Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 16:56   #1741
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie

jak już zacznę rodzić (pewnie nie trafię od razu na porodówkę ) i będę chodzić po korytarzach
to przecież mogą mi polecieć wody

i tak myślałam żeby już wtedy założyć majtki i podkład

drugi plus takiego rozwiązania to to że można kontrolować ilość wód i ich kolor

dobry pomysł?
wątpię aby ci pozwolili chodzić w majtkach
a wody jak ci polecą na podłogę (ja zalałam całą porodówkę ) to i tak będzie widać jaki kolor
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak się zapatrujecie na "pępkowe"? Tak się ostatnio nad tym zastanawiam, bo mój TZ dostał na urodziny od znajomych 2 lata temu johny walkera z takim właśnie przeznaczeniem no i w sumie nie mam nic przeciwko żeby sobie wypili kiedy już urodzę tylko z drugiej strony chciałabym aby TŻ był przy mnie w ciągu dnia
a na dodatek w tym szpitalu gdzie rodzę wychodzi się po 2 nocy, a w przypadku CC po 3 nocy i w sumie też chciałabym byc na takim przyjęciu, bo na pewno przyjdą znajomi z dziewczynami a nie sami faceci
i jak to zorganizować... może jednak niech oni świętują kiedy my jeszcze będziemy w szpitalu, ale np. do 23-żeby zdążył dojść do siebie i plusem jest że dziewczyny mogą przyszykować jedzenie
a za miesiąc lub dwa spotkać się juz w komplecie...?
Hmm... jak to będzie u Was?
Pępkowe to jest tylko i wyłącznie wymysł facetów - jeszcze się nie spotkałam, zeby była to impreza organizowana w towarzystwie mieszanym - faceci się spotykają i upijają jak świnie (no oczywiscie nie wszyscy pewnie, tak tylko ogólnie piszę) - każda okazja dobra

Mój pewnie będzie w delegacji jak ja będę na porodówce (no chyba , ze mi się fartnie i w niedziele urodzę) więc za dużo pewnie nie wypije - już mi tu kiedyś sąsiad powiedział, ze on się wprasza do tż-ta na oblewanie - to mu powiedziała, że chyba jest nienormalny i żeby to sobie z głowy wybił (no ale jego akurat nie lubię )

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mi sie pępkowe kojarzy, że facet idzie z alkoholem do teściów, rodziców. A spotkanie z facetami to raczej kawalerski:P
takie coś to pierwsze słyszę

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Kretencja - ja mam takie samo podejście - zawsze mówię, że jak się coś komuś nie podoba to niech się nie patrzy i tyle
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:00   #1742
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Mi sie pępkowe kojarzy, że facet idzie z alkoholem do teściów, rodziców. A spotkanie z facetami to raczej kawalerski:P
no u mnie raczej ze znajomymi z rodzicami napije się na chrzcinach.
i właśnie wymyśliłam że teściową poproszę to mu ciepłe danie przygotuje
i niech już wypiją tego whiskacza bo nam żyć nie dają mam tylko nadzieję że się opamięta i na drugi dzien będzie na chodzie bo ma bardzo słabą głowę a przy kolegach cięzko będzie tempo wytrzymać ale myślę że są na tyle rozsądni i poproszę dziewczyny żeby porządku przypilnowały

a swoją drogą to marzy mi się babyshower ale nie ma kto mi zorganizować a samej to chyba głupio...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:00   #1743
Weronisia
Zakorzenienie

Ishka serdeczne gratulacje!!
Kolejna cesarka i kolejny chłopaczek Dobrze, że wreszcie urodził się chłopczyk odpowiednich rozmiarów Tylko pozazdrościć

A mój Pascalek przybrał dziś 50g mimo zwalenia sporej kupy
Mam nadzieję, że jutro też tak ładnie przybierze.
Ma jeszcze żółtaczkę, ale tym razem ominęła go lampa
Najważniejsze, że mogę go karmić piersią, a on tyje
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:00   #1744
Artystka23
Dragonfly

u nas w szpitalu tez dawali 2 kromki chleba i akurat przy kolacji byla moja tesciowa i jak to zobaczyla ,to zrobila wielkie oczy i poleciala na korytarz,a tam powiedziala glosno az cala patologia slyszala:"tylko dwa kawalki??????ona jest glodna,jest w ciazy i powinna jesc za dwoje!!!",ja poczerwienialam jak burak i myslalam ze sie zapadne albo gdzies schowam,bo kazda tam wlasnie dlatego miala schowany bochenek chleba w szafce,nasze szpitale

Apoolonia o tej witaminie C tez slyszalam,dzis to zelazo zagryzlam kiwi,ma wit C a ja nie cierpie miec zaparc

Pelnia,do mnie dzis w aptece babeczka wypalila tekstem,ze jestem gruba a brzuch mam jak w 3-4 miesiacu,to mnie dopiero zatkalobo wydawalo mi sie ze cala reszte mam w miare tylko ten brzuch taki wielki..a male dzieci czesto sa pyzate na buzkach,to jest normalne i nikt przeciez nie ma na mysli ze jest otyle,no chyba ze rzeczywiscie jakis rodzic namietnie pocieche tuczy,ale tuczy celowo myslac ze takie dziecko to zdrowe dziecko..Rodzinka tzta jest taka i musze cos wymyslec by mi corki nie utuczyla babcia ani prababcia.Akurat to mnie troche martwi,bo one jedza ponad miare i mnie tez probowaly tuczyc..

Lisek fajnie sie siedzi na chodniku Tylko wkurzajace jest ze tak ciezko zrobic cokolwiek w domu,jak czlowiek taki wypruty z sil,a jutro beda chyba meble i nie wiem jak ja w nich wszystko poukladam
Stary 2010-10-13, 17:01   #1745
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co do kompleksów wagowych to ja równiez nie należałam nigdy do szczupłych osób, zawsze miałam wiele przykrosci z tego powodu jak sie wzięłam to zrzuciłam 25kg Nikt sie nie mógł potem nadziwić że to ja jestem i każdy zazdrościł mi odniesienia takiego sukcesu. Tyle że nie miałam nawet siły opowiadac o tym każdemu, bo nie było osoby która by mnie na ulicy nie zaczepiła...I trwało to jakis czas wiec czekałam tylko na to kiedy sie to wreszcie skonczy...
Ale przez to że wiem co to jest być grubym i rozumiem przykrości jakie niektórzy nawet w żartach potrafią powiedzieć...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-13 o 17:19
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:02   #1746
sanderinka
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie ma może któraś z was takie białe punkciuki na brzuchu?? chyba mi znów coś wyskoczyło wogole wsio mnie swędzi i nie wiem czy to dlatego ze brzus rośnie ?? no nogi mam masakrycznie podrapane ciagle coś jak nie urok to... te kropeczki tak z boku brzucha

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:04   #1747
Aliszcze
Zakorzenienie

Kretencja, mnie teraz też ogólnie wisi, co kto o mnie myśli/mówi, jedynie w ciąży stałam się znów wrażliwa. Ale do tego musiałam dojrzec, bo jako dziecko i nastolatka nie potrafiłam się wznieść ponad czyjeś komentarze. Co chyba jest dość typowe dla tego okresu życia, bo wtedy człowiek najbardziej szuka akceptacji wśród rówieśników.

Ja nie wiem, czy bedę mieć siły i checi po porodzie na jakieś spotkania towarzyskie na pewno najbliższa rodzina się pojawi. Jak kuzynowi urodził się syn, to też nie od razu nas zaprosił (choć jesteśmy dosć blisko ze sobą), ale po jakiś 2 miesiącach i było ok, bo wiadomo, że świeżo upieczeni rodzice potrzebują troche czasu na przywyknięcie do nowej sytuacji

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:05   #1748
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Kolejna cesarka i kolejny chłopaczek Dobrze, że wreszcie urodził się chłopczyk odpowiednich rozmiarów Tylko pozazdrościć

super - czyli wizja wyjścia niebawem do domku staje się pomalutku realna
Stary 2010-10-13, 17:11   #1749
mallinka
Zadomowienie

Weronisia klask i: dla Pascalka zuch chłopak
na pewno ma lepszy apetyt jak jest przystawiany do piersi mam wrażenie że wcześniaczki potrzebują jeszcze więcej czułości niż inne noworodki, a karmienie piersią jest takie intymne

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:13   #1750
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
super - czyli wizja wyjścia niebawem do domku staje się pomalutku realna
Nie chcę sobie robić nadziei, bo potem znowu będę beczeć jak coś nie tak pójdzie.
Boję się jutrzejszego ważenia. Przed każdym ważeniem mam ból brzucha ze stresu.
Ale podchodzę do tego, że co będzie to będzie. Ale cichą nadzieję mam, że może w piątek nas puszczą.... To by było równe 2 tygodnie od porodu.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:14   #1751
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:

Dziewczyny z grudniowym terminem co będziecie nosić zimą??

chyba nie ma gorszego miesiąca na poród
Buty na zimę kupiłam dziś - w rozmiarze tym co zwykle 37. Na razie mi stopy nie puchną, mam nadzieję, że tak zostanie do końca. Ostatecznie mam też zimowe buty trekingowe. Stara kurtka jest w fasonie bombka / grzybek, więc brzuś się mieści a nawet powiem więcej. Kiedy ją noszę ludzie nie zauważają, że jestem w ciąży. Jeśli zrobi się NAPRAWDĘ zimno to pożyczę kurtkę North Face od męża.
Chociaz tak naprawdę to mam nadzieję, że nie będę musiałą nigdzie wychodzić.

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
już wiem - 27 października o 9 rano mnie pokroją!!! i mała będzie na świecie - powiem Wam że jestem przerażona że to już za 15 dni!
Nie martw się. Wszystko będzie dobrze, a Ty przynajmniej już znasz datę urodzin Małej.

Cytat:
Czy wszystkie macie już wanienki?

ja zdecydowałam się na onde

ma ktoś już?
Ja mam zwykłą z Reala.

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam sobie kojec do spania i karmienia:

http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html

dzisiaj pierwsza noc... zobaczymy jak się sprawdzi w łóżku, bo przy karmieniu się sprawdza... (karmiłam dzidzie kolezanki).
Jest super! Ostatnio spędziłam jedną noc na działce bez mojego kojca i kręgosłup w nocy bolał , a normalnie śpię jak niemowlę.

Cytat:
Uwaga, uwaga, sms od Ishki:

Cześć Wam wszystkim. Wczoraj o godz. 20.35 przyszedł na świat Tomuś Junior. Całe 54cm i 3250g. Zdjątko wyślę później bo na razie ruszać się nie mogę. Rana i brzuch bolą nieziemsko. Pozdrawiamy

Gratulacje! : oklaski:klaski :
Z niecierpliwością czekamy na zdjęcia i dalsze informacje!
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:16   #1752
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę sobie robić nadziei, bo potem znowu będę beczeć jak coś nie tak pójdzie.
Boję się jutrzejszego ważenia. Przed każdym ważeniem mam ból brzucha ze stresu.
Ale podchodzę do tego, że co będzie to będzie. Ale cichą nadzieję mam, że może w piątek nas puszczą.... To by było równe 2 tygodnie od porodu.
No to mocno zaciskam żeby jednak się udało wam wyjść w piątek do domku
Stary 2010-10-13, 17:28   #1753
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
nosz k .... zagotowałam się
pojechalam do laboratorium w sprawie tego wymazu, babka mi dała pojemnik do pobrania i poszlam do poradni K ( tak jak wczoraj mi mówiła przez telefon, że próbkę może pobrać polożna). I okazało się, że położna NIE MOŻE , bo jej zabroniła lekarka !!! Bo nie jestem jej ( tzn, lekarki) pacjentką. czujecie?? położnej było strasznie głupio, ale mówi, że nie może ryzykować, bo to jej przełożona wróciłam z niczym.
Takie sytuacje to chyba tylko w Polszy sie dzieją

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Kretencja no właśnie mi też ten odór przeszkadza, ale wtedy odwracam się plecami... I, że mu się to zdarza raz na ruski rok o ile nie rzadziej to nie mam do niego żadnych ale... A do tego jeszcze mam pewność, że mnie nie zdradzi nawet po pijaku, przekonałam się o tym właśnie po ostatnich urodzinach brata Mimo, że mieszkaliśmy 2 klatki od siebie to zostaliśmy u brata na noc, bo nie miałam siły tachać TŻ I w nocy TŻ się obudził i coś mu nie pasowało... Zaczął mi się przyglądać ze wszystkich stron i coś mu się ubzdurało, że to nie ja leżę z nim w łóżeczku, więc się odsunął na sam brzeg wersalki i zwinął się w kłębuszek w rogu i przykrył samym rogiem kołderki, żeby przypadkiem mnie nie dotykać... Dopiero po jakimś czasie zrobiło mu się zimno, więc znowu zaczął sprawdzać czy to ja czy nie ja i jak się ostatecznie upewnił, że jednak ja to dopiero się wtedy normalnie położył spać... Normalnie z bratową rano płakałyśmy ze śmiechu... Panowie oczywiście nie mogli bo im nawet kot za głośno łapkami po podłodze stukał

Marta mój ma być ze mną w szpitalu a jak już urodzę i go wyrzucą to wtedy przejmie go mój brat z kumplem Ale w życiu bym nie poszła na to, że on pije a ja rodzę... Chyba długo bym mu tego nie darowała
OMG co za historia Wyobrazilam to sobie i pekam ze smiechu

vikicullen, Ladna poscielinka i tez na poczatku mialam trudnosc z baldachimem, ale wyszlo za 2gim razem

Cytat:
Mam wiadomości od Ishki :

Przedstawiam Wam ciotki wizażowe Juniora

i sms nr 2:

Dzięki dzięki za miłe słowa teraz przez tą ranę i obkurczająca się macicę nie czuję tego spojenia ale myślę że już z nim lepiej. Dziś juz trzeba było się poruszać i był prysznic ale ciężko było
Ale papuśniaczek slodki Ishka, wypieść go tam od Nas
Kurcze to tak szybko trzeba wstawac po CC?

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Tak was czytam i troche sie ciesze, ze jednak tutaj rodze. Oprocz osobistych rzeczy i rzeczy na wyjscie dla malego, nie potrzebuje niczego.Naprawde nawet sztuccy nie daja?
W naszym szpitalu nie, ale to i lepiej, wole miec swoje z reszta ja i tak jednorazowe zawsze biore Tzn zawsze, no juz 2 razy bylam w szpitalu

Cytat:

Brawo dla dzielnego malucha! Oby dalej przybierał na wadze

No a ja w koncu w domu, juz chodzic nie moge doslownie a nie wygladam na taka dużą. Brzuch mi rosnie, mała musi niezle przybierac teraz na wadze. W nocy nie wiem jak spac, bola mnie jakby plecy/posladki.. dziwne. W dodatku czesto czkawke ma, rusza sie raz delikatnie raz mocno i to jak mocno to pod zebrami czuje.. masakra.
U mnie juz 35 tydzien leci.

Aha i wczoraj przyszedl laktator TT takze juz wsio mam do szpitala, moge sie pakowac do konca. Myslalam jednak ze cala ta przyssawka do piersi jest silikonowa a to tylko obrzeza w sumie, ale fajny laktator, poreczny, takze oby jeszcze ladnie dzialal i bede zadowolona. W gratisie dostalam paklanki z Sainsburego a ten zapach ich przypomina mi cos i nie wiem co, jest sliczny

W ogole wkurzona jestem troche, bo czajnik nam sie spalil i mamy bojler do wymiany a mielismy kupic lezaczek, karuzele, fotelik.. i nie kupimy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:44   #1754
kularek
Zadomowienie

Cytat:
odpis aktu małżeństwa- naprawde????? pierwsze słyszę
Pokaż wózeczek
no naprawdę -wiedziałam już o tym wcześniej, ale jak się dowiedziałam to też byłam zaskoczona
wózeczek : jest jeszcze spacerówka ale spakowana

Cytat:
żeby wyniki były ok
nie dziękuję na razie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tak was czytam i troche sie ciesze, ze jednak tutaj rodze. Oprocz osobistych rzeczy i rzeczy na wyjscie dla malego, nie potrzebuje niczego.Naprawde nawet sztuccy nie daja
De u mnie w szpitalach naprawdę nie dają sztućcy i to jest "normalne", że musisz je mieć ze sobą tak samo jak papier toaletowy i wiele innych niestety

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Kularek jeżeli chodzi o akt małżeństwa to nie dobrze,że jest potrzebny. Ja też jestem w związku i na razie nie bierzemy ślubu i nie chciałabym,żeby moje dziecko miało napisane,że ojciec nieznany! Mam nadzieję,że u nas tak nie jest. I tak mamy zamiar iść razem do urzędu i zarejestrować małego.
Też myślę, że to nie jest potrzebne i nie powinno się pokazywać ale cóż taki wymóg mają to mój akt wezmę

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
mni ezawsze wkurza jak ktos mowi jaka chuda - nie szczupla
i jaki grubasek, tluscioszek, ja to przezywalam na sobie i za kolejnym razem myslalam ze komus korek w buzie wsadze jak jeszcze raz to uslysze...
Pelnia też mam takie zdanie jak Ty -może ze względu na swoje własne doświadczenia -zawsze słyszałam, że jestem chuda, że napewno nic nie jem, że się odchudzam, anorektyczka i takie tam-nie było to miłe.......

Cytat:
do szpitala sztućce? kubek rozumiem
jestem ciekawa co ja w szpitalu będę jeść
podobno jedzenie okropne
i dostają je z zewnątrz na takich plastikowych tacach które już są dobre kilka lat
więc wiadomo jak to wygląda
chyba zwymiotuje a nie zjem z tego
A u Ciebie są sztućce ???
a z jedzeniem to u mnie też jest przywożone z zewnątrz ale w takich styropianowych pudełkach, które są jednorazowe i zaraz salowe je wyrzucają
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:02   #1755
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
W naszym szpitalu nie, ale to i lepiej, wole miec swoje z reszta ja i tak jednorazowe zawsze biore Tzn zawsze, no juz 2 razy bylam w szpitalu
O widzisz - sama bym na to nie wpadła a pomysł całkiem niezły i chyba sama też się zaopatrzę bo u nas też nie dają

O tym akcie małżeństwa tez pierwsze słyszę Jak rodziłam młodą to nikt tego ode mnie nie chciał ale moze coś się zmieniło
Stary 2010-10-13, 18:15   #1756
anankee
Rozeznanie

Ishka śliczny syneczek!

kularek, dziękuję za listę, w sumie jest identyczna jak ta, którą znalazłam na stronie szkoły rodzenia. Fajnie że trafiłaś na miłą położną, może podczas porodu też się taka trafi czego tobie i sobie życzę
wózek śliczny, tako jumper x, mój faworyt, też taki chciałam, ale znalazłam bardzo podobny wózeczek 3w1 za 800 zł. a za tako ile dałaś? 1200zł?
trzymam za jutrzejsze wyniki.

piszecie o stanikach, ja kupiłam sobie 90e!!! bo w taki się teraz mieszcze

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:37   #1757
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

dziękuję za wszystkie buzialki, dla Was też

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:40   #1758
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
I

piszecie o stanikach, ja kupiłam sobie 90e!!! bo w taki się teraz mieszcze
Moje cyce nie współpracują i nadal noszę staniki w rozmiarze 75b ( ale bez poduszeczek) kupiłam natomiast 2 bezszwowe:czarny i biały 75c.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:42   #1759
sylwia01485
Zadomowienie

Witajcie,
ledwo nadrobiłam, bo już sił nie mam siedzieć, a noce to koszmar jakiś- taki ból kręgosłupa. U mnie w piątek zacznie się 38 tydzień. Z jednej strony chcę już być po wszystkim, a z drugiej boję się , bardziej niż przy pierwszej ciąży

W skrócie:

Ishka- gratulacje:ro za:
piękny bobas, pucaty i słodki, dochodź do siebie szybko i ciesz się maleństwem

De- cieszę się, że już w domku, odpoczywaj i dbaj o siebie

Weronisia- bądź dobrej myśli, jeśli chodzi o wyjście, a tak w ogóle- piękne Twoje dzieci wszystkie

sereniti - fajnie, że znasz już datę porodu- czekanie jest okropne

wszystkim dziewczynkom , i mnóstwo dobrej energii ślę.
Postaram się już być na bieżąco.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:46   #1760
kootekk
Zakorzenienie

ishka śliczny chłopczyk życze ci zebys jak najszybciej doszła do siebie

wronisia dla pascalka, super przybiera na wadze

de odpoczywaj w domku jak najwiecej, obys jak najdłużej wytrzymała

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:07   #1761
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie ma może któraś z was takie białe punkciuki na brzuchu?? chyba mi znów coś wyskoczyło wogole wsio mnie swędzi i nie wiem czy to dlatego ze brzus rośnie ?? no nogi mam masakrycznie podrapane ciagle coś jak nie urok to... te kropeczki tak z boku brzucha
lepiej swedzenie zglosic lekarzowi bo jest tez objawem cholestazy choc nie musi.Tak czy siak zglos
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:11   #1762
kretencja
Zakorzenienie

Nigdy nie słyszałam o tym, że trzeba do porodu odpis aktu małżeństwa

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:14   #1763
sanderinka
Zakorzenienie

a ja zdjecia nie widze

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

juz znalazłam piękności

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:23   #1764
kotek81
Zakorzenienie

EEEEEEEEEEEE - wlazłam na stronę szpitala i tam jest cennik "usług dodatkowych" oddziału położniczo-ginekologicznego i np. :
zdjęcie szwów z krocza - 20zł
podłączenie cewnika - 20zł
podłączenie kroplówki - 35zł
badanie ktg - 15zł

tzn. że będę musiała za to zapłacić pomimo ubezpieczenia?????
ciekawe - bo od jakiegoś czasu ten szpital jest sprywatyzowany więc w sumie wszystkiego się można spodziewać
Stary 2010-10-13, 19:29   #1765
Anecka
Zakorzenienie

kotek81, zdjecie szwow z krocza a to nie szyje sie nićmi ktore sie rozpuszczają?

W ogole np w szpitalach nie prywatnych placenie za cos jest bez sensu, np u mnie za wanne (porod ale nie koncowkę) ponoc 50zl sie placi

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-13, 19:34   #1766
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
kotek81, zdjecie szwow z krocza a to nie szyje sie nićmi ktore sie rozpuszczają?

W ogole np w szpitalach nie prywatnych placenie za cos jest bez sensu, np u mnie za wanne (porod ale nie koncowkę) ponoc 50zl sie placi
No ale ten "mój" szpital niby prywatny teraz jest

Od środka zakładają rozpuszczalne szwy, ale te na samym wierzchu dają normalne (2-3 szwy) i pielęgniarka je ściąga w dzień wypisu do domu - przynajmniej jak rodziłam młodą to tak miałam

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

wyczytałam jeszcze, ze za kąpiel noworodka chcą 50zł porąbało ich
Stary 2010-10-13, 19:40   #1767
Anecka
Zakorzenienie

[QUOTE=kotek81;22650412]No ale ten "mój" szpital niby prywatny teraz jest

Od środka zakładają rozpuszczalne szwy, ale te na samym wierzchu dają normalne (2-3 szwy) i pielęgniarka je ściąga w dzień wypisu do domu - przynajmniej jak rodziłam młodą to tak miałam

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

wyczytałam jeszcze, ze za kąpiel noworodka chcą 50zł porąbało ich [/QUOTE]

Aha to nie wiedzialam ze tak z tymi szwami. Ciekawe czy urodze sn czy cc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-13, 19:47   #1768
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale ten "mój" szpital niby prywatny teraz jest
może być prywatny, ale sprawdź ,czy nie ma umowy z NFZ. Ja w takim będę rodzić- prywatny, ale poród i opiekę masz za darmo, z NFZ. tylko zeby tam rodzić tzreba chodzić do lekarza, który tam pracuje ( wizyty prywatne)

kurier przywiózł butelki do laktatora
Stary 2010-10-13, 19:50   #1769
kliwia
Zakorzenienie

apolonia jak zalejesz korytarz wodami, to tam sa panie salowe ktore chodza z mopem i zmywaja

Weronisia jesu juz 2 tygodnie minely! szok

Ale ladne wozki pokazujecie!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:57   #1770
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
może być prywatny, ale sprawdź ,czy nie ma umowy z NFZ. Ja w takim będę rodzić- prywatny, ale poród i opiekę masz za darmo, z NFZ. tylko zeby tam rodzić tzreba chodzić do lekarza, który tam pracuje ( wizyty prywatne)

kurier przywiózł butelki do laktatora
Ma umowę z NFZ i poród i pobyt na oddziale jest bezpłatny ale to co napisałam jest przez nich traktowane jako "usługi dobrowolne - świadczone wyłącznie na życzenie pacjenta"
Nosz kurna w szoku jestem - przy pierwszym porodzie miałam ktg chyba ze 3 razy robione - czyli teraz bym musiała za to 45zł zapłacić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości