|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
W Biedronce są Huggisy po 39,90 (87 szt.)
a w Real'u Pampersy active wychodzą po 60 gr/szt.
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
ehhh, moze powinnam byla przelknac te gorycz; dziwna moze ja jestem skoro zadna z was nic niewlasciwego w tej wypowiedzi nie zauwazyla,
tez uwazam ze forum po to zeby wypowiadac sie swobodnie, ale jedak, uwazam, ze powinno sie kontrolowac; przepraszam, jesli za ostra bylam |
|
|
|
#3363 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jula robi tak samo a czasem siega dalej ciagnac dywan
Cytat:
ale zakladam jej tylko w dzien jak jestem przy niej bo na noc sie boje ze cos sobie zrobi ![]() pieluchy wielorazowe uzywamy w ciagu dnia pampersy na noc i na wyjscie choc wczoraj sie zapomnialam i pojechalam z wielorazowka do lekarza na co doktor powiedziala jak ja zobaczyla oj widac ze w wielorazowkach bo zdrowa pupcia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w zalaczniku kolejna rzecz ktora zrobilam dla Julki specjalnie do granatowo szarego plaszczyka Cytat:
Cytat:
a ja potrzebuje kogos do remontu pakuj Tzta i wysylaj do nas zeby kuchnie robil a my po wizycie wczoraj u lekarza Julka spadla na wadze mam podawac jej zoltko a przestac podawania glutenu bo moze to przez gluten traci na wadze
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej Cigi masz buziaczka ode mnie
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
hejjj...
mozna dolaczyc? ![]() kurcze, az 3 cz. macie watku swojego, normalnie szok ![]() i jak ja mam z tym poradzic??? hehe
|
#3367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cigi to jest forum, kazdy wypowiada swoje zdanie i bardzo dobrze zrozumialas moja wypowiedz - dla mnie taka sytuacja bylaby ponizajaca (tak, tak, dokladnie o to slowo mi chodzi) i coz, mam prawo tak myslec, a zazdroszcze bardzo mamom, dla ktorych to jest naturalne, ja nie mam tego komfortu.
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
opowiedz coś o sobie, widzę, ze dzidzia byla duuuuza jak sie urodzila ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
yoonka dziekuje
wiec - naleze do nastoletnich mam - skonczylam w sierpniu 19 lat, mam na imie Kinga hmmmm mieszkam w Londynie, corcie tez tutaj urodzilam mialam cesarke... poniewaz zaczelo sie 10 marca w nocy nie moglam spac - budzilam sie co 1 h pozniej w dzien mi przeszlo i normalnie sie czulam... pod wieczor zaczal mi sie brzuch spinac - czyli skurcze (nie zdawalam sobie sprawy, ze to juz ) bo bylam po terminie (z USG mialam termin na 1 marca a z miesiaczki na 27 lutego )w koncu 10 marca po g. 19:00 odszedl mi czop sluzowy, poczekalismy do g. 20 mialam skurcze co 10-7 min. trwal jeden skurcz 30-60s. az tak strasznie nie bylo ... jeszcze ![]() zbadali mi rozwarcie, mialam tylko na 2 cm kazali wrocic do domu, wiec wzielam kapiel, nie chcialam z wanny wychodzic, bo skurczy nie czulam ![]() jak wyszlam... z podwojna sila mnie "zaatakowaly" w koncu mialam skurcze jakos co 2,5 minuty wrocilismy do szpitala (darlam sie w samochodzie jak glupia i krzyczalam,ze chce zielone szlam przez szpital krzyczac i jeczac... (pewnie polowe obudzilam) bo bylo po 1 w nocy ![]() no i nie dawalam rady z bolu... w koncu spytali mnie czy chce znieczulenie w kregoslup (epidural) - zgodzilam sie, bylam na wykonczeniu... ulga, mowie Wam, jak mi dala te strzykawe w kregoslup - ulga... ![]() no i w koncu byl juz 11 marzec i mialam rozwarcie na 7cm tylko mala z reszta miala glowe zadarta do gory (nie byla skulona i przygotowana do wyjscia,tylko tanczyla w moim brzuchu ) i sie spytali czy cesarka no i 11 marca o g. 15:14 Kornele wyciagneli mi z brzuszka 4,275kg i 57 cm 10 pkt. to taki opis porodu mam nadzieje,ze nie zanudzilam Was ![]() i wstawiam zdjecia kruszynki - takie terazniejsze (bo krwawych nie bede Wam wstawiala - podczas cesarki )
|
#3369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
baobabku jeju cóż tu można napisac... Trzymam kciuki za Twojego tż i za was.---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- libra dziękuje za ten przepis.Dodałam do ulubionych.
|
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciary mnie przeszly, ja swojego porodu nie zapomnialam nadal ani tego bolu, chociaz obiecuja, ze sie zapomina... brrrrrrrrrr sliczna krolewna i ma "forumowa" bluze - jestescie przyjete ![]()
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dawno już nie było takich opisów aż się rozmarzyłam
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"forumowa" bluza??? ![]() ja tez nie zapomnialam tego bolu, znaczy skurcze najgorsze... no i te "wyrywanie" (wyciaganie) dziecka z brzucha... (cesarka) tak sie wilam i wszystko czulam, ze w koncu dali mi narkoze ![]() z ktorej nie chcialam pozniej sie wybudzic a malutka widzialam i pierwszy krzyk slyszalam (ale przez mgle w oczach )---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- dla widzow o mocnych nerwach to bylo OSTRZEZENIE ![]() http://kornelcia.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/55772 izazula dziekujemy ![]() ![]() ![]()
4275g i 57cm Kornelia Diana http://kornelcia.aguagu.pl/ 11.03.2010 Edytowane przez kingusia1991 Czas edycji: 2010-10-15 o 13:01 |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(podobno tylko wtedy się nie pamięta). Za to nie zapomnę ból przebicia pęcherza płodowego brrrrrrrr... A bluza forumowa fakt
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
ja pielegnuje w sobie to wspomnienie w chwilach gdy TZ nei chce sie po gumki skoczyc :P
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po 23 godz. skurczy i wcześniejszych nieprzespanych 2 nocach miałam dość---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#3377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pamietam to RWANIE - doslownie dlatego maske mi z narkoza nalozyli, bo sie wyrywalam (a oni mnie w ten sam czas cieli
|
|
#3378 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Haj Kinga witam Ciebie i Kornelię
![]() Minka ja pierwszy raz tez wypiłąm pół szklaneczki redsa i 2 kieliszki tequili(nie wiem jak sie pisze)i byłam prawie do spania ![]() z tymi dofinansowaniami właśnie jest beznadzieja niby zachęcaja a ciągle pod górkę,ja ide teraz 25 na szkolenie może masz ochotę?będzie właśnie o szkoleniach dla osób pracujących i dofinansowaniach z kapitalu ludzkiego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie wierzę, że wszystko wróci do normy. Ja karmiłam 1,5mca i piersi zawsze miałam piękne krągłe i jędrne wyjście w bluzce bez stanika nie było dla mnie żadnym problemem a teraz mam znacznie mniej napiętą skórę piersi nad czym bardzo ubolewam a rada dla Megi bardzo mi się podoba ![]() Ja mam pytanie(znowu ) co ile zmieniacie maluszkom pieluchę??? Bo ja co 3h i nie wiem czy nie za często w nocy wogóle nie zmieniam 20:00 - 7:30[/QUOTE]w dzien ok co 3h ale wnocy nie zmieniam tylko mam problem bo często jak ok 6zmieniam to mu zawsze coś boczkiem wyleci mimo że pielucha nie jest jakoś spompowana,macie tak?czy to wina pieluszek??chyba będę musiała kupowac chociaz na nocki pampersa skoro wam nie przesiąka [QUOTE=cigi;22676286] Cytat:
hehe co jakiś czas musi byc jakaś wymiana zdań przynajmniej coś się dzieje a nie ciągle się komplementujemy oczywiście żartuję dajcie sobie po buziolku i będzie dobrzeodpowiedzcie mi proszę z tymi pieluszkami czy wam coś ucieka bokiem? bo mi go szkoda wybudzac zeby w nocy zmieniac |
||||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie anestezjolog się postarał. Nawet nie poczułam wkłucia w kręgosłup. Anioł nie doktor. Do końca życia będę mu wdzięczna
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka - u mnie czasem ciekło i zmieniłam rozmiar pampersów z 3 na 4 i przestało cieknąć. Dziwne, bo tamte wydawały mi się jeszcze dość luźne. No ale zostałam przy 4 i jest już ok.
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Minka bo te pipy z UP sa tak u*******iwe jak chyba nigdzie indziej, juz do skarbowki wole pojsc....
Na ktora sie umawiamy w niedziele? Dziewczyny baobabek pisze ze to sie zdarza raz na jakis czas to nie jest alkoholizm.... co drugi co trzeci dzien ok- juz wtedy tak ale raz na dwa tygodnie czy na trzy to nie jest alkoholizm, robi tylko cos za co ja bylabym sklonna zadzwonic na policje i podac nr rejestracyjne jego samochodu -NIE NAWIDZE. U mojej kolezanki jest podobnie ale facet nie jezdzi autem-DZIEKI BOGU. Raz na jakis czas wroci po piwie a ta zawsze trzaska awantury wiec zeby ich uniknac ja po prostu klamie. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- drcronik u nas chrzestny moj zakladal firme rok temu, 2 zyrantow potrzebowal, minka a jak to jest teraz u nas potrzeba? ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- yoonka ja mam tak samo jak ty, nie widze nic kompletnie dziwnego kiedy widze na ulicy karmiaca mame i tak dalej, wrecz przeciwnie- PODZIWIAM I TROCHE ZAZDROSZCZE, ale jednak karmienie piersia nie jest dla mnie, 2 dziecko od razu dostanie butle i ja bym nie umiala cycocha wywalic gdzies w miejscu publicznym bo to dla mnie krepujace, dlatego podziwiam.
|
|
#3382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliwka a myślisz, że ja moge tam iśc, bo ja dla Polski jestem zawieszona w przestrzeni, ani pracująca, ani bezrobotna ciągle na macierzyńskim w IRL. To przyjmą mnie? poza tym ja z sieradza. Ja by sie dało, to ja chętnie![]() Cytat:
![]() w niedziele to może ok 14?
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-10-15 o 13:40 |
||
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar Ok.
|
|
#3384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znaczy wklucia w kregoslup mialam wczesniej jak przyjechalam ze skurczami co 2,5 minuty i potem mialam co 1,5 min. wtedy zdecydowalam sie na epidural tylko, ze to Pani anestezjolog przyszla i mi zrobila a pozniej na cesarce inny anestezjolog byl - moze dlatego ![]() nie wiem , ale wspominam milo porod
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM NOWA MAMUSIE!!!!! CORA SLICZNA i mam dentyment do imienia KORNELIA
Codo bolu porodowego ja NA PRAWDE zapomnialam juz w momencie kiedy zobaczylam Oliwie- W ZYCIU TEGO NIE ZAPOMNE! jak mi ja polozyli! Najcudowniejsza chwila w moim zyciu.
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może byc weksel, ale ja nie wiem na jakiej zasadzie to działa, a chyba powinnam może być blokada środków (w wysokości otrzymanej dotacji) na rach. bankowym, no i 2 żyrantów (my tak mamy), tzn dwóch którzy zarabiają 1500netto, albo jeden który ma 2000, nie starsi niż 72 albo 73 lata. jeszcze jakieś opcje były, ale nie pamiętam
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia i oczywiście 25% wkładu własnego (tzn wnioskowanej kwoty), ale może to być np. auto, pod warunkiem, że głównym właścicielem jest osoba która stara się o dotacje
|
#3389 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A yoonka; mam wrazenie ze nie do konca rozumiesz to co pisze; forum jest forum, co nie znaczy, ze nie ma zadnych zasad. Wg mnie brak Ci taktu; koncze, wiecej sie nie spieram ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- A ja dzis po ciezkiej nocce. Basiula czesto sie wybudzala, i sie rozbudzala Dzis mi za to w ogole nie chciala jesc obiadku. Moze to tez przez zabki, jak myslicie? I powiedzcie mi, bo juz sama mam watpliwosci. Czy nie mam prawa wymagac od TZta, zeby mala sie zajal w nocy, kiedy nie chce dac jej cycka, czy to tylko moja domena, poniewaz nie pracuje, a on pracuje>? Czy moj pan i wladca ma racje? Bo bedzie zmeczony w pracy??? Nic do niego nie dociera.... Nic Jestem taka dzis wykonczona, po prostu tragedia. Cytat:
![]() Sliczny maluszek |
|||
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
nie dodaly sie zdjecia
moze teraz sie uda ![]() 1. komplecik 2. moja mala modeleczka 3. w czapie dla Izyizuli ![]() 4. ta czapa jej sie podobala 5. maly gryzon 6. kotek bialo rozowy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

oczywiście,że chodziło o jego kobietkę

a z kaski jestem zadowolona

jeśli któraś ma taką wkładkę chcętnie kupię