|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
W kazdym razie: Bebilon Comfort ma zageszczona konsystencje, wiec przyda sie smoczek z wiekszym przeplywem, aczkolwiek niekoniecznie, bo Michas sobie radzil, ale musial sie nameczyc i naciagnac sporo... Wiem co mowie, teraz musimy mu lekko zageszczac mleko, bo straszliwie ulewa, uzywamy Nutriton, a z tego co wiem, to w nim sa te same skladniki zageszczajace co w mlekach typu Bebilon Comfort lub rozne mleka typu "HA" (przeciwko ulewaniom). Wszystko zalezy od tego jakich butelek uzywasz. Podobno przez NUK dobrze przechodzi. My mielismy Avent i niestety tam jedynie jest wiecej dziurek, ale tak samo cienkie, wiec mleko sie czasami zapychalo. Ale to juz sama sobie wypracujesz. Zawsze mozna mieszac mleka, np. jesli dajesz 90ml - 3 miarki, mozesz dac 2 miarki Bebilonu i jedna Bebilon Comfort (my tak mieszalismy). I jesli dzieciatko ma czkawke to na pewno przy Comforcie bedzie lepiej. Gestsze mleko jest polecane na ulewanie i czkawke, bo podobno dziecko wtedy mniej powietrza sie nalyka. Uff. Rozpisalam sie, ale mam nadzieje, ze chociaz troche pomoglam. Tez mielismy problemy z czkawka, ale ostatnio juz mniej Pewnie przez zageszczacz, wiec moze akurat Bebilon Comfort Wam pomoze.---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Kobietki po CC - uzywacie pasow poporodowych? I jesli tak, to jakich? Na rzepy czy wciagane przez nogi? Zastanawiam sie jaki wybrac... Przy okazji, kupilam wczoraj masc na blizny Contractubex w zelu. Poki co moge powiedziec tylko tyle, ze ladnie pachnie, a jakie beda efekty - okaze sie.
|
|
#1592 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj odwiedzili nas nasi bardzo dobrzy znajomi i Filip dostał piękny kocyk ze swoim imieniem, zaraz zrobię zdjęcie i Wam wkleję, strasznie mi się podoba a dziś zmykamy do Babci na obiad imieninowy, cieszę się bo przynajmniej w domu nie będę siedzieć.... |
|||
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
To teraz moja opinia co do butelek, ktore przetestowalismy w ostatnich dniach
![]() Specjalnie dla mam majacych problemy z kolkami lub wzdeciami. AVENT - pic na wode. Mielismy zwykle butle i te z ta specjalna gumka, ktora sie umieszcza na butelce przed "zamontowaniem" smoczka. Przy jedzeniu az bylo slychac "burczenie" w brzuszku (sporo powietrza musial lykac). Czasami plakal na nich po 5 godzin, taki byl zagazowany... NUK - jak wyzej. Burczenie i placz z zagazowania. Tommee Tippee - tak samo. Dr. Brown's - zadzialal dobrze. PRAWIE zero burczenia przy jedzeniu. Zdecydowanie mniej placzu i zagazowania. Te butelki moge polecic Tommee Tippee z rurka antykolkowa zmieniajaca kolor pod wplywem mleka - mniej wiecej system podobny do Dr. Brown'sa za nizsza cene. Tez nie jest idealnie, bo burczenie sie pojawia, ale naprawde malo. Zageszczamy mleko Nutritonem, podaje jedna miarke (choc powinny byc 2, ale juz po jednej miarce nie ulewa, nie wiem jak jest z mlekami HA) i mam wrazenie, ze mleko leci z niej troszke lepiej niz Dr. Brown's, gdzie zageszczam tak samo, czasami nawet troche mniej. Tak samo moge te butelki z czystym sumieniem polecic. Minus tych dwoch ostatnich jest taki, ze nie mozna w nich "trzepac" mleka wiec mieszam lyzeczka.Teraz tylko musze sie zastanowic czy kupowac butelki Dr. Brown's czy Tommee Tippee antykolkowe ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Milej zabawy u babci
|
|
#1594 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam butelki LOVI i drBrown zobaczymy jak z nich poleci bo LOVI wydaje mi się że mają szybki przepływ jak na jedynkę.A co do krostek wszelakich to ja kąpię małego od tygodnia w nadmanganianie potasu i wyraźnie cera się poprawiła. Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-10-17 o 12:19 |
|||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Moze podawaj mu jakies kropelki? U nas spisal sie Bobotic i szczerze moge polecic, w przeciwienstwie do Espumisanu (ale na kazde dziecko dziala co innego). Na wzdecia powinno pomoc
![]() Ale faktycznie na problemy z brzuszkiem dobry jest Bebilon Comfort. Tylko na efekty zawsze trzeba czekac, a zbyt czesta zmiana mleka jest zla dla dziecka (wiem cos o tym, bo przerabialismy to...) i przez to tez sie moze meczyc. Zycze sukcesow z doborem mleka, sama wiem, ze to nie jest latwe. My juz na szczescie znalezlismy odpowiednie
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Nam pediatra zapisał Esputicon, ale nie zauważyłam żeby pomógł cokolwiek. No a w przyszłym tygodniu i tak będziemy zmieniać mleko na "dla normalnych" hiuhuih Bo teraz pijemy dla wcześniaków z niską masą urodzeniową
A że mały dość ładnie tyje to po przekroczeniu granicy 3 kilo mamy zmienić Bo tamtym to by się zapasł bo jest strasznie kaloryczne
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem 2 tygodnie po cc i zagoilo sie super, ze mnie tez juz nic niekapie od tygodnia, tylko raz na jakis czas jakas plamka bezowa sie pojawi. Ja moge z czystym sumieniem polecic pas brzuszny uniwersalny 30cm, jest to po prostu bardzo szeroka guma zapinana na szeroki rzep. Bylam dosc gruba, a kupilam rozmiar S, zeby sie bardziej sciskac. Wazne jest, zeby pas byl bardzo szeroki czyli na 30 cm. To ten pas http://www.sprawniinaczej.pl/index.php?c=190 A u nas byla dzis ordynatorka i powiedziala, ze jak dzisiejszy wynik bilirubiny bedzie nizszy, to pozwoli mi znowu karmic Pascala piersia i jutro wyjdziemy do domu Pascalek skonczyl wczoraj 2 tygodnie i nie dosc ze wrocil do swojej wagi urodzeniowej, to jeszcze ja przekroczyl i wazy dzis 2490g
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wasze dzieci maja ospale dni czasem?
mala ma tydzien,,, wczesniej taka bardziej aktywna mi sie wydawala wybudzala sie na karmienie... a od nocy ospala, ciagle spi, budzi sie na chwile jak jej zmieniam pieluche czy potarmosze... w nocy musialam ja wybudzac do karmienia bo spala 5 h i inaczej by sie nie obudzila... troche sie martwie, moze to normalne???? goraczki nie ma... jedyne co wczoraj raz zwymiotowala mlekiem dzis tez moze jest przejedzona??? bo mleka mam na prawde mega duzo
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Nika, Ray- widze Mamuski, ze Wam sie zebralo na pogaduchy poranne
![]() Ze mnie juz w zasadzie przestalo leciec. Nie lecialo jakos mocno ostatnio, ale nawet to plamienie bylo uciazliwe. To prawie 5tygodni po cesarce ![]() Ycnan- Mamuska prosze nie narzekaj. Gabi tez ![]() Olo raz spal prawie 4h ![]() Jak spi po 3h od karmienia do karmienia w nocy to sukces. W dzien ostatnio karmienie co 2h. No i co ja mam powiedziec, ze jestem niewyspana? No jestem. ![]() A w szpitalu jadl co 3h, dopiero pozniej przeszlismy co 2-2,5. No, ale dziala i Maly ladnie przybiera- 300gr tygodniowo. Pewnie mu peklo 3kg teraz w weekend. Piekny dzien dzisiaj, zrobilam drozdzowe z rodzynkami i lecimy zaraz na spacerek! Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-10-17 o 13:33 |
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas dzisiaj spokojna nocka jedynie mała zrobiła niespodziankę na przewijak i tetrę. Mamuśka nadgorliwa zaczęła ją przebierać zanim dziecko skończyło robić swoje i oto efekty Od jutra zostaję sama z małą aż do piątku do wieczora. Trochę się obawiam jak sobie damy radę, dobrze że w razie czego mogę liczyć na pomoc mamy, która jest niedaleko.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój sposób - podać cyca/butelkę. Cytat:
![]() 2. miałam cc więc nie pomogę 3. banany, dużo bananów ![]() --- Nie wiem, czy to normalne, że córcia przesypia mi całą noc? Średnio 4-6h. Wcześniej ją budziłam co 3h, ale Mała pociumkała chwilę i znów spała... jakby głodna nie była. No i zauważyłam, że ona je często (bardzo często), ale mało. Cyca co ok 15min. przez nawet 2-3 godziny. W nocy dałam jej butlę, to wypiła 30ml, a po jakiś 20 minutach kolejne 20ml. To strasznie mało, jak na 'jedno' karmienie! Potem dałam jej jeszcze cyca, bo zasnąć nie mogła, przytuliła się, zasnęła po 5 minutach i spała do rana. Martwi mnie to, bo słabiutko przybiera
|
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mamusia pierwszy raz od 3 tyg spała tyle godzin narazJestem spokojniejsza od kiedy karmimy pierś+ butla bo mały normalnie i spokojnie śpi i srednio co 2,5 - 3 godz budzxi sie na jedzonko,przewijanie lub herbatkę.My dajemy mleko nestle Nan początkowe i mały super zadowolony i kupy robi piękneeee a sika jak straż pożarna-chyba po tej herbatce hipp z koprem hehehewogóle to się wreszcie nasycił słodziak i nie płacze prawie wcale,wiadomo czasem sobie popłacze ale jak normalny maluch a nie taki wrzask o jedzonko-bidulek mój-ale już jest ok i bardzo się cieszymy!!Także rozumiem ZUZIKU jak musiałaś się ucieszyć jak mały spał te 4 godz!!naprawde człowiek zaczyna cenic każdą chwile odpoczynku,no nie?
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikaw strasznie malo je ta twoja coreczka.
30 ml i 20 ml po 20 minutach? Moj Pascal ma 2 tygodnie i jest wczesniakiem i musze w niego wlewac 65 ml na sile, no i wreszcie zaczal przybierac. Gdyby jadl 30 ml, to moglabym zapomniec o wyjsciu do domu.... a tak mam nadzieje, ze jutro nas wypuszcza. |
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam tego dosyć, mam ciągle wrażenie, że śmierdzę i w każdej wolnej chwili się podmywam... ![]() Cytat:
Ja tylko na wyjście z domu zakładam, a po domu to normalne majty, a na noc siatkowe. U nas jest to samo co u ciebie.
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja tak szybko jak wygladal u Was polog czy oprocz krwawienienia wylatywalo z Was (przepraszam z wyrazenie) wielki skrzep przypominajacy kawal watrobki wielkosci prawie dloni???
bo dzisiaj az sie przerazilam a po drugie co wam pomagalo na odparzenia??? bo moja Ola juz niestety je ma ![]() eveliouses a czemu dajesz i swoje mleko i sztuczne???nie wystarcza w cycach??? weronisia a czy w okresie pologu mozna sie sciskac pasem???? no i ciesze sek przybiera czita na czkawke piers
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis zjadlam banana i na mnie naskoczyla rodzina ze to cytrus lo jesuuuuu oh ah...
bo mala na twarzy ma jakies dwie male krosteczki pi pierwsze mowilam ze banana jadlam kolo 11 wiec raczej na reakcje to bym poczekala do wieczora i jutra a 2 to dosta;a by wysypki a nie dwie krosteczki... przeciez do cholery musze cos jesc.... nie pakuje w siebie kiwi czy coca coli. nie zamierzam sie glodzic, po prostu bede sprawdzac co kilka dni nowa rzecz. dzis zjadlam banana. za dwa dni zjem np jajko. ja tu sie zalilam ze nic nie leci, a jednak leci jakis zastoj najwyrazniej mialam, w nocy zaczelo ciec i tak juz niekrwisto a brunatno i ten zapaszek blehhh... szwy ciagle mam ale jakos dzis nie ciagna i moge normalnie chodzic. angelika nie martw sie. dziecko sie samo nie zaglodzi jak zglodnieje to sie dopomni, czlowiek ma instynkt by jesc ![]() ja z pierwsza corka panikowalam bo mi kazali co 3 h karmic i w nia wmuszalam.. teraz to olalam, karmie wtedy kiedy chce jesc.... w nocy spala 5 h i obudzilam ja bo cycki mnie juz bolaly i 5 h jakos dlugo mi sie wydalo. ale srednio np mala u mnie je co 3-4 h z tym ze ona nachleje sie na jeden raz az jej sie ulewa doi i doi ze nie nadarza lykac jak jej sie przepelni to jest belt.generalnie to mam tak grzeczne dziecko (odpukac) ze az nie moge wyjsc z podziwu. wysypiam sie bardziej z nia niz starsza corka. elenka jakies takie watrobkowe cos mi czasem wypada ale to raczej malukie takie nitki czy cos, a wielkosci reki????? lozysko jest wielkosci reki...na odparzenia najlepsza skrobia/maka ziemniaczana.... najstarsze metody najlepsze. moja mala tez ma i nie wiem od czego, a dzis sypalam dwa razy maka i jest lepiej.] ja w okresie pologu pasem sie nie sciskam i nie radzilabym tez... tam sie ustawiaja narzady wciaz, macica sie obkurcza i tak posciskanym byc raczej nie wrozy nic dobrego. ja obciskajace majciochy dopiero po pologu zakladalam. z tym sztucznym mlekiem nie wiem co am doradzic, pierwsza corke odciagalam i tez mieszanie karmilam. obecna jedzie aby na cycu i licze ze tak zostanie. z tym ze ja mleka mam tyle ze bym mogla trojaczki wykarmic.... musze miedzy karmieniami odciagac po 100 ml bo inaczej mam balony i boje sie ze zastoj sie zrobi
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-10-17 o 17:35 |
|
|
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i chyba ja tez przestane uzywac narazie pasa bo chodzilam 2 dni w nim i mnie jak zdjelam strasznieeeee brzuch bolal
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia, super, że Pascal dalej przybiera na wadze. Trzymam kciuki za niski poziom bilirubiny i powrót do domu
![]() Ray, Borys był straaasznie ospały na początku, tzn przez jakieś 2 tygodnie. Miałam niesamowite problemy, żeby go obudzić i nakarmić, bo potrafił przespać całą noc bez budzenia na karmienie. ale, na szczęście jakoś mu przeszło Teraz też, raz na jakiś czas ma taki dzień, że cały czas śpi, ale za to w nocy sobie odbija ![]() Pseplasam... ![]() niuniuniau, na pewno świetnie dasz sobie radę sama My dziś znowu byliśmy u rodziców, tym razem na goferkach Wójkowie wymęczyli Boryska, a teraz też jakoś mu się spać nie chce. Może w nocy padnie
|
|
|
|
#1609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz to już takie pojedyncze flaki się ciągną. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stąd moja decyzja o dokarmianiu butelką.Tak. Mimo, że miałam cc, kilka razy jeszcze będąc w szpitalu miałam takie coś (może nie aż tak wielkie, ale było).
|
|
|
#1611 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ja porobiłam w smoku avent 2 takie grubsze te dziurki (tzn pogrubiłam je szpikulcem) i jest ok przy Bebilon Comfort. My chcieliśmy kupić to mleko effe cos tam, ale lekarka powiedziała, żeby to zostawić sobie na koniec, jakby BC nie tolerował. także jedziemy na Bebilonie narazie i zastanawiam się jak długo można \(trzeba) je podawać? Mam jeszcze jedno duże nowe pudło zwykłego zielonego Bebilonu i też chciałabym je zużyć...
Paula wydaje mi się, że to burczenie w brzuszku to efekt tego, że brzuszek był już pusty i słychać jak mleko wlatuje. Bo jest to tylko u nas na początku przez chwilę,a jak karmiłam piersią to też było to słychać tylko słabiej, ale też z piersi słabiej leci... ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- naked rozmawiałam w czwartek z moim ginem, jestem okazem zdrowia tak rzekł i nie ma przeciwwskazań do uprawiania sportu, ale niezbyt nachalnie tzn basen jak najbardziej mogę
|
|
|
|
#1612 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
poluję na orbitreka dziewczyny po cc czy na tej wizycie kontrolnej lekarz robi usg, sprawdzając czy wszstkie wartswy się ładnie pozrastały, czy po co ja mam tam iść?? Przecież sama mogę zobaczyć jak się ma moja blizna
|
|
#1613 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, nadal myjecie maluszkom buźki przegotowaną wodą czy tą wodą z wanienki przy kąpaniu??? I jeszcze jedno pytanie: jak wygląda u waszych maluchów ten ślad po szczepieniu w szpitalu (martucha o tym pisała, że to może po kilku tygodniach swędzieć jak jest bąbel)?
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w połogu by jeszcze coś mi leciało, albo bolał brzuch, to na pewno bym się pasem nie ściskała. Ale jeśli nic nie boli ani nie leci, to można pas używać. To w końcu jest pas pooperacyjny A jeśli nosząc pas czujesz ból, to musisz go zdjąć i dać brzuchowi odpocząć. Ja nosiłam pas najpierw godzinkę, potem dwie, nawet 2 razy dziennie. I tak wydłużałam ten czas jak mnie nic nie bolało, aż byłam w stanie wytrzymać w nim pół dnia, później cały dzień. Ale ja się ściskałam na maxa, że prawie mi oczy wyłaziły ![]() Lenka ja myję buzię Pascalowi wodą z kranu. Samą wodą. Tak każą mi tu w szpitalu. Nie każą używać żadnych mydełek itp, tylko wodę. Na to oliwka. Dziewczyny dzięki za kciuki Pascalkowi spadła bilirubina Jutro jeszcze jedno badanie krwi i potem będę mogła znowu dać mu cycusia i wypuszczą nas do domku. Przynajmniej tak mi dzisiaj obiecali A więc jeśli dotrzymają słowa, to jutro po południu albo wieczorkiem będę już w domku
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-10-17 o 21:02 |
|
|
|
|
#1615 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest to samo ale zamiast "pryt" się uśmiecha Nawet jak jej rano butlę daję i smyram po wardze to zamiast wziąć butlę to ona się rechota ![]() Cytat:
A nic nie robię. Także nie martw się, ludzie niech sobie gadają a Ty schudniesz Cytat:
![]() Cytat:
Klarissa A te majtki gorsetowe, które nosisz, nadają się do siedzenia? Bo ja kupiłam sobie spodnie rurki i jak stoję to są fajnie obcisłe, ale jak siadam to mi wywalają cały ten brzuch, który mi został, nad spodnie i boli to trochę. Cytat:
Także można powiedzieć, że ciągle jestem sama, bo nawet w nocy rzadko w domu jest. Dasz sobie radę na pewno!Cytat:
Cytat:
![]() Kilka dni później poszłam do mojego lekarza w przychodni i zbadał mnie wziernikiem i wypytał trochę, ale wiedział, że już na wizycie byłam, gdyby nie to to może by na usg wysłał? Dowiedziałam się, że moje Kochanie dorabia sobie na boku a ja nic nie wiem ![]() Dziękuję za komplementy w imieniu Asi Uwielbiam jak się tak do mnie rano uśmiecha I chyba będzie z niej nizła flirciara, bo żeby do mnie albo mojej mamy się uśmiechnęła to trzeba ją połaskotać po policzku, bródce albo nosku, a jak ma ją na rękach facet to od razu się śmieje
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-17 o 21:13 |
|||||||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaś co do śladu po szczepieniu to nawet nie wiem gdzie go nasza mała ma, bo nic nie widać.bordowa - jeśli chodzi o te majtki z aukcji to normalnie można się w nich poruszać i nie sprawiają niespodzianek, a jeśli chodzi o majtki gorsetowe to one tak ściskają, że aż miażdżą bebechy i nic nie drgnie nieodpowiednio, ale w nich po prostu boli i jeszcze tak za bardzo w tym nie chodzę bo jednak tam w środku nadal mam ranę.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-17 o 21:21 |
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa da się siedzieć w tym pasie. To zależy jak mocno się ściśniesz. Jak jest ci za ciasno, to można do siedzenia zapinać go luźniej, żeby nie tłoczył.
Mi tam nie tłoczył. A ściskałam się bardzo mocno dla zwiększenia efektu Jak długo siedziałam, to już troche to czułam i wtedy go zdejmowałam.
|
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba się na niego zdecyduję.
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dlatego napisałam, żeby brać ten szeroki na 30 cm, bo są też na 22cm i te są do bani. A ten szeroki mi sięgał od bioder/cipki do żołądka. Jak się mocno ściśniesz to conieco może wyleźć. Ja ten pas ubierałam pod luźne ciuchy po domu, albo na spacer, gdy ma sie kurtkę i nic nie widać. Na wyjścia się nie nadaje, za gruby. |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm ja np mam takie majtki z pasem, ale raczej okazyjnie je bede nosic, ja zainwesowalam w dobry krem ujedrniajacy i zamierzam kupic masazer odpowiedni i ak rozpracowac brzuch i uda
![]() pracowalam w spa wiec wiem jakie to fajne efekty moze dac przy regularnym stosowaniu. jak mala skonczy 3 mc i bedzie ok to zapisze sie na areobik
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Pewnie przez zageszczacz, wiec moze akurat Bebilon Comfort Wam pomoze.
Contractubex w zelu. Poki co moge powiedziec tylko tyle, ze ladnie pachnie, a jakie beda efekty - okaze sie.

No i co ja mam powiedziec, ze jestem niewyspana? No jestem. 

i mamusia pierwszy raz od 3 tyg spała tyle godzin naraz
lozysko jest wielkosci reki...

A więc jeśli dotrzymają słowa, to jutro po południu albo wieczorkiem będę już w domku