|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
witamy koleżankę, widzę że płeć już znana? imię wybrane? który tydzień ciąży?
|
|
|
|
#4622 |
|
Wtajemniczenie
|
Już Cię raz przyjmowałyśmy, nie pamiętasz, że już tu pisalaś?
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, bo to zawsze tak jest, zazdrośnice wytkną Ci każdy kilogram licząc że się roztyjesz i potem już nie zrzucisz
Zakompleksione baby zawsze tak mają. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9-9,5 kg, wszyscy byli w szoku że tak mało, miałam nieduży brzuch, przed porodem 92 cm w pępku, połozna musiała dorabiać dziurkę w pasie od ktg bo mi spadał A teściowa i tak patrzyła i mówiła że w biodrach mi coś przybyło, że brzuch rośnie (a przed porodem miałam zdecydowanie mniejszy niż ona). Teraz sobie poużywa jeszcze bardziej bo startowałam z wagi wyższej o ponad 3 kilo niż za pierwszym razem więc co wizyta będą kolejne przytyki ![]() Trzyrazyi, smaruj się, smaruj i jeszcze raz smaruj. Używaj kremu na już istniejące rozstępy, powinny po nim zblaknąć i jest szansa że będą mało widoczne. Ja nie mam ale nie dziwota, cycki mi ani o centymetr nie urosły. Mam stare rozstępy z okresu dojrzewania ale w pierwszej ciąży nic nie wyskoczyło i teraz mam nadzieję na powtórkę. Kolba, nie martw się wagą, 4 kilo to wcale nie tak dużo. W poprzedniej ciąży po 20 tygodniu miałam na plusie 3 czyli niemal tyle samo, skończyłam na 9-9,5 kg więc nie tragicznie. Teraz jestem w 16 tc, na plusie ponad kilogram czyli na pewno po połowie nie będzie mniej. Milena, oby fizjoterapeuta coś pomógł ![]() Subtelle, Ty też się męczysz biedaczko ![]() Aja, wyobrażałam sobie Ciebie jaką niziutką drobniutką kobietkę a Ty taka wysoka jesteś
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Ty teściowej wtedy nie mogłabym straszyć, bo ona taka z metra cięta 150 cm w kapeluszu |
|
|
|
|
#4626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i osobno taki ogólnie na rozstępy też perfecta mama[QUOTE=Anessa;22746039A ja dzis bylam na przeziernosci karkowej ![]() Moje malenstwo ma 7 cm, dluuugie nogi, serducho jak dzwon i wszystko jest naj naj!!! I dzis zaczelismy 14 tydzien ![]() A oto moj skarb [/QUOTE]śliczny maluch cieszę się że wszystko dobrze Cytat:
jeśli jem to nie ma potrzeby ale ja mało jem także..Castia100, Anessa, Ego_ego, Kasiapruszkow dziękuję dziewczynki za życzenia [QUOTE=wanilia83;22749580 eirene kiedy miałaś urodziny ja w sobotę i powiem szczerze że miałam straszna ochotę na lampkę wina ale się powstrzymałam ![]() tobie również dziękuję no i również życzę spełnienia marzeńz okazji urodzinek trzeba było soczku się napić ![]() iizabelaa też oglądałam lisa wczoraj i aż się wzruszyłam cudowne kobiety i podziwiam je naprawdę trzeba się cieszyć dziewczyny każdą chwilą i dniem ale po każdej burzy wychodzi słońce i przeciwności losu można przezwyciężyć dowód był wczoraj właśnie te kobiety widzę że się wkręciłaś w farmeramę ja kompletuję deski i gwoździe ale strasznie pomału to idzie codziennie ktoś mi je daje w prezencie![]() a teraz jakieś roboty mają i nie można wejść
|
|
#4627 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, "bo" to lepiej ludziom wchodzi.Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, również te, które są dla niektórych kobietek kontrowersyjne. Fajna polemika, bez nerwów, szacuneczek...Piszesz w sposób dostępny, nieraz łapę się na tym, że jak któraś coś zapyta to czekam na Twoją odpowiedź jak sama ja - pierworódka nie znam. też oliwkuję ciałko oliwką extra virgin na zmianę z oliwka dla dzieci nivea coś tam Cytat:
![]() te cycniki i spadochrony! moja wyobraźnia!, a tak swoją drogą to musi być ciężkie zycie mieć taki biust i to nie z powodu ciązy... My mamy szanse jeszcze na powrót do mniejszych rozmiarów, ale niektóre kokietki to K to mało i dźwigaj sobie ![]() gratuluje Ciężaróweczkom wspaniałych wieści o dzieciaczkach i nie czuje jeszcze ruchów choć mój TZ coś tam czuł jak rękę skwapliwie trzymał i się mocno wczuwał aż mu żyłki sie napieły na czole.... i co wyczuł jak mi coś tam się rusza przesuwa skórę pod jego ręką... ech taki to ma wyobraźnię ...ps przyszła mi dziś kniga pn w oczekiwaniu na dziecko H. Murkoff i inn. więc zabieram się do lektury.
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-10-19 o 13:32 |
||
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
no ja już po masażu. przyjechał fizjoterapeuta, wymasował mi krzyż na dole i lewy pośladek i nakleił jakieś plastry specjalnie dla kobiet w ciąży. Na razie efektow brak ale jutro drugi zabieg i może on coś da na ta nieszczęsną rwę.
|
#4629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z zadan, ale nie dostanjesz ich az tak duzo, od graczy tez malenkie ilosci no i za realna kase, a to juz kosztuje
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co jem tylko kwas foliowy, jutro mam wizytę, będą wyniki morfologii, to się dowiem czy trzeba coś brać
|
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Spoznione gratki z powodu synusiow i coreczek.
![]() Moje krainy szczesciem i mlekiem plynace ( jeszcze nie, ale za 4 miesiace ) maja sie swietnie. Urosly sobie do pelnego B, lub lajtowego C jak kto woli i oby takie zostaly.Witaminy biore od samego poczatku Prenatal DHA i bede je brac do konca ciazy. Rwy na szczescie jeszcze nie mam i wspolczuje tym, ktore zostaly nia obdarowane. Czasem cos mnie tam zakluje, ale da sie wytzrymac. Zgaga oj tak zaatakowala z pelnym impetem i jak do tej pory Rennie lezal sobie w szufladzie i bratal sie z innymi lekami tak teraz jest spozywany jak guma Orbit
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po kilku zabiegach powinnaś poczuć różnicę, oby... |
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny ale naskrobalyscie, dopiero dobrnelam teraz do konca ale sie juz calkowicie pogubilam
Wiec tak ogolnie:Gratuluje wszystkich brzuszkow, udanych wizyt u lekarza i wiadomosci o tym kogo trzymacie pod serduszkiem trosz ke nam sie chlopcow wysypalo..super, bo do tej pory same wiadomosci o dziewczynkach byly, wiec moze bedzie pol na pol Eirene spoznione ale szczere zyczenia urodzinoweJa codziennie ubierajac sie do pracy odkrywam, ze wszystko robi sie coraz ciasniejsze.np. wczoraj siedzialam w biurze w do polowy zapietej spodnicy a dzisiaj nie moglam zapiac sie w sukienke, wiec odpuscilam i ubralam jeansy. Wczoraj wieczorem jak zasypialam chyba tez poczulam poraz pierwszy ruchy malenstwa...takie delikatne falowanie...mam nadzieje, ze to to a nie jakies reakcje chemiczne w moim brzuchu
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że pytam, ale nie zdążyłam jeszcze nadrobić czytania Waszych postów z ostatniego czasu. czytam stopniowo. Gosikk, Ty też się borykasz z rwą?
Jak sobie radzisz?
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam kiedyś że w skepie z wózkami powiedziano mi że w tym roku bedzie dostepny nowy x-lander i faktycznie odpisali mi dzis z tej firmy że w połowie listopada będzie nowy x-lander XQ w którym nie bedzie już siedzenia kubełkowego i będzie możliwość ustawienia spacerówki w obu kierunkach (tamte tego nie miały i dlatego odrzucałam ten wózek). Kolorystyka będzie taka jak w XA i XT i przyznam ze nie bardzo mnie ona przekonuje. Od wczoraj sie zakochałam w tym wózku brevi ovo i nie moge przestać o nim myśleć ![]()
|
|
#4638 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem jak najbardziej za Cytat:
obejrzałam dziecko i te babki prawie przez cały czas dzieciaki za głowę trzymały milena daj znać jak się śpi z kojcem bo też się nad nim zastanawiam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ilości jedzenia, to ja powtarzam, on ma tasiemca i tylko ogonek wystaje ![]() Kaśka urodziła się duża (4100g) ale odkąd zaczęła chodzić wyciągnęła się i jest szczupluteńka, waży tylko 18 kg a ma prawie 7 lat. Także tu poszła w tatusia, natomiast gadatliwa i pyskata po mamusi
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Subtelle, nigdy nie miałam problemów z rwą, jak na razie, ale od lat mam problemy z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym czyli blisko.
Wanilia, moja teściowa jest tak gruba że zmarszczki rozpływają jej się w tłuszczu Oczywiście mogłabym dogryźć złośliwie na temat jej tuszy (notabene ona jej nie widzi ) ale staram się nie odzywać. Po co psuć atmosferę w rodzinie, tym bardziej że teściowa tak poza tym jest raczej dobrą kobietą. A bywamy tam średnio raz na miesiąc więc da się wytrzymać. W duchu się wkurzam i tyle
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
A to tak dla śmiechu:
Stare ale jare ![]() "Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy). Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur? No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się. Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi - Kur.., ale mnie prądem *****olneło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć !" |
|
|
|
#4642 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wolałabym jednak wystopowac wczesniej ![]() Cytat:
Cytat:
) z tych raczej nieroztępowych mimo tych 14 i 17 kg w dwóch ciążach nie miałam rozstepów, nie stosowałam tez nic specjalnego na rozstepy i nie miałam ( mam tylko 2 z okresu dojrzewania małe rozstępki) . Teraz pojawił mi sie 1 rozstęp na pupie, z noku ale on był juz wczesniej, po odchudzaniu się pojawił, potem zniknął, a teraz znów go wywabiło ![]() Zapytajcie swoje mamy i babcie, jesli one nie miały , to jest duża szansa, że Wy tez nie będziecie mieć Cytat:
Cytat:
eh Monikal, bo sie zarumieniłam a ta książka bardzo fajna, nawet teraz przy 3 dziecku do niej zaglądam, ma tez jeszcze dwie części "pierwszy rok...." i "drugi i trzeci rok...." nie pamiętam pełnych tytułów, tez moge polecić, aczkolwiek trzeba pamiętac, że przede wszystkim kierowac sie sercem i insynktem matki, a ksiązki jako uzupełnienie czasem były takie punkty, z którymi się nie zgadzałam i olewałam to, po prostu, tyle, że to raczej w tych dwóch kolejnych książkach, bo to kwestie wychowania, a autorki nie sa polkami, więc różnice kulturowe są ( czasem sami tłumacze robią przypisy na ten temat ) a ta "W oczekiwaniu..." jest moim zdaniem najlepsza z tych trzech tomów ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- ps. zajrzałam sobie na allegro i nowe takie wiaderko tummy tub kosztuje około od 85- 90 zł, no to za to moge miec nawet kilka wanienek
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-19 o 15:43 |
||||||
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Hejka...gratuluje poznania plci...widze ze coraz wiecej chlopczykow jest siuper
![]() ....... tak jak juz pisalam wczesniej chora jestem i wczoraj wieczorem jak bylam w lazience zauwazylam 2 krople KRWI na papierze masakra ![]() ![]() i potem znowu ze 2...wystraszylam sie strasznie mozecie sobie wyobrazic wogole jakos mnie tak wczoraj brzuch bolal dziwnie jakos takie uklucia mialam pewnie od tego kaszlu miesnie napinalam i dlatego...dzis bylam u lekarza i jutro rano mam na usg czy z dzidzia ok.wiecie jak sie martwie szok!!!!musze wyluzowac ale to ciezko........dzisiaj juz zadnej krwi i nic nie bylo....lekarz sprawdzal czy dzievku serce bije i bylo slychac nie tak glosno jak ostatnio ale bylo.....mowil ze dziecko moglo sie ulozyc inaczej i slabo je slychac...bo on mi taka amszynka sprawdzal bicie serca.......trzymajcie kciuki oby bylo ok...a myslalam ze plamic mozna tylko na poczatku ciazy.....juz sama nie wiem czy to moze z moczu ta krew byla z przeziembienia czy od dziecka ![]() |
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, tak mi przyszło do głowy, do zwykłej wanienki dobrze jest kupic taką gąbkową podkładke profilowaną dla noworodka, są też tzw "foczki" plastikowe, ale ja sie nie zdecydowałam, bo mnie sie one wydaja za twarde dla noworodka, żeby go na tym połozyć, więc wolałam taką gąbkową, w smyku kupowałam, są tańsze i droższe, niestety po 1 dziecku raczej do wyrzucenia, bo to gąbka- baterie itd... więc nie warto przeinwestowywać.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
No hej
W końcu nie jestem odcięta od świata :P Byłam wczoraj na wizycie u lekarza,który będzie prowadził mi ciążę. Mam założoną kartę i przepisane niektóre wyniki badań- w przyszłym tygodniu idę raz jeszcze na badanie krwi. Słyszałam wczoraj serduszko mojego malucha,a odnośnie wagi... nawet nie pytajcie,hahaha ![]() Co u Was? Jak brzuszki i maleństwa? :
|
|
#4646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej, no to trzymam kciuki, żeby było wszystko ok, lepiej duzo leż... ![]() przy usg popros koniecznie by zwrócili uwage na łozysko, czy sie nie odkleja, czy nie jest przodujące i na szyjkę, czy sie nie skraca ( wtedy dopochwowo powinni ci to zmierzyć) . a jak podejrzewasz że krew była w moczu, to zrób sobie badanie moczu, możesz nawet na cito podjechac do jakiegoś szpitala i oddac do badania prywatnie, to kosztuje chyba z 10-15 zł.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-19 o 16:02 |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
wikakika dziękuję za życzonka
Cytat:
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
hej ciężaróweczki
![]() Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa ![]() A teraz tak jak obiecałam wklejam fotki Kubusia ![]() 1. buźka 2. siusiak oznaczony strzałeczką ;P |
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,Kochana....synuś pierwsza klasa Szczęśliwa? Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia...czekam na USG 4 D
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem przeszczęśliwa ![]() Dziękuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

[/QUOTE]
, "bo" to lepiej ludziom wchodzi.
.

...

no to za to moge miec nawet kilka wanienek