Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 14:56   #3271
koglus
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja też płącze i do tego nauczyła się ją ściągać. Nawet jak jest zawiązana.
no to ładn cwaniara Ci rosnie,
Moja dzis walnela taka smiedzaca kupe ,(po moim obiadku ugotowanym), ze cale body wszystko w niej potem usmarowala :brzyda l:

Zastanawiam sie czy nie zaszczepic sie na grype w tym roku, (nigdy sie nie szczepilam ) , bo jeszcze jesien na dobre sie nie rozkrecila a ja juz prycham ,

Jutro nasza pierwsza wizyta u angielskiego lekarza ciekawe co powie? Potrzebne nam recepta na mleko i cos na takie alergiczne plamki na nozkach , cos ja uczula tylko nie wiem co (poza mlekiem)?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

a ja moja Julke zaczelam sadzac na nocniczek wiem kiedy zaczyna robic kupke i jak tylko robi sie powazna to ja pedze po nocniczek i ja sadzam i mowie eeeee eeeee i ona robi kupke nie zawsze uda mi sie trafic bo na spacerze robi w majty czasem a probujemy juz od 6 dni
podziwiam za te starania, mi by sie nie chcialo klask i:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:09   #3272
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

już mu to blednie,znaczy dużo zbladło,na wszelki wypadek nie będę podawacmu surowego banana kaszki bobovita i piersi z kurczaka,mam nadzieję,że już nie wróci,nastraszyła mnie teraz Cigi z ta egzemą

Cigi ale mnie nastarszyłaś tą egzemą mi się kiedyś takie coś na palcu robiło swędzącego i musiałam mocno nawilżac bo oż skóra pękała ale u niego to nie jest takie coś,myślisz,że leekarz potrafiłby to okreslic?głupie pytanie-zalezy od lekarza tak samo ze skazą
Przepraszam, , nie chcialam Cie nastraszyc. Egzema moze byc uciazliwa, u doroslych. Ja np mam czesto zima w Pl zaostrzenia i wtedy to jest masakryczne, jedna wielka rana. Okropnie tez jest jak mam na ustach, ale to ze stresu czesto. Natomiast u dzieciatek czesto to przechodzi z wiekiem, a czesto jest tez wynikiem alergii. Pisalam, ze mojej wyskoczylo cos na ksztalt egzemy, ale zniknelo.

Nie wiem, powinien lekarz rozpoznac, ale jak piszesz, oni rozni ; a poza tym jesli to egzema to nic, procz sterydow ci na to nie da. A sterydow radze z calego serca UNIKAC; nic a nic; Jakby to byl powazniejszy problem, to ja polecam Dexeryl, bardzo prosty krem, a w moim przypadku zdzialal cuda (tylko w Pl chyba niedostepny). Kupilam tez diprobaze, nie wiem czy dziala, bo powinno sie zmieniac specyfiki, aby skora sie nie przyzwyczaila.
Problemem jest skora atopiczna. Ja mam taka troche, ale nie za duzo; czytalam, ze ludzie maja DUZO wieksze problemy. Ale wtedy widzialabys, ze maluch ma skore sucha ogolnie.

Acha, odradzam stosowanie na codzien kosmetykow mocnych, takich jak te emolium, oilatum, ktore sa wlasnie do skory z problemami, egzematycznej, atopicznej, bo jak pisze, skora sie przyzwyczaja i w razie problemow nie zostaje wtedy nic innego niz sterydy.
A, jeszcze na pocieszenie, np znam przypadek, ze osoba mial zepsutego zeba, i egzema jej wyskoczyla. Organizm byl przytruwany. A potem, po zaleczeniu przeszla. Wiec nie zawsze oznacza to staly problem.

Cytat:
dzisiaj w ddtvn było o tych pieluszkach wielorazowych i ma byc jeszcze w tym programie nowym między kuchnią a salonem
zastanwiłam się nad tym tylko to mo się wydaje dużo większe niż zwykła pieluszka nie trudno ciuszki zakładac na to?i jaka one mają chłonnosc-tez się tak często zmienia jak normalnie i jak z rozmiarami?musze się przyjrzec temu tematowi wiem że Madziwnia i Drcron używa,ta ekologia do mnie przemawia

A

znalazłam na allegro-jedna eko-pieluszka kosztuje 90zł?

jeszcze natknęłam się na te gryzaczki z bursztynu to chyba Fasolka pisała o tych bursztynach?
http://sklep.ekodzieciak.pl/dziecka-...u-c-39_62.html

http://strefamamy.pl/pielegnacja/jed...lusy-i-minusy/
może kogos zainteresuje
Ja mam takie pieluszki i uzywam w tej chwili tylko ich. Sa super i polecam. Fakt, z pupka jest troche wieksza. To znaczy nie we wszystkich, ale mam takie na noc, ktore spokojnie cala noc przetrzymaja, i te sa wielkie; Ciuszki musza byc ciut dluzsze.
Pieluchy sa mokre, ale tak to z nimi jest, to nie pampers i trzeba je zmienic, kiedy juz za mokre. Czasem to 3 godziny, czasem moze byc wczesniej, czasem i 4 wytrzyma. Wiadomo, ze nie tyle co pampers, ale ja taki pelny pampers za niehigieniczny tez uzywam. Tylko czy oplaca Ci sie kupowac je teraz, kiedy brzdac juz wiekszy? Chyba ze planujesz kolejne dzieciatko, wtedy pewnie, ze tak.
Co do ochrony przed wilgocia, ja mam specjalne papierki, ktore troche odciagaja wilgoc, sa tez specjalne wklady, polarkowe, czy molletonowe.
napisze Ci pozniej, jakie ja mam, dobra, bo teraz chyba pojde kimac, Basia mi sie wybudzi.
Drtogie sa. U nas tansze niz u was (jak dla nas ); ja kupowalam komplet caly, wtedy taniej bylo. Ale mi sie oplacilo, w porownaniu z pampkami.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ia .

JA mam wielorazwek 5 szt i czesto zapominam ich uzyc . leżą tak sobie od czasów Szymka , musze je chyba wystawić i się pozbyć .
Chłoną mniej niz pampki ( nocy to nie wytrzyma ) chyba że ma się wiecej wkładów , są troszkę grubsze niż pampki ale miełam nigdy problemów z ubrankami . Mi sie też ta idea podoba ale nie zdecydowałabym się tylko na takie . ja używałam na zmiany ,
To zalezy jakie; one chlona bardzo dobrze, tylko po prostu sa mokre, bo przeciez to material. Ja mam frotowe, ktore cala noc spokojnie wytrzymuja, bez wkladow dodatkowych, ale te sa dosc duze, i na pupie jeszcze suche. Nigdy nie podraznialy basi.
Jest tych pieluch pelno rodzajow, wiec tu zalezy jakie

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:

jeszcze natknęłam się na te gryzaczki z bursztynu to chyba Fasolka pisała o tych bursztynach?
http://sklep.ekodzieciak.pl/dziecka-...u-c-39_62.html

http://strefamamy.pl/pielegnacja/jed...lusy-i-minusy/
może kogos zainteresuje
o bursztynach ja zaczynalam pisac, a fasolka wrzucila jakies linki; U Basi chyba skutkuja, na sto procent nie wiem, nie dam sobie glowy uciac, ale odkad je nosi, jest lepiej; Na noc wkladam jej, jesli ma bluzeczke pod szyjka wysoko, tak ze naszyjnik sie chowa pod bluzeczka, wtedy nie ma ryzyka. A tak to nie, albo do pierwszej pobudki, bo wtedy ja jeszcze nie spie, wiec pilnuje, zeby sie nie zaplatala, ale ona spi spokojnie; jak sie wierci to sie budzi.
Ale to nie gryzaczek, naszyjnik nie moze byc gryzaczkiem, bo wtedy niebezpieczny by byl.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:23   #3273
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nam powiedzieli tyle ze moze byc operacja ale nie radza ale jak cos sie stanie i cos mu tak przeskoczy jakis woreczek to na wozku moze sie skonczyc,

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

no i oczywiscie ma nie dzwigac nic
oby nie,mój wujek poszedł na prosty zabieg a teraz o kulach chodzi

Cytat:
No nie wiem jak mam to rozumieć. Tak na plus powalają czy tak na minus powalają

No bo właśnei ti chodziło o to że z nim nie sypiam tylko pewnie z kimś innym a potem jak będę w 3 miesiącu to sie z nim prześpię i będę mu wmawiała że to wcześniak.

JA też tak miałam jak siedziałam w Gogolinie w pewnym momencie. Taka się czułam zamknięta w klatce. Odegrałam więc przedstawienie. W pewien weekend w piątek wieczorem się poryczałam, potem przez całą sobotę przeleżałam patrząc w sufit (nic nie jadłam i nie wychodziłam z łóżka, nie odzywałam sie do nikogo). TZ zajmował się małą. A ja leżałam z pustym wzrokiem. W niedziele już nie wytrzymał i na siłę mnie wyciągnął z domu na jakiś festyn, zabrał do knajpy na obiad (i nawet zrezygnował z oglądania formuły 1).
Ale ja to wredna jestem i potrafię nim manipulować.
dobra dobra

z tym kombinezonem to chodziło mi o to że musze się rozejrzec bo jak wczesniej pisałam nie mam pojecia jaki rozmiar wziąc a tu lada moment śnieg będzie teraz też bym jeszcze nie założyła

ja piszę a mój synuś rajte ciućka a zabawka bee

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Przepraszam, , nie chcialam Cie nastraszyc. Egzema moze byc uciazliwa, u doroslych. Ja np mam czesto zima w Pl zaostrzenia i wtedy to jest masakryczne, jedna wielka rana. Okropnie tez jest jak mam na ustach, ale to ze stresu czesto. Natomiast u dzieciatek czesto to przechodzi z wiekiem, a czesto jest tez wynikiem alergii. Pisalam, ze mojej wyskoczylo cos na ksztalt egzemy, ale zniknelo.

Nie wiem, powinien lekarz rozpoznac, ale jak piszesz, oni rozni ; a poza tym jesli to egzema to nic, procz sterydow ci na to nie da. A sterydow radze z calego serca UNIKAC; nic a nic; Jakby to byl powazniejszy problem, to ja polecam Dexeryl, bardzo prosty krem, a w moim przypadku zdzialal cuda (tylko w Pl chyba niedostepny). Kupilam tez diprobaze, nie wiem czy dziala, bo powinno sie zmieniac specyfiki, aby skora sie nie przyzwyczaila.
Problemem jest skora atopiczna. Ja mam taka troche, ale nie za duzo; czytalam, ze ludzie maja DUZO wieksze problemy. Ale wtedy widzialabys, ze maluch ma skore sucha ogolnie.

Acha, odradzam stosowanie na codzien kosmetykow mocnych, takich jak te emolium, oilatum, ktore sa wlasnie do skory z problemami, egzematycznej, atopicznej, bo jak pisze, skora sie przyzwyczaja i w razie problemow nie zostaje wtedy nic innego niz sterydy.
A, jeszcze na pocieszenie, np znam przypadek, ze osoba mial zepsutego zeba, i egzema jej wyskoczyla. Organizm byl przytruwany. A potem, po zaleczeniu przeszla. Wiec nie zawsze oznacza to staly problem.

Ja mam takie pieluszki i uzywam w tej chwili tylko ich. Sa super i polecam. Fakt, z pupka jest troche wieksza. To znaczy nie we wszystkich, ale mam takie na noc, ktore spokojnie cala noc przetrzymaja, i te sa wielkie; Ciuszki musza byc ciut dluzsze.
Pieluchy sa mokre, ale tak to z nimi jest, to nie pampers i trzeba je zmienic, kiedy juz za mokre. Czasem to 3 godziny, czasem moze byc wczesniej, czasem i 4 wytrzyma. Wiadomo, ze nie tyle co pampers, ale ja taki pelny pampers za niehigieniczny tez uzywam. Tylko czy oplaca Ci sie kupowac je teraz, kiedy brzdac juz wiekszy? Chyba ze planujesz kolejne dzieciatko, wtedy pewnie, ze tak.
Co do ochrony przed wilgocia, ja mam specjalne papierki, ktore troche odciagaja wilgoc, sa tez specjalne wklady, polarkowe, czy molletonowe.
napisze Ci pozniej, jakie ja mam, dobra, bo teraz chyba pojde kimac, Basia mi sie wybudzi.
Drtogie sa. U nas tansze niz u was (jak dla nas ); ja kupowalam komplet caly, wtedy taniej bylo. Ale mi sie oplacilo, w porownaniu z pampkami.

To zalezy jakie; one chlona bardzo dobrze, tylko po prostu sa mokre, bo przeciez to material. Ja mam frotowe, ktore cala noc spokojnie wytrzymuja, bez wkladow dodatkowych, ale te sa dosc duze, i na pupie jeszcze suche. Nigdy nie podraznialy basi.
Jest tych pieluch pelno rodzajow, wiec tu zalezy jakie

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

o bursztynach ja zaczynalam pisac, a fasolka wrzucila jakies linki; U Basi chyba skutkuja, na sto procent nie wiem, nie dam sobie glowy uciac, ale odkad je nosi, jest lepiej; Na noc wkladam jej, jesli ma bluzeczke pod szyjka wysoko, tak ze naszyjnik sie chowa pod bluzeczka, wtedy nie ma ryzyka. A tak to nie, albo do pierwszej pobudki, bo wtedy ja jeszcze nie spie, wiec pilnuje, zeby sie nie zaplatala, ale ona spi spokojnie; jak sie wierci to sie budzi.
Ale to nie gryzaczek, naszyjnik nie moze byc gryzaczkiem, bo wtedy niebezpieczny by byl.
ach no widzisz mam nadzieję,że to jednak nie to ale i tak mam isc do pediatry bo już ponad 2 m-ce nie bylam
co do pieluszek to chyba jednak bez sensu teraz trochę ich by trzeba było kupic na zmiany a rzeczywiscie tanie nie są plus ewentualne wkłady i proszki odkażające-odpuszczam jednak troszke poczytałam i zostanę przy pampersach chodź moje uznanie dla osób które używają

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Catro tak ja często takinalot spotykam tzn na obrzerzach słoiczka jakby troszkę innej konsystencji jedzonko w gerbera też tak jest
a nie przepraszam teraz zdjecia dojrzalam-myslalam o czyms innym

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Moja dzis walnela taka smiedzaca kupe ,(po moim obiadku ugotowanym), ze cale body wszystko w niej potem usmarowala :brzyda l:

Zastanawiam sie czy nie zaszczepic sie na grype w tym roku, (nigdy sie nie szczepilam ) , bo jeszcze jesien na dobre sie nie rozkrecila a ja juz prycham ,

Jutro nasza pierwsza wizyta u angielskiego lekarza ciekawe co powie? Potrzebne nam recepta na mleko i cos na takie alergiczne plamki na nozkach , cos ja uczula tylko nie wiem co (poza mlekiem)?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Koglus teraz to raczej takie wirusy jesienne panują a do grypy może daleko

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:28
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:56   #3274
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Włożylam małą do łózeczka bo już jej się oczka zamykały a tu juz zdążyłam 3 raz włączyc karuzelę a ona gada, gada, gada... a wręcz krzyczy, pewnie sąsiedzi ja słysza i myślą może ze to ja z tż coś robimy

A zauważyłam, ze jak włączę jakąś muzyczkę to ona zaczyna mówić tak śpiewająco "jejejeje..." może będzie muzykalna po mamusi. W końcu mamusia po szkole muzycznej

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:57   #3275
megi-megi
Zakorzenienie

W ogóle dziewczyny kochane jesteście Bardzo się cieszę, że Was mam <płacze ze wzruszenia>
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:59   #3276
P0P70
Zakorzenienie

Ja mam już weekend.. I zaraz wsiadma w samochód i razem z TZ jedziemy do Oliwki.

A jutro mamy neurologa, pediatrę i rehabilitantkę.

No to PA, PA,

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:12   #3277
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja mam już weekend.. I zaraz wsiadma w samochód i razem z TZ jedziemy do Oliwki.

No to PA, PA,
No to PA. Fajny mi weekend u doktorów. Ale pewnie tu chodzi o to że wreszcie z Oliwką
Stary 2010-10-14, 16:26   #3278
megi-megi
Zakorzenienie

Wiecie, co ten mój cycek wyprawia? Je sobie na leżąco mleko od mamy. Raptem obrót i jest już na brzuszku. Prostuje rączki, podpiera się - jedną sięga po cyckowy zbiornik mlekowy, łapie, ciągnie do buzi (co ładnie obrazuje, jak jędrne są mamy cycki) i tak na czworaka ssie sobie. Nawet 5 minut na leżąco, to za dużo.
Stary 2010-10-14, 16:26   #3279
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Bo ja to tylko w gębie mocna jestem

Kiedyś to nawet w tym drugim sensie ale teraz to ja za stara i za leniwa na takie zabawy

A tak na marginesie to dla tych napalonych i tych znudzonych bardzo polecam zabawę kostką.
O coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1265292267
Wieczorem się rzuca i to los wybiera odpowiednią pozycję
Ta kostka nudna,za mało wariantów ma.Lepsza ta o jakiej Asia napisała. Ale spójrzcie-Pop na all na jakiej tematyce siedziałata co jest na nie i nie(eche)
Cytat:
mamy te kostke, w Zakopcu kiedys ja kupilam ale nawet rzucac mi sie nie chce ...hahaha
dobra jesteś
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Włożylam małą do łózeczka bo już jej się oczka zamykały a tu juz zdążyłam 3 raz włączyc karuzelę a ona gada, gada, gada... a wręcz krzyczy, pewnie sąsiedzi ja słysza i myślą może ze to ja z tż coś robimy

A zauważyłam, ze jak włączę jakąś muzyczkę to ona zaczyna mówić tak śpiewająco "jejejeje..." może będzie muzykalna po mamusi. W końcu mamusia po szkole muzycznej
Asia tyś coś widzę w moją ulubioną tematykę uderzasz

Dziecina na dworku mi pospała 4 godzinki i w koło od wózka przyczepiło mi się nie napiszę couwielbiam taka robotę

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:34   #3280
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

No to PA, PA,
A po lekarzach bawcie się, tulcie i ściskajcie za wszystkie czasy. I dużo pomyślnych karmień

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Darusia - mnie też rozbroiłaś z tą kostką
A ja mam ochotę, ale w końcu jestem na wojnie z tż. Może w takim razie ktoś inny... a jak nie to zawsze mam w szafce Wacka, tzn. pana Wacława
Stary 2010-10-14, 16:46   #3281
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ta kostka nudna,za mało wariantów ma.Lepsza ta o jakiej Asia napisała. Ale spójrzcie-Pop na all na jakiej tematyce siedziałata co jest na nie i nie(eche)

dobra jesteś

Asia tyś coś widzę w moją ulubioną tematykę uderzasz

Dziecina na dworku mi pospała 4 godzinki i w koło od wózka przyczepiło mi się nie napiszę couwielbiam taka robotę
hehe... nie powiem, też lubie te klimaty... i nie tylko gadać...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-14, 16:48   #3282
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

jeszcze wracając do nocnika też słyszałam,że 1,5 roku lub nawet 2 latka bo wcześniej dziecko nie rozumie o co biega raczej to przypadek lub inwencja rodzica
ale mi się wydaje,że 2 latka to już bardzo kumate dziecko

te kostki dostałam na panieńskim ale to jest bez sensu,rzucasz-wypada coś -no dobra to teraz chodź tak-nuda i nie potrzebne wypadanie z rytmu
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:02   #3283
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pozyczyc ci mojego?hahaha

my wrocilysmy ze spacerq i mloda lezy na puzzlach i sie bawi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:02   #3284
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
jeszcze wracając do nocnika też słyszałam,że 1,5 roku lub nawet 2 latka bo wcześniej dziecko nie rozumie o co biega raczej to przypadek lub inwencja rodzica
Eryk zaczął przed zrobieniem siusiu czy kupki, łapać się ręką z przodu lub z tyłu, miał wtedy 13 mc, 3 miesiące później zaczełam go oduczać pieluch(mogłam już wtedy co zaczął pokazywać, ale z lenistwa nie oduczalam)wiec miał półtora roku i chodził bez pieluch.
Teraz myślę że jak Erwi podrośnie to kupię mu na dzień takie coś ala te pieluchy wielorazowe żeby czuł że ma mokro, bo w pamperkach, jak nie czuje wilgoci, to i do 3 lat nie będzie pokazywał że chce siusiu.

Megi Jeju te twoje opisy mnie powalają na łopatki. Kobieto ja mam wyobraźnie A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci.
A co do przytulania z tz to może wypij trochę wina, i wrazie jak będziesz chciała dalej toczyć wojnę, to powiesz że byłaś pijana

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:25   #3285
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Jeju jak ja czytam,że wy walczycie z prasowaniem to aż mnie wszystko boli.Nikt i nic mnie nie jest w stanie zmusic do tej czynności.Ja nie prasuje ubrań i mimo tego wszyscy wyglądamy jak ludziejuż nauczyłam się kupowac ubrania,które albo nie wymagają prasowania albo mają gnietliwy materiał-taki co to mu nawet prasowanie nie pomoże,ja i ubrania wieszam jak najdokładniej,żeby potem tylko złożyc i bach do szafek.
U mnie jak już trzeba to tż prasuję,bo on znowu był przyzwyczajony do prasowania wszystkiego,ale wie,że jak sobie sam nie wyprasuje to nikt(ja)tego za niego nie zrobi.
wyznaję tę samą filizofię!
Cytat:
nam powiedzieli tyle ze moze byc operacja ale nie radza ale jak cos sie stanie i cos mu tak przeskoczy jakis woreczek to na wozku moze sie skonczyc,

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

no i oczywiscie ma nie dzwigac nic
cholera ja bym mojemu TZ nie pozwolila na budowie w takim razie pracowac... a jak naprawde mu sie stanie i bedzie warzywem? kurcze moze poszukajcie alternatywy jednak

Cytat:

ja nie mogę pracowac w takich warunkach,co rusz zaglądam do was i padam ze śmiechu
no i dobrze, kto to widział pracowac
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wiecie, co ten mój cycek wyprawia? Je sobie na leżąco mleko od mamy. Raptem obrót i jest już na brzuszku. Prostuje rączki, podpiera się - jedną sięga po cyckowy zbiornik mlekowy, łapie, ciągnie do buzi (co ładnie obrazuje, jak jędrne są mamy cycki) i tak na czworaka ssie sobie. Nawet 5 minut na leżąco, to za dużo.
bosz.... jakie to ponizajace...
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
E

Megi Jeju te twoje opisy mnie powalają na łopatki. Kobieto ja mam wyobraźnie A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci.
gowno, mi nie wrocilo, mam okropne piersi, nie moge na siebie patrzec, a mialam takie sliczne cycuszki
Stary 2010-10-14, 19:01   #3286
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

bosz.... jakie to ponizajace...

gowno, mi nie wrocilo, mam okropne piersi, nie moge na siebie patrzec, a mialam takie sliczne cycuszki
Serio poniżające? Dla mnie takie naturalne. Chyba mam w podświadomości wbudowany stereotyp matki Polki, która poświęca się, ile może dla dziecka. Albo po prostu jest to takie naturalne. A dlaczego poniżające? Bo ja w ten sposób o tym nie myślałam?

A co do piersi... hmmmm... mam ślicznie jędrne, jak wracam z pracy (a nikt z nich nie wyjadał nic od 8 godzin) Swoją drogą schudłam odkąd wróciłam do pracy - pewnie poranny dżoging do autobusu. I tu specjalnie dla Madzi... żebyś Ty zobaczyła moją skórę na brzuchu... mam taki lekko pomarszczony fałdek. Cholera wie... wciągnie się czy nie.
Stary 2010-10-14, 19:11   #3287
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

[QUOTE=P0P70;22657492A ja chciałabym się dowiedzieć o co poszło. Ja to taka ciekawska jestem.
A tak na poważnie to poczekaj trochę. Mam znajomą która mając 2 małych dzieci odeszła od męża . Wszyscy jej odradzali aby tego nie robiła. Ja jej powiedziałam: A może powinniście się rozstać aby być razem. Odeszła od niego, wynajeła mieszkanie i przez około rok mieszkała sama z dziećmi. Potem znowu byli razem i są do dzisiaj. I teraz chyba sie lepiej rozumieją i są szczęśliwi. Czasami trzeba od siebie odpocząć. Ale to wszystko jest zależne od stopnia zranienia.
[/QUOTE] w skrócie: alkohol

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Baobabek dla Kubusia za 7 mc, i mamusi.
A rozwód to moim zdaniem ostateczność. Jak już jesteś na etapie że samo to że tz przebywa w tym samym pokoju co ty, to moim zdaniem jest ten moment, bo lepiej rodzice ze zdrowimy stosunkami międzyludzkimi, niż tacy co są ze sobą i się nienawidzą.
Ja w ciężkich momentach zawsze staralam sobie powspominać, za co go pokochalam, i najczęściej wychodzi na to że coś człowiek nabuzowany hormonami robi problem z niczego, i można rozmowa lub dużą ilością przytulania rozwiązać
wiem za co go pokochałam i kocham nadal, on jest bardzo dobrym człowiekiem tak ogólnie, zawsze wszystko dla mnie, dla nas zrobi, ja mam wygórowane wymagania, a on czyta w moich myśach i zawsze wyprzedza moje myśli i głównie za to go pokochałam, ale jednego nie znoszę: kłamstwa prosto w oczy i alkoholu - te dwie rzeczy się łączą w naszym przypadku

Cytat:
Tak.Rozmowa przede wszystkim,ale i chęci ważne,bo bez "chcenia"nawet rozmowa niewiele da.
ja już chyba właśnie chęci nie mam tylko teraz wszyscy powiedzą: widziały gały co przed ślubem miały...a już wtedy problem się pojawił...

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
gratki za 7 miesięcy

niezła kasę zarobiłas A sprzedawałaś rzeczy osobno, czy wszystko hurtem. bo ja mam tych rzeczy masę, teraz część siostrzeniec ma, ale siostra kiedyś mówiła że będzie mi zwracać te już na niego za małe (nie wiem po co) . niby w rodzinie coś tam ma się urodzić tylko nie wiem czy chłopak. A chciałabym sprzedac kilka rzeczy bo są fajne

a sprawa z TZ'tem.. nie wiem co napisac. Mam nadzieję że będzie tak jak chcecie
siostra mi wszystko wystawiała tak w zestawach, np 3 pajace i 3 body, ogrodniczki plus bluzeczka, bluza, body i spodnie itd. i ceny tak 10-15 zł zi ludzie się bili, że hoho ale fakt - ubranka w stanie idealnym, bo ja nie mam sumienia szajsu wciskać, bo sama parę razy się naciełama z kaski jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja też chcę spotkanie z mamusiami forumowymi. Dlaczego mieszkam tak daleko i "samotnie" w sensie że żadna z Was nie mieszka w pobliżu.
to tak jak ja ze świętokrzyskiego to nie ma nikogo
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
my także bez zębów i szybko chyba ich nie będzie nie martw się im później wyjdą, tym dłużej będą

wiem, wiem, ale jak zaczną iść wszystkie na raz????

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ojojoj,.....?
no tak tak mrówcia, u mnie nie zawsze tak wesoło
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja też nie ma zebów i się tym nie przejmuje SZymeki dostał w 8 miesiącu a czym później tym lepiej i to Ci powie kazdy stomatolog
ufff w 8ym to jeszcze może poczekam z miesiąc

Cytat:
poświęcisz bobra dla rodziny dobra

a tak serio to takie cos to jest gwałt małżenski...
normalnie wreszcie się uśmiechnęłam, co prawda do monitora ale zawsze

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Baobabek - ale wy przecież tak razem się trzymaliście przeciw teściom i w ogóle myślalam, że u was to takie idealna para, co to jedno za drugim choćby w ogień. Gdzieś słyszałam, że pierwszy rok po urodzeniu dziecka jest najbardziej kryzysowy dla pary i jak widać, coś w tym jest. Trzymaj się
no teoretycznie idealna...i tak jak piszesz, ale ja nie jestem w stanie zaakcpetować pewnych rzeczy, a kłamstwa nie wybaczam, jestem jak słoń i pamięć mam cholerną, do tego jestem uparta strasznie i nikt mi nie przegada, więc jak ON mi gada patrząc w oczy i przysięgając że jest tak a nie inaczej a ja wiem , że kłamie i mam dowody i po jakimś czasie jednak on się przyzna do czegoś to jak ja mam mu dalej wierzyć w cokolwiek???i na pytanie czemu kłamie to on mi gada, że się mnie boi i nie kłamie dla dobra sprawy itd itp. chyba emu potrzebny jest jakiś wstrząs, jak faktycznie od niego odejdę, może się ogarnie...nie chcę się rozpisywać, bo temat rzeka, ale generalnie chodzi o picie...mam podstawy twierdzić, że popija sobie w pracy, po czym wraca SAMOCHODEM do domu, a wczoraj był przełom - znalazłam w jego plecaku z którym jeździ do firmy ćwiartkę cytrynówki w skarpecie.... i się wykręcał, że ktoś mu podrzucił, podłożył w firmie, a po kilku godzinach kłótni powiedział, że dostał od klienta i się bał powiedzieć....dziwne, b jak dostaje 0.7 wyborowej albo inne to jakoś się nie boi... (no a w skarpecie się nie zmieści). On nie jest aresywny czy coś wtedy tylko przeciwnie - mega słodki, miły aż do obrzydzenia...ehhh szkoda pisać ale generalnie chodzi o to co Wam napisałam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:20   #3288
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yonka on na budowie nie pracuje ale dzwiga , tu nie ma zadnej pracy chyba ze np za 6 stow mniej wtedy na bank nie damy sobie rady, moglibysmy sie wyniesc ale nawet nie mamy w wiekszym miescie nikogo kto moglby w czym kolwiek pomoc... tezeta tata w tej kwestii odpada.
A.Camus
Stary 2010-10-14, 19:57   #3289
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
yonka on na budowie nie pracuje ale dzwiga , tu nie ma zadnej pracy chyba ze np za 6 stow mniej wtedy na bank nie damy sobie rady, moglibysmy sie wyniesc ale nawet nie mamy w wiekszym miescie nikogo kto moglby w czym kolwiek pomoc... tezeta tata w tej kwestii odpada.
A moze jednak faktycznie lepiej byloby jakbys i Ty wrocila do pracy? Wtedy On móglby zarabiać mniej niż w tej pracy... szkoda jego zdrowia... skoro to takie niebezpieczne...tylko co z małą... mialby się kto nią zająć? a moze jakbyscie pracowali na zmiany to opiekunka mogłaby być taka dochodząca. u nas tak będzie i my jej placimy 5 zł za godzinę. To nas będzie wynosila co najwyżej 500 zł na miesiac...

Baobabku kochana- nie wiem co poradzic i jak pocieszyć... miałam już napisany dłuuuuugi post do Ciebie ale stwierdzilam, ze to nie ma sensu. Tu niestety Ty sama musisz chyba podjąć decyzję. Ale jestem z Tobą... całym sercem...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-14, 20:06   #3290
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Serio poniżające? Dla mnie takie naturalne. Chyba mam w podświadomości wbudowany stereotyp matki Polki, która poświęca się, ile może dla dziecka. Albo po prostu jest to takie naturalne. A dlaczego poniżające? Bo ja w ten sposób o tym nie myślałam?

A co do piersi... hmmmm... mam ślicznie jędrne, jak wracam z pracy (a nikt z nich nie wyjadał nic od 8 godzin) Swoją drogą schudłam odkąd wróciłam do pracy - pewnie poranny dżoging do autobusu. I tu specjalnie dla Madzi... żebyś Ty zobaczyła moją skórę na brzuchu... mam taki lekko pomarszczony fałdek. Cholera wie... wciągnie się czy nie.
ale ja jestem inna, bo dla mnie wieeeeele aspektow karmienia piersia jest ponizajacych. karmienie w m-cu publicznym, czy nawet przy kims innym niz moja mama lub TZ, odciaganie laktatorem, ten smrod jak nie masz czasu sie przebrac a cyce ciekna (to na samym poczatku macierzynstwa jak nie ma czasu na nic), polozne sciskajace cyce, zeby cos wycisnac z nich... ehh ale ja jestem wyrodna, pamietaj

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Darusiaa nie na samych znajomościach swiat jest ustawiony, poprobujcie naprawde w wiekszych miastach, moze chociaz w jakims sklepie jako sprzedawca albo przedstawiciel handlowy by dal rade, no przeciez tu chodzi o jego zdrowie...

Baobabku to nie Twoj maz Tobie klamie, tylko jego choroba, bo alkoholizm jest choroba i powinien sie leczyc. i nastawic sie musicie na upadki, bo one sie zdarzaja nawet u wieloletnich abstynentow AA. musisz przemyslec, czy chcesz zyc z chorym czlowiekiem, czy masz na to sile, czy chcesz, zeby w tym dorastaly Twoje dzieci. Na pewno musi sie leczyc, bo bedzie coraz gorzej bedzie klamal czesciej, a zeby zapomniec o wyrzutach sumienia bedzie pic...
Stary 2010-10-14, 20:21   #3291
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju jak ja czytam,że wy walczycie z prasowaniem to aż mnie wszystko boli.Nikt i nic mnie nie jest w stanie zmusic do tej czynności.Ja nie prasuje ubrań i mimo tego wszyscy wyglądamy jak ludziejuż nauczyłam się kupowac ubrania,które albo nie wymagają prasowania albo mają gnietliwy materiał-taki co to mu nawet prasowanie nie pomoże,ja i ubrania wieszam jak najdokładniej,żeby potem tylko złożyc i bach do szafek.
U mnie jak już trzeba to tż prasuję,bo on znowu był przyzwyczajony do prasowania wszystkiego,ale wie,że jak sobie sam nie wyprasuje to nikt(ja)tego za niego nie zrobi.
ja to samo uważam że prasowanie to strata czasu tym bardziej że się to składa i do szfy wkłada tez nic nie prasuję , rzeczy małego nigdy nie prasowałam bo i po co i też wszyscy wyglądamy jak ludzie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

zyrtec? a to co jemu? (przeoczylam, przepraszam)
zwężenie oskrzeli na tle alergicznym oddycha jak astmatyk z takim świstem i dlatego zyrtec i inhalacje nie cały czas ale nawraca mu to lekarz mówi że z wiekiem powinno mijać
Cytat:
Darusia wiesz,że ja teżbo boję się ciasta właśnie,ale z przepisu proscizna taka.Ja to znowu myślałam,żeby na rocznice zrobic kolacje w domu i wywalic taka pizze w kształcie sercanie śmiejcie się,ale pomyślałam,że tak mogłoby byc inaczej niż zawsze(czyli okrągła,kupiona pizza)

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

mrowak ja to robot wielofunkcyjnygotuję,ga dam z klientem,podczytuje was i trzymam malucha
polecam ten przepis na ciasto do pizzy
http://mojewypieki.blox.pl/2008/06/C...zepis-III.html
Cytat:
A to mój łobuz. Dobrze, że była przypięta.
i z Wercią coś niby nie tak????
Mój robił to samo i jeszcze próbował się rozhuśtać i na bok przewrócić
Cytat:
Dla mnie to zdecydowanie za wczesnie na nocnik. Dziecko jeszcze nie jest w stanie skojarzyć o co chodzi. Wiem że moja mama zaczynała nam przygodę w tym urządzeniem w okolicach roku. Działało w naszym przypadku, moich siostrzeńców i dzieci którymi teraz mama się opiekuje. Jak się czyta porady i opinie doktorów to zalecają ok 2 roku życia.

Jeśli chodzi o kombinezon to też dla mnie za wcześnie. Co będziesz ubierała jak będzie -10 ?
Wczoraj widziałam mamę z dwójką dzieci (jedno w spacerówce). Temperatura + 6 i cała trójka była w grubych zimowych czapach (takie podszyte polarem)
też jestem tego zdania co do nocnika i ubierania
Cytat:
taa odkurz i może wtedy Wercia będzie zadowolona

ale zimnica,byłam chwilę na dworzu mała wystawiłam i jeszcze padac lekko zaczęło;/
dziewczyny a jakie kocyki do wózka wkładacie?te grubaśne już akrylowe?czy jeszcze nie?
ja nie wkładam kocyka ale dzisiaj ze mocno wiało to przykryłam małemu nóżki takim ocieplaczem z mojej kamizelki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:30   #3292
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja jestem inna, bo dla mnie wieeeeele aspektow karmienia piersia jest ponizajacych. karmienie w m-cu publicznym, czy nawet przy kims innym niz moja mama lub TZ, odciaganie laktatorem, ten smrod jak nie masz czasu sie przebrac a cyce ciekna (to na samym poczatku macierzynstwa jak nie ma czasu na nic), polozne sciskajace cyce, zeby cos wycisnac z nich... ehh ale ja jestem wyrodna, pamietaj
Ostatnio czytałam jakiś artykuł o kobietach, które czują tak jak Ty. Ja mam inaczej, ale rozumiem. No i Ci powiem, że też karmienie w miejscu publicznym odpada. To, że stałam się matką, nie oznacza, że jestem mleczarnią, tylko mleczarnią. Jednak moje piersi nadal należą do kobiety.
Ale to ciekawe, jak kobiety odbierają to karmienie. Ja np. nawet nie myślę o modyfikowanym, ale nie że mam coś przeciw - po prostu nawet mi to do głowy nie przychodzi, mam swoje i karmię, wydaje mi się to tak naturalne, jak to, że po dniu jest noc. A mały jak najbardziej popiera.

Baobabku- trochę wiem, jak się czujesz. Mój coś podobnego mi zafundował. Ale to nie był alkohol u nas Co ja mogę powiedzieć... nie podejmuj pochopnie żadnych decyzji, czasem ludzie potrzebują czasu, żeby się opamiętać. Trzymam kciuki z całej siły.
Stary 2010-10-14, 20:32   #3293
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wypowiem sie tylko co do prasowania i spadam na przytulanko

Żelazko- akyszzzzzzzzzzzzzzzz..... ....... nie zniesę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-14, 21:18   #3294
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A moze jednak faktycznie lepiej byloby jakbys i Ty wrocila do pracy? Wtedy On móglby zarabiać mniej niż w tej pracy... szkoda jego zdrowia... skoro to takie niebezpieczne...tylko co z małą... mialby się kto nią zająć? a moze jakbyscie pracowali na zmiany to opiekunka mogłaby być taka dochodząca. u nas tak będzie i my jej placimy 5 zł za godzinę. To nas będzie wynosila co najwyżej 500 zł na miesiac...

Baobabku kochana- nie wiem co poradzic i jak pocieszyć... miałam już napisany dłuuuuugi post do Ciebie ale stwierdzilam, ze to nie ma sensu. Tu niestety Ty sama musisz chyba podjąć decyzję. Ale jestem z Tobą... całym sercem...
tak tylko ze teraz juz nie mam pracy, a gdybym nawet miala to za chiny nie chcialabym wrocic do zakladu gdzie ciagle wszyscy placza a teraz tak jest niestety i dlugo sie to nie zmieni....

a u mnie ten problem ze studiuje i co drugi piatek ,sobota,niedziela nie jestem dyspozycyjna osoba.... ;/

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Darusiaa nie na samych znajomościach swiat jest ustawiony, poprobujcie naprawde w wiekszych miastach, moze chociaz w jakims sklepie jako sprzedawca albo przedstawiciel handlowy by dal rade, no przeciez tu chodzi o jego zdrowie...

Baobabku to nie Twoj maz Tobie klamie, tylko jego choroba, bo alkoholizm jest choroba i powinien sie leczyc. i nastawic sie musicie na upadki, bo one sie zdarzaja nawet u wieloletnich abstynentow AA. musisz przemyslec, czy chcesz zyc z chorym czlowiekiem, czy masz na to sile, czy chcesz, zeby w tym dorastaly Twoje dzieci. Na pewno musi sie leczyc, bo bedzie coraz gorzej bedzie klamal czesciej, a zeby zapomniec o wyrzutach sumienia bedzie pic...
yonka ale gdzie on w sklepie zarobi tyle zeby oplacic w wiekszym miescie mieszkanie i zycie?;/
A.Camus
Stary 2010-10-14, 21:31   #3295
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że warto wydać

Niestety znam dzieci które mimo czapek wkładanych nawet latem cierpiały na zapalenia uszu. Patrz JA we własnej osobie.
Mam nadzieję że Zosia nie odziedziczyła tego po mnie. A tak wogóle to cieszcie się że mozecie te czapki zakładać. Ja się obawiam co będzie u nas zimą. Narazie odpowiada nam czapeczka kupiona w H&M i oby tak zostało
Ja też raczej chłodze niż przegrzewam dzieci całe lato mała chodziła bez czapki , czasami tylko miała opaske lub taką przeciwsłoneczną . a zimą też ubieram raczej lekko .

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Moja dzis walnela taka smiedzaca kupe ,(po moim obiadku ugotowanym), ze cale body wszystko w niej potem usmarowala

Podobno angielscy lekarze na wsi dają panadol

Cytat:

te kostki dostałam na panieńskim ale to jest bez sensu,rzucasz-wypada coś -no dobra to teraz chodź tak-nuda i nie potrzebne wypadanie z rytmu
dobrze slyszałaś , dziecko nalezy zacząc uczyć jak sygnalizuje że np zrobiło

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
w skrócie: alkohol

wiem za co go pokochałam i kocham nadal, on jest bardzo dobrym człowiekiem tak ogólnie, zawsze wszystko dla mnie, dla nas zrobi, ja mam wygórowane wymagania, a on czyta w moich myśach i zawsze wyprzedza moje myśli i głównie za to go pokochałam, ale jednego nie znoszę: kłamstwa prosto w oczy i alkoholu - te dwie rzeczy się łączą w naszym przypadku

ja już chyba właśnie chęci nie mam tylko teraz wszyscy powiedzą: widziały gały co przed ślubem miały...a już wtedy problem się pojawił...

siostra mi wszystko wystawiała tak w zestawach, np 3 pajace i 3 body, ogrodniczki plus bluzeczka, bluza, body i spodnie itd. i ceny tak 10-15 zł zi ludzie się bili, że hoho ale fakt - ubranka w stanie idealnym, bo ja nie mam sumienia szajsu wciskać, bo sama parę razy się naciełama z kaski jestem zadowolona

to tak jak ja ze świętokrzyskiego to nie ma nikogo
wiem, wiem, ale jak zaczną iść wszystkie na raz????

no tak tak mrówcia, u mnie nie zawsze tak wesoło
ufff w 8ym to jeszcze może poczekam z miesiąc

normalnie wreszcie się uśmiechnęłam, co prawda do monitora ale zawsze

no teoretycznie idealna...i tak jak piszesz, ale ja nie jestem w stanie zaakcpetować pewnych rzeczy, a kłamstwa nie wybaczam, jestem jak słoń i pamięć mam cholerną, do tego jestem uparta strasznie i nikt mi nie przegada, więc jak ON mi gada patrząc w oczy i przysięgając że jest tak a nie inaczej a ja wiem , że kłamie i mam dowody i po jakimś czasie jednak on się przyzna do czegoś to jak ja mam mu dalej wierzyć w cokolwiek???i na pytanie czemu kłamie to on mi gada, że się mnie boi i nie kłamie dla dobra sprawy itd itp. chyba emu potrzebny jest jakiś wstrząs, jak faktycznie od niego odejdę, może się ogarnie...nie chcę się rozpisywać, bo temat rzeka, ale generalnie chodzi o picie...mam podstawy twierdzić, że popija sobie w pracy, po czym wraca SAMOCHODEM do domu, a wczoraj był przełom - znalazłam w jego plecaku z którym jeździ do firmy ćwiartkę cytrynówki w skarpecie.... i się wykręcał, że ktoś mu podrzucił, podłożył w firmie, a po kilku godzinach kłótni powiedział, że dostał od klienta i się bał powiedzieć....dziwne, b jak dostaje 0.7 wyborowej albo inne to jakoś się nie boi... (no a w skarpecie się nie zmieści). On nie jest aresywny czy coś wtedy tylko przeciwnie - mega słodki, miły aż do obrzydzenia...ehhh szkoda pisać ale generalnie chodzi o to co Wam napisałam
Mam nadzieję że on się opamięta przykre to starsznie .

tylkooliwka - Szymek niejednokrotnie miał suche plamy itp . Ola też kilak razy miała miejscowo suchą skóre i egzema napewno to nie jest . Raczej lekka reakcja alergiczna tylko organizm musi przywyknąc do nowego , Szymek jak skończył rok czasem miewał . Kup krem jakiś apteczny emoliu, balneum czy inne cudo i smaruj całego jakiś czas , lepiej działa balsam niż np emulsja do kąpieli .
Możesz też te suche miejsca smarowac bephantenem u mnie to zawsze działało .

Cigi - SZymek brał sterydy jakiś czas na mykoplazme nie są takie straszne jak się wydaje . ale trzeba uważac przy odstawianiu .
Kosmetyków aptecznych używałam przy dzieciach od zawsze i nigdy z tym problemów nie było .

Ola dziś się przeprosiła z Hippem wrabała indyk z dynią 190 , uuff .
na kolacje dałam jej kasze ciekawe czy dłużej pośpi z tego powodu , dałam jej tą hippa ze słoika i wrabała cały .
Stary 2010-10-14, 21:31   #3296
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yonka ale gdzie on w sklepie zarobi tyle zeby oplacic w wiekszym miescie mieszkanie i zycie?;/
wiesz ja myslalam o jakichs tkich lepszych sklepach z czesciami do kompow albo laptopami. no nie wiem kurcze jesli jest typowo fizyczny, to juz nawet mniejszym obciazeniem dla kregoslupa jest kladzenie kafelek, no cokolwiek. ja bym jakos dzialala, zeby mi chlop sie nie wykonczyl, bo przeciez to dobry chlop z tego co piszesz, a nie breloczek do ptaka
Stary 2010-10-14, 21:36   #3297
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gdybysmy chociaz rachunkow nie musieli placic - TU MADZIWNIA - w takiej sytuacji wam zazdroszcze!!!
bylo by duzo lepiej ...;/ no ale coz...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

no dobry, pewnie ze dobry, czasami az za...
on umie takie rzeczy robic tylko ze tu od cholery tego jest, a wiadomo jak jest teraz sezon zimowy , w remontach przestoje , raz robota jest raz nie... on nie ma nic oprucz liceum wiec to tez koliduje ale niestety od 14 latka musial zapierda*ac bo taka mial pomoc od rodzicow ze az szkoda gadac.
A.Camus
Stary 2010-10-14, 21:42   #3298
yoonka
Rozeznanie

dopiero to przeczytalam http://www.dobreszczepionki.pl/
a nie mozna pomyslec z innej strony? ze to malenstwo od tylu lat ratuje zycia i zdrowia zaszczepionym dzieciom? jakies szukanie teorii spiskowych..

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Darusiaa wyslij go na studia. ja bym nie odpuscila.
Stary 2010-10-14, 21:45   #3299
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiesz to sie tak latwo mowi , ty bys nie odpuscila moje kosztuja 413 zl, jego by kosztowaly tyle samo, o wolnych piatkach w pracy moze pomazyc i co teraz? w takiej sytuacji? pieprznac prace i wgryzac chyba zeby w beton;/
A.Camus
Stary 2010-10-14, 21:46   #3300
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Pisałam przecie że po jakimś czasie po pierwszym dziecki jak karmilam wróciły w miare do normy po 4 latachTeraz karmie, ale na siłowni już mięśnie klatki ćwiczę, żeby aż 4 lat nie czekać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości