Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 11:31   #3361
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

W Biedronce są Huggisy po 39,90 (87 szt.)
a w Real'u Pampersy active wychodzą po 60 gr/szt.
Stary 2010-10-15, 11:46   #3362
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ehhh, moze powinnam byla przelknac te gorycz; dziwna moze ja jestem skoro zadna z was nic niewlasciwego w tej wypowiedzi nie zauwazyla,
tez uwazam ze forum po to zeby wypowiadac sie swobodnie, ale jedak, uwazam, ze powinno sie kontrolowac;
przepraszam, jesli za ostra bylam
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:11   #3363
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A to mój łobuz. Dobrze, że była przypięta.
Jula robi tak samo a czasem siega dalej ciagnac dywan

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Mrowak hehe czasami człowiek zanim pomyśli to napisze oczywiście,że chodziło o jego kobietkę

Yoonka ja przeszłam na mleczko po 6 m-cu bebilon 2

dzisiaj w ddtvn było o tych pieluszkach wielorazowych i ma byc jeszcze w tym programie nowym między kuchnią a salonem
zastanwiłam się nad tym tylko to mo się wydaje dużo większe niż zwykła pieluszka nie trudno ciuszki zakładac na to?i jaka one mają chłonnosc-tez się tak często zmienia jak normalnie i jak z rozmiarami?musze się przyjrzec temu tematowi wiem że Madziwnia i Drcron używa,ta ekologia do mnie przemawia

Ale Wercia ruchliwa,trezba tera miec oczy wszędzie
najlepiej to Libry,że już raczkuje-on wogóle jakoś szybko postępy robił chyba pierwszy z forumowych dzieciątek-tak mi się wydaje

a my już dzisiaj byliśmy w przychodni bo ja chodzę codziennie na te rehabilitacje kręgosłupa(dziewczyny-polecam)i biorę ze sobą Danielka on siedzi w wózku a Pan mnie masuje dzisiaj jedna Pani mówi"co ten pan robi mamie powiemy tacie?"
ale naprawdę te które macie ból idźcie po skierowanie do internistki ja mam masaż plus pole magnetyczne dopiero chodzę 4 dni a już czuję znaczną poprawę.

znalazłam na allegro-jedna eko-pieluszka kosztuje 90zł?

jeszcze natknęłam się na te gryzaczki z bursztynu to chyba Fasolka pisała o tych bursztynach?
http://sklep.ekodzieciak.pl/dziecka-...u-c-39_62.html

http://strefamamy.pl/pielegnacja/jed...lusy-i-minusy/
może kogos zainteresuje
my mamy te koraliki bursztynowe Jula w prezencie za pierwszego zabka dostala od cioci sasiadki ale zakladam jej tylko w dzien jak jestem przy niej bo na noc sie boje ze cos sobie zrobi

pieluchy wielorazowe uzywamy w ciagu dnia pampersy na noc i na wyjscie choc wczoraj sie zapomnialam i pojechalam z wielorazowka do lekarza na co doktor powiedziala jak ja zobaczyla oj widac ze w wielorazowkach bo zdrowa pupcia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Teraz kłócimy się głównie o remont, który trwa dopiero 10 miesięcy, tż się uparł, że on sam wiele rzeczy zrobi, on nie ma czasu, remont nie ma postępu, mnie wszystko wkurza, w domu syf, jemu to nie przeszkadza i mówi mi, że nie ma co się spieszyć... to jest taki grunt pod wszelkie konflikty, taka baza, a to wchodzi jego megabałaganiarstwo - MEGA!, zlewanie wielu spraw lub tolerowanie niektórych, dziecko i wiele kłotni o to, co między nami. Ja jak na zawołanie pamiętam wszystkie głupoty, które mi powiedział, np.: że poród był ciężki momentami, ale moje parcie na początku to byla farsa (nawet nie wiecie, jak mnie to boli), że przy małym mam tyle wolnego (wyliczył mi 5 godzin), bo mały śpi, wiele przykrych słów powiedział w kłótni, porównywanie z innymi kobietami, na moje mówienie o samotności w Warszawie, że siedzę tylko z dzieckiem i czuję się jak w klatce, mówił: jakoś inne matki potrafią się przystosować.... Ja teraz mam taki mix w głowie całego bólu, który mi zadał.
ja wiem co czujesz i jak dobrze cie rozumiem u nas bylo podobnie jak bylam w ciazy w koncu sie wkurzylam i sama zaczelam wszystko robic

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mamy te kostke, w Zakopcu kiedys ja kupilam ale nawet rzucac mi sie nie chce ...hahaha
my tez ja mamy i mamy jeszcze taka gre fajna zabawa czesem jest
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
no to ładn cwaniara Ci rosnie,
Moja dzis walnela taka smiedzaca kupe ,(po moim obiadku ugotowanym), ze cale body wszystko w niej potem usmarowala :brzyda l:

Zastanawiam sie czy nie zaszczepic sie na grype w tym roku, (nigdy sie nie szczepilam ) , bo jeszcze jesien na dobre sie nie rozkrecila a ja juz prycham ,

Jutro nasza pierwsza wizyta u angielskiego lekarza ciekawe co powie? Potrzebne nam recepta na mleko i cos na takie alergiczne plamki na nozkach , cos ja uczula tylko nie wiem co (poza mlekiem)?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

podziwiam za te starania, mi by sie nie chcialo
ja lubie to robic to w jakis sposob mnie odpreza i rozladowywuje moj stres zauwazylam ze od kad robie na szydelku tak duzo robie to tak jakos mniej sie wkurzam na Tzta

w zalaczniku kolejna rzecz ktora zrobilam dla Julki specjalnie do granatowo szarego plaszczyka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
w skrócie: alkohol

wiem za co go pokochałam i kocham nadal, on jest bardzo dobrym człowiekiem tak ogólnie, zawsze wszystko dla mnie, dla nas zrobi, ja mam wygórowane wymagania, a on czyta w moich myśach i zawsze wyprzedza moje myśli i głównie za to go pokochałam, ale jednego nie znoszę: kłamstwa prosto w oczy i alkoholu - te dwie rzeczy się łączą w naszym przypadku

ja już chyba właśnie chęci nie mam tylko teraz wszyscy powiedzą: widziały gały co przed ślubem miały...a już wtedy problem się pojawił...

siostra mi wszystko wystawiała tak w zestawach, np 3 pajace i 3 body, ogrodniczki plus bluzeczka, bluza, body i spodnie itd. i ceny tak 10-15 zł zi ludzie się bili, że hoho ale fakt - ubranka w stanie idealnym, bo ja nie mam sumienia szajsu wciskać, bo sama parę razy się naciełama z kaski jestem zadowolona

to tak jak ja ze świętokrzyskiego to nie ma nikogo
wiem, wiem, ale jak zaczną iść wszystkie na raz????

no tak tak mrówcia, u mnie nie zawsze tak wesoło
ufff w 8ym to jeszcze może poczekam z miesiąc

normalnie wreszcie się uśmiechnęłam, co prawda do monitora ale zawsze

no teoretycznie idealna...i tak jak piszesz, ale ja nie jestem w stanie zaakcpetować pewnych rzeczy, a kłamstwa nie wybaczam, jestem jak słoń i pamięć mam cholerną, do tego jestem uparta strasznie i nikt mi nie przegada, więc jak ON mi gada patrząc w oczy i przysięgając że jest tak a nie inaczej a ja wiem , że kłamie i mam dowody i po jakimś czasie jednak on się przyzna do czegoś to jak ja mam mu dalej wierzyć w cokolwiek???i na pytanie czemu kłamie to on mi gada, że się mnie boi i nie kłamie dla dobra sprawy itd itp. chyba emu potrzebny jest jakiś wstrząs, jak faktycznie od niego odejdę, może się ogarnie...nie chcę się rozpisywać, bo temat rzeka, ale generalnie chodzi o picie...mam podstawy twierdzić, że popija sobie w pracy, po czym wraca SAMOCHODEM do domu, a wczoraj był przełom - znalazłam w jego plecaku z którym jeździ do firmy ćwiartkę cytrynówki w skarpecie.... i się wykręcał, że ktoś mu podrzucił, podłożył w firmie, a po kilku godzinach kłótni powiedział, że dostał od klienta i się bał powiedzieć....dziwne, b jak dostaje 0.7 wyborowej albo inne to jakoś się nie boi... (no a w skarpecie się nie zmieści). On nie jest aresywny czy coś wtedy tylko przeciwnie - mega słodki, miły aż do obrzydzenia...ehhh szkoda pisać ale generalnie chodzi o to co Wam napisałam
ja jakis czas temu przezywalam to samo moj Tz byl taki sam robil dokladnie to co piszesz wiele razy mu grozilam ze sie wyprowadzimy ze znikniemy ze wywioze dziecko za granice i nigdy jej nie zobaczy dzialalo to na kilka dni po czym nowa impreza i wszystko zaczynalo sie od poczatku az do momentu kiedy tak sie zdenerwowalam ze przestalam panowac nad soba wywalilam jego wszystkie rzeczy przez okno zadzwonilam do kuzyna jest prawnikiem przyjechal spozadzic pozew rozwodowy i to chyba tzta opamietalo bo odpukac zmienil sie choc jutro idzie na kawalerskie i ja odczuwam lek przed ta impreza ale mam nadzieje ze bedzie dobrze tak ze mam nadzieje ze i u was sie ulozy moze powinnas tez swojego tzta postawic w stanie zagrozenia ?? moze gdyby poczul co ma do stracenia to by sie jakos opamietal ja jeszcze swojemu przedstawilam to co straci jak bedzie pil w bardzo kolorowej opowiesci

Cytat:
w ciemno za granice nie pojedzie...;/

a nie dostaniemy dofinansowania na firme remontowo uslugowa na przyklad bo tak jak juz minka pisala- brak papierka.
Na kursy przez UP pojsc nie moze, bojak sie orientowalismy, owszem sa ale dla bezrobotnych a on umowe o prace ma.
szwagier nie ma zadnego papierka ze jest budowlancem ma firme juz od 2 lat z UP dostal dotacje wystarczy tylko zlozyc papiery i czekac nie trzeba zadnego zabezpieczenia bo sie weksel podpisuje nie trzeba zadnych zyrantow

a ja potrzebuje kogos do remontu pakuj Tzta i wysylaj do nas zeby kuchnie robil

a my po wizycie wczoraj u lekarza Julka spadla na wadze mam podawac jej zoltko a przestac podawania glutenu bo moze to przez gluten traci na wadze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:12   #3364
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
ehhh, moze powinnam byla przelknac te gorycz; dziwna moze ja jestem skoro zadna z was nic niewlasciwego w tej wypowiedzi nie zauwazyla,
tez uwazam ze forum po to zeby wypowiadac sie swobodnie, ale jedak, uwazam, ze powinno sie kontrolowac;
Wspierajmy się. Nie trzeba się też kontrolować. Trzeba być sobą
Stary 2010-10-15, 12:13   #3365
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Znaczy - mnie na początku uderzyło, ale postarałam się doszukać innej strony tej wypowiedzi. Rzeczywiście - zabrzmiało, jakby Yoonka powiedziała "jak ty się poniżasz dziewczyno", ale myślę, że miała coś innego na myśli. Chyba.
Nie mniej Cigi masz buziaczka ode mnie bo miło, że ktoś jest taki kochany i czujny.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:20   #3366
kingusia1991
Raczkowanie

hejjj...

mozna dolaczyc?

kurcze, az 3 cz. macie watku swojego, normalnie szok
i jak ja mam z tym poradzic??? hehe

Kornelia Diana
http://kornelcia.aguagu.pl/
11.03.2010

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeq41e9c02x.png
kingusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:32   #3367
yoonka
Rozeznanie

Cigi to jest forum, kazdy wypowiada swoje zdanie i bardzo dobrze zrozumialas moja wypowiedz - dla mnie taka sytuacja bylaby ponizajaca (tak, tak, dokladnie o to slowo mi chodzi) i coz, mam prawo tak myslec, a zazdroszcze bardzo mamom, dla ktorych to jest naturalne, ja nie mam tego komfortu.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kingusia1991 Pokaż wiadomość
hejjj...

mozna dolaczyc?

pewnie, ze mozna!!
opowiedz coś o sobie, widzę, ze dzidzia byla duuuuza jak sie urodzila

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Znaczy - mnie na początku uderzyło, ale postarałam się doszukać innej strony tej wypowiedzi. Rzeczywiście - zabrzmiało, jakby Yoonka powiedziała "jak ty się poniżasz dziewczyno", ale myślę, że miała coś innego na myśli. Chyba.
Nie mniej Cigi masz buziaczka ode mnie bo miło, że ktoś jest taki kochany i czujny.
no pewnie, ze chodzi o to jak ja bym sie czula w takiej sytuacji. Bo przeciez dla Ciebie to bylo slodkie i ja to rozumiem tak samo dla mnie jest slodkie jak moja mala chwyta butle z soczkiem w 2 lapki i sama trafia do buzi. co drugi raz smok laduje na jej klacie i sie oblewa sokiem. no tez ktos moze powiedziec, ze obrzydliwe - dziecko sie brudzi i lepi, a dla mnei slodkie to jest, no i ok.
Stary 2010-10-15, 12:43   #3368
kingusia1991
Raczkowanie

yoonka dziekuje

wiec - naleze do nastoletnich mam - skonczylam w sierpniu 19 lat, mam na imie Kinga
hmmmm mieszkam w Londynie, corcie tez tutaj urodzilam

mialam cesarke...
poniewaz zaczelo sie 10 marca w nocy nie moglam spac - budzilam sie co 1 h
pozniej w dzien mi przeszlo i normalnie sie czulam...
pod wieczor zaczal mi sie brzuch spinac - czyli skurcze (nie zdawalam sobie sprawy, ze to juz ) bo bylam po terminie (z USG mialam termin na 1 marca a z miesiaczki na 27 lutego )
w koncu 10 marca po g. 19:00 odszedl mi czop sluzowy, poczekalismy do g. 20
mialam skurcze co 10-7 min. trwal jeden skurcz 30-60s.
az tak strasznie nie bylo ... jeszcze

zbadali mi rozwarcie, mialam tylko na 2 cm
kazali wrocic do domu, wiec wzielam kapiel, nie chcialam z wanny wychodzic, bo skurczy nie czulam

jak wyszlam... z podwojna sila mnie "zaatakowaly" myslalam,ze wykorkuje...

w koncu mialam skurcze jakos co 2,5 minuty
wrocilismy do szpitala (darlam sie w samochodzie jak glupia - teraz sie smieje, wtedy nie bylo mi do smiechu... jak widzialam,ze czerwone swiatlo jest to bardzo sie denerwowalam i krzyczalam,ze chce zielone )

szlam przez szpital krzyczac i jeczac... (pewnie polowe obudzilam) bo bylo po 1 w nocy
no i nie dawalam rady z bolu...
w koncu spytali mnie czy chce znieczulenie w kregoslup (epidural) - zgodzilam sie, bylam na wykonczeniu...

ulga, mowie Wam, jak mi dala te strzykawe w kregoslup - ulga...

no i w koncu byl juz 11 marzec i mialam rozwarcie na 7cm tylko
mala z reszta miala glowe zadarta do gory (nie byla skulona i przygotowana do wyjscia,tylko tanczyla w moim brzuchu i miala wszystkich w du.............szy )

i sie spytali czy cesarka no i 11 marca o g. 15:14 Kornele wyciagneli mi z brzuszka

4,275kg i 57 cm 10 pkt.

to taki opis porodu mam nadzieje,ze nie zanudzilam Was

i wstawiam zdjecia kruszynki - takie terazniejsze
(bo krwawych nie bede Wam wstawiala - podczas cesarki )

Kornelia Diana
11.03.2010

Stary 2010-10-15, 12:45   #3369
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ale ja jestem inna, bo dla mnie wieeeeele aspektow karmienia piersia jest ponizajacych. karmienie w m-cu publicznym, czy nawet przy kims innym niz moja mama lub TZ, odciaganie laktatorem, ten smrod jak nie masz czasu sie przebrac a cyce ciekna (to na samym poczatku macierzynstwa jak nie ma czasu na nic), polozne sciskajace cyce, zeby cos wycisnac z nich... ehh ale ja jestem wyrodna, pamietaj

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Darusiaa nie na samych znajomościach swiat jest ustawiony, poprobujcie naprawde w wiekszych miastach, moze chociaz w jakims sklepie jako sprzedawca albo przedstawiciel handlowy by dal rade, no przeciez tu chodzi o jego zdrowie...

Baobabku to nie Twoj maz Tobie klamie, tylko jego choroba, bo alkoholizm jest choroba i powinien sie leczyc. i nastawic sie musicie na upadki, bo one sie zdarzaja nawet u wieloletnich abstynentow AA. musisz przemyslec, czy chcesz zyc z chorym czlowiekiem, czy masz na to sile, czy chcesz, zeby w tym dorastaly Twoje dzieci. Na pewno musi sie leczyc, bo bedzie coraz gorzej bedzie klamal czesciej, a zeby zapomniec o wyrzutach sumienia bedzie pic...
Ja też co do karmienia piersią mam podobne zdanie co Ty.Zle się czułam karmiąc cycem i nie lubiłam jak tż był przy tym jak ściągałam mleko,bo piersi zawsze były moim takim"symbolem"kobiecosci ,a nagle zaczęły pełnic inną rolę i w ogóle nikogo oprócz mamy i tż nie dopuszczałam do takich widoków.Jak również przeszkadzało mi to okrutnie kapanie mleka,wiecznie zalane piersi i ten właśnie smród bielizny jak na czas się przebrac nie zdążyłam.Myślę,że karmieniem piersią jest nie dla wszystkich kobiet-co zresztą widac wyraznie.Dla jednej jest to najbardziej naturalna czynnośc na świecie,czerpią z tego przyjemnośc i dzięki temu czują się spełnione,a dla drugich jak wyżej opisałam.
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wypowiem sie tylko co do prasowania i spadam na przytulanko

Żelazko- akyszzzzzzzzzzzzzzzz..... ....... nie zniesę
hehe dobrze,że są wsród was takie jak ja,bo myślałam,że tylko ja z tych nieprasujących
Cytat:
gdybysmy chociaz rachunkow nie musieli placic - TU MADZIWNIA - w takiej sytuacji wam zazdroszcze!!!
bylo by duzo lepiej ...;/ no ale coz...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

no dobry, pewnie ze dobry, czasami az za...
on umie takie rzeczy robic tylko ze tu od cholery tego jest, a wiadomo jak jest teraz sezon zimowy , w remontach przestoje , raz robota jest raz nie... on nie ma nic oprucz liceum wiec to tez koliduje ale niestety od 14 latka musial zapierda*ac bo taka mial pomoc od rodzicow ze az szkoda gadac.
Cytat:
ale on sie kompletnie nie zna na sprzetach, jego komp nie interesuje, moglby nie istniec, myslelismy o zalozeniu dzialanosci tylko w tym pipidowie tez jest problem...wiem ze minka cos z tych rzeczy teraz kombinuje ....nie jest takie proste...
a dzienkanka nie da mi nic oprucz tego ze przerwe studia, a tu moglby isc na takie ktore sa wlasnie piatek, sobota,niedziela... i tu jest problem..
nie chcemy kombinowac na zasadzie, moze sie uda bo mamy Oliwke, nie moze sie moze udac nie majac oszczednosci zadnych, bo jesli sie nie uda nie mamy nic...;/
i to znowu problem....
juz czasami wysiadam.... tz tez chociaz nie daje po sobie poznac ale ja to widze.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

MINKA ja jestem za , tylko ze w gre niedziela wchodzi bo zajecia koncze wczesnie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

serio juz nie wiem jak mu pomoc.... i to jest raczej straszne, idealnie sie zna na wykonczeniach remontach i tak dalej, ale tu jest cienko w tym biznesie, mamy w rodzinie nawet 4 firmy tego typu i kazdy z kim rozmawiamy mowi ze coraz gorzej, jeden wujek sie zastanawia nad zamknieciem firmy, sa oczywiscie utrzymujace sie dobrze ale na rynku sa ponad 20 lat;/
Darusia jak znajdę chwilkę to na spokojnie napiszę Ci PW.Strasznie szkoda mi Twojego tż-tymbardziej,że grozi mu taka praca kalectwem.

baobabku jeju cóż tu można napisac...Trzymam kciuki za Twojego tż i za was.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

libra dziękuje za ten przepis.Dodałam do ulubionych.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:51   #3370
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

ale nuda faktycznie <zieeeeeeew>
ciary mnie przeszly, ja swojego porodu nie zapomnialam nadal ani tego bolu, chociaz obiecuja, ze sie zapomina... brrrrrrrrrr

sliczna krolewna i ma "forumowa" bluze - jestescie przyjete
Stary 2010-10-15, 12:54   #3371
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
yoonka dziekuje

wiec - naleze do nastoletnich mam - skonczylam w sierpniu 19 lat, mam na imie Kinga
hmmmm mieszkam w Londynie, corcie tez tutaj urodzilam

mialam cesarke...
poniewaz zaczelo sie 10 marca w nocy nie moglam spac - budzilam sie co 1 h
pozniej w dzien mi przeszlo i normalnie sie czulam...
pod wieczor zaczal mi sie brzuch spinac - czyli skurcze (nie zdawalam sobie sprawy, ze to juz ) bo bylam po terminie (z USG mialam termin na 1 marca a z miesiaczki na 27 lutego )
w koncu 10 marca po g. 19:00 odszedl mi czop sluzowy, poczekalismy do g. 20
mialam skurcze co 10-7 min. trwal jeden skurcz 30-60s.
az tak strasznie nie bylo ... jeszcze

zbadali mi rozwarcie, mialam tylko na 2 cm
kazali wrocic do domu, wiec wzielam kapiel, nie chcialam z wanny wychodzic, bo skurczy nie czulam

jak wyszlam... z podwojna sila mnie "zaatakowaly" myslalam,ze wykorkuje...

w koncu mialam skurcze jakos co 2,5 minuty
wrocilismy do szpitala (darlam sie w samochodzie jak glupia - teraz sie smieje, wtedy nie bylo mi do smiechu... jak widzialam,ze czerwone swiatlo jest to bardzo sie denerwowalam i krzyczalam,ze chce zielone )

szlam przez szpital krzyczac i jeczac... (pewnie polowe obudzilam) bo bylo po 1 w nocy
no i nie dawalam rady z bolu...
w koncu spytali mnie czy chce znieczulenie w kregoslup (epidural) - zgodzilam sie, bylam na wykonczeniu...

ulga, mowie Wam, jak mi dala te strzykawe w kregoslup - ulga...

no i w koncu byl juz 11 marzec i mialam rozwarcie na 7cm tylko
mala z reszta miala glowe zadarta do gory (nie byla skulona i przygotowana do wyjscia,tylko tanczyla w moim brzuchu i miala wszystkich w du.............szy )

i sie spytali czy cesarka no i 11 marca o g. 15:14 Kornele wyciagneli mi z brzuszka

4,275kg i 57 cm 10 pkt.

Słodka ta "kruszynka"
Jak dawno już nie było takich opisów aż się rozmarzyłam
Stary 2010-10-15, 12:58   #3372
kingusia1991
Raczkowanie

Cytat:
ciary mnie przeszly, ja swojego porodu nie zapomnialam nadal ani tego bolu, chociaz obiecuja, ze sie zapomina... brrrrrrrrrr

haha , dzieki
"forumowa" bluza???

ja tez nie zapomnialam tego bolu, znaczy skurcze najgorsze...

no i te "wyrywanie" (wyciaganie) dziecka z brzucha... (cesarka)
tak sie wilam i wszystko czulam, ze w koncu dali mi narkoze

z ktorej nie chcialam pozniej sie wybudzic

a malutka widzialam i pierwszy krzyk slyszalam (ale przez mgle w oczach )

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

dla widzow o mocnych nerwach

to bylo OSTRZEZENIE

http://kornelcia.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/55772

izazula dziekujemy

Kornelia Diana
11.03.2010

Edytowane przez kingusia1991
Czas edycji: 2010-10-15 o 13:01
Stary 2010-10-15, 13:03   #3373
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Ja swojego porodu też nigdy nie zapomnę choć właśnie bólu nie pamiętam. Pewnie w skali od 1-10 sięgał przynajmniej 40 (podobno tylko wtedy się nie pamięta). Za to nie zapomnę ból przebicia pęcherza płodowego brrrrrrrr...

A bluza forumowa fakt . Moze być jeszcze czapka
Stary 2010-10-15, 13:08   #3374
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja swojego porodu też nigdy nie zapomnę choć właśnie bólu nie pamiętam. Pewnie w skali od 1-10 sięgał przynajmniej 40 (podobno tylko wtedy się nie pamięta). Za to nie zapomnę ból przebicia pęcherza płodowego brrrrrrrr...

A bluza forumowa fakt . Moze być jeszcze czapka
ja pielegnuje w sobie to wspomnienie w chwilach gdy TZ nei chce sie po gumki skoczyc :P
Stary 2010-10-15, 13:09   #3375
kingusia1991
Raczkowanie

Cytat:
ja pielegnuje w sobie to wspomnienie w chwilach gdy TZ nei chce sie po gumki skoczyc :P
i wtedy Ty biegniesz do sklepu??

Kornelia Diana
11.03.2010

Stary 2010-10-15, 13:13   #3376
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
haha , dzieki
"forumowa" bluza???

ja tez nie zapomnialam tego bolu, znaczy skurcze najgorsze...

no i te "wyrywanie" (wyciaganie) dziecka z brzucha... (cesarka)
tak sie wilam i wszystko czulam, ze w koncu dali mi narkoze

z ktorej nie chcialam pozniej sie wybudzic

a malutka widzialam i pierwszy krzyk slyszalam (ale przez mgle w oczach )

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

dla widzow o mocnych nerwach

to bylo OSTRZEZENIE

http://kornelcia.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/55772

izazula dziekujemy
A tego wyrywania nie pamiętam. Zasnęłam bez narkozy . Po 23 godz. skurczy i wcześniejszych nieprzespanych 2 nocach miałam dość

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Dobre
Stary 2010-10-15, 13:15   #3377
kingusia1991
Raczkowanie

Cytat:
A tego wyrywania nie pamiętam. Zasnęłam bez narkozy . Po 23 godz. skurczy i wcześniejszych nieprzespanych 2 nocach miałam dość

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Dobre
to szczesciara jestes

ja pamietam to RWANIE - doslownie
dlatego maske mi z narkoza nalozyli, bo sie wyrywalam (a oni mnie w ten sam czas cieli )

Kornelia Diana
11.03.2010

Stary 2010-10-15, 13:17   #3378
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Haj Kinga witam Ciebie i Kornelię

Minka ja pierwszy raz tez wypiłąm pół szklaneczki redsa i 2 kieliszki tequili(nie wiem jak sie pisze)i byłam prawie do spania
z tymi dofinansowaniami właśnie jest beznadzieja niby zachęcaja a ciągle pod górkę,ja ide teraz 25 na szkolenie może masz ochotę?będzie właśnie o szkoleniach dla osób pracujących i dofinansowaniach z kapitalu ludzkiego.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Eryk zaczął przed zrobieniem siusiu czy kupki, łapać się ręką z przodu lub z tyłu, miał wtedy 13 mc, 3 miesiące później zaczełam go oduczać pieluch(mogłam już wtedy co zaczął pokazywać, ale z lenistwa nie oduczalam)wiec miał półtora roku i chodził bez pieluch.
Teraz myślę że jak Erwi podrośnie to kupię mu na dzień takie coś ala te pieluchy wielorazowe żeby czuł że ma mokro, bo w pamperkach, jak nie czuje wilgoci, to i do 3 lat nie będzie pokazywał że chce siusiu.

Megi Jeju te twoje opisy mnie powalają na łopatki. Kobieto ja mam wyobraźnie A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci.
A co do przytulania z tz to może wypij trochę wina, i wrazie jak będziesz chciała dalej toczyć wojnę, to powiesz że byłaś pijana
chyba tak najlepiej,dziecko wcześniej czy później pewnie zacznie sygnalizowac to jakoś

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja też raczej chłodze niż przegrzewam dzieci całe lato mała chodziła bez czapki , czasami tylko miała opaske lub taką przeciwsłoneczną . a zimą też ubieram raczej lekko .

Podobno angielscy lekarze na wsi dają panadol

dobrze slyszałaś , dziecko nalezy zacząc uczyć jak sygnalizuje że np zrobiło

Mam nadzieję że on się opamięta przykre to starsznie .

tylkooliwka - Szymek niejednokrotnie miał suche plamy itp . Ola też kilak razy miała miejscowo suchą skóre i egzema napewno to nie jest . Raczej lekka reakcja alergiczna tylko organizm musi przywyknąc do nowego , Szymek jak skończył rok czasem miewał . Kup krem jakiś apteczny emoliu, balneum czy inne cudo i smaruj całego jakiś czas , lepiej działa balsam niż np emulsja do kąpieli .
Możesz też te suche miejsca smarowac bephantenem u mnie to zawsze działało .

Cigi - SZymek brał sterydy jakiś czas na mykoplazme nie są takie straszne jak się wydaje . ale trzeba uważac przy odstawianiu .
Kosmetyków aptecznych używałam przy dzieciach od zawsze i nigdy z tym problemów nie było .

Ola dziś się przeprosiła z Hippem wrabała indyk z dynią 190 , uuff .
na kolacje dałam jej kasze ciekawe czy dłużej pośpi z tego powodu , dałam jej tą hippa ze słoika i wrabała cały .
wiesz co,on ma to tylko i wyłącznie na pliczku reszta ciałka idealna od początku go nie smarowałam żadnymi balsamami i nie ma skórki suchej tylko na buzi a smaruję go J&J krem intensywnie nawilżający a jak zrobiła mu się ta plamka to własnie na noc smarowałam mu bepanthenem,narazie znika tylko przez te uczulenia nie wiem co mu dawac do jedzonka szczególnie rano,bo ok 6 je mleczko ok 9 dawałam kaszkę a mam tez podejrzenie że to może kaszka(mam mleczno-ryżową nestle)i teraz nie wiem co mu dawac,codziennie to samo to nuda,no i tez mi się wydaje że to mogły byc piersi z kurczaka bo robiłam mu zupki w tej chwili jest tylko na słoiczkach ale zapobiegawczo boję się podac ze składem gdzie jest kurczak,narazie daje bobovity rosołek złocisty z indykiem i kaszką,a czy np cielęcinka może byc lepsza od drobiu?

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
baobabku przykro takie coś czytać. Ostanio pisałam o dziewczynie z pracy, którą zwolnili dyscyplinarnie za picie w pracy. Obecnie przebywa w szpitalu na odwyku. U niej ten problem ciągnął się od dawna. Jak odchodziłam na zwolnienie w ciąży to już popijała w pracy. Alkohol to duży problem ale może jeszcze nie jest za późno tylko ty musisz chcieć mu pomóc a on musi potrafić przyjąć pomoc od Ciebie. Trzymam kciuki za was

mój to callandia czy jakoś tak

ech widzę tranzakcja sfinalizowana jeśli któraś ma taką wkładkę chcętnie kupię moja Lenusia jest drobna i gubi się w tym krzesełku a z wkładką byłoby jej lepiej

słowa bardzo bolą i długo się o nich pamięta, Niestety nie można ich cofnąć. Widzę, że w najbliższym czasie nie jesteś w stanie mu wybaczyć bo za dużo zostało przez niego powiedziane. Wcale się nie dziwię. Ten fragment o porodzie nadal mam w pamięci. Dla kobiety to ogromne duchowe i fizyczne wręcz majestatyczne przeżycie i żaden penis nie ma prawa wygadywać takich rzeczy bo gów* o tym wie. A remont 10mcy to stanowcza przesada co to za facet, który nie dba o dom, o azyl. Ehh Megi może warto dać mu szansę ale jak dla mnie musiałby dłuuuuugo się rehabilitować w moich oczach

oplułam ekran ze śmiechutż śmiał się w głos jak mu to przeczytałam

A ja tak z innej beczki: kupiłam w Realu Dynię z indykiem Hippa (te takie pakowane po dwa) i po otwarciu na wieczku i na "szyjce" słoika jest taki nalot (może na zdjęciach coś widać). Czy możliwe, że to nalot z dyni (albo innego składnika), czy coś nie tak ze słoikiem? Nie wiem, czy od razu robić zadymę w Hippie (takie same coś jest w obu słoikach), czy może się nie znam i wyjdę na idiotkę
A i to coś schodzi pod paznokciem
jak dla mnie nie wygląda to tak jak powinno wydaje się jakby pod wieczkiem była pleśń

ja nie wierzę, że wszystko wróci do normy. Ja karmiłam 1,5mca i piersi zawsze miałam piękne krągłe i jędrne wyjście w bluzce bez stanika nie było dla mnie żadnym problemem a teraz mam znacznie mniej napiętą skórę piersi nad czym bardzo ubolewam
a rada dla Megi bardzo mi się podoba

Ja mam pytanie(znowu) co ile zmieniacie maluszkom pieluchę??? Bo ja co 3h i nie wiem czy nie za często w nocy wogóle nie zmieniam 20:00 - 7:30[/QUOTE]
w dzien ok co 3h ale wnocy nie zmieniam tylko mam problem bo często jak ok 6zmieniam to mu zawsze coś boczkiem wyleci mimo że pielucha nie jest jakoś spompowana,macie tak?czy to wina pieluszek??chyba będę musiała kupowac chociaz na nocki pampersa skoro wam nie przesiąka
[QUOTE=cigi;22676286]
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

No ja tez tak slyszalam;
No wlasnie Darusia, trzeba by cos pomyslec, naprawde. Te wszystkie uslugi, remonty, wstawianie, okien, schodow, drzwi, i wykonywanie ich TYYYYYYYYYYYYYle kosztuje, ze powinno byc dobrze. Znane mi sa przypadki sporych fortun do ktorych wlasciciele doszli wlasnie przez tego typu uslugi. stolarstwo, wykonczenia itp. Moze trzeba by sprobowac jakas firme faktycznie. No albo za granice... to, o czym juz mysleliscie i nie wypalilo; Tylko tutaj rozlaka. Czy tz nie orientowal sie czy nie ma ogloszen? Chyba powinny byc...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

tylkooliwka, jak jestes zainteresowana, to moge sprobowac Ci wytlumaczyc jak skladac te tetry, mialam gdzies linka do strony z fotkami, ale na razie nie moge znalezc. napisz, czy chcesz

Dziewczyny pytanie, a w tych roznych deserkach mlecznych, to jak jest mleko to ono jest takie modyfikowane? Jak to co daje sie dzidziulkom, czy to krowie zwykle??? Oswieccie mnie prosze. Ja cyckowa, to w modyfikacjach nie obeznana. I co to w ogole jest to mleko modyfikowane?
Cigi dziękuję kochana ale chyba jednak jestem zaleniwa truję dupę a później się wycofuję przepraszamale dziękuję bardzo za info

hehe co jakiś czas musi byc jakaś wymiana zdań przynajmniej coś się dzieje a nie ciągle się komplementujemy oczywiście żartuję dajcie sobie po buziolku i będzie dobrze

odpowiedzcie mi proszę z tymi pieluszkami czy wam coś ucieka bokiem?

bo mi go szkoda wybudzac zeby w nocy zmieniac
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 13:19   #3379
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
to szczesciara jestes

ja pamietam to RWANIE - doslownie
dlatego maske mi z narkoza nalozyli, bo sie wyrywalam (a oni mnie w ten sam czas cieli )
U mnie anestezjolog się postarał. Nawet nie poczułam wkłucia w kręgosłup. Anioł nie doktor. Do końca życia będę mu wdzięczna
Stary 2010-10-15, 13:24   #3380
megi-megi
Zakorzenienie

Oliwka - u mnie czasem ciekło i zmieniłam rozmiar pampersów z 3 na 4 i przestało cieknąć. Dziwne, bo tamte wydawały mi się jeszcze dość luźne. No ale zostałam przy 4 i jest już ok.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 13:36   #3381
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Minka bo te pipy z UP sa tak u*******iwe jak chyba nigdzie indziej, juz do skarbowki wole pojsc....

Na ktora sie umawiamy w niedziele?

Dziewczyny baobabek pisze ze to sie zdarza raz na jakis czas to nie jest alkoholizm.... co drugi co trzeci dzien ok- juz wtedy tak ale raz na dwa tygodnie czy na trzy to nie jest alkoholizm, robi tylko cos za co ja bylabym sklonna zadzwonic na policje i podac nr rejestracyjne jego samochodu -NIE NAWIDZE.

U mojej kolezanki jest podobnie ale facet nie jezdzi autem-DZIEKI BOGU.

Raz na jakis czas wroci po piwie a ta zawsze trzaska awantury wiec zeby ich uniknac ja po prostu klamie.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

drcronik u nas chrzestny moj zakladal firme rok temu, 2 zyrantow potrzebowal, minka a jak to jest teraz u nas potrzeba?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

yoonka ja mam tak samo jak ty, nie widze nic kompletnie dziwnego kiedy widze na ulicy karmiaca mame i tak dalej, wrecz przeciwnie- PODZIWIAM I TROCHE ZAZDROSZCZE, ale jednak karmienie piersia nie jest dla mnie, 2 dziecko od razu dostanie butle i ja bym nie umiala cycocha wywalic gdzies w miejscu publicznym bo to dla mnie krepujace, dlatego podziwiam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 13:39   #3382
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Haj Kinga witam Ciebie i Kornelię

Minka ja pierwszy raz tez wypiłąm pół szklaneczki redsa i 2 kieliszki tequili(nie wiem jak sie pisze)i byłam prawie do spania
z tymi dofinansowaniami właśnie jest beznadzieja niby zachęcaja a ciągle pod górkę,ja ide teraz 25 na szkolenie może masz ochotę?będzie właśnie o szkoleniach dla osób pracujących i dofinansowaniach z kapitalu ludzkiego.

chyba tak najlepiej,dziecko wcześniej czy później pewnie zacznie sygnalizowac to jakoś

wiesz co,on ma to tylko i wyłącznie na pliczku reszta ciałka idealna od początku go nie smarowałam żadnymi balsamami i nie ma skórki suchej tylko na buzi a smaruję go J&J krem intensywnie nawilżający a jak zrobiła mu się ta plamka to własnie na noc smarowałam mu bepanthenem,narazie znika tylko przez te uczulenia nie wiem co mu dawac do jedzonka szczególnie rano,bo ok 6 je mleczko ok 9 dawałam kaszkę a mam tez podejrzenie że to może kaszka(mam mleczno-ryżową nestle)i teraz nie wiem co mu dawac,codziennie to samo to nuda,no i tez mi się wydaje że to mogły byc piersi z kurczaka bo robiłam mu zupki w tej chwili jest tylko na słoiczkach ale zapobiegawczo boję się podac ze składem gdzie jest kurczak,narazie daje bobovity rosołek złocisty z indykiem i kaszką,a czy np cielęcinka może byc lepsza od drobiu?

jak dla mnie nie wygląda to tak jak powinno wydaje się jakby pod wieczkiem była pleśń

ja nie wierzę, że wszystko wróci do normy. Ja karmiłam 1,5mca i piersi zawsze miałam piękne krągłe i jędrne wyjście w bluzce bez stanika nie było dla mnie żadnym problemem a teraz mam znacznie mniej napiętą skórę piersi nad czym bardzo ubolewam
a rada dla Megi bardzo mi się podoba

w dzien ok co 3h ale wnocy nie zmieniam tylko mam problem bo często jak ok 6zmieniam to mu zawsze coś boczkiem wyleci mimo że pielucha nie jest jakoś spompowana,macie tak?czy to wina pieluszek??chyba będę musiała kupowac chociaz na nocki pampersa skoro wam nie przesiąka

odpowiedzcie mi proszę z tymi pieluszkami czy wam coś ucieka bokiem?

bo mi go szkoda wybudzac zeby w nocy zmieniac
u mnie latem jak Amelka spała w samym pampersie tak było, teraz jest ok. Choć kiedyś miała na sobie pieluche z lidla i jak się bawiła to potem rzeczywiście bok miała mokry, w Pampersach jest ok.

Oliwka a myślisz, że ja moge tam iśc, bo ja dla Polski jestem zawieszona w przestrzeni, ani pracująca, ani bezrobotna ciągle na macierzyńskim w IRL. To przyjmą mnie? poza tym ja z sieradza. Ja by sie dało, to ja chętnie

Cytat:
Minka bo te pipy z UP sa tak u*******iwe jak chyba nigdzie indziej, juz do skarbowki wole pojsc....

Dziewczyny baobabek pisze ze to sie zdarza raz na jakis czas to nie jest alkoholizm.... co drugi co trzeci dzien ok- juz wtedy tak ale raz na dwa tygodnie czy na trzy to nie jest alkoholizm, robi tylko cos za co ja bylabym sklonna zadzwonic na policje i podac nr rejestracyjne jego samochodu -NIE NAWIDZE.

Raz na jakis czas wroci po piwie a ta zawsze trzaska awantury wiec zeby ich uniknac ja po prostu klamie.
ja to w ogóle nie nawidzę polskich urzędów, od razu mi nerwy puszczają i staję się strasznie niemiła, ale zauważyłam pewną zależność, im mniej miłą jestem tym panie bardziej się krępują ze swoją bezczelnością... oczywiście nie wtedy kiedy bardzo jestem na ich łasce na szczęście jak trza coś załatwić to mamę wysyłam, bo ona ma podejście
w niedziele to może ok 14?

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-10-15 o 13:40
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 13:39   #3383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

anakazar Ok.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 13:40   #3384
kingusia1991
Raczkowanie

Cytat:
U mnie anestezjolog się postarał. Nawet nie poczułam wkłucia w kręgosłup. Anioł nie doktor. Do końca życia będę mu wdzięczna

znaczy wklucia w kregoslup mialam wczesniej jak przyjechalam ze skurczami co 2,5 minuty i potem mialam co 1,5 min. wtedy zdecydowalam sie na epidural

tylko, ze to Pani anestezjolog przyszla i mi zrobila

a pozniej na cesarce inny anestezjolog byl - moze dlatego

nie wiem , ale wspominam milo porod choc bolaly skurcze jak diabli

Kornelia Diana
11.03.2010

Stary 2010-10-15, 13:42   #3385
Darusiaaaa
Zakorzenienie

WITAM NOWA MAMUSIE!!!!! CORA SLICZNA i mam dentyment do imienia KORNELIA

Codo bolu porodowego ja NA PRAWDE zapomnialam juz w momencie kiedy zobaczylam Oliwie- W ZYCIU TEGO NIE ZAPOMNE! jak mi ja polozyli!
Najcudowniejsza chwila w moim zyciu.
A.Camus
Stary 2010-10-15, 13:46   #3386
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

drcronik u nas chrzestny moj zakladal firme rok temu, 2 zyrantow potrzebowal, minka a jak to jest teraz u nas potrzeba?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

yoonka ja mam tak samo jak ty, nie widze nic kompletnie dziwnego kiedy widze na ulicy karmiaca mame i tak dalej, wrecz przeciwnie- PODZIWIAM I TROCHE ZAZDROSZCZE, ale jednak karmienie piersia nie jest dla mnie, 2 dziecko od razu dostanie butle i ja bym nie umiala cycocha wywalic gdzies w miejscu publicznym bo to dla mnie krepujace, dlatego podziwiam.

może byc weksel, ale ja nie wiem na jakiej zasadzie to działa, a chyba powinnam może być blokada środków (w wysokości otrzymanej dotacji) na rach. bankowym, no i 2 żyrantów (my tak mamy), tzn dwóch którzy zarabiają 1500netto, albo jeden który ma 2000, nie starsi niż 72 albo 73 lata. jeszcze jakieś opcje były, ale nie pamiętam
Stary 2010-10-15, 13:48   #3387
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ja to w ogóle nie nawidzę polskich urzędów, od razu mi nerwy puszczają i staję się strasznie niemiła, ale zauważyłam pewną zależność, im mniej miłą jestem tym panie bardziej się krępują ze swoją bezczelnością... oczywiście nie wtedy kiedy bardzo jestem na ich łasce na szczęście jak trza coś załatwić to mamę wysyłam, bo ona ma podejście
w niedziele to może ok 14?
A ja przeciwnie. Uprzejmością i uśmiechem Panie "zabijam" i wszystko udaje mi się załatwić z jedną zamiast np. latać od pokoju do pokoju. Ostatnio zaświadczenie w UP. Wychodzę z założenia że agresja budzi agresję. Każdy ma jakis sposób na urzędników
Stary 2010-10-15, 13:50   #3388
minka26
Wtajemniczenie

Darusia i oczywiście 25% wkładu własnego (tzn wnioskowanej kwoty), ale może to być np. auto, pod warunkiem, że głównym właścicielem jest osoba która stara się o dotacje
Stary 2010-10-15, 13:59   #3389
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Masz straszny problem jakiego ja zawsze unikałam bardzo mocno. Niestety tak bywa że jak się zakochamy to na początku wad nie widzimy i jeszcze nam się wydaje że nam się uda zmienić drugą osobę (Tż). Jak już będzie po slubie i pojawi się dziecko to przestanie, ustatkuje się itd. Prawda i rzeczywistosć wygląda zupełnie inaczej.
Niestety tak wlasnie jest. A czlowiek naiwny jest i ma tyle nadziei i wiary, ze milosc wszystko zmieni....(nie dotyczy to tylko alkoholu, ale ogolnie innych rzeczy)

Cytat:

A yoonka; mam wrazenie ze nie do konca rozumiesz to co pisze; forum jest forum, co nie znaczy, ze nie ma zadnych zasad. Wg mnie brak Ci taktu; koncze, wiecej sie nie spieram

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A ja dzis po ciezkiej nocce. Basiula czesto sie wybudzala, i sie rozbudzala ; udalo mi sie raz uspic bez cyca. Ale otoz wychodza jej nowe zabki!! I to chyba ze 3 na raz. Mamy juz zaczatek gornego, drugi to juz ; Moja zebatka ; dlatego takie marudznie, moj baczek.
Dzis mi za to w ogole nie chciala jesc obiadku. Moze to tez przez zabki, jak myslicie?
I powiedzcie mi, bo juz sama mam watpliwosci. Czy nie mam prawa wymagac od TZta, zeby mala sie zajal w nocy, kiedy nie chce dac jej cycka, czy to tylko moja domena, poniewaz nie pracuje, a on pracuje>? Czy moj pan i wladca ma racje? Bo bedzie zmeczony w pracy??? Nic do niego nie dociera.... Nic
Jestem taka dzis wykonczona, po prostu tragedia.

Cytat:
hejjj...

mozna dolaczyc?

Witaj witaj, w koncu juz nie jestem ostatnia z dolaczajacych sie
Sliczny maluszek
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 14:02   #3390
drcron
Zakorzenienie

nie dodaly sie zdjecia moze teraz sie uda
1. komplecik
2. moja mala modeleczka
3. w czapie dla Izyizuli
4. ta czapa jej sie podobala
5. maly gryzon
6. kotek bialo rozowy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości