Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 860 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 15:55   #25771
Volyova
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Jak widziałaś, ja nie mam ścisłego skrętu, więc u mnie włosy raczej wszystko zakrywają, ale denerwuje mnie bardzo czubek głowy, który często widać Na szczęście z tyłu się za często nie oglądam
Ja też nie mam ścisłego, ech - taki faloskręt bardziej (w albumie są moje zdjęcia).
A z tyłu się oglądam jak zdjęcia na forum pstrykam tak bym żyła w błogiej nieświadomości

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:58   #25772
Rybiorek
Zakorzenienie

ja sie chyba Curl Junkie wypuscilo 4 nowe produkty, odzywke wspomniana wyzej, nowa bardzo lekka leave-in i 2 stylizatory, jeden to lzejsza odmiana Aloe Fix Gel a drugi stylizator jest bez gliceryny (Eloe czytasz to?)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:10   #25773
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Znaczy sie nie mam wlasnie az tak delikatnych...Fryzjerki mi mowia, ze mam ich dosc duzo, gdyz 2 farby na ta dlugosc co mam teraz( 1 zdjęcie raczej urzeczywistnia moja dlugosc wlosow) wystarczaja. No coz takie wlosy...niby gęste ale w pielegnacji hm...musze przyznac, ze są nie kiedy nieposluszne, ale co do walkow czy takiego typu uslug jak najbardziej sa w porzadku.
I myslisz, ze jaki mam rodzaj skrętu ? I czy mogę stosowac silikony ?
Co do szamponu BD u mnie sie nawet sprawdza jesli chodzi o skalp, bo wlosow za choler* bez odżywki nie rozczeszę...A Hipp ? Ma w składzie sodium chloride, u mnie nawet nie wielka dawka chlorku sodu powoduje swedzenie bez konca...Takze pewnie jestes wrazliwcem jak ja

caskada
Pewnie o tą pielegnację chodzi. Starałam się unikac silikonów a tu niestety...Nawet jak nie kiedy prostowałam (moj chlopak lubi jak od czasu do czasu wyprostuje sobie wlosy) to przed nalozeniem jedwabiu nakladalam na koncowki oliwy z oliwek czy olejku rycynowego po tym dopiero jedwab...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:39   #25774
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Eloe
Znaczy sie nie mam wlasnie az tak delikatnych...Fryzjerki mi mowia, ze mam ich dosc duzo, gdyz 2 farby na ta dlugosc co mam teraz( 1 zdjęcie raczej urzeczywistnia moja dlugosc wlosow) wystarczaja. No coz takie wlosy...niby gęste ale w pielegnacji hm...musze przyznac, ze są nie kiedy nieposluszne, ale co do walkow czy takiego typu uslug jak najbardziej sa w porzadku.
I myslisz, ze jaki mam rodzaj skrętu ? I czy mogę stosowac silikony ?
Co do szamponu BD u mnie sie nawet sprawdza jesli chodzi o skalp, bo wlosow za choler* bez odżywki nie rozczeszę...A Hipp ? Ma w składzie sodium chloride, u mnie nawet nie wielka dawka chlorku sodu powoduje swedzenie bez konca...Takze pewnie jestes wrazliwcem jak ja

caskada
Pewnie o tą pielegnację chodzi. Starałam się unikac silikonów a tu niestety...Nawet jak nie kiedy prostowałam (moj chlopak lubi jak od czasu do czasu wyprostuje sobie wlosy) to przed nalozeniem jedwabiu nakladalam na koncowki oliwy z oliwek czy olejku rycynowego po tym dopiero jedwab...
jak na moje oko masz 2a / 2b jednak bardziej 2b bym obstawiala
ale moze niech wypowiedza sie inne znawczynie

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Przyjmują, o ile spłynie z nich woda. A to trwa bardzo bardzo długo.
to mozesz najpierw powyciskaj wode w koszulke badz sciereczke z mikrofibry i pozniej na lekko wilgotne naloz odzywke a pozniej zawin znow wlosy w koszulke zeby odzywka sobie tam zadziala a nie splynela z wlosow
Stary 2010-10-12, 18:09   #25775
kropcia007
Wtajemniczenie

no ładnie a ja się zastanawiam co Wy nic nie piszecie a tu nowy wątek
melduję że maska vatika z kaktusem mega mi obciążyła włosy wyglądały jak strąki po niej never again!

Witam wszystkie nowe twarze

U mnie chyba czas wybrać się na cieniowanie włosów bo skręt sie rozluźnił ostatnio

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-12 o 18:41
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:39   #25776
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Mysia jak Ci sie zdarzy jedna strona pokrecona a druga wyprostowana to podepnij ta prosta, jakas fajna przyjazna lokom spinka albo grzebien
oo.. fantastyczny pomysł! Nie wpadłabym na to, ale rzeczywiście moge tak zrobic.

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Dziękuje za powitanko

Myję tą bo sie naczytałem gdzieś ogólnych dobrych opini o niej, a bałem się jakiś nie wiem jakich. Z resztą lekko obciąża włosy na czym mi trochę zależy.

Ten kompres kupiłem bo ktoś znowu zachwalał, a miałem do wyboru słój lorysu i to a o lorysie wiedziałem bardzo mało i też nie chciałem się jakoś wpakować.

Pantine daje mi naprawdę dużooo aż ludzie , w szczególności panie się na mnie niektóre patrzą, ale sam nie wiem czy z zachwytu czy co, czy zastanawiają się nad barwą moich włosów która też jest ciekawa po tych moich walkach.

Ale jak tylko mi się pokończą te dziwne specyfiki ruszam ponownie na łowy czegoś ciekawego.

PS. lubię siedzieć tak z reklamówką i czapką gdy mam ten kompres joanny, wcześniej miałem wax-a ale szybko się skończył i chciałem zrobić jakąś przerwę, z resztą nie wiem którego wybrać bo jak stosowałem tego do suchych i zniszczonych nie czułem żeby były zregenerowane czy tym bardziej nawilżone.
Chętnie posłucham rad bo ja mogę z tym siedzieć nawet po 3 godziny, bo mam tak fantastyczny plan lekcji że jak przyjdę i coś zjem to już ciemno jest i nie ma gdzie iść i mogę siedzieć tak do nocy prawie

Ach się trchę rozpisalem
dośc szybko Ci się ten wax skonczył, chyba nie stosowałes go dłuzej niz 3 tygodnie? Zeby zobaczyc efekty, musiałbys uzywac go z 3 miesiące.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziękuję
Właśnie z tej długości to aż tak bardzo nie obcięłam. Głowa w dół i tak jak na zdjęciu wstawionym gdzieś przez dziewczyny. Miało być cieniowanie, a wyszło Raz je rozczesałam i mokre proste mam do ramion.
Nieuporządkowane to mało powiedziane. Jedynym moim usprawiedliwieniem jest wiercąca się noc i żadnych poprawek rano. W pracy wyglądałam podobnie, no może trochę je poprawiłam.
Spróbuję rano trochę wosku w nie wetrzeć. Albo nie przecież mam kokos.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Rybiorku, próbuj ciąć sama, bo dobrze Ci to wychodzi.
A co do lamentów, to sama narzekasz na długość. Szyję mi zasłaniają, bo je tak ciachnęłam, ale średnio to wygląda. Z przodu mam krótsze. Ale żeby tak nie narzekać są bardzo fajne w dotyku, takie grube niezbyt miękkie (nie lubię miękkich) loki i pod spodem też.

Lil Bon Bon, masz boskie loki. zawsze chciałam mieć takie afro, ale nigdy mieć nie będę. Jestem zachwycona, zauroczona i zachwycona.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Mysia, włosy masz naprawdę świetne. Mnie się podoba Twój skręt, jest oryginalny. Bardzo, bardzo ładny.

klaudyna7, super masz loki.

Jennifer85 dziękuję
Basiu, Twoje loczki to sa cudo! a narzekasz!
Moje jakies takie niepodokręcane. Ale pracuję nad tym Dziekuję, ze tak łądnie o nich piszesz

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Kolejne mycie i kolejne obserwacje

Polelavendowe, jakie konkretnie efekty włosowe obserwujesz po cukrach?
Dałaś mi do myślenia i zrobiłam sobie taki test - mam 2 odżywki:
1. to Garnier Avocado
2. to Garnier NutriOdbudowa
Mają bardzo podobny skład, mocno olejowy, tylko 2. ma dodatkowo ekstrakt z Sugar Cane.

Dzisiaj zastosowałam 2. i ... puszy (nie nakładałam już nic więcej). Podczas gdy 1. to moje KWC. Mimo podobnego składu, po odżywce z ekstraktem z trzciny cukrowej efekt jest gorszy.
Oczywiście sprawdzę to jeszcze kilka razy . Może po prostu pogoda teraz niesprzyja cukrom, które są humektantami.

Druga obserwacja dotyczy stylizatorów.
Otóż jeżeli na włosy nałożę odżywkę i stylizator/żel lniany to zbijają mi się w grube zakręcone kosmyki (takie lubię ), ale też prześwituje mi skalp (tego nie lubię ).
Gdy używam samej odżywki mam gorszy skręt, ale brak prześwitów. W efekcie często rezygnuję ze stylizatora.
Macie też takie efekty? Też Was to denerwuje?
Muszę jeszcze pokombinować z ilością nakładanych produktów. Albo nakładać stylizator od ucha?
Ja tez wolę sam balsam bs joanny niz z pianka np, bo nie lubie jak mi się sklejaja włosy, lubie mięciutkie, ale jak pisała Rybiorek każdy musi znaleźć cos dla siebie.
Ja dzis testowałam 'płyn do kręconych włosów" z Mariona. Do te pory testowałam go na sucho i nie byłam zadowolona, ale dzis spryskałam na mokro i pogniotłam włoski. No super mi wyszło. Włoski miękkie, świetnie poskręcane, jak na moje fale-to świetnie, lekkie i trzymały sie doskonale nawet na dzisiejszym silnym wietrze.
Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JESTEŚCIE THE BEST !!!!!!!!! Zrobiłam jak mi kazałyście i moje OKROPNE WŁOSY odzyskały dawną STRUKTURĘ !!!!!!!!! CUD !!!! JESTEŚCIE KOCHANE !!!!!!!! JESTEM SOOO HAPPYYYYYYY !!!!!!!!!
Załączam zdjęcia jakie włosy miałam od kilku miesięcy, a jakie mi dziś po umyciu i zmyciu silikonów WYSZŁY !!!!!!!!
1) Umyłam szamponem BIO firmy: monoprix
2) nałożyłam odżywkę Ultra Doux Garniera z avocado
3) zmyłam po 3 min
4) nałożyłam maskę na włosy BIO ( karite du burkina)
5) spłukałam po 10 min
6) ugniotłam i wytarłam delikatnie włosy, koszulką z bawełny
7) nałożyłam ( nie u nasady) balsam do włosów b/s garniera doux

I EFEKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JESTEM NAJSZCZĘŚLIWASZA NA SWIECIE, bo myślała, że już na zawsze straciłam moje kręciołki !
Wydałam około 25 euro, ale się OPŁACAŁO !!!!!
Następnym razem spłuczę jeszcze włosy wodą + odrobiną vinaigre de cidre ( ocet jabłkowY)
DZIĘKUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘE:roza :
( PIERWSZE - jakie miałam włosy jeszcze wczoraj, a dwa pozostałe z DZISIAJ)
oo panie, ale odmiana- prześlicznie!
Stary 2010-10-12, 18:43   #25777
klaudyna7
Raczkowanie

Jerunaaa,a już się bałam że moje włosy tylko do ścięcia się nadają...
Jakie jeszcze odzywki polecacie poza wcześniej wspomnianym Garnierem? Na półce mi leży połowa Nivea Flexible Curls ale nie wiem czy się nadaje. Ogólnie to po przeczytaniu części tematów o silikonach mam niezły mętlik w głowie
I kto mówi że pielęgnacja włosów jest prosta
klaudyna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:50   #25778
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

mam plan- oskalpuje jumatt i zrobie sobie peruke , kurcze no cuudo wlosiska i Basie tez- beda dwie- jedna dluga i jedna krotka
piekne
ja od chyba tygodnia mam na glowie- COS, nie wiem co sie wlosom porobilo- sztywne jakies, niby sie kreca ale jakos bez zycia, nie podoba mi sie to a bylo juz ladnie.... eechhh
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:12   #25779
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
jto mozesz najpierw powyciskaj wode w koszulke badz sciereczke z mikrofibry i pozniej na lekko wilgotne naloz odzywke a pozniej zawin znow wlosy w koszulke zeby odzywka sobie tam zadziala a nie splynela z wlosow
na etapie ręcznikowym to zużywam 2 duże ręczniki kąpielowe do mycia, po odżywce d/s dochodzą kolejne 2. Patrzyłam na ręczniki z mikrofibry, ale zawsze trafiałam na ostatnią sztukę, a chciałabym tak od razu z 4 żeby wystarczyły do 1 mycia
nava a nie mówiłam, że oskalpowaniejest najlepszym sposobem na piękne włosyMoja prywatna lista do oskalpowania
1 nava
2 basia
3 pole lavendove
4 jumatt
kolejność dowolna
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:42   #25780
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
na etapie ręcznikowym to zużywam 2 duże ręczniki kąpielowe do mycia, po odżywce d/s dochodzą kolejne 2. Patrzyłam na ręczniki z mikrofibry, ale zawsze trafiałam na ostatnią sztukę, a chciałabym tak od razu z 4 żeby wystarczyły do 1 mycia
nava a nie mówiłam, że oskalpowaniejest najlepszym sposobem na piękne włosyMoja prywatna lista do oskalpowania
1 nava
2 basia
3 pole lavendove
4 jumatt
kolejność dowolna
skalpowanie nabiera sensu jak sie na nie popatrzy z innej perspektywy
wczoraj wyjelam nozyczki... ale dzis je schowalam i nalozylam kokosa- zobacze co zdziala tym razem....

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Jakie jeszcze odzywki polecacie poza wcześniej wspomnianym Garnierem? Na półce mi leży połowa Nivea Flexible Curls ale nie wiem czy się nadaje. Ogólnie to po przeczytaniu części tematów o silikonach mam niezły mętlik w głowie
hej
zajrzyj do 1wszego postu , milego czytania

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-10-12 o 19:24
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:41   #25781
malgosia86
Zadomowienie

Rybiorku Poprawiłam analizę Twojego żelu - nie wiem, czemu napisałam, że olej ze słodkich migdałów może przenikać do wnętrza włosa.
(przenikają: olej z kokosa, olej z avocado i oliwa z oliwek)
Co do oleju ze słodkich migdałów, to musimy bardziej polegać na naszych doświadczeniach niż na nauce, jeśli chodzi o jego wpływ na włosy Tutaj można przeczytać więcej na ten temat.
Pamiętam jak zimą, po całonocnym olejowaniu nim, włosy mi się tak świetnie skręciły.

Jakby ktoś miał ochotę na maski domowej roboty to znalazłam na blogu NH propozycje ('Homemade mixes'):
http://thenaturalhaven.blogspot.com/...leave-ins.html

Eloe Mam nadzieje, że skalp szybko dojdzie do siebie

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:50   #25782
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rybiorku Poprawiłam analizę Twojego żelu - nie wiem, czemu napisałam, że olej ze słodkich migdałów może przenikać do wnętrza włosa.
Co do oleju ze słodkich migdałów, to musimy bardziej polegać na naszych doświadczeniach niż na nauce, jeśli chodzi o jego wpływ na włosy Tutaj można przeczytać więcej na ten temat.
Pamiętam jak zimą, po całonocnym olejowaniu nim, włosy mi się tak świetnie skręciły.

Dziekuje Malgosiu, jednak ta zmiana juz nic nie zmieni, zel zostaje na liscie do kupienia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-12, 21:04   #25783
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość

Dziękuję Basiu, nigdy nie mów nigdy . Jako czternastka miałam włosy typu 2a, czyli prawie proste, ale z ogromną szopą. Zaczęły się stopniowo kręcić od spodu i przechodzić na wierzchnią warstwę. Wkurzyłam się i ścięłam włosy i wtedy zaczął się lokowy boom. Kiedy spotykam znajomych z podstawówki nie mogą uwierzyć, że moje włosy tak drastycznie się zmieniły.
W wieku 30 lat to raczej mi się włosy mocniej nie skręcą. Jak ja stara jestem . Chyba, że skaczę z dzieciakami po klasie, wtedy jestem jak ośmiolatka

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JESTEŚCIE THE BEST !!!!!!!!! Zrobiłam jak mi kazałyście i moje OKROPNE WŁOSY odzyskały dawną STRUKTURĘ !!!!!!!!! CUD !!!! JESTEŚCIE KOCHANE !!!!!!!! JESTEM SOOO HAPPYYYYYYY !!!!!!!!!
Załączam zdjęcia jakie włosy miałam od kilku miesięcy, a jakie mi dziś po umyciu i zmyciu silikonów WYSZŁY !!!!!!!!

I EFEKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JESTEM NAJSZCZĘŚLIWASZA NA SWIECIE, bo myślała, że już na zawsze straciłam moje kręciołki !
Wydałam około 25 euro, ale się OPŁACAŁO !!!!!
Następnym razem spłuczę jeszcze włosy wodą + odrobiną vinaigre de cidre ( ocet jabłkowY)
DZIĘKUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘE:roza :
( PIERWSZE - jakie miałam włosy jeszcze wczoraj, a dwa pozostałe z DZISIAJ)
Piękne . To wyobraź sobie co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

A ja wpakowałam się w czarną, swędzącą dziurę Umyłam w niedzielę włosy Hippem. I co? Masakra!
Wczoraj zastanawiałam się, gdzie tu się zacząć drapać. Dziś jest nieco lepiej, ale też nie cudownie. Dobrze, że mieszanki Jantarowo-aloesowe działają.
To mój skalp podziękuje już za BD i za Hipp.
Współczuję. Nie miałam pojęcia, że można mieć tak delikatną skórę.

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles;22624693[COLOR=Silver
----

[/COLOR]
Basia CUDOWNE MASZ LOKI !!!!!!!!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie I to po przejściach, fiu fiu - piękne zawijasy
Poszarpane i ciągnięte

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

Basiu, Twoje loczki to sa cudo! a narzekasz!
Moje jakies takie niepodokręcane. Ale pracuję nad tym Dziekuję, ze tak łądnie o nich piszesz
Dziękuję. A Twoje włosy naprawdę bardzo mi się podobają. Pasują Ci i do twarzy Ci z grzywką. Przeczytałam gdzieś, że starasz się ją zapuścić.

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22630594]mam plan- oskalpuje jumatt i zrobie sobie peruke , kurcze no cuudo wlosiska i Basie tez- beda dwie- jedna dluga i jedna krotka
piekne
ja od chyba tygodnia mam na glowie- COS, nie wiem co sie wlosom porobilo- sztywne jakies, niby sie kreca ale jakos bez zycia, nie podoba mi sie to a bylo juz ladnie.... eechhh [/QUOTE]

Taaak, oskalpuje mnie I kto to mówi? Masz loki jak marzenie.

Cytat:
1 nava
2 basia
3 pole lavendove
4 jumatt
kolejność dowolna
Nie oddam Ale to miłe

Moja uczennica zobaczyła na obrazku kobietę z dziennikiem. Zapytała ze zdziwieniem kto to jest. Powiedziałam, że nauczycielka. Celinka pokręciła głową: "Nie, bo nauczycielka ma kręcone włosy jak pani Basia, to nie jest nauczycielka"
Używacie masełka na loki? Zapraszam do mnie na śniadanko. Zdarza mi się mieć masełko we włosach. Dzieciaki lubią się do mnie przytulać, kiedy mają buzie i palce w masełku . Maseczkę masełkowo-bananowo-jogurtową mam bardzo często. Czasem też klejową, ale tego stylizatora raczej nie polecam

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:26   #25784
bernadka20
Wtajemniczenie

kropcia007
nowe twarze to nie wiem :P

caskada
Hm..wiesz też myslalam, ze mam 2b. Sa oporne na moje targanie od dołu do góry mimo, ze daje odzywke b/s i nivea FC Musze kupic ta potter i żel rossmanowski :P
Troche tych zakupow mnie czeka

Eloe wg Ciebie to na 2b ocenisz moje wlosy ?
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:46   #25785
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
ja sie chyba Curl Junkie wypuscilo 4 nowe produkty, odzywke wspomniana wyzej, nowa bardzo lekka leave-in i 2 stylizatory, jeden to lzejsza odmiana Aloe Fix Gel a drugi stylizator jest bez gliceryny (Eloe czytasz to?)
Biedna Rybiorka i biedne rybiorkowe konto

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
U mnie chyba czas wybrać się na cieniowanie włosów bo skręt sie rozluźnił ostatnio
Przy tej długości....
A Ty masz teraz ścięte zupełnie na równo czy jakieś warstwy są?

Cytat:
Stara Nivea miała bardzo fajny skład. Nowa ma zdaje się silikony, ale jeśli miałabyś niczego nie używać, to używaj Nivei, nawet, jeśli jest silikonowa. Włosom przyda się zabezpieczenie na czas, zanim będziesz mogła się za nie porządnie wziąć.

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22630594]mam plan- oskalpuje jumatt i zrobie sobie peruke , kurcze no cuudo wlosiska i Basie tez- beda dwie- jedna dluga i jedna krotka
piekne [/QUOTE]

Odezwała się ta, co najbardziej potrzebuje peruki!

Cytat:
ja od chyba tygodnia mam na glowie- COS, nie wiem co sie wlosom porobilo- sztywne jakies, niby sie kreca ale jakos bez zycia, nie podoba mi sie to a bylo juz ladnie.... eechhh
Za długo było dobrze, przy kręconych włosach to nienormalne

Cytat:
1 nava
2 basia
3 pole lavendove
4 jumatt
kolejność dowolna
Na tym wątku to strach wrzucać jakieś zdjęcia

Cytat:
Małgosiu, jeśli kryterium wnikania miałaby być zawartość kwasów tłuszczowych według chemiczki z NC, to olej ze słodkich migdałów wnika do włosa
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:54   #25786
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Rybiorka i biedne rybiorkowe konto
dziekuje za wspolczucie, przyda sie, najbardziej mojemu mezowi

Cytat:
Małgosiu, jeśli kryterium wnikania miałaby być zawartość kwasów tłuszczowych według chemiczki z NC, to olej ze słodkich migdałów wnika do włosa
wnika czy nie wnika, i tak juz choruje na ten zel
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-12, 22:08   #25787
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Chciałabym Was prosić o pomoc...
Od jakiegoś czasu staram się walczyć z moimi okropnymi włosami
Stosuje szampon Wax'u na zmianę z Babydream,raz w tyg. domowa odżywka (żółtko,olej rycynowy,oliwa z oliwek+co tam znajdę odpowiedniego w kuchni ) ,raz. w tyg. maska Wax (niestety skończyła się. Do następnego przypływu gotówki muszę zadowolić się jajecznicą na włosach 2 razy w tyg.). Włosów raczej nie czesze :p,schną naturalnie (,,wyżymam'' je tylko lekko).Końcówki wczoraj ciachłam o jakieś 1,5cm (zainspirowana wątkiem o zaletach podcinania)...
Nie prostuje,nie susze suszarką,nie trę. Farbuje,niestety
A mimo to moje włosy pozostawiają wiele do życzenia...
Jak jeszcze mogę im pomóc?
Z góry dziękuje
karm je więcej! Bo głodują

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Wstawię nowe zdjęcia. Nie chcę krótkich włosów, nie chcę, nie chcę.
Ale kryzys chyba przeszłam. Nie jest najgorzej, chociaż na zdjęciach mam śmieszną szopę i puszą mi się dość mocno. Jeszcze nie wiem dlaczego. Ale denerwuje mnie to i to bardzo. Chociaż mogłoby być gorzej
ja mam ostatnio jakiś problem z włosami (od tych szaleństw z venitami niestety, Rybiorku ) ale bym się chętnie wymieniła na te krótkie lokaski za moje długie włosy

Cytat:
pisalam cos ze nie bede testowac nic nowego? e.... chyba sie przejezyczylam, Curl Junkie wypuscilo nowa odzywke Curl Junkie Beauticurls Strengthening Hair Conditioner, na razie zloczylam na CM, mam nadzieje ze BC tez niedlugo beda mialy, zaraz wstawie do skladzika
Cytat:

oj dziewczyno, ja też sobie tak mówię za każdym razem a wypatruję teraz kallosa i bingo

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Nawet jak nie kiedy prostowałam (moj chlopak lubi jak od czasu do czasu wyprostuje sobie wlosy) to przed nalozeniem jedwabiu nakladalam na koncowki oliwy z oliwek czy olejku rycynowego po tym dopiero jedwab...
nie słuchaj się faceta mnie to chyba zawsze źle wychodziło, moje włosy a facet ma prawo tylko podziwiać, wychwalać i zakochiwać się w nich codziennie bardziej, niezależnie jakie są

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
no ładnie a ja się zastanawiam co Wy nic nie piszecie a tu nowy wątek
melduję że maska vatika z kaktusem mega mi obciążyła włosy wyglądały jak strąki po niej never again!

Witam wszystkie nowe twarze

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Ja dzis testowałam 'płyn do kręconych włosów" z Mariona. Do te pory testowałam go na sucho i nie byłam zadowolona, ale dzis spryskałam na mokro i pogniotłam włoski. No super mi wyszło. Włoski miękkie, świetnie poskręcane, jak na moje fale-to świetnie, lekkie i trzymały sie doskonale nawet na dzisiejszym silnym wietrze.
ooo a jest w analizowym?

Cytat:
Na półce mi leży połowa Nivea Flexible Curls ale nie wiem czy się nadaje.
bardzo nadaje

piekne
ja od chyba tygodnia mam na glowie- COS, nie wiem co sie wlosom porobilo- sztywne jakies, niby sie kreca ale jakos bez zycia, nie podoba mi sie to a bylo juz ladnie.... eechhh [/QUOTE]

ojj tak, też bym którąś chętnie oskalpowała

właśnie siedzę z henną na głowie 150 g na moje włosy było na styk. Konsystencja, zapach, wygląd końskiej kupy mam dwa palce pomarańczowe, łazienka w czarnych cosiach, dwie ścierki pomarańczowe, ja z puklami które wyglądają też jak końskie bo chyba pół nocy będę z tym siedziała i modlę się, żeby uleczyło mój skręt bo coś z nim nie tak jak już wspomniałam
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:09   #25788
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje za wspolczucie, przyda sie, najbardziej mojemu mezowi
Powstrzymuj go przed wejściem do Twojej łazienki dla jego własnego dobra
Stary 2010-10-12, 22:19   #25789
myszka2020
Zakorzenienie

Obcięłam włoski jakieś 10 cm z długości, wycieniowane, oczywiście fryzjer, ja to bym zrobiła mega krzywo
I nawet mi się podoba, bo zniszczone były końce naprawdę, teraz będę zapuszczać, a podcinać tylko ze 2 cm co jakieś 3 miesiące.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:29   #25790
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
właśnie siedzę z henną na głowie 150 g na moje włosy było na styk. Konsystencja, zapach, wygląd końskiej kupy mam dwa palce pomarańczowe, łazienka w czarnych cosiach, dwie ścierki pomarańczowe, ja z puklami które wyglądają też jak końskie bo chyba pół nocy będę z tym siedziała i modlę się, żeby uleczyło mój skręt bo coś z nim nie tak jak już wspomniałam
Też farbowałam:p ale wczoraj, tym razem bez cytryny a z gorącą wodą. Mnie się udało z 50g zrobić papkę. Generalnie uważam, że zawyżają wszędzie ilość potrzebną do jednego farbowania. Trzeba po prostu lepiej ją rozwodnić. Niestety ja jestem po części niezadowolona,
z plusów to trwałość koloru, większa objętość, lepszy skręt, piękny połysk. Z minusów to: wygoda farbowania, smrodek, lekkie przesuszenie, z którym walczę dziś kokosem oraz największy dla mnie minus to brak rozjaśnienia. Niestety, kocham rude, wręcz pomarańczowe kolory a moje włosy są jednak do tego za ciemne co wyjdzie patrzac po odrostach. Będzie raczej kasztanowy Jak tak dalej pójdzie poświęcę ich zdrowie dla tak pieknego koloru jak któraś z dziewczyn wkleiła stronę lub dwie wcześniej.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:35   #25791
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość

ja mam ostatnio jakiś problem z włosami (od tych szaleństw z venitami niestety, Rybiorku ) ale bym się chętnie wymieniła na te krótkie lokaski za moje długie włosy
nie wierze
Cytat:

oj dziewczyno, ja też sobie tak mówię za każdym razem a wypatruję teraz kallosa i bingo
ja juz mialam nie wypatrywac, ale mi sie jednym okiem rzucilo nowe opakowanie

Cytat:
Powstrzymuj go przed wejściem do Twojej łazienki dla jego własnego dobra
wlasnie mysle co tu za barykade ustawic, juz sie przyzywczail to tego rzadku na wannie a po szafkach nie grzebie (dla wlasnego zdrowia psychicznego) ale jak nagle doloze 8 nowych produktow a nie mam juz miesca w szafkach to moze ciezko to odchorowac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-12, 22:47   #25792
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:

to przydatna informacja

Cytat:
wnika czy nie wnika, i tak juz choruje na ten zel
Tylko pamiętaj zdać relację z jego stosowania

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:59   #25793
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Obcięłam włoski jakieś 10 cm z długości, wycieniowane, oczywiście fryzjer, ja to bym zrobiła mega krzywo
I nawet mi się podoba, bo zniszczone były końce naprawdę, teraz będę zapuszczać, a podcinać tylko ze 2 cm co jakieś 3 miesiące.
na fotkach wyglada to fajnie, ale najwazniejsze ze Ty jestes zadowolona

ja tez cielam ale samodzielnie i jednostronnie, wloski odrosly i zaczelo byc widac ze z prawej mam wyciete wiecej i lepiej, naprawde fachowe cieniowanie mi wyszlo, niestety po lewej nie wyszlo kompletnie i od paru dnia zaczelo to sie ujawniac, wiadomo ja nie fryzjer ale po cieciu kilku kosmykow jakos to wyglada, o rany jak ja bym chciala zeby one znow byly rowne, jakie zycie byloby prostsze

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

Tylko pamiętaj zdać relację z jego stosowania
troche poczekacie bo wyglada ze kupie przy okazji zakupow na CM (w listopadzie) ale oczywiscie relacja bedzie jak w banku
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-12, 23:46   #25794
anka.d
Wtajemniczenie

wszystkie dziewczyny. ktore pokazywaly ostatnio wlosy - zachwycam sie

cheveux boucles - ciesze sie ze udalo sie pomoc wyglada na to, ze brakowalo ci oczyszczenia i emolientów (chociaz nei wiem co tam siedzi w tej masce, ale jesli w nazwie chwala sie olejem, to obstawiam tez emolienty)

korci mnie obfotografowanie sie po tym fryzjerze, ale pozbylam sie na 3 tygodnie aparatu, w zamian dostajac na 3 tygodnie 2 koty (tatuś na wakacjach :P) kotem niestety nie da sie zrobić zdjecia, wrzucam wiec zdjecia sprzed ok.miesiaca. (wiem wiem, polysk robi wrazenie, ale niestety to tylko lampa :P przy okazji widac mój przeswit na ucho z prawej-gorszej strony. wkurza mnie to strasznie, ale przy suszeniu z glowa w dol nie da sie z tym nic zrobic niestety)

a za klika dni stuknie mi roczek CGowej pielegnacji
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 23:54   #25795
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
nie uwierzę, ze zachwycasz sie moimi+z prawdziwą przyjemnoscia wpisuję Cię na listę do oskalpowania.
Wilkie gratki z okazji rocznicy
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 23:58   #25796
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

cheveux boucles - ciesze sie ze udalo sie pomoc wyglada na to, ze brakowalo ci oczyszczenia i emolientów (chociaz nei wiem co tam siedzi w tej masce, ale jesli w nazwie chwala sie olejem, to obstawiam tez emolienty)

korci mnie obfotografowanie sie po tym fryzjerze, ale pozbylam sie na 3 tygodnie aparatu, w zamian dostajac na 3 tygodnie 2 koty (tatuś na wakacjach :P) kotem niestety nie da sie zrobić zdjecia, wrzucam wiec zdjecia sprzed ok.miesiaca. (wiem wiem, polysk robi wrazenie, ale niestety to tylko lampa :P przy okazji widac mój przeswit na ucho z prawej-gorszej strony. wkurza mnie to strasznie, ale przy suszeniu z glowa w dol nie da sie z tym nic zrobic niestety)

wloski na fotkach sliczne, jednak interesuje mnie ten fryzjer znaczy ciecie, nie wierze ze cokolwiek moglo Ci zepsuc te loki, jak juz wymienisz z powrotem koty na apart cykaj fotki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-13, 06:51   #25797
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Też farbowałam:p ale wczoraj, tym razem bez cytryny a z gorącą wodą. Mnie się udało z 50g zrobić papkę. Generalnie uważam, że zawyżają wszędzie ilość potrzebną do jednego farbowania. Trzeba po prostu lepiej ją rozwodnić. Niestety ja jestem po części niezadowolona,
z plusów to trwałość koloru, większa objętość, lepszy skręt, piękny połysk. Z minusów to: wygoda farbowania, smrodek, lekkie przesuszenie, z którym walczę dziś kokosem oraz największy dla mnie minus to brak rozjaśnienia. Niestety, kocham rude, wręcz pomarańczowe kolory a moje włosy są jednak do tego za ciemne co wyjdzie patrzac po odrostach. Będzie raczej kasztanowy Jak tak dalej pójdzie poświęcę ich zdrowie dla tak pieknego koloru jak któraś z dziewczyn wkleiła stronę lub dwie wcześniej.
no ja wcześniej miałam dość ciemne, chociaż już wypłowiały, i zdaje się że mam na głowie ładną marchewkę, ale i tak mam nadzieję, że trochę ściemnieje. Jeśli chodzi o wygodęnakładania to tak, cała łazienka i kuchnia jest w tej ciapie, zapach mi na początku nie przeszkadzał a teraz jak go poczuję to zbiera mi się na chlustające wymioty wczoraj zaczęłam nakładać o 20, koło 21 chyba skończyłyśmy, trzymałam dzisiaj do 6 bo już mi się nie chciało czekać pół nocy żeby zmyć a długo chciałam trzymać żeby kolor był intensywny i długo się trzymał, ale to pierwszy raz i nie zdziwię się, jak długo kolor się nie utrzyma.

Cytat:
jesteś na mojej liście do oskalpowania dorwę Cię, Wrocław duży nie jest, Twoje cudne lokaski będą moje
ja też nie wierzę, że ktoś by Ci mógł zepsuć skręt. Ale wymiana dobra, też bym oddała lustrzankę za dwa kociaki.

nie wierzyłam, że wstanę skoro świt żeby zmyć te końską kupę z włosów. Nawet ładnie się zmyła ale włosy haniebne, poszedł najpierw garniej karite a potem isana babasu i jakoś to wygląda. Znaczy, nie wiem, jak wygląda, odcisnęłam włosy i zakoszulkowałam, zaraz zdejmę ale coś czuję, że te 3 dni do następnego mycia nie będę patrzyła w lustro, ludzi też by się przydało unikać ale uczelnia niestety
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 07:47   #25798
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Dobra decyzja, ścięcie zniszczeń to jedyna słuszna droga, powodzenia w pielęgnacji i pokazuj efekty

Cytat:

to przydatna informacja
Oleje kocham miłością szaleńczą, do włosów, twarzy, ciała, jedzenia, gdzie się da Więc jakby co, służę pomocą.
Aha, Małgosiu, muszę Ci się też pożalić. Nie wiem, czy pamiętasz, jak rozmawiałyśmy kiedyś o zmywaniu olejów odżywką. Poradziłaś mi wtedy zmywanie odżywką z sokiem z cytryny. Próbowałam 2x w różnych stężeniach i skończyło się za każdym razem na Babydreamie
Mało tego, ostatnio jako maskę przedmyciową nałożyłam taki bardzo tłusty i treściwy leave-in, składający się w przeważającej części z olejów. Fakt, zmył się odżywką, ale włosy zdecydowanie oklapły. Wnioskuję, że chyba po prostu mam strukturę włosa chłonącą wszystko i dokładnie i w związku z tym po prostu muszę używać szamponu po olejowaniu

Cytat:

Anka, pamiętam wszystkie zdjęcia Twoich włosów i muszę Ci powiedzieć, że bardzo Ci się podkręcił skręt. Masz coraz więcej korkociągów Masz może jakieś obserwacje na ten temat? Interesowałoby mnie głównie, czy to kwestia dobrej pielęgnacji, czy np. upatrujesz przyczyny w nieczesaniu włosów, dzięki czemu włosy przyzwyczają się do "swojego skrętu" i kręcą się coraz bardziej. Pamiętam, że tak samo miała Kosmarka, pamiętam jej skręt początkowy i korkociągi, które miała już potem regularnie.

LadyMadalena - widziałam wpis w dzienniku
Powaliły mnie Twoje długie włosy. Wyglądały imponująco, ale wyobrażam sobie, jakie musiały być czaso- i nerwochłonne
A każdym razie teraz będziesz hodować sobie na nowo śliczne, zdrowe loki No i jako wielbicielka wszelkich rudości nie mogę nie powiedzieć och i ach
Stary 2010-10-13, 08:04   #25799
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, Małgosiu, muszę Ci się też pożalić. Nie wiem, czy pamiętasz, jak rozmawiałyśmy kiedyś o zmywaniu olejów odżywką. Poradziłaś mi wtedy zmywanie odżywką z sokiem z cytryny. Próbowałam 2x w różnych stężeniach i skończyło się za każdym razem na Babydreamie
Mało tego, ostatnio jako maskę przedmyciową nałożyłam taki bardzo tłusty i treściwy leave-in, składający się w przeważającej części z olejów. Fakt, zmył się odżywką, ale włosy zdecydowanie oklapły. Wnioskuję, że chyba po prostu mam strukturę włosa chłonącą wszystko i dokładnie i w związku z tym po prostu muszę używać szamponu po olejowaniu
A myjesz tylko raz odżywką? Ja po jakimś czasie pielęgnacji też miałam ten problem ale zaczęłam 2-3 razy myć odżywką i kiedy nakładałam olej nie pakować na nie już nic mocno emolientowego, również d/s. W każdym razie przy takim myciu stawiam na wszystko co ma kationowe surfakanty.

Cytat:
LadyMadalena - widziałam wpis w dzienniku
Powaliły mnie Twoje długie włosy. Wyglądały imponująco, ale wyobrażam sobie, jakie musiały być czaso- i nerwochłonne
A każdym razie teraz będziesz hodować sobie na nowo śliczne, zdrowe loki No i jako wielbicielka wszelkich rudości nie mogę nie powiedzieć och i ach
Dziękuję, czasem też ich żałuję ale czesanie to była masakra, połowa wyrwanych a zdolności do kołtunienia się miały nieziemskie. Teraz przeciągam tylko palcami we włosach i jestem rozczesana Do tego wszystkich produktów schodziło całkiem dużo i nic nie pomagało więc skoro takie niewdzięczne były to ciach Rudy to kolor mojego życia,prawdopodobnie nigdy nie będę potrafiła z niego zrezygnować. a że mam z natury zbyt ciemne do takiego koloru jak chcę uzyskać to czekam aż osiwieję, wtedy henna będzie mi dawała upragnioną żarówę
Czy dobrze trafiłam ze skrętem?

Powtórzę za innymi, piękne włosy Anka co za połysk! nawet z lampą to wyczyn ale najlepsze w nich jest to właśnie, że tak się podkręciły.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-13 o 08:18
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:18   #25800
mysia m
Zakorzenienie

wrily_curly, na nalizowym nie ma go. Wygrzebałam go niechcący w mojej małej drogerii, bo ma prosty skład bez alkoholu i keratynę, wiec myślałam, ze mógłby byc niezły. Jest na KWC, ale ma pare ocen i to kiepskich. Na sucho uwazam, ze jest beznadziejny, w kazdym razie do moich włosów, ale na mokro jako stylizator bardzo mi się spodobał.

Podaję skład wg KWC:
Skład: Aqua, Glycerin, Polyquaternium-72, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Acrylates/Stearth-20 Methacrylate Copolymer, PEG-12 Dimethicone, Triethanolamine, Hydrolyzed Keratin, Cocamidopropyl Betaine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Parfum, Benzyl Alcohol (and) Methylchlorisothiazolinon e (and) Methylisothiazolinone.

--edit--!!!
a jest jest na nalizowym- wklejam analize
Płyn zawiera polimer filmotwórczy odpowiadający również za utrwalenie fryzury, działający antystaycznie, wyrównujący powierzchnię włosa.
Przed nim a tuż po wodzie mamy nawilżającą glicerynę, jeśli w warunkach bardzo suchego/wilgotnego powietrza pojawi się puch może być to winą gliceryny. Po glicerynie występuje antystyk, następnie nawilżający glikol, w składzie również modyfilkowany silikon (czyli w jakimś stopniu zmywalny wodą), regenerująca hydrolizowana keratyna, tuż przed zapachem wzmacniający pantenol.
Preparat nawilża, lekko regeneruje, działa antystatycznie, utrwalająco. Zaszkodzić nie powienien.

basiu, zapuszczam, bo od 8 lat nosze grzywkę bez przerwy i juz mam dosc, tym bardziej, ze przeszkadza mi przy rowerowych eskapadach- wiadomo jak wyglada grzywka po ostrym treningu- tłusta i paskudna, wiec chce spróbowac bez niej. Bedzie cięzko, bo w dłuzsyzm miejscu zaczyna się skręcac, tzn poki co jest na etapie 'wywijam sie'

myszka2020 jakie masz delikatne falki i fajnie wycieniowane. Połysk piękny.

Kurcze.. ja tez tak chcę. Ale się boje, ze zostanie to źle zrobione i szlag trafi moje fale. Wszędzie czytam, ze falowane czy kręcone muszą byc cieniowane, bo wteyd lepiej sie skręcaja a moje obcięte pod linijke. Dziewczyny obciąc czy poczekac az beda dłuzesz i wtedy obciac? Czy nie obcinac? Czy tylko sobie samej podcieniowackonce.. a moze konce to za mało? lepiej warstwowo?..

anka.d moze jak się napatrzę na Twoje włosy, to mi się tez tak skręcą? boskie!

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2010-10-13 o 09:23
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości