|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Byłam dziś w Body Shop- oglądałam ten krem Cottonseed- niestety nie było testeru
a tak chciałam go chociaż powąchać i zobaczyć jego konsystencje... cena nie jest aż tak wysoka jak myśłałam (35zł) więc po wypłacie pewnie spróbuję *Basia* masz 100% rację! dziewczyny to co tu robicie jest niesamowite!!! moim zdaniem wszystko jest bardzo jasne i czytelne, tez bym nic nie zmianiała
|
#25622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#25623 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety mam tak samo
połowa moich kosmetykow kupiona byla ze wzgledu na zapach i teraz leżą nieużywane bo poza zapachem nie mają niestety nic dobrego ![]() nawet nie wiesz jak się męczę przy np. Amli, ale wiem jak działa więc jakoś to wytrzymuję
|
#25624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zapach odzywek to juz uwielbiam, co do masek to akurat one od razu mi sie spodobaly - ciasteczka maslane i ciasto piankoweale czasami niestety nie da rady - super odzywka z devacurl One Conditioner pachnie tak pasukdnie dla mnie ze choc ma super konsystencje i naprawde nadaje sie zarowno jako ds jak i bs i wspolpracuje ze wszystkimi stylizatorami ktore mam, to nie dalam rady uzywac, po sprobowaniu pare razy poddalam sie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-09 o 17:46 |
|
|
|
|
#25625 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku Twoje włosy wskazują na to,że nikt Cię za nie nie ciągnie
![]() Dlatego musisz szukać wspomagaczy w postaci tych substancji wyciągających loki
|
|
|
|
#25626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MYSIA super masz te włosy po zmianie !!! Jak zobaczyłam zdjęcia to pozazdrościłam CI !!!!!!!!!!! BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ! Pozdrawiam Was wszystkie !! |
|
|
|
|
#25627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiem teraz dlaczego Agison ma lokofale a nie lokiBTW zrobilam trzecie podejscie do Quick Curls z Miss Jessie's, tym razem pelny sukces, nawet zapach mi nie przeszkladzal, pierwszy raz mnie odrzucilo, a dzisiaj stwierdzilam ze nawet mi sie podoba zalaczam efekt, oczywiscie nie kazdemu moze sie podobac ale ja jestem zachwycona, no i kolejne przemyslenie, czasami trzeba kilki prob zeby nauczyc sie nakladac stylizator w sposob ktory dziala na wlosy, hm.... chociaz czasami nawet zuzycie calego opakowania nie pomoze, zycie kreconowlosych jest czasem ciezkie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-09 o 18:58 |
|
|
|
|
#25628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanko, czy ta fotka z cala sylwetka to zdjecie przez problemami a dwa nastepne to wlasnie Francja? na tym z cala sylwetka masz super wloski
|
|
#25629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie nawet maski Alverde się nie sprawdziły za pierwszym razem,do momentu kiedy o połowę nie zmniejszyłam czasu trzymania na włosach... Zresztą ja teraz jestem na etapie "kosmetyczna druga szansa".Z jednej strony dlatego,że lekko poprawił mi się stan włosów,a z drugiej muszę zrobić jakieś "czystki" na półkach.Delikwenci dostają więc drugą szansę
|
|
|
|
|
#25630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musze oddac sprawiedliwosc ze dlugo probowalam dawac im szanse, na chwile obecna zostali weterani ktorzy naprawde dzialaja w akcjifajnie slyszec ze Twoje wlosy zdecydowaly sie wreszcie poprawic
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-09 o 19:34 |
|
|
|
|
#25631 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja u siebie też go nie widziałam ale z Eloe ustaliłyśmy, że jestem ślepa ![]() a ja w sumie to obojętnie co biorę i wgniatam, joanna mięta i wrzos tylko po dłuższym czasie taki dziwny efekt daje, jakby mniej dobra od innych była ale zapach Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ma też pq chyba jakieśCytat:
Cytat:
Zetnij trochę włosy, serio, lepiej będzie się z nimi pracować. Zobacz - Rybiorka sobie ciachnęła mocno po całości i jest najładniejszym barankiem na świecie Ja też jak byłam u fryzjerki w sierpniu (niezbyt udana ogólnie wizyta ).Cytat:
Plunking polepsza objętość, Twoje włosy pewnie są zbyt ciężkie dlatego klapły. Kiedy był ostatnio fryzjer? Może jakieś cieniowanie? Ale w Twoim przypadku boję się, że mógłby zepsuć skręt, niech dziewczyny się wypowiedzą. A powiedz, jak robisz wszystkie rzeczy z włosami? Nawet mycie, spłukiwanie, stylizacja przede wszystkim wpływają na objętość. Nigdy nie mam jej tak ładnej (a czasami nawet mam zbyt dużą) jak myję włosy pod prysznicem, czyli pionowo, a nie wisząc nad wanną. Upinanie też dużo daje ) nie będę tego robiła.Męcz nas upierdliwcu męcz ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#25632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszkę się lepiej zachowują niż przez ostatnich kilka miesięcy. Za to Twoje na tych ostatnich fotkach mi się podobają,bo po pierwsze jest baaardzo duży połysk,a po drugie lok wygląda na baaaardzo gładki,aż śliski. |
|
|
|
|
#25633 |
|
Rozeznanie
|
ach, jeszcze się któraś o placentę pytała. Jak dla mnie to nawet częściej mozesz używać ale ja bym to robiła na 1 - 2 mycia przed szamponem z sls, najlepiej wykończyć/oddać wszystko z silikonami i (poly)quaterniami, jakiś czas być czystą CG (brzmi tak... dziewiczo...) a potem świadomie te silikony wprowadzać jeśli zajdzie potrzeba
|
|
|
|
#25634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego slicznie pachnie i ma fajny psikacz.bylam w czwartek u fryzjera ![]() natchnelo mnie w tramwaju, wracajac z pracy. akurat fryzjerka miala czas i nie musialam czekac (jakbym musiala to bym w koncu nie poszla). jak wrocilam do domu to sie rozplakalam. dokladna relacje zdam pozniej. |
|
|
|
|
#25635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozumiem co to jest. Kiedyś, to było w gimnazjum, włosy mi zaczęły odrastać już ładnie, za ramiona, po ostrym cięciu prawie do ucha. Fryzjerka zrobiła mi na głowie... nie wiem, co. W każdym razie, miałam takie dwa wyraźne schodki na włosach, które wtedy zaczęły się kręcić a takie wychapane były za lekkie i się wywijały dziko, i zrobiła mi taką cieniutką grzywkę na wałku... o Jezu, wróciłam do domu, nożyczki, kierynek łazienka i ścięłam sobie na takiego boba do połowy szyji Zresztą, każda by mogła pewnie dziesiątki takich historii opowiedzieć. Wrzuć swoją do tego wątku o fryzjerach na nie i nie przejmuj się, odrosną szybciutko
|
|
|
|
|
#25636 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku Tez bym była zachwycona włosami, jakbym miała takie, jak Ty masz
Ślicznie wyglądaszDziewczyny, gdzie kupujecie masło Shea - na Allegro, w sklepach stacjonarnych czy w sklepach typu Mazidła/ZSK? |
|
|
|
#25637 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się...
Skoro nowa część to znów się pod Was podepnę, i tak już dawno temu zamierzałam tu wrócić i zastanawiałam się czy ktoś jeszcze taką marudę jak ja pamięta ![]() Co do włosów... chyba znalazłam złoty środek. Nie jestem jakąś obsesyjną CG, nie wykluczyłam z pielęgnacji włosów silikonów (tylko staram się używać ich mądrze i z umiarem). Włosy muszę myć codziennie (niestety) no ale co zrobić jak po każdym treningu wyglądam jakbym ze dwa tygodnie włosów nie myła.... Nie pozbyłam się gumek do włosów, szczotki itd. Włosy staram się wiązać jak najrzadziej (czyli tylko wf i treningi), czeszę je od czasu do czasu, jak mają zły dzień i tylko to im pomaga. U fryzjera byłam w czerwcu, a jeszcze nie mam rozdwojonych końcówek No i oczywiście znalazłam metodę na piękne loki po wieczornym myciu, a więc zawijanie pasemek na palcach, zbieranie ich i spinanie wsuwkami. Pielęgnacja wedłu zasad, jakie wyznawałam wcześniej przynosi rezultaty, wszyscy się zachwycają moimi kręciołami
|
|
#25638 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc tak, czy włosy mam za ciężkie to szczerze wątpię, one są naprawdę bardzo cienkie i bardzo lekkie. Włosy myję od zawsze tylko i wyłącznie w pozycji zwisu nad wanną Noszę soczewki i nawet gdy ich akurat nie mam nie cierpię gdy woda dostaje mi się do oczu - a jedynie w zwisie mi się to nie zdarza. Stylizatorów obecnie nie używam, bo sprawdzam jak samo mycie odżywką i odżywki d/s i b/s dają sobie radę.Fryzjer ostatni raz był jakoś na początku czerwca, wcześniej od grudnia chodziłam właściwie co miesiąc... Trafiłam na bardzo młodą fryzjerkę, która jako jedyna z całej okolicy zainteresowała się faktem, że mam bardzo zniszczone farbowaniem i całą resztą włosy Była farba, która trafiła idealnie w mój naturalny kolor przez co ułatwiła zapuszczanie, były drastyczne cięcia ale myślę, że było warto. Obecnie zastanawiam się nad kolejną wizytą ale boję się, że znów wrócę do opcji "włosy ledwo za ucho" a ja tak bardzo chciałabym zapuścić No i niestety mimo plusów fryzjerka nie do końca dobrze ścina mi włosy i robi zawsze na koniec masakrę piankowo-dyfuzorową Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wizyty u fryzjera szczerze współczuję, właśnie dlatego ja też się boję... Uff, ale się rozpisałam. Dzięki dziewczyny za zainteresowanie i pomoc! Bez was pewnie bym się za to nie zabierała ![]()
|
|
#25639 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak bede chciala miec jasniejsze pasemka to na mnie dziala miod, jak przez 2 tygodnie kladalam odzywke z paroma lyzkami miodu to mi sie zrobily rudo-blond pasemka, na fotkach nie widac ale mam na gornej warstwie duzo jasniejsze i jak kladlam ten braz to w tych miejscach wyszedl jasniejszy, efekt - jakby mi fryzjer robil balejaz ![]() Cytat:
a loki sa faktycznie takie gladkie, zawsze mam takie po masce Rapid Recovery, mozna na niej polegac jak na Zawiszy Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#25640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- W albumie w moim profilu wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia. Testowałam plunking + żel lniany oraz zastosowałam Garnier Volume Restructure zamiast ukochanego Garniera Avocado. Z jakiegos powodu się spuszyły (widać na czubku głowy) - jeszcze dorwę winowajcę ![]() Jakby kto chciał zerknąć to zapraszam
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#25641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masło shea też mnie bardzo interesuje.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#25643 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku czy Ty masz gdzieś jakąś listę Thebeściaków i krótkim opisem?
Ja bym to chętnie poczytała
|
|
|
|
#25644 |
|
Zakorzenienie
|
Podpinam sie
Tez bym chciala zobaczyc taka liste
|
|
|
|
#25645 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe odpowiadając na Twoje pytania
![]() Masz rację ten plac jest mokry i jest to meczet w Casablance. Piękny,ale kontrowersyjny.Wybudowany na jakieś okrągłe urodziny wladcy,a składać się musieli wszyscy mieszkańcy,jakiś procent od dochodów. Co do farbiarni skór to często mi przychodzą do głowy jak farbuję włosy...Że to jednak nic dobrego....farbiarz to najgorszy zawod w tej kulturze,żyją tak do 30,bo farbują tradycyjnymi metodami czyli odchodami ptaków,a te wiadomo co zawierają ![]() Co do moich korzeni to mamy drzewo genealogiczne udokumentowane zdaje się do XVIII w i nic tam nie ma o "obcych".Ale kto wie ![]() Czy możesz otworzyć jeszcze stary wątek,bo powinnam usunąć swoją facjatę,zdjęcia były na "chwilę",a mam kiepskie doświadczenia w tej materii.... |
|
|
|
#25646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BC - www.britishcurlies.co.uk Cytat:
hm... no w zasadzie to w dzienniku sa wszystkie wymienione, uzywalam i probowalam naprawde olbrzymia ilosc specyfikow ale ostatecznie te ktore teraz mam sa wg mnie najlepsze bo nie tylko odzywiaja wlosy ale jakby dzialaja na wzmocnienie skretu, jako dowod jest ta moja kolezanka, poznalysmy sie 3 lata temu wiec przywykla do innego wygladu moich wlosow, jak mnie zobaczyla po 6 miesiacach niewidzenia teraz to byla przekonana ze mam fryz po walkach, wiecie co uzupelnie wpis w dzienniku o opis tych moich Thebeściaków, zajrzyjcie tam jutro
|
|
#25647 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a właśnie, już kiedyś miałam rzucić taki temat. Starałam się czytać jak najwięcej publikacji na tym forum ale ostatnio myślałam, czy jest sens robić maski takie ze wszystkim, czyli np. odzywka nawilżająca, keratyna, jedwab, olej kokosowy, czyli takie ze wszystkim, czy lepiej jednego dnia zafundować sobie proteinowca i potem na chwilę coś nawilżającego a innego olejowca? Czy składniki wzajemnie nie blokują się? |
||||||
|
|
|
#25648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do swojej pielęgnacji włączyłam ostatnio jeden silikon, zawarty w jednej z odżywek ds (amodimethicone-łatwo usuwany za pomocą łagodnego szamponu ) używam go w małej ilości na końcówki, mam długie włosy, więc chcę ochronić moje końcówki w pewnym stopniu powiem, że póki co nie dostrzegłam negatywnych skutków, wręcz przeciwnie nawet, włoski się dobrze skręcają i jest ok ![]()
|
|
|
#25649 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż takich określeń to ja się ine spodziewałam Volyova - żeby mi się puszyły włosy tylko tylko co Tobie to bym była straaasznie szczęśliwa A tak w ogóle podziwiam zmianę, też bym chciała ![]() Cytat:
![]() Powiem wam, że kocham te wasze metody pielęgnacji jeszcze bardziej Wstałam rano i co? Nawet mam jeszcze trochę loczków i objętości Normalnie o poranku to miałam przyklapnięte, sianowate pasma. A teraz sianko jest ale jakby.. mniejsze
|
|
#25650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

a tak chciałam go chociaż powąchać i zobaczyć jego konsystencje... cena nie jest aż tak wysoka jak myśłałam (35zł) więc po wypłacie pewnie spróbuję
- od 1.12.2009 

, zapach odzywek to juz uwielbiam, co do masek to akurat one od razu mi sie spodobaly - ciasteczka maslane i ciasto piankowe

ale ma też pq chyba jakieś
Zetnij trochę włosy, serio, lepiej będzie się z nimi pracować. Zobacz - Rybiorka sobie ciachnęła mocno po całości i jest najładniejszym barankiem na świecie