|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25861 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Eloe wstawiłam zdjęcia
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=178 Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-13 o 22:35 |
|
|
|
#25862 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem, czy starczy mi odwagi. Patrząc na Wasze włosy, to moje nie robią takich postępów Może się okazać, że na żywo się wyglądają nie najlepiej. I co ja wtedy zrobię?Cytat:
Włosy wydają mi się jeszcze dłuższe chyba przez to, że po nocy mam je tylko falowane. Po prostu przy obecnej długości łatwiej się przez noc prostują, zwłaszcza, że kładę się spać z wilgotnymi. I jak dodać do tego, że się łatwiej obciążają (chyba już czas na olejowanie ) to mam ich czasem dośćNiby robi się co raz zimniej, a ja muszę bardziej niż latem uważać, żeby nie nałożyć za dużo odzywki d/s ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#25863 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Ja teraz jestem na bezsilikonowej diecie. Dlatego pożegnałam się z silikonami. Jeszcze nie wiem jak ich używać świadomie, a nie chcę naplątać. Jennifer, ja mnóstwo z tego co dziewczyny piszą nie rozumiem jeszcze .Poza tym za co przepraszasz Wracaj do zdrowia.
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-13 o 22:44 |
||
|
|
|
#25864 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe wloski piekne, wszystko sie skreca, nic nie marudz, wygladaja naprawde fajnie, i to po calym dniu! I ta gladkosc!
![]() dziekuje za fotki
|
#25865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Btw, tak, henna ciemnieje, będzie troszkę mniej pomarańczowy za parę dni.
|
|
|
|
|
#25866 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to gliss kur jest be? Ja mam dwufazowy spray bs, moge go uzywac czy lepiej nie?
|
|
|
|
#25867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie polecamy takich produktów, których działanie opiera się w zasadzie na samych silikonach. Wówczas silikony oblepią włosy, a niezmyte szamponem z silnym detergentem nie pozwolają na wnikanie substancji odżywczych do włosa. Takie działanie ma większość produktów GlissKura, Pantene itp. (zwłaszcza w odżywkach duże ilości silikonów nie są zalecane). Natomiast silikony w produktach do stylizacji mogą być już bardziej pożądane, zwłaszcza jeśli komuś silikony służą, tzn. wzmacniają skręt. Trzeba tylko zwracać, czy silikony, które się stosuje wymagają zmywania szamponem, czy np. same odparowują. Żeby się przekonać, jak działają silikony na włosach, to najlepiej jest na jakiś czas z nich zrezygnować - wtedy mamy porównanie
|
|
|
|
|
#25868 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wielkie za wyjasnienie, ze mna jak z dzieckiem trzeba
|
|
|
|
#25869 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pytania - w lecie wykanczalam starego kokosa bo gonila data waznosci i zmieszalam kokosa (ok60%), shea (ok.30%) i resztke nagietkowego (ok.10%) i dzialalo bez zarzutu. wczoraj tez kokosowalam po ok 4 tygodniowej przerwie i nie ma zachwytu jak kiedys. poza tym myciowa odzywka (kauflandowa Aile) cos kiepsko mi go domywała, takie mialam wrazenie i odzywke odzywiajaca (tym razem z apteczki babuni wzmacniajaca) przed splukaniem troche rozmasowalam, zeby domyc olej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jest super. a ten loczek tuz kolo twarzy na zdjeciu z profilu jest przeslodki. u mnie taki by sie nie zachował.Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
moze ja tez sprobuje ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#25870 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Kolejna zakręcona, która wszystko wieAnka, od dwóch tygodni żel lniany z różnymi mieszankami. Na tych zdjęciach na prawie suche żel z rossmana (zielony), a na mokre żel lniany. Przymierzam się do dziennika, oj przymierzam. Tylko ciągle narzekam na brak czasu. Teraz powinnam zmieniać plan lekcji. I niby to robię, ale ciągle siedzę na wizażu . Jutro dzień Nauczyciela. Dla mnie to brzmi jak kpina w ostatnim czasie.
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-13 o 23:06 |
|
|
|
|
#25871 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem mam wrażenie, że to wszystko, co stosuję, utrzymuje moje włosy na stałym poziomie zdrowia, ale nie wiem, czemu, może moje włosy są tak cudownie zdrowe że już niczego nie potrzebują ja jeśli nie kochałam do tej pory to teraz muszę pokochać ![]() Cytat:
![]() nie, rudości po farbowaniu henną czystą i relację też już wrzucałam, przegapiłaś kochana? ![]() Cytat:
![]() o, ciekawe, czy moja kotka by zjadła cos takiego, spróbuję ją nakarmić Cytat:
czasem nawet, że się cofam.
|
||||
|
|
|
#25872 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe,Syrenka
żel aloesowy Flos Leku, czy stosować do skóry głowy czy raczej formowania loków?
|
#25873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam inne włosy... Fryzura straciła kształt i inaczej się układają. Jak porównałam najkrótszą warstwę, to teraz mam chyba 3x dłuższą niż na zdjęciach i to widać Ale może rzeczywiście po cięciu wrócą do formy sprzed miesięcy
|
|
|
|
|
#25874 |
|
Wtajemniczenie
|
A ugniatałaś je w ogole? U mnie to wtedy skutkuje bardziej.
|
|
|
|
#25875 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki,
a może wina w problemach włosowych nie leży w środkach, ale w punkcie rosy?po prostu jest chłodniej na dworze i włoski zaczynają wymagać zupełnie odmiennej pielęgnacji niż chciały jeszcze miesiąc temu |
|
|
|
#25876 |
|
Rozeznanie
|
zawsze ugniatam, znaczy, po hennie nie robiłam nic. A tak to ugniatam odciskając wodę po odzywce, przy b.s, po stylizatorze, po koszulkowaniu... U mnie ugniatanie daje tylko dobrze efekty, nie ma tego momentu, kiedy już za dużo ugniatania jest. Ale może po prostu oczekuję zbyt mocnych efektów na za długich włosach
|
|
|
|
#25877 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Małgosiu, podcięcie często pomaga, włosy stają się lżejsze i lepiej się układają. Zresztą dobrze o tym wiesz
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-13 o 23:16 |
|
|
|
#25878 |
|
Rozeznanie
|
ech no może... ale ja już więcej olejów stosuję, uważam na humektanty, jakiś silikon wprowadzę, raczej w stylizatorze, np. tigi, i trochę kokoska dla zakończenia
|
|
|
|
#25879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#25880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam jeszcze nadzieję, że nawet przy dłuższych włosach mogą zachować dobra formę. Ale praktyka pokazała co innego. Teraz mam dwie wole: z jednej strony bym chciała powalczyć o ładny skręt przy obecnej długości, a z drugiej - mieć krótsze włosy, łatwiejszą pielęgnację i mocniejszy skręt ![]() Mam teraz tyle rzeczy na głowie, że nie po drodze mi do fryzjera (a że chcę iść do dość drogiego, to potrzebuje odłożyć trochę gotówki ), więc siłą rzeczy muszę sobie radzić z tym, co mam na głowie.
|
|
|
|
|
#25881 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadal się puszą, ale ja tego spuszacza jeszcze dorwę ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#25882 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Chyba, że podetniesz sama, jeśli czujesz się na siłach. Ale skoro chcesz drogiego fryzjera, to pewnie wiesz, że jest dobry. Po mojej przygodzie z cięciem, radzę Ci "czekaj na gotówkę i czas"
|
|
|
|
|
#25883 |
|
Rozeznanie
|
O, to na pewno
Czuję to wyraźnie - jak dobrze, że do Was trafiłam ![]() Tylko czemu tak późno ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- U mnie się nie sprawdza jako zabezpieczenie, bo puszy (aloes, albo alkohol )Natomiast to moja ulubiona odżywka do mycia - świetnie się pieni. Mam też balsam Potters z Ginko i też ładnie myje.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25884 |
|
Zakorzenienie
|
eloe, dziękuję Ci bardzo
jestem pod wrażeniem Twojej umiejętności przebrnięcia przez ten gąszcz!Keratynę sobie kupię na mazidłach, bo widziałm, ze grosze kosztuje, więc nie zbiednieję. Włoski zapuszczam, bo najdłuzsze pasma widzę, ze kręca się najładniej, zreszta marze o włosach przynajmniej do połowy pleców. Miałam juz całkeim długie, ale uznając je za zniszczone a nie falowane po prostu skróciłam o 20cm. Ech. Dobrze, ze wizaż mnie uświadomił. Co do cieniowania, to jeszcze je troche zapuszcze, bo przy obecnej długosci, jak pocieniuje, to bede miec od czubka głowy, a dopiero co z tego zeszłam. Zaprzyjaźnie się najpierw z moimi włoskami pod kątem skretu a potem zobacze- pocieniowac zawsze zdąze. Poszukam lakieru bez alkoholu (lubie lakierowac). Pianke mam bez laudik, to masz wymagające włosy ale moje tez nie lubia jak jest za duzo, wteyd sie prostują własnie. a teraz rozchorowałam sie na punkcie pogłebiania skretu ![]() -- widziałm, ze pisałyscie cos o wypadaniu. Odkad przestałąm sie czesac, tylko rozczesuje na odzywce, to w czasie mycia włosów wypada bardzo dużo, ale nie wiecej niz 50-80, jesli myję co 3 dni a ok 20-30 jak codziennie.
|
#25885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiec po pierwsze - moze gdybym miala czas to i ja bym tak dbala. niesttey czas to u mnie towar bardzo deficytowy wiec to co mam na glowie wynika z kompromisu w dzieleniu czasu miedzy praca zawodowa, obowiazkami mamy trojki dzieci i pani domu ![]() po drugie - ze wzgledu na to, ze zapuszczam wlosy od zapalki, co jest zajeciem gleboko frustrujacym - i chcialabym juz widziec nieco efektow - nie zalezy mi na wzmocnieniu skretu, bo skret jak wiadomo zabiera dlugosc ![]() zatem znow wielowatkowy kompromis - wybieram opcje dajaca mi poczucie dbania o wlosy, nie walcze z ich natura - sa jakie chca byc, co oszczedza mi nerwow (i zgrzytania zebami, ze nei sa lsniaca fala ), a pzry tym widze ze rosna - bo jedynie sie zwijaja i tu i tam, faluja i powiewaja![]() wiem ze z czasem jak osiagna dlugosc beda wchodzily w luzne spirale i tak i tak, natiomiast paciorkow miec nie bede bo nigdy nie mialam. wiec po co wyszukiwac sobie nowe zrodlo frustracji, ze nie kreca sie tak jakbym chciala ![]() i tak czuje sie jak milion dolarow teraz, bo po raz pierwszy w zyciu widze, ze moge ladnie wygladac w swoich naturalnych wlosach (z wyjatkiem na kolor z ktorego nie zrezygnuje, bo to ze na starosc sciemnialam nie oznacza, ze juz do smierci mam byc ciemna i z niecierpliwoscia czekam na kazde nowe 10 cm
|
|
|
|
|
#25886 |
|
Zakorzenienie
|
|
#25887 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
a jak on wyglada ? Mowie o balsamie i jak odżywka ? ![]() Twoj typ skrętu to tez 2b ? :P Eloe Dzieki wielkie raz jeszcze. Dziewczyny pytałam wcześniej też o żele do włosów Rossmanowskie, gdyz widzialam w komentarzach u was w temacie Codziennik kręconowłosych zielony żel rossmanowskie bądź różowy. Możecie się wypowiedziec wiecej co do tych żeli ? Ciekawi mnie to i mozliwe, ze zakupilabym sobie dla proby. ![]() Bede wdzieczna. |
|
|
|
#25888 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu muszę przyjąć do wiadomości, że moje włosy są takie a nie inne i do zmywania olejów muszę używać szamponu. Ale wiesz jak to jest z zaakceptowaniem, że Ty czegoś nie możesz, skoro inni mogą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W każdym razie, gdyby ktoś chciał spróbować, mogę podrzucić jakieś przepisy.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#25889 |
|
Rozeznanie
|
Odżywka tak: KWC
Zdjęcia balsamu nie znalazłam, ale wygląda niemal identycznie, tylko ma napis Balsam, zamiast aloesu w składzie jest extract ginko biloba, jest do spłukiwania i do włosów farbowanych. I był w takiej wielkiej butli ![]() Niestety jako leave-in też mnie spuszył - zaczynam podejrzewać, że puszenie nie zawsze powoduje obecność jakiegoś szkodzącego składnika, co nieobecność składnika zmiękczającego ![]() Ale, jeszcze z rok, dwa testów i będę wiedziała o co chodzi ![]() Przyznam się, że choć mam już swoją złotą kombinację produktów, to używam jej rzadko bo nie moge się powstrzymać, żeby nie sprawdzić jak to czy tamto na mnie działa
|
|
|
#25890 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz po.... 2 miesiącach i 3 tygodniach z Wami muszę myć po kokosie 2 razy odżywką. Po jednym mam niedomyte tłusiochy Później za to mogę sobie jeszcze pozwolić poszaleć w odżywce d/s i b/s![]() Cytat:
Zwykle się z nimi nie cackałam, dopiero CG zmusiło mnie do poświęcenia im więcej czasu( i prawie codziennego mycia, uf, wakacje były to przynajmniej czas na to był) w sumie najuciązliwsze było czesanie, zajmowało z 15 minut jeśli chciało się zachować jeszcze jakieś włosy na głowie. Śmiem twierdzić, że długie włosy nie są AZ tak straszne w pielęgnacji. Kwestia przyzwyczajenia, i mniejszej ilości kołtunów Cytat:
Przypuszczam, że wtedy musiałoby pojsc w ruch jeszcze jakieś indygo bo inaczej włosy robiłyby za odblaski dla dzieci na drodze Cytat:
Cytat:
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-14 o 11:11 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

Może się okazać, że na żywo się wyglądają nie najlepiej. I co ja wtedy zrobię?
) to mam ich czasem dość

to chyba nie łysienie androgenne? Nic innego na to nie wskazuje, nie mam objawów...

Z przyjemnością poczytam relacje z farbowań

)
jestem pod wrażeniem Twojej umiejętności przebrnięcia przez ten gąszcz!