Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 18:49   #1261
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

melabn po czekoladzie mam zamiar urodzic. Nie mowie o calej tabliczce.
Położna z SR polecila wlasnie krówki na skok cukru i sił podczas porodu. Tak samo biszkopty czy herbatniki. Nie mam zamairu g,łodowac

Po wizycie
Z dzidzia wszytsko ok. Obrocona jak czulam glowa w dol. Plyn w mozgu ciagle jest, bo ona znowu na tej samej stronie lezy, ale mniej niz poprzednio.
Wage i wzrost dowiem sie za 3 tygodnie.
Bedziemy tez sprawdzac wydolnosc lozyska i pepowiny.
Lezala sobie z reka pod glowa jak na plazy

myszka maj te przeplywy to wlasnie miedzy lozyskiem i pepoiwna wg mnie.
nie denerwuj sie na zapas ino

weronisia dziwne ze Pascala jako 'normalnego' noworodka traktuja a nie jako wczesniaka, z tym karmieniem.
Jak zrobil takiego kupala to do jutra przytyje znowu.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:49   #1262
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Anecka co za akcja z tirem?!?! nic Wam się nie stało?

De mam nadzieję że jakoś to wytrzymasz żeby dzidzia przybrała chociaż do 2kg, trzymam kciuki za Was
a swoją drogą to trochę mnie dziwi że kobiety które już urodziły leżą na jednej sali z tymi które potrzebują spokoju i ciszy...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:54   #1263
Beata_Batumi
Zadomowienie

RYPKA85- ja kupiłam chusteczki do pupy różowe sensitive ale nie polecam- otworzyłam i uzywam do hig intymnej ale moim zdaniem są za suche i trzeba je zmoczyć a nie po to się kupuje chusteczki żeby jeszcze się z nimi bawić...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:02   #1264
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
a swoją drogą to trochę mnie dziwi że kobiety które już urodziły leżą na jednej sali z tymi które potrzebują spokoju i ciszy...
Klinika jest przepelniona.Nie maja zadnych wolnych miejsc. Najgorsi sa Turcy, ktorzy przychodza calymi rodzinami w odwiedziny-15-20 osob nie wazne, ktora godzina.Nie uspokaja dzieci i nawet o 23 wieczorem sa wrzaski i rozmowy na korytarzu.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:02   #1265
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
RYPKA85- ja kupiłam chusteczki do pupy różowe sensitive ale nie polecam- otworzyłam i uzywam do hig intymnej ale moim zdaniem są za suche i trzeba je zmoczyć a nie po to się kupuje chusteczki żeby jeszcze się z nimi bawić...
Ja też kiedyś kupiłam chusteczki ale mimo szczelnego zamykania wyschły wszystkie po 4 dniach

A myśle nad płynem do kąpieli z oliwką z tej serii Sensitive i szamponie dla dzieci

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:03   #1266
sereniti
Zakorzenienie

De też miałam problem z wenflonem mam bardzo cienkie nadgarstki jak u dziecka i choć wyjęli mi go już ponad miesiąc temu dalej mam krwiaka w tym miejscu - ale to może przez fakt ze mam bardzo rozrzedzoną krew.
odebrałam dziś wyniki - morfologia ok tylko znów za dużo leukocytów choć ob w porządku widać taki mój urok bo dobrze się czuje w sensie że nie mam infekcji
a co do tarczycy - tsh i ft4 w normie - ft4 nawet poniżej wartości referencyjnej i lekarz twierdzi że nie mam żadnych podstaw żeby się martwic że mam niedoczynność a co za tym idzie - dziecku nic nie grozi!!! a ewentualne skutki byłyby bardzo groźne
kretencja ja nie rozumiem Cię - wolisz zaryzykować swoimi oczami żeby spełnić marzenie o porodzie sn ? ja też wolałabym sama rodzic ale są sprawy na które nie mamy wpływu. ja mam już ponad -8 , bardzo źle widzę i nie wyobrażam sobie żeby było gorzej - ślepota to coś czego panicznie się boję i trudno niech mnie tną i robią co chcą, wierzę że dziecko będzie pod dobrą opieką podczas operacji i ja również - nie chce skazywać jej egoistycznie na posiadanie ślepej matki.
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:09   #1267
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, zapewne nie zaryzykuję w końcu, za dużo mam zdrowego rozsądku...
Mam wątpliwości, bo okulista nie stwierdził nic definitywnie, tak żebym widziała, że on naprawdę uważa, że to konieczne. Powiedział, że siatkówka jest "lekko rozrzedzona" i jestem "na granicy bezpieczeństwa". I w ogóle nie miał jakiegoś takiego wielkiego przekonania wypisując to wskazanie do cc. Dlatego się zastanawiam, czy naprawdę są podstawy, czy on tylko bardziej chroni siebie... No ale raczej już się nie dowiem...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:12   #1268
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
odebrałam dziś wyniki - morfologia ok tylko znów za dużo leukocytów choć ob w porządku widać taki mój urok bo dobrze się czuje w sensie że nie mam infekcji
.
masz badane OB przecież tego badania w ciązy się nie robi

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Klinika jest przepelniona.Nie maja zadnych wolnych miejsc. Najgorsi sa Turcy, ktorzy przychodza calymi rodzinami w odwiedziny-15-20 osob nie wazne, ktora godzina.Nie uspokaja dzieci i nawet o 23 wieczorem sa wrzaski i rozmowy na korytarzu.
współczuje
Stary 2010-10-11, 19:21   #1269
MILA25*
Wtajemniczenie

De trzymaj się dziewczyno .
Ja byłam w szpitalu tylko 3 dni a myślałam że zwariuję . Po welfronach mam wielkie siniaki.
Cały czas jak miałam je założone to mnie bolały . Wyspałam się dopiero jak wróciłam do domu .
Bo tam naprawdę się nie da.
A to ponoć jest szpital i ma się odpocząć .

Anecka co z tym tirem ??

Weronisia bądź dobrej myśli i zaciśnij zęby. Dla dobra małego .
Mój mały też pił nieraz z godzinę . Jak wrócicie do domku to nikt nie
będzie już cie pouczał ani zabraniał.

A ja dzisiaj umieram poprostu.
Zgaga mnie taka męczy że nie wiem co mam już robić . Mam dość herbaty gorzkiej i mleka.
A o tym specjalnym mleczku z apteki nie wspomnę .
Jak wy sobie z nią radzicie ??
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:30   #1270
kotek81
Zakorzenienie

Ja nie mam jakoś weny do pisania ale w sprawie jedzenia w czasie karmienia dziecka piersią to się wypowiem
Ja jadłam wszystko - oczywiście część rzeczy jak cytrusy, truskawki czy czekolada z umiarem - i młoda nawet raz nie miała kolki czy jakiegoś większego bólu brzuszka - bez sensu jest się katować dietami od samego poczatku - trzeba jeść wszystko w rozsądnych ilościach i uważnie obserwować dziecko

Nie wierzcie we wszystko co wyczytacie czy usłyszycie - wszystkie rady trzeba traktować "z przymrużeniem oka"
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:32   #1271
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, kotek za podzielenie się doświadczeniem Już się zaczęłam martwić, że jestem nieczuła i za mało się przejmuję zdrowiem dziecka

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-11, 19:36   #1272
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Ach dziewuszki mialam dzisiaj taki dobry humor i na dodatek myślałam że ta kreatura szwagier TŻ już wyjechał a tu ZONK jedzie dopiero w środe
Dzisiaj przyjechał do nas na kilka dni wujek TŻ wiec obawiam się że tamten się przywlecze

Choć mam nadzieje że tam w niebie mnie wysłuchaja i nie bede musiała go oglądać.
Trzymajcie za mnie kciuki i poczarujcie troszke

A tak w ogóle bedzie któraś z Was kupowała kosmetyki Babydream dla dzidziusia z Rossmanna.Mają takie dobre opinie na KWC i dlatego jestem ciekawa
właśnie ja sie zastanawiam bo są w promocji i są tanie
żeby nie przywlekła się ta kreatura do Ciebie nie stresuj się nim ! szkoda Twojego zdrowia i maleństwa...

ach kotek to tż sie postarał... ja nie wiem czy mój w ogóle o czymś takim pomyśli

Anecka tir? jeju mam nadzieję że sie nic nie stało nikomu

Mila bardzo ładne imionka, i to zdecydowanie tylko Twoja i Twojego tżta decyzja

de biedactwo...

myszka zeby bylo wszystko dobrze

Patrycja moja ma 2-3 razy dziennie czkawke przy czym zawsze kopie trochę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:38   #1273
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja nie mam jakoś weny do pisania ale w sprawie jedzenia w czasie karmienia dziecka piersią to się wypowiem
Ja jadłam wszystko - oczywiście część rzeczy jak cytrusy, truskawki czy czekolada z umiarem - i młoda nawet raz nie miała kolki czy jakiegoś większego bólu brzuszka - bez sensu jest się katować dietami od samego poczatku - trzeba jeść wszystko w rozsądnych ilościach i uważnie obserwować dziecko

Nie wierzcie we wszystko co wyczytacie czy usłyszycie - wszystkie rady trzeba traktować "z przymrużeniem oka"

Potwierdzam

I zaopatrzcie sie w kilka zgrzewek wody. Jak ja karmiłam małego to on ciągnął cyca a ja butelkę z wodą. Takie straszne pragnienie miałam.
Stary 2010-10-11, 19:39   #1274
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzięki, kotek za podzielenie się doświadczeniem Już się zaczęłam martwić, że jestem nieczuła i za mało się przejmuję zdrowiem dziecka
Ty akurat jako jedna z niewielu masz zdrowe podejście do tego wszystkiego i tak trzymaj

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Potwierdzam

I zaopatrzcie sie w kilka zgrzewek wody. Jak ja karmiłam małego to on ciągnął cyca a ja butelkę z wodą. Takie straszne pragnienie miałam.
Potwierdzam - woda w ilościach hurtowych jak najbardziej wskazana
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:40   #1275
kliwia
Zakorzenienie

Mila ja mam dzbanek brity, wiec produkcja wody ciągła ihihihih
Stary 2010-10-11, 19:50   #1276
sereniti
Zakorzenienie

nie wiedziałam ze ob się w ciąży nie robi - dlaczego? mnie lekarz kazał zrobić razem z powtórną morfologią bo miałam 14.00 leukocytów a norma to 10
w sumie teraz patrze że ob mam podwyższone bo norma do 10 a ja mam 11 ale skoro lekarz stwierdził ze jest ok...zresztą w czwartek mam gina zobaczymy co on na to wszystko
kretencja mnie też na 100% okulista nie powiedział ze MUSZĘ mieć cc - też mam rozrzedzoną i trochę potarganą ale nie chciał ryzykować. zresztą się nie dziwię zdarza się przecież że osoby ze zdrowymi oczami pod wpływem parcia mają problemy z siatkówką - przykładem jest moja mama. nie miałaa zadnej wady ale teraz już siatkówkę w strzępach jak się okazało włąśnie po ostatnim porodzie tak więc lepiej dmuchac na zimne. oczy są tylko jedne

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-10-11 o 20:29
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:56   #1277
Artystka23
Dragonfly

heh ja wlasnie wrocilam z SR i zaraz ide na dzieciowe zakupy do torby szpitalnej..na zajeciach wszyscy sie zdziwili ze bylam jedyna ciezarna,ktora dopiela na sobie kurtke i pytali sie jak to zrobilam,to ja na to ze podobno brzuch mi opadl..A nasza polozna zaczela sie smiac i mowila,ze to za szybko,bo dopiero po 27 tyg opada.Po zajeciach badala tetna plodu detektorem i nie znalazla malej tam gdzie zawsze byla,az sie zdziwila..Byla gdzies na dole polozna powiedziala,ze mala jest zbyt nisko choc do kanalu szyjki jeszcze sie nie wpasowala i mam odpoczywac(toc ja nic innego nie robie,ciagle sobie leze) i trzy razy dziennie robic pozycje do allacha(robie nawet 5 razy od tygodnia jak mnie bole nerkowe lapia)..To co ja mam w koncu robic?przynajmniej juz wiem skad te bole jak na @
Stary 2010-10-11, 19:57   #1278
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotekk a owieczka z bijącym serduszkiem się sprawdza u Michałka?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:03   #1279
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa, bo kupiłam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
nie wiedziałam ze ob się w ciąży nie robi - dlaczego? mnie lekarz kazał zrobić razem z powtórną morfologią bo miałam 14.00 a norma to 10
nie ma norm OB dla kobiet w ciązy, w ciązy zawsze jest podwyższone- ciało może różnie traktować ciążę, organizm "ciut" głupieje. Dlatego to badanie jest po prostu zbędne
Stary 2010-10-11, 20:05   #1280
malgosiak25
Raczkowanie

Dobry wieczór

Przepraszam, ze nie pisałam ale nie miałam sił ostatnio. Cięzko was nadrobić
U mnie po staremu, dalej mam straszne bóle pachwin i krocza, a co za tym idzie znienawidziłam noce bo przez ból wyspac się nie mogę
Do tego po jednym z kremów na rozstępny zaczeła mi się łuszczyć skóra na piersiach i brzuchu

Mam pytanko: czy mogę smarować piersi i brzuch Ziają Oliwkową co cery suchej i normalnej w takiej zielonej butelce???

Wizyte mamy za tydzień we wtorek to dowiem się ile mała waży i co i jak tam z nami
W sobote z mężem byliśmy na spotkaniu z położną i nawet oglądaliśmy sale do porodów rodzinnych ( wypasiona) jakoś tak mniej się zaczełam bać porodem, a wręcz nie mogę się doczekac spotkania z nasza malutką

Weronisiu - śliczny ten twój Pascal
Kootek - cudny Michaś i widzę, że coraz ładnie przybiera na wadzę
Ishka - trzymaj się dzielnie, mam nadzieje, że w końcu wyjaśnią ci w szpitalu co i jak
De - zmroziło mnie to co cię spotkało, ale najważniejsze, że zaczyna ustępować. Trzymaj się dzielnie

Dalej już nie pamiętam komu miałam jeszcze odpisać WYBACZCIE postaram się być bardziej na bieżąco
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:08   #1281
79 Marta
Wtajemniczenie

Anecka, kupiłaś te rajtki?
Stary 2010-10-11, 20:11   #1282
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomość od Ishki:

Cześć Dziewczyny ja nadal walczę i nic konkretnego nie wiem...pewnie będę się męczyć do terminu...jestem na tabsach na ciśnienie, obrzęki dalej straszne, i mam mieć dziś ekg i gadać z kardiologiem. Także na pewno któraś mnie wyprzedzi pozdrawiam!
Ale Cie tam męczą 3maj sie dzielnie!

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Kurczę - ale ta Ishka się namęczy Nie rozumiem, jak można tak zwlekać z cc. Przecież i tak sn nie urodzi , dziecko donoszone. Nie rozumiem tych lekarzy
Tez tego nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
j

a ja się pochwalę, bo rano byłam na usg i moja mała (dziś zaczęłam 30 tydzień) ma 1400 g i mierzy 38,5 cm ginekolog powiedziała, że do anemicznych dzieci to ona nie należy, bo bardzo ruchliwa nie mogła jej nawet przez dłuższy czas nóżek pomierzyć, bo mała fikała nimi no i będzie modelką, bo ma długie nogi rzeczywiście chyba moje łożysko na przedniej ścianie amortyzuje ruchy dziecka, bo nawet nie myślałam, że ona tak się rusza, na usg widziałam, jak fika, a nie czułam jakiś mocnych ruchów, a czasem w ogóle nic. Szyjka jest ok, wiec wciąż mogę chodzić mała ustawiła się główką w dół, oby się nie odwróciła, bo niestety ma jeszcze miejsce na to, by się obrócić no i jak na razie rodzę sn myślałam, że może moja wada macicy pokrzyżuje plany, ale gin powiedziała, że jesli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to będę rodzić sn
WOW to faktycznie długasna mała Jestescie z mezem wysocy? jesli tak to ile mierzycie? bo my sie tez zastanawiamy jaka bedzie nasza bo my drągale

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
pelnia my mamy w domu 24 stopnie minimum, my w krotkim rekaku chodzimy zeby mlody mial cieplutko
OJ.. 24 stopnie to u nas Sahara, niestety nie mamy nawilzacza a recznik wiglotny na kaloryfer nic nie daje :/

Cytat:
Moja mama się obraziła jak jej powiedziałam jak będą mieć dziewczyny na imię .
Nie podoba jej się ani Maja ani Łucja. Ona chce Oliwie i Amelie.
Zrobiła wielkiego focha jak jej powiedziałam że to moje dzieci i że ja wybieram
dla nich imiona. Stwierdziła że to też jej wnuczki i ma tu coś do powiedzenia. Nio ma po moim trupie !

A reszcie otoczenia imiona się podobają .
Ty jetses matką dzieci i Ty wybierasz imię.. ehh

Cytat:
Zaraz was nadrobie, tylko napisze co u mnie.

Weronisia nawet nie wiesz jak cie rozumiem. Ja w szpitalu dostaje szalu. Tym bardziej, ze jestem w pokoju razem z dziewczyna i jej dwudniowym malenstwem. Co chwile wola polozne, co chwile wchodza lekarze, goscie, odwiedzajacy.24 h. Po kilku dniach mam dosc.Nie widze na oczy, bo poprostu nie da sie spac dluzej niz 30 min. Mala placze- nie- ona wrzeszczy praktycznie co 10min. Kazdy wchodzacy zapala od razu swiatlo i nie wazne czy to 2 czy 4 w nocy. A leze przy wejsciu.Dostaje coraz wiekszego ataku paniki-boje sie okropnie- tego wrzasku-brak snu-dziewczyna juz trzeci dzien nie spi. Wszystko mnie przeraza. Mala co chwile wypluwa wody plodowe, nie chce ssac.Paranoja. Wychodze na korytarz a tam kolejne wrzeszczace dzieci. Wierzcie mi, po kilku dniach ma sie dosc Oprocz tego wokol cierpiace czy placzace kobiety. To wszystko strasznie deprymuje.

Mi dzis robia caly czas badania, niektore bardzo bolesne.Czeka mnie jeszcze test, czy nie doszlo do pekniecia pecherza plodowego..jezeli tak, bede zmuszona do konca ciazy lezec w szpitalu pod kroplowka..normalnie slabo mi sie robi i lzy cisna do oczu. Czlowiek zaczyna doceniac dom,wlasne lozko i prysznic.
Kolejna nieciekawa wiadomosc- drastycznie zmniejszyla mi sie ilosc wod plodowych..wszystko jest do dupyPotrzeba mi snu, ciszy i spokoju a tego tutaj nie zaznam. Wogole przestalo mi sie spieszyc do porodu.
Aha,to ze malego czuje tak bolesnie i dobitnie, to tez skutek malej ilosci wod.Aha, maly od czwartku urosl, wazy juz 1900g.
3mam kciuki zeby jednak pecherz plodowy byl caly, cobys mogla szybko wrocic do domu i tam odpoczywac bo poki co w szpitalu to nie odpoczynek Bylam tylko 24h w szpitalu w 20t.v. i myslalam ze sie przekrece.. wiec doskonale rozumiem Ciebie.

Cytat:
Napisane przez dzasta110;22609761

[B
Anecka[/B] - jak to tir wjechał w samochód??

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Jastinada

morfo, mocz, posiewy na paciorkowca, WR, przeciwciala anty rh (bo mam RHminus), przeciwciała HBS i to chyba byłoby na tyle
Tir Nikomu nic się nie stało???
Dzieki Gustawek.

Cytat:
Anecka co za akcja z tirem?!?! nic Wam się nie stało?

De mam nadzieję że jakoś to wytrzymasz żeby dzidzia przybrała chociaż do 2kg, trzymam kciuki za Was
Ano nic sie nie stalo ale auto ucierpialo. Po prostu nagle tir zaczal sie wycofywac spod sklepu Jakis czeski kolos.. no i pierdyknal dosc mocno

Ehh.. w ogole zle sie czuje dobranoc

Marta, nie kupilam, nie mialam kiedy isc do biedronki i zle sie czuje :/ a jakie byly najmniejsze rozmiary? bo by mi sie na 62 przydaly

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-11 o 20:13
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:27   #1283
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Marta, nie kupilam, nie mialam kiedy isc do biedronki i zle sie czuje :/ a jakie byly najmniejsze rozmiary? bo by mi sie na 62 przydaly
od 68 ( zaczekają), duży wybór
Stary 2010-10-11, 20:28   #1284
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mela, a co, po czekoladzie nie wolno karmić? Kurna, może ja jestem nienormalna, ale nie zamierzam sobie takich ograniczeń wprowadzać. Chcę jeść po troszku wszystkiego i patrzeć jak dziecko reaguje. Ani ja ani mąż nie mamy żadnej alergii pokarmowej, więc nie widzę powodu, żeby tak chuchać na dziecko.
też jestem przeciwna jakimś drastycznym dietom, choć ja akurat słodyczy jeść nie zamierzam po porodzie z bardzo prostej przyczyny: chcę szybko schudnąć a niestety ja nie mogę bezkarnie objadać się słodyczami, bo tyję no i nie chcę też mieć zaparć po porodzie, moja mama (choć czekolady ani żadnych produktów na bazie kakao nie jadła po porodzie) miała przez 3 tygodnie takie zaparcia, że dostała bardzo bolesnych hemoroidów a ja już miałam przedsmak hemoroidów w ciaży, także wolę unikać i dietę lekkostrawną mieć
Cytat:
no właśnie, koleżanka mojej mamy jak leżała na potrzymaniu ciąży, to leżała razem z kobietami, które poroniły i które urodziły. To była dopiero masakra!!
Cytat:
WOW to faktycznie długasna mała Jestescie z mezem wysocy? jesli tak to ile mierzycie? bo my sie tez zastanawiamy jaka bedzie nasza bo my drągale
ja mam 170 cm, mąż 190 cm

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:31   #1285
kliwia
Zakorzenienie

malgosiak mozesz smarowac czym chcesz
Stary 2010-10-11, 20:32   #1286
kretencja
Zakorzenienie

Kotek

Sereniti,
zapewne masz rację... Jak już pisałam - pewnie rozsądek zwycięży

No, idę spać, bo już mnie kość ogonowa od siedzenia przy lapku boli.
Dobranoc!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-11, 20:39   #1287
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja też na razie bez zmian, dziś byłam u gin a dziś zaczynam 30 tc, anstępna wizyta za 4 tygodnie

a ja się pochwalę, bo rano byłam na usg i moja mała (dziś zaczęłam 30 tydzień) ma 1400 g i mierzy 38,5 cm ginekolog powiedziała, że do anemicznych dzieci to ona nie należy, bo bardzo ruchliwa nie mogła jej nawet przez dłuższy czas nóżek pomierzyć, bo mała fikała nimi no i będzie modelką, bo ma długie nogi rzeczywiście chyba moje łożysko na przedniej ścianie amortyzuje ruchy dziecka, bo nawet nie myślałam, że ona tak się rusza, na usg widziałam, jak fika, a nie czułam jakiś mocnych ruchów, a czasem w ogóle nic. Szyjka jest ok, wiec wciąż mogę chodzić mała ustawiła się główką w dół, oby się nie odwróciła, bo niestety ma jeszcze miejsce na to, by się obrócić no i jak na razie rodzę sn myślałam, że może moja wada macicy pokrzyżuje plany, ale gin powiedziała, że jesli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to będę rodzić sn

Aliszcze
ja tez 30 tdz i tez po usg.
Julia waży 1560 i gin przewiduje że 15 grudnia osiągnie 3500
Też nie czuję mocnych ruchów bo łożysko na przedniej ściance, tylko czują ją po bokach i w górze brzucha.

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć

ogłaszam, że jestam pierwszy dzień na L4 wstałam o 9, zjadłam śniadanie no i co ja mam teraz ze sobą zrobić
Dzasta110 ja też od dziś na L4
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:52   #1288
MILA25*
Wtajemniczenie

Jak byłam w szpitalu leżała tam jedna dziewczyna . Gadka szmatka o wadze dzieci. I pytam ją w którym jest tygodniu i ile waży jej maleństwo . A ona mi na to że w 35 i mały ma już 3900 . To mi kopara opadła . Ona na to że poprzednie ciąże przenosiła o parę dni i dzieci miały około 5 kg. Masakra .

Anecka dobrze że tylko autko ucierpiało .

Kootek pokarz proszę ten pierścioneczek

Mąż pytał się co ma mi kupić jak się małe urodzą . Stwierdziłam że może mi kupić parę fajnych dziurkaczy do skrapków. Bo to mi się bardziej przyda niż kwiatek czy jakiś ciuszek ( zapewne nie trafiony ) . Uśmiał się nie samowice.

On ode mnie dostał jak zaszłam w ciąże deskę windsurfingową . Tak mu obiecałam za jego cięęęęęęęęężkie starania
Stary 2010-10-11, 20:56   #1289
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ciekawe warunki w tej klinice

Cytat:
A ja dzisiaj umieram poprostu.
Zgaga mnie taka męczy że nie wiem co mam już robić . Mam dość herbaty gorzkiej i mleka.
A o tym specjalnym mleczku z apteki nie wspomnę .
Jak wy sobie z nią radzicie ??
ja jak już wytrzymać nie mogę to biorę rennie i mi pomaga

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

ja to myślę, że wszystko zależy od dziecka a to czy będziemy jadły czy nie okaże się po porodzie ja bym wolała nie jeść z prostej przyczyny - szybciej bym schudła

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
heh ja wlasnie wrocilam z SR i zaraz ide na dzieciowe zakupy do torby szpitalnej..na zajeciach wszyscy sie zdziwili ze bylam jedyna ciezarna,ktora dopiela na sobie kurtke i pytali sie jak to zrobilam,to ja na to ze podobno brzuch mi opadl..A nasza polozna zaczela sie smiac i mowila,ze to za szybko,bo dopiero po 27 tyg opada.Po zajeciach badala tetna plodu detektorem i nie znalazla malej tam gdzie zawsze byla,az sie zdziwila..Byla gdzies na dole polozna powiedziala,ze mala jest zbyt nisko choc do kanalu szyjki jeszcze sie nie wpasowala i mam odpoczywac(toc ja nic innego nie robie,ciagle sobie leze) i trzy razy dziennie robic pozycje do allacha(robie nawet 5 razy od tygodnia jak mnie bole nerkowe lapia)..To co ja mam w koncu robic?przynajmniej juz wiem skad te bole jak na @
ja o swoim zimowym płaszczyku mogę zapomnieć - już się nie dopinam, a co dopiero będzie później

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
no właśnie

Cytat:
Ano nic sie nie stalo ale auto ucierpialo. Po prostu nagle tir zaczal sie wycofywac spod sklepu Jakis czeski kolos.. no i pierdyknal dosc mocno
to sierota

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dzasta110 ja też od dziś na L4
oo!!! i jak Ci minął dzień?

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:59   #1290
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
malgosiak mozesz smarowac czym chcesz

Kliwia dziękuję za odpowiedź

Kurde, a nam przed chwilą chyba trafiło telewizor, który ledwo po slubie kupiliśmy taki 48". Coś świergało, migało i jak nie zajechało spalenizną musimy zawieść go do Krakowa na gwarancje :/ masakra ehh...

Ja dziewczynki mykam spać, a raczej spróbuje

Dobrej nocki
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości