olśnił swoją mądrością ), że to ograniczenie przychodzi, ale dopiero po jakimś czasie, jak minie szał testowania wszystkich polecanych rzeczy.Najgorsze, że wkręcam się w "mazidłowo-olejowe" tematy i chciałabym wszystko zastąpić...a tak się nie da no i muszę wykańczać ![]() Ehh...ciężkie życie, ciężkie
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-10-07 o 09:18 |
||||||
|
|
|
#25409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś BOSKA I zdecydowanie uzależniona ![]() Skąd ja znam to "Kupię tylko"
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-10-07 o 09:16 Powód: ?? Miało być w ramach edycji poprzedniego posta...nie wiem, coś namieszałam znowu :confused: |
|
|
|
|
#25410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czlowiek sie pojawia jak ma troche czasu a tu prosze- pogrozki danusiaes, kolorek poboba mnie sie, ale ciemniejsze odrosty mnie troche dobijaja.... staram sie przejsc do naturalnego koloru (tylko nie pamietam jaki on jest )....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

). Co prawda pojawił się puch, ale i tak wole mocniejszy skręt i puch niż nijaki skręt i tyci puszak
za stworzenie tego forum.[/QUOTE]

wiecej niz wlosow
Tam jest tyle ciekawostek, że ja wchodzę i po prostu pytam o to, co mnie interesuje. Bo zanim znajdę
W zestawie jest grzebień, niestety plastikowy ale bardzo przyjemny, minimasło do włosów (takie samo jest poza zestawem za 20 zł), mały szampon i odżywka. To z serii do suchych i zniszczonych. Do tłustych i do farbowanych też są zestawy ale trochę inne, nie pamiętam dokładnie. W każdym razie taki zestawik 35 zł, bardzo mi się spodobał i bardzo użyteczny, szampon mnie zachwycił, odżywka i masło to w sumie nic specjalnego, nawet trochę na minus są bo troszkę mi się w ciągu dnia włosy spuszyły na czubku a to prawie niespotykane u mnie.
to ja tez
Kolejne zamówienie jedzie i to właśnie ono doprowadziło do postanowienia o odwyku. Kupie tylko Delię, bo ta, która mam po poprzednim sezonie się kończy i na tym koniec
). Jutro przeskakuję na capitavit =>
), że to ograniczenie przychodzi, ale dopiero po jakimś czasie, jak minie szał testowania wszystkich polecanych rzeczy.
czlowiek sie pojawia jak ma troche czasu a tu prosze- pogrozki