Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 855 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 16:09   #25621
anwen
Zadomowienie

GG do anwen
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Byłam dziś w Body Shop- oglądałam ten krem Cottonseed- niestety nie było testeru a tak chciałam go chociaż powąchać i zobaczyć jego konsystencje... cena nie jest aż tak wysoka jak myśłałam (35zł) więc po wypłacie pewnie spróbuję

*Basia* masz 100% rację! dziewczyny to co tu robicie jest niesamowite!!! moim zdaniem wszystko jest bardzo jasne i czytelne, tez bym nic nie zmianiała

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 16:55   #25622
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Body Shop- oglądałam ten krem Cottonseed- niestety nie było testeru a tak chciałam go chociaż powąchać i zobaczyć jego konsystencje... cena nie jest aż tak wysoka jak myśłałam (35zł) więc po wypłacie pewnie spróbuję

*Basia* masz 100% rację! dziewczyny to co tu robicie jest niesamowite!!! moim zdaniem wszystko jest bardzo jasne i czytelne, tez bym nic nie zmianiała
konsystencje ma lejace, takie gestsze mleczko (jest bialy), zapachu nie ma urzekajacego ale ja jestem, jak juz inne dziewczyny wiedza, zapacholiczka i czasami niestety kieruje sie najpierw zapachem i dopiero patrze na sklad
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 17:04   #25623
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

ja niestety mam tak samo połowa moich kosmetykow kupiona byla ze wzgledu na zapach i teraz leżą nieużywane bo poza zapachem nie mają niestety nic dobrego

nawet nie wiesz jak się męczę przy np. Amli, ale wiem jak działa więc jakoś to wytrzymuję

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 17:43   #25624
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
ja niestety mam tak samo połowa moich kosmetykow kupiona byla ze wzgledu na zapach i teraz leżą nieużywane bo poza zapachem nie mają niestety nic dobrego

nawet nie wiesz jak się męczę przy np. Amli, ale wiem jak działa więc jakoś to wytrzymuję
no kiedys to w sumie tylko zapach decydowal, teraz zapach, potem sklad, choc przy zakupach internetowych nie mam jak wachac wiec sklad, seria ktora teraz uzywam pachnie, w porownaniu z innymi ktore mam, powiedzmy bardziej chemicznie (mam serie ktore powalaja zapachem) ale za efekty przymykam oko, o analizy przed zakupem poprosilam dziewczyny wiec wiem ze kosmetyki nie sa zle, jednak jak paczka przyszla to po powachaniu odstawilam na polke, sprobowalam tylko dlatego ze odlewki dla Eloe szykowalam i nie chcialam zeby bylo ze daje badziewie, po sprobowaniu efekt przeszedl oczekiwania, malo tego, dzisiaj zrobilam trzecie podejscie do stylizatora z tej serii, chwilowo mam tylko jeden stylizator z tej firmy, i dzisiaj juz mi zapach nie przeszkadzal, a jak powachalam pierwszy raz to ocenilam ze pachnie jak meski krem do golenia, zapach odzywek to juz uwielbiam, co do masek to akurat one od razu mi sie spodobaly - ciasteczka maslane i ciasto piankowe

ale czasami niestety nie da rady - super odzywka z devacurl One Conditioner pachnie tak pasukdnie dla mnie ze choc ma super konsystencje i naprawde nadaje sie zarowno jako ds jak i bs i wspolpracuje ze wszystkimi stylizatorami ktore mam, to nie dalam rady uzywac, po sprobowaniu pare razy poddalam sie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-09 o 17:46
Stary 2010-10-09, 17:59   #25625
polelavendove
Wtajemniczenie

Rybiorku Twoje włosy wskazują na to,że nikt Cię za nie nie ciągnie
Dlatego musisz szukać wspomagaczy w postaci tych substancji wyciągających loki
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 18:07   #25626
cheveux_boucles
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
A wiec z namów doświadczonej już lokarki Rybiorek, postanowiłam się przyłaczyc do zakręconego wątku i pochwalic się osiągniętymi efektami i pracowac nad sobą dalej dzieląc się z Wami opiniami i pytaniami w tym zakresie. Zabrzmiało jakos poważnie, ale czasem trudno doąłczyc tak po prostu do duzej grupy znających sie już osób.

Przede wszystkim zajęło mi sporo czasu nim sie zorientowałam, ze ja mam falowane włosy. cały czas usilnie je regenerowałam, będac świecie przekonana, ze to takie potworne zniszczenia. I dawałam im popalic na szczotce i suszarce co kilka dni, zeby tylko je porzadnie wygładzic.

Pierwsze zdjecie to próba rezygnajci z suszarki, włosy oczywiscie rozczesywane i wcale nie traktowane jak wymagają tego kręcone.
Drugie- jak nic nie mozna zrobic, to trzeba obciac.
Trzecie- pierwszemycie stricte CG- zrobiąłm tak nie dlatego, ze uwazałam, ze sa falowane, ale dlatego, ze juz nie wiedziałam co robic, zeby były ładne. I wtedy mnie oświeciło, jak wyschły, ze one jakos tak dziwnie falują
Czwarte- pierwsza próba potraktowania ich jako kręcone- efekt wtedy jeszcze nie był za ciekawy, ale ja i tak mało zawału nie dostałam, bo włosy były bądz co bądz jednak falowane.
Piate i szóste - pielegnacja zaczyna działac, włoski jakby lepsiejsze oj lepsziejsze
siódme- kilka poprawek dzięki kochanemu Rybiorkowi i efekt z wczoraj
będa kolejne, jak juz wsyztsko sobie przyswoję.

W wielkim skrócie:
mycie- lorys fruitowy/ raz na jakis czas rzepa joanny
odżywkowanie- wax z miodem mieszany z timotei perfekcyjne loki (olejek sezamowy i masło murumuru) lub garnier volume restructure
stylizacja: balsam b/s joanna z miodem, wygniatanie ręka, troszke pianki wella i schną same
1 raz w tyg olejowanie-oliwa z oliwek plus rycynowy

wczesniej: dovy, glisskury, syossy, pantene
nie słuzy mi jedwab Chi ani keratyna- włosy mam po tym całe spuchacone i nie trzymaja sie kupy. Czy to oznacza, ze nie lubią sie z proteinami?
Cześć Dziewczyny !!! Dołączam się do Was z Francji. Odkąd tu mieszkam, mam problem z włosami ( dołączam zdjęcia mojej metamorfozy). Dzięki waszym radom, biorę się za zmianę nawyków i idę zakupić nowe uzywki;-)
MYSIA super masz te włosy po zmianie !!! Jak zobaczyłam zdjęcia to pozazdrościłam CI !!!!!!!!!!! BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ! Pozdrawiam Was wszystkie !!
cheveux_boucles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 18:29   #25627
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Rybiorku Twoje włosy wskazują na to,że nikt Cię za nie nie ciągnie
Dlatego musisz szukać wspomagaczy w postaci tych substancji wyciągających loki
no popatrz nie wpadlam ze o to chodzi no ale wiem teraz dlaczego Agison ma lokofale a nie loki

BTW zrobilam trzecie podejscie do Quick Curls z Miss Jessie's, tym razem pelny sukces, nawet zapach mi nie przeszkladzal, pierwszy raz mnie odrzucilo, a dzisiaj stwierdzilam ze nawet mi sie podoba, czekam konca miesiaca jak bede mogla zamowic reszte stylizatorow z Miss Jessie's i poeksperymentowac, najbardziej wlasnie ten Strech Silkening Creme mnie interesuje, ciekawe czy mi wydluzy loki czy skreci (niektorym bardziej skreca)

zalaczam efekt, oczywiscie nie kazdemu moze sie podobac ale ja jestem zachwycona, no i kolejne przemyslenie, czasami trzeba kilki prob zeby nauczyc sie nakladac stylizator w sposob ktory dziala na wlosy, hm.... chociaz czasami nawet zuzycie calego opakowania nie pomoze, zycie kreconowlosych jest czasem ciezkie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-09 o 18:58
Stary 2010-10-09, 19:03   #25628
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !!! Dołączam się do Was z Francji. Odkąd tu mieszkam, mam problem z włosami ( dołączam zdjęcia mojej metamorfozy). Dzięki waszym radom, biorę się za zmianę nawyków i idę zakupić nowe uzywki;-)
MYSIA super masz te włosy po zmianie !!! Jak zobaczyłam zdjęcia to pozazdrościłam CI !!!!!!!!!!! BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ! Pozdrawiam Was wszystkie !!
witamy serdecznie nowa kolezanke

pytanko, czy ta fotka z cala sylwetka to zdjecie przez problemami a dwa nastepne to wlasnie Francja? na tym z cala sylwetka masz super wloski
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-09, 19:29   #25629
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no popatrz nie wpadlam ze o to chodzi no ale wiem teraz dlaczego Agison ma lokofale a nie loki

BTW zrobilam trzecie podejscie do Quick Curls z Miss Jessie's, tym razem pelny sukces, nawet zapach mi nie przeszkladzal, pierwszy raz mnie odrzucilo, a dzisiaj stwierdzilam ze nawet mi sie podoba, czekam konca miesiaca jak bede mogla zamowic reszte stylizatorow z Miss Jessie's i poeksperymentowac, najbardziej wlasnie ten Strech Silkening Creme mnie interesuje, ciekawe czy mi wydluzy loki czy skreci (niektorym bardziej skreca)

zalaczam efekt, oczywiscie nie kazdemu moze sie podobac ale ja jestem zachwycona, no i kolejne przemyslenie, czasami trzeba kilki prob zeby nauczyc sie nakladac stylizator w sposob ktory dziala na wlosy, hm.... chociaz czasami nawet zuzycie calego opakowania nie pomoze, zycie kreconowlosych jest czasem ciezkie
To wyjątkowo ważne-dać szansę w inny sposób.

U mnie nawet maski Alverde się nie sprawdziły za pierwszym razem,do momentu kiedy o połowę nie zmniejszyłam czasu trzymania na włosach...
Zresztą ja teraz jestem na etapie "kosmetyczna druga szansa".Z jednej strony dlatego,że lekko poprawił mi się stan włosów,a z drugiej muszę zrobić jakieś "czystki" na półkach.Delikwenci dostają więc drugą szansę
Stary 2010-10-09, 19:32   #25630
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To wyjątkowo ważne-dać szansę w inny sposób.

U mnie nawet maski Alverde się nie sprawdziły za pierwszym razem,do momentu kiedy o połowę nie zmniejszyłam czasu trzymania na włosach...
Zresztą ja teraz jestem na etapie "kosmetyczna druga szansa".Z jednej strony dlatego,że lekko poprawił mi się stan włosów,a z drugiej muszę zrobić jakieś "czystki" na półkach.Delikwenci dostają więc drugą szansę
ja wiekszosc delikwentow juz wyslalam do nowych opiekunek ale musze oddac sprawiedliwosc ze dlugo probowalam dawac im szanse, na chwile obecna zostali weterani ktorzy naprawde dzialaja w akcji

fajnie slyszec ze Twoje wlosy zdecydowaly sie wreszcie poprawic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-09 o 19:34
Stary 2010-10-09, 19:44   #25631
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
w odroznieniu od dziewczyn mam szczescie ze mieszkam za granica i dostep do super produktow, moje ulubione dwie firmy to Curl Junkie oraz Miss Jessie's, to sa kosmetyki do kreciolkow

ja pol grosza to jeszcze mam w sensie mialam wtedy ale w zadnym TBSie tutaj nie bylo, a uwierz mi szukalam i co jechalismy do jakiego centrum (jak sie wprowadzilismy tutaj gdzie teraz mieszkamy to sporo rzeczy musielismy dokupic) to lazlam do kazdego TBSu jak tylko byl, maz uznal juz to za wariactwo
....no i weszłam na te strony to teraz kredyt

ja u siebie też go nie widziałam ale z Eloe ustaliłyśmy, że jestem ślepa

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
ja tez tak robię, właściwie to głównie jego używam
a ja w sumie to obojętnie co biorę i wgniatam, joanna mięta i wrzos tylko po dłuższym czasie taki dziwny efekt daje, jakby mniej dobra od innych była ale zapach

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
niestety w moim stanie włosów pomagają już tylko silikony, na razie nie odważę się na na cięcie - bo została bym z 10 cm włosów na głowie, ciągle farbuję, nie dawno miałam również dekoloryzację,
to zetnij chociaż część, tak do ramion. Niektóre włosy źle znoszą farbowanie a rozjaśnianie w szczególności, możliwe, że aby mieć ładne włosy bez silikonów musiałabyś całkiem z farbowania zrezygnować (ale zawsze zostaje henna). Fakt, włosy niezbyt ciekawie wyglądają, chyba brakuje im... wszystkiego... Ja bym ścięła do ramion będą krótsze ale o wiele ładniejsze tak serio. Używałaś oleju kokosowego? Maski z siemienia, miód, olejowanie, półprodukty (keratyna) jak dla mnie

Cytat:
A z "Dziennika"
Dokładniej jest to klasyfikacja Fia (link - zobacz na "SECOND CLASSIFIER")
F - Fine, włos cienki jak nić jedwabna, niemal niewidoczny
M - Medium, włos średni, jak nić bawełniana
C - Coarse, włos gruby, jak drucik (jak go rolujesz między palcami to go slychać)

A tu opinia Tiffany z livecurlylivefee (link)
Uważa ona, że rodzaj skrętu nie ma znaczenia dla pielęgnacji, ma natomiast znaczenie grubość włosa (właśnie F,M,C), porowatość, elastyczność i gęstość. Aczkolwiek nie widzę dalej na jej stronie, żeby się odwoływała do ostatnich dwóch właśności
O dzięki to ja mam chyba M... muszę poczytać coś więcej chociaż zadowolona generalnie jestem ze swoich włosów, byle szybciej rosły, jakieś baby hair mile widziane i niech przyjdzie henna żeby je zarudzić na dobre to jak jeszcze henna będzie to w ogóle do C dojdę bo moja mama ma cienkie włosy, jak F, ale gęste, ja raczej średnio gęste ale raczej grube, chociaż miękkie i podatne. Ale moje włosy są ciężkie do ogarnięcia nawet dla mnie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Nie ma denata, absolutnie. Używam od dawna, ale już wtedy gdy kupowałam po raz pierwszy zwracałam uwagę na alkohol w składzie. Ma za to amodimethicone.
sama się zdziwiłam że nie ma ale ma też pq chyba jakieś

Cytat:
Myślisz że przegotowana lepsza?
Czy któraś z was używała nowej naturalnej serii z Yves Rocher?
woda z octem łyżka na porcję wody (ja lałam 2 łyzki na dużą miskę wody ale to trzeba indywidualnie sobie dobrać).

Cytat:
w przyszłym tygodniu planuje wizytę u fryzjera ale strasznie się boję, może się zdecyduję - sama nie wiem.
nie bój się! Zetnij trochę włosy, serio, lepiej będzie się z nimi pracować. Zobacz - Rybiorka sobie ciachnęła mocno po całości i jest najładniejszym barankiem na świecie Ja też jak byłam u fryzjerki w sierpniu (niezbyt udana ogólnie wizyta ) to chciała mi skrócić do ramion ale akurat w moim przypadku włosy do ramion robią wielkie, mięsiste loki, miałyby taką objętość że wyglądałoby to źle to nie dałam aż tak ściąć (swoją drogą, ta fryzjerka chciała mi prawie 10 cm ciachnąć, dałam 5, po miesiącu byłam u drugiej która w sumie nie sygnalizowała, że na końcach jest jakaś masakra którą trzeba zlikwidować, z długości minimalnie skróciła. Sama się zastanawiam, czy jakimś cudem sobie zregenerowałam te końce, niby zniszczone, czy pierwsza fryzjerka była nadgorliwa ).

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
I znów najnowszy upierdliwiec (czyli ja ) was pomęczy.

Wrzucam dzisiejsze zdjęcia po 1 "właściwym" dniu pielęgnacji. Myślicie, że mam jakikolwiek hmm potencjał? Ogólnie rano byłam wyjątkowo zadowolona, loczki się ładne porobiły jak mało kiedy, tylko ten czubek głowy... widać jakie mam przyklapnięte te włosy Dodatkowo włosów nie mam zbyt wiele i są strasznie cienkie, przez co na głowie lubią tworzyć się prześwity.

Czy możliwe, że plunking tutaj jeszcze pogarsza sprawę? Może powinnam używać jakiegoś innego sposobu?

Aha, no i rano puszenie było minimalne ale wystarczyło, że włosy wyschły do końca i wyszłam z domu i już mam sporo puchu
Masakryczny potencjał. Tyle na ten temat

Plunking polepsza objętość, Twoje włosy pewnie są zbyt ciężkie dlatego klapły. Kiedy był ostatnio fryzjer? Może jakieś cieniowanie? Ale w Twoim przypadku boję się, że mógłby zepsuć skręt, niech dziewczyny się wypowiedzą. A powiedz, jak robisz wszystkie rzeczy z włosami? Nawet mycie, spłukiwanie, stylizacja przede wszystkim wpływają na objętość. Nigdy nie mam jej tak ładnej (a czasami nawet mam zbyt dużą) jak myję włosy pod prysznicem, czyli pionowo, a nie wisząc nad wanną. Upinanie też dużo daje u mnie aż za dużo więc przez najbliższe 5 cm () nie będę tego robiła.

Męcz nas upierdliwcu męcz

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Często Was podczytuję, ale moja pielęgnacja chyba nie jest tak profesjonalna jak Wasza
Mam w związku z tym małe pytanko. 5 dni temu rozcięłam sobie łepetynę na długości 7 cm . Na pogotowiu szukali tej rany przez 5 minut w tym buszu, który dodatkowo został posklejany wiadrem krwi . Niby szwy cacy się goją, ale ubytek włosowy o powierzchni 7 cm X3 cm. Musiałam przenieść przedziałek na bok, bo miałam płaskie włosy po jednej stronie Na wygolonym prostokąciku rośnie mały jeżyk. Masakra...
Myślicie, że nie zaszkodzi ranie jak nałożę sobie na włosy i skalp Biowaxa z czepkiem? Stosuję też Seboradin, ale to chyba odpada teraz. Lniany glut chyba nie zrobi mi krzywdy.
Ojjj... ja bym niczego nie kładła na tę ranę ew. glut lniany bo on takim uosobieniem łagodności w tym przypadku jest Lepiej poczekać i wstrzymać się, jakby nie daj Boże zaczęło Ci się coś paprać to masz załatwioną sprawę na kilka miesięcy i wtedy już kompletnie tragedia będzie.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:45   #25632
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wiekszosc delikwentow juz wyslalam do nowych opiekunek ale musze oddac sprawiedliwosc ze dlugo probowalam dawac im szanse, na chwile obecna zostali weterani ktorzy naprawde dzialaja w akcji

fajnie slyszec ze Twoje wlosy zdecydowaly sie wreszcie poprawic
Mam już kilku takich delikwentów co to się kolegujemy,ale wiadomo,że "choroba" wymaga ciągłego poszukiwania...

Troszkę się lepiej zachowują niż przez ostatnich kilka miesięcy.
Za to Twoje na tych ostatnich fotkach mi się podobają,bo po pierwsze jest baaardzo duży połysk,a po drugie lok wygląda na baaaardzo gładki,aż śliski.
Stary 2010-10-09, 19:46   #25633
wrily_curly
Rozeznanie

ach, jeszcze się któraś o placentę pytała. Jak dla mnie to nawet częściej mozesz używać ale ja bym to robiła na 1 - 2 mycia przed szamponem z sls, najlepiej wykończyć/oddać wszystko z silikonami i (poly)quaterniami, jakiś czas być czystą CG (brzmi tak... dziewiczo...) a potem świadomie te silikony wprowadzać jeśli zajdzie potrzeba
Stary 2010-10-09, 19:49   #25634
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:

Wrzucam dzisiejsze zdjęcia po 1 "właściwym" dniu pielęgnacji. Myślicie, że mam jakikolwiek hmm potencjał? Ogólnie rano byłam wyjątkowo zadowolona, loczki się ładne porobiły jak mało kiedy, tylko ten czubek głowy... widać jakie mam przyklapnięte te włosy Dodatkowo włosów nie mam zbyt wiele i są strasznie cienkie, przez co na głowie lubią tworzyć się prześwity.

Czy możliwe, że plunking tutaj jeszcze pogarsza sprawę? Może powinnam używać jakiegoś innego sposobu?

Aha, no i rano puszenie było minimalne ale wystarczyło, że włosy wyschły do końca i wyszłam z domu i już mam sporo puchu
mysle ze na podneisienie (zabkowanie tez oczywiscie wypróbuj) moze pomoc spray unoszący wlosy u nasady. nie ma silikonów ani alkoholu, ale ma pq. jest słabiutki raczej, ale na cienkie leciutkie wlosy powinien sie nadawac. na moje sie nadaje do tego slicznie pachnie i ma fajny psikacz.

bylam w czwartek u fryzjera
natchnelo mnie w tramwaju, wracajac z pracy. akurat fryzjerka miala czas i nie musialam czekac (jakbym musiala to bym w koncu nie poszla). jak wrocilam do domu to sie rozplakalam. dokladna relacje zdam pozniej.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:01   #25635
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
mysle ze na podneisienie (zabkowanie tez oczywiscie wypróbuj) moze pomoc spray unoszący wlosy u nasady. nie ma silikonów ani alkoholu, ale ma pq. jest słabiutki raczej, ale na cienkie leciutkie wlosy powinien sie nadawac. na moje sie nadaje do tego slicznie pachnie i ma fajny psikacz.

bylam w czwartek u fryzjera
natchnelo mnie w tramwaju, wracajac z pracy. akurat fryzjerka miala czas i nie musialam czekac (jakbym musiala to bym w koncu nie poszla). jak wrocilam do domu to sie rozplakalam. dokladna relacje zdam pozniej.
jeju Aniu tak mi przykro rozumiem co to jest. Kiedyś, to było w gimnazjum, włosy mi zaczęły odrastać już ładnie, za ramiona, po ostrym cięciu prawie do ucha. Fryzjerka zrobiła mi na głowie... nie wiem, co. W każdym razie, miałam takie dwa wyraźne schodki na włosach, które wtedy zaczęły się kręcić a takie wychapane były za lekkie i się wywijały dziko, i zrobiła mi taką cieniutką grzywkę na wałku... o Jezu, wróciłam do domu, nożyczki, kierynek łazienka i ścięłam sobie na takiego boba do połowy szyji Zresztą, każda by mogła pewnie dziesiątki takich historii opowiedzieć. Wrzuć swoją do tego wątku o fryzjerach na nie i nie przejmuj się, odrosną szybciutko
Stary 2010-10-09, 20:04   #25636
malgosia86
Zadomowienie

Rybiorku Tez bym była zachwycona włosami, jakbym miała takie, jak Ty masz Ślicznie wyglądasz

Dziewczyny, gdzie kupujecie masło Shea - na Allegro, w sklepach stacjonarnych czy w sklepach typu Mazidła/ZSK?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:20   #25637
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Melduję się...
Skoro nowa część to znów się pod Was podepnę, i tak już dawno temu zamierzałam tu wrócić i zastanawiałam się czy ktoś jeszcze taką marudę jak ja pamięta

Co do włosów... chyba znalazłam złoty środek. Nie jestem jakąś obsesyjną CG, nie wykluczyłam z pielęgnacji włosów silikonów (tylko staram się używać ich mądrze i z umiarem). Włosy muszę myć codziennie (niestety) no ale co zrobić jak po każdym treningu wyglądam jakbym ze dwa tygodnie włosów nie myła.... Nie pozbyłam się gumek do włosów, szczotki itd. Włosy staram się wiązać jak najrzadziej (czyli tylko wf i treningi), czeszę je od czasu do czasu, jak mają zły dzień i tylko to im pomaga. U fryzjera byłam w czerwcu, a jeszcze nie mam rozdwojonych końcówek , ogółem dzięki olejom itd. włosy są takie, jakie być powinny. Kosmetykowo u mnie za dużo się nie zmieniło, dalej jestem wierna pantene b/s. Kudły straszliwie się błyszczą i ładnie wyglądają po zestawie szampon garnier fructis przeciwłupieżwy + odzywka joanna z rzepą + pantene bs.
No i oczywiście znalazłam metodę na piękne loki po wieczornym myciu, a więc zawijanie pasemek na palcach, zbieranie ich i spinanie wsuwkami. Pielęgnacja wedłu zasad, jakie wyznawałam wcześniej przynosi rezultaty, wszyscy się zachwycają moimi kręciołami

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:55   #25638
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Spróbuj żabkowania. Eloe stosuje i włosy są podniesione u nasady.
Zobacz sobie tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=24
Spróbuję następnym razem jak tylko znajdę jakieś żabki

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Masakryczny potencjał. Tyle na ten temat

Plunking polepsza objętość, Twoje włosy pewnie są zbyt ciężkie dlatego klapły. Kiedy był ostatnio fryzjer? Może jakieś cieniowanie? Ale w Twoim przypadku boję się, że mógłby zepsuć skręt, niech dziewczyny się wypowiedzą. A powiedz, jak robisz wszystkie rzeczy z włosami? Nawet mycie, spłukiwanie, stylizacja przede wszystkim wpływają na objętość. Nigdy nie mam jej tak ładnej (a czasami nawet mam zbyt dużą) jak myję włosy pod prysznicem, czyli pionowo, a nie wisząc nad wanną. Upinanie też dużo daje u mnie aż za dużo więc przez najbliższe 5 cm () nie będę tego robiła.

Męcz nas upierdliwcu męcz
Będę męczyć, bo się wciągam w te zabawy pielęgnacyjne

Więc tak, czy włosy mam za ciężkie to szczerze wątpię, one są naprawdę bardzo cienkie i bardzo lekkie.
Włosy myję od zawsze tylko i wyłącznie w pozycji zwisu nad wanną Noszę soczewki i nawet gdy ich akurat nie mam nie cierpię gdy woda dostaje mi się do oczu - a jedynie w zwisie mi się to nie zdarza. Stylizatorów obecnie nie używam, bo sprawdzam jak samo mycie odżywką i odżywki d/s i b/s dają sobie radę.

Fryzjer ostatni raz był jakoś na początku czerwca, wcześniej od grudnia chodziłam właściwie co miesiąc... Trafiłam na bardzo młodą fryzjerkę, która jako jedyna z całej okolicy zainteresowała się faktem, że mam bardzo zniszczone farbowaniem i całą resztą włosy Była farba, która trafiła idealnie w mój naturalny kolor przez co ułatwiła zapuszczanie, były drastyczne cięcia ale myślę, że było warto.
Obecnie zastanawiam się nad kolejną wizytą ale boję się, że znów wrócę do opcji "włosy ledwo za ucho" a ja tak bardzo chciałabym zapuścić No i niestety mimo plusów fryzjerka nie do końca dobrze ścina mi włosy i robi zawsze na koniec masakrę piankowo-dyfuzorową

Cytat:
ach, jeszcze się któraś o placentę pytała. Jak dla mnie to nawet częściej mozesz używać ale ja bym to robiła na 1 - 2 mycia przed szamponem z sls, najlepiej wykończyć/oddać wszystko z silikonami i (poly)quaterniami, jakiś czas być czystą CG (brzmi tak... dziewiczo...) a potem świadomie te silikony wprowadzać jeśli zajdzie potrzeba
Chyba jednak oddam, bo mam chęć być tą czystą CG, przynajmniej na początku

Cytat:
A jaki to spray, mogłabyś podać nazwę a najlepiej miejsce dostępności?
Wizyty u fryzjera szczerze współczuję, właśnie dlatego ja też się boję...

Uff, ale się rozpisałam. Dzięki dziewczyny za zainteresowanie i pomoc! Bez was pewnie bym się za to nie zabierała
Stary 2010-10-09, 21:34   #25639
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
....no i weszłam na te strony to teraz kredyt

Cytat:
ja u siebie też go nie widziałam ale z Eloe ustaliłyśmy, że jestem ślepa
ja w koncu w kazdym sklepie pytam, jak oblece ze dwa razy caly i nie widze to pytam obsluge

Cytat:
nie bój się! Zetnij trochę włosy, serio, lepiej będzie się z nimi pracować. Zobacz - Rybiorka sobie ciachnęła mocno po całości i jest najładniejszym barankiem na świecie J
nie bylo wyjscia, teraz wlosy zajmuja mi w tygodniu 30 min, mycie, odzywianie (15m), suszenie dyfuzorem, w soboty i niedziele to dluzej bo maskowanie godzine i schna same, nie jestem przeciw farbowaniu ale nigdy wiecej rozjasniania, malowanie na kolor w odcieniu ktory nie rozjasnia nie zniszczy tak wlosa jak rozjasnienie go o kilka tonow, tak wiec rozjasnianiu mowie
a jak bede chciala miec jasniejsze pasemka to na mnie dziala miod, jak przez 2 tygodnie kladalam odzywke z paroma lyzkami miodu to mi sie zrobily rudo-blond pasemka, na fotkach nie widac ale mam na gornej warstwie duzo jasniejsze i jak kladlam ten braz to w tych miejscach wyszedl jasniejszy, efekt - jakby mi fryzjer robil balejaz

Cytat:
Mam już kilku takich delikwentów co to się kolegujemy,ale wiadomo,że "choroba" wymaga ciągłego poszukiwania...

Troszkę się lepiej zachowują niż przez ostatnich kilka miesięcy.
Za to Twoje na tych ostatnich fotkach mi się podobają,bo po pierwsze jest baaardzo duży połysk,a po drugie lok wygląda na baaaardzo gładki,aż śliski.
polysk to mi dzisiaj wiekszy wyszedl i mysle ze przez Quick Curls (ma parafine ale mnie nie przeszkadza)

a loki sa faktycznie takie gladkie, zawsze mam takie po masce Rapid Recovery, mozna na niej polegac jak na Zawiszy na impreze urodzinowa meza tez przed wlasnie ja kladlam co to moja kolezanka jak weszla to mi powiedziala jakiego mam slicznego baranka z wyraznymi lokami, jak bedziesz miec okazje to kupuj ja, nakladalam dzisiaj 5 albo 6 raz i za kazdym razem wlosy sa gladkie, ale nie za miekkie, poprostu przy splukiwaniu sa sliskie a po wyschnieciu sprezyste

Cytat:
dokladnie jak ja zrobilam, nawet jak obcielam to bylam dlugo tylko CG, ale po prawdzie najpierw dalam do analizy te kosmetyki z silikonami bo wprowadzenie silikonow niekoniecznie oznacza ze odzywka czy maska nie moze tez dbac o wlos, byle oczywiscie wiedziec ze silikony te niemodyfkowane moga sie nadbudowywac i dlatego przemyslana pielegnacja jest konieczna

Cytat:
anka nie trzymaj nas w niepewnosci, zdawaj relacje, jest az tak zle? za duzo obciete? nieodpowiednio?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rybiorku Tez bym była zachwycona włosami, jakbym miała takie, jak Ty masz Ślicznie wyglądasz
ja sie strasznie ciesze, nadal srednio widze ze urosly jak juz wyschna (jak sa mokre to widac) ale tak zdrowo wygladaja, no i trzymaja skret, wytrzymaly dzisiejszego grila i nawet za bardzo dymu nie wchlonely, nadal czuje zapach maski w nich

Cytat:
Dziewczyny, gdzie kupujecie masło Shea - na Allegro, w sklepach stacjonarnych czy w sklepach typu Mazidła/ZSK?
kurcze ja teraz szukam w europejskich sklepach to co kupilam na CM, maslo shea z prawdziwa madagaskar vanilla i rosemary, najpiekniejsza mieszanka zapachowa jaka mam, w ostatniej analizie dla mnie Syrenka napisala ze rozmaryn ma wlasciwosci wzmacniajace, moze cos w tym jest bo to maslo dziala duzo lepiej niz to co kupilam na BC z sama vanilia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-09, 21:53   #25640
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam dzisiejsze zdjęcia po 1 "właściwym" dniu pielęgnacji. Myślicie, że mam jakikolwiek hmm potencjał?
Piękne

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

W albumie w moim profilu wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia.
Testowałam plunking + żel lniany oraz zastosowałam Garnier Volume Restructure zamiast ukochanego Garniera Avocado.
Z jakiegos powodu się spuszyły (widać na czubku głowy) - jeszcze dorwę winowajcę

Jakby kto chciał zerknąć to zapraszam

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:53   #25641
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:

Piekne!!!

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:56   #25642
Volyova
Rozeznanie

Cytat:

kurcze ja teraz szukam w europejskich sklepach to co kupilam na CM, maslo shea z prawdziwa madagaskar vanilla i rosemary, najpiekniejsza mieszanka zapachowa jaka mam, w ostatniej analizie dla mnie Syrenka napisala ze rozmaryn ma wlasciwosci wzmacniajace, moze cos w tym jest bo to maslo dziala duzo lepiej niz to co kupilam na BC z sama vanilia
Czy możesz rozszyfrować te skróty?
Masło shea też mnie bardzo interesuje.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:04   #25643
polelavendove
Wtajemniczenie

Rybiorku czy Ty masz gdzieś jakąś listę Thebeściaków i krótkim opisem?
Ja bym to chętnie poczytała
Stary 2010-10-09, 22:05   #25644
Jennifer85
Zakorzenienie

Podpinam sie Tez bym chciala zobaczyc taka liste

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:18   #25645
polelavendove
Wtajemniczenie

Eloe odpowiadając na Twoje pytania

Masz rację ten plac jest mokry i jest to meczet w Casablance.
Piękny,ale kontrowersyjny.Wybudowany na jakieś okrągłe urodziny wladcy,a składać się musieli wszyscy mieszkańcy,jakiś procent od dochodów.

Co do farbiarni skór to często mi przychodzą do głowy jak farbuję włosy...Że to jednak nic dobrego....farbiarz to najgorszy zawod w tej kulturze,żyją tak do 30,bo farbują tradycyjnymi metodami czyli odchodami ptaków,a te wiadomo co zawierają

Co do moich korzeni to mamy drzewo genealogiczne udokumentowane zdaje się do XVIII w i nic tam nie ma o "obcych".Ale kto wie
Czy możesz otworzyć jeszcze stary wątek,bo powinnam usunąć swoją facjatę,zdjęcia były na "chwilę",a mam kiepskie doświadczenia w tej materii....
Stary 2010-10-09, 22:26   #25646
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Czy możesz rozszyfrować te skróty?
Masło shea też mnie bardzo interesuje.
CM - Curl Mart sklep internetowy w Stanach, nalezy do strony Naturally Curly
BC - www.britishcurlies.co.uk

Cytat:
Rybiorku czy Ty masz gdzieś jakąś listę Thebeściaków i krótkim opisem?
Ja bym to chętnie poczytała
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Podpinam sie Tez bym chciala zobaczyc taka liste

hm... no w zasadzie to w dzienniku sa wszystkie wymienione, uzywalam i probowalam naprawde olbrzymia ilosc specyfikow ale ostatecznie te ktore teraz mam sa wg mnie najlepsze bo nie tylko odzywiaja wlosy ale jakby dzialaja na wzmocnienie skretu, jako dowod jest ta moja kolezanka, poznalysmy sie 3 lata temu wiec przywykla do innego wygladu moich wlosow, jak mnie zobaczyla po 6 miesiacach niewidzenia teraz to byla przekonana ze mam fryz po walkach, wiecie co uzupelnie wpis w dzienniku o opis tych moich Thebeściaków, zajrzyjcie tam jutro
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-10, 00:32   #25647
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
ja mam takie ze ZSK. W sumie to na włosy czyste użyłam raz, trudniej się zmywało jak kokos, takie gumowe trochę, tak to dorzucam do masek. Efektu innego niż kokos nie zauważyłam, tylko to trudniejsze zmywanie. Muszę go więcej poużywać.

Cytat:
Obecnie zastanawiam się nad kolejną wizytą ale boję się, że znów wrócę do opcji "włosy ledwo za ucho" a ja tak bardzo chciałabym zapuścić No i niestety mimo plusów fryzjerka nie do końca dobrze ścina mi włosy i robi zawsze na koniec masakrę piankowo-dyfuzorową
Skoro z fryzjerką się już trochę znasz to uzgodnijcie stopniowe ścinanie tych zniszczonych włosów, w końcu nie każdy dobrze czuje się i wygląda w krótkich. Dyfuzor jest dobry, pianka nie zawsze, ja i tak zawsze po fryzjerze wracam i głowa pod kran, niezależnie jak wyglądam.

Cytat:
dokladnie jak ja zrobilam, nawet jak obcielam to bylam dlugo tylko CG, ale po prawdzie najpierw dalam do analizy te kosmetyki z silikonami bo wprowadzenie silikonow niekoniecznie oznacza ze odzywka czy maska nie moze tez dbac o wlos, byle oczywiscie wiedziec ze silikony te niemodyfkowane moga sie nadbudowywac i dlatego przemyslana pielegnacja jest konieczna
oczywiście, nie można patrzeć tylko na silikon czy jest czy nie, na odżywczość też, w końcu po to są analizy

Cytat:
anka nie trzymaj nas w niepewnosci, zdawaj relacje, jest az tak zle? za duzo obciete? nieodpowiednio?
ja też się martwię, pisz koniecznie gdzie byłaś i co się stało

Cytat:
w ostatniej analizie dla mnie Syrenka napisala ze rozmaryn ma wlasciwosci wzmacniajace, moze cos w tym jest bo to maslo dziala duzo lepiej niz to co kupilam na BC z sama vanilia
gdzieś na fryzjerskim przeczytałam, że olejek rozmarynowy warto dawać do odżywek bo może wpływać na porost, muszę spróbować, olejek kupiłam przypadkiem, z miłości do rozmarynu, żeby sobie czasami przyćpać

Cytat:
CM - Curl Mart sklep internetowy w Stanach, nalezy do strony Naturally Curly
BC - www.britishcurlies.co.uk
o Jezuuuu znowu link do Rybiorka, nie, nie, muszę się trzymać z daleka

a właśnie, już kiedyś miałam rzucić taki temat. Starałam się czytać jak najwięcej publikacji na tym forum ale ostatnio myślałam, czy jest sens robić maski takie ze wszystkim, czyli np. odzywka nawilżająca, keratyna, jedwab, olej kokosowy, czyli takie ze wszystkim, czy lepiej jednego dnia zafundować sobie proteinowca i potem na chwilę coś nawilżającego a innego olejowca? Czy składniki wzajemnie nie blokują się?
Stary 2010-10-10, 08:56   #25648
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !!! Dołączam się do Was z Francji. Odkąd tu mieszkam, mam problem z włosami ( dołączam zdjęcia mojej metamorfozy)
Twoje kręcone włosy był niesamowite

Ja do swojej pielęgnacji włączyłam ostatnio jeden silikon, zawarty w jednej z odżywek ds (amodimethicone-łatwo usuwany za pomocą łagodnego szamponu ) używam go w małej ilości na końcówki, mam długie włosy, więc chcę ochronić moje końcówki w pewnym stopniu powiem, że póki co nie dostrzegłam negatywnych skutków, wręcz przeciwnie nawet, włoski się dobrze skręcają i jest ok
Stary 2010-10-10, 09:23   #25649
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Piekne!!!
Cytat:
Piękne

W albumie w moim profilu wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia.
Testowałam plunking + żel lniany oraz zastosowałam Garnier Volume Restructure zamiast ukochanego Garniera Avocado.
Z jakiegos powodu się spuszyły (widać na czubku głowy) - jeszcze dorwę winowajcę Jakby kto chciał zerknąć to zapraszam
O rany, dzięki dziewczyny Aż takich określeń to ja się ine spodziewałam

Volyova
- żeby mi się puszyły włosy tylko tylko co Tobie to bym była straaasznie szczęśliwa A tak w ogóle podziwiam zmianę, też bym chciała

Cytat:
Skoro z fryzjerką się już trochę znasz to uzgodnijcie stopniowe ścinanie tych zniszczonych włosów, w końcu nie każdy dobrze czuje się i wygląda w krótkich. Dyfuzor jest dobry, pianka nie zawsze, ja i tak zawsze po fryzjerze wracam i głowa pod kran, niezależnie jak wyglądam.
No właśnie już chyba nie ma nic zniszczonego, bynajmniej nie czuć ani nie widać. Ale zdaję sobie sprawę, że pewnie przydałoby się czasem ściąć końcówki mimo braku widocznych szkód... Dyfuzor może i jest dobry, ale nie w takiej ilości jaką mi fundowały wszystkie fryzjerki! Mimo moich próśb zawsze było to suszenie do końca i pianki + dyfuzor sprawiały, że czułam się jak baran z sianem. I także, wracam i głowa pod kran

Powiem wam, że kocham te wasze metody pielęgnacji jeszcze bardziej Wstałam rano i co? Nawet mam jeszcze trochę loczków i objętości Normalnie o poranku to miałam przyklapnięte, sianowate pasma. A teraz sianko jest ale jakby.. mniejsze
Stary 2010-10-10, 09:42   #25650
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie ze ZSK. W sumie to na włosy czyste użyłam raz, trudniej się zmywało jak kokos, takie gumowe trochę, tak to dorzucam do masek. Efektu innego niż kokos nie zauważyłam, tylko to trudniejsze zmywanie. Muszę go więcej poużywać.
ja biore troche maselka z pudelka i rozieram miedzy dlonmi, jak sie rozpusci to nakladam na dlugosc, raz przeciagam po wlosach, raz ugniatanim jakbym zel nakladala, i tak pare razy siegam do pudelka, bezposrednio po nalozeniu to nawet nie wyglada zle za to rano jak wstane to mam sliczne, tluste strakii moge zmyc i szamponem (z/bez sls) i odzywka, wiec nie mam ustalonego dnia kiedy nakladam

Cytat:
chyba wiekszosc z nas tak robi, mnie fryzura zaczyna sie psuc w kasztalcie ale jak pomysle o fryzjerze to mnie mrozi, mysle o zaanagazowaniu meza do ciecia na sucho, moj maz ma jedna przewage, jak poprosze zeby obcial w jakis sposob to dokladnie to zrobi, od lat podcinal mi wlosy i zawsze zgodnie z moim zyczeniem, tyle ze teraz sobie pocieniowalam i mam dylemat, wczesniej byly proste i maz albo cial prosto albo czasami prosilam zeby tyl krotszy a boki dluzsze

Cytat:
oczywiście, nie można patrzeć tylko na silikon czy jest czy nie, na odżywczość też, w końcu po to są analizy
hm, chyba przede wszystkim na odzywczosc, dla mnie silikon to jako dodatek ktory robi rasowanie lokow

Cytat:
gdzieś na fryzjerskim przeczytałam, że olejek rozmarynowy warto dawać do odżywek bo może wpływać na porost, muszę spróbować, olejek kupiłam przypadkiem, z miłości do rozmarynu, żeby sobie czasami przyćpać
no to musze sie zaopatrzyc w ten olejek, zapach ma sliczny, to moje maselko dalam paru osobom do powachania i za kazdym razem byl zachwyt, do tego zakup usprawiedliwiony skoro ma wlasciwosci wzmacniajace i dziala na porost

Cytat:
o Jezuuuu znowu link do Rybiorka, nie, nie, muszę się trzymać z daleka
moge juz nie dawac linkow jesli tym sposobem Twoje zdrowie psychiczne mialoby pozostac nienaruszone
Cytat:
a właśnie, już kiedyś miałam rzucić taki temat. Starałam się czytać jak najwięcej publikacji na tym forum ale ostatnio myślałam, czy jest sens robić maski takie ze wszystkim, czyli np. odzywka nawilżająca, keratyna, jedwab, olej kokosowy, czyli takie ze wszystkim, czy lepiej jednego dnia zafundować sobie proteinowca i potem na chwilę coś nawilżającego a innego olejowca? Czy składniki wzajemnie nie blokują się?
zalezy jakie, ja czasami robie mieszanki i nie zauwazylam zeby cos sie gryzlo, mam keratyne, panthenol w wodzie i w glikolu oraz jakas mieszanke wzmacniajaca (z ekstraktem z kawy), oprocz tego standardowo miod, olej kokosowy, oliwa z oliwek, ja akurat czesto mam kosmetyki z olbrzymia iloscia skladnikow i moje wlosy reaguja swietnie, za kazdym razem jak w analizach nasze dziewczyny napisza ze kosmetyk przeladowany - u mnie rewelacyjny efekt, odzywka ds z miss jessie's - kosmetolog1 napisala ze fajna ale przeladowana, teraz jedna z moich ulubionych
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości