|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
a teraz je uwielbiam, zresztą tak ślicznie podkreślają brzuszek pod bluzką spodnie nie lecą z tylka, nie podciagasz ich co chwilka... Spróbuj
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co ja jeszcze na nic nie patrze stwierdzilam ze mam jeszcze duuuzo czasu do kupowania ciuszkow wozka itp moze dlatego ze jeszcze nie wiem czy to dziewczynka czy chlopiec
....mysle ze dopiero po Swietach Bozego Narodzenia zaczne wszystko kompletowac ....co do tesciowych to nie bylam odpowiednia kandydatka bo jestem dziewczyna po przejsciach (rozwodzie)i mam dziecko z pierwszego zwiazku i oni nigdy tego nie zaakceptuja tak jak i wiekszosc ludzi taka mentalnosc Polakow-nie stety ....do tego pochodza ze wsi i gospodarki a ja z miasta wiecie bez hektarow-kolejny minus... bo z tego co slyszalam gdybym byla odpowiednio bogata to nie mieliby nic przeciwko temu ze jestem po przejsciach ....no ale zycie roznie sie czlowiekowi uklada i moje pierwsze ulozylo sie fatalnie-bylam w ciazy w wieku 20 lat no i potem slub bo tak trzeba bo dziecko a pozniej przejrzalam na oczy i sie rozwiodlam.No a teraz od 2 lat jestem szczesliwa z Moim Tż i nie wyobrazam sobie zycia bez niego Przepraszam ze sie Wam zale ale komus musialam.
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym bierze mnie przeziębienie głowa mnie boli, katarumiram trochę, kuruję się naturalnymi specyfikami, może szybko mi przejdzie jestem już w 20 tygodniu wiecie? pooooołowa ciąży, ale szybko zleciało
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jokr3 kupujesz już teraz to łóżeczko? Przez all? ja postaram się namówić tż bo to jest faktycznie okazja a wyposażenie spore. A może te kołderki nie będą takie cieńkie. subtelle to idź do krawcowej może coś zdziała albo poprostu wystaw je na allegro. Ciążowe ciuszki schodzą fajnie. wklejam fotke Luśki - ktoś chciał zobaczyć ja w okazałości chociaż ciężko mi było cyknąć fote bo ciekawska i zaraz do mnie się tuliła
|
|
|
|
|
#3725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pięknie wyglądałaś ![]() Cytat:
i one mają taki pasek w pasie jak normalne spodnie i wydaje mi się , że w tym właśnie jest problem, bo to się strasznie wbija. Też kupilam je nawet takie luźne i nie mam w czym chodzić bo wole w zwykłych spodniach odpiąć guzik i zaczepić na gumkę niż te założyć. Byłam w sobotę w sklepie z ciążowymi i w żadnym modelu nie było takiego pasa tylko ten pas co jest na brzuchu był zszyty razem ze spodniami prawie bez żadnych szwów, wszystko stanowiło ciągłość, nie wiem czy mnie rozumiecie i wtedy nic się nie wbija. Chodzi mi o coś takiego: http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...268173913.html |
||
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym ja biore pod uwage to, ze grudzien/styczen bede juz miala pokazny ten brzuch, byc moze zle samopoczucie, moze zaczne puchnac, a tu zimno, mokro, szybko ciemno i lataj teraz za wozkami i innymi gadzetami. Jak sie po trochu kupuje to tez tak kasy jakby mniej sie wydaje ubywac no chyba, ze ktos odklada i pozniej wydaje na raz powiedzmy 5tys na wszystko. Ja jednak wole teraz poki jeszcze slonce swieci i czuje sie na tyle sprawna, ze pojechac gdzies to nie problem.
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kolderek to pytalam juz chyba z 10 sprzedawcow i kazdy podawal mi ten sam sklad tych kolderek. Wiesz szwagierki mala jest zmarzluchem i gdyby jej nie zawijaly w rozek i na to kolderka to caly czas by miala zimne raczki, nozki i w ogole taka chlodna sie wydawala i przez to marudna. Moze innemu dziecku bedzie pasowala taka kolderka, ale tez nie wiadomo jaka zima bedzie, wiec wole sie rozejrzec za cieplejsza jednak, bo to wiadomo jak sie w domu pali, wietrzy itp. Nie wiem czy nie uzyje takiej koldry dla wiekszego juz dziecka, ktora kupilam w moim angolu za 20zl i miala byc pierwotnie ochraniaczem na sciane z kieszeniami. Zobaczymy jak juz bede miala lozeczko itp to bede dalej kombinowac. |
|
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przepraszaj, po to tu jesteśmy
![]() Ale Ci fajnie,
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspólczuje..... ale trzeba być dobrej myśli, że może nie będzie tak częst wpadać w odwiedzinki
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie ten zestaw z łóżeczkiem śliczny i nie za wysoką cenę ale dla mnie to troche za wcześnie. Zacznę po świętach kompletować wszystko. Zdąży sie na pewno.
Monika267 nie martw sie, najważniejsze ze teraz jesteś szczęśliwa i układasz sobie życie. Nigdy nie wiemy jak nam sie ułoży, a że komuś sie nie podoba twoje wcześniejsze życie to niech spada. Każdy ma jakąś przeszłość której żałuje ale przecież czasu nie cofnie. Ja też mam narzeczonego po rozwodzie, starszego o kilka lat,z dzieckiem które mieszka z nami i też nie zawsze wszyscy byli z tego faktu zadowoleni. Ale my jestesmy szczesliwi i to jest najważniejsze. Wstawiam zdjęcie mojego pupilka i mojego 17tc brzuszka. Też kupiłam jeansy ciążowe w h&m specjalnie troche wieksze ale teraz mi z tyłka spadaja i schowałam je do szafy.
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aż mi się mój przypomniał ślub pięknieCytat:
z takimi ludźmi to nie ma co gadać nawet zatrzymali się w czasach średniowiecza i niestety nic nie zrobisz może kiedyś zrozumieją jak zapragną wnuki zobaczyć i przykro im będzie wtedy dopiero na stare lata jak sami zostanąleci leci ani się obejrzymy a będzie luty, marzec i pierwsze z nas na porodówki będą trafiały ![]() Cytat:
śliczna ta kotka twoja i jak pozuje ładnie
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dokładnie Fajna ta reklama
|
|
|
|
|
#3734 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aja, ale Ty mylisz dwie sprawy, meritum nie jest to, czy jakies kobiety w Twoim otoczeniu karmiły tak długo, bo to nie ma znaczenia, mleko jest mlekiem i ma swoją wartość, nawet jakby 90 % kobiet zdecydowało się w ogóle nim nie karmić Podawałas swojemu dziecku dodatkowe pokarmy i ok, Twoja sprawa, to kiedy się zaczyna podawać te pokarmy dziecku to indywidualna decyzja matki, lekarza pediatry i przede wszystkim dziecka, które swoimi reakcjami pokazuje, czy jest na to gotowe, czy nie. Niezaleznie od tej decyzji, jesli matka decyduje sie ze względów zdrowotnych karmic dziecko tylko piersią do roku, to jej mleko jest w stanie zapewnic dziecku wszystkie składniki odzywcze. Gorzej dla samej matki, bo wiadomo, jest to dla jej organizmu wieksze obciążenie. Ja nigdzie sie nie upieram, że trzeba sama piersią do 1 rż, nie wiem skąd Ci się to wzięło? Nie jestem Twoja teściową, nie projektuj na mnie swoich z nia problemów. Ja tylko prostuję, że mleko po 6 mscu nie musi spełniac tylko funkcji popitki, o czym Ty napisałaś, bo może być ( ale nie musi, jesli mama nie chce) jedynym pełnowartościowym pokarmem nawet do roku i to się zaleca dzieciom alergicznym. Nie rozumiem w ogóle twojej tendencji, żeby sie kłócić na ten temat, w ogóle zauwazyłam, że mamy, które nie decydują sie na karmienie piersią, lub karmia krótko sa strasznie drazliwe na ten temat i zamiast po prostu powiedzieć, że tak, wiem, że mleko kobiece jest najzdrowsze, ale ja podjęłam inna decyzje i już, to będa naginac teorię, że mleko wcale nie jest zdrowe, że było wodniste, że po 6 mscu juz nie ma wartości itd... naprawde nie trzeba w ten sposób uzasadniac swojej decyzji. Wiesz, ja np jestem wegetarianka i ludzie tez często mnie pytają, a co jak jesteś w ciąży itd... a ja nie wymyslam teorii, że wegetarianie mają zdrowsze ciąże, że mięso jest mało wartościowe itd... tylko po prostu łykam więcej suplementów, pilnuje badan krwi i mam wyniki ok, a to, że nie jem mięsa ze względów etycznych to moja sprawa i tyle, nie musze do tego wymyslac dodatkowych teorii i sie usprawiedliwiać i nie czuje sie atakowana, jesli ktos ma inne zdanie na ten temat Cytat:
slicznie Stysia wyglądaliście, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-11 o 14:25 |
||||
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bosti hej zamówiłaś na allegro te leginsy (http://allegro.pl/getry-leginsy-ciaz...257114415.html ) ocieplane jak dojda to napisz mi jakie sa czy cię nigdzie nie cisna jaki materiał gatunkowo i czy nie prześwituje. z góry dziękuję |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie przez to, że jest wczesniaczkiem jej ciałko potzrebyuje więcej ciepełka, bo teoretycznie powinna byc kruszynka jeszcze w brzuszku mamy, tak? o ile wczesniej sie urodziła, bo nie zajarzyłam? ale chyba nieduzo, skoro tak szybko ja puścili do domu? więcej ciepełka tez potrzebują dzieci z niską waga urodzeniową
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że dużo kolorów zależy od płci, a tu jeszcze 2 tygodnie, ech... ![]() Cytat:
![]() Ego,Ty szyjesz tą suknię tylko na ślub w urzędzie?
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój siostrzeniec śpi owinięty w rożek i na to ma kołderkę albo koc, a i tak ma zimne rączki
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
Nio
Mój tż mi tak "kazał", bo my raczej kościelnego nie będziemy mieć i on chciał, żebym założyła taką suknię, bo ślub wezmę tylko raz w życiu ( jaki pewny jest ) a z drugiej strony moja suknia jest naprawdę tania, bo na początku chciałam wypozyczyć, ale u nas to w granicach 1000zl, więc sie nie opłaca, a takie lekkie a ładne sukieneczki jak Stysia miała to chyba nie dla mnie bo ja wielka baba jestem
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest to dla zdrowia dziecka obojetne jakie będą piły ![]() albo uważają, że zdrowsze jest wprowadzanie od 3 miesiąca pokarów niż pozostawianie dziecka tylko na mleku do roku zycia, rózne są opinie Stysia71 slicznie wyglądałaś, dziewczęco i elegancko, super
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-11 o 14:55 |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak najbardziej w takim razie rozumiem potrzebę szycia sukni typowo ślubnej nie ma co naginać przekonań jednego czy drugiego, skoro ze ślubu cywilnego też można zrobić prawdziwe weselicho a jak w ogóle idzie szycie sukni? Już skończona?
|
|
#3742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzusio też ładny, zgrabniutki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sukienka już prawie, bo w sobotę ją odbieram, jadę oczywiście jeszcze ją przymierzyć, bo pewnie urosłam i będzie trzeba coś poluzować ![]() Z drugiej strony może jakbym miała więcej czasu na zastanowienie sie i poszukanie czegoś to może bym znalazła cos takiego jak Stysia, ale my się zdecydowaliśmy na datę bardzo szybko, bo nam się zachciał, a że moja ciocia jest kierownikiem usc to nie było z datą problemu, a tydzień później się okazało że jestem w ciąży zaskoczeni nie byliśmy, bo to planowane tylko nie myślelismy, że tak szybko nam się uda
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Blackrose jakbyście tak jechali do tej Częstochowy to daj potem znać
Też mam nie daleko więc może warto się wybrać. napisz proszę jakieś adresy czy coś jak będziesz wiedziała - bardzo proszę
|
|
|
|
#3745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero jutro mam pierwszą przymiarkę, a już przybrałam 1,5 cm w pasie od brania miary więc będzie szaleństwo ![]() My z TŻ nie ukrywam, gdzieś mieliśmy w planach dzidziusia,ale raczej dalej niż bliżej, a że tak się złożyło, to postanowiliśmy wziąć ślub teraz a nie za rok,dwa, trzy czy na kiedy by to odkładać
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
![]() pamietacie mnie jeszcze ? jednak mam dwa terminy nadal jeden an 30 kwietnia drugi na 17 maja obecnie jestem w 12 tygodniu wczorj w sumie zaczelismy w piatek bylam na usg dzidzius okej, 3 cm, machal mi raczkami i nozkami, serduszko widzialam, slyszalam, lezka poleciala wszystko jest wporzadku za msc nastepna kontrolapatrze na wasze slodkie brzuszki, niesamowite ![]() mi zaczyna rosnac w obcislym dlugim golwie juz troszke widac :
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() subtelle a może spróbuj sprzedać na allegro monika po to jesteśmy żeby się nam wyżalić najważniejsze że jesteś szczęśliwa a teściową olej blackrose ja prosiłam, kicia śliczna milena piesio śliczny ![]() agus pewnie że pamiętamy, witaj z powrotem |
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Odebrałam dziś wyniki PAPP-Y i: ryzyko zespołu Downa 1:3900, zespołu Edwardsa 1:9500 a zespołu Patau 1:30000. Jestem happy Niutka, kiepsko z tym Twoim samopoczuciem Żeby się tylko nie zaczęło piep...ć bo nie pozwolą Ci później na poród w domu U nas w USC bez problemu mozna zapisać takie imiona jak Alex, Max czy Olivier, kwestia miasta. Ile przytyłaś od początku? Trzecia ciąża to jednak nie przelewki, chyba trudniej utrzymać wagę. Marsylia, dzięki za normy Patrycja, gratuluję synka Monika267, najważniejsze że maleństwo zdrowe, będzie dobrze Migotka8765, witaj Eirene, trzymam kciuki Stysia, piękne fotki Milena87, śliczny brzusio a z Ciebie piękna dziewczyna |
|
|
|
#3750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

....mysle ze dopiero po Swietach Bozego Narodzenia zaczne wszystko kompletowac
....do tego pochodza ze wsi i gospodarki a ja z miasta wiecie bez hektarow-kolejny minus... bo z tego co slyszalam gdybym byla odpowiednio bogata to nie mieliby nic przeciwko temu ze jestem po przejsciach
....no ale zycie roznie sie czlowiekowi uklada i moje pierwsze ulozylo sie fatalnie-bylam w ciazy w wieku 20 lat no i potem slub bo tak trzeba bo dziecko a pozniej przejrzalam na oczy i sie rozwiodlam.No a teraz od 2 lat jestem szczesliwa z Moim Tż i nie wyobrazam sobie zycia bez niego
głowa mnie boli, katar
pooooołowa ciąży, ale szybko zleciało 

jakieś 110 km

najważniejsze że jesteś szczęśliwa a teściową olej