Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 847 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 20:13   #25381
insanecurls
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Rybiorku znowu nie moge oderwać wzroku od twoich włosów wstawiaj jak najwięcej zdjęć żebyśmy mogły je podziwiać i widzieć co CG potrafi!! Nie wiem jak to robisz ale na każdym zdjęciu sa ładniejsze

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:31   #25382
Charlotte95
Wtajemniczenie

Wiecie może jak jest "ugniatać loki" albo "ugniatać włosy", no wiecie o co mi chodzi, po angielsku?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:45   #25383
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Wiecie może jak jest "ugniatać loki" albo "ugniatać włosy", no wiecie o co mi chodzi, po angielsku?
scrunching curls

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Rybiorku znowu nie moge oderwać wzroku od twoich włosów wstawiaj jak najwięcej zdjęć żebyśmy mogły je podziwiać i widzieć co CG potrafi!! Nie wiem jak to robisz ale na każdym zdjęciu sa ładniejsze
dziekuje slicznie, choc od 1,5 tygodnia nie jestem zupelnie CG, swiadomie wprowadzilam silikony, ale w kosmetykach zrobionych specjalnie dla kreciolkow, wiedza zdobyta tutaj daje efekty, teraz jak mam zdrowe wloski moge uzywac silikonow bo wiem jak sprawic zeby mi nie zaszkodzily
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:12   #25384
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Są dłuuugie i gęste?
Są długie i mają gęste przestrzenie powietrzne między sobą
Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe, bo właśnie takie grubaśne i sztywne włosy ciężko jest inaczej ujarzmić. Wiem, co mówię, mam w rodzinie podobny przypadek
Siostra tak?
Okropne jest to,że mój włos jest tak z 2-3 razy grubszy od normalnego.
Wyrwany i trzymany pionowo w górę wcale się nie kładzie...

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
i jeżeli dobrz pamiętam to skład też został zmieniony, muszę jeszcze dokładnie w domu sprawdzić.
Sprawdziłaś to Tigi?
Ja kiedyś sprawdzałam i dla mnie skład był jednakowy,w tej chwili nie mam już starego opakowania.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:21   #25385
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość

Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu jestem serio zadowolona z włosów. Strzałem w dziesiątkę okazało się... ugniatanie prawie suchych włosów mokrymi rękami z żelem(tym razem użyty Rossmanna zielony, całe 2,99 w promocji za 500ml). Co prawda pojawił się puch, ale i tak wole mocniejszy skręt i puch niż nijaki skręt i tyci puszak Cóż... nie można mieć wszystkiego... przynajmniej od razu. Reszta dzisiejszej pielęgnacji (niezgodnej z cg) w codzienniku. Jutro najprawdopodobniej będzie kolejny test patentu z żelem. Zobaczy się czy to to.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Patent jest super również dla mnie

[/QUOTE]Tak btw, sorry za ten przypływ nagłych uczuć ale dziewczyny, kocham Was za stworzenie tego forum.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Z tym wychowywaniem bym się do końca nie zgodziła (bo od czego są rodzice? ) Ale zgadzam się - tworzenie sterty papierów to bzdura...
poszłam spać z kurami
Ale cieszę się, że zakupiłaś. Testowałaś już?
Testuję, testuję. Jestem baaardzo zadowolona. Używałam 3 razy. Tylko raz ręcznikowałam. Wczoraj i dziś odciskałam i harmonijkowałam. Obyło się bez plunkingu. Okazuje się, że to w zupełności wystarczy. Pewnie dlatego, że mam krótsze włosy. Dziś dodatkowo popodpinałam żabkami (byle jak i nie wiem po co, bo chyba nie potrzebuję tej metody).

Cytat:
i jeżeli dobrz pamiętam to skład też został zmieniony, muszę jeszcze dokładnie w domu sprawdzić.
Ja mam tigi w niebieskim opakowaniu, skład chyba ten sam. A tak BTW masz piękne loki.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

(ban na silikony cofniety)
Rybiorko

Cytat:
ale dlaczego zagraniczny Wax na wypadanie?
Ja też kiedyś używałam go na wypadanie. Teraz mam biovaxa.
Zauważyłam, że włosy trochę mniej wypadają. Ale to na pewno nie zasługa pielęgnacji i łykania tabletek (zapominam). Myślę, że raczej delikatniej obchodzę się z włosami przy myciu.

Cytat:

Ejjj właśnie dlaczego ja zapominam ostatnio pić gluta z siemienia?
I ponawiam pytanie czy wystarczy jak siemię zaleję na 10 min przed piciem wrzątkiem? uwolni wtedy co ma do uwolnienia ? czy pogototować to lepiej?

Podziwiam Cię , gluta mogę jedynie nakładać na włosy, nic więcej. Tylko raz spróbowałam. Na samą myśl mam odruch wymiotny.

Powoli odkrywam od nowa co lubią moje włosy. No i nie jestem jeszcze pewna, ale mieszanka pielęgnacyjna z tego tygodnia jest jak najbardziej na , albo skończył mi się kryzys. Zobaczymy co będzie za tydzień.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:56   #25386
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek dzieki bede szukac

http://www.johnfrieda.co.uk/products...ream_curls.asp A probowalyscie tego? Moja mama mi dziskupila I sie zastanawia...

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:59   #25387
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Jennifer85, bardzo podobasz mi się w "nowych" włosach . I oczywiście nie prostuj.

Stary 2010-10-06, 22:00   #25388
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Rybiorko
ja tak robie przed lustrem

tak sobie dzisiaj myslalam o tych silikonach i moze dlatego mam taki efekt bo stylizatory sa od nich wolne, nakladam silikony w masce czy odzywce, cos zostanie na wlosie ale reszta splukana, potem juz stylizatory bez silikonow to wlos nie jest oblepiony tak na amen nimi

Eloe co myslisz? bo ewidentnie odzywki i maski ktore mam dzialaja bardzo pozytywnie, moze robia male podrasowanie lokasow ale co tam, loki trzymajace sie caly dzien sa tego warte

Cytat:

Powoli odkrywam od nowa co lubią moje włosy. No i nie jestem jeszcze pewna, ale mieszanka pielęgnacyjna z tego tygodnia jest jak najbardziej na , albo skończył mi się kryzys. Zobaczymy co będzie za tydzień.
oby tak dalej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 22:06   #25389
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Są długie i mają gęste przestrzenie powietrzne między sobą

Siostra tak?
Okropne jest to,że mój włos jest tak z 2-3 razy grubszy od normalnego.
Wyrwany i trzymany pionowo w górę wcale się nie kładzie...
-
mialam to samo za czasow silikonowych...
przestrzeni powietrznej powmiedzy wlosami tez bylo.... no duuuuzo wiecej niz wlosow
kurcze, moglam Ci wyrac wloska i sprawdzic .....

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-10-06 o 22:09
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:09   #25390
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Rybiorek dzieki bede szukac

http://www.johnfrieda.co.uk/products...ream_curls.asp A probowalyscie tego? Moja mama mi dziskupila I sie zastanawia...
czytalas sklad? jak to frieda to napewno sa silikony, jesli wloski masz zdrowe (na zdjeciach nie widze zniszczen) to stosuj, ale jesli nie to najpierw wylecz a potem probuj, moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze jak wloski sa zniszczone to uzywanie silikonow nic nie daje, zakrywa problemy i tyle, nic nie jest leczone, ale na zdrowych wloskach to mozna poszalec, ale to moja opinia (uzywalam friedy i to w okresie najgorszym i tylko powiekszyl problemy)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 22:11   #25391
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Rybiorko, w końcu przeczytałam Twój artykuł. Kawał dobrej roboty

Stary 2010-10-06, 22:18   #25392
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
czytalas sklad? jak to frieda to napewno sa silikony, jesli wloski masz zdrowe (na zdjeciach nie widze zniszczen) to stosuj, ale jesli nie to najpierw wylecz a potem probuj, moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze jak wloski sa zniszczone to uzywanie silikonow nic nie daje, zakrywa problemy i tyle, nic nie jest leczone, ale na zdrowych wloskach to mozna poszalec, ale to moja opinia (uzywalam friedy i to w okresie najgorszym i tylko powiekszyl problemy)

Czytalam ale ja ciemna masa jestem jesli chodzi o sklady No dobra - nie tylko jesli chodzi o sklady ale tak powaznie, nie znam sie.
Wlosow raczej nie mam zniszczonych i wydaje mi sie, ze moje wlosy wola silikony...

To jest sklad:

Aqua, Glycerin, Amodimethicone, Panthenol, Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone, VP/Dimethylaminoethylethacry late Copolymer, Trideceth-12, PEG-8 Dimethicone Medawfoamate, Diazolidinyl Urea, Parfum, Polyquaternium-59, Cocodimonium Hudroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Butylene Glycol, Hydrolyzed Vegatable Protein PG-Prypol Silanetriol, Sodium Chloride, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Wheat Amino Acids, Tocopheryl Acetate, Camelia Sinensis, Chelidonium Majus, Rosa Canina, Olive Oli PEG-7 Estres, Ascrobic Acid, Retinyl Pamitate, Methylparaben, Propylparaben, Aloe Barbadensis, Butylphenyl Methylpropional.

Stary 2010-10-06, 22:22   #25393
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorko, w końcu przeczytałam Twój artykuł. Kawał dobrej roboty
Dziekuje, temat srednio wdzieczny ale mam nadzieje ze udalo mi sie wyjasnic co to pq, w sumie tez nie sa grozne zbieram teraz materialy o poszczegolnych, najczesciej wystepujacych
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 22:28   #25394
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek mam pytanko Czy ta odzywke Joico Deep reconstructor moge stosowac jako tresciwsza odzywke? Czy nie bardzo?

Stary 2010-10-06, 22:34   #25395
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam wałka, ale z małej poduszki go robię. A co do Twojej pozycji, chyba rozumiem, wydaje mi się, że śpię tak samo .
No ja też z poduszki

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
Ech... KCCC robi karierę w kraju

No właśnie... Tam jest tyle ciekawostek, że ja wchodzę i po prostu pytam o to, co mnie interesuje. Bo zanim znajdę to minie sporo czasu.
O! Ciekawe. A co jest jeszcze w zestawie?
Kurczę obiecałam Madzi zdjęcie sanosanu malinowego i miałam od razu zestaw TBS cyknąć ale dzisiaj zostałam aparatu pozbawiona W zestawie jest grzebień, niestety plastikowy ale bardzo przyjemny, minimasło do włosów (takie samo jest poza zestawem za 20 zł), mały szampon i odżywka. To z serii do suchych i zniszczonych. Do tłustych i do farbowanych też są zestawy ale trochę inne, nie pamiętam dokładnie. W każdym razie taki zestawik 35 zł, bardzo mi się spodobał i bardzo użyteczny, szampon mnie zachwycił, odżywka i masło to w sumie nic specjalnego, nawet trochę na minus są bo troszkę mi się w ciągu dnia włosy spuszyły na czubku a to prawie niespotykane u mnie.

Cytat:
Aqua, Glycerin, Amodimethicone, Panthenol, Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone, VP/Dimethylaminoethylethacry late Copolymer, Trideceth-12, PEG-8 Dimethicone Medawfoamate, Diazolidinyl Urea, Parfum, Polyquaternium-59, Cocodimonium Hudroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Butylene Glycol, Hydrolyzed Vegatable Protein PG-Prypol Silanetriol, Sodium Chloride, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Wheat Amino Acids, Tocopheryl Acetate, Camelia Sinensis, Chelidonium Majus, Rosa Canina, Olive Oli PEG-7 Estres, Ascrobic Acid, Retinyl Pamitate, Methylparaben, Propylparaben, Aloe Barbadensis, Butylphenyl Methylpropional.
na czerwono niezbyt fajne rzeczy, chociaż widać też tu aloes, panthenjol, proteiny, mocznik, glicerynę i jakieś ekstrakty, ja patrząc na coś takiego bym się nie bała położyć na włosy ale raczej bym nie kupiła drugi raz, chyba że robiłby szał na włosach. Ale ja się niezbyt na składach znam
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:39   #25396
Jennifer85
Zakorzenienie

Mama mi kupila a nie chce jej przykrosci robic bo sie zapalila do moich lokow Zawsze mi mowila zebym je zostawila i teraz co troche mi podrzuca cosik...

Stary 2010-10-06, 22:40   #25397
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Czytalam ale ja ciemna masa jestem jesli chodzi o sklady No dobra - nie tylko jesli chodzi o sklady ale tak powaznie, nie znam sie.
Wlosow raczej nie mam zniszczonych i wydaje mi sie, ze moje wlosy wola silikony...

To jest sklad:

wstaw do analizowego to dziewczyny powiedza wiecej, ja widze 3 silikony przed zapachem, w tym chyba 2 modyfikowane - to dobrze, na plus ze panthenol wysoko w skladzie ale poza tym wszystko co odzywcze po zapachu wiec raczej na cuda bym nie liczyla, sprobuj ale obserwuj wloski

rekonstruktor - jak najbardziej jako intensywna maska, ale nie dluzej niz 20m, potem bezwzglednie naloz chocby na 5 min odzywke nawilzajaca, najlepiej bez protein, unikniesz wtedy chropowatosci jaka moze dac rekonstruktor ze wzgledu na to ze to prawdziwa bomba proteinowa
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 23:02   #25398
Konto usunięte

kurcze ale pedzicie z postami, nie nadazam...
pare dni temu podcielam troche wierzchnia warstwe (na sucho) wlosy ladniej sie kreca chyba lokasy nie mialy miejsca na lokowanie , a moze to zasluga keratyny
tylna czesc byla scieta na prosto, a teraz jest troche wycieniowana
zobacze jak bedzie za kilka myc

Rybiorek- cudne lokasy doloze sie do okularow dla Ciebie bo wloski urosly

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:

rekonstruktor - jak najbardziej jako intensywna maska, ale nie dluzej niz 20m, potem bezwzglednie naloz chocby na 5 min odzywke nawilzajaca, najlepiej bez protein, unikniesz wtedy chropowatosci jaka moze dac rekonstruktor ze wzgledu na to ze to prawdziwa bomba proteinowa
koniecznie proteiny+nawilzacze, ja mieszam keratyne+elastyne z sokiem z aloesu+pantenol+glikol propylenowy+miod trzymam 2 godz, splukuje, pozniej odzywka wzbogacona olejami (ostatnio lniany+oliwa)
dzisiejszy ranny efekt mnie zachwycil

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-10-06 o 22:55
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 23:08   #25399
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22528878]kurcze ale pedzicie z postami, nie nadazam...
pare dni temu podcielam troche wierzchnia warstwe (na sucho) wlosy ladniej sie kreca chyba lokasy nie mialy miejsca na lokowanie , a moze to zasluga keratyny
tylna czesc byla scieta na prosto, a teraz jest troche wycieniowana
zobacze jak bedzie za kilka myc [/QUOTE]

pochwal sie fotkami
Cytat:
Rybiorek- cudne lokasy doloze sie do okularow dla Ciebie bo wloski urosly
no moze mam skleroze ale oczodoly w porzadku!

dzieki, niestety tak to chyba jest ze wlascicielki wlosow widza rosniecie na koncu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 23:17   #25400
Konto usunięte

Cytat:
pochwal sie fotkami
w swoim czasie

Cytat:
no moze mam skleroze ale oczodoly w porzadku!
nasuwaja mi sie pewe watpliwosci

Cytat:
dzieki, niestety tak to chyba jest ze wlascicielki wlosow widza rosniecie na koncu
ja widze po odrostach kupilam naturtint (chyba ciemny blond- nie pamieatm ) chyba z miesiac temu i... stoi ale kusi mnie, nie mialam czasu ostatni miesiac
Stary 2010-10-06, 23:25   #25401
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22529416]w swoim czasie [/QUOTE]

ales tajemnicza, dawaj fotki

Cytat:
nasuwaja mi sie pewe watpliwosci
o kochana bo bede musiala to wyjasnic i rozwiac te Twoje watpliwosci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 23:34   #25402
Konto usunięte

Cytat:
taka moja natura

Cytat:
z pala na mnie to ja tez
Stary 2010-10-06, 23:39   #25403
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22529685]taka moja natura

z pala na mnie to ja tez [/QUOTE]

dwie? dobra to ja tez

spadam bo mi sie oczka zamykaja i tak juz nic nie lapie z tego co czytam (nauka sie zaczela niestety)

dobrej nocki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 23:45   #25404
Konto usunięte

Cytat:
taka moja natura

Cytat:
z pala na mnie to ja tez

ok jedno zrobione na szybko pocalym dniu bez reanimacji i wieczornych fikolkach

dobranocki
Stary 2010-10-07, 00:04   #25405
201605090958
Konto usunięte

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22529823]
ok jedno zrobione na szybko pocalym dniu bez reanimacji i wieczornych fikolkach

dobranocki [/QUOTE]
Nava ja Cię oskalpuję w ten sposób szsybko bede miała piękne włosy wpięknym kolorze

Dziewczynki, źle ze mnąpoliczyłam dzisiaj odżywki ds bs i maski. Spokojnie najbliższe 2 lata mogę z tym arsenałm spędzić na wyspie bezludnej i moje włosy będą regularnie pielęgnowane Oleje wykorzystuję również na twarz, ale październik miesiącem oszczędzania i żadnych zakupów. A myślałam, że pielęgnacja kręciolków wedle wizazowych przykazań to mnie wyleczy z zakupoholizmu
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:30   #25406
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Dziewczynki, źle ze mnąpoliczyłam dzisiaj odżywki ds bs i maski. Spokojnie najbliższe 2 lata mogę z tym arsenałm spędzić na wyspie bezludnej i moje włosy będą regularnie pielęgnowane Oleje wykorzystuję również na twarz, ale październik miesiącem oszczędzania i żadnych zakupów. A myślałam, że pielęgnacja kręciolków wedle wizazowych przykazań to mnie wyleczy z zakupoholizmu
szalona
To wpędza w zakupoholizm

Ja jestem na odwyku do Bożego Narodzenia Kolejne zamówienie jedzie i to właśnie ono doprowadziło do postanowienia o odwyku. Kupie tylko Delię, bo ta, która mam po poprzednim sezonie się kończy i na tym koniec
Już płaczę
A jak pojawi się coś nowego i fajnego? Liczę więc na Was - raportujcie nowości, niech Wam służą - tyle będzie mojej radości

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:55   #25407
Jennifer85
Zakorzenienie

Dzieki za rady!

Bede dzis kombinowac

Stary 2010-10-07, 09:08   #25408
venealin
Raczkowanie

Cytat:

kurza twarz dla mnie stoja w miejscu, nie sciemniam, a oczodoly mam ok i okularow nie potrzeba
Żeby nie to, że doczytałam wszystkie odpowiedzi i nie wiem czy po "licytacji na pały" dam radę usiedzieć spokojnie to pewnie też bym tu wyraziła swoje wątpliwości co do Twojego wzroku...ale jednak sobie odpuszczę...załóżmy, że mówisz nam prawdę

Cytat:
(dopalacz a raczej dopalacze - aminokwasy, silica, beta karoten, olej z lnu, olej z wiesiolka, b complex, wiecej grzechow nie pamietam)
No nie wiem...coś mi się obiło o ucho, że jeszcze pokrzywkę popijasz w pracy Tak czy inaczej myślę poważnie o zakupieniu aminokwasów (wszystko Twoja wina )...tyle tylko, że na tą chwilę nie widziałam takiego podstawowego zestawu, wszystkie takie mocno rozbudowane

Cytat:
ja musze powiedziec ze nadal mi sie wszystko trzyma lepetyny, wypadania nie widac
I jest to dla mnie z jednej strony zaskakujące, a z drugiej nieziemsko motywujące (żal tylko, że skopiowanie Twoich działań włosowych nie będzie równoznaczne z posiadaniem TAKICH WŁOSKÓW

Cytat:
bede nieskromna, tez mysle ze sa piekne
Myślę, że gdybyś powiedziała inaczej i tak żadna z nas by Ci nie uwierzyła

Cytat:
robię wcierki z wody brzozowej i radikala. Jantara i palome mam fakt że przeterminowana (jak chyba u każdej z nas )
Ja właśnie wczoraj skończyłam saponics (efekty całkiem niezłe jeśli chodzi o grubość i ogólnie stan włosków i skóry, pewnie do niego wrócę, ale na wypadanie specjalnego wpływu nie zauważyłam ). Jutro przeskakuję na capitavit => http://www.*******/apteka/p45548-Cap..._wlosow_100_ml

Cytat:
Ejjj właśnie dlaczego ja zapominam ostatnio pić gluta z siemienia?
I ponawiam pytanie czy wystarczy jak siemię zaleję na 10 min przed piciem wrzątkiem? uwolni wtedy co ma do uwolnienia ? czy pogototować to lepiej?
Jej...podziwiam. Ja się starałam tego glutka solo, z dodatkami...jedynie z kisielem jakoś dałam radę. Teraz dosypuję do gorącego mleka jak jem płatki rano, albo mieszam z jajkiem i warzywkami i siup na patelnię. Co prawda nie wiem czy w ten sposób siemię oddaje to wszystko co dobre, ale myślę, że inaczej i tak nie jestem w stanie go przyswoić, więc chyba lepsze to niż nic

Cytat:
no dobra jak wszystkie widzicie ze urosly to wierze Wam na slowo
DUH! NO RACZEEEEEJ!

Nava piękne włosy (chyba już to kiedyś pisałam, ale co mi tam skoro one SĄ PIĘKNE )

Cytat:
AAAAAAhahahahahaha...powa żnie tak myślałaś? To witam w klubie ja też sobie wkręciłam, że się ograniczę do kilku najlepszych produktów i będzie minimalizm (mój TŻ marudzi, że z 6 półek w szafkach on ma jedną...ostatnio zauważył, że obok ręczników też coś mam znalazł mój składzik wcierkowo/olejowy )

No ale, ...chyba na olejowym... ostatnio przeczytałam mądre słowa (na tą chwilę nie pamiętam kto mnie olśnił swoją mądrością ), że to ograniczenie przychodzi, ale dopiero po jakimś czasie, jak minie szał testowania wszystkich polecanych rzeczy.

Najgorsze, że wkręcam się w "mazidłowo-olejowe" tematy i chciałabym wszystko zastąpić...a tak się nie da no i muszę wykańczać
Ehh...ciężkie życie, ciężkie
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-10-07 o 09:18
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:11   #25409
venealin
Raczkowanie

Cytat:
szalona
To wpędza w zakupoholizm

Cytat:
Ja jestem na odwyku do Bożego Narodzenia Kolejne zamówienie jedzie i to właśnie ono doprowadziło do postanowienia o odwyku. Kupie tylko Delię, bo ta, która mam po poprzednim sezonie się kończy i na tym koniec
Już płaczę
A jak pojawi się coś nowego i fajnego? Liczę więc na Was - raportujcie nowości, niech Wam służą - tyle będzie mojej radości
Eloe wybacz ale...
Jesteś BOSKA I zdecydowanie uzależniona
Skąd ja znam to "Kupię tylko"
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-10-07 o 09:16 Powód: ?? Miało być w ramach edycji poprzedniego posta...nie wiem, coś namieszałam znowu :confused:
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:14   #25410
Konto usunięte

Cytat:
Nava ja Cię oskalpuję w ten sposób szsybko bede miała piękne włosy wpięknym kolorze

czlowiek sie pojawia jak ma troche czasu a tu prosze- pogrozki
danusiaes, kolorek poboba mnie sie, ale ciemniejsze odrosty mnie troche dobijaja.... staram sie przejsc do naturalnego koloru (tylko nie pamietam jaki on jest )....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości)

Zasady wysyłania wiadomości