|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
a wody jak ci polecą na podłogę (ja zalałam całą porodówkę Cytat:
Mój pewnie będzie w delegacji jak ja będę na porodówce (no chyba , ze mi się fartnie i w niedziele urodzę) więc za dużo pewnie nie wypije - już mi tu kiedyś sąsiad powiedział, ze on się wprasza do tż-ta na oblewanie - to mu powiedziała, że chyba jest nienormalny i żeby to sobie z głowy wybił (no ale jego akurat nie lubię ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Kretencja - ja mam takie samo podejście - zawsze mówię, że jak się coś komuś nie podoba to niech się nie patrzy i tyle |
|||
|
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
z rodzicami napije się na chrzcinach. i właśnie wymyśliłam że teściową poproszę to mu ciepłe danie przygotuje ![]() i niech już wypiją tego whiskacza bo nam żyć nie dają mam tylko nadzieję że się opamięta i na drugi dzien będzie na chodzie bo ma bardzo słabą głowę a przy kolegach cięzko będzie tempo wytrzymać ale myślę że są na tyle rozsądni i poproszę dziewczyny żeby porządku przypilnowały ![]() a swoją drogą to marzy mi się babyshower ale nie ma kto mi zorganizować a samej to chyba głupio...
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka serdeczne gratulacje!!
Kolejna cesarka i kolejny chłopaczek Dobrze, że wreszcie urodził się chłopczyk odpowiednich rozmiarów Tylko pozazdrościć ![]() A mój Pascalek przybrał dziś 50g mimo zwalenia sporej kupy Mam nadzieję, że jutro też tak ładnie przybierze. Ma jeszcze żółtaczkę, ale tym razem ominęła go lampa ![]() Najważniejsze, że mogę go karmić piersią, a on tyje
|
|
|
|
#1744 |
|
Dragonfly
|
Apoolonia o tej witaminie C tez slyszalam,dzis to zelazo zagryzlam kiwi,ma wit C a ja nie cierpie miec zaparc Pelnia,do mnie dzis w aptece babeczka wypalila tekstem,ze jestem gruba a brzuch mam jak w 3-4 miesiacu,to mnie dopiero zatkalo Lisek fajnie sie siedzi na chodniku Tylko wkurzajace jest ze tak ciezko zrobic cokolwiek w domu,jak czlowiek taki wypruty z sil,a jutro beda chyba meble i nie wiem jak ja w nich wszystko poukladam
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Co do kompleksów wagowych to ja równiez nie należałam nigdy do szczupłych osób, zawsze miałam wiele przykrosci z tego powodu jak sie wzięłam to zrzuciłam 25kg
Ale przez to że wiem co to jest być grubym i rozumiem przykrości jakie niektórzy nawet w żartach potrafią powiedzieć... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-13 o 17:19 |
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie
ma może któraś z was takie białe punkciuki na brzuchu?? chyba mi znów coś wyskoczyło wogole wsio mnie swędzi i nie wiem czy to dlatego ze brzus rośnie ?? no nogi mam masakrycznie podrapane ciagle coś jak nie urok to...
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja, mnie teraz też ogólnie wisi, co kto o mnie myśli/mówi, jedynie w ciąży stałam się znów wrażliwa. Ale do tego musiałam dojrzec, bo jako dziecko i nastolatka nie potrafiłam się wznieść ponad czyjeś komentarze. Co chyba jest dość typowe dla tego okresu życia, bo wtedy człowiek najbardziej szuka akceptacji wśród rówieśników.
Ja nie wiem, czy bedę mieć siły i checi po porodzie na jakieś spotkania towarzyskie na pewno najbliższa rodzina się pojawi. Jak kuzynowi urodził się syn, to też nie od razu nas zaprosił (choć jesteśmy dosć blisko ze sobą), ale po jakiś 2 miesiącach i było ok, bo wiadomo, że świeżo upieczeni rodzice potrzebują troche czasu na przywyknięcie do nowej sytuacji
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super - czyli wizja wyjścia niebawem do domku staje się pomalutku realna |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia
![]() ![]() klask i: dla Pascalka zuch chłopak ![]() na pewno ma lepszy apetyt jak jest przystawiany do piersi mam wrażenie że wcześniaczki potrzebują jeszcze więcej czułości niż inne noworodki, a karmienie piersią jest takie intymne
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się jutrzejszego ważenia. Przed każdym ważeniem mam ból brzucha ze stresu. Ale podchodzę do tego, że co będzie to będzie. Ale cichą nadzieję mam, że może w piątek nas puszczą.... To by było równe 2 tygodnie od porodu. |
|
|
|
|
#1751 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaz tak naprawdę to mam nadzieję, że nie będę musiałą nigdzie wychodzić. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! ![]() klaski :Z niecierpliwością czekamy na zdjęcia i dalsze informacje! |
|||||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby jednak się udało wam wyjść w piątek do domku |
|
|
|
|
#1753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
vikicullen, Ladna poscielinka i tez na poczatku mialam trudnosc z baldachimem, ale wyszlo za 2gim razem ![]() Cytat:
Ishka, wypieść go tam od Nas Kurcze to tak szybko trzeba wstawac po CC? Cytat:
Tzn zawsze, no juz 2 razy bylam w szpitalu Cytat:
Brawo dla dzielnego malucha! Oby dalej przybierał na wadze No a ja w koncu w domu, juz chodzic nie moge doslownie a nie wygladam na taka dużą. Brzuch mi rosnie, mała musi niezle przybierac teraz na wadze. W nocy nie wiem jak spac, bola mnie jakby plecy/posladki.. dziwne. W dodatku czesto czkawke ma, rusza sie raz delikatnie raz mocno i to jak mocno to pod zebrami czuje.. masakra. U mnie juz 35 tydzien leci. Aha i wczoraj przyszedl laktator TT W ogole wkurzona jestem troche, bo czajnik nam sie spalil i mamy bojler do wymiany a mielismy kupic lezaczek, karuzele, fotelik.. i nie kupimy
|
|
#1754 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wózeczek : jest jeszcze spacerówka ale spakowana nie dziękuję na razie ![]() Cytat:
tak samo jak papier toaletowy i wiele innych niestety Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z jedzeniem to u mnie też jest przywożone z zewnątrz ale w takich styropianowych pudełkach, które są jednorazowe i zaraz salowe je wyrzucają |
|||||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pomysł całkiem niezły i chyba sama też się zaopatrzę bo u nas też nie dają O tym akcie małżeństwa tez pierwsze słyszę Jak rodziłam młodą to nikt tego ode mnie nie chciał ale moze coś się zmieniło
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Ishka śliczny syneczek!
kularek, dziękuję za listę, w sumie jest identyczna jak ta, którą znalazłam na stronie szkoły rodzenia. Fajnie że trafiłaś na miłą położną, może podczas porodu też się taka trafi czego tobie i sobie życzę ![]() wózek śliczny, tako jumper x, mój faworyt, też taki chciałam, ale znalazłam bardzo podobny wózeczek 3w1 za 800 zł. a za tako ile dałaś? 1200zł? trzymam za jutrzejsze wyniki. piszecie o stanikach, ja kupiłam sobie 90e!!! bo w taki się teraz mieszcze
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( ale bez poduszeczek) kupiłam natomiast 2 bezszwowe:czarny i biały 75c.
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
ledwo nadrobiłam, bo już sił nie mam siedzieć, a noce to koszmar jakiś- taki ból kręgosłupa. U mnie w piątek zacznie się 38 tydzień. Z jednej strony chcę już być po wszystkim, a z drugiej boję się W skrócie: Ishka- gratulacje piękny bobas, pucaty i słodki, dochodź do siebie szybko i ciesz się maleństwem De- cieszę się, że już w domku, odpoczywaj i dbaj o siebie Weronisia- bądź dobrej myśli, jeśli chodzi o wyjście, a tak w ogóle- piękne Twoje dzieci wszystkie ![]() sereniti - fajnie, że znasz już datę porodu- czekanie jest okropne wszystkim dziewczynkom Postaram się już być na bieżąco. |
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
ishka śliczny chłopczyk
wronisia dla pascalka, super przybiera na wadze ![]() de odpoczywaj w domku jak najwiecej, obys jak najdłużej wytrzymała |
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie słyszałam o tym, że trzeba do porodu odpis aktu małżeństwa
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zdjecia nie widze
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- juz znalazłam |
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
EEEEEEEEEEEE - wlazłam na stronę szpitala i tam jest cennik "usług dodatkowych" oddziału położniczo-ginekologicznego i np. :
zdjęcie szwów z krocza - 20zł podłączenie cewnika - 20zł podłączenie kroplówki - 35zł badanie ktg - 15zł tzn. że będę musiała za to zapłacić pomimo ubezpieczenia?????ciekawe - bo od jakiegoś czasu ten szpital jest sprywatyzowany więc w sumie wszystkiego się można spodziewać
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
kotek81, zdjecie szwow z krocza a to nie szyje sie nićmi ktore sie rozpuszczają?
W ogole np w szpitalach nie prywatnych placenie za cos jest bez sensu, np u mnie za wanne (porod ale nie koncowkę) ponoc 50zl sie placi
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od środka zakładają rozpuszczalne szwy, ale te na samym wierzchu dają normalne (2-3 szwy) i pielęgniarka je ściąga w dzień wypisu do domu - przynajmniej jak rodziłam młodą to tak miałam ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- wyczytałam jeszcze, ze za kąpiel noworodka chcą 50zł |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kotek81;22650412]No ale ten "mój" szpital niby prywatny teraz jest
![]() Od środka zakładają rozpuszczalne szwy, ale te na samym wierzchu dają normalne (2-3 szwy) i pielęgniarka je ściąga w dzień wypisu do domu - przynajmniej jak rodziłam młodą to tak miałam ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- wyczytałam jeszcze, ze za kąpiel noworodka chcą 50zł ![]() Aha to nie wiedzialam ze tak z tymi szwami. Ciekawe czy urodze sn czy cc
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
może być prywatny, ale sprawdź ,czy nie ma umowy z NFZ. Ja w takim będę rodzić- prywatny, ale poród i opiekę masz za darmo, z NFZ. tylko zeby tam rodzić tzreba chodzić do lekarza, który tam pracuje ( wizyty prywatne)
kurier przywiózł butelki do laktatora
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
apolonia jak zalejesz korytarz wodami, to tam sa panie salowe ktore chodza z mopem i zmywaja
Weronisia jesu juz 2 tygodnie minely! szok Ale ladne wozki pokazujecie! |
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosz kurna w szoku jestem - przy pierwszym porodzie miałam ktg chyba ze 3 razy robione - czyli teraz bym musiała za to 45zł zapłacić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

no i w sumie nie mam nic przeciwko żeby sobie wypili kiedy już urodzę tylko z drugiej strony chciałabym aby TŻ był przy mnie w ciągu dnia
i w sumie też chciałabym byc na takim przyjęciu, bo na pewno przyjdą znajomi z dziewczynami a nie sami faceci
może jednak niech oni świętują kiedy my jeszcze będziemy w szpitalu, ale np. do 23-żeby zdążył dojść do siebie 

i poproszę dziewczyny żeby porządku przypilnowały
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
ma może któraś z was takie białe punkciuki na brzuchu?? chyba mi znów coś wyskoczyło wogole wsio mnie swędzi i nie wiem czy to dlatego ze brzus rośnie ?? no nogi mam masakrycznie podrapane
ciagle coś jak nie urok to... 

klask i: dla Pascalka 

żeby jednak się udało wam wyjść w piątek do domku
Dopiero po jakimś czasie zrobiło mu się zimno, więc znowu zaczął sprawdzać czy to ja czy nie ja i jak się ostatecznie upewnił, że jednak ja to dopiero się wtedy normalnie położył spać... Normalnie z bratową rano płakałyśmy ze śmiechu... Panowie oczywiście nie mogli bo im nawet kot za głośno łapkami po podłodze stukał

( ale bez poduszeczek) kupiłam natomiast 2 bezszwowe:czarny i biały 75c.