Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 21:26   #2551
AlicjaH
Rozeznanie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Własnie mu oznajmiłam że jest dupek i że nic już nie zmieni mojej postawy
on że dał ciała, że wie, ze nie tak to miało wyglądać i wie, że ja już postanowiłam, że na usg go nie potrzebuje, ze on ma świadomość że ja tego nie zmienie i takie tam
Nie ma możliwości wrrrr ja nie lotto żeby od dawania szansy
Ale wściekła jestem
tak, 120 i od 1grudnia razem
Stary 2010-10-12, 22:04   #2552
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
on że dał ciała, że wie, ze nie tak to miało wyglądać i wie, że ja już postanowiłam, że na usg go nie potrzebuje, ze on ma świadomość że ja tego nie zmienie i takie tam
Ale wściekła jestem
ja bym chyba zmiękła ...
swoje bym nagadała i wkurzona bym była na maxa ale koniec końców pewnie by poszedł ...
na pewno nie chcesz żeby szedł ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:04   #2553
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Idę sama na USG tż idzie w piątek po pracy na piwo z kolegami i nie przyjedzie tak, zeby zdązyć na sobotnie USG
Spoko skoro tak postępuje ja też tak będę robić zobaczymy czy przemyśli do jutra co warto czy piwo z kolegami czy pierwsze/jego jako taty/ USG
No problem ale wsciekła jestem wrrr
A że bardzo pamiętliwa ze mnie bestia- zobaczymy jeszcze ;-)
Szczerze? Nie rozumiem Twego TŻ

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:07   #2554
AlicjaH
Rozeznanie

Spoko już dzwonił, ze miał cięzki dzień i takie tam że wcale tak nie pomyslał, ze to tak dziwnie zabrzmiało a ja się napięłam jak balon
Dalej jestem zła i mi to szybko nie przejdzie-on ma tego świadomość
A konsekwencje muszą byc ;-)

Ok dziewczyny bo ja już moje leki na noc na nadciśnienie wzięłam i robie się senna buzia i miłej nocki ;-)

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-12 o 22:08
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:58   #2555
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Już kiedyś wstawiałam, ale nie mogłam znaleźć postu, bo tyle naszkrobane tutaj
Wstawię raz jeszcze, myślę, że dziewczyny, które już widziały nie obrażą się, że śmiecę.
Sukienka jest krótka ( za kolano ).

A my w ramach odreagowania stresu idziemy wieczorem na "Śluby panieńskie". A po drugie mam ogromną chcicę na lody z polewą karmelową z Mc Donaldsa ( a jest obok kina ).
Od czwartku TŻ będzie w szpitalu, więc musimy jak najwięcej pobyć razem.

Tak w ogóle, to dzięki dziewczyny za dobre słowo. Tym razem uda się. Dzięki.
śliczna sukienka
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa ale licze na miłe przyjęcie
róny miesiąc temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży no i radości nie ma końca jestem w 11 tygodniu ciąży a termin porodu wyznaczony na 6 maja 2011

bardzo się ciesze mimo mojego młodego wieku (20 lat)
ale moja radość nie może nawet być porównana do radości mojego TŻta (30lat) no i już wszystko jasne

nie mam żadnych objawów i wcale nie tyję jem wszystko to c o wcześniej jadłam nawet troszkę więcej i nie mam żadnych objawów typu nudności wymioty itd...myślicie że to dobrze???
witaj u Nas, kazdy przechodzi ciaze inaczej nie martw sie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie byłyście z tatusiami na USG? Ja mam wizytę na sobotę to będzie 13tydz myslicie, że na normalnym usg bedzie coś ciekawego widać? tzn że facet coś zobaczy ;-)
pewnie ze bylam, w 9 tygodniu bylam i mialam robione usg brzuszne tż był zemna, i chyba wiecej zobaczył niż ja hihi, strzelał do lekarza, ooo kregosłup ooo serduszko, a ja? hmm... widzialam ale wiecej czasu mi zajelo zeby polapac sie co jest co:P

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
moria44 to szkoda że nie mieszkamy blisko siebie bo byśmy sobie kotlety podrzucały Ale dzisiaj np stwierdziłam że będzie lżej i miałam zupę jarzynową, a na drugie rybkę, ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty Mniam, zjadłam wszystko co do ostatniego okruszka ziemniaka

Ja ogólnie przytyłam jakieś 1,5 kg ,a jestem w 10 tyg. Nie wiem czy to normalne, czy przez to że od kiedy jestem w ciąży to więcej jem i nic mi się nie chce tylko większość czasu siedzę...Niestety

anulinka2009 Straszne chwile przeżyłaś! Ale najważniejsze że się dobrze skończyło, teraz już wszystko będzie dobrze, moment krytyczny za Wami i za chwilę wszystko wróci do normy. Ślub nie zając nie ucieknie, a zdrowie najważniejsze. Buziak.

vanes- witaj! Co do objawów to nie każdy je ma. Ja mdłości dostałam jakoś na początku 6 tyg, a teraz jestem w 10 i powoli przechodzą na szczęście Rano tylko troszkę mdli i przed snem,ale to i tak bajka w porównaniu z tym co było właśnie na początku 6 tyg! Ale piersi bolą bardziej...

agniese79 Cześć Na basen można oczywiście tylko dbaj o sferę intymną żeby się jakaś infekcja nie przypałętała. I może lepiej wybierz basen ozonowany niż chlorowany. Lepszy zresztą na skórę, nie wysusza tak.

violisia ja też przed wizytą się doprowadzam do ładu Na całkiem goło też nie preferuję, bo bym się czuła jak 12 letnie dziewczę;]

mazianka81 widzę że na Bożonarodzeniowe jedzonko Cię wzięło Ja też uwielbiam Święta, a jak pomyślę o pierogach mojej Babci z suszonymi grzybami to aż mi ślinka leci... W ogóle uwielbiam klimat Świąt i nastrój przedświąteczny...Śnieg, światełka, kolędy (nawet teraz sobie czasem puszczam moje ulubione tj. "Merry christmas Everyone", " Z kopyta kuig rwie"- to mniej świąteczne " Jest taki dzień" itp...Mmmmmmmmm, nie mogę się doczekać Zwłaszcza że koło 24 grudnia będę w 20 tyg więc płeć chyba poznam
ja mam takie samo zdanie, czułabym sie jak dziecko
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 00:00   #2556
Eve1603
Zakorzenienie

Bardzo dziekuje za przyjecie i obiecuje chociaz probowac dotrzymac Wam kroku, choc to nie bedzie latwe - mam jeszcze 2 stale watki i klub, no i 17miesieczne dziecko Mam nadzieje, ze zrozumiecie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Witaj !
Powiem ci w sekrecie, że zaglądam na Wasz wątek 2009, bo sama rodziłam w 06.2009, ale jakoś się nie odzywałam a później już jakoś glupio mi było się wtrącać widziałam ze się starałaś i cieszę się że się udałao
Szkoda, ze nigdy sie nie ujawnilas... no i wiesz jaka wiedzma jestem oby to nie przekreslilo mnie do konca

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanko mam czy można w ciąży chodzić na basen. Czuję się dobrze, nie mam żadnych bólów, nie zamierzam tez się forsowac czy chodzić do sauny. No ale trochę się obawiam. Co myslicie?
mozna

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Eve1603
gratuluję II kreseczek. Lekturka jest niezła, to fakt
dziekuje, ale chyba nie zdolam tych 80 stron nadrobic...

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie byłyście z tatusiami na USG? Ja mam wizytę na sobotę to będzie 13tydz myslicie, że na normalnym usg bedzie coś ciekawego widać? tzn że facet coś zobaczy ;-)

Ja bylam z tz w poprzedniej ciazy - ryczal i byl ze mna przy cc - tez ryczal

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
czasem się zastanawiam, jak dam radę, ale dzidzia jest w stu procentach planowana, tak po prostu chcieliśmy, żeby była mała różnica wieku, jakby zocha miała 6 lat jak u ciebie to w ogóle bym się nie przejmowała, ale pewnie to zależy od dziecka. Zosia od noworodka była bardzo spokojnym dzieckiem, nie miała kolek, od 2 miesiąca życia przesypiała całą noc, zawsze chętnie jadła, nie marudziła, zęby prawie bezobjawowo, może dlatego zdecydowaliśmy się tak szybko na drugie. Między mną a moim bratem jest 3 lata różnicy i mama mówi że strasznie jej pomagałam mimo że miałam dopiero 3 latka, więc jestem dobrej mysli no a gorsze dni zawsze się zdażają i pewnie takowe też będą
Co do spania to zocha twardo śpi, ciężko ją obudzić (ma to po mężu) więc może nie będzie tak źle :P

U nas tak samo Olek przesypial noce jak skonczyl 4 miesiace, do tej pory z "chorob" mial tylko katar, nie mial kolek, nie bylo zadnych objawowo zabkowania - do teraz, wlasnie wychodza ostatnie dwa zeby (te przewidziane do wieku) dwie "3" i mamy juz 2 noce zarwane. Sypial zawsze sam i zasypia po polozeniu go do lozeczka, je wszystko, jest pogodny i przyrzekam, ze nigdy nie mialam z nim zadnego problemu i nie dal mi "popalic", wiec pewnie dlatego chcialam juz nastepne Poza tym zalezy mi na malej roznicy wieku, gdyby nie cc, to zdecydowalabym sie pewnie wczesniej

Objawow poki co zadnych, tzn. mam napiecie w piersiach (podobne sie czuje przy cycach pelnych mleka ) no i od dzis mam psi wech To jest malo przyjemne, bo wiekszosc ludzi nie pachnie zbyt ladnie

Ciekawa jeste jak bedzie tym razem, poprzednio nie mialam wlasciwie zadnych innych objawow i cala ciaze znosilam cudownie, bez jednego skurczu w lydkach, bez opuchlizny, bez rozstepow, no ale zeby bylo sprawiedliwie, to waga skoczyla o 26 kg a po porodzie jeszcze o 4, tzn. najpierw spadlo 10, ale zaraz przyszlo 4...
Do dzis nie wiem dlaczego...

Tyle ode mnie na dzis, pora spac, dobranoc

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 06:38   #2557
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wściekła jestem
Tez bym focha walnela i duma obrosla :P i sama poszla na usg, a potem nic mu nie opowiadala... :P

W ogole faceci tak naprawde poczuja ojcostwo przy narodzinach. Ja to chcialabym zeby jeden jedyny facet zaszedl w ciaze i wszystkim opowiedzial jak to jest... chociaz poewnie bidulek by nie dal rady

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

Andziot tej teorii nie slyszalam wczesniej :O a kysz J&J lece dzisaj po jakas inna oliwke!!!!

Catia88 dziekuje Ci Slonko za slowa wsparcia juz mi lepiej A co do tych wypryskow to masz jakies sposoby? Ja juz mam dosc mojego chropowatego czola musze to czyms wyskrobac :P

A tak poza tym dzien dobry Mile Panie i slodkie Fasolki ja uciekam zaraz do pracki mimo, a na dworze zimnooooo brrrr.... jednak trzymam sie, bo za 3 tygodnie bedziemy sie z Fasolka byczyc w Meksyku : jupi:

ddaaiissyy Tobie 2 tyg zostaly do raju. Pamietaj by chowac brzuszek przed sloncem

Buziaki w brzuszki!!!!!
Stary 2010-10-13, 07:29   #2558
AlicjaH
Rozeznanie

Hej kobietki
Dzwonił i twierdzi, że i tak będzie i tak i jego nie interesi co ja tamo tym mówię. No zobaczymy jak spróbuje to załatwić ;-)
Stary 2010-10-13, 07:53   #2559
moria44
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki!

anula, Eweska zaczynamy dziś 12 tydzień Ale się cieszę

AlicjaH
jeśli chce niech jedzie, na pewno mu nie zabraniaj. Ale nie dziwię się Twojej reakcji, też bym się wkurzyła

andziot
"dzieciaczki" masz urocze

Paulizia mnie też kiedyś ta oliwka zaczęła uczulać. Ja w ogóle za bardzo nie lubię oliwek i smaruję się balsamami.
Ale Ci zazdroszczę tego Meksyku. Ja bym się nie zdecydowała na wyjazd w ciąży ale jak sobie pomyślę plaża, słonko, wooooda, owoce... mhmmmm cudo! Mam nadzieję, że będziesz wrzucać jakieś fotki na forum abyśmy chociaż oko nacieszyły

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:03   #2560
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Ja teraz tylko na chwilę, bo jadę na 9 na serię zabiegów na twarz do dziewczyny, która miała mnie malować na ślub.
Miałam zaplanowane, więc szkoda nie skorzystać. Przy okazji muszę się dowiedzieć, czy w późniejszym terminie będzie mnie w stanie umalować przed ślubem.

Zrobiłam sobie i TŻ śniadanko, coby odpoczywal przed zabiegiem i lecę.
Miłego dnia dziewczyny.

PS. Za tydzień wizyta u gina. Już nie mogę się doczekać
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:33   #2561
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paaoollcciiaa Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedź! A pracujesz czy jesteś na zwolnieniu? Czytałam o siedzeniu w jednej pozycji więc pewnie praca.
jestem na zwolnieniu
właśnie żeby je mieć musiałam być choć dzień w pracy i wczoraj go zaliczyłam

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
katarzynka00 wyslane
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:56   #2562
AlicjaH
Rozeznanie

Własnie wróciłam z pobrania krwi /nienawidzę tego/ dobrze że ośrodek jest 3min piechotką od mojego domu ;-)

A i do moich problemów technicznych z wypróżnianiem
Dziewczyny, po tym syropku miałam takie gazy że szok
Czopek przyniósł wczoraj ulgę, a dziś coś czuje w jelitkach ze będzie ok

Więc szczerze go polecam ;-)

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-13 o 09:04
Stary 2010-10-13, 09:17   #2563
Aliczka88
Zadomowienie

Dzień dobry moje miłe
Ale sobie dzisiaj pospałam hiihhi a to wszystko przez Wojewódzkiego bo oglądałam do końca extra był wczoraj odcinek
Teraz zjem sobie sniadanko... Chyba kromeczki z dżemem i kawe inke
Codziennie śnią mi sie jakies głupoty, w ogóle zawsze tak było, ze co noc miałam jakis kosmiczny sen, kiedys nawet postanowiłam je zapisywać ale od ostatnich 4 nocy snią mi sie tylko faceci i jakies romanse Haha z motylkami w brzuchu sie budze I za kazdym razem facet który mnie podrywa okazuje sie moim TŻ

DZIS 19.15 ginekolog!!! Prosze o kciuki!!!!!!!!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:19   #2564
antje_89
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Poradzcie mi prosze... Pracuje jako niania 2-letniego chlopca i kiedy jego rodzice dowiedzieli sie o mojej ciazy kazali mi z gory powiedziec do kiedy chce pracowac. Poki co dobrze sie czuje pomijajac poranne zyganko i mdlosci ale w ciagu dnia jest ok. problemem moze byc podnoszenie w niektorych sytuacjach malego. Zastanawiam sie co im odpowiedziec bo pierwszy raz jestem w ciazy i ciezko mi zalozyc juz teraz jak dlugo bede czula sie na silach i zdolna do pracowania. Dodam ze maly jest trudnym dzieckiem o bardzo hmmm skomplikowanym charakterze.ciagle placze wszystkim rzuca a wyjscia na miasto czy na zajecia dla maluchow w domu kultury to istna rzeznia. Do tej pory mialam cierpliwosc ale nie powiem, stresujaca dosc praca z takim przypadkiem. zastanawiam sie czy to nie wplynie ma mojego dzidziusia. jak myslicie? Co by tu zrobic w tej sytuacji ?
antje_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:32   #2565
Paaoollcciiaa
Raczkowanie

GG do Paaoollcciiaa

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jestem na zwolnieniu
właśnie żeby je mieć musiałam być choć dzień w pracy i wczoraj go zaliczyłam

A powiedz mi co z tym krwiakiem ? Pomogły te proszki ? ja mam 2 razy dziennie po jednym. Trochę się martwie
Paaoollcciiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:41   #2566
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antje_89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Poradzcie mi prosze... Pracuje jako niania 2-letniego chlopca i kiedy jego rodzice dowiedzieli sie o mojej ciazy kazali mi z gory powiedziec do kiedy chce pracowac. Poki co dobrze sie czuje pomijajac poranne zyganko i mdlosci ale w ciagu dnia jest ok. problemem moze byc podnoszenie w niektorych sytuacjach malego. Zastanawiam sie co im odpowiedziec bo pierwszy raz jestem w ciazy i ciezko mi zalozyc juz teraz jak dlugo bede czula sie na silach i zdolna do pracowania. Dodam ze maly jest trudnym dzieckiem o bardzo hmmm skomplikowanym charakterze.ciagle placze wszystkim rzuca a wyjscia na miasto czy na zajecia dla maluchow w domu kultury to istna rzeznia. Do tej pory mialam cierpliwosc ale nie powiem, stresujaca dosc praca z takim przypadkiem. zastanawiam sie czy to nie wplynie ma mojego dzidziusia. jak myslicie? Co by tu zrobic w tej sytuacji ?
ja pracuje w przedszkolu i zajmuje sie 15 takich urwisow gdybym tylko mogla od razu poszlabym na zwolnienie dla mnie to ogromny stres , wysilek i zycie w wielkim biegu :/ z jednym dzieckiem troszke inaczej, ale i tak nie do konca - podnoszenie, infekcje, zarazki itp

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:42   #2567
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paaoollcciiaa Pokaż wiadomość
A powiedz mi co z tym krwiakiem ? Pomogły te proszki ? ja mam 2 razy dziennie po jednym. Trochę się martwie
w I ciąży na tyle zdązyło mi się odkleić że plamiłam
na koniec I trymestru wszystko było zabliźnione i ani śladu po krwiaku

Teraz wcześniej wybrałam się do dr.i już wypatrzył tendencję do odklejania.(Na usg taki ciemniejszy płat) i od razu zapisał duph. i tym razem nie krwawiłam, a na drugim usg śladu nie było, wszystko pięknie się wchłonęło

też 2x dziennie łykałam i teraz też tak miałam zalecone.

Będzie dobrze.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:01   #2568
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja pracuje w przedszkolu i zajmuje sie 15 takich urwisow gdybym tylko mogla od razu poszlabym na zwolnienie dla mnie to ogromny stres , wysilek i zycie w wielkim biegu :/ z jednym dzieckiem troszke inaczej, ale i tak nie do konca - podnoszenie, infekcje, zarazki itp
I własnie dlatego, po ukończeniu pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej nikt mnie nie zaciągnął do pracy z tymi małymi szatanami do przedszkola
Pracowałam w podstawówce na świetlicy-dzieciaki ok /ale to bardziej kumate / teraz w gim i jedno w życiu do przedszkola aaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2010-10-13, 10:03   #2569
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
I własnie dlatego, po ukończeniu pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej nikt mnie nie zaciągnął do pracy z tymi małymi szatanami do przedszkola
Pracowałam w podstawówce na świetlicy-dzieciaki ok /ale to bardziej kumate / teraz w gim i jedno w życiu do przedszkola aaaaaaaaaaaaaaaaa
ja niby chcialam pracowac w przedszkolu i jest ok, ale czasem (a raczek czesto) mam dosc tej pracy. Z tym, ze ja w ogole do tyranow pracy nie naleze i wlasciwie nie wiem w jakiej pracy bym sie sprawdzila

Stary 2010-10-13, 10:09   #2570
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
ja niby chcialam pracowac w przedszkolu i jest ok, ale czasem (a raczek czesto) mam dosc tej pracy. Z tym, ze ja w ogole do tyranow pracy nie naleze i wlasciwie nie wiem w jakiej pracy bym sie sprawdzila
Jest jeden plus pracujesz 18+2/a ja 26+2
Tzn ja na zwolnieniu siedzę ;-)
Nie chcesz iść na l4?

Sorry ale chyba namieszałam ty masz podstawy 20+2 tak?

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-13 o 10:11
Stary 2010-10-13, 10:18   #2571
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest jeden plus pracujesz 18+2/a ja 26+2
Tzn ja na zwolnieniu siedzę ;-)
Nie chcesz iść na l4?

Sorry ale chyba namieszałam ty masz podstawy 20+2 tak?
pracuje w prywatnym przedszkolu 40 h tygodniowo wiec tak jak w innej pracy. Chcialabym pojsc na l4, ale dyr zapowiedziala juz na poczatku ze mam pracowac do samego konca ciazy, prowadze zerowke i rodzice wychowankow "zabronili" mi zachodzic w ciaze no i jakis taki nacisk emocjonalny czuje

Stary 2010-10-13, 10:25   #2572
AlicjaH
Rozeznanie

Żartujesz? Oni Ci mogą zabronić wyśmiała bym to. Zobacz, skoro dyr tak stawia sprawę myślisz ze po porodzie będzie na Ciebie czekał? Od kiedy w zerówce jest nowy program /brak liter itp/ to zrobiły się z tego 5latki
Stary 2010-10-13, 10:27   #2573
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Żartujesz? Oni Ci mogą zabronić wyśmiała bym to. Zobacz, skoro dyr tak stawia sprawę myślisz ze po porodzie będzie na Ciebie czekał? Od kiedy w zerówce jest nowy program /brak liter itp/ to zrobiły się z tego 5latki
Ten zakaz byl raczej w formie zartow, ale poniewaz w grupie co roku wlasciwie zmienia sie nauczyciel to rodzice prosili mnie o doprowadzenie grupy do konca.
Dyrektorka zagwarantowala mi prace po porodzie, wlasciwie to bede na macierzynskim, wychowawczym i kogos ma wziac na zastepstwo, takze jestem dobrej mysli.
A co do zerowki to litery i tak wprowdzamy i robimy to samo co robilismy. Tylko w papierach ma wszystko wygladac inaczej

Stary 2010-10-13, 10:30   #2574
spice1985
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, spuścili mi 4 duże probówki Jeszcze byłam na czczo, bo glukozę miałam robioną i potem myślałam że zemdleję. Dobrze że mąż był ze mną i odwiózł mnie do domu i się najadłam

Mam problem kurcze, bo robią mi się przebarwienia na ciele głównie na brzuchu po boku, pod pachami, w miejscach gdzie stanik... Masakra, są brunatne, suche i takie pokarbowane trochę, a niektóre po prostu okrągłe i ciemne. Znacie jakiś sposób na to? Mam nadzieję że na twarz mi się nie przeniosą Ma któraś taką przypadłość?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:34   #2575
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Ten zakaz byl raczej w formie zartow, ale poniewaz w grupie co roku wlasciwie zmienia sie nauczyciel to rodzice prosili mnie o doprowadzenie grupy do konca.
Dyrektorka zagwarantowala mi prace po porodzie, wlasciwie to bede na macierzynskim, wychowawczym i kogos ma wziac na zastepstwo, takze jestem dobrej mysli.
A co do zerowki to litery i tak wprowdzamy i robimy to samo co robilismy. Tylko w papierach ma wszystko wygladac inaczej
Ech to ryzykowna gra...
Słyszałaś o tym jak nauczyciel stracił przez to prace?
Ja wiem, że papierologia to cuda niewidy i ładne przepisywanie książki, ale trzeba uważać, bo czepią się nawet liter na scianie-musi być kartonik
Kurcze dziwne to godziny pracy- mam koleżanki z prywatek i one mają jeden dzień wolnego czyli pracują 4 to jakiś pocieszenie jest kiedy karta nie jest przestrzegana
Stary 2010-10-13, 10:36   #2576
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech to ryzykowna gra...
Słyszałaś o tym jak nauczyciel stracił przez to prace?
Ja wiem, że papierologia to cuda niewidy i ładne przepisywanie książki, ale trzeba uważać, bo czepią się nawet liter na scianie-musi być kartonik
Kurcze dziwne to godziny pracy- mam koleżanki z prywatek i one mają jeden dzień wolnego czyli pracują 4 to jakiś pocieszenie jest kiedy karta nie jest przestrzegana
wiesz, w sali nie ma literek, nic nie wskazuje na to ze dzieci sie ucza liter i cyfr

Co do godzin pracy to jak widac bywa roznie, ja spedzam w przedszkolu 8 a czasem nawet 11 godzin, ale to juz w wyjatkowych sytuacjach, zdarza sie tez pracowac w sobote lub w niedziele.

Stary 2010-10-13, 10:38   #2577
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi, spuścili mi 4 duże probówki Jeszcze byłam na czczo, bo glukozę miałam robioną i potem myślałam że zemdleję. Dobrze że mąż był ze mną i odwiózł mnie do domu i się najadłam

Mam problem kurcze, bo robią mi się przebarwienia na ciele głównie na brzuchu po boku, pod pachami, w miejscach gdzie stanik... Masakra, są brunatne, suche i takie pokarbowane trochę, a niektóre po prostu okrągłe i ciemne. Znacie jakiś sposób na to? Mam nadzieję że na twarz mi się nie przeniosą Ma któraś taką przypadłość?
Mojej koleżance zrobiły się na twarzy/takie brązowe/ i zostały po ciąży/ dobrze, ze na czole bo zrobiła sobie grzywkę /ale fakt, że na całym.../
kup krem dax cosmetix perfecta dla kobiet w ciąży
trochę jej to pomogło, jednak kwasami po porodzie jechała
Stary 2010-10-13, 10:39   #2578
avija
Raczkowanie

Witam,

Mogę się przyłączyć ?. Od zeszłego tygodnia wiem że jestem w ciąży. Mam za sobą wizytę u lekarza i powiadowmienie jednego z rodziców. Wraz z TŻ jesteśmy trochę w szoku ponieważ dopiero zaczęliśmy się starać a tu bęc już jest .

Pani doktor trochę mało mnie poinformowała o tym wszystkim (albo ja byłam w takim szoku że nie słuchałam) i mam kilka pytań. Lekarz zaleciła mi branie Prenatalu, czy są jakies inne witaminy na rynku?. Ma ok 3 kg nadwagi i chciałam w trakcie ciąży ćwiczyć Pilates i/lub Jogę, czy nie zaszkodzi to dziecku?.

A według tego licznika :
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000
jestem w 6 tygodniu ciąży a dziecko ma 3 tygodnie.

Z objawów to bardzo bolą mnie piersi, mam metaliczny posmak w ustach i zaczyna mnie coraz bardziej mdlić.

A jeszcze kilka słów o mnie, świeżo upieczona mężatka, studentka chemii (ostatni semestr).

Miło mi Was poznać.
avija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:42   #2579
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, w sali nie ma literek, nic nie wskazuje na to ze dzieci sie ucza liter i cyfr

Co do godzin pracy to jak widac bywa roznie, ja spedzam w przedszkolu 8 a czasem nawet 11 godzin, ale to juz w wyjatkowych sytuacjach, zdarza sie tez pracowac w sobote lub w niedziele.
O kurczak pieczony
Szczerze, to miałam raz taką ofertę pracy, ale ja leń jestem
;-)
Fakt, ze na łapkę 3.5tyś ale ruchomo po 8h do 15 lub 19 i ten jeden dzień wolny
Stary 2010-10-13, 10:43   #2580
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avija Pokaż wiadomość
Witam,

Mogę się przyłączyć ?. Od zeszłego tygodnia wiem że jestem w ciąży. Mam za sobą wizytę u lekarza i powiadowmienie jednego z rodziców. Wraz z TŻ jesteśmy trochę w szoku ponieważ dopiero zaczęliśmy się starać a tu bęc już jest .

Pani doktor trochę mało mnie poinformowała o tym wszystkim (albo ja byłam w takim szoku że nie słuchałam) i mam kilka pytań. Lekarz zaleciła mi branie Prenatalu, czy są jakies inne witaminy na rynku?. Ma ok 3 kg nadwagi i chciałam w trakcie ciąży ćwiczyć Pilates i/lub Jogę, czy nie zaszkodzi to dziecku?.

A według tego licznika :
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000
jestem w 6 tygodniu ciąży a dziecko ma 3 tygodnie.

Z objawów to bardzo bolą mnie piersi, mam metaliczny posmak w ustach i zaczyna mnie coraz bardziej mdlić.

A jeszcze kilka słów o mnie, świeżo upieczona mężatka, studentka chemii (ostatni semestr).

Miło mi Was poznać.
witaj!
jestemy w podobnym wieku ciazy, choc u mnie jeszcze lekarz nie potwierdzil tygodnia bo widzil tylko badania krwi 1,5 tygodnia temu - wowczas byl 3 tydzien podobno od miesiaczki, ale ja wiem, ze od zaplodnienia wiec teraz 4 od zaplodnienia czyli 6 od ostatniej miesiaczki, ktorej nie mialam

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
O kurczak pieczony
Szczerze, to miałam raz taką ofertę pracy, ale ja leń jestem
;-)
Fakt, ze na łapkę 3.5tyś ale ruchomo po 8h do 15 lub 19 i ten jeden dzień wolny
3,5 tys?????? o my God to ja zarabiam polowe tego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości