Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 23:37   #3331
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ja mam w pracy pewien problem. tzn. bardziej dylemat. Lepiej być lojalnym wobec współpracowników czy wobec przełożonego, który decyduje o wysokości mojej premii????
Eh..............
wiesz... trudna decyzja... przede wszystkim musisz być lojalna wobec siebie i nie robić nic przeciwko sobie. I niestety większość ludzi jest podła i w ekstrymalnych warunkach nóż w plecy wbijają. czy wsółpracownik byłby wobec ciebie lojalny? w sumie nie wiadomo dopóki nie będzie trudnej sytuacji...

wiecie, ja już w człowieka nie wierzę. bliska mi osoba, która zawsze wszystkim pomaga... i jej dobroć do ludzi została tak cholernie wykorzystana... przez bliską osobę... i teraz nie wiadomo jak się to wszystko skończy... zapewne w sądzie... bo jakaś szmaciura ma pojechane w głowie... w sumie nie powinnam o tym w ogóle pisać, ale jak słuchałam "niusów" to normalnie wszystkie witki mi opadły... do czego człowiek może się posunąć...
ufać to tylko sobie...

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ferrou - już się nie łudze bo już raz się obudziła
mój jeszcze ma z pół godzinki dzisiaj później zasnął
Stary 2010-10-14, 23:49   #3332
koglus
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:

Ja mam pytanie(znowu) co ile zmieniacie maluszkom pieluchę??? Bo ja co 3h i nie wiem czy nie za często w nocy wogóle nie zmieniam 20:00 - 7:30
ja bardzo czesto jak ma kupe to wiadomo, i jak robi siku duze to tez jak czuje ze bardzo mokro to zmieniam , i nie patrze czy co 3 godziny czy co 40 minut , dziennie mi idzie okolo 8/10 pieluch, w nocy zmieniam raz , moja duzo siusia

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 00:12   #3333
cigi
Rozeznanie

Darusia, a co to znaczy, zeby w ciemno za granice nie pojechal? ja myslalam o takim ogloszeniu o kontrakt co sa np w urzedach pracy; Legalne, wiec musza warunki zapewnic. Tak mysle;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 00:17   #3334
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzisiaj sprawdzalismy-ogloszen 0!

moje dziecko wlasnie wstalo zwarte i gotowe do zabawy O losie co jej sie pomerdalo?
no to lece:P
pa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 00:25   #3335
cigi
Rozeznanie

Kurcze, jednak sie nie moge powstrzymac:
yoonka, wiesz, chyba faktycznie jestes inna (przynajmniej na tym watku)...
jakas taka... niezbyt mila (przynajmniej nie zawsze)

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
bosz.... jakie to ponizajace... -"a propos tekst w ktorym megi megi sie cieszy i inne przyklady"
Stary 2010-10-15, 07:59   #3336
megi-megi
Zakorzenienie

Ja jednak trochę rozumiem Yoonke.
Ona ma takie odczucia, dla niej to jest poniżające i tak to czuję. Dla mnie nie. Nie traktowałam tego, jako atak.
Nie kłóćmy się - przynajmniej tutaj
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:10   #3337
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Baobabku kochana- nie wiem co poradzic i jak pocieszyć... miałam już napisany dłuuuuugi post do Ciebie ale stwierdzilam, ze to nie ma sensu. Tu niestety Ty sama musisz chyba podjąć decyzję. Ale jestem z Tobą... całym sercem...
Cytat:

Baobabku to nie Twoj maz Tobie klamie, tylko jego choroba, bo alkoholizm jest choroba i powinien sie leczyc. i nastawic sie musicie na upadki, bo one sie zdarzaja nawet u wieloletnich abstynentow AA. musisz przemyslec, czy chcesz zyc z chorym czlowiekiem, czy masz na to sile, czy chcesz, zeby w tym dorastaly Twoje dzieci. Na pewno musi sie leczyc, bo bedzie coraz gorzej bedzie klamal czesciej, a zeby zapomniec o wyrzutach sumienia bedzie pic...
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Baobabku- trochę wiem, jak się czujesz. Mój coś podobnego mi zafundował. Ale to nie był alkohol u nas Co ja mogę powiedzieć... nie podejmuj pochopnie żadnych decyzji, czasem ludzie potrzebują czasu, żeby się opamiętać. Trzymam kciuki z całej siły.
Cytat:
baobabku przykro takie coś czytać. Ostanio pisałam o dziewczynie z pracy, którą zwolnili dyscyplinarnie za picie w pracy. Obecnie przebywa w szpitalu na odwyku. U niej ten problem ciągnął się od dawna. Jak odchodziłam na zwolnienie w ciąży to już popijała w pracy. Alkohol to duży problem ale może jeszcze nie jest za późno tylko ty musisz chcieć mu pomóc a on musi potrafić przyjąć pomoc od Ciebie. Trzymam kciuki za was
Ja mam pytanie(znowu) co ile zmieniacie maluszkom pieluchę??? Bo ja co 3h i nie wiem czy nie za często w nocy wogóle nie zmieniam 20:00 - 7:30[/QUOTE] ja zmieniam tak raczej przed jedzeniem, albo po jak wiem, że kupa będzie czyli też tak co 3-4 godziny. a w nocy nie zmieniam, jak założe po kąpieli, tak ran dopiero jak wstanie.

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Kurcze, trudna sprawa, alkohol, to alkohol, choroba i silniejszy nalog od innych rzeczy. Ale jak piszesz, ze jest taki dobry, ze go kochasz, no kurcze, szkoda. Oklamuje, fakt, paskudne jest to i nie do przyjecia. Niszczy zaufanie, ale pewnie mu wstyd i sam sie moze soba tez brzydzi...
No, chyba tylko terapia zostaje, bo do pozostania z alkoholikiem, mimo, ze nie jest agresywny, nie namawiam

A tak poza tym, kiedy jestem w Polsce, to tez jestem ze swietokrzyskiego
a skąd jeśli mgę być wścibska

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Baobabku przykra sprawa , ciężko Ci będzie na pewno z tym walczyć i nie jest powiedziane że wygrasz , alkoholik czasem nawet jak zobaczy dno to nic nie pomoże wiem to bo mój szwagier doprowadził rodzinę do ruimy przez wódę ona najpierw z nim walczyła a raczej z jego nałogiem a później się poddała i zaczęła z nim pić tragedia dzieci szkoda najbardziej .
Pewnie Cię tym zdołowałam , ale trzymamy kciuki za Ciebie i zawsze możesz tu na nas liczyć będziemy Cię wspierać żebyś wygrała

Baobabku Kurcze, nie wiem co napisać... ale z tego co napisałaś wnioskuję, że TZ ma problem i chyba tylko odpowiednia terapia może mu pomóc... rozumiem, że możesz już nie mieć siły, trudno się walczy z czymś takim, ale mimo wszystko mam nadzieję, że wam się ułoży i przezwycięzycie razem te przeciwności... przecież się kochacie
ufff chyba wszystko zacytowałam może właśnie przez to, że chciałam skrótowo to nie do końca się dobrze wyraziłam żebym mogła stwierdzić, że alkoholik to jeszcze mu daleko, on nie pije codziennie nałogowo czy coś....problem jest taki, że on pracuje w firmie, w której są sami faceci (ok 170 osób), mają szatnie wspólne po kilka osób z którymi razem pracują i akurat jego kolegów, że tak powiem "z szatni" znam bardzo dobrze....lubią wypić, a zwłaszcza jeden z nich... i problem jest taki, że oni jak już kończą pracę to idą sobie do szatni i co niektórzy z szafek wyciągają sobie flaszkę i na wzajem się częstują, a to imieniny, a to jakaś okazja, a to mega udany dzień w pracy itp. no i jak tż odmówi to zaraz są teksty typu "baba ci nie pozwala", "baby się boisz" "pod pantoflem siedzisz" itp. no i on że jest wpływowy to łyknie ( nie dużo np. kieliszek, góra ze 2) po czym wsiada d samochodu i wraca d domu. A ja że mam nos jak szpieg i alkohol wyczuję choćby nawet stał bok aon nie ruszył to wtedy wszczynam aferę....a nabardziej mnie mierzi kiedy on idzie w zaparte że nie pił. Dla niego picie, a napicię się to różnica, a dla mnie to to samo. I jeszcze jazda po. Także to nie jest codziennie, poprostu się zdaża. A dodam, że pracuje umysłowo i fizycznie i wśród ludzi wykształconych raczej, a i sam do nich należy.
Mój chrzestny - brat mojej mamy był alkoholikiem dosłownie. To był menel, zrujnował rodzinę, dziadziuś mój (jego ojciec) z moją mamąwyciągali go z meliny kilka razy. Raz (on na śląsku mieszkał) przywieźli go do buska, mama załatwiła mu pracę w gazowni, wynajęła mu mieszkanie, zaczął zarabiać, przestał pic - trwało to 2 lata. Po czym przyjechała jego żona (kur....a ) z włoch i mu zaczęła podstawiać wódę,no i się zaczęło, wyjechał nad morze sam, tam poznał meliniarzy, jakąś babę i żył tam 3 miesiące, po czym zasłabł, trafił na stół operacyjny, okazało się , że rak żółądka w stadium końcowym i do widzenia - nie żyje od 4 lat. Po czym okazało się, że nabrał masę dziwnych kredytów w dziwnych bankach i moja mama je musiała pospłacać, okazało się, że od kilku miesięcy mieszkania nie opłacał, zdewastował itd. no i znowu moja mama musiała płacić bo mieszkanie koleżanki z pracy..i w ten sposób moja mama wpadła w długi....(coś wam kiedyś pisałąm na ten temat)
Taże problem alkoholu jest mi baaaaardzo bliski, dlatego jestem tak wyczulona. Na razie mu zaproponowałam, że może zostać w mieszkaniu, finanse nadal tak jak były, a jeśli poczuję, złapię lub coś, to wnoszę sprawę wraz z ogrniczeniem praw do dziecka, mam prawnika - dobry kumpel mojej przyjaciółki i on wtedy leży. I chyba się wystraszył bo skaka koło mnie bardziej niż zwykleale to przecież nie o to chodzi...będę obserwować, i jak coś to się już nawet nie będę zastanawiać. Nie pozwolę, aby moje dziecko dorastało przy ewentualnym ojcu alkoholiku

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:41   #3338
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Baobabku tylko tu mam pytanie do Ciebie, dobrze przemyslalas co powiedzialas? bo jest wyczujesz cos powiesz a tak nie zrobisz to on bedzie wiedzial ze nic sie nie stanie jak nastepnym razem tez wyczujesz....moze takie gadanie troche za ostre?;/ zeby jeszcze gorzej na was nie wplynelo.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

a mi sie tak wczorah zrobilo glupio i przykro
tz mi sie zapytal czy ja kogos mam, bo nie chce sie przytulac , kochac itp. i ze on sie nie odzywa czeka ale z tego czekania nic nie wynika.... po czym ja sie niepotrzebnie unioslam, troche sie pożarliśmy ( fakt ze jak zawsze na 10 minut) ale pożarliśmy, w domu byla cisza a mama dzisiaj wchodzi i mowi ze jak mamy zamiar sie klocic w nocy to po cichu bo jej nasze sprawy lozkowe nie interesują, dodam ze nie krzyczelismy ani nic....wiec...kurde po nowym roku moze bysmy cos wynajeli jak sie 2 pozyczki skoncza.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 09:01   #3339
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Baobabku tylko tu mam pytanie do Ciebie, dobrze przemyslalas co powiedzialas? bo jest wyczujesz cos powiesz a tak nie zrobisz to on bedzie wiedzial ze nic sie nie stanie jak nastepnym razem tez wyczujesz....moze takie gadanie troche za ostre?;/ zeby jeszcze gorzej na was nie wplynelo.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

tz mi sie zapytal czy ja kogos mam, bo nie chce sie przytulac , kochac itp. i ze on sie nie odzywa czeka ale z tego czekania nic nie wynika.... po czym ja sie niepotrzebnie unioslam, troche sie pożarliśmy ( fakt ze jak zawsze na 10 minut) ale pożarliśmy, w domu byla cisza a mama dzisiaj wchodzi i mowi ze jak mamy zamiar sie klocic w nocy to po cichu bo jej nasze sprawy lozkowe nie interesują, dodam ze nie krzyczelismy ani nic....wiec...kurde po nowym roku moze bysmy cos wynajeli jak sie 2 pozyczki skoncza.
tak, przemyślałam
co do wynajęcia, wiesz jak było9 u nas, tescie itd. ale wynajmując tak jak my teraz to na prawde lekko nie jest..my mamy 2 wypłaty tż sporo zarabia jak na nasze miasto,ja mam możliwosc dorabiania korkami a odkładamy tyle co nic...policz sobie czynsz, opłaty, odstępne, dziecko, samochód (u nas 2) ewentualne leczenie, nie wiem czy dacie rade z 1 wypłaty...na prawde nie jest az tak fajnie.... no ale cena za świety spokój

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:11   #3340
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
cha cha! no przeciez napisalam ze jestem inna i inaczej to odbieram, co ciekawe moja mama miala takie samo podejscie do karmienia jak sie okazalo i mam jeszcze jedna kolezanke, ktora zupelnie tego nie czuje - przy drugim dziecku od razu dala butelke, za co zostala zlinczowana juz w szpitalu. Ludzie sa rozni, nie ma co sie obrazac, ze ktos ma inne zdanie niz Ty
Stary 2010-10-15, 09:14   #3341
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tutaj mamy oplaty jeszcze wyzsze, wegiel ponad 5 stow tona, my musimy kupic 3 rodzice tezkupia 3 a pozniej sie dokupuje ewentualnie , prad juz wam pisalam!;/
wszystko oplacamy z oplaty NIE WIEM CZEMU sa tu koszmarnie wielkie;/ wiec mysle ze jakos by to bylo ,zobaczymy po nowym roku, na razie nie ma co gdybac, ale wkurza mnie juz coraz bardziej mieszkanie z nimi.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 09:15   #3342
yoonka
Rozeznanie

Baobabku nie kazdy alkoholik jest menelem z reszta sa testy, dzieku ktorym mozna latwo to sprawdzic http://alkoholizm.eu/?sel=testy
Stary 2010-10-15, 09:15   #3343
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
cha cha! no przeciez napisalam ze jestem inna i inaczej to odbieram, co ciekawe moja mama miala takie samo podejscie do karmienia jak sie okazalo i mam jeszcze jedna kolezanke, ktora zupelnie tego nie czuje - przy drugim dziecku od razu dala butelke, za co zostala zlinczowana juz w szpitalu. Ludzie sa rozni, nie ma co sie obrazac, ze ktos ma inne zdanie niz Ty
ja przy 2 dziecku tez dam butelke od razu po przejsciach z 1 dziekuje za karmienie cycem...
A.Camus
Stary 2010-10-15, 09:23   #3344
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
w ciemno za granice nie pojedzie...;/

a nie dostaniemy dofinansowania na firme remontowo uslugowa na przyklad bo tak jak juz minka pisala- brak papierka.
Na kursy przez UP pojsc nie moze, bojak sie orientowalismy, owszem sa ale dla bezrobotnych a on umowe o prace ma.
kurde mam wrazenie, ze jestescie bardzo zdolowani ta sytuacja
ja mysle, ze cos wymyslicie razem i bedzie dobrze, moze pojawi sie taka okazja jak kiedys z wyjazdem, trzeba walczyc!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
wiesz... trudna decyzja... przede wszystkim musisz być lojalna wobec siebie i nie robić nic przeciwko sobie. I niestety większość ludzi jest podła i w ekstrymalnych warunkach nóż w plecy wbijają. czy wsółpracownik byłby wobec ciebie lojalny? w sumie nie wiadomo dopóki nie będzie trudnej sytuacji...

wiecie, ja już w człowieka nie wierzę. bliska mi osoba, która zawsze wszystkim pomaga... i jej dobroć do ludzi została tak cholernie wykorzystana... przez bliską osobę... i teraz nie wiadomo jak się to wszystko skończy... zapewne w sądzie... bo jakaś szmaciura ma pojechane w głowie... w sumie nie powinnam o tym w ogóle pisać, ale jak słuchałam "niusów" to normalnie wszystkie witki mi opadły... do czego człowiek może się posunąć...
ufać to tylko sobie...
ja tez ludziom nie ufam. potrafia bardzo krzywdzic dla wlasnego dobra. no a poza tym jak to mawia wielki filozof "everybody lies"

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
ja przy 2 dziecku tez dam butelke od razu po przejsciach z 1 dziekuje za karmienie cycem...
SIOSTRO!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tak, przemyślałam
co do wynajęcia, wiesz jak było9 u nas, tescie itd. ale wynajmując tak jak my teraz to na prawde lekko nie jest..my mamy 2 wypłaty tż sporo zarabia jak na nasze miasto,ja mam możliwosc dorabiania korkami a odkładamy tyle co nic...policz sobie czynsz, opłaty, odstępne, dziecko, samochód (u nas 2) ewentualne leczenie, nie wiem czy dacie rade z 1 wypłaty...na prawde nie jest az tak fajnie.... no ale cena za świety spokój
no wlasnie z wynajmowaniem jest taki problem, ze kosztuje czasami tyle samo co rata za mieszkanie wlasne. przynajmniej w Trojmiescie tak jest niestety..
Stary 2010-10-15, 09:24   #3345
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie w ten jak na razie pochmurny dzień.

JA już od 6-tej z małą siedzę.
Jeżeli chodzi o pieluszki to w nocy nie zmieniamy a w dzień tak około co 3 godziny. I jak jest kupa.

Cytat:
Cigi - a mi się podoba że jesteśmy takie różne. Dzięki temu mam spojrzenie na pewne sprawy z innej perspektywy a nie ze swojej własnej. Dużo cech Yoonki jest mi bliska ale też dużo Twoich cech. JA nie zauważyłam tego aby Yoonka była niemiła. Po prostu wyraziła swoje odczucia. I znowu nie są one takie zaskakujące bo często kobiety same nie chąc karmić z takich czy innych powodów. A Yoonka pomimo czasami ostrych (a raczej DSADNYCH) słów które tu używa czasmi to wydaje mi się że jest jednak bardzo "miętka".

I ja też jestem ciekawa skąd jesteś z tych Świętokrzyskich. Bo ja też stamtąd częściowo.

Baobabku - no właśnie ja z Twojej wypowiedzi nie wyciągnęłam wniosku że Twój TZ pije nałogowo. Ale mnie najbardziej uderzyło tam że wsiada po kieliszku (czy 2) za kierownicę. Ja jadąc po drogach boję się właśnie tego że po tych samych drogach jeżdżą właśnie tacy kierowcy. I są zagrożeniem zarówno dla siebie jak i dla innych. TO mnie najbardziej uderzyło. Musisz być stanowcza a masz teraz o kogo walczyć. Tylko to nie jest takie łatwe. No i liczy się konsekwencja
9tak jak napisała Darusia), bo jeżeli się powiedziało coś to potem trzeba to wykonać.
A najgorsze to właśnie takie podpuszczanie przez kolegów.

Aixa - ja podobnie jak Ferrou uważam ze trzeba być lojalną przede wszystkim w stosunku do siebie. Tutaj w Twoim przypadku ciężko Ci doradzić bo nie znamy kontekstu sprawy. Czasami fajnie jest bronić współpracowników o ile mają rację no bo przecież musisz z nimi współpracować. Ale jeżeli nadużywają Twojego zaufania i Twojej lojalności to to już nie jest współpraca. I pamiętaj praca to nie jest Twoja piaskownica - to piaskownica kogoś innego i niestety ale należy się dostosować do zasad jakie wyznaczył pracodawca.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:30   #3346
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yonka nie to ze zdolowani tylko to bledne kolo z ktorego nie wiemy jak wybrnac po prostu, no ale jakos byc musi.

Kiki dzisiaj marudna jest, nie chce spac a jak sie w nocy obudzila to bawilysmy sie do 2, moze zeby
A.Camus
Stary 2010-10-15, 09:48   #3347
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yonka nie to ze zdolowani tylko to bledne kolo z ktorego nie wiemy jak wybrnac po prostu, no ale jakos byc musi.

Kiki dzisiaj marudna jest, nie chce spac a jak sie w nocy obudzila to bawilysmy sie do 2, moze zeby
a nie ta szczepionka? a ma czerwone dziaselka?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Cigi - a mi się podoba że jesteśmy takie różne. Dzięki temu mam spojrzenie na pewne sprawy z innej perspektywy a nie ze swojej własnej. Dużo cech Yoonki jest mi bliska ale też dużo Twoich cech. JA nie zauważyłam tego aby Yoonka była niemiła. Po prostu wyraziła swoje odczucia. I znowu nie są one takie zaskakujące bo często kobiety same nie chąc karmić z takich czy innych powodów. A Yoonka pomimo czasami ostrych (a raczej DSADNYCH) słów które tu używa czasmi to wydaje mi się że jest jednak bardzo "miętka".
przytakuję, potwierdzam, same here , owszem, tak jest, zgadza się i racja.
Stary 2010-10-15, 10:06   #3348
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko wlasnie wstalo zwarte i gotowe do zabawy O losie co jej sie pomerdalo?
no to lece:P
pa
Hehehe... to i Ciebie dopadło widzę, że nasze dzieci coś "powariowały"

Cytat:
tak, przemyślałam
Dokładnie. Mi tez się wydaje, że z jednej wyplaty się nie da A Ty przypadkiem jeszcze nie dostajesz pieniędzy? Bo ja jeszcze tak a teraz juz wracam do pracy. Więc pewnie teraz Wam łatwiej. Ale pomyśl jak bedzie z jedna wyplatą- wg mnie... niewykonalne- ale moze się mylę...

Mój tz zarabia ok 3 tys (raz wiecej raz mniej) ja ok 2 tys. Co prawda nie wynajmujemy ale mamy ratę na mieszkanie wiec tak jak Yoonka napisala- często na to samo wychodzi (my płacimy ok 800-900 zł). I uwierz mi darusia- nie jest łatwo. Rachunki, jedzenie, dziecko- deserki, obiadki, rzeczy, zabawki, leki, nieplanowane wizyty u lekarza itp, samochód (na wodę nie jeździ- a szkoda ), nie wspomnę o jakiś przyjemnościach... i szczerze mowiac u nas zaoszczędzić się czasem nie daje ani grosza... a nie nalezymy do super rozrzutnych... po prostu żyjemy na średnim poziomie (pewnie blizej tego biednego poziomu ). Więc musicie to przemysleć...

Na 11 mam rehabilitację z małą a ona spi jak suseł ...
Cytat:
kurde mam wrazenie, ze jestescie bardzo zdolowani ta sytuacja
ja mysle, ze cos wymyslicie razem i bedzie dobrze, moze pojawi sie taka okazja jak kiedys z wyjazdem, trzeba walczyc!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ja tez ludziom nie ufam. potrafia bardzo krzywdzic dla wlasnego dobra. no a poza tym jak to mawia wielki filozof "everybody lies"

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

SIOSTRO!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

no wlasnie z wynajmowaniem jest taki problem, ze kosztuje czasami tyle samo co rata za mieszkanie wlasne. przynajmniej w Trojmiescie tak jest niestety..
Dokładnie...

Cytat:

Moze zęby a może dopadło ja to co moją Wercie... taki okres chyba... trzeba przetrwać...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:07
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:14   #3349
libra777
Zakorzenienie

Cześć mamusie
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

aha, juz kumam-trzymam wiec kciuki zeby minelo

a my po wczorajszej wizycie z wynikami morf.:
- hemoglobina sie unormowala, mamy dokonczyc to zelazo ktore teraz bierzemy i przestac podawac
-wazymy prawie 7600 *malo cos kurcze, choc pediatra mowi ze dobrze wyglada-taka w sam raz)
dziękujemy
super że morfologia się unormowała , jak pediatra mówi że dobrze wygląda to co się martwisz chciałabys taką bułę co by nie dała rady usiąść z upasienia? mój też nie jest gruby taki w sam raz chociaż nie wiem ile teraz waży
też trzymam kciuki żeby nie było alergii
Cytat:
Skąd wiesz jak zareagujesz jak TŻ przyjedzie?
no nie wiem to się jeszcze okaże
Cytat:
Dziewczyny pytanie, a w tych roznych deserkach mlecznych, to jak jest mleko to ono jest takie modyfikowane? Jak to co daje sie dzidziulkom, czy to krowie zwykle??? Oswieccie mnie prosze. Ja cyckowa, to w modyfikacjach nie obeznana. I co to w ogole jest to mleko modyfikowane?
jeśli to dla dzieci deserki to chyba na modyfikowanym
a mleko modyfikowane to sztuczne pewnie jakoś robione na zwykłym + różne dodatki typu witaminy
Cytat:
w ciemno za granice nie pojedzie...;/

a nie dostaniemy dofinansowania na firme remontowo uslugowa na przyklad bo tak jak juz minka pisala- brak papierka.
Na kursy przez UP pojsc nie moze, bojak sie orientowalismy, owszem sa ale dla bezrobotnych a on umowe o prace ma.
u nas nie trzeba żadnych kursów moze to zależy od urzędu pracy ja dostałam pełną dotację na firmę hafciarsko-krawiecką na zakup maszyny a wykształcenie mam w całkiem innym kierunku i żadnych kursów nie mam tylko umiejętności i to komisji wystarczyło
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ja bardzo czesto jak ma kupe to wiadomo, i jak robi siku duze to tez jak czuje ze bardzo mokro to zmieniam , i nie patrze czy co 3 godziny czy co 40 minut , dziennie mi idzie okolo 8/10 pieluch, w nocy zmieniam raz , moja duzo siusia
u nas po nocy pampek jest praktycznie suchy on chyba jak śpi to nie sika tylko jak sie obudzi to dopiero
Cytat:

Nie pozwolę, aby moje dziecko dorastało przy ewentualnym ojcu alkoholiku
Baobabku alkoholik to nie tylko ten co się zalewa w trupa że aż wbija gwoździa głową w stół to też taki co pije np. raz na tydzień albo co jakis czas wpada w cug i później znowu spokój , albo taki co sie nie upija tylko sobie coś tam dziabnie jakiegoś drinka albo kieliszek czy dwa , musisz być konsekwentna mmoże on potrzebuje kopa i to konkretnego jeszcze nie jest z nim tak źle może jak mu zafundujesz jakiś wstrząs to się ocknie czego wam życzę
Cytat:

Darusia no faktycznie trochę nieciekawie wyszło czasami my właśnie myślimy co innego a faceci co innego i takie sytuacje niedomówione i póżniej kłótnia gotowa
Ja myślę że Ty bardzo pesymistycznie do wszystkiego podchodzisz i od razu z góry zakładasz że się nie uda albo że będzie źle wiem że to trudno ale spróbuj pomysleć trochę bardziej optymistycznie.Nie gniewaj się za tą uwagę.
Tez kiedyś byłam taką pesymistka ale jak zaczęłam mysleć pozytywnie chociaz to było bardzo trudne to jak sobie coś wymyśliłam że będzie tak a nie inaczej(oczywiście dobrze) to tak właśnie jest.
Cytat:
Baobabku - no właśnie ja z Twojej wypowiedzi nie wyciągnęłam wniosku że Twój TZ pije nałogowo. Ale mnie najbardziej uderzyło tam że wsiada po kieliszku (czy 2) za kierownicę. Ja jadąc po drogach boję się właśnie tego że po tych samych drogach jeżdżą właśnie tacy kierowcy. I są zagrożeniem zarówno dla siebie jak i dla innych. TO mnie najbardziej uderzyło. Musisz być stanowcza a masz teraz o kogo walczyć. Tylko to nie jest takie łatwe. No i liczy się konsekwencja
9tak jak napisała Darusia), bo jeżeli się powiedziało coś to potem trzeba to wykonać.
A najgorsze to właśnie takie podpuszczanie przez kolegów.
tak ja też się tego boję że tacy kierowcy jeżdżą po drogach i co z tego że ja będę jechac ostrożnie jak tu będzie jechał taki po 2 kieliszkach i może być tragedia.

Cigi ja też nie uważam żeby Yoonka była nie miła po prostu takie ma odczucia ja też karmiłam piersią i chciałam karmić niestety mały wybrał co innego ale dla mnie tez było poniżające jak przyjechali kiedyś do mnie goście brat męża z zoną i ja musiałam przy nich karmic małego bo chciał jeść i on się nie domyślił żeby wyjść dla mnie to było właśnie poniżające dlatego rozumiem też Yoonkę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:20   #3350
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
w skrócie: alkohol

wiem za co go pokochałam i kocham nadal, on jest bardzo dobrym człowiekiem tak ogólnie, zawsze wszystko dla mnie, dla nas zrobi, ja mam wygórowane wymagania, a on czyta w moich myśach i zawsze wyprzedza moje myśli i głównie za to go pokochałam, ale jednego nie znoszę: kłamstwa prosto w oczy i alkoholu - te dwie rzeczy się łączą w naszym przypadku

ja już chyba właśnie chęci nie mam tylko teraz wszyscy powiedzą: widziały gały co przed ślubem miały...a już wtedy problem się pojawił...

no teoretycznie idealna...i tak jak piszesz, ale ja nie jestem w stanie zaakcpetować pewnych rzeczy, a kłamstwa nie wybaczam, jestem jak słoń i pamięć mam cholerną, do tego jestem uparta strasznie i nikt mi nie przegada, więc jak ON mi gada patrząc w oczy i przysięgając że jest tak a nie inaczej a ja wiem , że kłamie i mam dowody i po jakimś czasie jednak on się przyzna do czegoś to jak ja mam mu dalej wierzyć w cokolwiek???i na pytanie czemu kłamie to on mi gada, że się mnie boi i nie kłamie dla dobra sprawy itd itp. chyba emu potrzebny jest jakiś wstrząs, jak faktycznie od niego odejdę, może się ogarnie...nie chcę się rozpisywać, bo temat rzeka, ale generalnie chodzi o picie...mam podstawy twierdzić, że popija sobie w pracy, po czym wraca SAMOCHODEM do domu, a wczoraj był przełom - znalazłam w jego plecaku z którym jeździ do firmy ćwiartkę cytrynówki w skarpecie.... i się wykręcał, że ktoś mu podrzucił, podłożył w firmie, a po kilku godzinach kłótni powiedział, że dostał od klienta i się bał powiedzieć....dziwne, b jak dostaje 0.7 wyborowej albo inne to jakoś się nie boi... (no a w skarpecie się nie zmieści). On nie jest aresywny czy coś wtedy tylko przeciwnie - mega słodki, miły aż do obrzydzenia...ehhh szkoda pisać ale generalnie chodzi o to co Wam napisałam
Masz straszny problem jakiego ja zawsze unikałam bardzo mocno. Niestety tak bywa że jak się zakochamy to na początku wad nie widzimy i jeszcze nam się wydaje że nam się uda zmienić drugą osobę (Tż). Jak już będzie po slubie i pojawi się dziecko to przestanie, ustatkuje się itd. Prawda i rzeczywistosć wygląda zupełnie inaczej. Twój Tż ma problem i musi się z nim zmierzyć. Tobie polecam spotkania dla osób współuzaleznionych. Zwykle są przy każdym klubie AA. I dla pocieszenia (czy aby napewno pocieszenia ?) w 70% rodzin jest problem alkoholowy. Jeżeli chcesz odejś to zrób to a nie strasz go. To nic nie pomoze a będzie gorzej. A słowa to żaden straszak, liczą się wyłącznie czyny. No i jeszcze jedno o czym zawsze jest mowa na spotkaniach AA, osób współuzależnionych i DDA alkoholik musi sięgnąć dna zanim przyzna się że jest alkoholikiem.

Cytat:
też jestem tego zdania co do nocnika i ubierania

ja nie wkładam kocyka ale dzisiaj ze mocno wiało to przykryłam małemu nóżki takim ocieplaczem z mojej kamizelki
Dzięki za poparcie

Cytat:
Ostatnio czytałam jakiś artykuł o kobietach, które czują tak jak Ty. Ja mam inaczej, ale rozumiem. No i Ci powiem, że też karmienie w miejscu publicznym odpada. To, że stałam się matką, nie oznacza, że jestem mleczarnią, tylko mleczarnią. Jednak moje piersi nadal należą do kobiety.
Ale to ciekawe, jak kobiety odbierają to karmienie. Ja np. nawet nie myślę o modyfikowanym, ale nie że mam coś przeciw - po prostu nawet mi to do głowy nie przychodzi, mam swoje i karmię, wydaje mi się to tak naturalne, jak to, że po dniu jest noc. A mały jak najbardziej popiera.
Zgadzam się. Mamy karmienie mieszane. Ostatnio znow bardzo często mała przysysa się do cycorka. Karmienia w miejscach publicznych nie popieram ale ogólne karmienie uznaję za bardzo naturalne i nie widzę nic poniżającego. Jak już kiedyś pisałysmy wzystkie to kady ma swoje zdanie na ten temat i każda z nas robi co może i co uważa za stosowne.

Cytat:
tak tylko ze teraz juz nie mam pracy, a gdybym nawet miala to za chiny nie chcialabym wrocic do zakladu gdzie ciagle wszyscy placza a teraz tak jest niestety i dlugo sie to nie zmieni....

a u mnie ten problem ze studiuje i co drugi piatek ,sobota,niedziela nie jestem dyspozycyjna osoba.... ;/
Domyślam się że to zamknięty obieg. Cokolwiek nie chcesz zrobić nie wyjdzie dobrze. Ale skoro piszesz że jesteś bez pracy to zarejestruj się jako bezrobotna. Jak masz przepracowane 365 dni w ciągu ostatnch 18 m-cy to dstaniesz zasiłek. Jeżeli nie to przynajminej jesteś ubezpieczona i możesz się zapisać na kurs a później jest łatwiej.
Ja też studiowałam zaocznie. Przez 5 lat bez urlopu bo wykorzystwałam go na egzaminy i praktyki. Nie było mnie stać bo płaciłam czesne i musiałam się utrzymać sama. Zarabiałam najniższą krajową.
Zdrowie Twojego Tż musi Wam starczyć na kilkadziesiąt lat. Co będzie jak wyląduje na wózku (tfu,tfu).

Cytat:
Ja też raczej chłodze niż przegrzewam dzieci całe lato mała chodziła bez czapki , czasami tylko miała opaske lub taką przeciwsłoneczną . a zimą też ubieram raczej lekko .
.
Dzięki

Cytat:
U mnie w firmie wobec przełożonego .
Bo ludzie jakby mieli dostać tą premie zamiast Ciebie też by Cię mieli w nosie taka jest prawda .
Popieram. Maam takie powiedzenie "nie chcesz mieć źle nie rób komuś dobrze ". Nie tolerujęę kapoowania dla premii

Cytat:
Ona ma takie odczucia, dla niej to jest poniżające i tak to czuję. Dla mnie nie. Nie traktowałam tego, jako atak.
Popieram
Stary 2010-10-15, 10:21   #3351
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Mój tz zarabia ok 3 tys (raz wiecej raz mniej) ja ok 2 tys. Co prawda nie wynajmujemy ale mamy ratę na mieszkanie wiec tak jak Yoonka napisala- często na to samo wychodzi (my płacimy ok 800-900 zł). I uwierz mi darusia- nie jest łatwo. Rachunki, jedzenie, dziecko- deserki, obiadki, rzeczy, zabawki, leki, nieplanowane wizyty u lekarza itp, samochód (na wodę nie jeździ- a szkoda ), nie wspomnę o jakiś przyjemnościach... i szczerze mowiac u nas zaoszczędzić się czasem nie daje ani grosza... a nie nalezymy do super rozrzutnych... po prostu żyjemy na średnim poziomie (pewnie blizej tego biednego poziomu ). Więc musicie to przemysleć...
to u nas jest podobnie tż tez zarabia ok. 5 tys i wszystkich rat i opłat mamy ponad tysiąc i tez nie jest lekko tzn. na chleb nam nie brakuje ale mały to skarbonka bez dna , samochód no właśnie szkoda że nie na wodę , i tez się nie za bardzo da odłożyć i rozrzutnie też nie żyjemy zakupy raczej w tych tańszych sklepach (biedronka, lidl) na jakies super przyjemności to nie za często możemy sobie pozwolić , wydatki typu kurtki ,buty , muszę z góry planować
Stary 2010-10-15, 10:23   #3352
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra to pozazdroscic komisji

absolutnie sie nie gniewam!
jesli chodzi o takie rzeczy to faktycznie podchodze do nich pesymistycznie bo wlasnie sie boje ze cos nie wypali a jak nie wypali to leżymy...zgadzam sie z toba w 100%.
Tz jest za to az za bardzo optymistyczny... i dlatego czasami sa niedomowienia.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 10:25   #3353
libra777
Zakorzenienie

Asiulek dzisiaj wyślę
Stary 2010-10-15, 10:27   #3354
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to u nas jest podobnie tż tez zarabia ok. 5 tys i wszystkich rat i opłat mamy ponad tysiąc i tez nie jest lekko tzn. na chleb nam nie brakuje ale mały to skarbonka bez dna , samochód no właśnie szkoda że nie na wodę , i tez się nie za bardzo da odłożyć i rozrzutnie też nie żyjemy zakupy raczej w tych tańszych sklepach (biedronka, lidl) na jakies super przyjemności to nie za często możemy sobie pozwolić , wydatki typu kurtki ,buty , muszę z góry planować
jejku ! a moj tz zarabia 2300-2400 i tez zakupt z gory planowane, my sobie nie kupimy czegos ale mala ma zawsze wszystko, samochod- skarbonka bez dna, ale bez samochodu jak bez reki. Zakupy rowniez w biedronce lidlu kauflandzie.

Oczywiscie ze sie zarejestruje ale w tej chwili jeszcze nie moge( a na forum nie moge napisac dlaczego, bo jest ogolno dostepne) w grudniu lub styczniu bede mogla sie zarejestrowac.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 10:31   #3355
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra to pozazdroscic komisji

absolutnie sie nie gniewam!
jesli chodzi o takie rzeczy to faktycznie podchodze do nich pesymistycznie bo wlasnie sie boje ze cos nie wypali a jak nie wypali to leżymy...zgadzam sie z toba w 100%.
Tz jest za to az za bardzo optymistyczny... i dlatego czasami sa niedomowienia.
Firmę miałam 3 lata temu ale u nas się chyba nic nie zmieniło bo teraz kuzynka się stara o dotację i też firma o innym profilu niż wykształcenie i nic jej nie mówili o żadnych kursach itp.
Takim całkiem optymistą też nie za dobrze czasem jednak trzeba troche realnie spojrzeć ale nie pesymistycznie
Spadam na spacerek

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A może to ja za dużo wydaję jakbym miała mniej to tez bym musiała przeżyć za to. Opał na zimę też nas parę tysięcy kosztuje 6-7 ton węgla do tego drzewo no i u nas jest jeszcze jedna osoba czyli 4
Stary 2010-10-15, 10:33   #3356
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
A no i się pochwalę że po trzech tyg diety ubyło mi równiutkie 6 kg i 100gram
na dwa dni waga stanęła ale później po pół kilo za dzień spadało
zbieram szczene z podlogi
6kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wooooooooooooooooooooow
zmotywowalyscie mnie. Ty i Darusia - zaczynam dzis.
Stary 2010-10-15, 10:41   #3357
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Firmę miałam 3 lata temu ale u nas się chyba nic nie zmieniło bo teraz kuzynka się stara o dotację i też firma o innym profilu niż wykształcenie i nic jej nie mówili o żadnych kursach itp.
Takim całkiem optymistą też nie za dobrze czasem jednak trzeba troche realnie spojrzeć ale nie pesymistycznie
Spadam na spacerek

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A może to ja za dużo wydaję jakbym miała mniej to tez bym musiała przeżyć za to. Opał na zimę też nas parę tysięcy kosztuje 6-7 ton węgla do tego drzewo no i u nas jest jeszcze jedna osoba czyli 4
to prawda w pewnym sensie, jest tak ze ile sie ma tyle sie wyda, jakbysmy mieli wiecej wydalibysmy wiecej a mamy tyle ile mamy i wszystko jest mniej wiecej rozliczone, miejsce 1-Oliwia, to to i to
miejsce 2 rachunki
miejsce 3 mniej wiecej jedzenie
to co zostaje na przyjemnosci

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
to prawda w pewnym sensie, jest tak ze ile sie ma tyle sie wyda, jakbysmy mieli wiecej wydalibysmy wiecej a mamy tyle ile mamy i wszystko jest mniej wiecej rozliczone, miejsce 1-Oliwia, to to i to
miejsce 2 rachunki
miejsce 3 mniej wiecej jedzenie
to co zostaje na przyjemnosci
no i gratuluje 6 kg, ja ostatnio zgrzeszylam teraz robie przerwe i od poniedzialku bo caly weekend imprez, dzisiaj imieniny tesciowej nie bede przy stole jak debil siedziala upierajac sie nie nie nie , jutro imieniny cioci, w niedziele nasza rocznica imieniny mamy mojej i najlepszej przyjaciolki.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 11:25   #3358
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Boababek

Przepraszam ale z Twojego opisu wynika że Tż jest alkoholikiem. To strasznie trudne. Nie chcę Cię urazić a to są wyłacznie moje odczucia. Nie trzeba być menelem żeby być alkoholikiem. Nałogowo piją ludzie wykształceni i na stanowiskach. Tak się utarło w społeczeństwie że alkoholik leży brudny i zasikany w parku i pije jakieś dziwne "napoje" typu denaturat czy spirytus salicylowy albo jakieś nalewki babuni. Nie zapomnę z praktyk dziewczyny która przyjechała na terapię. Elegancko ubrana, ładna walizka i kosmetyczka, nienaganna fryzura. Na pierwszych warsztatach powiedziała że ona nie jest alkoholiczką bo nie pije byle czego tylko markowe i drogie wino. Nie było ważne to ile wypija, jak często i w jakim stanie wsiada do samochodu. Nie przyjmowała do wiadomości że to wino to jedyny sposób na rozluźnienie. Dla alkoholika każdy powód wypicia jest dobry. A to są imieniny w pracy, a to ktoś dostał awans, a to się koledzy śmieją i wiele jeszcze innych.
Sprawdź gdzie w mieście możesz się czegoś dowiedzieć o chorobie alkoholowej. Przy każdym klubie AA są różne grupy wsparcia gdzie nikt Cię nie ocenia a tylko każdy dzieli się swoimi doświadczeniami. Nikt nie moralizuje i nie doradza nie wiadomo czego.

A to że ktoś kto wsiada za kierownicę po spożyciu jakiejkolwiek ilości jest dodatkowo potencjalnym mordercą - toi już moja wyłączna i prywatna opinia.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
To forum polega na wzajemnym wspieraniu się. Każdy też ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Jedne z nas robią to dobitniej inne delikatniej.
Ja się cieszę że jesteśmy takie różne bo byłoby nudno
Stary 2010-10-15, 11:30   #3359
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas chyba też powoli kończy się karmienie piersią. Od dłuższego czasu karmiłam małego tylko w dzień - jakoś ok 6-7 potem 9-10 a potem dopiero o 16. A dzisiaj juz o 17 zrobił mi przedstawienie ze głodny a o 16 wydoił jedną pierś i więcej nie chciał, to go przystawilam do piersi, on ciągnie i ryk, bo mu nie leci. Wytrąbił 120ml butli... Z jednej strony się cieszę, że nie będę karmiła, bo w sumie tego chciałam, ale z drugiej strony trochę mi żal...

A redds to nie piwo

Skąd wiesz jak zareagujesz jak TŻ przyjedzie?

u nas pielucha jest na całą noc, tak od ok 20, zazwyczaj po 7 jak mały się budzi to tz mu zmienia, potem około 12, potem 16 i ponownie 20. JAk jest jakaś większa niespodzianka to częściej Ale tak średnio to idzie nam 4 pampki.
jak nie piwo, jak po szklance zrobiło mi się gorąco do tej pory tylko Karmi piłam, więc Redds to już piwo

Cytat:
ufać to tylko sobie...
dokładnie, popieram, znam to, moja mama serce ludziom oddaje i ciągle cierpi jak sie ma miękkie serce to trza mieć twardą du.pę

Cytat:
Darusia, a co to znaczy, zeby w ciemno za granice nie pojechal? ja myslalam o takim ogloszeniu o kontrakt co sa np w urzedach pracy; Legalne, wiec musza warunki zapewnic. Tak mysle;
u nas raczej ogłoszeń w UP na wyjazdy nie ma, a nawet jak by były, to panie z UP już mają swoich kandydatów

Cytat:
tutaj mamy oplaty jeszcze wyzsze, wegiel ponad 5 stow tona, my musimy kupic 3 rodzice tezkupia 3 a pozniej sie dokupuje ewentualnie , prad juz wam pisalam!;/
wszystko oplacamy z oplaty NIE WIEM CZEMU sa tu koszmarnie wielkie;/ wiec mysle ze jakos by to bylo ,zobaczymy po nowym roku, na razie nie ma co gdybac, ale wkurza mnie juz coraz bardziej mieszkanie z nimi.
kurna ten węgiel to jakaś masakra my póki co palimy drewnem, ale minus taki, że trza dotrzucac często

Cytat:
Spadam na spacerek

no własnie to zalezy od komisji, może i to by przeszło, u nas jest inna sytuacja, bo tz żeby prowadzić działalność ustawowo potrzebuje uprawień, jest w trakcie zdobywania, ale teraz ich nie ma i nie okaże się czy wg komisji wystarczy jak zatrudni kogoś z uprawnieniami. Generalnie jak komisja sobie życzy tak będzie
ale póki co UP rzuca nam tylko kłody pod nogi, aż to jest niewyobrażalne np. zadzwonili wczoraj, że dziś chcą fotki lokalu zrobić, a że na razie nie mamy umowy, tylko przedwstępną i za lokal nie płacimy to nie mamy kluczy, a pani powiedziała, że przyjadą dziś między 10 a 15 i tz ma tam być, bo one nie będa czekać i właściciel też chyba musi czekać, bo kurna musi drzwi otworzyć. Normalnie chore to jakieś, aha i wkład własny to nasze auto i one będa zdjęcia robić, bo sam dowód rejestracyjny nie wystarczy. No i pozostały wkład niematerialny też ma tam być, dobrze, że mebli nie wnosimy, bo tz musiałby je samochodem tam zawieść. Póki co nie możemy tam nic wtsawić bo remontują. Ahhhhhh komedia normalnie
Jak ktoś jest bezrobotny to za bardzo nic nie ryzykuje, ale tz Darusi musiałby się zwolnić, a wtedy jak nie dostanie to w ogóle dół
A panie są tak uprzejme w UP, że każda mówi co innego i co jedna to mądrzejsza, a my gdzies pomiędzy nimi

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Boababek

Przepraszam ale z Twojego opisu wynika że Tż jest alkoholikiem. To strasznie trudne. Nie chcę Cię urazić a to są wyłacznie moje odczucia. Nie trzeba być menelem żeby być alkoholikiem. Nałogowo piją ludzie wykształceni i na stanowiskach. Tak się utarło w społeczeństwie że alkoholik leży brudny i zasikany w parku i pije jakieś dziwne "napoje" typu denaturat czy spirytus salicylowy albo jakieś nalewki babuni. Nie zapomnę z praktyk dziewczyny która przyjechała na terapię. Elegancko ubrana, ładna walizka i kosmetyczka, nienaganna fryzura. Na pierwszych warsztatach powiedziała że ona nie jest alkoholiczką bo nie pije byle czego tylko markowe i drogie wino. Nie było ważne to ile wypija, jak często i w jakim stanie wsiada do samochodu. Nie przyjmowała do wiadomości że to wino to jedyny sposób na rozluźnienie. Dla alkoholika każdy powód wypicia jest dobry. A to są imieniny w pracy, a to ktoś dostał awans, a to się koledzy śmieją i wiele jeszcze innych.
Sprawdź gdzie w mieście możesz się czegoś dowiedzieć o chorobie alkoholowej. Przy każdym klubie AA są różne grupy wsparcia gdzie nikt Cię nie ocenia a tylko każdy dzieli się swoimi doświadczeniami. Nikt nie moralizuje i nie doradza nie wiadomo czego.

A to że ktoś kto wsiada za kierownicę po spożyciu jakiejkolwiek ilości jest dodatkowo potencjalnym mordercą - toi już moja wyłączna i prywatna opinia.
to mnie przeraża w jeździe samochodem, takich kierowców się boję najbardziej
Stary 2010-10-15, 11:31   #3360
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Cytat:

Cytat:
Cigi ja też nie uważam żeby Yoonka była nie miła po prostu takie ma odczucia ja też karmiłam piersią i chciałam karmić niestety mały wybrał co innego ale dla mnie tez było poniżające jak przyjechali kiedyś do mnie goście brat męża z zoną i ja musiałam przy nich karmic małego bo chciał jeść i on się nie domyślił żeby wyjść dla mnie to było właśnie poniżające dlatego rozumiem też Yoonkę
No tak, dziewczyny, wiedzialama, ze to jeszcze Ja bede sie musiala tlumaczyc, bo nie znieslam tekstu.
No wiec po pierwsze- prosze mnie nie porownywac do osob ktore linczuja matki nie chcace karmic cycem i wybierajace mleko modyfikowane, bo sie zdenerwuje, no ...Ja tego nigdzie nie powiedzialam, nigdy w zyciu nie twierdzilam, ze takie matki sa zle. I na dodatek je rozumiem, bo rozumiem, ze ktos moze miec wrazliwe cyce i nie wyobrazac ich sobie w buzi dziecka, zanim nie wyprobuje (ja tak mialam), ze kogos moze to zwyczajnie bolec i miec dosyc, ze moze nie pasowac cieknace mleczko, plamiace itp, to ze trzeba co chwile tego cyca dawac, na poczatku, ze jest to meczace,. Albo, ze mleka nie ma, dziecko nie chce jesc, ma problemy brzuszkowe.
I nawet nie twierdze, zeby dzieci cyckowe zdrowsze byly i lepszy kontakt z matka mialy, nawet TAKICH pogladow nie mam. Wiec mysle, ze naprawde skrajna nie jestem i bardzo tolerancyjna. /skromna mniej /

Ja yoonko, nie obrazam sie, bo masz inne zdanie, moze z reszta wcale nie takie inne, tylko przeciwna jestem Twojemu sposobowi wypowiadania sie niekiedy.
I niestety kiedy mowisz, bozee, jakie to ponizajace, kiedy dziewczyna pisze, ze jej dzieciatko lapie jej piers i sie z tego cieszy, to nie napisalas tu o sobie, ze DLA MNIE byloby to ponizajace (albo ze raczej powiedzmy zle bym sie z tym czula, bo slowo ponizenie jak juz pisalam jest tu dla mnie nieporozumieniem, i moze komus sprawic przykrosc rowniez) tylko ze JAKIE TO PONIZAJACE; wiec wychodzi na to, ze dziewczyna daje sie ponizyc, i ze w twoich oczach jest to obrzydliwe co ona robi, tak to mozna zrozumiec i nie jest to mily tekst. /Z reszta nie pierwszy raz odnosze wrazenie, ze probujesz pokazac, ze jestes jakas lepsza i czepiasz sie ludzi (np panny od konkursu ferrou, ze jakas zadufana w sobie) i po co to? /;
jesli zrozumialam Cie mylnie, moze powinnas zadbac o to, zeby inaczej formulowac wypowiedzi... tak, zeby nikogo nie mogly dotknac

Pop tak, mnie tez sie bardzo podoba, ze mamy inne zdania i mozemy tu sobie pokojowo dyskutowac . Baardzo to lubie, dzieki Wam mam tyle okazji zeby sobie pogadac... I kazdy jest tu akceptowany. I nie chodzilo mi tu o poglady, ale jednak zle mozna odebrac ta wypowiedz i krzywdzaco. Ja na miejscu megi zle bym ja odebrala, choc byc moze wynika to z tego, z powiedzmy, braku oglady (nie zlosliwie to mowie); mnie tez sie "twarda" nie wydaje

libra, ja tez mialam takie sytuacje i bardzo zle sie czulam, choc nie powiem, zebym zostala ponizona, nie pasuje mi to slowo, choc nie twierdze, ze nie mozna sie tak czuc. Tylko Yoonka to powiedziala o sytuacji, w ktorej malenstwo swiadomie szuka piersi mamy i to mialo byc takie ponizajace ; no to po prostu przykre bylo;
megi ja uwazam ze to slodkie , a co do cycow, to pl madzia link dala do tego o czym mowilam

Dobrze (megi) ja tez bron Boze nie chce sie klocic , ale nie podobaja mi sie niektore wypowiedzi i musialam o tym powiedziec, choc sie powstrzymywalam. Moze yoonka, tez moglaby sie czasem ugryzc w jezyk, albo po prostu zastanowic, zanim napisze

No yooka, nie ponizaj innych kobiet prosze cie, dawaj grabe i nie gniewajmy sie; co ty na to?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości