Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 13:35   #3721
subtelle
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
ego, a no widzisz ja w dwa dni nadrobilam ok 40 stron, wiec juz nawet nie pamietalam o co kto czasem pytal

Subtelle pomysl z szeklami w sumie nie zly, tylko ja nie lubie takich rzeczy za bardzo nosic, bo mnei zaraz uwiera, cisnie i w ogole marudze, ale no zobaczymy.
Ja nigdy dotąd nie nosiłam szelek. Też wydawały mi się mega niewygodne.
a teraz je uwielbiam, zresztą tak ślicznie podkreślają brzuszek pod bluzką spodnie nie lecą z tylka, nie podciagasz ich co chwilka...
Spróbuj

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:40   #3722
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Wiecie co ja jeszcze na nic nie patrze stwierdzilam ze mam jeszcze duuuzo czasu do kupowania ciuszkow wozka itp moze dlatego ze jeszcze nie wiem czy to dziewczynka czy chlopiec ....mysle ze dopiero po Swietach Bozego Narodzenia zaczne wszystko kompletowac....co do tesciowych to nie bylam odpowiednia kandydatka bo jestem dziewczyna po przejsciach (rozwodzie)i mam dziecko z pierwszego zwiazku i oni nigdy tego nie zaakceptuja tak jak i wiekszosc ludzi taka mentalnosc Polakow-nie stety....do tego pochodza ze wsi i gospodarki a ja z miasta wiecie bez hektarow-kolejny minus... bo z tego co slyszalam gdybym byla odpowiednio bogata to nie mieliby nic przeciwko temu ze jestem po przejsciach ....no ale zycie roznie sie czlowiekowi uklada i moje pierwsze ulozylo sie fatalnie-bylam w ciazy w wieku 20 lat no i potem slub bo tak trzeba bo dziecko a pozniej przejrzalam na oczy i sie rozwiodlam.No a teraz od 2 lat jestem szczesliwa z Moim Tż i nie wyobrazam sobie zycia bez niegoPrzepraszam ze sie Wam zale ale komus musialam.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:45   #3723
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Stysia super zdjatka
Subtelle wiem o czym mowisz, ale ja akurat mam odwrotny problem, bo kupilam juz spodnie bardziej na grudzien czyli jak brzuchol bedzie wiekszy i wlasnie w tym zszyciu sa o rozm za luzne i mnie to starsznie wkurza, bo ten panel tez mi zjezdza, bo brzuch jeszcze nie taki pekaty i normlanie czasem sie czuje jakbym miala w gacie narobione
Nie wiem co Ci poradzic, ale moze da sie wymienic czy jak, bo przeciez pozniej to juz ich w ogole nie zalozysz jak juz teraz cisna, a nie kupilas ich po to, zeby teraz lezaly w szafie.
jeny no mam tak samo :/ niby spodnie maja taka gumke co mozna ja zacisnac dodatkowo ale tez sie czuje jakbym miala w gacie narobione he he

poza tym bierze mnie przeziębienie głowa mnie boli, katar
umiram trochę, kuruję się naturalnymi specyfikami, może szybko mi przejdzie

jestem już w 20 tygodniu wiecie? pooooołowa ciąży, ale szybko zleciało
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:49   #3724
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Obiecałam,że wstawię zdjęcia ze ślubu, obietnicę spełniam miłego oglądania
ślicznie wyglądaliście, widać że szczęśliwi jesteście

Jokr3 kupujesz już teraz to łóżeczko? Przez all? ja postaram się namówić tż bo to jest faktycznie okazja a wyposażenie spore. A może te kołderki nie będą takie cieńkie.

subtelle to idź do krawcowej może coś zdziała albo poprostu wystaw je na allegro. Ciążowe ciuszki schodzą fajnie.

wklejam fotke Luśki - ktoś chciał zobaczyć ja w okazałości chociaż ciężko mi było cyknąć fote bo ciekawska i zaraz do mnie się tuliła

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:49   #3725
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, jak patrzę na Ciebie to trochę żałuję, że nie wybrałam sobie takiej lekkiej sukieneczki jak Ty tylko dałam się namówić na typową ślubna, bo my mamy tylko cywilny chyba tak jak Wy z tego co zauważyłam
Pięknie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam kłopot ze spodniami ciążowymi, kupiłam trzy pary, jedne są duże, trochę za duże, ale na później będą ok.
Ale dwie pary, jeansy i lniane mnie uwierają na tym szyciu pod gumką. Nie są ciasne, na udach, w tyłku leżą super, ale to miejsce gdzie wszyty jest ten pas ciążowy normalnie mnie ciśnie.... nie pomaga obniżanie, naciąganie.... Nie wiem co robić.... nie mam w czym chodzić.
boję się kupić kolejnych bo znów będzie ten problem boję się, że wywaliłam kasę w błoto, bo nie mogę chodzić w tych gaciach..dopóki stoję jest ok, ale jak siadam to po 5 minutach mnie ciśnie, boli, gniecie...
No nie da się tak.... a w pracy muszę jakoś wyglądać...
Macie też taki problem?
Wiesz co , ja kupiłam spodnie jedne na allegro takie http://allegro.pl/supermodne-spodnie...228247855.html
i one mają taki pasek w pasie jak normalne spodnie i wydaje mi się , że w tym właśnie jest problem, bo to się strasznie wbija. Też kupilam je nawet takie luźne i nie mam w czym chodzić bo wole w zwykłych spodniach odpiąć guzik i zaczepić na gumkę niż te założyć. Byłam w sobotę w sklepie z ciążowymi i w żadnym modelu nie było takiego pasa tylko ten pas co jest na brzuchu był zszyty razem ze spodniami prawie bez żadnych szwów, wszystko stanowiło ciągłość, nie wiem czy mnie rozumiecie i wtedy nic się nie wbija.
Chodzi mi o coś takiego:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...268173913.html
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:49   #3726
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja jeszcze na nic nie patrze stwierdzilam ze mam jeszcze duuuzo czasu do kupowania ciuszkow wozka itp moze dlatego ze jeszcze nie wiem czy to dziewczynka czy chlopiec ....mysle ze dopiero po Swietach Bozego Narodzenia zaczne wszystko kompletowac....co do tesciowych to nie bylam odpowiednia kandydatka bo jestem dziewczyna po przejsciach (rozwodzie)i mam dziecko z pierwszego zwiazku i oni nigdy tego nie zaakceptuja tak jak i wiekszosc ludzi taka mentalnosc Polakow-nie stety....do tego pochodza ze wsi i gospodarki a ja z miasta wiecie bez hektarow-kolejny minus... bo z tego co slyszalam gdybym byla odpowiednio bogata to nie mieliby nic przeciwko temu ze jestem po przejsciach ....no ale zycie roznie sie czlowiekowi uklada i moje pierwsze ulozylo sie fatalnie-bylam w ciazy w wieku 20 lat no i potem slub bo tak trzeba bo dziecko a pozniej przejrzalam na oczy i sie rozwiodlam.No a teraz od 2 lat jestem szczesliwa z Moim Tż i nie wyobrazam sobie zycia bez niegoPrzepraszam ze sie Wam zale ale komus musialam.
Powiem Ci, ze ja moze tez bym w taka goraczke nie wpadla gdybym nie miala w domu najpierw ciezarowki teraz noworodka, bo to zawsze jak z nia chodzilam do sklepu i widzialam jak cos tam kupuje to mi sie tez zachciewalo i jak juz raz cos kupilam to potem jak lawina poszlo Poza tym ja biore pod uwage to, ze grudzien/styczen bede juz miala pokazny ten brzuch, byc moze zle samopoczucie, moze zaczne puchnac, a tu zimno, mokro, szybko ciemno i lataj teraz za wozkami i innymi gadzetami. Jak sie po trochu kupuje to tez tak kasy jakby mniej sie wydaje ubywac no chyba, ze ktos odklada i pozniej wydaje na raz powiedzmy 5tys na wszystko. Ja jednak wole teraz poki jeszcze slonce swieci i czuje sie na tyle sprawna, ze pojechac gdzies to nie problem.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:56   #3727
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Stysia pięknie wyglądałaś sukienka superowa!
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:57   #3728
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ślicznie wyglądaliście, widać że szczęśliwi jesteście

Jokr3 kupujesz już teraz to łóżeczko? Przez all? ja postaram się namówić tż bo to jest faktycznie okazja a wyposażenie spore. A może te kołderki nie będą takie cieńkie.

subtelle to idź do krawcowej może coś zdziała albo poprostu wystaw je na allegro. Ciążowe ciuszki schodzą fajnie.

wklejam fotke Luśki - ktoś chciał zobaczyć ja w okazałości chociaż ciężko mi było cyknąć fote bo ciekawska i zaraz do mnie się tuliła
Tak, bo planowalismy teraz juz kupic wlasnie lozeczko i wozek, zeby miec te najgrubsze rzeczy z glowy. No i w klubie pisalam jak tam u nas z finansami, wiec to tez odgrywa duza role. Poza tym wlasnie to okazja i nie wiadomo czy np w styczniu jeszcze takie cos bedzie, a na tym lozeczku od samego poczatku mi zalezalo, bo jest cudne.
Co do kolderek to pytalam juz chyba z 10 sprzedawcow i kazdy podawal mi ten sam sklad tych kolderek. Wiesz szwagierki mala jest zmarzluchem i gdyby jej nie zawijaly w rozek i na to kolderka to caly czas by miala zimne raczki, nozki i w ogole taka chlodna sie wydawala i przez to marudna. Moze innemu dziecku bedzie pasowala taka kolderka, ale tez nie wiadomo jaka zima bedzie, wiec wole sie rozejrzec za cieplejsza jednak, bo to wiadomo jak sie w domu pali, wietrzy itp. Nie wiem czy nie uzyje takiej koldry dla wiekszego juz dziecka, ktora kupilam w moim angolu za 20zl i miala byc pierwotnie ochraniaczem na sciane z kieszeniami. Zobaczymy jak juz bede miala lozeczko itp to bede dalej kombinowac.
Stary 2010-10-11, 13:59   #3729
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam ze sie Wam zale ale komus musialam.
Nie przepraszaj, po to tu jesteśmy

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie,
Stary 2010-10-11, 14:02   #3730
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
O mojej teściowej to ja mogę książkę napisać
W każdym razie ona taki troszku moher, a kiedyś nie wytrzymała i mi wykrzyczała w nerwach "Bo Ty mi kur.... syna zabrałaś!!!"
Dobrze, że zołza daleko mieszka jakieś 110 km
Ulala...widze że "urocze" babsjo z niej wspólczuje..... ale trzeba być dobrej myśli, że może nie będzie tak częst wpadać w odwiedzinki
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:05   #3731
Milena87
Raczkowanie

Faktycznie ten zestaw z łóżeczkiem śliczny i nie za wysoką cenę ale dla mnie to troche za wcześnie. Zacznę po świętach kompletować wszystko. Zdąży sie na pewno.

Monika267 nie martw sie, najważniejsze ze teraz jesteś szczęśliwa i układasz sobie życie. Nigdy nie wiemy jak nam sie ułoży, a że komuś sie nie podoba twoje wcześniejsze życie to niech spada. Każdy ma jakąś przeszłość której żałuje ale przecież czasu nie cofnie. Ja też mam narzeczonego po rozwodzie, starszego o kilka lat,z dzieckiem które mieszka z nami i też nie zawsze wszyscy byli z tego faktu zadowoleni. Ale my jestesmy szczesliwi i to jest najważniejsze.

Wstawiam zdjęcie mojego pupilka i mojego 17tc brzuszka. Też kupiłam jeansy ciążowe w h&m specjalnie troche wieksze ale teraz mi z tyłka spadaja i schowałam je do szafy.
Stary 2010-10-11, 14:05   #3732
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Jeju, ale macie teściowe, szok
Aja ja to się tej Twojej dziwię, bo moja mama, to mojego brata by oddała i jeszcze tą dziewczynę po rękach by całowała, że go zabierze Nie jest taki zły tylko, że stary juz jest i mógłby sobie kogos na stałe znaleźć a nie siedzi z mamusią
jak w tej reklamie: jak się wyprowadzisz, będziesz mógł tu jeść, bo kiedyś się wyprowadzisz

Cytat:
ślicznie wyglądałaś mężulo również, piękna fryzurka sukienka aż mi się mój przypomniał ślub pięknie

Cytat:
od tego jest forum i my z takimi ludźmi to nie ma co gadać nawet zatrzymali się w czasach średniowiecza i niestety nic nie zrobisz może kiedyś zrozumieją jak zapragną wnuki zobaczyć i przykro im będzie wtedy dopiero na stare lata jak sami zostaną

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
leci leci ani się obejrzymy a będzie luty, marzec i pierwsze z nas na porodówki będą trafiały

Cytat:
uwielbiam koty, bardziej powiem od psów śliczna ta kotka twoja i jak pozuje ładnie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:12   #3733
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
jak w tej reklamie: jak się wyprowadzisz, będziesz mógł tu jeść, bo kiedyś się wyprowadzisz

No dokładnie Fajna ta reklama
Stary 2010-10-11, 14:16   #3734
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się,że można z "x" w środku, ostatnio przypadkiem poszukując imienia dla swojego Maleństwa, natknęłam się na wyrok Sądu w tej sprawie, Sąd stwierdził, że "x" jest literą znajdującą się w polskim alfabecie, więc można nadawać imiona z użyciem tej literki. Z tego wynika więc,że USC nie powinny robić problemów w tym względzie
nie jestem na 100% pewna, ale z tego co wiem sądownictwo w Polsce nie opiera sie na zasadzie precedensu (jak np w USA) - oznacza to, że nawet jesli jakis sąd cos ustali dla kogos, to nie jest zobowiązujące dla kolejnych tego typu spraw, tylko każdy taki przypadek trzeba rozpatrywać od nowa, a sędzia nie musi sie opierac na wyroku z tamtej sprawy, tylko może wydac swój niezalezny wyrok, ale oczywiście jest większa szansa, jesli cos ktos tam ustalił, że nieformalnie będą inni sie na tym wzorować

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam
Odnośnie karmienia ja moją córkę karmiłam rok i 4 miesiące(rekordzistka ze mnie co) mała miała podejrzenie skazy białkowej i nie mogła dostawać innego mleka a nawet bardzo go nie chciała a próbowałam wszystkich możliwych ja odciągałam wieczorem i wkładałam do lodówki i jak byłam w pracy to mój mąż dawał jej moje mleko z butli.Miałam ręczny laktator i niestety trwało to długo i męczące.Teraz mam zamiar karmić co najmniej do roku ale zobaczymy jak będzie.
Bardzo fajnie, że sa osoby, które też długo karmiły

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Niutka sorki, ale jak na razie to Ty naginasz rzeczywistość, nie znam żadnej kobiety, która by karmiła tylko cycem do 1 czy 2 roku życia. Jedzenie u Nas w sklepach jest, bo nie żyjemy w krajach trzeciego świata, nawet duży wybór jest. Poza ty karmienie 9 miesięcy to nie jest krótko, tylko średnio.
Dawałam inne jedzenie niż mleko bo uważam, że dostarczyłam dziecku przez to stanowczo więcej witamin, węglowodanów, białka i innego ciorstwa którego pewnie nie produkowałam.

Nie mam nic przeciwko długiemu karmieniu piersią, ale bez przesady, że tylko piersią. Moja mama mnie karmiła 2 lata, siostrę 2,5 roku.

Uważam, że wychodzisz z zasady iż tylko Ty masz rację, już kiedyś Ci to dziewczyny pisały. Nawet uważasz, że położna z doświadczeniem jest głupia, bo to Ty masz rację nie ona. W szkole rodzenia mówią tak, wg. Niutki nieprawda - kłamią.
Zastanów się czasami.

Aja, ale Ty mylisz dwie sprawy, meritum nie jest to, czy jakies kobiety w Twoim otoczeniu karmiły tak długo, bo to nie ma znaczenia, mleko jest mlekiem i ma swoją wartość, nawet jakby 90 % kobiet zdecydowało się w ogóle nim nie karmić Podawałas swojemu dziecku dodatkowe pokarmy i ok, Twoja sprawa, to kiedy się zaczyna podawać te pokarmy dziecku to indywidualna decyzja matki, lekarza pediatry i przede wszystkim dziecka, które swoimi reakcjami pokazuje, czy jest na to gotowe, czy nie. Niezaleznie od tej decyzji, jesli matka decyduje sie ze względów zdrowotnych karmic dziecko tylko piersią do roku, to jej mleko jest w stanie zapewnic dziecku wszystkie składniki odzywcze. Gorzej dla samej matki, bo wiadomo, jest to dla jej organizmu wieksze obciążenie.

Ja nigdzie sie nie upieram, że trzeba sama piersią do 1 rż, nie wiem skąd Ci się to wzięło? Nie jestem Twoja teściową, nie projektuj na mnie swoich z nia problemów.

Ja tylko prostuję, że mleko po 6 mscu nie musi spełniac tylko funkcji popitki, o czym Ty napisałaś, bo może być ( ale nie musi, jesli mama nie chce) jedynym pełnowartościowym pokarmem nawet do roku i to się zaleca dzieciom alergicznym.

Nie rozumiem w ogóle twojej tendencji, żeby sie kłócić na ten temat, w ogóle zauwazyłam, że mamy, które nie decydują sie na karmienie piersią, lub karmia krótko sa strasznie drazliwe na ten temat i zamiast po prostu powiedzieć, że tak, wiem, że mleko kobiece jest najzdrowsze, ale ja podjęłam inna decyzje i już, to będa naginac teorię, że mleko wcale nie jest zdrowe, że było wodniste, że po 6 mscu juz nie ma wartości itd... naprawde nie trzeba w ten sposób uzasadniac swojej decyzji.

Wiesz, ja np jestem wegetarianka i ludzie tez często mnie pytają, a co jak jesteś w ciąży itd... a ja nie wymyslam teorii, że wegetarianie mają zdrowsze ciąże, że mięso jest mało wartościowe itd... tylko po prostu łykam więcej suplementów, pilnuje badan krwi i mam wyniki ok, a to, że nie jem mięsa ze względów etycznych to moja sprawa i tyle, nie musze do tego wymyslac dodatkowych teorii i sie usprawiedliwiać i nie czuje sie atakowana, jesli ktos ma inne zdanie na ten temat

Cytat:

slicznie Stysia wyglądaliście, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-11 o 14:25
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:28   #3735
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze raz gratulację . śliczne zdjęcia

bosti hej zamówiłaś na allegro te leginsy (http://allegro.pl/getry-leginsy-ciaz...257114415.html ) ocieplane jak dojda to napisz mi jakie sa czy cię nigdzie nie cisna jaki materiał gatunkowo i czy nie prześwituje. z góry dziękuję
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:30   #3736
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
. Wiesz szwagierki mala jest zmarzluchem i gdyby jej nie zawijaly w rozek i na to kolderka to caly czas by miala zimne raczki, nozki i w ogole taka chlodna sie wydawala i przez to marudna. Moze innemu dziecku bedzie pasowala taka kolderka, ale tez nie wiadomo jaka zima bedzie, wiec wole sie rozejrzec za cieplejsza jednak, bo to wiadomo jak sie w domu pali, wietrzy itp. Nie wiem czy nie uzyje takiej koldry dla wiekszego juz dziecka, ktora kupilam w moim angolu za 20zl i miala byc pierwotnie ochraniaczem na sciane z kieszeniami. Zobaczymy jak juz bede miala lozeczko itp to bede dalej kombinowac.

Pewnie przez to, że jest wczesniaczkiem jej ciałko potzrebyuje więcej ciepełka, bo teoretycznie powinna byc kruszynka jeszcze w brzuszku mamy, tak?
o ile wczesniej sie urodziła, bo nie zajarzyłam? ale chyba nieduzo, skoro tak szybko ja puścili do domu?
więcej ciepełka tez potrzebują dzieci z niską waga urodzeniową
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:38   #3737
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nic nie kupiłam
dużo rzeczy oglądam w necie i myślę co bym chciała,
ale do czynów nie przeszłam,

nawet jednego ubranka nie mam,
bo płci nie znam
ja osobiście też jeszcze ani grosza na ciuszek nie wydałam, mam nadzieję, że nie braknie zdrowia i będzie czas na spokojnie pokupować wszystko dla malucha tym bardziej, że dużo kolorów zależy od płci, a tu jeszcze 2 tygodnie, ech...

Cytat:
Częstochowa wiedzie prym w wózkach jak szukam na necie. Może nawet tam zrobimy sobie wycieczke w weekend, połączymy przyjemne z pożytecznym dzwoniłam po sklepach w zabrzu i gliwicach i ceny to od 900 min, jest jednak różnica z allegro. Co Wy na to: http://allegro.pl/wozek-vajper-fotel...259113314.html wypasiony, z parasolką, śpiworkiem i ogólnie mi się podoba i ta cena

ja tylko poczułam ten jeden raz wyraźne kopnięcie i raz wieczorem i to wszystko, no ale w sumie to 17 tydzień teraz a pierwszy raz był w 16 więc i tak wcześnie.
To będziemy trzymać kciuki za wizyte i daj znać potem
Częstochowa? No proszę, to dobra wiadomość, jak zaczniemy się rozglądać za wózkiem to zgłoszę się po parę adresów do Ciebie

Cytat:
Super, jak patrzę na Ciebie to trochę żałuję, że nie wybrałam sobie takiej lekkiej sukieneczki jak Ty tylko dałam się namówić na typową ślubna, bo my mamy tylko cywilny chyba tak jak Wy z tego co zauważyłam
Pięknie wyglądałaś
Ego,Ty szyjesz tą suknię tylko na ślub w urzędzie?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:49   #3738
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kolderek to pytalam juz chyba z 10 sprzedawcow i kazdy podawal mi ten sam sklad tych kolderek. Wiesz szwagierki mala jest zmarzluchem i gdyby jej nie zawijaly w rozek i na to kolderka to caly czas by miala zimne raczki, nozki i w ogole taka chlodna sie wydawala i przez to marudna.

mój siostrzeniec śpi owinięty w rożek i na to ma kołderkę albo koc,
a i tak ma zimne rączki
Stary 2010-10-11, 14:50   #3739
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ego,Ty szyjesz tą suknię tylko na ślub w urzędzie?
Nio Mój tż mi tak "kazał", bo my raczej kościelnego nie będziemy mieć i on chciał, żebym założyła taką suknię, bo ślub wezmę tylko raz w życiu ( jaki pewny jest) a z drugiej strony moja suknia jest naprawdę tania, bo na początku chciałam wypozyczyć, ale u nas to w granicach 1000zl, więc sie nie opłaca, a takie lekkie a ładne sukieneczki jak Stysia miała to chyba nie dla mnie bo ja wielka baba jestem
Stary 2010-10-11, 14:52   #3740
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem w ogóle twojej tendencji, żeby sie kłócić na ten temat, w ogóle zauwazyłam, że mamy, które nie decydują sie na karmienie piersią, lub karmia krótko sa strasznie drazliwe na ten temat i zamiast po prostu powiedzieć, że tak, wiem, że mleko kobiece jest najzdrowsze, ale ja podjęłam inna decyzje i już, to będa naginac teorię, że mleko wcale nie jest zdrowe, że było wodniste, że po 6 mscu juz nie ma wartości itd... naprawde nie trzeba w ten sposób uzasadniac swojej decyzji.
bo może są osoby, które uważają, że mleko matki nie jest najzdrowsze,
i jest to dla zdrowia dziecka obojetne jakie będą piły
albo uważają, że zdrowsze jest wprowadzanie od 3 miesiąca pokarów niż pozostawianie dziecka tylko na mleku do roku zycia,
rózne są opinie

Stysia71
slicznie wyglądałaś,
dziewczęco i elegancko, super

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-11 o 14:55
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:56   #3741
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Nio Mój tż mi tak "kazał", bo my raczej kościelnego nie będziemy mieć i on chciał, żebym założyła taką suknię, bo ślub wezmę tylko raz w życiu ( jaki pewny jest) a z drugiej strony moja suknia jest naprawdę tania, bo na początku chciałam wypozyczyć, ale u nas to w granicach 1000zl, więc sie nie opłaca, a takie lekkie a ładne sukieneczki jak Stysia miała to chyba nie dla mnie bo ja wielka baba jestem
Ahaaa i wszystko jasne jak najbardziej w takim razie rozumiem potrzebę szycia sukni typowo ślubnej nie ma co naginać przekonań jednego czy drugiego, skoro ze ślubu cywilnego też można zrobić prawdziwe weselicho a jak w ogóle idzie szycie sukni? Już skończona?

Stary 2010-10-11, 14:59   #3742
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Faktycznie ten zestaw z łóżeczkiem śliczny i nie za wysoką cenę ale dla mnie to troche za wcześnie. Zacznę po świętach kompletować wszystko. Zdąży sie na pewno.

Monika267 nie martw sie, najważniejsze ze teraz jesteś szczęśliwa i układasz sobie życie. Nigdy nie wiemy jak nam sie ułoży, a że komuś sie nie podoba twoje wcześniejsze życie to niech spada. Każdy ma jakąś przeszłość której żałuje ale przecież czasu nie cofnie. Ja też mam narzeczonego po rozwodzie, starszego o kilka lat,z dzieckiem które mieszka z nami i też nie zawsze wszyscy byli z tego faktu zadowoleni. Ale my jestesmy szczesliwi i to jest najważniejsze.

Wstawiam zdjęcie mojego pupilka i mojego 17tc brzuszka. Też kupiłam jeansy ciążowe w h&m specjalnie troche wieksze ale teraz mi z tyłka spadaja i schowałam je do szafy.
śliczny psiak, jaka poza brzusio też ładny, zgrabniutki widać że zadowolona mama
Cytat:

Częstochowa? No proszę, to dobra wiadomość, jak zaczniemy się rozglądać za wózkiem to zgłoszę się po parę adresów do Ciebie
jak mi się uda namówić męża to w sobote pojedziemy do cz-wy pooglądać to wtedy zdam relacje co i jak. Pisałam to tych co na all mają wystawione bo stamtąd podobają mi się wózki. Bo niestety na wózek za 1500 nas nie stać a wydaje mi się że różnica jest tylko w wadze między tymi wózkami za 600zł
Cytat:
mój siostrzeniec śpi owinięty w rożek i na to ma kołderkę albo koc,
a i tak ma zimne rączki
to może ma złe krążenie? Bo ja całe życie mam zimne ręce/nogi i mówią mi że to złe krążenie

oczekujemy
Stary 2010-10-11, 15:10   #3743
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahaaa i wszystko jasne jak najbardziej w takim razie rozumiem potrzebę szycia sukni typowo ślubnej nie ma co naginać przekonań jednego czy drugiego, skoro ze ślubu cywilnego też można zrobić prawdziwe weselicho a jak w ogóle idzie szycie sukni? Już skończona?
To nie przekonania tylko tż jest po rozwodzie, więc musiałby unieważnić kościelny a w to nam się za bardzo nie chce "bawić" z ta babą.
A sukienka już prawie, bo w sobotę ją odbieram, jadę oczywiście jeszcze ją przymierzyć, bo pewnie urosłam i będzie trzeba coś poluzować
Z drugiej strony może jakbym miała więcej czasu na zastanowienie sie i poszukanie czegoś to może bym znalazła cos takiego jak Stysia, ale my się zdecydowaliśmy na datę bardzo szybko, bo nam się zachciał, a że moja ciocia jest kierownikiem usc to nie było z datą problemu, a tydzień później się okazało że jestem w ciąży zaskoczeni nie byliśmy, bo to planowane tylko nie myślelismy, że tak szybko nam się uda
Stary 2010-10-11, 15:12   #3744
megi2015
Zadomowienie

Blackrose jakbyście tak jechali do tej Częstochowy to daj potem znać Też mam nie daleko więc może warto się wybrać. napisz proszę jakieś adresy czy coś jak będziesz wiedziała - bardzo proszę
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 15:16   #3745
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Pewnie przez to, że jest wczesniaczkiem jej ciałko potzrebyuje więcej ciepełka, bo teoretycznie powinna byc kruszynka jeszcze w brzuszku mamy, tak?
o ile wczesniej sie urodziła, bo nie zajarzyłam? ale chyba nieduzo, skoro tak szybko ja puścili do domu?
więcej ciepełka tez potrzebują dzieci z niską waga urodzeniową
Tz wiesz co z tym wczesniakiem to tak dziwnie wyszlo, bo miala termin na za 3 tyg, a pozniej jej powiedzieli, ze jakby urodzila tydzien pozniej to mala juz by nie byla jako wczesniak traktowana. No i waga 3400 chyba i 56cm w ogole nie wskazuje na wczesniaka i tez sie tam dziwili.

Cytat:
bo może są osoby, które uważają, że mleko matki nie jest najzdrowsze,
i jest to dla zdrowia dziecka obojetne jakie będą piły
albo uważają, że zdrowsze jest wprowadzanie od 3 miesiąca pokarów niż pozostawianie dziecka tylko na mleku do roku zycia,
rózne są opinie

Stysia71
slicznie wyglądałaś,
dziewczęco i elegancko, super
No takie cos to mnie rozklada na lopatki po prostu, a najlepsze, ze mamy taka wlasnie sasiadke, ktora nie karmila w ogole piersia i zamiast powiedziec, ze bo nie chciala czy cos przeciez to jej sparwa to powiedziala, ze to dlatego, ze mleko matki jest nie zdrowe .
Stary 2010-10-11, 15:26   #3746
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
To nie przekonania tylko tż jest po rozwodzie, więc musiałby unieważnić kościelny a w to nam się za bardzo nie chce "bawić" z ta babą.
A sukienka już prawie, bo w sobotę ją odbieram, jadę oczywiście jeszcze ją przymierzyć, bo pewnie urosłam i będzie trzeba coś poluzować
Z drugiej strony może jakbym miała więcej czasu na zastanowienie sie i poszukanie czegoś to może bym znalazła cos takiego jak Stysia, ale my się zdecydowaliśmy na datę bardzo szybko, bo nam się zachciał, a że moja ciocia jest kierownikiem usc to nie było z datą problemu, a tydzień później się okazało że jestem w ciąży zaskoczeni nie byliśmy, bo to planowane tylko nie myślelismy, że tak szybko nam się uda
No tak,gorący okres rosnących brzuszków, więc lepiej domierzyć do ostatniej chwili ja dopiero jutro mam pierwszą przymiarkę, a już przybrałam 1,5 cm w pasie od brania miary więc będzie szaleństwo
My z TŻ nie ukrywam, gdzieś mieliśmy w planach dzidziusia,ale raczej dalej niż bliżej, a że tak się złożyło, to postanowiliśmy wziąć ślub teraz a nie za rok,dwa, trzy czy na kiedy by to odkładać

Stary 2010-10-11, 15:31   #3747
agus87
Zakorzenienie

czesc mamusie
pamietacie mnie jeszcze ?
jednak mam dwa terminy nadal
jeden an 30 kwietnia drugi na 17 maja
obecnie jestem w 12 tygodniu wczorj w sumie zaczelismy
w piatek bylam na usg
dzidzius okej, 3 cm, machal mi raczkami i nozkami, serduszko widzialam, slyszalam, lezka poleciala
wszystko jest wporzadku za msc nastepna kontrola
patrze na wasze slodkie brzuszki, niesamowite
mi zaczyna rosnac
w obcislym dlugim golwie juz troszke widac :
Stary 2010-10-11, 15:49   #3748
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
stysia piękna z ciebie dziewczyna jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

subtelle
a może spróbuj sprzedać na allegro

monika po to jesteśmy żeby się nam wyżalić najważniejsze że jesteś szczęśliwa a teściową olej

blackrose ja prosiłam, kicia śliczna, wygląda na młodziutką

milena
piesio śliczny a brzuszek już też ładnie urósł i jaki jest zgrabniutki - super

agus pewnie że pamiętamy, witaj z powrotem
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 15:50   #3749
gosikk_s
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Odebrałam dziś wyniki PAPP-Y i: ryzyko zespołu Downa 1:3900, zespołu Edwardsa 1:9500 a zespołu Patau 1:30000. Jestem happy Dwa lata temu ryzyko zespołu Downa miałam 1:840 więc spodziewałam się teraz jeszcze gorszego wyniku a tu miła niespodzianka Oczywiście, ze względu na wiek lekarz wydający mi wynik zaproponował test potrójny i amnio ale podziękowałam

Niutka, kiepsko z tym Twoim samopoczuciem Żeby się tylko nie zaczęło piep...ć bo nie pozwolą Ci później na poród w domu U nas w USC bez problemu mozna zapisać takie imiona jak Alex, Max czy Olivier, kwestia miasta. Ile przytyłaś od początku? Trzecia ciąża to jednak nie przelewki, chyba trudniej utrzymać wagę.

Marsylia, dzięki za normy zapisałam i będę mieć porównanie

Patrycja, gratuluję synka Słodkie foteczki

Monika267, najważniejsze że maleństwo zdrowe, będzie dobrze A brzuszek śliczny i maleńki

Migotka8765, witaj

Eirene, trzymam kciuki

Stysia, piękne fotki

Milena87, śliczny brzusio a z Ciebie piękna dziewczyna

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:09   #3750
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Blackrose jakbyście tak jechali do tej Częstochowy to daj potem znać Też mam nie daleko więc może warto się wybrać. napisz proszę jakieś adresy czy coś jak będziesz wiedziała - bardzo proszę
jak zdobęte same adresy czy po powrocie?
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc mamusie
pamietacie mnie jeszcze ?
jednak mam dwa terminy nadal
jeden an 30 kwietnia drugi na 17 maja
obecnie jestem w 12 tygodniu wczorj w sumie zaczelismy
w piatek bylam na usg
dzidzius okej, 3 cm, machal mi raczkami i nozkami, serduszko widzialam, slyszalam, lezka poleciala
wszystko jest wporzadku za msc nastepna kontrola
patrze na wasze slodkie brzuszki, niesamowite
mi zaczyna rosnac
w obcislym dlugim golwie juz troszke widac :
w 12 tyg 3 cm? na pewno? malutki

oczekujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości