|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Jumaatt Piękne włosy
I podziwiam Cię za tę długość. Ja ze swoimi sobie nie radzę, przeszkadzają mi i prawie cały czas chodzę w podpiętych. Widocznie nie dla każdego są dłuższe włosy
|
|
|
|
#25712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i chłopaki
Skusiłam się na nową suszarkę z dyfuzorem i jestem bardzo zadowolona po pierwszym próbie. W moim przypadku największy pożytek będzie taki, że loki, które "wytworzyłam" po myciu, będą mogły zostać szybko utrwalone. Suszenie naturalne trwa u mnie bardzo długo i loki się często rozprostowują pod własnym ciężarem, zanim doschną do końca. Co prawda dzisiaj też się już rozprostowały, ale wczoraj były naprawdę świetne Aha, dla wszystkich dziewczyn, które mają włosowy kryzys, wklejam dla porównania zdjęcie włosów z czasów silikonów i drogeryjnej "pielęgnacji". Myślę, że porównanie mówi samo za siebie, że naprawdę warto walczyć [/QUOTE]zdjęcie nr.2 bardzo ładne włosy - jaka to suszarka? Ja mam z jonizacją i też jest ok. Ja właśnie przed chwilą byłam u fryzjera, skusiłam się na cięcie gorącymi nożyczkami
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-11 o 17:42 |
|
|
|
#25713 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecia z pewnoscia sa bardzo ladne, szkoda, ze ich nie widac
|
|
|
|
#25714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szampon Joanna Naturia Pokrzywa i Zielona Herbata Odżywka Isana Różowa Odżywka Seboradin/ Garnier Awokado No i raz na jakiś czas jakiś olej, zastanawiam się czy to wystarczy czy jeszcze coś stosować...
|
|
#25715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25716 |
|
Zakorzenienie
|
Coś więcej będzie można powiedzieć po pierwszym myciu. Wiesz ja lubię słuchac różnych opinii i wybieram zawsze to co najbardziej pasuje do moich włosów...specjalnie się nie sugeruję pojedynczymi opiniami, nie twierdzę że nie są zgodne. Wiem że ta metoda była stosowana przez nasze babki tzw świecowanie.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-11 o 19:35 |
|
|
|
#25717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie jest najlepsze wyjście, bo zawiera on silne detergenty. Natomiast jesli chcesz nim tylko zmyć silikony, to się nadaje Nie myślałaś może o jakiejś odzywce bez spłukiwania? Czy może Garnier/Seboradin zamierzasz tak stosować? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#25718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#25719 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałabym Was prosić o pomoc... ![]() Od jakiegoś czasu staram się walczyć z moimi okropnymi włosami ![]() Stosuje szampon Wax'u na zmianę z Babydream,raz w tyg. domowa odżywka (żółtko,olej rycynowy,oliwa z oliwek+co tam znajdę odpowiedniego w kuchni ) ,raz. w tyg. maska Wax (niestety skończyła się. Do następnego przypływu gotówki muszę zadowolić się jajecznicą na włosach 2 razy w tyg.). Włosów raczej nie czesze :p,schną naturalnie (,,wyżymam'' je tylko lekko).Końcówki wczoraj ciachłam o jakieś 1,5cm (zainspirowana wątkiem o zaletach podcinania)...Nie prostuje,nie susze suszarką,nie trę. Farbuje,niestety A mimo to moje włosy pozostawiają wiele do życzenia... Jak jeszcze mogę im pomóc? Z góry dziękuje
|
|
|
|
#25720 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia jak Ci sie zdarzy jedna strona pokrecona a druga wyprostowana to podepnij ta prosta, jakas fajna przyjazna lokom spinka albo grzebien
|
#25721 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie ,gdzie mozna kupić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...kologiczny.htm olej kokosowy? I nafte kosmetyczną? Bo nigdzie nie mogę znaleźć.
I jeszcze jedno ,jak brzmi przepis na tę odżywkę z żółtka ,oleju rycynowego i oliwy z oliwek? Co jeszcze należy dodać oprócz tych składników? Czy oliwa z oliwek i olej rycynowy mają być podgrzane? Ile nalezy trzymać? Edytowane przez BigDreams Czas edycji: 2010-10-11 o 20:40 |
|
|
|
#25722 |
|
Konto usunięte
|
Biochemia Urody to sk;ep netowy. Naftę w drogerii lub aptece. Wujek Google też działa
|
|
|
|
#25723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw wrzucasz listy tych wszystkich wspaniałych zagranicznych kosmetyków i potem swoje piękne loczkowe zdjęcia po tych specyfikach, a teraz jeszcze filmik - a tam jakies antyfrizowe zagraniczne supermikstury, nakładki magiczne na suszarkę wrrr, umieram z zawiści! ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Ale zmienił Ci się skręt prawda? Przedtem na końcach był ciaśniejszy, a teraz jest na całej długości, ale luźniejszy?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#25724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja jusssss nie bede dobzie? (przynajmniej dzisiaj , a teraz ide sie uczyc )
|
|
#25725 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek
![]() ![]() Bedzie lanie
|
|
|
|
#25726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje za powitanko ![]() ![]() Myję tą bo sie naczytałem gdzieś ogólnych dobrych opini o niej, a bałem się jakiś nie wiem jakich. Z resztą lekko obciąża włosy na czym mi trochę zależy. Ten kompres kupiłem bo ktoś znowu zachwalał, a miałem do wyboru słój lorysu i to a o lorysie wiedziałem bardzo mało i też nie chciałem się jakoś wpakować. Pantine daje mi naprawdę dużooo aż ludzie , w szczególności panie się na mnie niektóre patrzą, ale sam nie wiem czy z zachwytu czy co, czy zastanawiają się nad barwą moich włosów która też jest ciekawa po tych moich walkach. ![]() Ale jak tylko mi się pokończą te dziwne specyfiki ruszam ponownie na łowy czegoś ciekawego. ![]() PS. lubię siedzieć tak z reklamówką i czapką gdy mam ten kompres joanny, wcześniej miałem wax-a ale szybko się skończył i chciałem zrobić jakąś przerwę, z resztą nie wiem którego wybrać bo jak stosowałem tego do suchych i zniszczonych nie czułem żeby były zregenerowane czy tym bardziej nawilżone. Chętnie posłucham rad bo ja mogę z tym siedzieć nawet po 3 godziny, bo mam tak fantastyczny plan lekcji że jak przyjdę i coś zjem to już ciemno jest i nie ma gdzie iść i mogę siedzieć tak do nocy prawie ![]() Ach się trchę rozpisalem
|
|
#25727 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kolor naturalny, ale moje włosy przybierają bardzo różne kolory w zależności od stopnia nawilżenia Im są bardziej nawilżone i pokryte warstwą produktów tym są ciemniejsze, zaś drugiego dnia po myciu nagle robią się brązowe ![]() Cytat:
Ja siebie też podziwiam za długość, bo też mi wiecznie przeszkadzają ![]() To znaczy teraz, odkąd mocno wycieniowałam, dużo więcej rzeczy jestem w stanie robić w rozpuszczonych, bo wokół twarzy mam króciutko i nic mi nie leci na twarz. Wcześniej, jak miałam ścięte na prosto, w użyciu były non stop spineczki, a po przyjściu do domu musiałam spiąć/związać, bo po 5 minutach szlag mnie trafiał. Teraz są w sumie dużo krótsze, takie jakieś długie na zdjęciach wyszły ![]() Ogólnie zgodzę się z Tobą, że do długich trzeba mieć cierpliwość. Cytat:
Ale chyba nie mowa o moich? ![]() Cytat:
Proszą pić i jeść. W pielęgnacji masz stanowczo za dużo szamponu, a za mało odżywek i masek. Z tego, co zrozumiałam, nie stosujesz odżywki po każdym myciu? Przy tej długości i takich spragnionych włosach to nieodzowne. Koniecznie musisz zaopatrzyć się w jakieś dodatkowe produkty. Np. Garnier z masłem karite byłby świetny. Można go upolować na promocji naprawdę w korzystnej cenie. Cytat:
![]() Cytat:
A propos mojego skrętu to moje włosy potrafią się zakręcić jak im się akurat podoba, niestety nie opanowałam ich jeszcze do tego stopnia, żeby uzyskać jakiś jeden określony. Wszystko zależy od użytych produktów, sposobu stylizacji itp. Dzisiejsze zdjęcia to pierwsza próba suszarki, zobaczymy, co jeszcze uda mi się z nią osiągnąć ![]() Ale masz rację, jak tak patrzę, to w moim przypadku działa zasada, że im bardziej nawilżone, odżywione włosy, tym luźniejszy skręt. Ale dla mnie jest najważniejsze, żeby włosy były zdrowe i zadbane, skręt jest drugorzędny i pod tym względem różnica w jakości włosów jest bardzo duża. Jejku, jak patrzę, jakie one bidne były wtedy ![]() No nie mogę, naszą biedną Rybiorkę ciągle ktoś chce lać ![]() Gagz - wszystkie rady są zawarte w pigułce i FAQ, tudzież w podwieszonych na górze podforum wątkach. Zapraszamy z konkretnymi pytaniami i wątpliwościami I chętnie pooglądamy zdjęcia.Powiem Ci tylko, że Pantene mają pełno silikonów, przykrywają one tylko i tuszują Twoje zniszczenia, dlatego wydaje Ci się, że tak świetnie działa. Ale nie zregeneruje Ci włosów. Przestaniesz używać i będzie to samo. No ale wybór należy rzecz jasna do Ciebie
|
||||||||
|
|
|
#25728 |
|
Zakorzenienie
|
jumaatt piekne!!! Mojemu TZ tez sie bardzo podobaja
![]() Jaka jest roznica czasowa miedzy tymi zdjeciami? |
|
|
|
#25729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Różnica jest spora, z 2 lata na pewno, ale pierwsze efekty zmiany pielęgnacji zauważyłam dosyć szybko. I wtedy byłam nimi zachwycona, a od tamtego czasu jeszcze wieeele się zmieniło w jakości włosów. Najdłużej trwało jako takie dojście do ładu ze skrętem i stylizacją. Piszę jako takie, bo do dzisiaj nie czuję się w tym mocna i włosy robią często, co chcą
|
|
|
|
|
#25730 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Wszystko co cytowałam sz... mi trafił
. Byłam dziś 12 godz w pracy, w domu pracowałam dziś tylko 2 godz (na więcej czasu nie starczyło).Laudik, ale Ci włosy urosły. Super jumaatt, nie muszę chyba mówić, że włosy są przepiękne Rybiorko, już się chyba nudzisz słuchając ciągle komplementów PiękneEloe, masz piękne grube loki, bardzo mi się podobają. Przepraszam jeśli o kimś zapomniałam. Wstawię nowe zdjęcia. Nie chcę krótkich włosów, nie chcę, nie chcę. Ale kryzys chyba przeszłam. Nie jest najgorzej, chociaż na zdjęciach mam śmieszną szopę i puszą mi się dość mocno. Jeszcze nie wiem dlaczego. Ale denerwuje mnie to i to bardzo. Chociaż mogłoby być gorzej ![]() Zdjęcia z komórki, innych niestety nie wstawię. Fryzura po dość burzliwej nocy. Jestem załamana ich długością. Następnym razem nożyczki włożę do kontaktu. Na ostatnim zdjęciu tak właśnie wyglądam, jakby mnie prąd poraził .
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-11 o 22:41 |
|
|
|
#25731 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ladne sa!!!
|
|
|
|
#25732 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam sobie przerwe 5 minutowa w nauce i od razu zerkam czy cos napisane
za komplement dziekuje, na razie sie nie znudzilam bo choc piszecie komplementy ja nadal cierpie jesli chodzi o dlugosc, poza tym zaczynaja juz tak odrastac ze mam problem z ich ulozeniem, z prawej strony wyciachalam sobie wiecej i nie mam pojecia co zrobic, powoli zaczyna to byc widac, podciac tylko dol czy ..... no wlasnie, do fryzjera nikt mnie nie zaciagnie, sama raczej nie dam rady, maz zrobi o co poprosze ale do tej pory tylko podcinal dol ktory byl w miare rowny, raz prosilam zeby cial rowno, innym razem zeby z przodu byly dluzsze, wiec nie wiem czy da rade, w sensie na obciecie po pare milimetrow naokolo to sie zgodzil i nie widzi problemu ale cos wiecej to raczej nie Cytat:
|
|
#25733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To teraz przejdźmy do Twoich włosów ![]() Faktycznie pociachałaś nieźle z długości, ale za to teraz jaki mocny, gruby, gęsty skręt Nie wyglądają wcale na spuszone, a jedynie na nieuporządkowane Odrobina jakiegoś środka, który je przygładzi i może lekko obciąży i będzie bosko
|
|
|
|
|
#25734 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Właśnie z tej długości to aż tak bardzo nie obcięłam. Głowa w dół i tak jak na zdjęciu wstawionym gdzieś przez dziewczyny. Miało być cieniowanie, a wyszło Nieuporządkowane to mało powiedziane . Jedynym moim usprawiedliwieniem jest wiercąca się noc i żadnych poprawek rano. W pracy wyglądałam podobnie , no może trochę je poprawiłam . Spróbuję rano trochę wosku w nie wetrzeć. Albo nie przecież mam kokos ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
A co do lamentów, to sama narzekasz na długość Lil Bon Bon, masz boskie loki. zawsze chciałam mieć takie afro, ale nigdy mieć nie będę. Jestem zachwycona, zauroczona i zachwycona. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
klaudyna7, super masz loki. Jennifer85 dziękuję Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-11 o 23:10 |
|||
|
|
|
#25735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wybieram po stylizator i sie wybrac nie moge, a moj goldwell jeszcze nie przylazl. Skonczy sie na tym, ze wszystko kupie wnecie na stronie od Rybiorki
![]() Mam dobry pretekst, chora jestem i antybiotyki biore wiec powinnam w domu siedziec
|
|
|
|
#25736 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak moje włosy mogłyby wyglądać po użyciu tych wszystkich cudnych wynalazków...Rozczesywanie palcami przy moim stopniu zakołtunienia chyba bym musiała ze 3 godziny siedzieć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jako czternastka miałam włosy typu 2a, czyli prawie proste, ale z ogromną szopą. Zaczęły się stopniowo kręcić od spodu i przechodzić na wierzchnią warstwę. Wkurzyłam się i ścięłam włosy i wtedy zaczął się lokowy boom. Kiedy spotykam znajomych z podstawówki nie mogą uwierzyć, że moje włosy tak drastycznie się zmieniły.
|
|
#25737 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja mam problem z klasyfikacja swoich włosów.
Są suche, pusza się bardzo (bez odżywek b/s nie da rady), końcówki mam rozdwojone. Ciężko tez mi nadac odpowiedni skręt włosom mimo ze po myciu odsaczam i przez koszulke bawełniana nadaje skret. Odzywke b/s jaka posiadam to z Fructis Color Resist a balsam do nadania skrętu mam Nivea FC. Ostatnio nawet kupilam sobie drewniany grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami i rozczesuje nim mokre wlosy po umyciu. Przeszlam na CG ale mam wrazenie, ze pusza sie i zmiany nie zauwazylam. A silikonów nie chce tez dośc często stosowac, ale z tego jak czytam komentarze niektórych dziewczyn to moze sprobuje uzywac kosmetyków z silikonami (wiadomo niezbyt duzej ilosci) i pod koniec tygodnia umyc skalp szamponem Joanna z SLS, SLES. Bo tak to ja myje swoje wlosy Babydream i fakt mam kołtuny jednakze nakladam po tym odzywke Garnier Fructis Nutri Odbudowa bądź maske Elseve Total Repair. Olejuje też włosy ostatnio nawet uzywam tez nafty. Aha i najwazniejsze nie uzywam suszarki, choc ostatnio musialam przed wyjsciem i wyprostowac tez. Naprawde prostownicy jedynie do czego uzywam to do prostowania grzywki, bo grzywka moja, ze tak nazwe "robi swoje" ![]() Pomozecie ? Z góry bede wdzieczna. |
|
|
|
#25738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie uzywam ich z glowa czyli jesli wystepuja w mojej odzywce bs czy masce to nigdy nie uzywam ich w szamponie bo co za duzo to juz nie zdrowo ![]() moja zasada to nigdy silikony w szamponie raz w tyg oczyszczam wlosy z nich stosujac szampon z sls i tyle zazwyczaj uzywam joanne miod i cytryna ze wzgledu na w miare dobry sklad
|
|
|
#25740 |
|
Raczkowanie
|
Witam po przerwie
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Skusiłam się na nową suszarkę z dyfuzorem i jestem bardzo zadowolona po pierwszym próbie. W moim przypadku największy pożytek będzie taki, że loki, które "wytworzyłam" po myciu, będą mogły zostać szybko utrwalone. Suszenie naturalne trwa u mnie bardzo długo i loki się często rozprostowują pod własnym ciężarem, zanim doschną do końca. Co prawda dzisiaj też się już rozprostowały, ale wczoraj były naprawdę świetne

to ja jusssss nie bede dobzie? (przynajmniej dzisiaj
)

Im są bardziej nawilżone i pokryte warstwą produktów tym są ciemniejsze, zaś drugiego dnia po myciu nagle robią się brązowe