Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 858 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 16:50   #25711
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Jumaatt Piękne włosy
I podziwiam Cię za tę długość.
Ja ze swoimi sobie nie radzę, przeszkadzają mi i prawie cały czas chodzę w podpiętych. Widocznie nie dla każdego są dłuższe włosy

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:40   #25712
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Dziewczyny i chłopaki Skusiłam się na nową suszarkę z dyfuzorem i jestem bardzo zadowolona po pierwszym próbie. W moim przypadku największy pożytek będzie taki, że loki, które "wytworzyłam" po myciu, będą mogły zostać szybko utrwalone. Suszenie naturalne trwa u mnie bardzo długo i loki się często rozprostowują pod własnym ciężarem, zanim doschną do końca. Co prawda dzisiaj też się już rozprostowały, ale wczoraj były naprawdę świetne Poniżej zdjęcia.
Aha, dla wszystkich dziewczyn, które mają włosowy kryzys, wklejam dla porównania zdjęcie włosów z czasów silikonów i drogeryjnej "pielęgnacji". Myślę, że porównanie mówi samo za siebie, że naprawdę warto walczyć [/QUOTE]

zdjęcie nr.2 bardzo ładne włosy - jaka to suszarka? Ja mam z jonizacją i też jest ok.

Ja właśnie przed chwilą byłam u fryzjera, skusiłam się na cięcie gorącymi nożyczkami

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-11 o 17:42
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:51   #25713
laudik
Zakorzenienie

zdjecia z pewnoscia sa bardzo ladne, szkoda, ze ich nie widac

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:50   #25714
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Mi oleje pomagają na przetłuszczający się skalp. Warto spróbować

Jeśli trudno Ci się przekonać do nakładania olejów na skalp, to chociaż na długość włosów nakładaj. Szkoda włosy pozbawiać takich dobroci
No to spróbuję, przynajmniej mam już ułożony swój codzienny zestaw.
Szampon Joanna Naturia Pokrzywa i Zielona Herbata
Odżywka Isana Różowa
Odżywka Seboradin/ Garnier Awokado
No i raz na jakiś czas jakiś olej, zastanawiam się czy to wystarczy czy jeszcze coś stosować...

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:06   #25715
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość

Ja właśnie przed chwilą byłam u fryzjera, skusiłam się na cięcie gorącymi nożyczkami
Jak efekty? Gdzieś tu, jakiś czas temu był poruszany ten temat i nie został zbytnio zaaprobowany przez nasze Specjalistki

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:29   #25716
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Coś więcej będzie można powiedzieć po pierwszym myciu. Wiesz ja lubię słuchac różnych opinii i wybieram zawsze to co najbardziej pasuje do moich włosów...specjalnie się nie sugeruję pojedynczymi opiniami, nie twierdzę że nie są zgodne. Wiem że ta metoda była stosowana przez nasze babki tzw świecowanie.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-11 o 19:35
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:48   #25717
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Batka01 Pokaż wiadomość
No to spróbuję, przynajmniej mam już ułożony swój codzienny zestaw.
Szampon Joanna Naturia Pokrzywa i Zielona Herbata
Odżywka Isana Różowa
Odżywka Seboradin/ Garnier Awokado
No i raz na jakiś czas jakiś olej, zastanawiam się czy to wystarczy czy jeszcze coś stosować...
Szampon Joanny chcesz uzywać w codziennej pielęgnacji?
To nie jest najlepsze wyjście, bo zawiera on silne detergenty.
Natomiast jesli chcesz nim tylko zmyć silikony, to się nadaje

Nie myślałaś może o jakiejś odzywce bez spłukiwania? Czy może Garnier/Seboradin zamierzasz tak stosować?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:06   #25718
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
Szampon Joanny chcesz uzywać w codziennej pielęgnacji?
To nie jest najlepsze wyjście, bo zawiera on silne detergenty.
Natomiast jesli chcesz nim tylko zmyć silikony, to się nadaje

Nie myślałaś może o jakiejś odzywce bez spłukiwania? Czy może Garnier/Seboradin zamierzasz tak stosować?
Mam zamiar go stosować przy metodzie OMO, b przy myciu odżywką mam strasznie przyklapnięte i tłuste włosy, robią mi się takie strąki.

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:24   #25719
klaudyna7
Raczkowanie

Witam
Chciałabym Was prosić o pomoc...
Od jakiegoś czasu staram się walczyć z moimi okropnymi włosami
Stosuje szampon Wax'u na zmianę z Babydream,raz w tyg. domowa odżywka (żółtko,olej rycynowy,oliwa z oliwek+co tam znajdę odpowiedniego w kuchni ) ,raz. w tyg. maska Wax (niestety skończyła się. Do następnego przypływu gotówki muszę zadowolić się jajecznicą na włosach 2 razy w tyg.). Włosów raczej nie czesze :p,schną naturalnie (,,wyżymam'' je tylko lekko).Końcówki wczoraj ciachłam o jakieś 1,5cm (zainspirowana wątkiem o zaletach podcinania)...
Nie prostuje,nie susze suszarką,nie trę. Farbuje,niestety
A mimo to moje włosy pozostawiają wiele do życzenia...
Jak jeszcze mogę im pomóc?
Z góry dziękuje
klaudyna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:25   #25720
Rybiorek
Zakorzenienie

Mysia jak Ci sie zdarzy jedna strona pokrecona a druga wyprostowana to podepnij ta prosta, jakas fajna przyjazna lokom spinka albo grzebien
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:38   #25721
BigDreams
Raczkowanie

Mam pytanie ,gdzie mozna kupić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...kologiczny.htm olej kokosowy? I nafte kosmetyczną? Bo nigdzie nie mogę znaleźć.
I jeszcze jedno ,jak brzmi przepis na tę odżywkę z żółtka ,oleju rycynowego i oliwy z oliwek? Co jeszcze należy dodać oprócz tych składników? Czy oliwa z oliwek i olej rycynowy mają być podgrzane? Ile nalezy trzymać?

Edytowane przez BigDreams
Czas edycji: 2010-10-11 o 20:40
BigDreams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:46   #25722
201605090958
Konto usunięte

Biochemia Urody to sk;ep netowy. Naftę w drogerii lub aptece. Wujek Google też działa
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:53   #25723
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
obejrze dokladnie ten filmik, zadna z dziewczyn nie szarpie wlosow podczas mycia, przyjrzyj sie ostatniej Afroamerykance
aaaa, Rybiorek

najpierw wrzucasz listy tych wszystkich wspaniałych zagranicznych kosmetyków i potem swoje piękne loczkowe zdjęcia po tych specyfikach, a teraz jeszcze filmik - a tam jakies antyfrizowe zagraniczne supermikstury, nakładki magiczne na suszarkę

wrrr, umieram z zawiści!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Aha, dla wszystkich dziewczyn, które mają włosowy kryzys, wklejam dla porównania zdjęcie włosów z czasów silikonów i drogeryjnej "pielęgnacji". Myślę, że porównanie mówi samo za siebie, że naprawdę warto walczyć
Motywuje
Ale zmienił Ci się skręt prawda? Przedtem na końcach był ciaśniejszy, a teraz jest na całej długości, ale luźniejszy?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 21:04   #25724
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
aaaa, Rybiorek

najpierw wrzucasz listy tych wszystkich wspaniałych zagranicznych kosmetyków i potem swoje piękne loczkowe zdjęcia po tych specyfikach, a teraz jeszcze filmik - a tam jakies antyfrizowe zagraniczne supermikstury, nakładki magiczne na suszarkę

wrrr, umieram z zawiści!

to ja jusssss nie bede dobzie? (przynajmniej dzisiaj, a teraz ide sie uczyc taaaa nie ma to jak uroczy wieczor spedzony na wkuwaniu)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-11, 21:17   #25725
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek Bedzie lanie

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 21:24   #25726
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=224850

O, witamy pierwszego mężczyznę na zakręconym forum

Garnier z awokado jest bardzo treściwy i stanowczo za ciężki na mycie odżywką.

Widzę dużo silikonów. Przy myciu odżywką nie przejdzie.
Coś tam przeczytałeś na temat naszej pielęgnacji, ale tylko jednym okiem chyba Zapraszam do dokładniejszej lektury pigułki i FAQ

Dziękuje za powitanko

Myję tą bo sie naczytałem gdzieś ogólnych dobrych opini o niej, a bałem się jakiś nie wiem jakich. Z resztą lekko obciąża włosy na czym mi trochę zależy.

Ten kompres kupiłem bo ktoś znowu zachwalał, a miałem do wyboru słój lorysu i to a o lorysie wiedziałem bardzo mało i też nie chciałem się jakoś wpakować.

Pantine daje mi naprawdę dużooo aż ludzie , w szczególności panie się na mnie niektóre patrzą, ale sam nie wiem czy z zachwytu czy co, czy zastanawiają się nad barwą moich włosów która też jest ciekawa po tych moich walkach.

Ale jak tylko mi się pokończą te dziwne specyfiki ruszam ponownie na łowy czegoś ciekawego.

PS. lubię siedzieć tak z reklamówką i czapką gdy mam ten kompres joanny, wcześniej miałem wax-a ale szybko się skończył i chciałem zrobić jakąś przerwę, z resztą nie wiem którego wybrać bo jak stosowałem tego do suchych i zniszczonych nie czułem żeby były zregenerowane czy tym bardziej nawilżone.
Chętnie posłucham rad bo ja mogę z tym siedzieć nawet po 3 godziny, bo mam tak fantastyczny plan lekcji że jak przyjdę i coś zjem to już ciemno jest i nie ma gdzie iść i mogę siedzieć tak do nocy prawie

Ach się trchę rozpisalem

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 21:54   #25727
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Garniery i Pottersy to u mnie wiadrami idą. Bez nich to nie obyłoby się bez nożyczek. Często znajduję nawet supły na włosach Problem w tym, że moje włosy są baaardzo kręcone, takie spiralki grubości ołówka.
Pamiętam Twoje włosy i na pewno mogą sprawiać problemy. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku silikony naprawdę mogłyby być pomocne.

Cytat:
jumaatt
Cytat:
idealny kolor. To Twój naturalny? Po obejrzeniu Twoich zdjęć nabieram motywacji do walki z moimi włosami.
Cieszę się
Kolor naturalny, ale moje włosy przybierają bardzo różne kolory w zależności od stopnia nawilżenia Im są bardziej nawilżone i pokryte warstwą produktów tym są ciemniejsze, zaś drugiego dnia po myciu nagle robią się brązowe

Cytat:
Jumaatt Piękne włosy
I podziwiam Cię za tę długość.
Ja ze swoimi sobie nie radzę, przeszkadzają mi i prawie cały czas chodzę w podpiętych. Widocznie nie dla każdego są dłuższe włosy
Dziękuję
Ja siebie też podziwiam za długość, bo też mi wiecznie przeszkadzają
To znaczy teraz, odkąd mocno wycieniowałam, dużo więcej rzeczy jestem w stanie robić w rozpuszczonych, bo wokół twarzy mam króciutko i nic mi nie leci na twarz. Wcześniej, jak miałam ścięte na prosto, w użyciu były non stop spineczki, a po przyjściu do domu musiałam spiąć/związać, bo po 5 minutach szlag mnie trafiał.
Teraz są w sumie dużo krótsze, takie jakieś długie na zdjęciach wyszły
Ogólnie zgodzę się z Tobą, że do długich trzeba mieć cierpliwość.
Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość

zdjęcie nr.2 bardzo ładne włosy - jaka to suszarka? Ja mam z jonizacją i też jest ok.
Braun, też z jonizacją. Jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć, czy daje jakieś efekty, ale mam nadzieję, że w ten sposób mniej niszczy włosy.

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
zdjecia z pewnoscia sa bardzo ladne, szkoda, ze ich nie widac
Ale chyba nie mowa o moich?

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Witam
Stosuje szampon Wax'u na zmianę z Babydream,raz w tyg. domowa odżywka (żółtko,olej rycynowy,oliwa z oliwek+co tam znajdę odpowiedniego w kuchni ) ,raz. w tyg. maska Wax (niestety skończyła się. Do następnego przypływu gotówki muszę zadowolić się jajecznicą na włosach 2 razy w tyg.). Włosów raczej nie czesze :p,schną naturalnie (,,wyżymam'' je tylko lekko).Końcówki wczoraj ciachłam o jakieś 1,5cm (zainspirowana wątkiem o zaletach podcinania)...
Nie prostuje,nie susze suszarką,nie trę. Farbuje,niestety
Z góry dziękuje
Jakie długie i jakie rude
Proszą pić i jeść.
W pielęgnacji masz stanowczo za dużo szamponu, a za mało odżywek i masek. Z tego, co zrozumiałam, nie stosujesz odżywki po każdym myciu? Przy tej długości i takich spragnionych włosach to nieodzowne.
Koniecznie musisz zaopatrzyć się w jakieś dodatkowe produkty. Np. Garnier z masłem karite byłby świetny. Można go upolować na promocji naprawdę w korzystnej cenie.

Cytat:
Mysia jak Ci sie zdarzy jedna strona pokrecona a druga wyprostowana to podepnij ta prosta, jakas fajna przyjazna lokom spinka albo grzebien
Rybiorko, mogłabyś rozwinąć myśl, jak podpiąć tylko jedną stronę?

Cytat:
Motywuje
Ale zmienił Ci się skręt prawda? Przedtem na końcach był ciaśniejszy, a teraz jest na całej długości, ale luźniejszy?
A właśnie, miałam napisać i z tego wszystkiego zapomniałam, że widziałam Twój album i jest ogromna różnica we włosach!

A propos mojego skrętu to moje włosy potrafią się zakręcić jak im się akurat podoba, niestety nie opanowałam ich jeszcze do tego stopnia, żeby uzyskać jakiś jeden określony. Wszystko zależy od użytych produktów, sposobu stylizacji itp. Dzisiejsze zdjęcia to pierwsza próba suszarki, zobaczymy, co jeszcze uda mi się z nią osiągnąć
Ale masz rację, jak tak patrzę, to w moim przypadku działa zasada, że im bardziej nawilżone, odżywione włosy, tym luźniejszy skręt.
Ale dla mnie jest najważniejsze, żeby włosy były zdrowe i zadbane, skręt jest drugorzędny i pod tym względem różnica w jakości włosów jest bardzo duża. Jejku, jak patrzę, jakie one bidne były wtedy

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Rybiorek Bedzie lanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
aaaa, Rybiorek
No nie mogę, naszą biedną Rybiorkę ciągle ktoś chce lać

Gagz - wszystkie rady są zawarte w pigułce i FAQ, tudzież w podwieszonych na górze podforum wątkach. Zapraszamy z konkretnymi pytaniami i wątpliwościami I chętnie pooglądamy zdjęcia.

Powiem Ci tylko, że Pantene mają pełno silikonów, przykrywają one tylko i tuszują Twoje zniszczenia, dlatego wydaje Ci się, że tak świetnie działa. Ale nie zregeneruje Ci włosów. Przestaniesz używać i będzie to samo. No ale wybór należy rzecz jasna do Ciebie
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 22:05   #25728
Jennifer85
Zakorzenienie

jumaatt piekne!!! Mojemu TZ tez sie bardzo podobaja
Jaka jest roznica czasowa miedzy tymi zdjeciami?

Stary 2010-10-11, 22:14   #25729
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
jumaatt piekne!!! Mojemu TZ tez sie bardzo podobaja
Jaka jest roznica czasowa miedzy tymi zdjeciami?
Dziękuję Różnica jest spora, z 2 lata na pewno, ale pierwsze efekty zmiany pielęgnacji zauważyłam dosyć szybko. I wtedy byłam nimi zachwycona, a od tamtego czasu jeszcze wieeele się zmieniło w jakości włosów. Najdłużej trwało jako takie dojście do ładu ze skrętem i stylizacją. Piszę jako takie, bo do dzisiaj nie czuję się w tym mocna i włosy robią często, co chcą
Stary 2010-10-11, 22:38   #25730
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Wszystko co cytowałam sz... mi trafił . Byłam dziś 12 godz w pracy, w domu pracowałam dziś tylko 2 godz (na więcej czasu nie starczyło).

Laudik, ale Ci włosy urosły. Super.

jumaatt, nie muszę chyba mówić, że włosy są przepiękne.

Rybiorko, już się chyba nudzisz słuchając ciągle komplementów Piękne

Eloe, masz piękne grube loki, bardzo mi się podobają.

Przepraszam jeśli o kimś zapomniałam.

Wstawię nowe zdjęcia. Nie chcę krótkich włosów, nie chcę, nie chcę.
Ale kryzys chyba przeszłam. Nie jest najgorzej, chociaż na zdjęciach mam śmieszną szopę i puszą mi się dość mocno. Jeszcze nie wiem dlaczego. Ale denerwuje mnie to i to bardzo. Chociaż mogłoby być gorzej

Zdjęcia z komórki, innych niestety nie wstawię. Fryzura po dość burzliwej nocy.

Jestem załamana ich długością. Następnym razem nożyczki włożę do kontaktu. Na ostatnim zdjęciu tak właśnie wyglądam, jakby mnie prąd poraził .

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-10-11 o 22:41
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 22:51   #25731
Jennifer85
Zakorzenienie

Bardzo ladne sa!!!

Stary 2010-10-11, 22:52   #25732
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Rybiorko, już się chyba nudzisz słuchając ciągle komplementów Piękne
zrobilam sobie przerwe 5 minutowa w nauce i od razu zerkam czy cos napisane

za komplement dziekuje, na razie sie nie znudzilam bo choc piszecie komplementy ja nadal cierpie jesli chodzi o dlugosc, poza tym zaczynaja juz tak odrastac ze mam problem z ich ulozeniem, z prawej strony wyciachalam sobie wiecej i nie mam pojecia co zrobic, powoli zaczyna to byc widac, podciac tylko dol czy ..... no wlasnie, do fryzjera nikt mnie nie zaciagnie, sama raczej nie dam rady, maz zrobi o co poprosze ale do tej pory tylko podcinal dol ktory byl w miare rowny, raz prosilam zeby cial rowno, innym razem zeby z przodu byly dluzsze, wiec nie wiem czy da rade, w sensie na obciecie po pare milimetrow naokolo to sie zgodzil i nie widzi problemu ale cos wiecej to raczej nie
Cytat:
Ale kryzys chyba przeszłam. Nie jest najgorzej, chociaż na zdjęciach mam śmieszną szopę i puszą mi się dość mocno. Jeszcze nie wiem dlaczego. Ale denerwuje mnie to i to bardzo. Chociaż mogłoby być gorzej

Jestem załamana ich długością. Następnym razem nożyczki włożę do kontaktu. Na ostatnim zdjęciu tak właśnie wyglądam, jakby mnie prąd poraził .
I przestan pisac te lamenty, masz fajne wloski, dlugoscia owszem nie mozesz konkurowac z Jumaatt ale kochana zaslaniaja Ci szyje i masz konkretne loko-spiralki nie bardziej srubki, ja takich za chinskiego boga miec nie bede, jak podrosna to beda sie zbijac w male kupkipuchem sie nie przejmuj, ja zawsze wole puch i loki niz brak puchu i proste kije
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-11, 22:54   #25733
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję za miłe słowa

To teraz przejdźmy do Twoich włosów
Faktycznie pociachałaś nieźle z długości, ale za to teraz jaki mocny, gruby, gęsty skręt
Nie wyglądają wcale na spuszone, a jedynie na nieuporządkowane
Odrobina jakiegoś środka, który je przygładzi i może lekko obciąży i będzie bosko
Stary 2010-10-11, 23:14   #25734
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa

To teraz przejdźmy do Twoich włosów
Faktycznie pociachałaś nieźle z długości, ale za to teraz jaki mocny, gruby, gęsty skręt
Nie wyglądają wcale na spuszone, a jedynie na nieuporządkowane
Odrobina jakiegoś środka, który je przygładzi i może lekko obciąży i będzie bosko
Dziękuję
Właśnie z tej długości to aż tak bardzo nie obcięłam. Głowa w dół i tak jak na zdjęciu wstawionym gdzieś przez dziewczyny. Miało być cieniowanie, a wyszło Raz je rozczesałam i mokre proste mam do ramion.
Nieuporządkowane to mało powiedziane. Jedynym moim usprawiedliwieniem jest wiercąca się noc i żadnych poprawek rano. W pracy wyglądałam podobnie, no może trochę je poprawiłam.
Spróbuję rano trochę wosku w nie wetrzeć. Albo nie przecież mam kokos.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
zrobilam sobie przerwe 5 minutowa w nauce i od razu zerkam czy cos napisane

za komplement dziekuje, na razie sie nie znudzilam bo choc piszecie komplementy ja nadal cierpie jesli chodzi o dlugosc, poza tym zaczynaja juz tak odrastac ze mam problem z ich ulozeniem, z prawej strony wyciachalam sobie wiecej i nie mam pojecia co zrobic, powoli zaczyna to byc widac, podciac tylko dol czy ..... no wlasnie, do fryzjera nikt mnie nie zaciagnie, sama raczej nie dam rady, maz zrobi o co poprosze ale do tej pory tylko podcinal dol ktory byl w miare rowny, raz prosilam zeby cial rowno, innym razem zeby z przodu byly dluzsze, wiec nie wiem czy da rade, w sensie na obciecie po pare milimetrow naokolo to sie zgodzil i nie widzi problemu ale cos wiecej to raczej nie

I przestan pisac te lamenty, masz fajne wloski, dlugoscia owszem nie mozesz konkurowac z Jumaatt ale kochana zaslaniaja Ci szyje i masz konkretne loko-spiralki nie bardziej srubki, ja takich za chinskiego boga miec nie bede, jak podrosna to beda sie zbijac w male kupkipuchem sie nie przejmuj, ja zawsze wole puch i loki niz brak puchu i proste kije
Rybiorku, próbuj ciąć sama, bo dobrze Ci to wychodzi.
A co do lamentów, to sama narzekasz na długość. Szyję mi zasłaniają, bo je tak ciachnęłam, ale średnio to wygląda. Z przodu mam krótsze. Ale żeby tak nie narzekać są bardzo fajne w dotyku, takie grube niezbyt miękkie (nie lubię miękkich) loki i pod spodem też.

Lil Bon Bon, masz boskie loki. zawsze chciałam mieć takie afro, ale nigdy mieć nie będę. Jestem zachwycona, zauroczona i zachwycona.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Nie chce sie poddawac, tylko mam wrażenie, ze moje włosy wyglądają jakos dziwacznie.
Mysia, włosy masz naprawdę świetne. Mnie się podoba Twój skręt, jest oryginalny. Bardzo, bardzo ładny.

klaudyna7, super masz loki.

Jennifer85 dziękuję

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-10-11 o 23:10
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 08:49   #25735
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja sie wybieram po stylizator i sie wybrac nie moge, a moj goldwell jeszcze nie przylazl. Skonczy sie na tym, ze wszystko kupie wnecie na stronie od Rybiorki
Mam dobry pretekst, chora jestem i antybiotyki biore wiec powinnam w domu siedziec

Stary 2010-10-12, 09:40   #25736
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
no to pewnie masz fantastyczne wlosy szkoda ze je maltretujesz

obejrze dokladnie ten filmik, zadna z dziewczyn nie szarpie wlosow podczas mycia, przyjrzyj sie ostatniej Afroamerykance

a jesli koniecznie chcesz silikony to kup odzywki z nimi a nie szampony, jak bedziesz miec szampon z silikonami to nie oczyscisz wlosa i generalnie to moglabys w ogole nie myc

widzialam wiele filmikow z naprawde niesamowitymi wlosami i jesli wlosy byly super mocno skrecone to zawsze w uzyciu jest szczotka taka plaska prostokatna (jesli nie mozna rozczesac palcami) ale wlosy obowiazkowo czesane z odzywka trzymana min. 15 minut
Rybiorku dziękuję za fachowe porady. Filmik obejrzany, TŻ ocenia mnie na corkscrew Ciekawa jestem jak moje włosy mogłyby wyglądać po użyciu tych wszystkich cudnych wynalazków...
Rozczesywanie palcami przy moim stopniu zakołtunienia chyba bym musiała ze 3 godziny siedzieć...

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Witam
Z góry dziękuje
Ja z chęcią się zamienię na takie ''okropne'' włosy. Ile ja bym dała za tą długość

Cytat:
Cieszę się
Kolor naturalny, ale moje włosy przybierają bardzo różne kolory w zależności od stopnia nawilżenia Im są bardziej nawilżone i pokryte warstwą produktów tym są ciemniejsze, zaś drugiego dnia po myciu nagle robią się brązowe
Pozazdrościć. Śliczny intensywny odcień.

Cytat:

Lil Bon Bon, masz boskie loki. zawsze chciałam mieć takie afro, ale nigdy mieć nie będę. Jestem zachwycona, zauroczona i zachwycona.
Dziękuję Basiu, nigdy nie mów nigdy . Jako czternastka miałam włosy typu 2a, czyli prawie proste, ale z ogromną szopą. Zaczęły się stopniowo kręcić od spodu i przechodzić na wierzchnią warstwę. Wkurzyłam się i ścięłam włosy i wtedy zaczął się lokowy boom. Kiedy spotykam znajomych z podstawówki nie mogą uwierzyć, że moje włosy tak drastycznie się zmieniły.
Stary 2010-10-12, 10:52   #25737
bernadka20
Wtajemniczenie

No ja mam problem z klasyfikacja swoich włosów.
Są suche, pusza się bardzo (bez odżywek b/s nie da rady), końcówki mam rozdwojone. Ciężko tez mi nadac odpowiedni skręt włosom mimo ze po myciu odsaczam i przez koszulke bawełniana nadaje skret. Odzywke b/s jaka posiadam to z Fructis Color Resist a balsam do nadania skrętu mam Nivea FC. Ostatnio nawet kupilam sobie drewniany grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami i rozczesuje nim mokre wlosy po umyciu.
Przeszlam na CG ale mam wrazenie, ze pusza sie i zmiany nie zauwazylam. A silikonów nie chce tez dośc często stosowac, ale z tego jak czytam komentarze niektórych dziewczyn to moze sprobuje uzywac kosmetyków z silikonami (wiadomo niezbyt duzej ilosci) i pod koniec tygodnia umyc skalp szamponem Joanna z SLS, SLES. Bo tak to ja myje swoje wlosy Babydream i fakt mam kołtuny jednakze nakladam po tym odzywke Garnier Fructis Nutri Odbudowa bądź maske Elseve Total Repair. Olejuje też włosy ostatnio nawet uzywam tez nafty. Aha i najwazniejsze nie uzywam suszarki, choc ostatnio musialam przed wyjsciem i wyprostowac tez. Naprawde prostownicy jedynie do czego uzywam to do prostowania grzywki, bo grzywka moja, ze tak nazwe "robi swoje"
Pomozecie ?
Z góry bede wdzieczna.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 11:14   #25738
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Są suche, pusza się bardzo (bez odżywek b/s nie da rady), końcówki mam rozdwojone. Ciężko tez mi nadac odpowiedni skręt włosom mimo ze po myciu odsaczam i przez koszulke bawełniana nadaje skret. Odzywke b/s jaka posiadam to z Fructis Color Resist a balsam do nadania skrętu mam Nivea FC. Ostatnio nawet kupilam sobie drewniany grzebien z szeroko rozstawionymi zabkami i rozczesuje nim mokre wlosy po umyciu.
Przeszlam na CG ale mam wrazenie, ze pusza sie i zmiany nie zauwazylam. A silikonów nie chce tez dośc często stosowac, ale z tego jak czytam komentarze niektórych dziewczyn to moze sprobuje uzywac kosmetyków z silikonami (wiadomo niezbyt duzej ilosci) i pod koniec tygodnia umyc skalp szamponem Joanna z SLS, SLES. Bo tak to ja myje swoje wlosy Babydream i fakt mam kołtuny jednakze nakladam po tym odzywke Garnier Fructis Nutri Odbudowa bądź maske Elseve Total Repair. Olejuje też włosy ostatnio nawet uzywam tez nafty. Aha i najwazniejsze nie uzywam suszarki, choc ostatnio musialam przed wyjsciem i wyprostowac tez. Naprawde prostownicy jedynie do czego uzywam to do prostowania grzywki, bo grzywka moja, ze tak nazwe "robi swoje"
Pomozecie ?
Z góry bede wdzieczna.
Ale o jakiej klasyfikacji włosów mówisz? Chodzi o to, jaki masz rodzaj skrętu? Na podstawie opisu nie da się wywnioskować, prosimy o zdjęcia
Stary 2010-10-12, 11:21   #25739
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Pomozecie ?
Z góry bede wdzieczna.
ja uzywam silikony i jestem zadowolona nigdy z nich nie zrezygnuje bo one pomagaja mi utrzymac dobry stan wlosow
oczywiscie uzywam ich z glowa czyli jesli wystepuja w mojej odzywce bs czy masce to nigdy nie uzywam ich w szamponie bo co za duzo to juz nie zdrowo
moja zasada to nigdy silikony w szamponiereszta dozwolona
raz w tyg oczyszczam wlosy z nich stosujac szampon z sls i tylezazwyczaj uzywam joanne miod i cytryna ze wzgledu na w miare dobry sklad
Stary 2010-10-12, 11:38   #25740
i_lonka
Raczkowanie

Witam po przerwie. Nie było mnie kilka dni, a tu tyle zmian, tyle zaległości - nowych wiadomości. Zabieram się do czytania.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości