|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Lece go nakarmić i idziemy spać bo ładnie wytrzymał już 3 godz i się powoli dopomina o cyca
Dzięki za odpowiedzi, teraz bynajmniej wiem że nie mam co się martwić ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
No i zaszalalam ! kupilam mate rainforest
![]() ![]() i zbankrutowalam przy okazji ![]() entertete gratki za kilo kopnijcie mnie zebym sie wziela za siebie
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-10-11 o 22:47 |
|
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Przeuroczy! Zwlaszcza to ostatnie foto i ta bluza gapa... Cytat:
Datego zycze wytrwalosci!Cytat:
![]() Kinia, tak jak dziewczyny pisza, 2h to norma, ciesz sie, ze nie wisi Ci non-stop |
||
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
ja nie. skoro dziecku na cycku nie jest to potrzebne. A nawet gdybym chciala to nie da rady bo maly nie umie ciagnac z butelki, nawet mojego mleka- probowalam bo gdyby ladnie wypil te pare lykow to kropelki bym mu w butelce dawala, ale zonk nie ciał
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2346 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam taki jak agravka pisała ale kupilam używany tylko z osobistym odbiorem i sobie go sprawdzilam moja kolezanka ma Arti i tez jest super ! a o polowe tanszyCytat:
Cytat:
ja też nie ![]() Cytat:
Cytat:
Powiem szczerze, że po tej wizycie zrozumiałam, że moje dziecko potrzebuje nie tylko jedzenia ale ssaniem zaspokaja wszystkie swoje potrzeby a w tym potrzebę bliskości ze mną i ja mu na to pozwalałam. Zresztą co 2h to nie tak często. Mój mały czasem je co 1h, czasem co 2, czasem co 3 a nawet co 4h. Zależy jak ma ochotę i ile śpi. Jeśli chcialby częściej to możesz mu podać wodę z odrobiną glukozy ale nie za dużo. Chociaż ja wolę podac pierś. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-10-11 o 23:12 |
|||||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Seba dostał dziś na noc 160ml mleka i jedną miarkę kaszki ryżowej japcowej
![]() Jak ciumkał z butli to mu tak ładnie z noska pachniało tym jabłuszkiem Jutro dodam 2 miarki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Vette - masz ode mnie kopa!!
a matę Rainforest też kupiłam parę dni temu i jestem z niej baaaardzo zadowolona, a Patryczek jeszcxze bardziej ![]() no dobra - Wiolek - specjalnie dla ciebie! moja kuchnia ![]() acha - kolory wyszły nie takie jak powinny (mam nowy aparat i nie umiem go obsłużyć ), kolor jest śliwka węgierka vel oberżyna z kremem i beżem, brakuje jednego frontu z lewej strony okapu (już dowieźli i zamontowali, ale nie zrobiłam już potem zdjęcia), nie ma jeszcze górnych świateł i nie ma blatu od "baru", który będzie łączył kuchnię z salonem (na blat muszę poczekać, aż wymyślę obudowę do kominka, bo to wszystko musi się jakoś komponować)jest bałagan jak cholera no i ta lipna tymczasowa firanka w oknie nie zwracaj proszę na to uwagi
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
wszystkie maluchy cudne chyba poważnie mamy "najładnieszy" wątek
Cytat:
to tylko mój aluś nie rośnie ? urodził się 55 cm a ubranka na 62 wszystkie dalej dobre a jak sobie go mierzyłam wczoraj to miał 59 cm ale nie był to dokładny pomiar papi niezawsze a wasze ile mają wzrostu ? ( pytam was bo daty porodu praktycznie te same i długości też bardzo podobne ) papi ja też łaziłam po lekarzach ( w sumie to dalej łażę ) i wolę, żeby ktoś mnie nazywał panikarą niż zaniedbać cokolwiek więc warto iść skontrolować jak coś niepokoi nawet dla swojego spokoju niezawsze matko to aleks w porównaniu do majki pałaszuje jakby był przegłodzony jak mu daje butle to 160 zje ale podejrzewam, że jakby było więcej to by zjadł bo nawet po skończeniu tej butli czasem się drze i muszę go "zatkać" smoczkiem ![]() a jak robilam w przychodni eksperyment ile wysysa z cycka czyli ważyłam przed jedzonkiem i po to wyszło 120 gr więc na pewno nie wysysa tyle ile z butli ![]() wiecie co myślałam, że nie ma czegoś takiego jak złe mleko ale jestem tego przykładem, że jest a raczej chude i tłuste mleczko ![]() pierwsze półtora miesiąca aleks przybieral jak mały prosiaczek ( ja jadłam wszyyyyyystko zwłaszcza ciasta i czekolady ) i jadł bardzo ładnie co 3-4 godziny i bardzo szybko 8- 10 minut a potem w nocy jadł już tylko raz koło 3. po czym przeszłam na tą ścisłą dietę i zaczęło się jedzenie co 2 - 1.5 h i trwało po 15- 20 minut w nocy to samo jedzenie o 23, 1, 3, 5, 7 no zwariowac można a wogóle nie przybierał. pokarm miałam bo nigdy nie było sytuacji żeby nie miał co zjeść z cycka ale żeby dodatkowo ściągnąć to się musiałam namęczyć. teraz od czwartku nie mam diety. i mleko zalewa mnie tak, że nie zdążam ściągać, już mam całą zamrażarkę w zapasie ![]() do tego aleks przesypia pół nocy wczoraj jak zjadł o 18 zasną o 20 to obudził się na jedzonko o 1.30 pierwszy raz 7 godzin przerwy![]() i dzisiaj też jadł super o 8.45 potem 12, 16.15, 20.10 więc na pewno musiała się zwiększyć "tłustość" mojego mleczka więc dziewczyny na dobre mleczko polecam ciasta od piątku wciągnęłam sama 2 blachy jabłecznika ( nie żartuje i nie koloryzuje poważnie sama tyle zjadłam )no i mam + 3 kg w stosunku do wagi z przed ciąży a wróciłam do tej wagi ale moje cudowne jedzenie powoduje tycie ale i polepszenie jakości mleczka hahaha
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-10-11 o 23:55 |
|
|
|
|
#2351 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cuuudo male Cytat:
ja sie chyba zakochałam ))Cytat:
) wlasnie wypralam,jutro bede testowac![]() Cytat:
)))nie pisalam Wam, ze ucze mala spac wlozeczku, bo jakos tak wyszlo, ze przysypialam przy kazdym nocnym karmieniu i mala spala z nami cale noce, ale zaczynalo byc ciasno i niewygodnie i od piatku spi w lozeczku i powiem Wam, ze nawet nie protestuje ide spac, dobranoc kochane moje!!!
|
||||
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
jaszczka o matko cuuuudna
) kiedyś miałam manie kupowania i oglądania gazetek typu m jak mieszkanie no to by się ta twoja kuchnia nadawała i te sprzęty tak ślicznie wyglądają no naprawde nie wiedziałam, że lodówka może być piękna ![]() kurde jakbym miała taką kochnie to chyba bym w niej spędzała cały czas - oczywiście nie koniecznie gotując
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście
Wiolek - firanka to tylko żeby zasłonić okno, bo jest od drogi i nie chcieliśmy żeby było widać co w środku jest jak jeszcze tam nikt nie mieszka a lodówka to jest lodówka i zamrażarka - takie bliźniaki jednojajowe miła pani z salonu kuchniowego pokazała mi jak mała w środku jest moja wymarzona lodówa side-by-side i podpowiedziała, że niektóre firmy robią takie sprzęty, że można je postawić obok siebie, wyglądają jak olbrzymi side-by-side, a mam pełnowymiarową lodówę i taką samą wielką zamrażarę
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolek Maja ma ponad 62 cm a ubranka 62 sie zmiesci, ale to tak na styk, 68 sa dobre, ale dopasowane bardzo, wiec zaraz bedzie 74 nosic, tzn juz takie bede jej kupowac, bo nie ma co mniejszych.
No i tak Maja je malutko w porownaniu do Alka, ale chyba chlopcy jedza wiecej?
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki.
Mialam nadzieje ze wstawisz fotki. Kuchnia to nie moja domena ale doTwojej moglabym sie wprowadzic Cytat:
przeszla mu juz wysypka?Moja ostatnio zjadla 160 odciagnietego glodomor moj maly
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
eh a tam pisalam o moim rutynowym sciaganiu i oo tym, ze o 3 nie lubilam sciagac i co? I moje dziecko stwierdzilo, ze zje o 1 i o 3, wiec musialam sciagac porcjw na 6 ;/ Zwykle je o 3 i o 6 bez 1h
A w ogole to chyba ma skok i wlasnie przed chwila sie awanturowala pierwszy raz takimi dziwnymi okrzykami, jakby wymusic nimi cos na mnie chciala
|
|
|
|
#2357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez beki byly pachnace po tej kaszce. kupki juz mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
aniaa22 Misio śliczny
Cytat:
jaszczka ale śliczna ta Twoja kuchnia - zazdroszczę!!! ![]() Hej mamusie my dzisiaj bo okropnej nocce
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, u nas nocka oki
Co do wzrostu Nastki to pisałam ze ma 68cm, wiec nosimy ubrania 74cm np. dziś ma założone bodziaki ( na zdjęciu ) roz. 74 na 9 miesięcy ![]() Dziś na 14 idziemy na 2 dawkę pneumokoków
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
O żesz w mordę...
Cytat:
Slodkie zdjęcia .Witamy w klubie. Dziś była moja pierwsza w życiu nieprzespana noc z okazji braku snu i marudzenia mojego dziecka. Przespałyśmy do kupy między 20 a 6.30 ze 4h. Z czego 3 razem w łóżku, bo nie mogła się uspokoić. Czyżby skok?
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
vette
Jem normalnie tylko prawie zero słodyczy - raczej tzw. naturalne słodycze, i sól ograniczam, no i ogólnie jem dosyć chude żarcie - roślinne, ale tak zawsze. No i skakankuję trochę. jaszczka cudo, śliwka węgierka super. siala, ania czyli jest nadzieja na pachnące beki (nutramigenem jak beknie
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale u mnie piękna pogoda- gdyby nie to, że przymrozek był rano, to normalnie lato! ![]() Może pomyślicie, że jestem wariatka, ale już zaczęłam kupować prezenty na gwiazdkę Ale to tylko dlatego, że potrzebuję na to kupę kasy i za jedną wypłatę byłoby ciężko. U nas jest tak, że każdy kupuje każdemu, zawsze mamy się dogadać, żeby jedna osoba dostała jeden prezent, jakieś losy czy coś, ale niegdy nie wychodzi. A na wigilii u nas jest 20 osób, do tego mamy 2 chrześniaków, jeszcze dochodzą rodzice Marka więc masakra ogólnie. A jak jest u Was z prezentami??jaszczka prześliczne mieszkanie |
|
|
|
#2363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a poza tym ja jak wezme aparat to robie 100-150 zdjec i potem z tego wybieram te ladne ![]() moze Aliske cos tam pobolewalo i dlatego ![]() Cytat:
wtedy dopiero nutra smierdzi
|
||||
|
|
|
#2364 | ||
|
Zadomowienie
|
I etap ogarniania sie wcielony
![]() Trzymac kciuki zeby ze mnie wariata nie zrobil. Cytat:
Moja raczki odkryla i mymla je non stop a na okrzyki radosci pewnie jeszcze poczekamy,poki co zdarzy jej sie cos niesmialo poszeptac albo rusza ustami jakby chciala mnie nasladowac![]() Cytat:
fajna rozpiska kazdego miesiaca: http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm |
||
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka wiem cos o tych prezentach
kupe kasy co roku trzeba wydac. i dlatego ciesze sie ze w tym roku zostajemy w domciu wiec zero prezentow (no tylko dla nas i minia)
|
|
|
|
#2366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pocieszycielki moje
Nie chce zapeszać (tfu tfu) ale chyba mogę powiedzieć że dziś jest już troszkę lepiej W nocy pobudka "tylko" co 2 h na jedzenie ....czasem się tylko poprężył...teraz gada do karuzelki i pryka jak motorek nie prężąc się przy tym non stop edit: zrobił kupe ani nie wiem kiedy Teraz co pomogło(o ile to nie chwilowe oby nie ) ? czy odstawienie Kingi i nabiału czy bobotic , lacidofil...chyba stawiam na bobotic choc dzis jeszcze nie podałam to chyba jeszcze dziala dawka z wczoraj ...jak bedzie dalsza poprawa to sprobuje wrócic do nabiału, z wodą jeszcze się wstrzymammisiulka koniecznie sie pochwal fotkami itakasia to pochwal sie zakupkami jak juz cos kupisz na BU ...ja chyba tez poczynie jakies zakupy... kusza mnie hydrolaty i jeszcze pare innych rzeczy ...w lodowce mam olej tamanu ale nie umiem sie przelamac by go stosowac bo smierdzi mi maggi ... musze przetestowac peeling wulkaniczny i spiruline (śmierdzi rybą )z ZSK bo dostałam jakis czas temu odsypke...W ogóle tak dyskutujemy o cerach a sama od dwóch dni zaczynam miec twarz jak nastolatka wysyp jak za dawnych czasów mnie dopadł ...chyba zas bede musiala wrocic do tabsów.... Filtra z biodermy nie miałam ale miałam krem sebium akn kinia super i te bodziaki super ciacho haha ![]() vette śliczna córcia pączuś malusi anuszka super z tym ślubem ja też miałam na 50 osób i dla mnie to wcale nie było małe wesele ale tym masz dużą rodzinę ![]() sliczna niunia Cytat:
ania misio przystojniak entertete jak nie bedzie lepiej to po proszę o ten debridat bo juz chyba niezawsze o nim mowila Cytat:
nie cierpie tej ceraty w alwaysach bo mam wrazenie jakbym miala caly czas mokro....Cytat:
...Cytat:
jaszczka cudna kuchnia wiolek nie wiem jak długi jest Adaś ale od kilku dni zakładam 68 ale wiesz ze co firma to inna rozmiarówka....Mój mały dłuuugo nosił 56 potem dosyć krótko 62 zdziwiłam sie bo kupilam bluze na wyrost a ubral ja dwa razy i juz mala a teraz mamy ubranka na 68cm... a z tym mlekiem to chyba coś w tym jest.... linka ślicznie
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-12 o 09:40 |
||||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodkie sa te bobasy. jeszcze tyle musza sie nauczyc ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- papi bardzo sie ciesze ze jest poprawa
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() A prezenty to ja mam max 5 w tym dla TZ i córci Zrobiłam juz pranko mała leży w bujaczku i gada![]() ania - nastka też lubi jak robię rożne minki i wydaje dźwięki ![]() papeteria - dobrze ze już lepiej ![]() anuszka - nie dziwię się że już zaczęłaś ![]() jaszczka - kuchnia boska, ja tez marze o remoncie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-12 o 09:45 |
|
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
papeteria możesz tez spróbować dawać dicoflor30, saszetki do mleka się ropuszcza (jeśli odciągniesz, albo w wodzie po prostu), to są bakterie po prostu i one są raz, że przy ryzyku reakcji alergicznych (jesli podejrzewasz jakąs nietolerancję), ale i np nam pomogły na zatwardzenia, to wpływa korzystnie na układ pokarmowy, wiec może. To jest zupełnie bezpieczny specyfik, zalcony przez lekarkę.
|
|
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja tez sie zastanawiam zeby czymś zagęścić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Dzięki za odpowiedzi, teraz bynajmniej wiem że nie mam co się martwić 

kopnijcie mnie zebym sie wziela za siebie

Datego zycze wytrwalosci!

pierwszy raz 7 godzin przerwy
( nie żartuje i nie koloryzuje poważnie sama tyle zjadłam 
przeszla mu juz wysypka?