|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
tez sie melduje
witaj mysia m
|
|
#25562 |
|
Zakorzenienie
|
|
#25563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie
![]() akurat ja tak trafilam a naprawde kolezanka ma fajne wlosy, ale jak sama powiedziala czasami ma spuszenia i robia co chca, moje loki jej sie podobaly (myslala ze robilam na walki) ale zero zainteresowania podstawami, znaczy jak tlumaczylam to sluchala ale nic wiecej, doszla do wniosku ze ja jej to wyklaruje w sensie nawet jej kupie kosmetyki jak bede robic zakupy dla siebie (oczywiscie kase by dala nie w tym rzecz), a jej wlosy maja taki potencjal ze glowa mala, jak ma fajny dzien to wyglada olsniewajaco, tyle ze gubi jej sie skret i poprawia w czasie dnia silikonowym serum, kosmetyki standardowe z marketu i myje codziennie, zobaczymy czy uzyje tego co jej dalam Cytat:
)Cytat:
Cytat:
z efektami idziesz jak burza, tak trzymac ![]() pisz codziennie o postepach, normlanie ciesze sie jak dziecko ze mamy kolejna kreconowlosa w naszym gronie (i to ja ja zwerbowalam ![]() )tak tylko w razie czego: jak bedziesz miec gorszy dzien zaraz tutaj przychodz, podtrzymamy Cie na duchu, bardzo wiele z nas po wprowadzeniu zmian przechodzilo kryzys po miesiacu lub dwoch, czasami sie to zdarza, trzeba przetrwac, wlos latami byl traktowany byle jak i przestawienie sie moze mu troche zajac, wiec jakby Ci sie przytrafilo ogladaj nasze zdjecia i pamietaj ze kazda z nas miala kryzys (ja chyba najwiekszy ktory skonczyl sie obcieciem nigdy wiecej rozjasniania)
|
|
#25564 | |
|
Rozeznanie
|
Ja uważam, że jest bardzo pożyteczny
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Może trzeba przetrzymać?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#25565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W dodatku grube i ciężkie. Tak, jak ją pamiętam z I sezonu, to jest przykładem osoby, która nie wygląda korzystnie w długich włosach (widziałam nawet, jak się wypowiadała, że w I sezonie wyglądała koszmarnie i sama nie wie, czym było to, co miała na głowie) Ona ma drobną budowę i jak nosiła długie, ciężkie włosy, to te włosy ją tak "przytłaczały". (jako aktorkę to też ją lubię Volyova Dziękuję |
|
|
|
|
#25566 |
|
Rozeznanie
|
Ugniatanie
Dzisiaj obejrzałam jeden swój włos i był tak jakoś pozaginany pod dziwnymi kątami i pomyślałam, że może jednak ugniatanie suchych włosów, nawet mokrymi rękami, to nie jest dobry pomysł
![]() Potestuję teraz ich wstępne zmoczenie od ucha w dół (nie chcę ich moczyć w całości, bo potem suszenie za dużo czasu zabiera ).Zauważyłam też u siebie tendencję do bardzo energicznego, szybkiego ugniatania włosów po myciu (Wam też się zdarza?). Myślę, że to może niszczyć włosy i postanowiłam nauczyć się robić to wolniej i delikatniej. Wolę też ugniatanie niż harmonijkowanie - harmonijkowaniem nie mogę tak efektywnie wysuszyć włosów, jak ugniatając je w materiał. A Wy jak robicie? ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ja przyglądam się im z uwagą i w każdym odcinku ma inne - raz mocniej skręcone, raz tylko falowane do prawie prostych.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25567 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Każdy kryzys wcześniej mija ![]() Nie zniechęcaj się. Sama zobacz - już z prostych wychodzisz do fal. Za chwilę będzie jeszcze lepiej Witaj Mysiu m Cytat:
Zgadzam się - ma wszystko na miejscu Cytat:
dla curlyhunterki
|
|
#25568 |
|
Raczkowanie
|
To ja się też nieśmiało melduję.
Zaraz idę do domu, ale udało mi się nadgonić wątek...bo zaszalałyście, oj zaszalałyście ![]() (może i dobrze, nie miałam czasu się zafochać za te "łyse kredki" :P
|
#25569 |
|
Zakorzenienie
|
ja ugniatam ugniatam ugniatam w koszulke odciskajac wode az prawie sa suche juz
nie susze nawet dyfuzorem bo wtedy wygladam jakby piorun we wlosy strzelil![]() a moze to zle tak ugniatac ![]() chyba bede spacac w jakiejs czapie bo zauwazylam ze tam gdzie glowa sie styka z podusia czyli tyl glowy mam bardziej mniej podatne wlosy na krecenie tzn suchsze i trudniej sie kreca boki sa ok jestem z nich zadowolona ale tyl na glowie (dodam ze spie w warkoczu)zauwazyl ktos u siebie takie dziwadlo ?
|
|
#25570 |
|
Zakorzenienie
|
|
#25571 |
|
Rozeznanie
|
Ano ja też mam z tyłu gorszy "faloskręt
" niż po bokach
|
|
|
#25572 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest na odwrot. Tyl mam lepszy niz przod a to dlatego,ze jak sie suszyly to rekami prostowalam przod atyl sam sobie schnal...
|
|
|
|
#25573 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Po dłuższym przymierzaniu się i czytaniu forum zakręconych postanowiłam się wziąć do roboty... chociaż przyznam, że ciężko na razie ![]() Mogę zadać kilka pytań dotyczących CG? Przyznam, że czytałam już wszystkie wątki podstawowe (niektóre kilka razy ) + podczytuję pielęgnacyjne i inne pojawiające się ale jeszcze nie ogarniam, miesza mi się i ogólnie... no, potrzebna mi pomoc dobrych duszyczek
|
#25574 |
|
Rozeznanie
|
Witaj
Dawaj pytania
|
|
|
#25575 |
|
Konto usunięte
|
VI czesc
mysia- beda loki Eloe-pieknie skretnie nastepnym razem poprosze zdjecia lepszej jakosci
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-10-08 o 16:24 |
|
|
|
#25576 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dostałam pozwolenie, więc mnie nie zjecie
![]() Po pierwsze: czy na początek mycie odżywką Isana, odżywianie (odżywką do spłukiwania jedną z dozwolonych Garnierów, jeszcze nie wiem jaką mi się uda kupić), nakładanie odżywki b/s Joanny ewentualnie Nivea Flexible do stylizacji i przestrzeganie zasad kręconowłosych jest ok? Czy jeszcze coś ważnego pominęłam, coś powinnam kupić? Po drugie: jak z tym olejkiem kokosowym/ olejem lnianym? Czy to są jakiekolwiek oleje jak np dostępne na allegro? Czytałam w którymś wątku, że idzie je kupić w sklepach ze zdrową żywnością, czy to faktycznie jest możliwe? I czym się jeden od drugiego różni? Jak już mówiłam, wszystko mi się pomieszało ![]() Po trzecie: jeśli stosuję plunking (a raczej próbuję ) to ile czasu powinnam siedzieć w tym ręczniku/koszulce?Chyba jeszcze coś było ale na razie mi umknęło... z góry bardzo przepraszam, jeśli są to pytania-bumerangi
|
#25577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli tak, to ta lista (na początek ) jest ok.Potem proponuję Ci zakupienie jakiejś maseczki do włosów (np. L'Biotica Biovax do suchych) i zostawienie jej na dłużej na włosach, zamiast odżywki w fazie odżywiania. I/lub zakupienie oleju. Olej nakłada się na noc na suche, nieumyte włosy. Rano wykonujesz standardowe mycie. Uwaga: zdania są podzielone co do możliwości zmycia oleju odżywką. Jeżeli Ci się nie uda, to kup sobie delikatny szampon bez SLS - np. dziecięcy Hipp, Rossmann Babydream - tym już pójdzie gładko. Olej kokosowy (nierafinowany!) kupisz w sklepie ze zdrową żywnością, albo w markecie spożywczym (np. w Bomi olej marki Efavit). Lniany tak samo. Na początek wypróbuj kokos, jest najbardziej polecany i jako jeden z nielicznych wnika do wnętrza włosa (również oliwa z oliwek i olej z awokado, ale ponoć trudniej je zmyć) Cytat:
A jak długie masz włosy? Tutaj właścicielka marki Jessicurl mówi, że teraz plunkinguje 10 minut, a kiedyś, gdy miała dłuższe to nawet 25-30 minut.
||
|
|
|
#25578 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedze bite pol godz nie mniej
|
|
#25579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez 30 minut czasami nawet godzine, mam geste wlosy
|
|
|
|
#25580 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ciekawi mnie dlaczego nie używacie pielęgnacji profesjonalnej - na ogół jest nieporównywalnie lepsza od drogeryjnej. Też mam kręcone włosy, teraz testuję ,,nie mycie włosów częściej niż co 5 dni z powodu wypłukiwania rudego pigmentu,, może się uda, aby przetrwać te dni w ładnych loczkach stosuję: 1 dzień a.mycie włosów łagodnym środkiem myjącym b.maska regenerująca ok 1 godziny w tym 5 min podgrzewanie suszarką (Lanza lun Rene Blanche-Tonifik) c. wgniatanie kremu do loków(Nivea-najgorszy, Alfaparf-najlepszy, Matrix-super) d.odrobina silikonu (bio silki) Następne dni: a.Spryskuję loczki odrobiną wody źródlanej w sprayu b.Farouk spray z keratyną - ugniatam c.odrobina jedwabiu/silikonu i tak codziennie, włosy się nie przetłuszczają i nie puszą. Inna próba: Mycie włosów łagodnym środkiem np . body shop, fitomed, babydream, po wysuszeniu olej kokosowy Vatika - ok 3 godzin - łagodny szampon, odżywka bez spłukiwania, krem modelujący.
|
#25581 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
|
#25582 |
|
Zakorzenienie
|
co masz na mysli mowiac "pielegnacja profesjonalna"?
|
|
#25583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy aby na pewno to takie dobre
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-08 o 18:49 |
|
|
|
|
#25584 |
|
Zakorzenienie
|
kathy579 my nie uzywamy profesjonalnych bo nie interesuje nas powierzchowny ladny wyglad. Chcemy miec zdrowe wlosy a tego profesjonalne kosmetyki nie zrobia. Wlosy sa po nich ladne ale jak przestajesz ich uzywac katastrofa. One naladowane sa silikonami. Dlatego szukamy kosmetykow bez nich. Jak wlos jest juz zdrowy mozna uzywac tych z silikonami ja np. Mam kilka takich ale z firmy ktora specjalizuje sie tylko w lokach, marki ktore wymienilas nic dobrego dla mnie nie zrobily oprocz puchu. Poczytaj ten watek, zajrzyj na poczatek do linkow. Ten watek jest przede wszystkim o zdrowiu wlosow potem o ladnym wygladzie.
|
#25585 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Jestem i ja. Ostatnio Was tylko podczytuję i niezmiennie zachwycam się Waszymi włoskami ![]() Sama mam ostatnio mniej czasu na pielęgnację, myję tylko 2 razy w tygodniu, ale nadal staram się dawać lokom sporo pyszności ![]() Chciałabym zamówić kilka półproduktów na mazidłach, przede wszystkim keratynę i panthenol. Dziś kupiłam kokosa Efavitu, pachnie wiórkami kokosowymi;] jutro będę testować ![]() Z włosów jestem w miarę zadowolona. Wróciłam do używania pianki Taft do loków - zauważyłam, że zabezpiecza przed puchem w warunkach zwiększonej wilgotności. I zastanawia mnie czy ktoś ją kiedyś wrzucał do analizowego? Kiedyś szukałam i nie zauważyłam. Z przyjemnością oglądam zdjęcia Waszych włosów. Rybiorek ma teraz takiego słodkiego baranka;] W kwestii kosmetyków profesjonalnych zgadzam się z przedmówczyniami. W tego typu kosmetykach nie ma jakichś cudownych substancji i raczej nie są warte swojej ceny. Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-10-08 o 19:31 |
|
|
|
#25586 |
|
Przyczajenie
|
i ja się melduję
już Was nie opuszczę zakupiłam daisiaj Garniera awokado i masło karite do użycia zamiast BioWaxa, bo mógł być za cieżki w moim przypadku. nie śmiejcie sie z pytania, ale jestem zakręcona i nie wiem czy taraz przed zastosowaniem nowego zestawu powinnam włosy oczyścić szamponem, czy normalnie odżywka ( balsam Mr. potters do mycia, Garner awokado i Mr. Potters b/s zmniejszona dawka czy najpierw szampon i potem reszta ) podpowiedzcie proszę jakiej mogłabym użyc odżywki b/s zamiast Mr. Potters
|
|
|
|
#25587 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dostały przepiękny prezent od natury i co? Cytat:
![]() Cytat:
czasami mam wrażenie, że te zostawione w spokoju z tyłu loki lepiej wyglądają niż te bardziej z przodu, które co chwile próbuję poprawić i zrobić lepiej.Cytat:
w hipermarketach, np. tesco, nigdy nie pamiętam żeby za olejami popatrzeć.Co do plunkingu, ja mam słowy za łopatki i w sumie to trzymam od 20 minut do pewnie godziny, w sumie nigdy nie patrzę na czas, w przypadku odżywek też, siedzę ile mi się chce, jakoś nie zaobserwowałam u siebie większej różnicy gdy trzymam krócej lub dłużej a czasami po prostu nie chce mi się znowu iść do łazienki (wolę na wizażu popisać ) i trzymam tyle, ile wyjdzie Cytat:
![]() Cytat:
) to chyba taft miał denat, więc może wysuszyć, ja bym uważała. Ale wrzuć skład, popatrzymy.Jejuuu dziewczyny aleście nastukały wszystkiego U mnie z włosami ok, wszyscy chwalą rudego liska na mojej głowie ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Co do b/s to Ci nie pomogę, moje włosy są trudne do obciążenia i czasami nawet tego garniera używam jako b/s, musisz próbować i wyczaić sposoby dla siebie
|
||||||||
|
|
|
#25588 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was takie pytanie- od kilku dni przeszukuję forum (i nie tylko) w poszukiwaniu stylizatora, który można by było nałozyc już na suche włosy w celu wydobycia skrętu. Chodzi mi o coś takiego jak to: http://azjatyckicukier.blogspot.com/...ki-i-fale.html czy znacie może jakiś odpowiednik w polskich sklepach? Ja myje włosy na wieczór (jestem strasznym śpiochem) i po nałożeniu jakiegokolwiek stylizatora na mokre włosy- rano mam już niestety pogniecione siano
I tak sobie wymyśliłam, że pozwole włosom wyschnąć bez niczego, nawet ich nie ugniatając i dopiero rano jak będą suche wgniotę w nie coś i wystylizuję. Próbowałam już z pianką, żelem, żelem lnianym ale wszystkie sklejają mi włosy.... już nie wiem czego jeszcze mogłabym spróbować....
|
#25589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może serum Tigi do kręconych? Tylko to mi się kojarzy takiego.
|
|
|
|
|
#25590 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
cos pewnie wyczaje przeciesz niekt nie mówił, że bedzie łatwo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

może i tak

)
ta torba to chyba jedyny sposób na estetyczny wygląd. Dodalam nawet silikony-jeszcze gorzej...

i w każdym odcinku ma inne - raz mocniej skręcone, raz tylko falowane do prawie prostych.
Każdy kryzys wcześniej mija
nie susze nawet dyfuzorem bo wtedy wygladam jakby piorun we wlosy strzelil
boki sa ok jestem z nich zadowolona ale tyl na glowie
(dodam ze spie w warkoczu)

czy aby na pewno to takie dobre