|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() no i dlatego pomyslalam o brazach i kurde jak Tobie wyszlo czarne, long story no wlasnie ziolka to henna, ale na razie jakos wytrzymuje, chociaz czasem podejde do polki z farbami to zaraz mysle czy nie strace loczkow a tak ladnie sie kreca, to juz miesiac i 22 dni jak zrobilam to delikatne farbowanie zeby zniwelowac roznice miedzy rozjasnionymi i odrostami i naprawde widac roznice w zdrowiu wloskow, a jak juz stwierdze ze nie moge to wtedy henna
|
|
#26432 |
|
Raczkowanie
|
juz mi została taka na grubość kitka jak palec-same widzicie...a co do ilości wypadnietych wlosów, to juz nic nie będę mówić <płacze> same widzicie
|
#26433 |
|
Zakorzenienie
|
rozczesywanie bez odzywki to jeden z grzechow glownych (jestem w trakcie szykowania przykazn Zakonu Curlitanek i zbioru regul)
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Mlodka - idz do lekarza, zrob badania, odzywiaj sie zdrowo i serwuj jakies suplementy, badz systematyczna a za 2-3 miesiace beda rezultaty, i nie czesz wlosow jak nie masz na nich odzywki!!!!!!
|
#26434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Pani Marylce powiem że robi bardzo dobre wrażenie, trafiłam na salon za pośrednictwem pewnej wizażystki, która właśnie ten salon polecała ,,Akademia Perfect Hair,,. Wiosną 2010 byłam na tzw konsultacji w sprawie fryzury i koloru, ta pani doradziła doskonale - miałam czekac na wizytę ok 1 miesiąca i niestety potem odmówiłam - wiosną chyba się do niej wybiorę, widać babka zna się na włosach. 2 dni temu znalazłam ją tu u ,,kręciołków,, jako polecaną!!
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-21 o 12:44 |
|
|
|
|
#26435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, teraz testy Garniera Karite jako b/s i stylizatora do spółki z żelem. Jak będzie źle to wrócę do Mrs Potters
|
|
|
|
|
#26436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#26437 |
|
Wtajemniczenie
|
No sama widzisz jakie ja przezylam historie z farbami
No i to dosc dlugie long !! Moja siostra ma tak cudnie kręcone wlosy i robi sobie henna o odcieniu chna. Naprawde piekne ma wlosy i kolor. Nie robi z nimi zupelnie nic wystarczy, ze myje szamponem Avonu i jej sie tak cudnie kreca i ma takie korkociagi ohhh Ja jej mowie, by nakladala odzywka to smieje sie ze mnie ;xPatrz jaka okropna...Jak jej mowilam, ze Avon to zlo to mnie tez wysmiala Ojj ja ja zmusze do wstapienia do naszego zacnego zakonu !! Bedzie codziennie odmawiac po 5 razy dziennie litanie |
|
|
|
#26438 |
|
Zakorzenienie
|
wiekszosc wlosow kobiety traca wlasnie przez facetow
jak masz ciemne on majaczy ze jednak bylo ci ladniej w jasnych robisz jasne on lamentuje ze jednak moze w ciemnych bylo ok i tak wkolo dlatego ja nie slucham mojego tz ktory mi tak czasami majaczy
|
|
#26439 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Dokladnie im nigdy nie dogodzi a narzekaja na nas
|
|
|
|
#26440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile kosztuje strzyżenie?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#26441 | ||
|
Zadomowienie
|
Skończył się
![]() Później go już nie kupowałam, bo ma jednak dość krótki termin ważności, a butla spora (chyba 1l). Cytat:
Nie chciałoby mi się wstawać tak wcześnie, żeby myć włosy rano przed zakupami ![]() Dyfuzora używam obowiązkowo, ale i tak trudno mi w 100% wysuszyć włosy (a bardzo tego chcę, bo ciągle mam problemy z zatokami i uszami). Same włosy, jak nałożę żel, to praktycznie nie schną. Gdyby nie suszarka to cały dzień chodziłabym z mokrymi ![]() Dlatego marzą mi się krótkie - przyłożę do nich dyfuzor na 10-15 min. i mam nadzieję, że będzie po sprawie ![]() Cytat:
Gdybyś miała przy dłuższych włosach taki skręt, jak teraz to prawie afro by było Młódka Może napisz, jakie badania miałaś robione? Dziewczyny na pewno podpowiedzą, czy coś jeszcze (choćby prywatnie) można zrobić. |
||
|
|
|
#26442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki ale sama mam medyczne wykształcenie i wiem, że wyniki są naprawdę bardzo ok mialam robione rózne cudeńka, morfologie, analize moczu, opad szeroka biochemię baaardzo szeroką, cukier, rózne cudeńka typu transaminazy wszelakie poziomy cholesteroli itp i powiem , że wyniki sa naprawdę super...a na prywatne wizyty mnie nie stac naprawdę wizyta kosztuje zwykle ponad 50 zł i zapisują leki kolo stówy a dodatkowo i tak kazaliby mi zrobić wszystkie te badania od nowa, żeby były aktualne a taka ich ilośc, to by się nie wiem czy w 500 zł zamknęła ---------------------------------------- Gasolina-nie wiem ile kosztuje-nigdy tam nie bylam jeszcze ;-)
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-10-21 o 13:00 |
|
|
|
|
#26443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26444 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wolałam się nie odzywać na głos żeby św.Curli nie wnerwić ![]() Tak czy inaczej, jest super, bo przecież o to Ci chodziło, prawda? Tym bardziej, że poza "rozciągnięciem" masz gładkość, no marzenie a nie creme ![]() Cytat:
![]() A później mi np mówi, że w tamtych dżinsach lepiej, bo tak fajnie tyłek podkreślają ( z tą częścią ciała to chyba mają tak samo ).Dziękuję Ehh...podnosicie mnie na duchu ![]() Też mi pytanie. Jeszcze lepiej )DOKŁADNIE! To już powinno być karalne, jak Loka kocham! Cytat:
jak coś wykombinujesz to daj znać Cytat:
(nie wiem jak to zniesie mój mężuś jak już ulegnę tej pokusie, bo już ledwo się powstrzymuję przed zrobieniem zamówienia na BU i ZSK )Cytat:
aleś sobie wybrała zakoooon ![]() Weź może upozoruj zgon i wtedy Św. Curla Cię wskrzesi w trakcie kawki u Rybiorki ![]() Sądzę, że z racji wskrzeszenia wszelkie Twoje pragnienia włosowe zostaną wysłuchane, żebyś świeciła przykładem mocy cudotwórczej Św.Curli ![]() Cytat:
(SŁUSZNYM Młódka, SŁUSZNYM GNIEWEM ale widzę, że już się przelękłaś i dobrze)Cytat:
![]() Wiecie co, to moje "podpięcie" wyszło niechcący wyjątkowo dobrze, jakoś tak podkreśla że te moje kłaki są falowane, nawet szef zauważył Co więcej, nawet ja sama sobie się podobam taka co się rzadko zdarza, że tak od siebie dodam
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-10-21 o 13:15 |
|||||||
|
|
|
#26445 |
|
Zakorzenienie
|
Gasolina-nie wiem ile kosztuje-nigdy tam nie bylam jeszcze ;-)[/QUOTE]
no właśnie skromnie u nich na stronie, żadnego cennika
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#26446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jej loki jak jedwab gładkie we śnie niejednej Curlitanki się ukazały A liczba cudownie pokręconych, choć już całkiem się proste wydawały, to co? Wszystko udokumentowane tu mamy
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to są zwalczające się organizacje!!! Św.Lobotomia nakazuje zgolić włosy przed zabiegiem,a chyba Św. Curla zgoła inne praktyki czyni z włosami ![]() No i jeszcze okazuje się,że nie miala bym być w radzie nadzorczej??? To czym niby mam dać się przekupić ![]() Pozostaję w charakterze szpiega |
|
|
|
|
#26448 | |
|
BAN stały
|
hmmmm może to jedna z Lokastołów?
Cytat:
padłam na loki i leżę!!!!!!! ![]() Tekst Dnia conajmniej |
|
|
|
|
#26449 |
|
Raczkowanie
|
czy z szamponem czy z odżywką-jeden ciul
jak przeciągnełam palcami z odżywką to myślicie, że nie leciały ![]() właśnie skończyłam cały obżądek i teraz chwilka poppingu :-P za 2 minuty ściągam..ale tam sobie myślę, że jak bedzie tych pukli strasznie mało, to trudno-wtedy rozczeszę, bo łysa do ludzi nie wyjdę
|
#26450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcesz poznać gniewu Św.Curli To może stanowisko Ambasadora Klasztoru na Kubie?
|
|
|
|
#26452 |
|
Zakorzenienie
|
volvoya, powąznie z tym prawie na łyso
ale ma to swoje plusy :d naprawde
|
#26453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe czy po wodzie święconej czy ognistej... |
|
|
|
|
#26454 |
|
Raczkowanie
|
chyba jednak nie ma wyjścia-trzeba rozczesac jak wyschnie, bo po prostu jestem prawie łysa
jeśli chodzi o hormony, to miałam je wielokrotnie badane i ZAWSZE wszystko bylo ok...bo przed dieta mialam dosyc specyficzny wygląd szyi i moma mam ma taka fałdkę więc każdy myslała, że to tarczyca, ale nie-ja tak po prostu mam (tzn po dicie juz nie mam :-P ) bo hormony na okolicznośc tarczycy to chyba z kilkanasie razy mialam robione i zawsze byly ok -to nie tarczyca...mialam też badany poziom testosteronu, strogenów itp, bo mam nieregularne miesiączki i lekarz podejrzewał PCO ale oczywiście okazało się ze wszystkie wyniki w normie więc to tez nie to... a hormony robilam prywatnie i wizyty były prywatne (2wie wizyty plus badania pochloneły wtedy stypendium które mialam przeznaczone na utrzymanie na cały miesiąc..teraz juz skończyłam studia i juz nie mam stypendium)
|
#26455 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26456 | |||||
|
Raczkowanie
|
Ooo...popatrz, nie pomyślałam o tym.
Ale to przez wrodzoną skromność, zapewniam Nie sądziłam, ze może mi być dane taką osobistość oglądać na własne oczy ![]() Cytat:
cieszę się, że się uchachałaś ![]() Cytat:
Słońce, ale to nie o to chodzi, że mniej wypadną - bo jak mają to wypadną niestety (uważaj tylko przy olejowaniu, bo na swoim przykładzie wiem, że wtedy nawyciągam sobie włosów tyle, że jestem bliska zawału )Chodzi o to, żeby ich nie męczyć dodatkowo i nie szarpać jeśli tylko można inaczej. Cytat:
)Cytat:
Cytat:
ahahahaha ok, tego jeszcze nie było ![]() Ale ja tylko pomóc chciałam Maseczki, masowanka, ploteczki (znaczy, tak sobie wyobrażam, bo jak na razie to w przedsionku kibluję ).Młódka...ja nie wiem, ale na moje oko to wcale nie ma takiej tragedii. Pokaż się jeszcze jak wysuszysz - BEZ CZESANIA.
|
|
#26457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. ..a tak swoją drogą to te loki jakies takie brzydkie-tzn robią wrażenie chorych...nie układaja sie w takie korkociągi czy coś, tylko maja miejsca gdzie lok wygląda jak "złamany" i chyba jednak pod wpływem cieżaru podczas schnięcia sie troche jakby rozprostowały czy cos ![]() ![]() zamelduje sie za pół godziny-max za godzinę --------------------------------------------- Edit LadyMagdalena pisałam wczesniej dlaczego nie moge pójśc do lekarza, na NFZ też a miesiączki mam nieregularne od 13 lat a wlosy lecą troszkę dłużej niz miesiąć to po 1 a po 2 bylam badana pod każdym kątem jesli chodzi o nieregularność-nic nie wyszlo-wszystko jest ok-mój organizm ma po prostu taki rytm i tyle - to oficjalne stanowisko
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-10-21 o 14:08 |
|
|
|
|
#26459 |
|
Wtajemniczenie
|
Przychodzę się pochwalić, że dziś z moimi włosami już lepiej
Był dziś szampon z SLES, wax l'biotici do suchych na ponad pół godzinki i duża ilość Garniera karite b/s i jako stylizatora z żelem. Zastanawia mnie czemu tylko było tak źle ostatnio, czy to coś co trzeba było zmyć SLES(choć nic takiego nie kładłam na włosy więc nie wiem ) czy to może proteiny jedwabiu(które zawsze mi służyły a nie szkodziły) zawartej w masce Isany Liquid Silk. No nie wiem, no
|
|
|
|
#26460 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko powiedzieć, ale od ok 160 zł wiem że niezadowolenie z moich włosów wynika z mojej obecnej fryzury - niestety ale za bardzo wycieniowane w górnej warstwie, włosy rosną mi średnio 1cm na miesiąc - powiedzcie co najlepiej działa na porost...(zdesperowana )
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-21 o 14:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Mowisz, ze tam u Ciebie nie ma koloru farby czerwieni ? 

No nic, teraz testy Garniera Karite jako b/s i stylizatora do spółki z żelem. Jak będzie źle to wrócę do Mrs Potters

Ojj ja ja zmusze do wstapienia do naszego zacnego zakonu !! Bedzie codziennie odmawiac po 5 razy dziennie litanie 

wizyta kosztuje zwykle ponad 50 zł i zapisują leki kolo stówy a dodatkowo i tak kazaliby mi zrobić wszystkie te badania od nowa, żeby były aktualne a taka ich ilośc, to by się nie wiem czy w 500 zł zamknęła

Święty Loku, jakie ona ma włosy!!!!!! 
aleś sobie wybrała zakoooon

cieszę się, że się uchachałaś
)